- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dvd_R+
őstag
Érthető, de abból csak 20g volt aztán mondom úgyse azt fogom használni akkor meg már azzal tesztelem ami lesz benne egyenlőre..
Mindenesetre nem tudom, hogy a hőmérséklet oldotta e meg vagy az, hogy a filement tekercsen lazitottam és így nem dobálja folyamat h stuck és folyamatosan tud nyomtatni..
de most másodjára szinte tökéleteset nyomtatott (azért ebben is találok apróbb hibákat)
Nyomtattam utána egy ilyen kaparó műanyagot is az viszont 10/10 lettmost pedig egy io shieldet egy alaplaphoz
kiváncsi leszek, hogy milyen lesz, nem értem miert de 53 perc a nyomtatási ideje..
-
Vesa
veterán
válasz
dvd_R+ #50395 üzenetére
Mindig mondjuk, hogy kezdésnek Bambu filával érdemes kezdeni, hogy meglegyen a sikerélmény. Azt felismeri a rendszer (ha tekercsben van) és a minősége is kiváló. Aztán ha azzal már tuti a nyomtató, akkor lehet kísérletezni más gyártókkal. A demo anyag elég a demo hajóhoz, azzal próbáld meg.
-
doc
nagyúr
válasz
dvd_R+ #50395 üzenetére
En eleg kezdő vagyok meg a témában (mármint 10 éve nyomtatok hebe-hóba, de csak pár hete szereztem be egyet itthonra, azóta nagyon rafekudtem), és csak pár markát probaltam, de a Bambu az tényleg brutal jó. A Jayo az amivel meg hasonlóan jó tapasztalataim vannak, sosem volt vele probléma, hibátlan vele minden.
Ma raktam be az első tekercs DevilDesign PLA-t, nagyon szep a végeredmény de majd meglátjuk a tekercs felénél hogy mi a verdict.
Eddig a 3DPower az ami alapvetően jó volt, de kényes cuccoknal voltak vele problemaim, szoval az marad az egyszerű, könnyen nyomtatható modellekhez. -
dvd_R+
őstag
Egyenlőre közvetlen a nyomtatóról indítottam, de megpróbálom mégegyszer ezzel a 3djake-es fossal..
Kibontottam a 20grammos minta anyagot, ég és föld a különbség csak tapintásra isSzóval most a 3djake fila megy 60 fokos bed és 225 fokos nózi
a filamentnél pedig generic van kiválasztva ugyanúgyha most is rossz lesz akkor megnézem a minta anyaggal
-
dvd_R+
őstag
válasz
AndrewTdi #50389 üzenetére
Akkor futok még 1 kört a 3djake pla-val
Amit írsz összegezve csak mert nem teljesen értem
45 fok genericen simán feljebb tehetem 55 - 60 -ra ezt érted a bed hőmérsékletre?
Tehát kiválasztom a genericet de aztán manuálisan át állítom 55-60 -ra a bed-et ?
Az hogy nem tapadt jól úgy érted hogy a plate-hez?
mert ott jól tapadt nem mozdult el az alja csak miután levettem a plate-et és kihültnózit 220 helyett 225 fokon nyomjam ?
mert a filamentre 215 van írva maxIgen a 20 grammos demóra, az elég a kis hajó kinyomtatására ?
doc -
AndrewTdi
addikt
válasz
dvd_R+ #50388 üzenetére
A képek alapján a hajó tapadt az asztalhoz. De az asszem 45 fok a genericen. AZt simán feljebb teheted 55-re vagy 60ra is akár ha úgy érzed vagy láttad, hogy nem tapadt jól. A nózit is feljebb rakhatod 5 fokkal, nem lesz gond. próbáld ki így is akkor. Sokat nem vesztesz.
-
bigrob
őstag
válasz
szabieable #50373 üzenetére
Kobra S1 gyári extruder, DD.
Nem is tudom azt hogyan lehet belőni..
Lemaradtam a buta flow és PA kalibrációnál. -
AndrewTdi
addikt
-
dvd_R+
őstag
válasz
AndrewTdi #50383 üzenetére
nem emlékszem de 220-250 között volt a 220 -ra biztosan emlékszem de szerintem írt mást is
Még ami lemaradt, hogy amikor kiválasztottam a filamentet ott pla és generic-et választottam a lehetőségek közül
mert ez a márka nem volt az a pár felsorolt közöttkonkrétan amikor a széléről visszament a nyomtató fej középre rosszul szintezte be szerintem a magasságot és igy neki ment a nozzle és letörte a sok lökdöséssel a tetejét
-
dvd_R+
őstag
válasz
dvd_R+ #50379 üzenetére
Megtörtént az első nyomtatás, sajnos nem lett valami jó..
a kis hajó tetejénél valami gebasz történt és letörte de már előtte is volt hiba az oldalában..
aztán leállítottam
Illetve vagy 5x hibát dobott ki hogy elakadt a filament meg ilyenek és az ams kit alján kézzel folyamat nyomtam felfelé aztán jó lett3D jake eco pla fekete volt az első filament amit beletettem
hőmérséklet probléma vagy mi lehet a hiba?Én semmit nem állítottam hagytam h mindent magától csinaljon és pl ami a filamentre van írva hőmérséklet, az a1 a felett melegítette
-
szabieable
aktív tag
válasz
Petikeje #50380 üzenetére
Egy bootloader, regebben canboot neven futott
https://github.com/Arksine/katapult -
Petikeje
tag
válasz
szabieable #50375 üzenetére
Asszem megvan, értem.
Ezt a katapult nem tudom. Azmiaz? -
dvd_R+
őstag
Igen, megvan közben a probléma..
Ez egy új model gyártói sorról érkezett cucc gondolom, ez már abban is látszik, hogy a youtube-on lévő összes unboxing illetve az első gép ami jött a megszokott fekete kartonos habszivacsos csomagolásban jött, ez az új ilyen ezüst színű cuccban volt belül..
Na de a lényeg az x -y tengelyen a régin sima habszivacs volt ezen pedig nem..
Leszedtem mindent róla mielőtt bekapcsoltam, és most mégegyszer megnéztem és a tengely körül hátul tök beleolvadva az egészbe ott van 2db műanyag merevitő hogy ne tudjon mozogni le fel a tengely.. amit 2-2 csavar fog oda..a manualban erről nem esik szó mindent is leír de ez kimaradt
és nem is mutatt rá 1 matrica se se semmi hogy ezt vegyem le illetve a neten se látni..
Most hogy kimentem és jobban megfigyeltem észrevettem hogy valószinűleg ez nem engedi le fel mozogni és azért volt az a hang..
Remélem nem szart be ettől a gép.. mert 3x is megpróbáltam így 3x kapta a stresszt szegényke
Most megy a kalibráció eddig nem dobott failed üzenetett szóval remélhetőleg minden ok.
Vagy lehet gond attól független, hogy a kalibració nem talál hibát ?
-
Petikeje
tag
válasz
szabieable #50375 üzenetére
Nem a te hibád: semmit nem értek ebből. Rákeresek a kulcsszavakra.
Thx! -
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Még decemberi hónapban írtam, hogy rendeltem én is egy Bambu A1 Combót
Azóta már egyszer kaptam egy használt hiányos gépet, amit visszaküldtem és azóta most kaptam meg a cserét..Összeraktam (ez most tényleg bontatlannak tűnt
) bekapcsoltam kalibrácó résznél olyan hangot add ki a gép hogy az elviselhetetlen durróg kattog valami nem oké..
majd kiírja a gép, hogy calibration failed.követtem az utasításokat szóval nem tudom mi lehet a gond..
A csavarokat tulzottan meghúztam volna ? mert most kilazítottam de így se jó.. -
Petikeje
tag
hi,
ha raspberry pi 4-en MainsailOS fut, a nyomtatóra SD kártyával telepítve lett klipper fw, össze van lőve a nyomtató, és a raspberry, akkor van lehetőség valahogy usb-n keresztül frissíteni a nyomtató fw-t, vagy mindig másolni kell SD kártyára a frissen fordított bin fájlt, és azzal telepíteni? Ha van, hogyan? Nem találok leírást... :-( -
Imy
veterán
Feleségem panaszkodott időnként, hogy egyes PLA-k bödösek.
Mióta volt időm, és összeraktam a BentoBoxot, és bekapcsolom amikor olyan filament megy, akkor nem panaszkodik. Azaz nálam hatásos.
Ami nagyon büdös az a filanóra PLA. -
kavalkád
senior tag
válasz
Vismajor01 #50365 üzenetére
ezt Gh0sT tudná jobban megtippelni. 10dkg PLA bérnyomtatása olyan 3-4000 Ft, plusz ha nem készen töltöd le a tervrajzokat akkor azt valakinek meg kell tervezni, gyanítom ilyen embert nem találni könnyen 4-5000 Ft/munkaóra díjazás alatt.
ha csak anyagra számolok 30dkg-t és 3 óra tervezési díjat már akkor 25-30000 Ft-nél tartasz.update: mire lepötyögtem már meg is válaszolta
-
Gh0sT
addikt
válasz
Vismajor01 #50365 üzenetére
Én úgy tippelem, hogy 400-600 g filament simán belemegy egy 25x25-ös fiókba. Nyilván a felhasznált filament mennyisége függ a modellek magasságától is.. Időben 30-40 óra nyomtatást érzek reálisnak. Az árképzés mindenkinél egyedi, de ha becsülni kellene., akkor valahova 20.000-30.000 Ft körülre tenném a teljes projektet. Ezen kívül, ha még tervezni is kell az tovább növeli a költségeket... nem kicsit.
-
doc
nagyúr
-
kavalkád
senior tag
a hasznossága kétségtelen és esztétikus is. én is sokáig töprengtem, hogy legalább a műszereimet (mikrométer, tolómérő, precíziós derékszög, törékeny bizbaszok, stb) valami organizált módon tároljam, ahelyett, hogy egymás hegyén-hátán van egy fiókban, de végül más irány lesz. nem feltétlen az anyagi rész miatt, csak sok idő a tervezés, hogy mindent lemodellezzem az ember mérethelyesen.
-
Gh0sT
addikt
válasz
kavalkád #50362 üzenetére
Hát, szerintem még akkor sem biztos hogy megéri, ha van saját nyomtatód és anyag árban nézed. Legalábbis nekem az a tapasztalatom, hogy jelentősen alul tudom becsülni a filament mennyiséget.
Biztos vagyok benne, hogy van olcsóbb megoldás, elképzelhető, hogy töredék áron. Viszont egyedi és teljesen testre szabott lesz, később pedig alakíthatom az igényeimhez. Én úgy vagyok vele, hogy magamnak megcsinálom, mert jó móka, tanulom közben a 3D modellezést is, és többféle filamenttel is kísérletezhetek.
Megéri? Ha a befektetett időt és pénzt nézem, akkor nem. Ha azt, hogy rendszerezett lesz minden körülöttem és helyet spórolok, illetve időt azzal, hogy tudom mit hol kell keresnem, akkor igen. Legalábbis nekem.
Köszi, a második linket javítottam: [link]
-
Gh0sT
addikt
válasz
Vismajor01 #50360 üzenetére
Gridfinity a rendszerező neve.
Itt egy hosszabb videó, nézz bele csak azért, hogy lásd, milyen lehetőségek vannak: [link]
Én imádom, idén az a fő projektem, hogy az egész házban ilyenre alakítsam át a rendszerezést.Nagyon sok eszközre már van kész megoldás, jó mögötte a közösségi támogatás és ingyenes. Egyedi eszközökre is viszonylag könnyű tárolási megoldást készíteni hozzá.
A 25x25x5 cm viszonylag kicsi, szerintem nem lehet vészes kialakítani hozzá az akár egyedi rendszerezőket sem. Mondjuk ha 10 ilyen fiókod van, akkor azzal azért lehet dolgozni.
Thangs-en van dedikált gridfinity modell kereső, de érdemes körülnézni több oldalon is.
Szerintem először nézz körül, hogy mihez van már kész megoldás és ha nem találsz, akkor kell valaki, aki megtervezi neked a pontos méretek alapján, majd kinyomtatja.
-
smithsys
aktív tag
válasz
Vismajor01 #50357 üzenetére
félrement...
-
Gh0sT
addikt
válasz
Vismajor01 #50357 üzenetére
Valahogy így gondoltad?
-
Vismajor01
addikt
Üdv,
Aprón érdemes kérdezősködni, hogy fiókrendezőt tudnak e nekem nyomtanti vagy ez hülyeség?
Fürdőszobai szekrény fiókjaiban a cuccok össze vissza hevernek, és gondoltam kéne olyan tálca mai pont a fiókba illik is mindennek ki van vágva a hely (hajvágó, borotválkozó szett, borotvahab, parfüm, dezodor, ilyenek). A kivágott helybe pont beleillene a cucc. Elég mély kéne legyen h a dezodor, parfüm vagy hasonló állitva se akarjon eldőlni. Kb 25x25x5 dimenzó lenne
-
bigrob
őstag
Melyik PA kalibrációt választanátok?
Ha a vonal folytonos vastagságát nézem én 0.90, de ott már olyan az anyag mintha alul extrudálna...
0.08 vagy 0.082? -
szilchi
őstag
Köszönöm a válaszokat
.
Azt sejtettem én is hogy ha nincs hozzá "tervrajz",akkor nehéz lesz lemodellezni.Adatok nélkül nehéz lenne pontosan eltalálni az ívet pl.
Bontó is kérdéses,mivel a bontott alkatrést is huszonX éves és azt is nehéz kiszedni egyben.Ebayen találtam mondjuk,35K/db áron....
Akkor lehet az lesz az első próba,hogy műanyagossal vissza hegesztetem a füleket.
Köszönöm még egyszer! -
ParadoxH
aktív tag
A githubon levő telepítés amit linkeltem egy kicsit máshogy közelíti meg az egészet. Lehet annak is érdemes adni egy esélyt
-
ParadoxH
aktív tag
Az #[include szenzor.cfg] neked megjegyzésként van betéve a printer.cfg-ban ha jól látom. Szedd ki a kettőskeresztet előtte.
A szenzor.cfg-nál én a runout és az insertet tabulátorral vagy 4 szóközzel behúznám.
Nézd meg, hogy így működik-e. Kiváncsi vagyok
-
-
Guba4
tag
Megpróbáltam beállítani az SV08-on egy BIGTREETECH SFS V2.0 smart filament szenzort, a képen látható hibaüzenetet kaptam. Létrehoztam egy külön .cfg fájlt kizárólag az új szenzor konfigurálásához, ebben szerepelnek a gyártó által megadott dolgok, ezt adtam meg a printer.cfg-ben. Tudna valaki segíteni, hogy mit rontottam el?
-
szilchi
őstag
Szép napot!
Lenne egy kérdésem.Van kettő db díszlécem egy autó első lökhárítóján.
Mivel 23 éves autó,a lökhárítóba beilleszkedő fülek letörtek kiszedéskor,Szerintetek egy ilyent le lehet gyártatni 3D nyomtatással vagy ez esélytelen?
Az anyaga ABS-PC. -
Aliexpress szülinap elindult!
Kuponok
További kuponok.
2 USD kedvezmény 19 USD kódból: AFAS2
6 USD kedvezmény 39 USD kódból: AFAS6
8 USD kedvezmény 59 USD kódból: AFAS8
12 USD kedvezmény, 89 USD kód: AFAS12
20 USD kedvezmény 139 USD kóddal: AFAS20
40 USD kedvezmény, 239 USD kód: AFAS40
60 USD kedvezmény, 369 USD kód: AFAS60
70 USD kedvezmény, 469 USD kód: AFAS70 -
Vesa
veterán
válasz
siemensfun #50328 üzenetére
Gratulálok a Voron építéshez!
tulajdonképpen maximálisan megértem az építéssel járó örömödet, magam is műszaki beállítottságú ember vagyok. Ennek ellenére nagyon eltérőek az igények, ezt próbáltam meg átadni a kollégának is, ezért kérdetztük itt tőle többen, hogy pontosan mire szeretné használni, mi a célja? Ahogy említettem is neki, ha az építésre nem teherként tekint hanem élményként, akkor tényleg az építés lesz neki való. Ugyanakkor saját esetem is példa lehet arra, mennyire sokrétű igények léphetnek fel, mert esetemben annak ellenére, hogy hozzád hasonlóan alkotó/műszaki embernek tartom magam, sajnos az időm nagyon véges, a hobbim pedig elsősorban a szimulátoros repülés. Így nekem a nyomtató már csak eszközként, kvázi szerszámként kell ahhoz, hogy a szükséges dolgokat kinyomtassam. Nem maradna már időm -és valószínűleg idegrendszerem sem- arra, hogy akár hetekbe-hónapokba kerüljön eljutni az épített géppel egy olyan szintű minőség nyomtatásához, amit a P1S-em azonnal tud az AMS-el. Sem a tanulási görbe, sem az építési idő, sem a problmák megoldása nem férne már bele az időmbe.
Ha tehát a kolléga is inkább alkotna, akkor szerintem jobban jár egy out of box nyomtatóval, ezért ajánlottuk neki elsősorban azokat, az építősök helyett. De nyilván, ezt neki kell eldönteni. Az viszont kifejezetten pozitív, hogy kérdez és utána jár a dolgoknak, és nem ugrik fejest ebbe az egészbe, mert könnyen okozhat végül negatív élményt is egy elkapkodott döntés.
-
paler
aktív tag
Őszintén nem a büdzsé a gond, kis túlzással X1C-t is megtudnám venni, nem a családtól veszem el a betevőt.
Számomra az észszerűség és az optimális kiválasztás a cél. Most azért ne vegyek egy X1C-t mert telik rá. Az elmúlt 20 évbe párszor belekaptam ebbe-abba, sok pénzt elégettem, mert nekem a „legjobb” kell, nem értem be az olcsóbbal, majd kifordultam belőle. Most már nem szeretnék megint ebbe a hibába beleesni újra. De ha van rá mód, akkor olyan megoldást szeretnék, ami nem veszi el a kezdeti lelkesedésemet, sőt inkább sikerélményt tudni majd okozni számomra.
-
Joshi
titán
Nagyon kevesen építenek Voront, te se fogsz, de most nem erről akarok beszélni.
Olvastam Bambu topikba is, hogy nehezen tudsz dönteni mi legyen. Azért még vedd számításba az Anycubic Kobra S1 nyomtatót is. Ahhoz is van ACE (olyan mint Bambu AMS-e), viszont jóval olcsóbban. Bigrob fórumtárs már használatba is vette, egész szép minőséget nyomtat. A Kobra S1 ACE nélkül most 165k, aztán ha megtetszik a nyomtatás veszel hozzá egy ACE-t. Ha ennél is kisebb a büdzsé, akkor egyértelműen A1 mini.
ui.: a sima A1 nem éri meg a Kobra S1-el szemben. -
paler
aktív tag
válasz
siemensfun #50328 üzenetére
Üdvözőlek itt kollégám\barátom!
Joshi kolléga, bemutatom neked Columbo feleségét és a mentoromat
pchris és Vesa - köszönöm hogy megosztottátok velem a használt alapanyagokat.siemensfun
A1, P1S és Q1Pro között hezitálok. Ha kitudom zárni az ABS/ASA használatot, akkor a hétvégi kutatásom alapján az A1 számomra (nem a mini, mert annak kicsinylem a munkaterületét) tökéletes lenne. De ha az ABS/ASA is szükséges, akkor Q1 Pro felé kellene elmozdulnom. Hasonlóan megbízható nyomtató mint a Bambuk,és a fűthető kamrájának köszönhetően még erősebb is mint a P1S. De ha a színes nyomtatás is kellene, akkor csak a P1S marad, de annak az ára már karcolja számomra az első nyomtató határát. Mert mi lesz, ha zsákutca ez az egészde ha nem akkor meg nem szeretnék sz@rakodni az eladással, hogy utána egy nagyobb kategóriás nyomtatót
vegyek. Nagy dilemmába vagyok
Lehet ott kellett volna kiszállnom, mikor beszéltünk róla, hogy mennyit lehetne keresni egy ilyen nyomtatóval...most meg itt vergődők mint a partra vettet hal. -
siemensfun
tag
Én lennék a kolléga akiről Paler beszél.
Igen építettem magamnak egy Voron 2.4-et és nagyon élveztem, mind az építés és beállítás részét is. Igen, ráköltöttem az évek alatt rengeteg pénzt, de ez nekem hobbi. Igaz ennek már nagy részét munkákból visszahozta. A második Voronomat pedig most fejeztem be, egy V0.2-t.
A kollégát nem győzködtem csak elmondtam neki, hogy elsőnek döntse el mit akar csak nyomtatni vagy esetleg mélyebben bele akar merülni. Ettől függ véleményem szerint melyik irányba menjen.
- Ha nyomtatni akkor egyértelműen a bambu vagy hasonló gép.
- Ha pedig a másik irány akkor pedig megpróbálhatja sv08at is, esetleges jövőbeli fejlesztések véget, de nem ismerem annyira ezt a piacot.Elmagyaráztam a zárt és nyitott , illetve corexy és corexz (asztal rángatók) gépeket is. Ezeket minden a maga helyén kell kezelni
Amikor megkérdezett elsőnek az A1 minit mondtam neki kezdésre és a 3D nyomtatás kipróbálásra. Ha mégsem tetszik akkor nem olyan nagy beruházás volt, de ha mégis akkor lehet tovább menni bármilyen irányba.
Anyag fajtákról is beszélgetünk, hogy PLA PETG sok mindenre elég. Elsőnek pedig bőven elegendő ezekkel az anyagokkal eljátszani a tökéletes eredményekért. ASA, ABS, TPU már véleményem szerint húzósabb dolog, de azokkal is lehet boldogulni normális géppel.
Voron építést első nyomtatónak nem nagyon ajánlom senkinek sem. Rengeteg idő és pénz. (Mondjuk másik hobbi sem olcsóbb pl horgászás, motorozás)
Nem vagyok Voron mániás, de én ott találtam meg ami nekem kell: szerelés, fejlődés, 3D nyomtatás. Alapból műszaki beállítottságú és végzetségű vagyok. Igen, én is megszenvedtem az első Voron-nal sokat. De sokat is tanultam minden téren belőle.
Ami pedig a Voron ökoszitémát és egyéb Diy nyomtatókat érinti: ott vannak a technikailag bőven a mai piaci gépek mellett, jópár dologban meg is előzik őket. Ha megépíted az alap gépet akkor tényleg jópár mostani géphez képest le van maradva. De ha fejleszted akkor olyan szintre hozod amilyenre akarod. Úgyhogy nem ment el mellettük az idő. Rengeteg DIY nyomtatóban kitalált és kipróbált technológiát szednek össze a mostani gép gyártók és ezekből építenek kereskedelmi gépet. Pl a Bambu sem a könyökéből szedte össze a gépeit, de ezzel nincs is baj azt építenek amire van igény.
-
doc
nagyúr
Az eddigi leghosszabb nyomtatasom, több mint 12 óra volt (0.15-os retegvastagsaggal), a lesajnált “ágyrángatós” nyomtatoval, a filléres Jayo PLA+-szal (kevesebb mint 10 USD/kg). A nagyon pici alapfelulet (és a nagy magasság) miatt tettem köre alapos brimet, bár amennyire ragaszkodott meg langyosan is, valószínűleg felesleges volt
-
Vesa
veterán
Jóformán csak PLA-t használok és PETG-t. Utóbbit ritkábban és csak akkor, ha nagyobb mechanikai igénybevételre lesz. De nekem csak beltérre kellenek amiket nyomtatok. Kültérre a PLA nem alkalmas, főleg ha olyan helyen lesz ahol süti a nap, mert kb. 50C-ig bírja csak. TPU-t párszor nyomtattam, tömítésnek (tömítőgyűrűnek). A gyártókat meg kell nézni, sok a gagyi anyag. Még gyártókon belül is akadnak jobb sorozatok és gyengébbek.
-
pchris
tag
Kültérre, napos helyre ASA. Minden másra PETG. Ha még rugalmasság fontos, akkor előkerül a TPU. PLA-t már nem nyomtatók, mert amiket én készítek vékony falú doboz szerű tárgyakat, azok rendszeresen eltörtek a használat során. Van aki PLA+ javasol, hogy az sokkal erősebb. Nem próbáltam. Nekem a PETG mindenre elégnek bizonyult.
-
paler
aktív tag
Ti nagy általánosságban melyik anyagot, anyagokat szoktátok legtöbbet használni nyomtatáshoz?
-
Joshi
titán
válasz
JulianSinulf #50320 üzenetére
"Meg lehet csinálni a hosszabb dobozosra is, ha valaki olyant venne."
Pont azt néztem, hogy ez még a régi dugibb verziós kólás doboz. Tudnál linket adni hogy ne kelljen keresgélni? Köszi. -
kavalkád
senior tag
válasz
JulianSinulf #50320 üzenetére
ez sörre optimális lesz nekem
-
kavalkád
senior tag
válasz
JulianSinulf #50318 üzenetére
szép a kelgyó!
ez a kólás olyan, ha kiveszel egyet lentről akkor a többi begurul az előző helyére? -
JulianSinulf
őstag
Jópofa. Tekeredik is, mint a kígyó. 80 cm.
Hasznos darab a hűtőbe
-
Reggie0
félisten
Hibrid on-line vagy line-interaktiv szunetmentesbol nem kell az 1000W-os, ha nem problema, hogy a nyomtatas kezdeten(felfutes) kap szunetet, akkor leall a rendszer, mert tulterhelesben lesz. Tisztan on-line szunetmentesbol viszont kell tobb mint 1000W, mert abban folyamatosan konverzio van, igy meg kell taplalnia azt is, kulonben lekapcsolja.
En egyszeruen oldottam meg a kerdest: A nyomtato 24V-jara tettem egy kapcsolot, ami a fokapcsolo. A nyomtato tapja diodaval ket sorbakotott zseles akkut tolt, amire a kapcsolt 24V-ot kotottem. A nyomtato tapjan a potit pedig felcsavartam, hogy a kimeno fesz 27.6V legyen, mert az a zseles akku toltofeszultsege. Viszont ehhez tudni kell, hogy a panelek mennyire kinaiak a nyomtatoban, mert ha nagyon sporolnak, akkor pofatlanul berakjak a 25V-os kondenzatorokat a 24V-ra es az nem fogja ezt elviselni.
-
kavalkád
senior tag
ha a felfűtésnél van áramszünet és azt nem tudja biztosítani a táp akkor pont nem veszted el az addigi nyomtatást, hiszen még el sem kezdődött, utána meg már nem kell annyi teljesítményt tudnia leadni.
egészen addig amig nincs áramszünet a hálózatról kapja a fogyasztó az áramot, levehetsz onnan akár 16A-t is ha kell, nincs jelentősége mekkora teljesítményű a tápod. -
-
JulianSinulf
őstag
válasz
katyilkadr #50307 üzenetére
Az 1000W nem csúcsérték. Annál többet is fel tud venni.
A Bambu AC (váltóáram, 230V, avagy 110V amcsiban) megoldást használ és, ha nem vagy elég gyors, akkor nem is látod, hogy mennyit vesz fel, olyan gyorsan fel tud fűteni.
De ez ritkaság. A legtöbb nyomtató DC (egyenáram, jellemzően 24V a nyomtatóknál) megoldást használ, ami lassabban fűt fel, kevesebbet is kér pillanatnyiban.
Ha hozzátesszük az időt, akkor valószínű, hogy az AC megoldás összeségében kevesebbet fogyaszt, mint a DC, mire ugyanazt a méretű ágyat ugyanarra a hőfokra felfűti. Tippem szerint. Ilyen részletesen nem nézegettem, csak most így elgondolkodtam róla.
Amúgy több helyen is azt olvastam, hogy a 110V jobb neki. Mármint az amcsiba gyártott verziónak. Asszem 10 fokkal többet tud az ágy, mint az EU-ban.@Vesa: Nem gond, hogy itt megkérdezted, csak tippre azt mondanám, hogy szakirányosabb topic-ban esélyesebben kapsz megoldást, ha belemész a részletekbe. Ha meglenne még az X1C, akkor megnézném neked, hogy az AC hogy csatlakozik a fűtés elektronikájára. De már nincs meg.
-
Joshi
titán
Majdnem építettem egy Voront, de áldom az eszem hogy végül soha nem vágtam bele a projektbe. Anno megkerestem Saccco fórumtársat privibe, hogy ez a Voron építés dolog hogy is van, de aztán nem lett belőle semmi. 2025-ben akinek elég a 256x256x256-os nyomtatási felület nincs is értelme.
Én egy Anycubic Kossel Delta nyomtatóval kezdtem, amivel még ASA-t is nyomtattam eredményesen. Most egy Bambu P1S + AMS van teljes megelégedéssel. Ha ma vennék 3D nyomtatót, akkor egyértelműen az Anycubic Kobra S1 + ACE megoldást választanám. -
Vesa
veterán
válasz
katyilkadr #50305 üzenetére
"A bambunál hogy mehet 1000W környékére?"
Gondolom úgy, hogy nem 4 és 10 perc alatt fűti fel.
POnt emiatt láttam is olyan megoldást a UPS után kutatva, ahol azt csinálták, hogy szakaszosan fűtötték fel, 5 fokos lépcsőben, így persze sokkal tovább tartott, cserébe nem kért 1000W-ot. -
doc
nagyúr
válasz
katyilkadr #50305 üzenetére
Ha már fogyasztás, az enyém (A1 Mini) is fogyasztasmeron van, nyomtatás közben 80-85W körül van folyamatosan, nyilván felfűtés kozben többet, de az gyorsan megvan
-
katyilkadr
tag
Namármost! Teszt! Egy qidi q1 pro-m van. Az imént mértem fogyasztást, el. fogyasztásmérő van a gép előtt. A hotendet 350c-ra, a 245x245-es bedet 120c-ra állítottam, és végignéztem, míg felfűt. 310 W-ról indult, a hotend 4 és félperc alatt fűtött fel, mikor elérte, lement 260W körülire, majd 220W-ra. A bed kb 10 perc alatt lett meg, és lement 200W alá. Azt nem tudom, hogy a bed fűtés AC, vagy DC. A bambunál hogy mehet 1000W környékére?
-
Vesa
veterán
Sajnos akár el is szállhat a firmware, vagy mondjuk kihűl a bed és onnantól elenged a modell, nem tudod folytatni. De engem legjobban az ilyen impulzus szerű, nagyon rövid áramszünetek aggasztanak, ilyen miatt már ment tönkre TV-m és hűtőm is, régebben még egy PC-m is elszállt miatta. Azóta van azon is UPS. Bár ezeknél az eseteknél valószínűleg egy túlfesz tüske okozta az elhalálozást, az ellen meg nem kell UPS, elég egy túlfeszvédős elosztó.
JulianSinulf
Jogos, megyek majd ezzel elektronika topikba is (vagy UPS topikba), csak gondoltam hátha már itt valaki ezt kijárta a gyakorlatban. A 3D nyomtatás UPS-el azért nem egy gyakori téma, lehet, hogy a másik két topikban is emiatt nem fogják vágni azonnal. -
JulianSinulf
őstag
Ma már kb. minden nyomtató tudja folytatni a nyomtatást áramkimaradás esetén. Persze, ha felválik az ágyról a darab, akkor azért lesznek gondok.
