-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
DonElvis #49726 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy leírtad a tapasztalatod.
Közben sikerült megoldani a gondot, tovább tudtam haladni a tervezéssel és ki is lett nyomtatva.
A Shrinkage compensation működik, csak valamikor nem csak ezen múlik a dolog.
A teszt tárgyat kinyomtattam PETG-ből és PLA-ból is és azonos méreteket kaptam a beállításaimmal.
A PLA-CF esetén a szeletelő nem vette be az 5%-ot, így kétszer lett 1,75%-os kompenzációval nyomtatva. Ezt csak később vettem észre, mikor megint állítani akartam rajta, hogy nem stimmel.
Közben eszembe jutott, hogy van még egy tényező, ami befolyásolja a nyomtatást. Ez a nyomtatási sorrend. Alapértelmezés szerint belső fal/külső fal/kitöltés. Ezt megváltoztattam, hogy először nyomtassa a külső falat. Emellé kapott egy 1%-os kompenzációt is. Így pont olyan eredményt kaptam, mint PETG és PLA esetén. Ezzel már tudtam számolni.Az már más dolog, hogy az eredmény sok kívánnivalót hagy maga után. Amellett, hogy rendesen pókhálós, varratoknál elálló szálak is keletkeztek. Lesz vele dolgom még.
A másik dolog, hogy a Sunlu PLA-CF-re nem tapadt rá az Azurefilm PETG, így teljesen kimaradt a support interfész. Szerencsére nem volt gond így sem eltávolítani a support-ot és legalább nincs is látható helyen, de ezzel is bíbelődni kellett, hogy jó legyen. A másik szerencse, hogy tervezésnél eszembe jutott, hogy nem kell nekem mindent is egybe nyomtatnom, így a tetőre (egy "doboz" lenne a késztermék) áttettem azokat a részeket, amikhez support kellett volna, ha az alján marad. -
kokokka
addikt
válasz
DonElvis #49632 üzenetére
+1
Nemsok felé filamentet használtam eddig, de mindig mindegyik jó volt az adott gyári profillal. Sőt, kicsit flowrate-et vqgy éppen sebességet emelve is. Egyszer nyomtattam ki teszteket, de ez eredmény ellenére nem is azokkal a beállításokkal kellett nyomtatnom a jó eredmény eléréséhez. Így vissza is tértem a gyári profilokat, mint írtam is, azóta is hibatlan szinte minden nyomatom. Ha nem, az általában az én hibám. De ilyen mindig van és lesz is.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
DonElvis #49641 üzenetére
Én úgy értem, hogy nem az a szín, ami rá van írva.
Vettem arany-fekete silk-et tőlük. A fekete egyértelműen nem fekete. Míg a kék-fekete vagy zöld-fekete tekercsekben tényleg fekete a fekete. És a többi szín is stimmel. Asszem a tri-color silk-jükben sem stimmel minden, viszont a végeredmény eszméletlen jó lesz, ahogy a különböző színek átfedései más színeket eredményeznek, mint a filában lévő eredeti 3 szín. -
szabieable
aktív tag
válasz
DonElvis #49632 üzenetére
Alsópolcos filamentnél megértem, de hidd el ha olyan anyagot használsz ami nem a 10 dolcsis kategóriában versenyez és számít a végeredmény oda fogsz figyelni. Attól, hogy az external wall meg a top layer jól néz ki nem biztos, hogy jó lesz a printed.
Nem a sunlut akarom ekézni mert van vagy 20 kiló is jelenleg belőle, de az a színhelyesség amit képviselnek kritikán aluli. A klasszikus fekete/fehér vállalható de az összes többinél mintha a nap szívná a filáikat olyan minimális pigmentet használnak -
NF-
tag
válasz
DonElvis #49624 üzenetére
Engem a csavarok feje egyáltalán nem érdekel, két objektum egy-egy részére szeretnék külső ill. belső menetet tenni. Nem zavar ha nem szabványos méretekkel rendelkeznek majd, csak a két nyomtatott külső és belső menet illeszkedjen. Közben már rájöttem, hogy a fastener beállításai közt van olyan, hogy "3D printer compatible" meneteket generáljon, és hogy az offsetekkel kell játszani a menet méreteitől függően.
-
kokokka
addikt
válasz
DonElvis #47205 üzenetére
Köszi! Ahogy elnézem, a 4 szinnel nyomtatás nem biztos, hogy nagy ötlet, mert rengeteg időt hozzátesz. Többet, mint amennyibe maga a modell nyomtatás telik. Viszont így van négy színesm, plusz egy ötödik magán a nyomtatóval, így nem kell tekercseket cserélgetni. Kicsit játszottam a beállításával, nagyon szépen teszi a dolgát. Ma jött meg az M5s is, azt csak beallítottam, a próba este, vagy holnap lesz. Két liter High speed gyanta is jött vele, kíváncsi leszek, mit tud.
-
snowman
tag
válasz
DonElvis #47008 üzenetére
A PLA ilyen célra mindenképpen felejtős (amúgy is csak dísznek jó szerintem).
Próbáld szénszálas nylonnal, azt lehet nyitott gépen is nyomtatni. Előtte jól ki kell szárítani, szóval megfelelő szárító nélkül nem érdemes próbálkozni. -
fabula
őstag
válasz
DonElvis #47008 üzenetére
Hát nem nagyon. A nylon-hoz zárt nyomtató és állandó belső 50-60 C kamrahőmérséklet kell.
Esetleg a Filaticum Engineering PLA-ja [link] megfelelő lehet, mert ipari felhasználásra tervezték és PLA hőmérsékleteken nyomtatható zárt kamra nélkül, de elég drága.
Igor is jókat mondott róla, én még nem próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest