- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavalkád
senior tag
válasz
batyuska100 #50891 üzenetére
https://geargenerator.com
vannak más online tervezők is, erre keress rá: online gear design -
kavalkád
senior tag
válasz
MrAlex #50871 üzenetére
az lenne a kérdés, hogy milyen pozíciót javasolsz a nyomtatásra?
innen van a modell, a képeken látni, hogy miként pozícionálta a papucsot és milyen minimál supportot javasol. nekem viszont elférne az egész normál pozícióban is, jó lesz úgy is szerinted? a réteg irány miatt kérdezem. -
kavalkád
senior tag
próbált már valaki TPU-ból papucsot gyártani?
-
kavalkád
senior tag
-
kavalkád
senior tag
-
kavalkád
senior tag
Creality K1 SE-t hajt valaki? barátom tervez venni egy ilyet, bármilyen vélemény jól jöhet.
-
kavalkád
senior tag
válasz
bozarjoska #50789 üzenetére
sajnos a Cura súgó nem engedi a szöveget kimásolni, ezért rakom be képként.
-
kavalkád
senior tag
válasz
bozarjoska #50786 üzenetére
miért van 0.65-ös vastagság beállítva 0.4-es nozzle-re?
-
kavalkád
senior tag
válasz
bozarjoska #50781 üzenetére
az, hogy letörik a fog nem feltétlenül az anyagválasztás miatt van. PETG-ből nyomtatok cuccokat, ahova strapabíróbb megoldás kell, de azt is lehet rosszul csinálni.
lehet segítene a megoldásba ha tudnánk a méretet/terhelést és esetleg a slicer beállítás/előnézet vagy a törött PLA alkatrészről kép.
-
kavalkád
senior tag
ha segít, én 235/80-al nyomtatok PETG-t (150mm/sec a max sebesség) és a support pont 1 rétegvastagsággal van a tárgy alatt, ha kevesebb akkor nem tudom levenni róla, ha több akkor meg nem szép, mint neked is.
az a minta nagyon érdekes mitől lehet, ha megfejtetted oszd majd meg. -
kavalkád
senior tag
makerworld-ön mire jók a pontok? van 40 pontom, gondoltam fenekére verek
ez például mire jó? veszek vagy hármat belőle ha bármire használható -
kavalkád
senior tag
hulladék filmanttel lehet valami értelmeset kezdeni? van pár kiló PLA-m, ingyen is odaadnám valakinek aki fel tudja dolgozni, sajnálom kidobni.
-
kavalkád
senior tag
érdekes technológia és jó kérdéseket vet fel a srác a videóban.
-
kavalkád
senior tag
na sikerült, a javasolt fa struktúrával és a beállított távolsággal jó lett, az eredeti poziciót megtartva is. nem tökéletes, vannak rajta hibák ahol a támasz volt, de vállalható, meg saját részte lesz, nekem megfelel. a "karfiolok" egy része eleve ott maradt a lapon, a maradékok meg kijöttek belőle egy-egy darabban.
köszi a segítséget!Emunem:
elszívó csőcsonk mágneses csatlakozóval, sokat lesz rángatva és el kell viselnie a cső súlyának egy részét valamint ki/bekapcsoláskor a vákuum is ránt egyet rajta. lehet túlaggódom a stabilitást, a lényeg hogy meglett. -
kavalkád
senior tag
köszi!
"statikai" okokból volt beforgatva, hogy jobban bírja az esetleges terhelést, rángatást (nemrég kérdeztem itt, hogyan helyezzem el).
ettől függetlenül mindenképp kipróbálom ezt a megoldást, lehet nem lesznek akkora erőhatások, hogy szétnyiljon a rétegek mentén.
hadd kérdezzem meg, hogy nálad a támasz teteje és a rá támaszkodó réteg közt mennyi távolság van beállítva mondjuk 0.3-as réteg esetén ("Support top distance" Curában az opció neve)? -
kavalkád
senior tag
szakértés kellene mit csinálok rosszul.
ezt a 90 fokos könyököt nyomtattam ki a képen látható support paraméterekkel (layer height 0.3), de olyan erős lett a support, hogy nem birom leszedni/kiszedni belőle fogóval sem, eltörte a munkadarabot is
vajon mit kellene állítgatnom, hogy életképes végeredményt kapjak?ez a szörny lett belőle
-
kavalkád
senior tag
TPU + PETG egymáshoz ragasztásához mit ajánlotok? nem kell nagy erő, egy tömítést (TPU) kell megtartania a fő alkatrésznek (PETG). nem nagy felület, de annál nagyobb, hogy az aranyáron mért pillanatragasztót kenjem rá.
-
kavalkád
senior tag
segítség kellene ennek a modellnek a paramétereinek a dekódolásában.
azt írja 6 wall és 25% infill, de ha 6 falat állítok be akkor gyakorlatilag tömör anyagot nyomtatok, mi jelentősége lesz az infill értéknek?a másik kérdés, hogy ér ez valamit hangcsillapítás szempontból?
-
kavalkád
senior tag
válasz
Tothanta #50653 üzenetére
szerintem egyik sem ipari hulladék, bár nem tudom, hogy nálad mi számít annak.
én tavaly vettem használtan egy Neptune 3-at, a kezdeti nehézségek és beletanulás után elégedett vagyok vele. nem egy felsőkategóriás model, viszont ez olcsó volt és hobbira pont megfelel. hardveraprón/jófogáson általában találni eladó példányt, ha használttal is beéred.Anycubic-ot is használnak itt páran, arról nincs infóm.
lehet jobban jársz ha megírod mennyit szánsz rá és akkor tudnak itt ajánlani jobbat is.
-
kavalkád
senior tag
válasz
JulianSinulf #50646 üzenetére
köszi!
-
kavalkád
senior tag
válasz
JulianSinulf #50480 üzenetére
meg tudod mondani milyen filament ez?
-
kavalkád
senior tag
összerakosgatható alkatrészeket gyártok, 4 tizeddel nagyobb az anya rész X/Y irányban mint a bele tartozó apa rész. azt vettem észre, hogyha az apa részt még kicsit melegen (1 perccel a byomtatás után) teszem a helyére akkor sokkal kisebb erővel kell belenyomni a helyére mintha megvárom míg teljesen lehül.
lehetséges, hogy a PLA hülés közben tágulna valamennyit? nem hangzik életszerűen, de a tapasztalat ezt mutatja. -
kavalkád
senior tag
válasz
frescho #50500 üzenetére
igen, úgy értettem a statikát, hogy melyik ad strapabíróbb eredményt.
ha neked már bevált a B akkor nekem is jó lesz az, köszi!
csak STL-em van, nem tudok lecsapni belőle, max behúzom a build plate alá picit, bár nem tudom ezzel mit kezdene a Cura, sosem csináltam még ilyet. -
kavalkád
senior tag
statikai szempontból melyik módon lenne praktikusabb kinyomtatni egy 90 fokos cső összekötőt?
A,B,
-
kavalkád
senior tag
válasz
JulianSinulf #50299 üzenetére
jól gondoltad, melegen még egy hatod/negyed-et tudtam húzni rajta, meg is szünt a probléma, köszi a tippet!
a fénykép miatt vettem le a szilikon bizbaszt. -
kavalkád
senior tag
válasz
szabieable #50409 üzenetére
oké, lusta voltam, vállalom
-
kavalkád
senior tag
válasz
szabieable #50407 üzenetére
köszi, milyen platformon van ez a csatorna?
-
kavalkád
senior tag
válasz
JulianSinulf #50403 üzenetére
ezt a carbon fiber-t nem nagyon értem miért jó. ha jól értelmeztem akkor szénszálak vannak a filament anyagába ágyazva. de a szűk keresztmetszet - fizikai terhelés szempontból - továbbra is a filament alapanyaga lesz (PLA, PETG, stb), nem jól gondolom?
hol jön ki az előnye ennek a szénszálas megoldásnak?
látom miket írnak a neten, de hiteles tesztet vagy mérőszámokat ami igazolná a leírtakat sehol nem találtam. -
kavalkád
senior tag
válasz
Vismajor01 #50365 üzenetére
ezt Gh0sT tudná jobban megtippelni. 10dkg PLA bérnyomtatása olyan 3-4000 Ft, plusz ha nem készen töltöd le a tervrajzokat akkor azt valakinek meg kell tervezni, gyanítom ilyen embert nem találni könnyen 4-5000 Ft/munkaóra díjazás alatt.
ha csak anyagra számolok 30dkg-t és 3 óra tervezési díjat már akkor 25-30000 Ft-nél tartasz.update: mire lepötyögtem már meg is válaszolta
-
kavalkád
senior tag
a hasznossága kétségtelen és esztétikus is. én is sokáig töprengtem, hogy legalább a műszereimet (mikrométer, tolómérő, precíziós derékszög, törékeny bizbaszok, stb) valami organizált módon tároljam, ahelyett, hogy egymás hegyén-hátán van egy fiókban, de végül más irány lesz. nem feltétlen az anyagi rész miatt, csak sok idő a tervezés, hogy mindent lemodellezzem az ember mérethelyesen.
-
kavalkád
senior tag
válasz
JulianSinulf #50320 üzenetére
ez sörre optimális lesz nekem
-
kavalkád
senior tag
válasz
JulianSinulf #50318 üzenetére
szép a kelgyó!
ez a kólás olyan, ha kiveszel egyet lentről akkor a többi begurul az előző helyére? -
kavalkád
senior tag
ha a felfűtésnél van áramszünet és azt nem tudja biztosítani a táp akkor pont nem veszted el az addigi nyomtatást, hiszen még el sem kezdődött, utána meg már nem kell annyi teljesítményt tudnia leadni.
egészen addig amig nincs áramszünet a hálózatról kapja a fogyasztó az áramot, levehetsz onnan akár 16A-t is ha kell, nincs jelentősége mekkora teljesítményű a tápod. -
kavalkád
senior tag
válasz
JulianSinulf #50284 üzenetére
hidegen cseréltem nozzle-t, de nem tudtam, hogy rá kell húzni melegen
persze, most hogy írod már van értelme, csak erre nem gondoltam. köszi a tanácsokat, letakarítom, visszaszerelem melegen meghúzom és jöhet a próbanyomtatás szilikon nélkül. a heatbreak-nek utánaolvasok, őszintén szólva nem tudom mi az.
-
kavalkád
senior tag
válasz
JulianSinulf #50271 üzenetére
és erről a javát már leszedtem amig meleg volt, ez az a rész ami a szilikon szoknya alatt maradt
új hardened steel nozzle van benne, nem mertem már jobban meghúzni. -
kavalkád
senior tag
válasz
JulianSinulf #50268 üzenetére
PLA-val nekem sem volt ilyen gondom, biztos kevésbé viszkózus anyag. fél óra alatt annyi anyag jelenik meg itt, hogyha nem szedtem le belefolyt a nyomtatásba, a nozzle vége látszott csak ki. leszereltem a fejet, így néz ki, még nem takarítottam le:
-
kavalkád
senior tag
elkezdtem PETG-vel nyomtatni és azt látom, hogy a nozzle és a szilikon sapka közötti résen nyomja ki magából az anyagot. nem sokat, de a 8 órás nyomtatásnál félóránként pausolnom kell hogy leszedjem/kihúzzam, mielőtt a nyomtatványra kerülne. amiket olvastam hibákat azok bowdenes fejre vonatkoztak, az enyém direkt drive-os.
vadiúj acél nozzle, pár 10 méter PLA-t nyomtattam vele előzőleg gond nélkül.ötlet mi okozhatja?
-
kavalkád
senior tag
ez a megoldás csak akkor jó ha a furattal szemközti oldal merőleges a furatra, különben ez sem ér semmit.
-
kavalkád
senior tag
ezzel a "bordásodással" (nem tudom mi erre a helyes terminus) lehet valamit kezdeni?
szögletes anyagnál nem zavar annyira, de ez egy henger lenne, kézzel csiszolgatom le róla, macera. ha jól értelmezem itt vált szintet a nyomtató és akkor keletkezik ez a kitüremkedés. -
kavalkád
senior tag
válasz
ParadoxH #50115 üzenetére
külön nyomtatom most is, főleg kényelmi szempontból lenne egyszerűbb, egyrészt egy lépésben kinyomtathatnám a két alkatrészt, és nem kellene utólag összeragasztanom.
arra nem is gondoltam, hogy veszteségesebb így a nyomtatás, jogos érv, köszi.példa (a szürke a TPU, az alső PLA-val kell együtt "léteznie"):
-
kavalkád
senior tag
válasz
ParadoxH #50109 üzenetére
PLA/PETG-t mixelnék TPU-val, mondjuk légzáró szelepnél, ha együtt nyomtatod akkor a tömítés (TPU) felveszi az alatta lévő felület alakját, légtömörebb zárást biztosíthat. persze megoldható külön is, elméleti kérdés volt, hogy ez az AMS-es megoldás képes-e erre.
hogy oldják meg az eltérő hotend hőmérsékletek kezelését, addig vár a gép amig fel nem melegszik/le nem hül? -
-
kavalkád
senior tag
nem rég vettem két drybox-ot, de már nincs rá szükségem, ha valaki megvenné akkor itt megtalálja.
-
kavalkád
senior tag
ilyennel találkozott már valaki? ha a "Drop down model" bekapcsolva van akkor 0.061mm-el az építési sík alá teszi a modelt. ha kikapcsolom és kézzel bepötyögöm az értéket akkor jónak tűnik ugyan, de nem tapad le az építőlapra.
SketchUp-ban készült a model, ha ez számít és csak ennél az egynél jelentkezik a gond. -
kavalkád
senior tag
válasz
JulianSinulf #49527 üzenetére
hogy ne lenne tudomány az elektromágneses indukció? nem egy laposföld elméletről beszélünk, hanem tudományos tényekről.
nem a hang okozza az alvási problémát, mivel a egyrészt a PC ha nem csinál semmit el sem indulnak a ventillátorok. másrészt a fal túloldalán van a gép, a másik szobában, azt sem hallanám ha fullon menne benne minden venti. az idegrendszer is eletromossággal működik, ergó az agy is, miért pont annak ne zavarhatna be? ott az MR, EMG, csak pár orvosdiagnosztikai eszköz ami eszembe jut most, ezek szintén az EMF-en alapulnak.
ez mind tudomány és nem csak elméleti mint a féreglyuk vagy a graviton részecske, hanem a hétköznapi élet számos területén bevált technológia, amit persze meg lehet kérdőjelezni, csak épp felesleges. -
kavalkád
senior tag
válasz
JulianSinulf #49521 üzenetére
példa a tudományos részre: a PC tápjában tekercsek vannak amik elektromágneses mezőt gerjesztenek, valamint feszültséget indukál bennük egy külső elektromágneses mező. ez egy létező jelenség, nem legenda. de kb. minden elektromos cucc generál EMF-et. az, hogy egy mennyire okoz gondot már más kérdés. korszerű eszközökben ez szerintem már nem nagy dráma, de vannak élettani hatásai is, nekem a PC csak egy keretben van, borítás nélkül és ha éjszakára bekapcsolva hagyom a gépet akkor rosszabbul alszom.
-
kavalkád
senior tag
azt meg lehet oldani valamilyen módon, ha egy tárgynak 20%-os kitöltést szeretnék, de egy részén kellene, hogy 100%-os legyen?
-
kavalkád
senior tag
a supporttal készült részek nagyon csúnyák lesznek, ezen lehet valamilyen beállítással javítani a szeletelőben (Cura)?
(ez tree/zigzag módban készült, a normal/zigzag egy fokkal jobb, de az sem túl szép)
azt néztem, hogy a szeletelő a támogatandó felület alatt kihagy egy réteget, tehát a support nem addig meg fel ahol a felület első rétege kezdődik, ez normális így? -
kavalkád
senior tag
válasz
kavalkád #49153 üzenetére
FYI:
megjavította az "ember" a nyomtatót, sok baja nem volt, az extruderben valami kis csapágyaknak adott kenést, kicserélte a PTFE csövet valamint az E-step-et kellett beállítani. csinált vele próbanyomtatást, nagyon szép lett. megmutatta hogyan lehet a gcode-ban hogy lehet bekapcsolni az auto-szintezést, meg javasolta vegyek izopropanolt és azzal takarítsam a szappan helyett. (ilyet hol érdemes venni?)
mégegyszer kösz mindenkinek a tippeket/tanácsokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest