-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
Astroboy #50834 üzenetére
Nem tudom, en nem talalkoztam ezzel az uj cuccal, azt tudom hogy amikor 10-15 eve neztem, akkor rengeteg volt a piacon, voltak koztuk kimondottan aprok is. A frekvenciatartomanyt nem tudom
Szerintem kb barmit le lehet vedetni mint talalmany, az nem feltetel hogy tudja is amit allitanak rola. -
JulianSinulf
őstag
válasz
Astroboy #50604 üzenetére
Az 1200 az utazási sebesség. ha olyan motor van benne és a szíj feszesség is jól van beállítva, akkor akár képes is lehet rá.
Nyomtatásnal az 50mm3/s is elég nagy érték. Kérdés milyen anyaggal lehet elérni.
És akkor a hűtéssel vajon mit csináltak, hogy szép is legyen a nyomtatott tárgy, ne csak gyors. -
JulianSinulf
őstag
válasz
Astroboy #49979 üzenetére
Egy alapvető dologról szeretünk megfeledkezni. Magával a nyomtatóval is lehet filát szárítani.
A BambuLab X1C-nek volt/van erre dedikált opciója.
De elvileg nyitott nyomtatóval is megoldható egy doboz segítségével, amivel le lehet takarni a filát.
Videót erről is találni, ha komolyabban érdekel a dolog.
Szárítás, nyomtatás után meg vákuumzacsiban tárolni.
Az sem elhanyagolható infó, hogy szárításra legalább 4 órát szoktak javasolni. De ez anyagonként eltérő, viszont ennél csak több szokott lenni a javaslat. A filament nedvességét pedig nem tudjuk mérni. Ez a nyomtatott tárgyon fog kijönni. -
JulianSinulf
őstag
válasz
Ha a sütőd jól tudja tartani a hőmérsékletet, akkor működhet. Mielőtt beteszed az anyagot, érdemes lehet kicsit méricskélni.
Amúgy rengeteg szárító kapható, amiből nyomtatni is lehet.
Még régen vettem egy eSun Lite-t. Kicsit zajos a ventije és a magasabb frekin tolja. Engem zavar.
Novemberben vettem két Sunlu S4-et. Ezeknek is van hangjuk, de mélyebb és simán megvagyok a helységben akkor is, ha mennek. Emellett automatikusan le tudnak állni és, ha elér a páratartalom egy bizonyos szintet, akkor el is indulnak.
Lehet, hogy a Sunlu kisebb készülékei is tudják ezt.
Azért nem megy állandóan, mert nem nyomtatok folyamatosan. Általában nyomtatás előtt jó pár órával bekapcsolom.
Sajnos nálam 2 hét után meglátszik, ha nem szárítom. A páratartalom embernek pont jó. -
Gh0sT
addikt
válasz
Működhet.
Évek óta kizárólag sütőben szárítom az összes filamentet. Általában vegyesen a PLA-t és PETG-t, 50 C-ra állítva, 4-5 órán keresztül. Gyakran bent hagyom őket kihűlni egész éjszakára.
Aszalás programot használok, amiben folyamatos a légkeverés. Felfűtést követően szoktam berakni 16 tekercset, ügyelve arra, hogy a felső fűtőszálat ne érje el semmi.
Nekem bevált, de nyilván érdemes kitapasztalni a folyamatot először csak egy filamenttel.Teregetés: nem lesz rá hatással, legalábbis egy alkalom biztosan nem fog meglátszani a nyomtatáson. Nyilván ha 25 °C mellett 70% a páratartalom a lakásban heteken keresztül, akkor gyorsabban telitődik a filament.
-
ptesza
senior tag
válasz
Astroboy #49977 üzenetére
Sokan ajánlják és nekem is van Sunlu S2. Mondjuk nem nagyon használom. Hacsak nem szálaz irdatlanul vagy törik mint a ropi. Viszont van amikor biztosra kell menni. Például azoknak akik ebből élnek vagy részeben legalábbis.
Mielőtt még feltennéd a kérdést, hogy mégis milyen nyomtatót vegyél előbb egy kicsit lapozz vissza mert a közelmúltban számos érvelés hangzott el pro-kontra. -
ptesza
senior tag
válasz
Astroboy #49974 üzenetére
Nem hülyeség. Ha belegondolsz akkor a nyomtató nem tud mindig a maximális sebességen menni. Fel kell gyorsulnia, le kell lassulnia, van amikor kifejezetten lassan kell nyomtatni, pl áthidalások, vagy túlnyúlások.
Amire hatással lehet az a szilárdság, vagy a külső megjelenés. Ugyanis a legtöbb anyag hajlamos fényesnek lenni kisebb sebességen míg gyorsabban nyomtatva bemattulni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest