- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kokokka #51195 üzenetére
Az a baj ha olyan gond van vele, amihez csak a gyártó tud alkatrészt küldeni. Pl nekem új kábelt és alaplapot küldenek, ezeket simán nem tudod megvenni tőlük, csak ha írsz nekik külön supporton. Ha sürgősen kell, akkor meg vagy lőve, mert amire megérkezik hozzád a gyártótól az alkatrész, az legalább 2 hét.
-
-
rsanya87
tag
válasz
kokokka #51019 üzenetére
Hát bekapcs után csak a táp venti megy. Ha nyomok egy homeot, akkor a hotend venti bekapcsol, de pár perc (kb 10p) után leáll ha nem inditok el semmit. Még arra kell rájöjjek, hogy ezek a kalibrációk kellenek vagy csak hasznosak ha lefutnak nyomtatás előtt? Mondjuk a gyári flow kalibrációt elmenti ha lefuttatom és elég csak anyag cserénél nyomatni? A szintezést is elmenti, vagy ajánlott megcsináltatni vele? Rezgéskompenzációnál ugyanez a kérdèsem.
-
rsanya87
tag
válasz
kokokka #51016 üzenetére
Irtam a 3Djake-nek, hétfőn majd jön a válasz
Eddig csak a mellékelt modellek közül a cápát nyomtattam a kölyköknek. A tapadás az úristen. Ha nem mágneses lenne a pei rajta, szerintem az egész nyomtatót megemeltem volna vele míg melegNagyon szép lett a nyomat, bár volt némi szálazás, de az nem a nyomtató hibája, 99.999% hogy vizes a fila. Holnap majd jön a nagyteszt, asszonynak kell 30 kulcstartó. Meglássuk mit szól hozzá ha beterítem az asztalt
-
rsanya87
tag
válasz
kokokka #50983 üzenetére
A színcserélőbe nem törnek el a filamentek? Mármint ha tartósan bennevannak, és mondjuk 2hétig nem nyomtatok? Valahol olvastam ilyen “hibáról” is, mondjuk általánosan a színcserélőkre vonatkozóan. Meg az a rengeteg hosszú ptfe nincs hatással a nyomtatásra? Gondolom a szincserélő is tolja, plusz az extruder is huzza befelé, szal annyira nem lehet probléma ez
-
rsanya87
tag
válasz
kokokka #50976 üzenetére
Kobra 3 kérdés megint…
Mennyire “méretpontosak” a nyomatok? Az élek sarkok milyenek (PA kalibráció)? Azt olvastam, hogy a bambunak van valami aktív “nyomásfigyelője” ami menetközben a sebesség függvényében állítja a flow rate-et.
A jelenlegi szaromon is klipperesítés után most a PA-val sz.pok. Nem tudom rendesen belőni, pedig már próbáltam a külső weboldalon generált gcode-al, meg az orca beépítettjével, de ha beadom a kapott értélet a comfigba, akkor a nyomat teteje lukacsos lesz éspervagy nem érnek össze a falak rendesen.. Ha kikapcsolom a PA-t akkor jó a felső réteg, de cserébe a sarkokon anyagtöbblet lesz (kidudorodnak a sarkok). -
-
rsanya87
tag
válasz
kokokka #50944 üzenetére
Igen azt olvastam, hogy a kezdeti széria fej összeszerelése nem volt az igazi, mert orrán száján folyt a fila
A fémgörgők kotyogása is megszűnt a tálca alatt?
@doc
De van, 2 tablet, 1 óra, meg az asszony is almásDe ott vesztettem el a hitem, mikor nem tudtunk normális családi fiókot csinálni, mert hiába mindkettőnk külön fiókjához a saját bankkártya volt csatolva, ha az asszony számláján nem volt pénz levonni az előfizetéseit, akkor az enyémet terhelte meg az apple
meg ilyen hasonló finomságok
A végén meg kellett szüntetni a családi csoportot is, mert összeakadt minden is.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
kokokka #50471 üzenetére
Nem biztos, hogy adott esetben csak a márka okozza a cumit.
Mondjuk Polymaker-t még sosem használtam, de jókat olvastam róla. Kezdésnek vettem egy zöld glow PLA-t. Nem tudom hány megkezdett nyomtatásból csak egy lett befejezve és még az sem lett szép. Annyira durva az anyag, hogy a hosszú tefloncsőben, meg két filamentszenzoron keresztül megcsúszott rajta az extruder fogaskereke. Állítottam a feszítésen, úgy sem lett jó. Csökkentettem a sebességet 60-ra, de nem használt. Átraktam a Sunlu S4 szárítóból egy másikba, ahonnan nem kanyarog annyit a cső, így lett egy befejezett nyomtatásom, de pár réteggel a vége előtt azért csak összehozott egy alulextrudált részt, ami miatt nem lett szép az egész.
Nem, tudom, hogy egy AMS-sel szerelt gépnek ez mennyire tetszene, az XL jelenlegi felépítésével nem szereti. Most az van tervbe véve, hogy majd valahova a nyomtató fölé teszem az anyagot és tefloncsövet egyáltalán nem használok, úgy engedem bele az extruderbe.
Illetve van egy kék glow PETG-m is a Nobufil-től, ezt is ki akarom majd próbálni. A márkát nem ismerem, de drágább volt, mint a Polymaker. -
Vesa
veterán
válasz
kokokka #50449 üzenetére
Ha ez egyetlen stl fájl, de mégis így jelenik meg egyben a modell, akkor tkp. szét van szedve, csak egyetlen tárgyként lett valamiért exportálva, ezért a slicer is egyetlen objektumként kezeli. Viszont ha a képen látható módon jelenik meg a modell, akkor a slicerben szétszedheted az egyes darabokat, és külön tálcára helyezve már lehet nyomtatni őket. Ez nem egy kényelmes megoldás és lesz vele némi meló, de megoldható. Az persze jó kérdés, miért így csinálták.
-
Joshi
titán
válasz
kokokka #50435 üzenetére
Már értem mire gondoltál. Én nem láttam még ilyen formában sehol.
Én ahonnan letöltöttem, ott minden egyes darab külön stl fájlban volt. Mondjuk nem kell nagy képzelőerő, hogy az általad megnevezett "Xpose" verzió gyakorlatilag kinyomtathatatlan ebben a formában. Ezt valami más okból csinálták. Kérdezd meg a ChatGPT-t.
-
Joshi
titán
válasz
kokokka #50433 üzenetére
Ezek a modellek úgy vannak elkészítve, hogy eleve darabokból vannak. Minden elemnek van csatlakozási pontja amit neked kell nyomtatás után összeragasztani. Itt a nagy előny az, hogy átméretezheted az egyes darabokat. Arra kell figyelni, hogy átméretezésnél minden darabot ugyan arra a méretre, arány megtartása mellett kell változtatni, különben nem fognak passzolni az egyes elemek. A nagy hátránya viszont az, hogy az illesztések látszanak. Ezeket általában glettelik és festik. Az Alien Queent én kinyomtattam, de mivel PLA-ból csináltam (még a Kossel Deltával), ezért törik mint a ropi. Meg amúgy is rengeteg a hegyes végtag rajta ami csak idő kérdése hogy letörjön.
-
ptesza
senior tag
válasz
kokokka #50119 üzenetére
Persze megy a traktor sütőolajjal is nem hivatalossan. Aztán meg is lehet nézni amikor az maga alá gyűri a szálat és lehet szétszerelni. Légyszíves ne terjessz téves információt mert félrevezetsz másokat akik lehet éppen vásárlás előtt vannak és ez nagyon fontos szempont lenne nekik.
-
válasz
kokokka #50121 üzenetére
Legalább minimálisan nézz utánna pls.
Mod: Amúgy én Kobra S1 elörendelö vagyok. Nem küldik külön...
-
ParadoxH
aktív tag
-
-
válasz
kokokka #50110 üzenetére
Ha ez az információ meglett volna, akkor megrendelem egyben... De az S1 combora áprilist írt akkor, most már májust (FB csoportokban egyben jön, más doboza van a combonak mint a simának).
#50106 ptesza: többszínű nyomtatásra nincs szükségem, nem is hiszem, hogy lesz. Használati tárgyakra kell perpillanat.
-
syler123
veterán
válasz
kokokka #49956 üzenetére
Nekem nem Bambu nyomtatóm van és cristian vick profil nem volt nekem százas, de az PLA-hoz sem, a gyári profilok jók, csak úgy meg lassan nyomtat a nyomtató
Finomhangolva viszont tökéletes, csak a rétegidőt kellett módosítanom és azt hogy mindig legyen bekapcsolva a venti.
-
syler123
veterán
válasz
kokokka #49954 üzenetére
Én most rendeltem először belőle petg-t, teljesen jó ez a filament. Kicsit szívtam vele, de csakis az miatt, mert még sosem nyomtattam petg-t, be kellett rendesen állítani a hűtést, meg persze itt már nálam nem elég a 60-65 fokos asztal, csak nagyobb modelleknél.
Most már hibátlan és kb az egyik legolcsóbb filament. -
JulianSinulf
őstag
válasz
kokokka #49927 üzenetére
Oké, de miért nekem írod?
Kemcso kérdezte, hogy "mi az ami indokolja, hogy full kezdőként a dupla árút vegyem?".
Én leírtam a bambu-s részt, mert azzal van tapasztalatom az X1C révén.
Az S1-el nincs tapasztalatom, arról nem írhatok.
Az Anycubic-kal meg nincs túl sok jó tapasztalatom és azok is régiek, ezért nem is írtam.
Amúgy tök jó, hogy ennyi számításba vehető konkurenciája lett a bambunak. -
katyilkadr
tag
válasz
kokokka #49712 üzenetére
Win11 pro-m van, első perctől működött az előnézet semmit nem telepítettem. Később a Microsoft 3D-Viewer-t a forgatás miatt raktam fel. Nekem ez természetesnek tűnt, de valszeg nem minden verzió tudja. Nekem ez van:
-
JulianSinulf
őstag
válasz
kokokka #49697 üzenetére
Pillanatok alatt megnyílik a szeletelő is.
Ha letöltöm, akkor úgyis látom előtte, hogy mit szedek le. Gyakran már az oldalon meg tudom nézni, körbeforgatni.Amúgy meg csak szóltam, hogy a szeletelővel is meg lehet nézni, nem kell ehhez extra program. Aki 3D nyomtat, annak csak van egy szeletelője a gépen. De mindenki úgy csinálja ahogy akarja.
-
5leteseN
senior tag
válasz
kokokka #49693 üzenetére
...
,
: "Meg akartam nézni egy később akár nyomtatásra kerülő darabot tartalmazó 3D-s állományt, és pár gyenge nézegető-program után ezt a kicsi, gyors, és szerintem egész jó programot találtam Windows(és "mások") alá: F3D - Fast and minimalist 3D viewer "
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
kokokka #49314 üzenetére
Igazából az a probléma ahogy én láttam csak a cseredarab jó a Kobra 3 nozzle-nál (nálam eddig 3-4 kobra volt, amiből 2 az enyém lett). Azt bizonyítani tudom, hogy a nyomtató (ami markeronline-os pontokból lett véve decemberben) úgy jött hozzám, hogy rákérezdtem, hogy javított nozzle-vel küldik a Kobra 3-at most már és nem a régivel? Az ügyfélkezelőtől azt a választ kaptam, hogy ez már javított nozzle, ne aggódjak. Természetesen nem az volt. Nem nagy was ist das kérni másikat (fun fact. ha email írtam nekik az nyitott egy ticketet az ügyfélkezelői honlapjukon, emiatt 2x küldték le nekem mindig minden alkatrészt amit kértem. Gyakran komplett hotendet küldtek le coverrel, extruderestől, stb 2x - ezt jeleztem nekik, nem érdekelte őket). Szóval az ügyfélkezelő vagy hazudott vagy a logisztikájuk a béka segge alatt van és szinte fogalmuk sincs, hogy mit csinálnak. Ez a korábbi anycubic termékeknél is jellemző volt és én ezért vagyok ennyire óvatos velük. A bambu sem egy szeretetszolgálat, de ilyet azért nem engednének meg maguknak. Engem ez a mentalitás nagyon zavar, hogy tudunk egy hibáról (mikor volt Kobra 3 release? májusban?) és miután szó szerint szinte mindegyik nyomatójukon előjött a hiba ugyanúgy hibásat küldenek decemberben is. Ja és arról ne is beszéljünk, hogy a facebook csoportokban törlik egy idő után a nozzle szivárgással kapcsolatos posztokat. Egy ideig napi szinten követtem a csoportot - viszonylag rendszeresek voltak a nozzle szivárgásról, a szíjjszakadásról, az y tengely görgőinek kilazulásáról szóló posztok. Ezt viszont le lehet nyelni és elfogadni, hogy "kis pénz kis foci" - valamin spórolni kell. Aki ezzel együt tud élni az nagyon olcsón hozzáfér valamihez amiről az enderes időkben csak álmdotunk. Ami nagyon nagy kérdőjel, hogy hogy fognak ezek a nyomtatók viselkedni 1000-2000 nyomtatási óra után. Amikor erről lesz majd tapasztalatunk ott tudunk egy validabb ajánlást tenni annak aki kezdő.
-
Joshi
titán
válasz
kokokka #49316 üzenetére
Na jó, de Bambut is fikázhatnák, mert a Bambu topikban többeknek nem sikerültek a nyomatai. Azt nem tudom, hogy tényleg nyomtató hiba miatt, vagy valami user error. Én csak azért írtam neked, mert te úgy állítasz be sokakat, mert a Bambun kívül mindent is fikáznak. Ez egyáltalán nem igaz. Ráadásul JulianSinulf Bambu X1-ről váltott Prusára, na jó az a nyomtató azért űberel most még mindent.
Nekem pl tetszik a Kobra S1 Combo, aztán majd meglátjuk milyen lesz.
-
Joshi
titán
válasz
kokokka #49314 üzenetére
Azért Bambu nyomtatókkal is akadnak gondok, pedig az állítólag hülyebiztos.
Gyártási hiba benne van a pakliba. A topikgazdának volt K1 Max-a, de a háta közepére se kívánja. Az biztos, hogy ha megnézel egy sok-sok feliratkozós youtubert akinek még 3D nyomtató farmja is van, az tuti biztos hogy a háttérben látni fogsz Bambu nyomtatót. Azért nem véletlenül. Nem hülyék hogy ne a jót használják.
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
kokokka #49298 üzenetére
Kockáztatni ebben a témában ér és szabad. Viszont itt nem egy forradalmi és új technológiáról beszélünk hanem egy gyártóról aki piacvezető az ár/érték arányú nyomtatói miatt és egy másikról aki kb őt klónozza. Itt amikor kockáztatsz lényegében az olcsóbb klónt választod annak minden potenciális zsákutcájával.
Az nekem mai napig nem fér a fejembe, hogy aki mondjuk Kobra3-at vesz az miért nem kap legalább egy figyelmeztető email, hogy lassan már 7 hónapja (az is lehet, hogy több - én ennyiről a saját tapasztalataimból biztosan tudok) hibásan szállítjuk - amit eddig nem volt valamiért kedvünk megoldani - és logisztikai okokból küldjük a javított nozzlet. Inkább megvárják amíg az ügyfél visszajelez és garanciális ticketet nyit akár teljes hotend vagy pei lapra is igényt tartva - a legtöbb esetben 2-4 napon belül. És ugye a figyelmeztető email + nozzle küldés a minimálisan elvárt és nem a korrekt eljárás lenne. És ez egy nagyon egyszerűen javítható és kezelhető hiba lenne. Ha még ezt sem hajlandó az anycubic menedzselni akkor mi történik majd mondjuk az S1-en ha majd előjön egy komolyabb hiba ami visszahívást igényel?
Az "istenkáromlás" felcímkézést pedig külön kikérném magamnak. Több mint egy tucat nyomtató járt már nálam kisebb-nagyobb ideig. A Kobra 3 is, amiről itt beszámoltam én is. Ha valaki azt kérdezné itt a fórumon, hogy milyen budget multicolor nyomtatót vegyen ami olcsóbb mint az A1 combo, de nem zavarja ha még nem olyan kiforrot akkor én nyugodt szívvel ajánlanám a Kobra3-at. A múltkor ptesza-t pont leszóltad amiatt mert úgy mondott a 3d-s berkekben megegyezően konszenzusos véleményt, hogy nem próbálta a Kobra 3-at. Elég ciki ezekután "istenkáromlás"-al vádolni a teljes fórumot mikor tudtommal nem voltál eddig bambu tulaj -
ParadoxH
aktív tag
válasz
kokokka #49274 üzenetére
Igazából én a te korábbi hozzászólásod szellemében szeretnék tanácsot adni. Nem próbáltam és nincs összehasonlítási alapom. A korai teszterekkel az a baj, hogy kevés tesztelőnek érdeke az, hogy objektív képet adjon a rendszerről. Majd biztosat akkor fogunk látni amikor több száz ember nyomtat vele és figyelemmel kísérjük mondjuk az unofficial fb csatornákat napi szinten.
Sőt, továbbmegyek: amikor látok több ezer óra használat után pár tesztet, na akkor mondom az, hogy tudunk egy dolgot a nyomtatóról és inkább azt vegye meg valaki mint a bambut. Hiába van olyan jó mint a bambu ha mondjuk a x-ik órában lesz egy kritikus probléma. Ezt egyszerűen nincs honnan tudjuk előre.
Mert ugye az olcsóbb nyomtató ha garancia időn kívül hamarabb megmegy mint a drágább akkor az nem biztos, hogy olcsóbb. Márpedig a bambunál sok precedens van arra, hogy példákat mondjak 1000-4000 óra nyomtatás van a háta mögött akár többnyire abs-el is. Erre külön topic van a bambu fórumán, érdemes elolvasni a tapasztalatokat és hogy ki mennyit költött rá. Nagyon tanulságos.Az anycubicnál bizonyítottan fél éve tudtak például a nozzle szivárgásukról a Kobra 3-nál és állítólag a beszállító hibája miatt hibás nozzle-vel küldték el a nyomtatójukat az elég ciki. Biztosan tudok az ismeretségi körömből december végén küldött nyotmatóról aki ilyet kapott. Abban sem vagyok biztos, hogy most nem így küldik még mindig. Volt egy felmérés is az egyik Kobra 3 felhasználói facebook oldalon ahol arra voltak kiváncsiak, hogy kinél mikor jött elő a hiba. Ha jól emlékszem majdnem a fele azt válaszolta, hogy az első 48 nyomtatási órában (én is ezek közé tartoztam és az ismerőseim is - úgy hogy rákérdeztem, hogy javított nozzlekat kapok-e és azt válaszolták, hogy igen).
Na most akkor félve megkérdezem, hogy mennyit lehettek-ezek előtesztelve? Egy még érdekesebb kérdés: A release-ek előtt hány yt csatorna számolt be erről a hibáról? (van egy tippem).
Az A1-nél is volt visszahívás, de ott utána komoly kedvezményeket kaptak az érintettek és leállították az egész A1 forgalmazását. Megnézném, hogy az igazgatótanácsból hány maradt volna még az állásában, hogy ha fél év után is ugyanolyan hibás nyomtatókat küldenek ki a vevőknek. -
katyilkadr
tag
válasz
kokokka #49212 üzenetére
Hogy megéri-e, az relatív. Csak "hobbi kertész" vagyok. Vásároltam pla-t, hips-et, petg-t, aztán a neten rátaláltam a pet palackos "innovatív, környezetkímélő, újrahasznosító" technológiára. Most a nejlon nyomtatásra megyek rá. Na persze nem veszem meg a kilós pa tekercset méregdrágán, hanem az 1.6-1.7-es fünyíródamil az alapanyag. Ez is ígéretesnek tűnik.
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
kokokka #49000 üzenetére
Őszintén örülök a sikerednek. Remélem hosszan kitartanak a kobrák a továbbiakban is
Ez a fórum elvileg azért van, hogy segítsünk egymásnak és ha valaki bizonytalan akár vásárlások területén akkor itt tud tájékozódni. Én ugyanúgy megosztottam a saját és a környezetem tapasztalatait. Az hogy nincs teljesen lefedésben a tieddel nem probléma. Viszont egy kezdőnek aki most vásárol ezeket a tapasztalatokat is látnia kell. Napi rendszerességgel követem szinte az összes itt ajánlott nyomtató felhasználói csoportjait. Látom, hogy a hibát kiküszöbölni akaró kezdő posztok egy A1 és egy Kobra facebook csoportban teljesen más arányban vannak jelen napi szinten. Hardware szempontjából az A1 egyértleműen jobb és ami fájóbb az az, hogy szofveresen is. Ez már nálam egy olyan konklúzió azokból a hibákból következtetve amiket látok. Nem hiszem, hogy a Kobra 3-at több kezdő használná mint az A1-et.
Tényleg ajánlom amúgy, hogy ha van lehetőséged szerelj össze és nézz meg egy A1-et közelről. Én tudtam mire számítok amikor az első hozzám került, mégis leesett az állam. Teljesen más világ. Ha az enderes időszakban olyan nyomtatóink lettek volna mint a Kobra akkor mindegyikünk összetette volna a két kezét. Elképesztő fejlődési üteme van a piacnak. Viszont a Bambu az minden tekintetben kiforrottabb - és szerintem megéri a felárat. Pedig nagyon kellene a verseny mert annak mi csak a haszonélvezői vagyunk.
És most engedd meg, hogy gonosz legyek egy mondat erejéig, de a dacia-n kívül nemigen hallottam olyasmiről, hogy valaminek az olcsósított és koppintott változata jobb legyen mint az eredeti. -
Joshi
titán
válasz
kokokka #49000 üzenetére
Azért a Bamboo a sláger mert tényleg jó, de főleg egy komplett jó csomagot árulnak. Ez a lényeg, de ezt már leírtam. Ezt vagy érted, vagy nem akarod érteni.
ui.: illetve a statisztika ha mondjuk 10-ből 5 embernél gond van, és te pont abba az 5 emberbe tartozol akinek minden rendben van, attól a meghibásodás még 50% lesz. Ezt azért észben kell tartani. A számokat csak példaképpen hoztam fel, egyáltalán nem fedi a valóságot. -
ParadoxH
aktív tag
válasz
kokokka #48992 üzenetére
Egy részével egyetértek, de a "nincs küszködés, szerelés, javitgatás" tételesen nem igaz sajnos.
- A ptfe tubokhoz erősen ajánlott pl a merevítő modell kinyomtatása. Nagyon sok embernél okozott problémát és/vagy ace kimeneti eldugulást. Főleg ha nem a kitapasztalt pozícióban van az ACE a nyomtatóhoz képest.
- Az ágy y tengelyének a görgői gyakran lazultak ki. Sokan ezzel kezdték az ellenőrzést
- Szintén sokaknál okozott problémát az orsós tengely problémája. Van akinél szükségszerű egy upgrade nyomtatás
- Decemberben az egyik cimbimnek még hibás, szivárgó nozzle-t küldtek. Nem tudom ezt javították-e. Eléggé ciki ez is annak tükrében, hogy kb. fél éve tudnak a hibáról (amit persze ingyenesen kicserélnek).
- A szíjak szakadása is eléggé gyakori az A1-hez képest. Nálam nem történt ilyen, ismeretségi körömben viszont igen.
"tudom, hogy jók a Bamboo-k, de amíg nincs valamivel személyes tapasztalat, kár leirni egy eszközt."
Nem tudom, hogy neked van-e bambu A1-ed, mert ha nincs akkor ez egy kicsit öngól is. Én azt gondolom, hogy nagyságrendekkel jobb a Bambu A1. Én még csak azt sem mondanám, hogy nem ajánlom a Kobra3-at kezdésnek. Inkább hozzátenném a feltételesen ajánlott jelzőt. -
Emunem
őstag
válasz
kokokka #48992 üzenetére
arra gondoltam, hogy a mások véleményén jobb, ha túl teszed magad. A többit más, elismert tagok, és interneten tevékenykedő szakemberek (ezt is mondjuk mostanában fenntartással kell kezelni ugyebár) véleménye által fogalmazódott meg bennem. Nekem sok gondom nem volt vele, de vannak tagok, akinek voltak bambu hibás gépeik. Ezennel a Bambu vs más gyártó kérdést én inkább nem firtatom.
-
Scallion
senior tag
válasz
kokokka #48981 üzenetére
Sajnos nagy valoszinüséggel igen. Egyik se teszi bele rendesen a munkát. Ismerem ezeket a cégeket sajnos elég jól. De hogy Joshit idézzem "ne legyen igazam". Jo lenne egy valodi verseny mert jelenleg ebben a szegmensben a bambulab magával versenyez. Megértem az érvelésedet egyébként de nekem sem időm sem pénzem olcsó és esetleg müködö nyomtatóval kockáztatni. Ahogy mondani szokták nem vagyok olyan gazdag hogy olcsót vegyek.😁
-
Joshi
titán
válasz
kokokka #48975 üzenetére
Semmi olyat nem írtam ami kiverte volna a biztosítékot sőt, még hozzá is tettem hogy "ne így legyen".
Egyébként a Bambu se hibátlan, de náluk legalább értelmezhető support van. Ha ezt meglépi a konkurencia, az már egy óriási előrelépés.
Azt kell megérteni, hogy Bambu egy korrekt csomag, nem csak egy 3D nyomtató. És itt a supporton kívül a szoftveres részre is utalnék.
-
Joshi
titán
válasz
kokokka #48873 üzenetére
"Tudom, hogy jó a Bambu, de itt olyan sevinizmus van az irányába, hogy minden mást leszóltok. Részemről ennyi."
Nekem is volt Anycubic, igaz csak egy Kossel Delta, de pont azért ajánljuk a Bambut, mert kezdőknek kimondottan ajánlottabb minden más gyártóval szemben. Ettől függetlenül mindenki azt vesz ami neki szimpatikus. Egyébként kezdőknek egy A1 mini kifejezetten jó vétel, mert jó nyomtató és aránylag olcsó. -
ptesza
senior tag
válasz
kokokka #48866 üzenetére
Nem vitaképp mondom de filamentekről kezdődött a kérdés és Bambus nyomtatót vett magának.
Fényévekkel vannak lemaradva az Anycubic-nál. Mostanra csak mindent 100% másolnak nincs egy saját épp gondolatuk. A napokban már a szeletelő is normális lett mert azt is lekoppintották. A nyomtatási sebesség tekintetében megmaradtak 100mm/s környékén mert ahhoz már jobb mozgatórendszer , hotend és filament is kellene. Szóval miattam száríthat is az AMS koppintás ACE. Amúgy szerintem jól is teszik mert a felhasználók is jól járnak legalább.
A következő tasli 2025 Q1 ben jön majd megint az egész iparágnak. Feltehetően...A tekercsben található NFC chipre gondoltam mint előnyre.
-
szabieable
aktív tag
válasz
kokokka #48511 üzenetére
ez azért nagyban függ a gyártótól is, csak példaként eSUN ABS+ból simán nyomtattam egy 290x290 tárgyat( igen, full beden feküdt fel) warping nélkül 50 körüli chamberben, creality ABSsel pedig 63 fokos kamrában a 90x220 egyik oldala feljött picit
Pont a napokban jött szembe valamelyik amcsi gyártó kommentje, hogy az ABSük 20%ban petgt tartalmaz, ezért nem warpol
A sunlu ABS ( nem az easy ) HDT például 78 fok, az LDO 90 ( utóbbinál mondjuk nem írják melyik MPa teszten )A rendes ABSnek jellegzetes szaga van, amelyik nem büdös print közben az valami spéci blend
-
Vesa
veterán
válasz
kokokka #48382 üzenetére
Szerencsére én nem találkoztam ezzel a jelenséggel.
Sőt, ha nem segítettek volna itt páran abban, hogy mit vegyek, vagy mit olvassak el, akkor nem biztos, hogy a jó gépet választom a céljaimhoz. Gyakorlatilag elsőre olyan minőségben nyomtattam ki a teszt Boeing panelemet feliratokkal, furatokkal, megvilágítható szöveggel (amihez vettem a nyomtatót), hogy az állam is leesett, mert nem számítottam ilyen minőségre. Mindent, ami ehhez kellett, videókból, cikkekből és fórumokból szedtem össze amíg a nyomtató úton volt (smooth plate-re fejjel lefelé nyomtatás, layerek tervezése az optimális többszínű nyomtatáshoz, ágy/hotend hőmérsékletek egy adott anyaghoz, +egyebek). Ez persze sehol nincs a profikhoz képest akik tényleg brutál dolgokat képesek csinálni, és nyilván milliónyi tanulnivaló van még. A lényeg szerintem az, hogy végre a 3D printer is csak egy eszköz lett amit a printer lelkivilágának mélyreható ismerete nélkül is lehet használni. Nem akar mindenki részletgazdag szobrokat nyomtatni, nekik/nekünk felszedhető 1-2 hét alatt is annyi tudás, amivel a saját céljainkat meg tudjuk valósítani. Viszont nagyban megkönnyíti az indulást, a sikerélményt, így nem megy el az ember kedve az egésztől, mert mondjuk még kalibrálni sem tudja a nyomtatót akár napokig. Később aztán meg lehet tanulni a mélységeket is, de addig is már megy a nyomtatás.
-
-
Nunder
őstag
válasz
kokokka #47548 üzenetére
Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam. Első sorban a nyomatot akarom megvédeni, egy vékony réteg átlátszó anyaggal, hogy többször újra lehessen hasznosítani alkalmasint.
Ugyanakkor a leválasztó/szappanos víz is hasznos, amikor már magát a szilikont kell eltávolítani öntés után.
-
DonElvis
aktív tag
válasz
kokokka #47179 üzenetére
Szerintem jó lett, sok örömöt kívánok a nyomtató használatához. Én is gondolkodtam egy ilyen gépen de rá kellett jöjjek, hogy fölösleges lenne, mert nem használnám ki a 4 szín adta lehetőségeket. Az alján lévő betűk elmosódásán ne csodálkozz, mert ha jól látom olykor a levegőbe kell nyomtatnia a gépnek.
-
H2o-pok
senior tag
válasz
kokokka #47093 üzenetére
Nem kell hogy más döntsön helyetted!!! Nekem sem más modta meg, hogy "ezt vedd meg"! Nekem csak több, évek óta ezzel foglalkozó szaki ajánlotta, hogy amit kinéztem 3-4 tipust inkább felejtsem el,és xy márkát válasszam. 10 ből 10 szaki ajánlotta ugyan azt. Ha magam döntök, nem adok mások véleményére, akkor felesleges itt vagy bárhol tagnak lenni. Persze ha cumi lesz akkor is számitson az ember magára.
-
H2o-pok
senior tag
válasz
kokokka #47088 üzenetére
Szerintem ez a mondatod volt az ami rám is , és másokra is "nagy benyomást" tett.
"Szerintem meg nekem kell eldöntenem, hogy kell e mindkét technologia, és bizony kell."
Mert ez ugy hangzik, mint ha ezer éve ezzel foglalkoznál, ebből élnél, sőt.....egy cég vezére vagy, akinek mind 2 technológiára szüksége van. Persze ez lesz az első két nyomtatód, amit youtubos, netes infókból döntötted el azt hogy mind 2 kell. Nekem az első jön, és már most 1 hét alatt vannak itt akik privátban, telefonon segitenek, persze én ezt nem igy kezdtem. + Fb os csoportokban is. Én, és szerintem minden értelmes ember véleménye, tanuljon meg 1 dolgot, technológiát rendesen, aztán ha minden ok,jöhet a következő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest