Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Mobil flották
- Így néz ki és ekkor startol a Honor 600 Pro
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
poli27
Topikgazda
I just found this on AliExpress:
HUF47,999.23 | SUNLU 5KG Pla Plus Silk 3D Filament 1.75mm Shiny Silk Texture High Toughness 3D Printing Filaments for 3D Printer Fast Shipping
https://a.aliexpress.com/_EJbulfbSztem jó ára van !
-
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Az egy store kupon. Nézd meg nálad milyen van.

Nem kéne pedig.

-
pchris
tag
válasz
Sentinel80
üzenetére
A nagyobb kondenzátorok ára, ha minőségi, nem noname, darabokat veszel többre jön ki, mint egy új táp... Persze abból is jobb valami jobbat vanni. Pl Meanwell.
-
10kg vegyes (pálinka) PLA $87.12-ra jön ki. A többi is jó áron van.
KINGROON 10kg TPU ABS PETG PLA filament 3D Printer Filament 10 Rolls 1KG 1.75MM
EU raktárból!
Kupon: krbb12 + KINGKING11 -
pchris
tag
válasz
Sentinel80
üzenetére
Tápegység lesz az. Szét tudod szedni. Pár csavar az egész. Az elektrolit kondenzátorok valószínűleg már a végét járják. Nézd meg, hogy esetleg nem púposodott-e már ki némelyik teteje. Az egy biztos jele, hogy vagy a kondikat, vagy a tápot de cserélni kell.
-
Sentinel80
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy régebbi Ender 3 nyomtatóm, amibe már cseréltem alaplapot Ender3 v2-re. Ma azt tapasztaltam, hogy bekapcsolás után nem sokkal mintha elmenne a feszültség és újraindult. Kikapcsoltam, rendben elindult, de ahogy nyomtatnák, elkezdi melegíteni az ágyat, elmegy a kijelző képe és újraindul.
Volt hasonló élménye valakinek, a tápegység lenne cserés? (arra gyanakszok)
Üdv
Gábor -
ParadoxH
aktív tag
válasz
szabieable
üzenetére
Köszi! Megnézem ahogy lesz egy miaktyánknyi időm
-
azbest
félisten
válasz
Steve_Brown
üzenetére
ez ilyen, főleg az Y tengelyé. Gondot nem okoz. Ha lejjebb csavarjuk az áramot, akkor meg lehet kihagy lépéseket. A tarantulám motorjai sem melegedtek ennyire, de azok asszem kicsit nagyobbak.
Lehet kapni kis öntapadós hűtőbordákat, de nem mindegy melyik oldara kerül fel, mert az Y-nál az asztal beleütközhet. -
peugeotmate
addikt
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Enyém is meleg, de a kezem rajta tudom tartani simán. Mindig ilyen volt (elmúlt 3 évben), semmi baja.
-
Steve_Brown
senior tag
Sziasztok!
Ender 3 V2 az új szerzeményem és elég forrók a léptetőmotorok. Erre van megoldás? Vagy probléma?
Eddig egy Hephestos Prusa i3-at nyúztunk, annak nem melegedtek a motorjai.
-
5leteseN
őstag
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Elméletileg a P@yPal-lal meg lehet osztani a költséget, bár én még nem próbáltam.
-
Guba4
tag
Ma megérkezett a SV08, szuper minden. Esetleg tudja valaki, hogy a géppel kapott fúvókák már biztonságosak, mert ránézésre ugyanolyanok, mint a gyilkosok.
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Ha már mindenképpen drágább "csúcsnyomtatót" szeretnél akkor lehet érdemes lenne várj egy kicsit. A Bambunak hamarosan kijön az új nyomtatója (2025, Q1) amit a pletykák szerint az X1C fölé lőtt be.
-
Szabikaa20
őstag
Sziasztok!
Azon gondolkodom,hogy feljebb lépnék “kicsit”…Most van egy Ender 5-öm prósítva vagyis annál kicsit jobb BTT alaplappal,egyéb kiegészítőkkel.Na mind1 szóval nem kezdőként kérdezem.
Amit kinéztem vagy legalábbis nagyon tetszene az vagy egy Bambu Lab X1C carbon combo vagy Prusa MK4S+MMU kit…A lényeg a plug&play, hogy unom már az állandó sz*pást állandó állítgatásokat,lassúságot és a színes nyomtatás.Igazából nincs úgy konkrét mire kell, hanem úgy általánosan amire éppen szükség van.Nemcsak PLA,hanem PETG,ASA-t is nyomtatnék,illetve néha TPU-t szóval a zárt tér az előny. Mindig is a Prusák tetszettek,de a Bambukat csak most kezdtem nézegetni igazából.Tudtam,hogy léteznek,de a Prusa volt számomra a csúcs “hogyha kéne” alapon.De ahogy így jobban beleásom magam a témába megint,akkor látom,hogy ezek a Bambuk már nem azok a Bambuk mint régen,hanem nagyon “b@szók”.
Gondolom egyikkel se lőnék mellé? -
azbest
félisten
válasz
ParadoxH
üzenetére
hát a flowt az is ronthatja, ha valami dugulás van - esetleg a nozzleben valami törmelék. Vagy ha van tefloncső valahol a hotendben, esetleg megégett vagy megolvadt. Vagy esetleg valami műanyag alkatrész eltört.
Az csalóka, hogy belül jónak tűnik, mert meglepően kis flowval is jónak tűnik, csak gyengébb lehet.A kalibrálás egyszerű, csak mérsz 10 centit a kiálló műanyagszálból, megjelölöd tollal és ha pont addig jut el menüből vagy valami gcode utasításból kiadott 10 centi lassú betekeréskor, ameddig kell, akkor jó. Ha nem jut el addig, hanem hamarabb megáll, akkor valami nem jó. Akár ott is jó nézni, ahol betöltöd a filamentet, csak a bowden miatt lehet talán fél centi hibahatár.
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
azbest
üzenetére
"mármint, hogy kompletten leválik, mint a hagyma?"
Igen. És csak a külső réteg egyedül. A modell többi része, felülete, tapintásra és szemrevételezve jó. Az első réteg is megfelelő volt. Lehet egy kicsit rosszul adja vissza a fenti kép, de az alulextrudálás is minimális.
Egszerűen nincs rátapadva az külső réteg a többire és kis piszkálással szalagként leválik. A külső vonal rétegvastagsága lehet kevés, vagy az a probléma hogy a "kontúr" réteget nyomtatja először és a többi nem tapad hozzá. A falakkal nincs gond. Viszonylag egységes és homogén.Ez egy éjszakai nyomtatás. Most a melóban odatettem remote módban egy másik nyomtatást 10 fokkal magasabb hőmérsékletű nozzleval. Ahogy éjjel hazaérek okosabb leszek.
-
azbest
félisten
válasz
ParadoxH
üzenetére
mármint, hogy kompletten leválik, mint a hagyma?
Múltkor extrudert cseréltem enderben és az hittem ugyanolyan áttáteles fogaskereke van, mint a gyári és arra állítottam be próba nélkül. Sikerült is a nyomtatás, csak le tudom tekerni a felszínét
kiderült az extruder flow kalibrálás után, hogy 100 helyett 133 érték kellett az új extruderemhez a firmwareben, hogy stimmeljen a behúzás sebessége.Szóval csínálj te is egy extruder behúzűs tesztet, hogy annyit húzza-e, mint amennyit beadsz neki.
Ha az stimmel, akkor meg kell nézni, hogy a szeletelő programban nincs-e elállítva valami. Ott a flow kisebbre van-e véve, vagy a nozzle méret stimmel-e és a szál méret stimmel-e. Nem lett-e a programban véletlenül 3mm-es filament mód választva 1.75 helyett. -
ptesza
senior tag
válasz
ParadoxH
üzenetére
A második képen egy szálat látok élben. Ha azon az élen van 45° letörés akkor az lehet a baj. Nem igazán szereti. Áttervezném 30-40 fokosra és akkor tuti jó lesz. Viszont a textúrát nézve nekem alul extrudáltnak tűnik. Egy flow rate kalibráció segíthet. A képekről nekem ez jött le.
-
ParadoxH
aktív tag
Szerintetek mi okozhatja azt, hogy a nyomtatott pla modellemen a külső (oldalsó réteg levállik a modellről? A brim és a skirt ki van kapcsolva.
Lehűlt egy jó 5-10 fokot a levegő. Tippre növelnem kellene a nozzle hőmérsékletét 5-10 fokkal. Okozhatja ezt még valami más? Outer wall túl kevés vagy a ventillátor túl magas?

-
Emunem
őstag
válasz
tvamos
üzenetére
idézek tőled, aztán megérted:
De most kaptam egy V2 Neo-t, (a V1 helyett,) ezt most elszerelgetem egy darabig.
Nalunk a cegnel X1 Carbon van...(Nyomtatni vegulis tudok a cegnel.)
Otthonra egy olyan nyomtatót szereztél/kaptál, amit inkább szerelgetni kell, céges x1 meg nyomtatásra lesz használva.
Nem személyeskedés, csak önirónia a történet. 
u.i. a tévedés jogát fenntartom, hogy valamit rosszul értettem.
-
tvamos
nagyúr
válasz
peugeotmate
üzenetére
Nalunk a cegnel X1 Carbon van, (meg Ultimaker, de az pocsek egy szerkezet,) tenyleg rohadt gyors, igy amikor elrontja, az is gyorsan meg van. Otthonra inkabb a Prusat nezegettem, mert az jo fej tarsasag, es segitettek, amikor bajom volt a filamenttel, es a kollegamnak is segitettek, amikor nyomtatot vett toluk.
De most kaptam egy V2 Neo-t, (a V1 helyett,) ezt most elszerelgetem egy darabig. (Nyomtatni vegulis tudok a cegnel.) -
Lookup
tag
válasz
azbest
üzenetére
700 óra alatt szinte semmit nem kellett csinálnom a P1S-el. Néha letöröltem róla a port. Ugyanúgy hibátlanul nyomtat azóta is. Lassan időszerű lesz megtakarítani / kenni a szíjakat, csapágyakat, tengelyeket, menetes szárakat is, de ezt minden nyomtató megköveteli.
De számtalan olyan tapasztalat is van, hogy valami 1200-1500 órán át hozzá sem nyúlt semmihez és ment a gép, mint ha új lenne. Még nózit sem cseréltek benne. -
kokokka
addikt
válasz
azbest
üzenetére
A Kobra 3-mal volt pár kisebb problémám, de ettől eltekintve most már hibátlan nyomtató. Az ACE verhetetlen mellette, ráadásul gyors és szépen nyomtat. Sokan szeretik és ajánlják a Bambulab-ot. Sajnos egyik gyártó sem tévedhetetlen, lásd az A1 visszahívást. Nekünk például gyári hibás hotend problémánk volt. Szinte mindenkinek aki K3-at vett.
-
HornedReaper
senior tag
Végre
a legolcsóbb 600W 24V MeanWell táp amit találtam, ALIKUPON5 kuponnal csak 55 dollár [link] -
peugeotmate
addikt
válasz
azbest
üzenetére
Pont ezen gondolkoztam ma én is, hogy tök jó szupergyors sebesség ha nagy tételben kéne nyomtatnom egyszerre. De jelenleg ha több minden is vár a sorára, akkor is kijövök idővel kényelmesen az Ender sebessége mellett. Illetve ezzel egyetértek, hogy bármennyire is primitív némely szempontból az Ender, elég jól lehet debuggolni a hibáit és mechanikus hiba esetén is olcsó javítani.
Közben vonzz a Bambu tech-y tudása, de amíg berreg az Ender addig nem kell új. Ha csak emiatt lecserélném, akkor meg a túlfogyasztásban veszek részt, ami nagyobb lelki gátakat jelentene nekem.
(Nyilván a Bambu A1 és A1 minihez képest írom ezeket és nem a P1s géphez viszonyítva. Nem gondolom egy percig sem, hogy az Ender a legjobb 3D nyomtató evör.) -
azbest
félisten
válasz
peugeotmate
üzenetére
az újabb, modern masináknál mindig azon gondolkodom, hogy oké, dobozból kivéve minden szuper, de vajon pár hónap használat után, amikor már karbantartásra is szükség lehet, akkor milyen költség, mennyire egyszerűen szerelhető. Bár eddig nem hallok sok panszt

Nekem egy tevo tarantula van délig szétszedve
és van egy optimalizált ender 3 v2
Mostanában már inkább praktikus vagy tényleg igényelt dolgokat nyomtatok, így meg nem vészes, hogy ha csak 50-nel nyomtatom és nem több százzal 
-
peugeotmate
addikt
válasz
bigrob
üzenetére
Én most visszahoztam a halálból az Ender 3 v2-t egy év után. Tényleg tanulságos volt a folyamat, azt érzem hogy már szakértője vagyok, haha. Ez a része jó érzés és elégtétellel tölt el, de rengeteg idő is elmegy vele.
Újonnan biztos hogy Bambu fele nyitnék. Az A1 mini felett így is meg-megremeg a kezem, hogy van egy nyomtatóm és valószínűleg felesleges lenne kettő egyszerre. -
Emunem
őstag
Köszönöm mindenkinek a filamentes tapasztalatait.
Sokat segítettek. -
bigrob
őstag
Sziasztok!
11.11 dealeket nézve ismét rámjött, hogy kellene ismét egy 3d nyomtató...
Haverom ajánlására szemezgetek a bambu a1-el és a1 minivel, utoljára ender 3-al meg anycubic 4max-al nyomtattam, de most valami egyszerűen karbantartható, olcsóbb, picivel is beérném, ezért FDM nyomtatót vennék, de már egy ideje mozgatja a fantáziám az SLA is, de nem hiszem, hogy lenne türelmem a sok utókezeléshez...
Mit ajánlanátok? Gearbest, Aliexpress is szóba jöhet természetesen.
Köszönöm szépen!
Robi -
kzkz
őstag
Használ valaki Creality Space Pi szárítót hideg helyen?
Nekem most kb. 8 fokos helyen van, és nem akar elindulni, az aktuális hőmérsékletnél EA jelenik meg, ami valószínű ER=hiba.
Másnál is van ilyen jelenség?
Neten olyat találtam, hogy 15 fok alatt nem indul el. Hajszárítóval kell kicsit rámelegíteni előtte
Ez milyen már?!
-
peugeotmate
addikt
válasz
peugeotmate
üzenetére
Köszi mindenkinek a korábbi segítséget! Megjött a fém extruder, kicseréltem, újra kalibráltam az egész nyomtatót és azóta nagyon szépen nyomtat!
Elég brutál az extruder erőfeszítése az új rugóval, remélem bírni fogja hosszabb ideig.
-
rodman73
aktív tag
Elegoo filamentet vettem legutóbb, de egyfolytában elakad ennek a csodás papír tartónak köszönhetően. Van valami tippetek erre?
-
Guba4
tag
A filament témához szólva szeretném leírni a tapasztalataimat a Geeetech anyagokkal. Eddig jópár tekerccsel elhasználtam PLA-t, PETG-t és ABS-t és semmi problémám nem volt vele. Az ABS a Sunluval összehasonlítva barátságosabb, könnyebben letapad és kevésbé vetemedik.
Aliról szoktam rendelni, az ára nem a legjobb, de EU raktárból gyorsan itt van.
Eddig Sovol SV06 Plust használtam, most már úton van az SV08, az is ezzel lesz etetve. -
Vesa
veterán
Már nézegetem a videókat, ez tényleg a nekem való eszköz!
Mivel nem a 3D nyomtatás a hobbim, ez csak egy eszköz lesz a valódi hobbimhoz, pont olyanra van szükségem, ami egyszerűen működik és nem kell sokat foglalkoznom a lelkivilágával (azt az időt így is kimaxolja a cockpit építés elektronikai része). Úgyhogy hálásan köszönöm a segítséget, meg is rendeltem a webshopból, pont akciós volt.
Azt a pár alapvető dolgot ami mindenképpen kell ehhez, a nyomtató érkezéséig igyekszem megtanulni. -
Joshi
titán
Van külön Bambu topik ott segítenek. Egyébként mindannyian a Bambu shopjából rendeltük, annyi hogy ki kell választani az EU-t. Hamar megjön nincs vele gond és általában onnan a legolcsóbb.
Ha még soha nem nyomtattál, akkor előtte olvass utána hogy mik az alapfogalmak amiket tudni kell. Habár azért ajánlott a Bambu, mert kezdők is könnyen boldogulnak vele. Nézz a Bambu A1 Combóról videókat.
-
Vesa
veterán
Szuper, köszönöm a segítséget!
Igen, léteznek a fájlok SLT-ben, nem kell megterveznem. Bár az sem jelentene problémát, sokáig modeleztem 3DS MAX-ban (ami ide gondolom nem jó, bár lehet, hogy létezik hozzá export plugin, de gondolom a célszoftver is csak egy 3D modelező)
Már csak az a kérdés, hol lehetne ezt a nyomtatót beszerezni, mert úgy nézem, itthon nem forgalmazza senki. Árukeresőn 2db cég van, azok sem túl bizalomgerjesztőek a maguk 4-5db értékelésével. Az olcsóbbiknak még üzlete sincs a honlapján. -
Vesa
veterán
Köszönöm a választ! Nem vagyok otthon a 3D nyomtatásban, de van most egy projectem (Boeing 737 cocpit építés), amihez rengeteget kéne nyomtatni, és úgy nézem, jobban jövök ki anyagilag ha veszek egy nyomytatót, mintha a kész termékeket veszem meg horror áron. Gombok kupakjait, és mindenféle, általában 20cm-nél nem nagyobb részegységeket kell nyomtatni (pl. ilyeneket, vagy ilyeneket, utóbbinál csak a szürke karok/fehér részek). Nem tudom, ehhez melyik a jobb eljárás.
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
Emunem
üzenetére
Nem mindenki ért egyet velem, de én a jayo-t kifejezetten szeretem. Nem volt még vele rossz tapasztalatom. Inkább pla-t használtam eddig (kb minden 10-ik nyomtatásom petg és egyéb). Azt viszont több száz kg ot.
Kingroon-al is dolgoztam és van is itthon. Azt csak akkor ajánlom ha nincs más
Azt vettem amúgy észre, hogy inkább a bambu-sok panaszkodnak a jayo-ra és a sunlu-ra - de ez csak egy hipotézis. Kezeld fenntartással
-
tepenzed
őstag
-
Emunem
őstag
válasz
Silent77
üzenetére
ez a jayo meg kingroon mennyire jó?
van olyan jó mint sunlu/esun/anyubic/eryone?
Mondjuk eddig nekem user error miatt volt csak gondom filamenttel (na jó, egyszer eryone tekercs gyárilag roszúl volt tekercselve, kukába ment egy 10 órás nyomtatás a 7. óránál..) magával az anyaggal még nem. (szemét, átmerő eltérések stb...) -
tepenzed
őstag
válasz
Reggie0
üzenetére
Igen, igazából azért vettem két külön eszközként, mert így kényelmes és amúgy is egy nagy asztal van a garázsban, bőven elférnek egymás mellett.
Viszont sátrat azóta sem találtam megfelelőt, amiben a 3 gép elfér egymás mellett úgy, hogy hagyok közöttük kb 20 cm helyet a komfort miatt és eközben nem túlméretezett a sátor..
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Nem találtam vonatkozó "Milyet vegyek?" topikot, szóval itt kérdezném meg. Milyen/melyik gépet érdemes most venni olyan 200k-ig?
-
Reggie0
titán
válasz
poli27
üzenetére
ACF filmnek az a hatranya, hogy csokkenti a felbontast [link] es [link]. Inkabb 50 mikronos nFEP kell es azt surubben cserelni, ugy meg gyorsabban is lehet nyomtatni, mint a 300 mikronos ACF-fel.
A mercury XS-ben pont az a jo, hogy ket kulon eszkoz, igy nem kell szerelgetni, pakolgatni es nem kell arra sem ugyelni, hogy hogyan porgeti fel es szorja szet a talcara tett targyat, mert kulon szoftvere van a mosonak es az UV-nek.
-
poli27
Topikgazda
válasz
tepenzed
üzenetére
Én ACF filmet vettem volna, ha már prémium nyomtatót vettél
És nem fontos a gyári, az Ebayen 5db már van 16-18e ft ért ACF filmből. A mercury xs meg sok helyet foglal, az ANYCUBIC Wash and Cure 3 Plus tesztekbe jobban jött ki, és csak 1db eszköz kevesebb helyet foglal
A kijelzőre még tennék a helyedbe ilyet : 3D Printer 10.1 Inch Screen Protector For Anycubic M3 Premium Elegoo Saturn 2 Saturn 8K Sonic Mighty 8K Protective Film 5/10PCS - AliExpress 7
Gratula amúgy
-
peugeotmate
addikt
Hahó! Srácok, jelenleg mi a belépő szint SLA vonalon, ami már jól használható gép? Mi a legolcsóbb, ami nem adja meg magát rövid távon belül? Külföldi (lehetőleg EU-s raktárból) rendeléssel is jöhet!
-
tepenzed
őstag
Na beszálltam sla vonalon is.
Saturn 4 Ultra
Mini Heater
Mercury XS Bundle
PFA Film for Saturn 2/ 8K/ 3/ 4/ 4 Ultra (5 Pcs)Sunlu water washable resin lesz, egyelőre ezt a vonalat próbálgatom, nincs kedvem ipázni.
Alin tettem a kosárba: nitrile gloves, paper filter for resin, silicone slap mat, respirator mask
Még amazonról kell majd egy jó növénysátor egy erős ventilátorral.
Valamit vegyek még a kezdéshez?
-
katyilkadr
tag
Mivel senki nem reagált a panaszomra, és már amúgy is torkig vagyok az artillery genius pro-val való totális szopással, ami egyébként beadta az unalmast, idegalapon megrendeltem egy QIDI Q1PRO nyomtatót. Ha megjön, jelentkezem ha tetszik, ha nem!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
rodman73
üzenetére
Használat előtt/közben kell szárítani és eltenni az arra érzékeny filamentet egy vákumozott fóliába. Ha visszakaresel rengeteg ali-s linket találsz ahol kit-et vagy fóliát vehetsz erre a célra. Vegyél szilikagélt is mellé, amit majd a szárítóba és vagy a vákumos fóliába is tehetsz ha úgy van.
Sokan az ams-be is tesznek szilikagélt és egy páratartalom mértő cuccot.
Keress rá nyugodtan az előzményekre a szárítás / szilikagél / ams kulcsszó alapján. Sokan már részletesebben és jobban összefoglalták a javaslataikat. -
rodman73
aktív tag
Köszi az ajánlásokat. Használat előtt és után is szoktatok szárítani? Vagy ha le van szárítva az anyag és nem használod érdemes egy vákuum fóliába elrakni? Esetleg erre van valami megoldás?
-
Emunem
őstag
válasz
rodman73
üzenetére
vagy veszel dedikált szárítót, vagy aszaló, levegős minisütö és társai.
(Vagy a p1s tálcáján szárítod egy karton dobozzal a tetején, legalsó pozicióban, gyári ajánlás
, kb 8-12 óra alatt)
Nekem sunlu s2 van (v2.0) Elégedett vagyok, ha jól megszervezed a nyomtatásokat, akkor elég kell legyen. (Meg ha mindig szárítva teszed el a filamentet, sok időt spórolsz meg magadnak)
-
rodman73
aktív tag
Szárítóból milyet érdemes venni? P1S-hez szeretném, van rajta AMS is, létezik olyan ami 4 filamentet tud szárítani és árban elérhető? Vagy inkább maradjak az 1 és 2 megoldásos verzióknál.
-
poli27
Topikgazda
Facebook
3d Gél printer
-
Warton
őstag
válasz
EasyKnight
üzenetére
Ez könnyen lehet, mert küszködök a magasság beállítással mint disznó a jégen, mert ha túl magasan van akkor meg egyáltalán nem tapad meg jól a filament és a sokadik réteg után az egész úgy ahogy van kuka. Igazából ennek a nyomtatónak ez a papírlapos beállítgatása egy rémálom. olcsó nyomtatónak híg a leve...
De erre nem gondoltam, hogyha meg túl alacsonyan van akkor meg nem jön le a tárgylapról.
Lehet a következő nyomtatásoknál állítok rajta, aztán majd meglátom. Köszi.
-
ptesza
senior tag
válasz
EasyKnight
üzenetére
Ne foglalkozz vele, mert csak fényes anyagoknál látszódhat. Ha egy kész nyomaton találkozol a VFA hibával, akkor a sebesség beállítások javíthatnak rajta. Az Orca slicerben van egy VFA teszt ami segíthet megtalálni az optimális értéket.

-
-
Warton
őstag
Sziasztok.
Lenne egy bagatell kérdésem, de most már másodszor történik meg, hogy ahogy leveszem a tárgyasztalról az elkészült nyomtatást, az annyira rá van ragadva az asztalra, hogy véletlenül eltöröm. Ender 3 Neo nyomtató a hozzávaló gyári asztal, valami fém, de nem hajlik.Szóval a kérdés, hogyan kéne szakszerűen levenni az odaragadt nyomtatást?
-
EasyKnight
tag
Sziasztok

Van nekem egy Creality K1-em. Azt olvastam több külföldi fórumon is, hogy a két felső slbordásszíj tárcsa cseréje segit a VFA problémákon. Viszont a klipperhez és úgy általában a szoftveres részekhez nem igazán értek.
Esetleg van itt valaki, aki lecserélte már őket és tudna segíteni, akár egy tényleg szájbarágós linkkel támogatni, hogy mit-merre? -
katyilkadr
tag
Ha a genius pro-ra gyártó oldaláról letöltött firmware bin feltesz, utána a pronterface-en nem kommunikál sehogy, akkor tégla effektus? Egyedül a kijelző működik, a nyomtató nem.

-
válasz
Emunem
üzenetére
Szivi.
Párat összeszedtem amikből már vásároltunk már többen a fórumról.
SUNLU PLA PETG PLA Plus Filaments 10 Rolls
EU raktárból!
Kupon: 11CD10
Ár: $80.22-tólJAYO 10Rolls 3D FDM 100%No bubbel PLA Meta/PETG/SILK/PLA PLUS/ABS Filament!
EU raktárból!
Kupon: 11CD10 + 5% coin kedvezmény.
Ár: $76.38-tólJAYO PLA Meta / ABS / PETG / SILK / PLA Filament 1.75MM 5Rolls!
EU raktárból!
Kupon: 11CD03 , $50 felett: 11CD05
Ár: $43.99-tólKINGROON 10kg TPU ABS PETG PLA filament 3D Printer Filament 10 Rolls 1KG 1.75MM
EU raktárból!
Kupon: 11CD10 + KINGKING11
Ár: $79.38-tól
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Ubuntu Linux
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular, 49 mm újszerű titán zöld-szürke BKNTATLAN terep pánt! Akku 99%!
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- MacBook Pro 14" M3 Pro /11C/14C/18GB/1024GB/ 100% Akku / 2027.12-ig garancia
- Honor Magic 8 Pro 512GB Black Karcmentes! Ajándék 100 Wattos SuperCharge töltő!
- iPad 9th gen 64GB space grey
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo V14 i5-1035G1 számlával és garanciával
- PCIe 5.0/4.0/3.0 Riser kábelek 90-os hajlított csatlakozóval (220mm/300mm)
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z690 i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 XT 16GB Aerocool P500B Digi ARGB 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az nem is lenne rossz.Aztán majd az ára kitudja mennyire lesz emberi.

Sokat segítettek.
Lehet a következő nyomtatásoknál állítok rajta, aztán majd meglátom. Köszi.