-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
+1, a szoftverek erőltetett magyaritasa borzalmas, folyamatosan vissza kell fordítanom magamban angolra hogy megértsem mit akar. Raadasul gyakran muszáj rövidíteni, amitől meg plane érthetetlen lesz az egész. És igen, ezzel gyakorlatilag az elérhető segítségek kb 99%-at ki is lovod, ha nem érted miről beszél a tutorial mikor chamfert vagy offsetet emleget.
-
JulianSinulf
őstag
Hát igen.
Mondjuk a lézeres verzió nem is érdekel. Igaz, hogy a 40W kék lézer már igencsak jó, ellenben, ha valaki elkezd vele komolyan fákat és egyéb anyagokat feldolgozni, akkor nem biztos, hogy nyomtatásnál olyan sokáig megmarad a minőség.
Oké, hogy van elszívás, de attól függetlenül a por (égéstermék) száll még mindenfele. A ventiknek biztos nem tesz jót. És takarítani is többet kell. Szóval azt én kihagynám mindenképp. Amúgy is van egy xtool F1 Ultra-m. Igaz, csak 20W kék lézer, de van mellette 20W IR is, amivel frankón lehet fémet is gravírozni, illetve mély gravírozást is tud.
Ilyen szempontból van tapasztalat, hogy az az oldalra felszerelt 4. kamera, ami a pozícionálást segíti, nem lesz a legpontosabb. Az F1 Ultra-nál nem teljesen a szélén van, de hajszálpontosan belőni a helyet nem lehet vele. Mondjuk lehet használni a keretezést, de ez sem mindig a legjobb. A legtutibb, ha középre nyomtatok egy formát, amibe beleteszem az anyagot, a gravírozandót meg középre teszem a programban. Így lehet szerintem a legpontosabban csinálni. Persze, ha valakinek fontos ez. Most egy névjegykártyánál, vagy névtáblánál, stb. nem lesz annyira fontos adott esetben. Vagy inkább nem fog annyira feltűnni.
Persze ilyen drága gépet sem kell venni, olcsóbbak is tudnak már nem egyenes felületre szép élesen gravírozni, amit a H2D-nél még nem láttam, bár elvileg ennek is tudnia kell. Szerintem csak szoftver kérdése.
De a koszolódás miatt biztos, hogy nem venném ezt a kombót. És azért alaposan utána kell nézni, hogy mit tud a kék lézer, mert pl. az átlátszó felületeken áthalad, így azokat csak trükközve lehet gravírozni, vágni meg nem is lehet őket vele. Gondolok itt mondjuk az átlátszó acryl-ra. Színeset viszont gond nélkül megmunkál.
Ez mondjuk már inkább a lézervágós topic-ba való lenne. -
dvd_R+
őstag
Érthető, de abból csak 20g volt aztán mondom úgyse azt fogom használni akkor meg már azzal tesztelem ami lesz benne egyenlőre..
Mindenesetre nem tudom, hogy a hőmérséklet oldotta e meg vagy az, hogy a filement tekercsen lazitottam és így nem dobálja folyamat h stuck és folyamatosan tud nyomtatni..
de most másodjára szinte tökéleteset nyomtatott (azért ebben is találok apróbb hibákat)
Nyomtattam utána egy ilyen kaparó műanyagot is az viszont 10/10 lettmost pedig egy io shieldet egy alaplaphoz
kiváncsi leszek, hogy milyen lesz, nem értem miert de 53 perc a nyomtatási ideje..
-
siemensfun
tag
Én lennék a kolléga akiről Paler beszél.
Igen építettem magamnak egy Voron 2.4-et és nagyon élveztem, mind az építés és beállítás részét is. Igen, ráköltöttem az évek alatt rengeteg pénzt, de ez nekem hobbi. Igaz ennek már nagy részét munkákból visszahozta. A második Voronomat pedig most fejeztem be, egy V0.2-t.
A kollégát nem győzködtem csak elmondtam neki, hogy elsőnek döntse el mit akar csak nyomtatni vagy esetleg mélyebben bele akar merülni. Ettől függ véleményem szerint melyik irányba menjen.
- Ha nyomtatni akkor egyértelműen a bambu vagy hasonló gép.
- Ha pedig a másik irány akkor pedig megpróbálhatja sv08at is, esetleges jövőbeli fejlesztések véget, de nem ismerem annyira ezt a piacot.Elmagyaráztam a zárt és nyitott , illetve corexy és corexz (asztal rángatók) gépeket is. Ezeket minden a maga helyén kell kezelni
Amikor megkérdezett elsőnek az A1 minit mondtam neki kezdésre és a 3D nyomtatás kipróbálásra. Ha mégsem tetszik akkor nem olyan nagy beruházás volt, de ha mégis akkor lehet tovább menni bármilyen irányba.
Anyag fajtákról is beszélgetünk, hogy PLA PETG sok mindenre elég. Elsőnek pedig bőven elegendő ezekkel az anyagokkal eljátszani a tökéletes eredményekért. ASA, ABS, TPU már véleményem szerint húzósabb dolog, de azokkal is lehet boldogulni normális géppel.
Voron építést első nyomtatónak nem nagyon ajánlom senkinek sem. Rengeteg idő és pénz. (Mondjuk másik hobbi sem olcsóbb pl horgászás, motorozás)
Nem vagyok Voron mániás, de én ott találtam meg ami nekem kell: szerelés, fejlődés, 3D nyomtatás. Alapból műszaki beállítottságú és végzetségű vagyok. Igen, én is megszenvedtem az első Voron-nal sokat. De sokat is tanultam minden téren belőle.
Ami pedig a Voron ökoszitémát és egyéb Diy nyomtatókat érinti: ott vannak a technikailag bőven a mai piaci gépek mellett, jópár dologban meg is előzik őket. Ha megépíted az alap gépet akkor tényleg jópár mostani géphez képest le van maradva. De ha fejleszted akkor olyan szintre hozod amilyenre akarod. Úgyhogy nem ment el mellettük az idő. Rengeteg DIY nyomtatóban kitalált és kipróbált technológiát szednek össze a mostani gép gyártók és ezekből építenek kereskedelmi gépet. Pl a Bambu sem a könyökéből szedte össze a gépeit, de ezzel nincs is baj azt építenek amire van igény.
-
Reggie0
félisten
Hibrid on-line vagy line-interaktiv szunetmentesbol nem kell az 1000W-os, ha nem problema, hogy a nyomtatas kezdeten(felfutes) kap szunetet, akkor leall a rendszer, mert tulterhelesben lesz. Tisztan on-line szunetmentesbol viszont kell tobb mint 1000W, mert abban folyamatosan konverzio van, igy meg kell taplalnia azt is, kulonben lekapcsolja.
En egyszeruen oldottam meg a kerdest: A nyomtato 24V-jara tettem egy kapcsolot, ami a fokapcsolo. A nyomtato tapja diodaval ket sorbakotott zseles akkut tolt, amire a kapcsolt 24V-ot kotottem. A nyomtato tapjan a potit pedig felcsavartam, hogy a kimeno fesz 27.6V legyen, mert az a zseles akku toltofeszultsege. Viszont ehhez tudni kell, hogy a panelek mennyire kinaiak a nyomtatoban, mert ha nagyon sporolnak, akkor pofatlanul berakjak a 25V-os kondenzatorokat a 24V-ra es az nem fogja ezt elviselni.
-
kavalkád
senior tag
ha a felfűtésnél van áramszünet és azt nem tudja biztosítani a táp akkor pont nem veszted el az addigi nyomtatást, hiszen még el sem kezdődött, utána meg már nem kell annyi teljesítményt tudnia leadni.
egészen addig amig nincs áramszünet a hálózatról kapja a fogyasztó az áramot, levehetsz onnan akár 16A-t is ha kell, nincs jelentősége mekkora teljesítményű a tápod. -
-
JulianSinulf
őstag
Ma már kb. minden nyomtató tudja folytatni a nyomtatást áramkimaradás esetén. Persze, ha felválik az ágyról a darab, akkor azért lesznek gondok.
Teljesen megértem, hogy miért akarsz szünetmentest elé.
Szerencsére nálunk most elég stabil az áramellátás, ha áramszünet van, akkor az nem pillanatnyi, hanem akár órás is lehet.Az 1000VA nem tud 1000W-ot. De gondolom ezt te is tudod.
A nem színusz az elektronikának nem gond, mert úgyis van benne egy táp, ami konvertál. Pont, mint a PC-kben. És a motorok is egyenárammal mennek.
A kérdés, hogy mi a helyzet a fűtéssel, mert az AC. Elvileg menni fog, de lehet, hogy érdekes hangja lesz. Villanymotornál szokott előfordulni melegedés is. De ez nem motor, szóval... Utánajárós, de inkább elektronikai topic-ban.
A szünetmentes kibírhatja a rövid ideig tartó túlterhelést, max sípol, hogy nem tetszik neki. Én az új PC-mel jártam így, ki is került a szünetmentes. Az is egy APC volt. Gondoltam, hogy veszek egy olyat, ami nem állandóan az inverterről megy, az olcsóbb is, csak kapcsoljon át időben az inverterre. Még nem szántam rá magam. Ennyire nincs gond itt a hálózattal.
Esetleg azt teheted, hogy a fűtés hálózati betápját külön kötöd és nem megy át az inverteren. Így nagyban csökkented az UPS terhelését és nem gond a jel sem, mert megmarad a színusz. De ennek nézz utána, hogyan lehet megvalósítani. Nem tudom, hogy van kötve a gépben, az X1C-n nem nézegettem annyira.
Pillanatnyi áramkimaradástól úgysem fog kihülni a lap, így a tapadással nem lesz gond, a uC meg nem fog megfagyni, mert leesett valamelyik feszültség hirtelen.
Alternatív és drága megoldás, ha nem UPS-t használsz, hanem napelem elektronikát. Az ilyen inverterek több kW-ot kiadnak magukból gond nélkül és megvan a színusz is. Hálózatról lehet tölteni az akku-t, ha áramszünet van, akkor akár órákig is nyomtathatsz vele, mire lemerül. Persze, ha akkora akku-t veszel. Napelemet nem muszáj rátenni.
Németben egy inverter 350€ körül mozog, az akkupakk mérettől függ, de a 100 Ah-s 800-1200€ között mozog. Szóval ez egy elég nagy beruházás, hobbi szinten nem biztos, hogy megéri, üzleti szinten lehet rajta gondolkodni. Bár ennyiért lehet, hogy kapsz egy megfelelő UPS-t is. Annak nem néztem utána. Ez inkább talán csak egy érdekesség vagy utolsó lehetőség. Viszont, ha másnak sem árt, ha áramszünet esetén nem marad villany nélkül, akkor nem csak a nyomtatónak teszel jót. -
doc
nagyúr
a pillanatnyi aramkimaradasokat siman tudja kezelni a nyomtato, nekem volt olyan hogy szolt a Bambu A1 Mini hogy aramszunet volt, majd felajanlotta hogy folytatja ha akarom (hozzateve hogy nezzem meg, nem jott-e fel az asztalrol az alja). Siman folytatta mintha mi sem tortent volna
-
paler
aktív tag
Nagyon jól látod a helyzetett
Ezért is írtam, ha véletlenül zsákutca lesz a projekt a gyerkőc részeről és engem sem kap el a flow, akkor minél kisebb buktával szeretnék kiszállni az egészből.A barátom\kollégámat is nagyon jól leírtad, pontosan ilyen típus. Én is mondtam neki, hogy őt simán a nyomtatás nem elégíti ki, hanem neki a nyomtató építése, behangolása is a 3d nyomtatás részét képezni. És hiába próbál engemet győzködni, hogy majd réjövök én is hogy a Voron féle projektbe mennyi potenciál van, de nem hiszem hogy én ennyire mélyen szerenék majd belemerülni a témába. Bár neki is megavan a véleméyne az ilyen hozzállásról, de én talán az SV08-ig azért hajlandó lennék elmenni, ha tényleg elkapna a flow. De hogy én nulláról gépet építsek nem hiszem, hogy fogok, főleg a költségek miatt is. Az ő projektje állítása szerint 1 millióba van,
a ráfordított időről nem is beszélve.
-
Joshi
titán
Mire kell neked a szünetmentes táp? Azért kérdezem, mert nem mind1, hogy csak a kisebb áramkimaradások/ingadozások miatt kell, és hogy mennyi ideig menjen róla a nyomtató. A Bambu P1S felfűtéskor fogyasztja a legtöbbet, ilyenkor belenyal az 1000W-ba is. Viszont amikor már nyomtat, akkor harmada/negyede annyival is beéri.
-
Thome
veterán
Nagyon szépen köszi a választ, ez el is döntötte a dolgot.
Utánanézek alaposabban, de ez így verhetetlen árban számomra. Gyártói oldalról érdemes rendelni, vagy inkább magyar webshop, a kötelező +2 év gari miatt (ha egyáltalán él)?ParadoxH:
Mire gondolsz, milyen újabb modell miatt, miért lenne érdemes várni? Bocsánat, csak nem látom az okát még. -
JulianSinulf
őstag
Berakhatod a pause-t is, max utána nem nyomtatod.
Vagy egyszerűen megállítod, amikor már elég.De a szeletelőben van vágási opció. Akár ketté is vághatod a darabot és a nem kellőt törlöd a nyomtatásból. Ez nem befolyásolja az eredeti modellt.
Emellett a felső réteg teljes lesz, nem pedig kitöltés. -
Tarokk79
aktív tag
Igen, igazad van, de biztos, hogy nem csak egy bajom van, mert szokott nyomtatás rosszul sikerülni. Pláne az első sor és, ha magas, amit csinálok.
Amúgy a speciális filament problémám meggyógyult. Itt van kb. 50 kis lapka, amin a flow rate-t teszteltem, de a végére visszatértem az alapbeállításokra, amin reggel még nem működött, most meg azon adta legjobb kalibrációs teszteket. Pl. az előző hőmérséklet tesztelő torony sem lett csúnya.
Ha most vennék 3D nyomtatót, akkor nem hiszem, hogy ezt venném most (Creality Ender 3 V3 KE).
Amúgy most belépő szinten mi az ami ajánlott?
Mi a legolcsóbb ajánlott, ami több színt is kezel? -
Emunem
őstag
... én értem az aggályaidat, de lassan túl esünk a ló másik oldalára. Nagyon dicséretes az alaposságod, és az eltökéltséged, de ezután már megvalósított dolgokat akarunk látni ebben a témában, mert pusztán elméleti szinten foglalkozni vele árt a nyomtatási szokásodnak.
(addig nem nyomtatsz, vagy szívroham közeli állapotban teszed, amíg nincs kész az atomtámadást is orvosló szűrő rendszered)
Jó lenne, ha valami nyomtatás közeli diskurzus folyna. Ez csak az én kérésem, mert volt itt 1-2 kérdés, amit sajnos elve fokozott izgalmi, vagy érzelmi állapotban voltak megválaszolva, ami nem egy szakmai fórumhoz illő. (áljézus vagyok, mert nekem is volt 1x egy ilyen kitörésem régebben, de tanultam belőle) Szegény kérdező érzékelte is a szavak mögötti indulatot, de már repültünk is tovább a nano részecskék szárnyán.Esetleg egy kinek milyen helyen, hogy néz ki a nyomi challenge? Csak annyit megmutatni, amit fel merünk vállalni a környezetünkből?
Kezdem a sort:
-
-
Reggie0
félisten
A te fogalmazasoddal nem volt gond, a problema az, hogy van aki PM-el akarja a VOC-ot merni es az olyan, mint paratartalmat merni a PM szenzorral. PM meres nem tud a gozzel mit kezdeni, csak a szilard halmazalapotu es esetleg csepp formaban levo folyadekokkal, de mivel VOC illekony igy nem sokaig lesz csepp.
Azert az UFP es PM kerdeseket mielott tulpanikolja az ember erdemes az egyeb hetkoznapi tevekenysegekkel osszemerni, mint pl. a nyilt fatuzeles(pl. kandallo) vagy a konyhai tevekenysegekkel(pl. hus sutes) esetleg a belsoegesu jarmuvek hasznalataval.
-
Reggie0
félisten
Dehogy 10-szer. A VOC az eleve nem PM es vagy 1000-szer kisebb nem 10-szer. Masfelol, mint ahogy a neve is tartja illekony, azaz ha esetleg cseppben is lep ki az anyagbol, akkor el fog parologni. Olyan, mintha paratartalmat akarnal PM-el merni.
Ellenben boron nem feltetlen tud atjutni, de az teny, hogy bejut a szervezetbe. Viszont a szokasos PM tobbsegevel ellentetben ezek valahogy oldodnak is es a szervezet is altalaban bontja(es van, hogy ez a problema), tehat alapvetoen ki is tud jutni a szervezetbol az UFP-k tobbsegevel ellentetben. De pl. ha az UFP teszem azt konyhaso, akkor az nem fog karosodast okozni, szoval nem ugy van az, hogy minden UFP irto karos, nagyon fugg az anyagtol.
-
JulianSinulf
őstag
Asztalra asztal megoldás. Ez sem rossz, de nekem 1 méter magas kell. Akkor meg már összerakhatom barkácsboltból vett fából is. Mondjuk olcsóbb is lenne, mint aluprofil meg plexi. Plexi meg alu elég lenne az elejére. Ajtónak.
Pont azt a szűrőt vettem. És milyen mérges is voltam, hogy az aktívszén kimaradt belőle. Merthogy azt csak az apróbetűs részen írták le, se a képeken, se a nagybetűsnél nem volt, hogy nem jár hozzá. De már benne van.
Van egy xTool 6 szűrős berendezésem. Ha biztosra akarok menni, akkor rákötöm. -
Emunem
őstag
Ez tény, a tag is elismeri, hogy nem egészséges, csak ugye nem tudta mérni. (Mivel álló levegőnél a részecskék sem mozognak úgy, stb…)
Nekem meg van oldva a probléma, amikor lehet, napi 1 szellőztetés is minimum megy, ha nyomtatok.
lehet nektek egyszerűbb lenne valami elszívó rendszert kiépíteni nem? Ha már csak lakó térben tud lenni a gép. -
JulianSinulf
őstag
Mire megtaláltam a videót, meg megírtam a hsz-t, elkezdték a karbantartást.
[link] Már azt hittem, hogy nem lesz meg, de itt a videó.
Én is a légmentesen zárt nyomtatóházon dolgozgatok. Egyelőre a kivitelezés még nagyon kérdéses, mert én a teljes asztalt akarom dobozolni. Eleve az XL nagy, meg kétoldalt mellette a két filaszárító. Szóval még erősen tervezés fázisban vagyok, hogy jönnek ki a méretek, egyáltalán miből rakjam össze.
A szellőzést úgy áll szándékomban megoldani, hogy az ikeából vettem egy "olcsó" légtisztítót, melynek van hepa és szénszűrője is. Ez fog menni a tetejére, az egyik oldalra. Ott fogja kiszívni a levegőt. A beáramló nyílás még nem tudom hol lesz. Lehet, hogy az ajtóra teszem, de ellentétes oldalra. Oda csak egy hepa szűrőt akarok rakni, hogy a por ne menjen be. És egy ajtót rá, amivel légmentesen lezárhatom. Ha megy a venti, akkor úgysem arra fog távozni a levegő. Ha meg nem megy a venti, akkor le tudom zárni, hogy arra ne menjen semmi. Utóbbi eset akkor állhat fenn, ha olyan anyagot nyomtatok.
Szerintem ekkora területet nem fog befűteni az ágy, de légmozgás nem lesz. Aztán majd kiderül, hogy bírják az érzékenyebb anyagok. Opcionálisan tervbe van véve, hogy a nyomtató felső része is kap egy zárt részt, hogy melegebb legyen ott, ha szükséges. De annak nem kell már légmentesen zárnia.
Egyelőre lemértem az asztalt. De még meg kell néznem, hogy pontosan mennyi hely is van a nyomtató mögött. Azt már láttam, hogy a fali konnektort valószínű, hogy le kell szednem. Igazán a nyomtató elején lévő kijelző van nagyon útban. -
JulianSinulf
őstag
Mindegyik PLA.
Szerintem nedvesek lehettek. Most már nincs ilyen durva szálazás. Van, amikor egyáltalán nincs szálazás.Csak a törlőtorony, ami a szemét. Meg a kezdő nyomás beállító anyag. De olyan nincs, mint egy AMS esetén.
Illetve színcserénél van még hulladékanyag, de az sem annyi, mint egy AMS-nél. Szerintem. De sosem méregettem őket. -
sonny007
tag
Tisztában vagyok vele, hogy döcögősen haladnak a csomagok. De gondoltam én azért 3-4 nap alatt jut valamerre. Ami miatt kicsit aggódom az az, hogy előre utalva el kelet küldenem a pénzt ami azért nem kevés. A másik dolog amiért ebben a hajtásban meg mertem rendelni, mert az Ali-s megrendelésem múlt héten megrendeltem és 1 hét alatt itt volt ami köztudott, többségem nem EU-s országból érkezik. De hát ez van remélhetőleg nem lesz probléma és mi hamarabb meg fog érkezni!
-
ecaddsell
aktív tag
Ez a real time szárítás annyira zseniális, hogy ezt várnám mint következő lépés a fejlődésben.
Mikor többször beletört az AMS filament hubba a filament (amivel nem is a legnagyobb gond a szétszedés macerája, persze az is, hanem, hogy a csavarok műanyagokba mennek azaz ezt tutira nem bírják rendszeresen) mint írtam is itt előtte rendesen szárítottam.Csak a spoolban szárításnak megvannak a maga korlátai, legfőképpen, hogy nem lesz egyenletes (nagyon sok óra után sem).
A párának hónapok állnak rendelkezésre, hogy a legkisebb réseken is szépen lassan átszivárogjon (akár a filament rétegein keresztül is) és ezt akarjuk mi pár óra alatt visszacsinálni.Miután megtörtént a baleset jópár méter filamentet nagyon kis részenként (pár centinként) próbáltam tördelni. A legtöbb rész tökéletes volt, de voltak rövid szakaszok ahol még mindig könnyedén el tudtam törni. Itt látszott, hogy miért tört bele annak ellenére, hogy szárítva volt és miért van ez nagyon messze a tökéletes megoldástól.
A sok filament szárítási dolog közül persze az is zavaró, hogy elővennéd amit szeretnél, de csak majd órák után tudod használni mert annyit kell várni a szárítás miatt, ami itt kimarad.
-
bigrob
őstag
Rendeltem egy Sunlu S2-t Geekbuyingról.
39,23 USD lett a vége, mert volt itt még G-coinom valahonnan.
SUNLU S2 Filament Dryer Box!
EU raktárból!
Kupon: NNNSEUSJH -
gaben22
senior tag
Black Friday volt pár napja. Nem biztos, hogy az ő hibájuk, lehet az osztrák/magyar szállítónak nem volt kapacitása, hogy felvegye tőlük. Nekem is van egy rendelésem onnan, de írták rendelés leadása előtt, hogy mikor lesz leghamarabb szállítva. Egyszer már rendeltem tőlük, akkor itthon szar magyar posta (igen, így kisbetűvel, mint Nemecseknek) "kézbesítette"... volna, de szokás szerint nem kézbesítették, mert szerintük sose vagyok otthon. De persze csak szerintük, mert az átlag havi 15-20 csomag, amit DHL Express/FedEx/UPS/GLS/ExpressOne/... szállít valahogy mindig megtalál, csak ők nem. Biztos csak véletlen
. És most még 7500-at felszámoltak az ÁFA + vám mellé "vámügyintézés" címén arra a semmire, amit szolgáltatnak...
-
kokokka
addikt
Alapvetően azt az időt amíg a gép megjön, fel lehet hasnzálni az alapok megtanulására, én is így tettem és simán nyomtatok 2 napja úgy, hogy előtte az életben nem foglalkoztam ezzel.
Én ezért ne tudd meg mit kaptam ezen a fórumon, mikor beléptem. Közben rám fogták, hogy nagyképű vagyok, mert le mertem írni, hogy két nyomtatót várok éppen. Pedig 100%-ig egyet értek veled. Persze bőven van mit tanulni még, miután elkezded használni a nyomtatót még akkor is, ha OutofBox. De akkor is sokmindenre elég az előtájékozódás, előtanulás.
-
gaben22
senior tag
A legjobb eredmény eléréséhez valóban anyag és felhasználás függvényében kell választani. Én kétkomponensű epoxy-t használok általában, bár általam nyomtatott cuccot keveset ragasztottam, mert keveset nyomtattam
. Ez a guide kezdésnek nem rossz.
-
Emunem
őstag
-
-
Joshi
titán
Van külön Bambu topik ott segítenek. Egyébként mindannyian a Bambu shopjából rendeltük, annyi hogy ki kell választani az EU-t. Hamar megjön nincs vele gond és általában onnan a legolcsóbb.
Ha még soha nem nyomtattál, akkor előtte olvass utána hogy mik az alapfogalmak amiket tudni kell. Habár azért ajánlott a Bambu, mert kezdők is könnyen boldogulnak vele. Nézz a Bambu A1 Combóról videókat.
-
fabula
őstag
Kezdetnek valami olcsó de már sokaknál bevált nyomtatót vegyél, azután ha majd rájössz, hogy érdekel-e igazán és hajlandó vagy-e tanulni (jó sokat
) a technikai oldaláról, az anyagokról, a 3D tervezésről és a szeletelő meg egyéb kiegészítő programokról, akkor vehetsz majd egy komolyabbat is az elsőt meg eladod. Vagy nem jön be, akkor eladod gyorsan és nem buksz sokat. Szerintem.
Pl.: Anycubic Cobra, Creality Ender 3 S1, vagy hasonlók.Látom közben #37762JulianSinulf a Prusát ajánlotta, de az én véleményem az, hogy ennyi pénzért kezdőnek nem érdemes 3D nyomtatót venni, csak ha komolyan gondolja a nyomtatást és sokat is fog nyomtatni, de akkor meg inkább már Bambu Lab X1-et vagy P1P-t venném meg, sokkal modernebbek és gyorsabbak, mint a Prusa. Persze mindenki a saját lovát dicséri
.
Mondjuk nekem sem Anycubic Cobra vagy Creality Ender 3 sem az S1 verziója nem volt, Bambu Lab X1-et meg vennék, ha lenne rá pénzem.
Én anno egy Anet A8-al kezdtem, azóta már az ötödik nyomtatóm van, persze az előzőeket mindig eladtam tuningolva, és most egy Sapphire Plus SP-5 van, amit szintén gőzerővel tuningolok, de ez már Core XY mechanikás és kisebb tételekben ráköltve valamint az eredeti helyett klipperrel futtatva egy egész jó kis nyomtatót lehet belőle kihozni, nem túl drágán. Na meg szeretek is barkácsolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged