Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
válasz
tothferenc
üzenetére
Gondolom csak pénteken.
-
tothferenc
senior tag
kint a kedvezmény, -30% a filanoranal...
-
dugesz77
őstag
válasz
Scallion
üzenetére
Na nem én voltam a spiller ebben a tervben megtalálható igaz kicsit eldugva ( 0.3_Stripe zip alatt a Roll_of_stipe.stl) van itt hozzá bújtató is . A95 TPU-ből nyomtatva azért kicsit sprődnek tünik elsőre de szépen nyúlik.
3DJake is akciózik itt van többféle TPU lehet kellene egy lágyabb TPU-t is vennem.
-
Saccco
nagyúr
Ezt tedd a start gcode legelejére:
M140 S[first_layer_bed_temperature] ; set bed final tempM104 S[first_layer_temperature] ; set extruder final tempM109 S[first_layer_temperature] ; wait for extruder final tempM190 S[first_layer_bed_temperature] ; wait for bed final tempEbben a formában, csak a Prusaslicer és a Superslicer kezeli.
-
mips
csendes tag
Sziasztok!
Ha már itt nemrég szóba került a Prusa Slicer. Nem tudja valaki, hogy amikor végre hajtja a start scriptet, akkor utána miért vár?
Az alap start scriptnél kimegy a fej a bal alsó sarokba, a tálca fölé egy picivel. Kicsit vár, és elindul a nyomtatás.
A Cura start scriptje olyan, hogy húz egy csíkot a tálca bal szélén oda-vissza és azonnal kezdni a nyomtatást. Ezt ezért szeretem, mert a nyomtatás megkezdésére a legutolsó retract miatti űr megtelik a fejben műanyaggal, valamint kialakul a kellő túlnyomás is a fejben. Ennek köszönhetően mire elkezdi a nyomtatást, már szép egyenletes vastagságú filamentet húz a nyomtatásban.
A Cura start scriptnek csak ezt a részét átemeltem a Prisa Slicer start sciptjébe. Ennek hatására a nyomtatás indulásakor azonnal elkezdi a bal szélére húzni a csíkot. Még akkor is ha nincs is teljesen felfűtve a fej. Gyakorlatilag azonnal csinálja amint megnyomom a print-et. Majd a tálca bal sarkában vár, amíg felmelegszik a fej a nyomtatandó gcode-ban beállított értékre. És csak ezután kezd nyomtatni.
Ennek hatására egy olvadt csomó marad a fej alatt abból az anyagból, ami a várakozás alatt kicsordogált a fejből. Majd ezt a csomót "szépen" belekeni a nyomtatás elejébe.
Ha előre felmelegítem a fejet és a tálcát arra a hőmérsékletre, ami a nyomtatandó modell gcode-ban is be van állítva, akkor rövidebb ideig vár. De ez esetben is vár. És a csorgás is megmarad, még ha kisebb mértékben is.Hogy lehetne elérni azt, hogy az oldal csík húzása után azonnal kezdjen el nyomtatni várakozás nélkül?
-
Scallion
senior tag
válasz
Hakai80
üzenetére
Jól választottál én ezzel szivtam a legkevesebbet pedig nem is tudom mennyi nyomtatóm volt. Ha müanyag az extruder érdemes majd alura cserélni, de kezdetnek jó az eredeti is. A szíjak középen fussanak arra figyelj.nyomtass a doboz fölé egy terelőt hogy ne hulljon bele a filament, egy védőt az elektonika mögé , ha nincs. Egy csapágyat tegyél az z rod tetejére.ja meg egy üveg. Szerintem ennyi elég a többire semmi szükség véleményem szerint.ja én még lenémítottam a csipogóját
.szokták még reszelni a fingot a filament elirányításával a z rod mellet, de 2 év használat után mondhatom hogy semmi szükség rá. -
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day
üzenetére
Azt hiszem a pin-ek ismeretében újra kellene csinálni a config-ot a klipper alap delta példa config-ja alapján.
De előtte teljesen újrahúznám a rendszert.Elképzelhető, hogy változott (sőt biztos) a beállítás menete azóta, hogy az úriember megosztotta azt a fájlt.
-
Hakai80
csendes tag
Ma csengetett a postás, hozott egy Ender 3-at. Nem 3X/Pro/V2 csak sima mezei hármas. EU raktárból 148$-ért rábeszélte magát. Első nyomtatóm nekem is - tudom sokan ezzel a géppel kezdek - tele lelkesedéssel, tanulási vággyal tekintek előre
Egyből kellemes meglepetés ért mikor a vezérlő panelt megláttam. V4.2.2 ami ugye már a 32bit-es verzió. Nem tudom mikortól szórják a sima hármast ezekkel, az enyém 6. havi gyártású. Az biztos, hogy csendesebb lesz, talán szebben is nyomtat...?
Sajnos a tálca két excentrikus görgőjét gyárilag mint a sz*r úgy lehúzták a sínhez. Mocskosul szorult az egész Y mozgás és a dobozban állás miatt a görgők élei ahol a sínhez tapadtak "lekockultak". Minden teljes görgőfordulatnál (két végállás közt 4x) rendesen megakadt. Fellazítottam, most várok egy napot hátha kirúgják magukat, ha nem görgőcsere. Addig megy vissza minden a dobozba.
Összerakásnak van kritikus pontja amire érdemes odafigyelni ? -
2thletme2day
őstag
válasz
Saccco
üzenetére
Lehet, hogy megoldódott a probléma csak azt nem tudom mitől.
Az első kalibrálási kísérlet kudarcba fulladt mert a fej probe-ostól, mindenestől belerongyolt az asztalba. Ezután nem mertem az asztal közelébe engedni a fejet nehogy megint felszántsam vele az asztalt viszont most legutoljára elengedtem az asztalhoz egészen közelig a fejet és láss csodát szépen óvatosan elkezd tapogatni. Igenám, de...Középen lemegy asztalig a fej, letapogatja az első pontot majd megy a következőre az asztal szélére ám ekkor ahogyan közeledik az asztal széle felé úgy csökken a z magssága a fejnek és a vége megintcsak ugyanaz, hogy beleszánt az asztalba. Kézzel megjáratva a tengelyeket x és y irányban is tapasztalható az, hogy az asztal közepénél (x0,y0) ha valamelyik tengely mentán járatom a motort akkor az asztal széle felé egyre csak veszít a z magasságból holott ugye annak konstansnak kéne lennie. X és Y tengelyen is a két végpont között olyan mintha egy domború ívet járna be a fej (X0, Y0 helyzeten van a legmagasabban) az egyenes helyett.
Ennek mi lehet az oka? Megnéztem, minden tengely motorja azonos lépéstávolságúra van állítva.
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day
üzenetére
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day
üzenetére
Nem a Z-offset a gond?
Írja is, hogy kalibráld.###############################################################
[endstop_phase]
###############################################################
# Define a probe / stock Anycubic microswitch
[probe]
pin: P1.25
# Z Min Default probe. If it wrong triggered invert it: !P1.25
z_offset: 16.20
# My own offset for FR-touch-probe: 0.063
# distance between bed and nozzle when z probe triggered
# test with QUERY_PROBE and CALIBRATE it!!szerk.: nem sok minden van a config ezen részén, lehet, hogy a trigger irány rossz? -
dugesz77
őstag
TPU-t jó áron/minőségben a Sunlu-t tudnám ajánlani 500g-s tekercs UK raktárból ingyen postával 17,49$. Nagyon könnyű nyomtatni, jól tapadnak a rétegek, szinte eltéphetetlen. Tegnap éppen maszkhoz nyomtattam gumit belőle:

-
moex1
tag
válasz
2thletme2day
üzenetére
Ha feldobod a configot pastebinre ránézek. Hasonló nekem is volt, de már nem emlékszem mi volt a megoldás.
Dobd fel, mehnézem hátha eszembe jut. -
Darko
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
TPU sajnos nincs náluk
Tud valaki ajánlani jó minőségű és nem horror árú TPU lelőhelyet? Bár az ár az eléggé relatív
-
azbest
félisten
ha jól látom még nem tudjuk azt sem mennyi lesz az ára a "legnagyobb gyártói kedvezménnyel"

-
LamaCube
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Na ez érdekelne, de írok privátba. Ne szemeteljünk

-
LamaCube
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Én is várom már, mint kisgyerek a mikulást.
Egy tekercs PETG-t vettem tőlük és első nyomtatásom pár beállítás után elég jól sikerült vele. Az oldalfal is sima csak ezt a feketét lehetetlen úgy fényképezni, hogy az árnyékok miatt annak is tűnjön.
Mivel szegedi vagyok, így grundolni nem tudok sajnos, pedig nagyon jó lenne
-
tothferenc
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Egy PETG-re lehet betarsulnek

-
Saccco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Debrecen?
-
rokapet
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hm... Hol és hogyan lehet majd résztvevőként hozzájutni a rendelt cucchoz?
-
Reggie0
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Jol latom, hogy PVA vagy mas vizben oldodo pla szeru filamentjuk nincs ?
-
Mr.Csizmás
titán
Penteken Filanora BF, grundoljunk rendelest. (privatban mar van kollega)
-
dugesz77
őstag
3D Printing Nerd kirakott egy egész jó kis 3DBenchy összehasonlító tesztet 9 nyomtatóval. Talán jobb lett volna szerintem ha ugyanabból az alapanyagból készül az összes(bár mondják, hogy ez igazából a Repbox teszt volt bírja-e a 11 tekercset)
-
Longer PLAkat próbálta már valaki?
[link] -
Scallion
senior tag
válasz
tothferenc
üzenetére
Elnéztem nemide bocs
-
Scallion
senior tag
válasz
tothferenc
üzenetére
Nyomtatás végére 30 fokos a resin ugyhogy kicsit füti
-
Saccco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Pffújjjjj... 35 lett egy liter resin-nel. Remélem nem bánom meg nagyon.
-
dugesz77
őstag
Spectrum PLA-k akcióban a 3diparnál.
-
sz_gabor
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Alin a ANYCUBIC Store-ba 9$ (ALIEXPRESSBF9) kuponnal, EU raktárból csak 89.42$.
Mire leírtam, elfogyott az EU-s raktárakba.
-
fape
senior tag
Bár nem BF de érdekes lehet: Arduino-based, open source MSLA / LCD-SLA resin micro 3D printer kit (crowdfunding és $89+$15)
Aki esetleg magának rakná össze, itt vannak a részek. -
Éne
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
[Mega Zero] 109$
Ennyiért sem ajánlott? -
LógaGéza
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Fel fog kerülni az emeletre, egy védett helyre, csak nem akarok mindig feljárkálni, ameddig próbálom az alapokat beállítani.
Ilyenre gondolsz? Mondjuk nem tudom mennyire felrakható a v2-re, majd ha végez, akkor lemérem. -
Mr.Csizmás
titán
-
Scallion
senior tag
válasz
tothferenc
üzenetére
Epoxyt még nem próbáltam, de cianoakrilátal igen meg ipari ragasztóval nagyon jol ragad bár az rugalmas én ezt használom nem tudom mi a magyar megfelelője.
-
Padre103
csendes tag
Filanorával nem volt még olyan gondotok, hogy kb negyed tekercset nyomtattam vele és azóta folyamatosan elakad. Ha kijön akkor pedig lyukacsos, egyenetlen, ronda felületet produkál, konkrétan egy szemét. Első tekercsem, de nem meggyőző, amit művel. Sunlut átrakom a helyére, ugyanaz a beállítás és semmi gond. Van értelme "sütőzni", vagy kuka?
-
dugesz77
őstag
válasz
Rulez81
üzenetére
Az nem . Inkább itt arra gyanakszom, hogy pár réteg után felválhatott a nyomtatvány mivel a levegőben volt arra folytatta a nyomtatást. A PLA-nak nem szabadna igy zsugorodnia azt kizárhatjuk.
Filanora filamentel mintha gond lenne sokaknál a letapadással mostanában ,remélem csak véletlen egybeesés

-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day
üzenetére
Thingiverse.com-on van egy komplett config fájl.
Esetleg Predator specifikus topik, reddit, fb. -
tothferenc
senior tag
srácok, PLA jól ragasztható epoxyval?
-
dugesz77
őstag
válasz
LógaGéza
üzenetére
Természetesen kialakulhat nem megfelelő szintezés miatt is. Az asztalt próbáld meg kicsit lejjebb vinni.