Teljesen megértem, hogy miért akarsz szünetmentest elé.
Szerencsére nálunk most elég stabil az áramellátás, ha áramszünet van, akkor az nem pillanatnyi, hanem akár órás is lehet.Az 1000VA nem tud 1000W-ot. De gondolom ezt te is tudod.
A nem színusz az elektronikának nem gond, mert úgyis van benne egy táp, ami konvertál. Pont, mint a PC-kben. És a motorok is egyenárammal mennek.
A kérdés, hogy mi a helyzet a fűtéssel, mert az AC. Elvileg menni fog, de lehet, hogy érdekes hangja lesz. Villanymotornál szokott előfordulni melegedés is. De ez nem motor, szóval... Utánajárós, de inkább elektronikai topic-ban.
A szünetmentes kibírhatja a rövid ideig tartó túlterhelést, max sípol, hogy nem tetszik neki. Én az új PC-mel jártam így, ki is került a szünetmentes. Az is egy APC volt. Gondoltam, hogy veszek egy olyat, ami nem állandóan az inverterről megy, az olcsóbb is, csak kapcsoljon át időben az inverterre. Még nem szántam rá magam. Ennyire nincs gond itt a hálózattal.
Esetleg azt teheted, hogy a fűtés hálózati betápját külön kötöd és nem megy át az inverteren. Így nagyban csökkented az UPS terhelését és nem gond a jel sem, mert megmarad a színusz. De ennek nézz utána, hogyan lehet megvalósítani. Nem tudom, hogy van kötve a gépben, az X1C-n nem nézegettem annyira.
Pillanatnyi áramkimaradástól úgysem fog kihülni a lap, így a tapadással nem lesz gond, a uC meg nem fog megfagyni, mert leesett valamelyik feszültség hirtelen.
Alternatív és drága megoldás, ha nem UPS-t használsz, hanem napelem elektronikát. Az ilyen inverterek több kW-ot kiadnak magukból gond nélkül és megvan a színusz is. Hálózatról lehet tölteni az akku-t, ha áramszünet van, akkor akár órákig is nyomtathatsz vele, mire lemerül. Persze, ha akkora akku-t veszel. Napelemet nem muszáj rátenni.
Németben egy inverter 350€ körül mozog, az akkupakk mérettől függ, de a 100 Ah-s 800-1200€ között mozog. Szóval ez egy elég nagy beruházás, hobbi szinten nem biztos, hogy megéri, üzleti szinten lehet rajta gondolkodni. Bár ennyiért lehet, hogy kapsz egy megfelelő UPS-t is. Annak nem néztem utána. Ez inkább talán csak egy érdekesség vagy utolsó lehetőség. Viszont, ha másnak sem árt, ha áramszünet esetén nem marad villany nélkül, akkor nem csak a nyomtatónak teszel jót. -
Vesa
veterán
Nem attól lesz jó egy nyomtató, hogy magadtól építed meg. Az A1 mini viszont jó választás kezdésnek, pont azért, mert egyszerű mint a faék, kalibrálja saját magát és nincs vele gond (nyilván most az esetleges garanciális meghibásodást nem veszem ide, az minden berendezésnél megtörténhet). De alapvetően csak kibontod, pár dolgot összeillesztesz -van hozzá szájbarágós videó-, megnyomsz 2 gombot a kijelzőn az önkalibráláshoz, és ennyi. Egy 6 éves gyerek is meg tudja csinálni.
Viszont innen nem tudom miért lenne élmény egy épített nyomtató, ha téged nem érdekel az építés? Minek szenvedni, ha nem kell? Főleg ilyen elmeháborodott áron amit a barátod emleget. Veszel egy X1C-t, P1S-t, vagy az új üdvösként a Kobra S1-et, és csak nyomtatsz! Viszont, javaslom, hogy az A1 minit is combo verzióban vedd meg AMS Lite-al, ha teheted! Ha fontos a bed mérete, akkor pedig A1 combo.
-
doc
nagyúr
a pillanatnyi aramkimaradasokat siman tudja kezelni a nyomtato, nekem volt olyan hogy szolt a Bambu A1 Mini hogy aramszunet volt, majd felajanlotta hogy folytatja ha akarom (hozzateve hogy nezzem meg, nem jott-e fel az asztalrol az alja). Siman folytatta mintha mi sem tortent volna
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest