Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
paler
aktív tag
Nagyon jól látod a helyzetett
Ezért is írtam, ha véletlenül zsákutca lesz a projekt a gyerkőc részeről és engem sem kap el a flow, akkor minél kisebb buktával szeretnék kiszállni az egészből.A barátom\kollégámat is nagyon jól leírtad, pontosan ilyen típus. Én is mondtam neki, hogy őt simán a nyomtatás nem elégíti ki, hanem neki a nyomtató építése, behangolása is a 3d nyomtatás részét képezni. És hiába próbál engemet győzködni, hogy majd réjövök én is hogy a Voron féle projektbe mennyi potenciál van, de nem hiszem hogy én ennyire mélyen szerenék majd belemerülni a témába. Bár neki is megavan a véleméyne az ilyen hozzállásról, de én talán az SV08-ig azért hajlandó lennék elmenni, ha tényleg elkapna a flow. De hogy én nulláról gépet építsek nem hiszem, hogy fogok, főleg a költségek miatt is. Az ő projektje állítása szerint 1 millióba van,
a ráfordított időről nem is beszélve.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
kavalkád
üzenetére
Akkor ez itt a gond, ezért folyik.
Én ezért szerettem az X1C-t, mert ott nem volt ilyen gond, ahogy most az XL-en sincs. Hidegen cserélgethetem, mert olyan a felszerelés. Így biztos, hogy nem égetem meg a kezem, az asztalt, egyebet. És nem is fog mindenfele folyni.
Persze ez rajtad most épp nem segít, de egy későbbi nyomtatóvásárlásnál akár ez is bekerülhet a szempontok közé.
-
Vesa
veterán
válasz
Reggie0
üzenetére
Értem, köszönöm! Szerinted kell ehhez minimum 1000W-os UPS a kezdeti áramfelvétel miatt? A PC-t nekem egy APC Smart UPS 1000VA viszi, de ez sem online. PC-hez jó, már több áramszünetet vitt át minden gond nélkül. A nyomtató elektronikájának lelkivilágát sajnos nem ismerem, keresgéletm a témában de hivatalos ajánlást nem találtam, a felhasználók ötletelnek csak. Érdekes egyébként, hogy ez nincs terítéken nagyobb arányban pl. fórumokon, mert a 3D nyomtatás is tipikusan olyan, hogy akár napokig megy a gép folyamatosan, tehát a pillanatnyi áramkimaradások igen nagy kárt képesek okozni akár időben, akár fizikálisan is.
-
kokokka
addikt
-
Vesa
veterán
Bocs, hogy megkérdem, de az unokát is érdekli ez az egész, vagy csak a saját vágyadat vetíted ki rá?
Nem bántásból kérdezem, de 4 gyerekes szülőként láttam már dolgokat, sok esetben a szülők -vagy nagyszülők-, a saját gyermekkori vágyaik miatt vásárolnak ezt+azt. Az ötlet egyébként jó, valóban nagyon hasznos lehetne egy ilyen folyamat és elkaphatja a gépszíj a gyereket, ami még akár sínre is teheti a későbbiekben (pl. továbbtanuláskor), bár nem írtad, mennyi idős a gyerkőc. Arra azért figyelj, hogy nyomtatás közben ne nézegessétek a nyomtatót közelről a gyerekkel, mert mérgező gőzöket és mikroműanyagokkal teli VOC-ot ereget! A barátod pedig vélhetően tipikusan a 3D nyomtatást mint hibbit, méár a gép építésénél szereti és élvezi, ami viszont sok emberről nem mondható el. A nyomtató kiválasztásánál előbb azt kell eldöntened, hogy akarsz-e vesződni magával a nyomtatóval -építés, kalibrálás, szarakodás-, vagy inkább a tervezést és alkotást részesíted előnyben, ahol maga a nyomtató csak egy eszköz amit minsél kevesebb probléma mellett szeretnél használni. Ha utóbbi, akkor olyat vélszerű választani, amit kiveszel a dobozból és működik, nem kell hetekig még azzal szórakozni, hogy egy szép nyomtatást egyáltalán képes legyél vele megcsinálni. Ha viszont ez a része számodra nem teher, hanem élmény, akkor a barátod tanácsát kövesd. De csak akkor!
-
Vesa
veterán
Főleg a rövid, pár másodperces kimaradások miatt kell, mert nem szeretnék mondjuk egy 10 órás nyomtatást ilyen miatt bebukni. Közben én is olvasgattam és láttam, hogy 1000W a felfűtéskor simán megvan, de utána visszaesik 120-140W környékére. Mondjuk ez nem tudom, hogy a gyakorlatban mennyit segít rajtam, gondolom egy olyan UPS ami nem képes 1000W-ot leadni, az eleve kiesik. Bár nem igazán értek hozzá.
-
paler
aktív tag
Odaát végül is megtalálod a választ rá. Egyébként ezt is elmondta, ezért nem kérdeztem. Alapvetően a nyomtatási terület nettó mérete nem volt tiszta számomra. Ennyi, és ezen lovagolsz, olyan dolgokat írsz amit én nem állítottam rólad, de te meg így láthatatlanba minősítesz. Mint láthatod a többi fórumtárssal meg tudom értetni magamat, és meg is köszönöm a válaszukat. Ennyi... tehát amit állítottam az továbbra is igaz, hogy mi valamiért nem egy nyelvet beszélünk...de ez nem azt jelenti az én részemről hogy te bunkó volnál

-
paler
aktív tag
Ez így korrekt amit írtál, de ha 2 hónaposan adom el, arra azért van még garancia, akkor talán a vételár -20/-30%-ék még megérheti...legalább is nekem mindenféleképpen megérné.
Ha tudsz ilyen áron 2/3hónapos garanciás A1 mini-t azonnal szólj, vevő vagyok rá
1 éves gépnél már én is beláttom a -50%-os árat. De a lehetőségekhez képest szeretnék egy könnyen eladható de viszonylag azért jó áron értékesíthető nyomtatót. És nem olyat, amit még "bottal sem piszkálnának meg, még ha ingyen adnám sem"
Én nem akarok a nyomtatón hobbizni, ezért van olyan nyomtatóm, amin nem is kell.
Jelenleg én is így érzem, de a kollégám szerint én nem ilyen vagyok
de jelen pillanatba én is a te véleményeddel értek egyet
de aztán lehetséges hogy ő jobban ismer mint én saját magamat. Kaptam tőle egy elérhetőséget, akinek van egy A1 mini-je és P1S-e is. Így remélhetőleg a vásárlás előtt személyesen is meg tudom nézni munka közben az A1 mini-t, és mellette a P1S-t is.
-
kavalkád
senior tag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
hidegen cseréltem nozzle-t, de nem tudtam, hogy rá kell húzni melegen
persze, most hogy írod már van értelme, csak erre nem gondoltam. köszi a tanácsokat, letakarítom, visszaszerelem melegen meghúzom és jöhet a próbanyomtatás szilikon nélkül. a heatbreak-nek utánaolvasok, őszintén szólva nem tudom mi az. -
JulianSinulf
őstag
Ha nem akarsz vacakolni, akkor az itt ajánlott nyomtatókat veszed, akár Bambulab, akár Anycubic. Mostanában ez a kettő a menő ár/érték szempontjából.
Ha a potenciált keresed és nem a nyomtatás a hobbi, hanem a nyomtatószerelés, akkor egyértelműen egy voron az ajánlott.
Persze a többi nyomtató sem lehet rossz (nincs közvetlen tapasztalatom minddel, csak amit a neten látok).
Én nem akarok a nyomtatón hobbizni, ezért van olyan nyomtatóm, amin nem is kell. Ha akarnék, akkor építenék egy voron-t. Vagy megvettem volna a nyomtatómat kit-ben, nem összeszerelve. De egyelőre van más elfoglaltságom.
Használt cuccnál nálam 50% a max az új árához képest. Különben inkább megveszem újonnan teljes terméktámogatással és garanciával.
Eladni meg pont annyiért lehet, amennyiért elviszik.
Rengeteg X1C-t láttam 1000€ fölött. Volt amihez volt AMS, volt amihez nem. És ugyanígy a kiegészítőkkel. A legtöbb hírdetés már 1 hónapos volt. Ez úgy tavaly novemberben volt.
Én felraktam 800€-ért, AMS-sel, sok lappal, komplett hotend-ekkel, meg még nem tudom mivel. Még aznap este le lett zsírozva egy találka a leendő tulajjal. El is vitte. -
JulianSinulf
őstag
válasz
kavalkád
üzenetére
Ha már úgy sincs rajta a zokni, akkor indíts egy nyomtatást és figyeld, hogy folyik e közvelten a hotend alatt. Ha igen, akkor nem lett jó az illesztés. Újra meg kell csinálni a szerelést. Lehetőleg most jobban.
Az anyag helye és mennyisége alapján szerintem nem jó az illesztés. Lehet, hogy a heatbreak-et kellene lejjebb tolni vagy jobban becsavarni.
Azt is olvastam, hogy a nozzle karimája és a hotend között kell egy kis rést hagyni. Vagyis úgy kell beállítani a heatbreak-et is, hogy maradjon egy kis rés, ahol annak lennie kell.
Ha így húzod meg, akkor látod, hogy jó e, mert nem megy tovább, mert nincs hova. Vagyis nincs hézag.
Gondolom melegen húztad meg, ahogy azt kell. -
Joshi
titán
Az első #50272-es hozzászólásod arról szólt, hogy a még meg nem vásárolt hobbi nyomtatódat használtan mennyiért lehetne eladni. Így nem lehet hozzáállni semmihez. Minden hobbi drága, ezzel számolni kell. Ha nincs rá lóvé, akkor menjetek el kirándulni, beszélgess sokat az unokáddal azzal is sokat tanul.
Itt többen építettek Voronokat és végül a Bambu X1 vagy P1-nél (stb) kötöttek ki (nem véletlenül). Nem minősítem a barátodat, biztosan ért hozzá ha már Voronokat épített és jól is működnek. Viszont lehet, hogy a barátod mellett el ment az idő, mert az tény, hogy a technika sokat fejlődött az évek során. Ma már a konzumer piac is tart ott, mint jó néhány éve a Diy nyomtatósok (sőt
). Én azt ajánlom, hogy nézz sok videót a témában. -
paler
aktív tag
Igazzság szerint az unokám véget került fókuszba ez a 3d nyomtatósdi, pont a Bambulab CyberBrick miatt. Ebbe látok fantáziát, jobb dolognak tartom mint pl. a Legotechniket megvásárolni, mert itt a gyerkőc megtanulhat tervezni\modellezni, majd a nyomtatóval a megtervezett modelleket ki is tudja nyomtatni. Közben megismerheti a különböző anyagok tulajdonságait, és a szemei elött válik kézenfoghatóvá mindaz amit a képernyőn megalkotott, majd az elkészült tárgyat össze is tudja építeni (úgy mint a Legot-t), és az elkészült tárgyba az elektrónikát is betudja építeni. Ennek köszönhetően a tárgy életre tud kellni (mint a Legotechnik cuccok), ha akarja tudja programozni is (programozást is tanul vele) és a végén tud vele játaszani is. Elég sok készségét tudnám ezzel a hobbival a picurnak fejleszteni.
De közeben pedig lehet, hogy enegem is jobban beszippant ez a hobbi, és ha komolyabb dolgokat szeretnék majd készíteni, akkor lehetséges hogy szükségem lesz egy komolyabb nyomtóra.
Mutattam neki az Anycubic Kobra S1-et, de ő 5 évnyi 3d nyomtatási tapsztalattal nem ajánlotta. Ahogy korábban írtam, jelenleg 2 Voron gépet épített a nulláról, és azokkal nyomtat. Előtte is volt valami gépe, amit a végén 70%-ba átépített. Azért javasolta az SV08-at, mert csak nem a nulláról kell megéípteni a nyomtatót, de mivel Voron az alapja, így szerinte van benne potenciál a későbbi fejlesztésekre. Bár szerinte a végén úgy is a Voronnál fogok kikötni...
majd ez még elválik...
-
A Bambu megjelenése óta nagyon felgyorsult a piac, folyamatosan dolgoznak új gépeken és szórják ki őket. Az hogy egy gép mennyire eladható inkább a gép konkrét típusától függ. Egy Ender 3-at valószínűleg nehezebben adsz el most, mint egy K1-et, pedig mindkettő Creality. Szerintem ez kb mindegyik márkára igaz.
-
Joshi
titán
Tudom mire gondoltál, de azt értsd meg, hogy az új és használtpiac folyamatosan változik. Lehet hogy ma jó áron el tudsz adni egy használt A1 minit, de pár hónap/év múlva már a kutyának nem kell. Azért, mert lesz sokkal jobb vétel akár használtan, akár újonnan.
Egyébként az A1 mini és a haverod által javasolt nyomtatók helyett inkább vegyél egy Anycubic Kobra S1-et.
-
paler
aktív tag
Kiforgatod a kérdésemet.
Értsd úgy ahogy írtam, a Bambulab nyomtatói a népszerűség és könnyebb beüzemelés okán könnyebben eladhatóak, mint pl. egy Creality vagy Anycubic. Ja és nem vagyok a saját pénztárcám ellensége, de természetesen eladáskor az új árnál olcsóbb eladásra gondoltam.
Pl. egy Q1Pro-t aminek jelenleg az új ára 185e Ft, azt szerintem nehezebb lenne 3 hónap múlva eleadni 145e Ft-ért, mint pl. az A1 mini-t ami most újonnan kerül 88e ft -> eladáskor pedig hamarabb találhat gazdára 70e ft-ért. Egész pontosan erre gondoltam. -
-
Joshi
titán
Mire kell neked a szünetmentes táp? Azért kérdezem, mert nem mind1, hogy csak a kisebb áramkimaradások/ingadozások miatt kell, és hogy mennyi ideig menjen róla a nyomtató. A Bambu P1S felfűtéskor fogyasztja a legtöbbet, ilyenkor belenyal az 1000W-ba is. Viszont amikor már nyomtat, akkor harmada/negyede annyival is beéri.
-
kavalkád
senior tag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
és erről a javát már leszedtem amig meleg volt, ez az a rész ami a szilikon szoknya alatt maradt

új hardened steel nozzle van benne, nem mertem már jobban meghúzni. -
paler
aktív tag
Most tervezem megvenni az első nyomtatómat, ami nagy valószínűsségel egy A1 mini lenne. Ha 30 munkanapon kívűl döntök úgy, hogy még sem érdekkel a 3d nyomtatás, vagy éppen ellenkezőleg jobban beszíppant a 3d nyomtatás világa, és feljebb szeretnék lépni (én Q1Pro-t néztem ki, de a kollégám nagyon a Sovol SV08 vagy inkább a Voron 2.4 felé terelgetne, ő épített egy Voront), akkor jól gondolom, hogy viszonyalg könnyen és gyorsan kis bukóval egy A1 mini-től fogok tudni megválni?
-
Vesa
veterán
Használ itt valaki UPS-t a nyomtatójához? P1S-em van, ehhez kéne valami szünetmentes, ami alkalmas hozzá. Nem tudom milyen teljesítményű kellene, de gondolom a tiszta színusz hullám az szükséges.
-
kavalkád
senior tag
válasz
JulianSinulf
üzenetére
PLA-val nekem sem volt ilyen gondom, biztos kevésbé viszkózus anyag. fél óra alatt annyi anyag jelenik meg itt, hogyha nem szedtem le belefolyt a nyomtatásba, a nozzle vége látszott csak ki. leszereltem a fejet, így néz ki, még nem takarítottam le:

-
JulianSinulf
őstag
válasz
kavalkád
üzenetére
Ilyen az anyag?
4 órát nyomtattam vele úgy, hogy már az elején is volt rajta, mert mindig szétkenődik. A kép nem adja vissza, meg ez pont meg is van száradva. Le is takarítottam a kép megcsinálása után.
Most megy egy másik 4 órás nyomtatás, már a felén túl van és fekete a nozzle az anyagtól.
Sosem állítottam meg, eddig nem volt vele semmi gondom.
Nálam ez az anyag csak ott alul, azon a 0,4 mm-esen lyukon keresztül tud oda kerülni.
Prusament PETG Jet Black.
PLA-val nem így néz ki. Majdhogynem tiszta. -
Reggie0
félisten
Ennek a titka, hogy jo homersekletet kell valasztani. Amikor meg kezdo voltam es tulfutottem, akkor nekem is dolt mindenfele es ami meg rosszabb, hogy ugy is maradt. Ha a muanyag nem melegszik fel tulzottan, akkor a mozgasa is rugalmasabb es visszaall, ha esetleg megbillented veletlenul egy kicsit.
-
pchris
tag
válasz
fecke78
üzenetére
£38.16-ot fizettem a 4 tekercsért. UK eBay UK címre.
Mindig £10 alatt veszem, nálam az a lélektani határ. Most várok még 3 tekercs szürke petg-t, amiért összesen fizettem valami £10.5-et. Gondoltam, ha elírták az árat, legfeljebb törlik a rendelést. Csak a szürke ennyi, a többi szín normál £10 körül jön ki náluk per roll. -
doc
nagyúr
Megjott a Jayo "zsakbamacskam", kivancsi voltam mit dob a gep, igazabol szerintem eleg jol jartam
50 dollarert jott 5 tekercs PLA+, elvileg 1.1 kg darabja, szoval kb 3400 / kg.
Harom sarga es ketto narancs, mondjuk sargam pont van most a gepben, jobban orultem volna olyan szinnek amilyen meg nincs, de igazabol eleg masodlagos a szin, ugyis leginkabb hasznalati targyakra, dobozokra, tarsasjatek-insertekre kell.
Szerintem jo vetel volt, felteve hogy mukodnek es jol nyomtathatoak
-
bigrob
őstag
Pár apró bugocska, meg a butább anycubic slicer zavaró, de bambu stúdióban ha megszerkesztem, megnyitom anycubicban és minden olyan amilyennek kell!

Megkapja az Orca integrációt nagyon baba lesz.
Nyomtatásra veri az elődjét az A1 combot, pedig több év kihagyás után az is mérföldkő volt számomra...
Úgyhogy örülök, hogy meghalt az A1 és 3djake hajlott a visszárura és emellett döntöttem.
Kicsit több időm lesz és nem halok bele ebbe a dögrovásba hozok még nyomatokat!Filléres gagyi kingroon PLA 215/50-en, PETG-t is próbáltam, szerintem sok a hőfok azt még nem vállalom fel!

-
Astroboy
őstag
válasz
ptesza
üzenetére
Tetszik, hogy:
- többféle anyaggal üzemel, és mivel zárt a filatartó, így könnyedén tartja a 38 fokot,
- a fúvóka kopásától nem kell tartani, mivel a rendszer teljesen önregeneráló,
- a flexibilis anyagelőkészítőnek köszönhetően kizárt az eltömődés, de ha mégis megtörténik, a fúvókatörlés teljesen automatikus.
-
ptesza
senior tag
-
bigrob
őstag
válasz
bigrob
üzenetére
Mobil appból kiléptem, beléptem és működik..

Viszont reggel volt egy gyors adapter nyomatom, pont elfogyott a filament, na mondom akkor lássuk mit csinál, kb 10 percig nyomta a poopot hátul, nem engedte másik slotból nyomtatni tovább a modellt, végül átraktam a 2-esből az 1-esbe és úgy befejezte.
-
azbest
félisten
válasz
kavalkád
üzenetére
és biztos, hogy fentről szivárog? A petg néha hajlamos felmászni a nozzlen... múltkor cht klón nozzlevel nyomtattam petg-t az enderemmel és mindig lett egy blob rajta, ami véletlenszerűen felragadt valahová. Először azt hittem nem lett elég szorosan becsavarva, de talán a cht-vel nem volt elég jó a retract és a ragacsos petg mászott felfelé. Lehet kicsit túl melegen is próbáltam.
-
kavalkád
senior tag
elkezdtem PETG-vel nyomtatni és azt látom, hogy a nozzle és a szilikon sapka közötti résen nyomja ki magából az anyagot. nem sokat, de a 8 órás nyomtatásnál félóránként pausolnom kell hogy leszedjem/kihúzzam, mielőtt a nyomtatványra kerülne. amiket olvastam hibákat azok bowdenes fejre vonatkoztak, az enyém direkt drive-os.
vadiúj acél nozzle, pár 10 méter PLA-t nyomtattam vele előzőleg gond nélkül.ötlet mi okozhatja?
-
bigrob
őstag
válasz
Flashback
üzenetére
Anycubic Kobra S1 Combo szösszenet/előjáték:
Hazaértem, berángattam a 30kg-s csomagot, gyorsan összeraktam, alap beállításon nyomtattam egy 10x10cm-es kockát 2 réteg, felső réteg utolsó bő harmadán/felén beraktam sport módba, ott egy kicsit gyengébb lett a minőség (bal alsó sarok).

Aztán el kellett mennem asszonnyal vásárolni, közben kinyomott egy ilyen kingroon papír tekercs adaptert, szemre hibátlan, főleg hogy 2 hónapja levegőn lévő maradék PLA-val nyomtattam amit előtte 1 órára bedobtam a szárítóba. Ezt lehet elhibáztam és PETG-ből kellett volna.

A telefonos app egy kalap kakival egyenlő, nem lehet ránézni a nyomatra, nekem folyamat timeoutol iOS-en, anydesk, gépről nézve az anycubic next slicerben működik, ha rányomok telefonon a webcamra a led-et bekapcsolja, de kikapcsolni már nem lehet, vagy nem találtam csak még meg hogy hol.
Settings/printing-en belül ha a LED be van kapcsolva, nem engedi kikapcsolni nyomtatás közben.
(ezt kikapcsolva már működik ahogy kellene)Orcából még nem működik a LAN-os IP-s elérés, úgyhogy pillanatnyilag még csak a gyári szeletelőt lehet használni, ez állítólag a közeljövőben lesz frissítve.
Volt még egy anomáliám, alap beállításoknál rácsatlakoztam a Wifi-mre, routerben kaptam IP-t, láttam a MAC címet, le tudtam fixálni, de a nyomtató nem érezte, hogy mi az IP cím, csak kiírta hogy csatlakozva, nincs IP, töröltem, ismét hozzáadtam és utána már jó volt, megkapta a DHCP-n kiosztott IP-t.
Gyári build plate nagyon király, jól tapad.
Szerintem halkabb mint a Bambu A1-em volt.
-
Emunem
őstag
válasz
snowman
üzenetére
szerintem titkon sokan felírták a kis jegyzetfüzetükbe, csak nem merik elismerni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vannak dolgok, amikre sokan lustát rájönni, ezért kellenek a "segédeszközök".
Nekem ezzel az állvánnyal csak annyi bajom, amennyi a fúró állványommal is, kicsi nagyon a munka rádiusza. Nagyobb lap közepébe nem tudok merőlegest fúrni, erre egy ilyet csináltam én is, mint a kolléga. (én is maradék fából csináltam, utólag csak láttam a videót, hogy más se vesz drága segédeszközöket, ugyanazon eredmény kedvéért.) -
snowman
tag
+1 szavazat arra, hogy totál felesleges. Kézbe fogva nagyjából merőlegesen nem nehéz betolni úgy, hogy a betét maradjon kint kb fél mm-re, utána vagy lefordítva egy sík felületre kell nyomni, vagy rányomni valami lapos dolgot. Így a betét tökéletesen síkban lesz, és a műanyag sem türemkedik ki mellette.
-
bigrob
őstag
17:40 fele hazaérek és rakom is össze!

-
kavalkád
senior tag
ez a megoldás csak akkor jó ha a furattal szemközti oldal merőleges a furatra, különben ez sem ér semmit.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Reggie0
üzenetére
Ha passzentos a cucc, akkor lehet gond, ha nem merőleges. Egy hosszabb csavarnál sem jó, ha egy kicsit is ferde. És, ha még működik is a dolog, nem biztos, hogy elég szép. Szóval sok oka van, amiért egy ilyen eszköznek lehet létjogosultsága.
Mivel a műanyag a környéken olvadt, így simán ferde is lehet. Hiába van meg a "helye".
Az sem biztos, hogy ez az álvány így még rendesen működőképes.
Nálam szeret a cucc ráragadni a pákára. Kihúzásnál egy csipesszel a helyén kell tartanom. És utána a csipesz végével gyorsan egyenesre és síkra nyomni, míg meg nem szilárdul teljesen a műanyag. Mondjuk ehhez hely is kell. Ha olyan a darab, akkor ez is lehet gond.
De az is lehet, hogy egy ilyen állvány esetén szépen kijön a páka és nem szorul rá a cucc.Emellett biztos van, aki mindig merőlegesen tudja tartani a pákát, míg más nem biztos, hogy képes rá mindig. Vagy eleve képes volt rá valamikor is.
-
Gh0sT
addikt
válasz
Reggie0
üzenetére
Pedid ez egy jó és hasznos dolog. Nyilván ha sebészeti pontossággal tudod tartani a merőlegest kézzel, akkor nincs rá szükséged, de nekem sajnos nem megy. A heat insertnek ugyan elő van készítve a hely a modellben, de az lényegesen szűkebb, mint maga az insert. Amikor 230-250 fokra melegíted az insertet, akkor megolvasztja maga körül a műanyagot és ilyenkor ha kézzel elkezded a helyére illeszteni, akkor dől az mindenfelé.
Egyébként szépen utána lehet igazítani kézzel is, szóval nem létszükségelet egy ilyen eszköz, de ha fontos a precizitás, akkor nem árt.
-
Joshi
titán
válasz
Reggie0
üzenetére
Nagyjából mint amikor kézből fúrsz egy furatot (nem lesz merőleges), vagy inkább állványos fúrógéppel fúrod azt a bizonyos furatot. Nyilván az fog ilyen készüléket nyomtatni, aki gyakran csinál hasonló projekteket. Én csak a kreativitást mint olyat prezentáltam. Ha te nem akarsz ilyet nyomtatni, akkor ne nyomtass.
-
Joshi
titán
válasz
katyilkadr
üzenetére
Ez mintha olyan lenne.
-
Joshi
titán
-
doc
nagyúr
Úgy tűnik, tényleg csak annyi kellett hogy a gyártó (3DPower) által adott profilt kell beimportalni, így már tok jó lett a Benchy (az egyik Bambu Basic, a másik 3DPower Basic PLA)

erdekes hogy a gyártó szerint 190-220 fokon kell nyomtatni, a profilban amit ok adnak meg 235 van, de úgy tűnik mukodik
-
Joshi
titán
válasz
nagyi2k
üzenetére
Én letöltöttem és likeoltam. Már nyomtatom is, viszont lehet belefutottam egy hibába. A biciklitámasz ás a bed között elég nagy a rés, illetve túl nagy az áthidalás hossza hogy support nélkül nyomtassam. Sajnos észre se vettem, hogy a bicikli támasz nem a bedtől indul.
Most már nem állítom le a nyomtatást, kíváncsi leszek hogy milyen lesz a végeredmény.
-
nagyi2k
tag
Sziasztok!
Készítettem egy egyszerű biciklis asztali díszt!
Bicaj
Aki teheti, kérem töltse le és like- olja.
Köszönöm!
Üdv. nagyi2k -
kokokka
addikt
válasz
bigrob
üzenetére
Igaz, nekem M5S-em van, de @tepenzed kolléga írása 100%-ig ogaz, ami a költségeket illeti. A mosót meg a gyógyítót meg lehet oldani DIY-ben is jóval olcsóbban, én is gondolkoztam rajta. De úgy voltam vele, hogy 36k-ért inkább megvettem a gyári Anycubic-ot. Ez egyben mosó és gyógyító is, tökéletes mindenre amit ekkora plate-el nyomtatni lehet. Bár ha egy picit nagyobb lenne azt nem bánnám, de szépen teszi a dolgát. Örülök, hogy nem a barkácsolás mellett döntöttem, azért a gyári az ki van találva szépen. Én nem elszivózok, de vannak költségek ezeken felül is. És persze a gyanta, ami qrva drága. A víz alapú jó, mert egyszerűbb kezelni, az IPA-s meg stabilabb, nekem egy picit talán szebb is nyomatokat csinál. Viszont kellemetlenebb utókezelni, az IPA-nak elég durva szaga van ekkora mennyiségben.
-
tepenzed
őstag
válasz
danpress87
üzenetére
Saturn 4 ultrám van nekem is, igaz nem a 16k, de sok minden nem változott.
A plate legfőbb baja az, hogy nagyon szarul takarítható, mert a tetején ott ragad a resin. Ezt úgy lehet a legkönnyebben megoldani, hogy nyomtatsz neki egy adaptert, amit nyomtatás után felrakva eldöntve lóg a plate és lecsöpög minden felesleg a tetejéről. Vagy lehet nyomtatni olyan eszközt, amivel könnyen lepucolható a teteje.
Más bajom a plate-el nincs, páran panaszkodtak, hogy gyárilag sem volt teljesen vízszintes, nekem ilyen nem volt szerencsére.Azt remélem tudod, hogy a gép mellett még legalább ennyit el kell költened, de lehet, hogy több lesz.
Mire megvettem a megfelelő uv kezelőt, mosót (én nem preferálom, ha egyben van, nem kényelmes), a szükséges alapeszközöket, a sátrat, az elszívót már mégegyszer a gép árát elköltöttem legalább! -
NF-
tag
Paraméterezhető cső-vég takaró
https://makerworld.com/en/models/1187902-pipe-cover-decoration
-
danpress87
csendes újonc
Sziasztok!
Újabb kérdéssel fordulok hozzátok.:
Gondolkozok első 3d nyomtatóm vásárlásán. Árban nagyjából 200 ezer forintig mennék el. Az elegoo saturn 4 ultra 16k vagy az Anycubic m7 pro lenne nagyjából ebben az árban. Pár fórumot már bongesztem és több helyen is felhivták rá anno a figyelmet, hogy az eszközök plate-jei nem igazán jók. Illetve egyik fórum egyik gépre, másik a másikra szavaz. Van esetleg ebben valakinek tapasztalata?
-
válasz
katyilkadr
üzenetére
Link jöhet mindkettőről.

-
katyilkadr
tag
A fórum hölgy tagjainak boldog nőnapot!

Ha csak fiúk vannak, akkor csak úgy mutatom!
-
bigrob
őstag
válasz
ParadoxH
üzenetére
Perpill nyomtató nélkül vagyok, várom én is a Kobra S1 kombót, tegnap rendeltem egy ilyen hotend kitet +4db nozzle-el, de nekem elég a réz, úgyis PLA/PETG-t nyomtatok, talán majd 1-1x lesz ABS is, de az még nagyon a jövő zenéje.
Illetve jön egy csillámf... carbon és valami designos tálca is. -
Vesa
veterán
Szerintem nyomós érv a Bambu mellett, hogy a piacon van már évek óta, komplett nyomtató farmok üzemeltetnek ezerszámra ilyeneket és a jelek szerint megbízható gépek. A Kobra esetén még nem tudunk semmit arról, hogyan fog teljesíteni a gyakorlatban, hosszabb távon. Szerintem szoftveres oldalon is erősebb a bambu, az ökoszisztéma ami összeraktak elég ütős, és pofon egyszerűen használható. Nem tudom ebben holt tart az Anycubic, de ez is fontos lehet a vásárlásnál. Természetesen mindenki maga dönti el, mit és miért vásárol meg. Idővel a Kobra is bizonyíthat, reméljük így lesz, mert az növeli a versenyt és az jót tesz az egész 3D nyomtató iparnak, és az áraknak is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okos Otthon / Smart Home
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RX 7600 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

a ráfordított időről nem is beszélve.
Nem bántásból kérdezem, de 4 gyerekes szülőként láttam már dolgokat, sok esetben a szülők -vagy nagyszülők-, a saját gyermekkori vágyaik miatt vásárolnak ezt+azt. Az ötlet egyébként jó, valóban nagyon hasznos lehetne egy ilyen folyamat és elkaphatja a gépszíj a gyereket, ami még akár sínre is teheti a későbbiekben (pl. továbbtanuláskor), bár nem írtad, mennyi idős a gyerkőc. Arra azért figyelj, hogy nyomtatás közben ne nézegessétek a nyomtatót közelről a gyerekkel, mert mérgező gőzöket és mikroműanyagokkal teli VOC-ot ereget!

de jelen pillanatba én is a te véleményeddel értek egyet
de aztán lehetséges hogy ő jobban ismer mint én saját magamat.
persze, most hogy írod már van értelme, csak erre nem gondoltam. köszi a tanácsokat, letakarítom, visszaszerelem melegen meghúzom és jöhet a próbanyomtatás szilikon nélkül. a heatbreak-nek utánaolvasok, őszintén szólva nem tudom mi az.

4 órát nyomtattam vele úgy, hogy már az elején is volt rajta, mert mindig szétkenődik. A kép nem adja vissza, meg ez pont meg is van száradva. Le is takarítottam a kép megcsinálása után.

poli27