Félmegoldásnak mondanám még a raft(tutaj) használatát, illetve magán a cura-n változtatni az alsó réteget -
LógaGéza
veterán
válasz
dugesz77
üzenetére
Én még mindig nem tudtam megoldani az elefántlábas problémát. Most kipróbáltam PrusaSlicerrel, Filanora PLA, első layer 215/40, többi 210/40 első layer után 100% fan (ha végig 100%, akkor felválik), és mégis (csíkozódást nem kell figyelni, huzatos helyen van, ráadásul a klíma is felé fúj).
Arra tudok gondolni, hogy lehet túl közel van a noozle a bedhez. Újrakalibrálás nélkül Lift Z-vel tudok emelni? Vagy semmivel nem lennék előrébb? -
csadi0011
őstag
válasz
dugesz77
üzenetére
Mármint melyik venti? Mi nem sikerült?
Próbáld ki, hogy sima "M104"-et írsz S0 nélkül.
M109 így nem működik szerintem. Mindig olvasd el a Marlin leírást az M kódokra:
"If the temperature is set withRthenM109will also wait for the temperature to go down."
Szóval írj bele egy R-t a sorba.
"WithPRINTJOB_TIMER_AUTOSTARTthis command will start the print job if heating, and stop the print job timer if the temperature is set at or below half ofEXTRUDE_MINTEMP."
Ez nem jelenthet gondot neked elvileg, de nézd meg, hogy be van-e kapcsolva.Ha nem jönne össze, akkor mérd meg, hogy kb. mennyi idő alatt hűl le, és írd be, hogy "G4 S_"
másodpercben. Akkor addig vár, amennyit beírsz. -
Slapy
aktív tag
válasz
Saccco
üzenetére
Köszönöm, csak azért vetődött fel bennem, hogy mással kell szeletelni, mert Cura-ban gép beállításainál (g-kód illesztés) meg kellett adni a marlin-t. Olyat pedig nem látok benne, hogy klipper... A váltogatásrA pedig azért gondoltam, mert amíg nem ismerem ki teljesen addig is lett volna egy biztos lehetőség nyomtatásra :)
-
dugesz77
őstag
válasz
Rulez81
üzenetére
Ez milyen alapanyag? ABS szokott ennyire feljönni a széleknél. 60 fokos asztalig nyugodtan fel lehet nyomni a pla-t ott még nem szokott elefántlábas lenni. De szerintem koszos lehetett inkább az asztal valamiért nem fogta oda rendesen. Esetleg ablak nem lett rányitva?
-
Rulez81
tag
Ma kiprobaltam a prusaslicert ...tetszik jol is nyomtatott.
First layer 215/50 alapbol 1 layeren maradt, többi layer 205/40.
Neztem az első pár layert teljesen szép volt.
Egy órája elindítottam egy másikat, filament tartó. Magára hagytam ugyanazzal a beállítással mint délelőtt,ez várt.
Mitől lehet ilyen mértékű deformalodas?
-
2thletme2day
őstag
Klipper guruktól kérdeznék.
Adott egy Anycubic Predator. Nagynehezen sikerült működésre bírni klipperrel viszont van egy olyan problémám, hogy nem tudom szintezni az asztalt.
G29 után home-ol majd elindul az asztal felé és ha nem kapcoslom le a nyomtatót akkor belerongyol az asztalba a fej. Olyan mintha nem kapcsolna a probe viszont ha használom a QUERY_PROBE parancsot akkor látom, hogy normál esetben open, majd ha megnyomom akkor triggerel szépen a probe.
Mi lehet a prob(e)léma?
-
szatomi30
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Prusaslicer 2.3.0-ban van-e olyan beállítás, hogy egy supporttal megtámasztott felület, pl bridge nyomtatásakor sima felületet nyomtasson? Ugyanis amikor eltávolítom a supportot, nagyon csúnya maga a felület, látszanak kereszt és hosszirányban a szálak. Van-e erre valami megoldás?
-
dugesz77
őstag
Gcode endet szeretném kicsit módosítani. Annyi kellene ,hogy nyomtatás végeztével ha a a hotend elér egy bizonyos hőmérsékletet lekapcsoljon azon is a ventilátor. Az alap prusasliccer-ét kiegészítettem ezzel de valahogy nem akar sikerülni.
M106 S255 ; set fan to full speed
M109 S50 T0 ; wait until heater is 50°
M104 S0 ; turn off heaters
M107 ; turn off fan
Túl nagy hülyeséget akarok tőle? -
Slapy
aktív tag
Hejhó!
Olyan sokszor szembe jött már itt és fb-n is a klipper, hogy kíváncsivá tett. Kipróbálnám. De előtte lenne pár kérdésem!
-ugyanúgy lehet Cura-val szeletelni a tárgyakat avagy mást kell használni
-van-e arra mód hogy pl nyomtatásonként váltogassak hogy marlin vagy klipper.
Jelenleg octoprint-en keresztül megy a nyomtatás -
-
Saccco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Infill és inner wall, outer wall normál tempón hagyva nem látszana nagyon a gyengülés.
Esetleg combine infill.
Travel++ -
Mr.Csizmás
titán
kérdés:
ha egyszerű, de nagyobb méretű dolgokat kellene nyomtatnom, pl. szimulátorhoz való kezelőkarok, stb. ami nincs szem előtt, mit gyorsítsak a speed-en belül? a legbonyolultabb forma asszem a félkör lenne.
-
Saccco
nagyúr
válasz
tothferenc
üzenetére
Ha bekalibráltad a nyomtatót és nem paraméterezted széjjel a szeletelőt, akkor a nagyjából mindegyik ugyanazt fogja adni.
Az S3D alapból nagyobb értéket számol a szál szélességére, bár ennek régebben volt jelentősége, mostanra (valószínűleg) minden szeletelőben van kompenzáció erre. -
tothferenc
senior tag
Ha mar a szeletelonel tartunk. Adott tervezett alkatresz kulonbozo szeletelokkel szelve, gyakorlatilag azonos beallitasokkal, azonos meretu lesz, vagy boritekolhato a kulonbseg?! SolidEgde-et hasznalok, es sosem tudom mennyivel tervezzem kisebbre/nagyobbra az alkatreszt. Meg nem csinaltam tesztet, hogy Cura/S3d kozott szelve van-e gyartas utani meret kulonbseg, viszont most probakeppen tervezo progit valtok, DesigSpark-kal csinalok alkatresz es ugyanugy Curaval szelem majd.
-
dugesz77
őstag
Megjelent a PrusaSlicer 2.3.0-alfa4. Végre jól működik az asztalon a tárgyak rendezése ha például sok vagy több dolgot húz be az ember. Illetve egész jó, hogy tud olyat is ,hogy teljesen kitölti ugyan azzal a tárgyal az asztalt(fill bed with instances jobb klikkre).
-
Vacilálok hogy mi legyen Sidewinder X1 vagy Sapphire Plus. Előbb utóbb Hemera lenne rajta. Az X1 upgrade kb pár perc. A Sapphire a Corexy upgrade több meló, felépítés miatt talán gyorsabb még ott a gyári 32bit, viszont a kábelezése trehányabb. Meg több helyet is igényel. Sapphire mellett egyenlőre több szól...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Diablo IV
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elektromos cigaretta 🔞
- VR topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Cyberpunk 2077
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- GOPRO MAX 360 szett + 2 akku + duplatöltő + tartozékok
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Logitech POP Keys mechanikus vezeték nélküli billentyűzet - Kailh Speed Bronze Switch
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4474, 100% AKKSI
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyből kellemes meglepetés ért mikor a vezérlő panelt megláttam. V4.2.2 ami ugye már a 32bit-es verzió. Nem tudom mikortól szórják a sima hármast ezekkel, az enyém 6. havi gyártású. Az biztos, hogy csendesebb lesz, talán szebben is nyomtat...?
Az első kalibrálási kísérlet kudarcba fulladt mert a fej probe-ostól, mindenestől belerongyolt az asztalba. Ezután nem mertem az asztal közelébe engedni a fejet nehogy megint felszántsam vele az asztalt viszont most legutoljára elengedtem az asztalhoz egészen közelig a fejet és láss csodát szépen óvatosan elkezd tapogatni. Igenám, de...

Túrom a google-t és a youtube-ot ezerrel de eddig nem találtam meg a megoldást.
Igaz nem nyomtattam még kiló számra, de a petg és pla-juk is meggyőzött. Mondjuk más termékkel nincs tapasztalatom.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Filanora PLA.
poli27