Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
ptesza
senior tag
Letöltve.
De mondok valami faja dolgot. Mivel akksik is tárolhatóak benne ezért jó lenne ha lenne valami jelölő. Amikor fel vannak töltve akkor zöld. Ha lemerült akkor piros. Valami kis billenős valami. Millió fidget van amiböl lehet a designt tanulni. Szerintem menő lenne és akkor nehezebb összekeverni. -
Sketch001
tag
Én a h2s-t pár ezressel olcsóbban vettem 3dee-nel, de kb csak azért, mert volt személyes átvétel - előre fizetés után nyilván, és 20k volt a személyes átvétel is... -, de így két fuvarossal és egy rakodassal bennebb voltam. Nem könnyű a gép és sok az üveg benne, ne dobálja nekem annál több ember mint ahánynak muszáj
-
marci92hun
csendes tag
-
Tegnap nyomtattam 2012-es filamentet. Jó pár métert le kellett tekerni az elejéből és végig lestem kamerán, hogy mikor fut ki, de valami csoda megóvott ettől. Aztán amikor kiparkolt a fej hallottam a roppanást. Pont a szenzor után tört el, szóval a nyomtató észre se vette volna. Néha kell egy kis szerencse hozzá.
Mielőtt kérditek miért tettem ilyet: Gyorsan kellett valami sötétben világítót nyomtatni és csak ez volt kéznél, mert valamikor elfelejtettem kidobni.
Még egy tanulság: A KLP1 ha megtöltik a szabad tárhelyet régi gcode-dal, akkor nem akar a következő alkalommal elindulni csak noszogatásra. Erre oda kell figyelni.
-
pchris
tag
Cryogrip plate, PETG. Tapadt is rendesen. Nem is értettem, miért vér bele a nozzle a nyomatba. De tény, hogy jó fél óra eltelt míg a folytatást meg tudtam próbálni. Felênk egyáltalán nem jellemző mêg rövid áramszünet sem, így nem tudok arról nyilatkozni, hogy egy olyan esetben hibátlanul folytatná-e. Elhiszem hogy igen. Ez a nyomát ment a kukába, de inkább csak magamat pakoltam, mert tervezett csere volt és kockáztattam, hogy még belefér. Nem jött be.
-
Joshi
titán
Az a gond, hogy a használt 2-300k árcédula a legtöbbeknek már nagyon magas ár. Akinek nincs erre pénze, azok jóval ez alatt az ár alatt keresnek használt 3D nyomtatót. Akinek meg van rá pénze az inkább megveszi újonnan. Logikus, ennyiért én se vennék használtat ha van rá lóvém.
ui.: amúgy miért kellett mindenáron a H2D? Mi volt az amit nem tudtál kinyomtatni az X1-el? -
gaben22
senior tag
Nem akarok nagyon beleszólni, mert tuti nem én értek hozzá a legjobban, de azért 1800 óránál már valszeg pár karbantartásnak ildomos lehet becsúszni (szilikonozás, ezaz ráhúzás, esetleg belt ellenőrzés/csere stb.). Csak azért mondtam, hogy 1800 óra már látszik a térképen. Vevő (aki ért hozzá) lehet beleszámolja és hozzáveszi mennyire könnyű/nehéz ezt megejteni azon a gépen, beszerezni a cseréket, időt rászánni, stb.
-
Sketch001
tag
Amire kitalálták arra jó. Dedikált support anyaggal nyomtatás, rendes anyagok nyomtatása pa, pc, ppa, pps, és társai vonalon, és társai. Ennek ára van nyilván, és az extruder tisztítás egy clog után szívás. Az ai ugyanúgy gyenge mint az x1-ben alig meglepő módon, és pla meg petg cuccokhoz totálisan fölösleges főleg hogy valamikor lehet idén jön a kisteso ugyanezzel a mechanikaval és mérettel csak a1 szerű egy nozzle - es fejjel. Valamivel olcsóbban valszeg.
-
JulianSinulf
őstag
Jó ötlet.
Én anno vettem egy szett gumitakarót-hordót. Azon eleve jelölve volt, hogy hova megy. A kocsit sem cseszte össze a gumi, ha be kellett rakni és a kezem is tiszta maradt cipelésnél. Gyakran esett egybe a késő őszi szervíz/műszaki, így mindjárt lecserélték a 4 kereket ingyen. Nekem csak tavasszal kellett vele foglalkoznom. -
Joshi
titán
Azért itt majdnem duplázódik az ár.
Akinek nem sürgős, annak célszerű megvárni a Kobra S1-et. Mondjuk én megvárnék egy pár hónapos véleménycunamit az átlag userektől, mert úgy is az a mérvadó.
#49920 Sdi: szerintem most inkább az Anycubic Kobra S1 a felkapott, de majd várjuk meg a valós visszajelzéseket. -
ParadoxH
aktív tag
Vajon hol gyártják a filamentjeiket, hogy ennyi szín és árnyalatuk van ilyen olcsón? (csak zöld színből van vagy 5-6 árnyalat) Hátha van házon belül egy minőségibb csomaguk is. Nekem annyit nem ér az egész, hogy szétszedjem a gépet ha nem jó a szál átmérő.
A román kollégák fb. on azt írták, hogy 10-ből 3 átlagban hibás és igásló nyomtatókba teszik. Az X1C-be viszont ez nem való

-
ParadoxH
aktív tag
Ez el is vágja ha akadás van vagy feszül a spool az ams filament inputnál. Ezt még nem próbáltam, de a visszajelzések alapján nem lehet olyan rossz. Végig kell olvasni a visszajelzéseket.
Én ezt tettem be az X1C-re. Ebből azóta már van gen3.
-
Joshi
titán
A Bambu Lab A1 szériája tényleg jó áron van, de ezzel együtt korlátos is a használata. Itt most nem csak az anyaghasználatra gondolok mint No ABS/ASA, hanem a tárgyasztal méretére (A1 mini). Persze lehet darabolni a modellt, de az is munka és időigényes foglalatosság. Mindenesetre egész jól megoldja a darabolást a Bambu Studio.
-
-
ParadoxH
aktív tag
Valóban. Kevertem a feltételeket és jutalmakat amik a meghívóra és amik a meghívottra vonatkoznak.
Azért jegyeztem csak mert mert ha regisztrálna valaki a linkeddel akkor azt hiszem, hogy be kell linkeljen egy thingiverse vagy cults-os oldalt ahol fent van 10 modellje. Legalább is amikor én meg akartam hívni az ismimet így volt. Nem tudom, hogy ez most opcionális vagy kötetelező. -
poli27
Topikgazda
Ha lenne helyem ahova teszem, vennék belőle egyet !... Tuti lesz pl fém upgrade a konzolokhoz a műanyag helyett... A bambuval is voltak az elején azért problémák
Ennél jobb nyomtató, hogy a tárgy egyáltalán nem mozog nincs
Amilyen árba van szerintem tökéletes. picit kiforrja magát és ennyi... -
syler123
veterán
A nem sokkal drágább az 1,5x annyi, de ettől még persze igazad van, hogy ezzel annyira nem éri meg kísérletezni. Ezekben a nyomtatókban max annyi a jó, hogy könnyen javítható a felhasználó által, kis millió nyomtatóban vannak ugyanazok az alkatrészek, full pucér az egész, néhány csavart kicsavarsz és cserélhetsz bármit.
Meg azért a P1S-nek nem ugyanaz a nyomtatóvolumene, mint az SV08-nak. -
fabula
őstag
Így van, van olyan PLA sajnos, ami bárhol is áll, akár vákumozva és szilakégéllel együtt zacskóban, akár szabadon, akár az AMS-ben, az eleje, azaz egy-két menetnyi (ha sokáig állt akár több is) mindig röredezik. Nekem eddig négy ilyen tekercsem van, ezeket nem hagyom az AMS-ben, mert már másnap beletörnek, hanem mindig kiveszem és mielőtt újra visszakerül, megint megnézem, meddig töredezik. Utána már jól működik.
Amúgy az AMS-ben kisebb, de nem nulla a páratartalom és ha bennemaradnak ezek a filamentek akár egy napig, akkor nem a tekercsen lévő szál, hanem az AMS-ben lévő rövid szakasz meg a tekercstől az AMS bemenetéig vezető rövid rész (ami ugye szabadon van körben) kezd el törni, mint a ropi.
Ez azért is jó, mert amikor először behúzza, rögtön az AMS belsejében törik el és lehet teljesen szétszedni a töredék kibányászásához
.
Valószínűleg színezékfüggő, mert nekem eddig azonos gyártó világosabb, neonos jellegű (nem világítós) színei voltak ilyenek, de másik gyártónál pl. az áttetsző fehér ilyen.
Ja és próbáltam ezeket szárítani filamentszárítóban a vákumos zacskóból kivéve 50 C fokon 6 óráig, de az első pár menet akkor is törékeny maradt, ezért már nem pazarlom rá az energiát és az időt, csak tördelem, amíg jó nem lesz és utána vígan használom
. -
-
Mr.Csizmás
titán
-
fabula
őstag
Már többször szárítottam sütőben olyan 70 C fok körül, de lehet filamentszárítóban is (azt majd mostanában próbálom ki az S2-ben), meg valaki itt írta korábban, hogy ő mikrohullámú sütőben szárítja, mert úgy gyorsabb, de azzal vigyázni kell szerintem.
Hogy mikor adja be a kulcsot, azt nem tudom, mert eddig még bírta, ez kb. 5 szárítás volt. -
dugesz77
őstag
Most néztem hamar fogynak a színek
tegnap még több volt belőlük. Lehet megindult a felvásárlás, hogy a kínai hajóút most elesett. Amúgy fehér,fekete,narancs(ami el is fogyott mostanra) jön.
Néztem a Filanorát azt szeretrem ott akciósan 6000/tekercs meg néztem ar eryonet-t is ott is összeraktam egy csomagot ott 5500 körül jött ki kilója. Itt most az ára (minnél olcsóbb legyen, ne kínából jöjjön) számított. Minőségben eggyikkel sem volt még gondom. -
fabula
őstag
Ha van a Variometrumon, akkor nem
. De nincs és egyenlőre bizonytalan, mikor lesz. Január elején még január közepe volt, most meg már január vége a várható beérkezés.
Én most rendeltem Eryone matt szálakat - nekem beváltak - kedvezményes áron 5570 Ft-ért tekercsenként. Náluk legalább van színválaszték is EU raktárból, míg Sunlu-nak onnan sincs, nem csak a Variometrumnál. -
dugesz77
őstag
Nézted ,hogy le vannak fosztva teljesen? Meg persze a pirosbetűs szöveg: "TÁJÉKOZTATÓ -- A vörös-tengeri incidensek miatt, a tengeri szállítmányozó cégek Afrikát kerülik, így a Filament, Szárító és a CO2 lézercsövek beérkezése, sajnos a tervezettnél három héttel tolódik!" Nem tudom a január végi kiírásba ezt már beleszámolták vagy sem.
Én is éppen tegnap rendeltem a sunlu.com-ról a 6 tekercses PLA bundle csomagot válogatott színekkel 4750 forint volt /tekercs németből postázva. Az simán egy ezressel olcsóbb mint a varionál. Nekem eddig 5 munkanap alatt eddig mindig megérkezett tőlük.
-
szazbolha
addikt
Bocsánat, rosszul fogalmaztam. A saját belépőszintű nyomtatómból hiányzik ez a funkció, de nem tudom megérne 100-120eFt többletet. Főleg amíg csak meneteket nyomtatok.
#44544fabula: Köszi az infókat. Erről az AMS Lite-ról nem halottam korábban (mondjuk sokat nem válogattam, ami az alzában 100e alatt van és a legjobb volt a vezérgondolat.), de nagyon jó cuccnak tűnik.
-
fabula
őstag
Igazad van, mindegy, hogy más mit csinál a saját nyomtatójával
.
Amúgy a Z menetes orsókat alapos tisztítás után mindig zsírozni kell vékonyan de egyenletesen valamilyen PTFE tartalmú zsírral, pl. MOL LITON EP2.
A vezető rudakat vagy síneket viszont nem szabad zsírozni, mert a zsírba beleragad a por, ami kiváló csiszolóanyag és tönkreteszi a csapágyakat. Emiatt kell ezeket vékonyan olajozni (a csapágyak jellemzően zártak és gyárilag zsírozottak, ami nem tud kijönni, ha meg egyszer elkopnak, cserélni kell őket). Ugye előbb tisztára kell törölni a rudakat vagy a síneket (pl. IPA-s nem szöszölő ronggyal), majd vékonyan be kell kenni célszerűen szintén PTFE olajjal egész vékonyan szintén egy nem szöszölő ronggyal. Azért vékonyan, mert nem ettől fog jobban csúszni a csapágy, hanem ez a vékony olajbevonat a rudak/sínek felületét védi, na meg a sok olaj beszivárogva felhígíthatja a csapágyakban a gyári zsírozást a zárt csapágy ellenére és akkor hamarább tönkremennek, na meg szintén beleragadhat a por és ugye az meg csiszol.
Ha rendszeresen használva van a nyomtató (naponta), akkor legalább kéthetente, ha csak időnként (és közben le van takarva porvédővel vagy zárt), akkor egy-két havonta érdemes ezt a karbantartást megismételni, meg fogja hálálni a gép tartósságban.
Ja és a szénszálas rudakat tilos bármivel is kenni, csak tisztítani szabad IPA-val átitatott nem szöszölő ronggyal (pl. mikroszálas kendő).
Ez az én módszerem és sok más 3D nyomtatót használó felhasználóé is a fórumok alapján, de senkinek nem kell ezt így csinálni, nem azért írtam le
. -
-
-
gyantaszuz
aktív tag
A kit csak 900 euró, persze nem szépít a dolgon. De nem akartam Bambut. Kollegámnak az van és mikor hallotta a neptune 3 promat azt mondta sokkal hangosabb az övé. A Prusa meg halkabb 200mm/s-en, mint a Neptune 60-80mm/s-es stock firmware-en.
Ha megoldódik, márpedig szerintem meg fog, akkor azt mondom, hogy nekem megérte azt a 900 eurót meg a "hullót" adapterre meg fúvókákra egy olyan gép, amit nem hallok egy zárt ajtón keresztül.Egyébként meg mindenki arra költi a kis zsebpénzét amire akarja.

#43372 Wasquez
De onnan jön a hang. Azért is írtam, hogy gondoltam rá, hogy meg kellene cserélni egy Y carriage csapággyal, de ma már nem akarom szétkapni.
A supportos srác azt írta, hogy ismert probléma, de több dolog okozhatja és meg fogják oldani ne aggódjak. Valami olyasmit írt, hogy a threaded rodon lévő trapezoid nutnál nem jó az illeszkedés (
) és ez okoz bizonyos mennyiségű gépnél ilyet. Ezért küldenek új rodot/steppert. Valamint a frame felső két sarkán lévő elemből is van új revízió, nekem még a régi jutott és pl pont a jobb oldaliba beleér a threaded rod, amibe amúgy nem kellene. Aztán ha nem oldódik meg, megyünk tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, az AMS súlyból nem akarsz AAA méretűt gyártani? 
) pohárba: Én is belecsapok a Makerworld-Lecsóba!

Akinek nem sürgős, annak célszerű megvárni a Kobra S1-et. Mondjuk én megvárnék egy pár hónapos véleménycunamit az átlag userektől, mert úgy is az a mérvadó.

Ha Cura, akkor Slicing tolerance (bizonyára a Bambi is hasonló néven hivatkozza), én is most indítom újra, amit az éjjel nyomtattam, mert ez alapértelmezett middle-n maradt és a 3/8"-es NPT menet (levegőcső gyorscsatlakozó) nem volt beletekerhető.
.
tegnap még több volt belőlük. Lehet megindult a felvásárlás, hogy a kínai hajóút most elesett. Amúgy fehér,fekete,narancs(ami el is fogyott mostanra) jön.

poli27