- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vesa
veterán
válasz
dvd_R+ #50395 üzenetére
Mindig mondjuk, hogy kezdésnek Bambu filával érdemes kezdeni, hogy meglegyen a sikerélmény. Azt felismeri a rendszer (ha tekercsben van) és a minősége is kiváló. Aztán ha azzal már tuti a nyomtató, akkor lehet kísérletezni más gyártókkal. A demo anyag elég a demo hajóhoz, azzal próbáld meg.
-
doc
nagyúr
válasz
dvd_R+ #50395 üzenetére
En eleg kezdő vagyok meg a témában (mármint 10 éve nyomtatok hebe-hóba, de csak pár hete szereztem be egyet itthonra, azóta nagyon rafekudtem), és csak pár markát probaltam, de a Bambu az tényleg brutal jó. A Jayo az amivel meg hasonlóan jó tapasztalataim vannak, sosem volt vele probléma, hibátlan vele minden.
Ma raktam be az első tekercs DevilDesign PLA-t, nagyon szep a végeredmény de majd meglátjuk a tekercs felénél hogy mi a verdict.
Eddig a 3DPower az ami alapvetően jó volt, de kényes cuccoknal voltak vele problemaim, szoval az marad az egyszerű, könnyen nyomtatható modellekhez. -
AndrewTdi
addikt
válasz
dvd_R+ #50388 üzenetére
A képek alapján a hajó tapadt az asztalhoz. De az asszem 45 fok a genericen. AZt simán feljebb teheted 55-re vagy 60ra is akár ha úgy érzed vagy láttad, hogy nem tapadt jól. A nózit is feljebb rakhatod 5 fokkal, nem lesz gond. próbáld ki így is akkor. Sokat nem vesztesz.
-
AndrewTdi
addikt
-
dvd_R+
őstag
válasz
dvd_R+ #50379 üzenetére
Megtörtént az első nyomtatás, sajnos nem lett valami jó..
a kis hajó tetejénél valami gebasz történt és letörte de már előtte is volt hiba az oldalában..
aztán leállítottam
Illetve vagy 5x hibát dobott ki hogy elakadt a filament meg ilyenek és az ams kit alján kézzel folyamat nyomtam felfelé aztán jó lett3D jake eco pla fekete volt az első filament amit beletettem
hőmérséklet probléma vagy mi lehet a hiba?Én semmit nem állítottam hagytam h mindent magától csinaljon és pl ami a filamentre van írva hőmérséklet, az a1 a felett melegítette
-
JulianSinulf
őstag
válasz
dvd_R+ #49104 üzenetére
Van ez így.
Nyomtatóval még nem jártam így, mert még a refurbished cuccban is benne volt minden. Még a sample anyag is.
De táppal már voltam így. Poros, cigifüstös, még a kábel is kuka volt. Akart némi kedvezményt adni, de írtam neki, hogy ilyen büdösen ez nem maradhat a lakásban. Visszaküldtem, visszakaptam a pénzem. Vettem máshonnan egy másikat. Jobbat, drágábban... -
Emunem
őstag
válasz
dvd_R+ #48759 üzenetére
miért kellene bütykölni??? le írtuk többször is, hogy van készen, jól használható szárító, tárolásra meg a vákuum zacsi. Értem én, hogy amit magadnak csinálsz, az elvileg ingyen van... amúgy igazából nem.
Sokszo belefutottam én is ezekbe a zsákutcákba, aztán a végére rájössz, hogy volt rövidebb út is, csak nem érdekelt.
-
dvd_R+
őstag
-
-
JulianSinulf
őstag
válasz
dvd_R+ #48725 üzenetére
Hotend: Nem lesz rajta kis dombornyomott írás. Szerintem senkit nem fog zavarni, ha funkcionálisan jó és nem kell új billentyűzetet venned, mert a kitört darab miatt kényelmetlen a régi.
A brass egy anyag. Ahogy a stainless és hardened steel is.
Hardened akkor kell, ha mondjuk karbon szálas filát akarsz nyomtatni. Vagy világítósat. Azok koptatják. A sima PLA, -Matt, -Silk nem okoz gondot, jó a stainless steel.Filament szárító: Ha "nedves" helyen van a filament, mondjuk a lakásban, ahol 45-60% között mozog a páratartalom, akkor időnként szárítani kell őket, mert nem lesz szép a nyomtatás, könyebben törik a szál.
Erre vannak készen kapható készülékek, nem kell mindjárt nekiállni barkácsolni. Persze ez az utóbbi sokkal olcsóbb lehet, mint egy készet venni. De ehhez időráfordítás, ügyesség, találékonyság kell. Nameg mázli, hogy megtaláld a megfelelő dobozt. Neten sok variáció van ilyenekre, csak épp a doboz nem beszerezhető a környéken. Anélkül meg megette a fene.
Emellett célszerű az anyagot légmentesen záró dobozba vagy zacsiba tenni, ha nincs használtaban. -
smithsys
aktív tag
válasz
dvd_R+ #48725 üzenetére
No, akkor tegyük kicsit tisztába a dolgokat...
A1-hez nincs gyárilag "Brass" fúvóka. Van acél, illetve edzett acél.
A fúvóka és a hotend a gyárinál egy egységet képez, egyben tudod csak megvenni. Ennél a típusnál nincs a hűtőbordán ventilátor, sem elektronika, egy egyszerű fúvóka hűtőbordával, ahogy az általad bevágott képen is látható. Bot egyszerűen cserélhető.
Edzett acélra akkor lesz szükséged, ha koptató ( keress rá!!! ) filamentekkel használod, egyéb esetben ( PLA, PETG, TPU ) elég a sima acél.
A 0.4-es legtöbb esetben bőven elég. 0.2-est akkor vegyél, ha nagyon finom rajzolatú valamit szeretnél nyomtatni, de azzal számolj, hogy ezzel sokkal lassabb lesz a nyomtatás.
Nem tudom, hogy az A1-et milyen tárgyasztal lemezzel küldik, nekem abból van smooth és textured PEI. Véleményem szerint minden más felesleges.
Takarításhoz: aceton / IPA nálam nem játszik!!!! Soha semmi mással nem takarítottam tárgyasztal lemezt, csak Denkmit ( DM / marhaepe ) szappannal, és körömkefével.
Aliról én még sosem rendeltem hozzá semmit, nem volt rá szükség.
A Mini kb. 500 órát, a P1P kb 2000 órát ment eddig. Mindkettőben a gyári eredeti hotend dolgozik minden probléma nélkül. Azaz hazudok, mert a Mini néha ment 0.2-es fúvókával is ha szükség volt rá.
Feleslegesen ne vásárolj össze mindent véleményem szerint!
Ha van még kérdés keress nyugodtan! -
Sdi
addikt
válasz
dvd_R+ #48713 üzenetére
IPA pl. ez. De néz szét a neten. Sima konyhai papírtörlő is elégséges. Ill nem árt beszerezni acetont a nyomtatólap tisztításhoz, ABS nyomtatásakor.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
dvd_R+ #48713 üzenetére
IPA: Hacsak nem Németországban élsz, akkor sokra nem mennél a linkkel. Festékboltban, barkácsáruházban nézz körül.
Törlőpapír: Tesco, lidl, aldi és hasonlók, amik a közleben vannak. Nálunk időnként van a lidl-ben jó vastag tekercs kocsikhoz. Egyszerű fehér, minta sincs rajta.
Hotend: Assembled = összeszerelt. Ez annyi, hogy nem kell átrakni a fűtőelemet, hőmérőt, ventit, nameg pasztázni. Drágább, de tisztább. A leírásban ott lesz, hogy melyik géphez való.
Brass vagy edzett acél: Ez is a fúvókára vonatkozik. Ha Hardened Steel, akkor edzett acél. Fekete a színe a fúvókának. Az A1 stainless steel-lel érkezik. Vagyis nem brass. Akkor ezt nem jól tudtam. A lényeg, hogy nem edzett, könnyebben kopik bizonyos anyagoktól.
Ali: Nincs linkem. Én egyszer rendeltem X1C-hez. Nagyjából a nyomtató eladásáig használtam vele. Brass volt a fúvóka és úgy kellett összeszerelnem. Később csak a ventit kellett átraknom. Lapot is csak egyszer rendeltem. Kereséssel hamar megtalálod őket.
Fúvóka méret: Én 0.6-ot TPU-hoz használtam. 0.4-be beletömődött. Ha nem akarsz mindjárt TPU-t nyomtatni, akkor nem kell. RC autóra nyomtattam gumit. 0.2-t litográfiához vettem, de nem használtam, mert eladtam a nyomtatót. A 0.4 teljesen jó mindenre. Később is ráérsz rendelni, ha biztosan tudod, hogy kell. Addig meg csak a pénz áll benne.
A 0.8-at kipróbáltam egyszer TPU-ra, de sokkal szebb volt a kerék 0.6-tal. Másik nyomtatón próbáltam a 0.6-ot PLA-val, de azért 0.4-el ott is szebb volt. -
JulianSinulf
őstag
válasz
dvd_R+ #48705 üzenetére
Izopropanol (IPA) legyen a lap takarításához. A zsírmentesség nagyon fontos a tapadás miatt. Célszerű, ha van hozzá valami törlőpapír is. Például konyhai törlő, lehetőleg színmentes. Meg célszerű egy sprickás flasit is beszerezni az IPA-nak. Egyszerűbb a lapra felvinni. Ezeket a bambu oldalán nem kapod meg, de fontosak.
Ha hotend-et (fejet) akarsz venni, akkor célszerű összeszereltet, mert azt a legegyszerűbb cserélni. De érdemes tisztában lenni azzal, hogy mit, mire kell/érdemes használni. A legtöbb dologra jó a gyári 0.4.
A 0.2 nagyon részletes dolgokra használatos vagy litográfiai nyomtatásra. A 0.6-os nagyon jó TPU nyomtatására, mert a 0.4 szeret eltömődni. De lehet, hogy csak még lassabban kell nyomtatni. A 0.8 szintén jó TPU-ra. Ahogy növekszik a méret, úgy tűnnek el a részletek. A gyorsaság meg kérdéses, mert az anyagot megfelelően meg is kell olvasztani.
Aztán ott a brass vagy edzett acél kérdés. Előbbi jó a legtöbb dologra. Utóbbi jó mindenre. Ha olyan anyagot szeretnél nyomtatni, amiben van hozzáadott adalék, akkor az edzett kell, mert az adalék elkoptathatja a brass-t. A foszforeszkálós fila is ilyen. Az edzettnek kicsit rosszabb a hőátadása. Általában nem gond, de, ha nagyon gyorsan nyomtatsz, akkor lehet, hogy érdemes kicsit feljebb emelni a hőmérsékletet. Vannak tesztvideók erről (is).Vannak különböző lapok mintákkal. Erről érdemes a neten képeket nézegetni és eldönteni, hogy mi tetszik. Azt nem tudom, hogy a nyomtatót mivel szállítják.
Én imádom a textured lapot.Lapot és fejet is lehet aliról rendelni, esetleg olcsóbban is és azok is jól működnek.
Így meggondolandó, hogy érdemes e a bambutól azonnal rendelni. Ráadásul ali-ról lehet CHT fúvókásat is rendelni, ami jobban meg tudja olvasztani az anyagot, mert 3 felé vágja.Filament: a Bambu tekercsek biztos, hogy működnek az AMS Lite-vel. Mellényúlni nem tudsz. PLA-ból bármelyiket veheted. A profilok ráadásul készen is vannak hozzájuk. És asszem a Lite is felismeri, hogy milyen tekercset tettél fel. De ebben nem vagyok biztos.
A többinek utána kell nézni. Talán van a Lite-hez is táblázat. Anno az AMS-hez volt egy táblázat, hogy mi megy bele, mi nem. -
Emunem
őstag
válasz
dvd_R+ #48671 üzenetére
ameddig nem tudjuk, mire kell neked, addig nehéz objektív választ adni. Nekem speciel a kék zokni is jól áll.
Van aki szoba díszként is elnézegeti, van aki tuningolja, és van aki használja.
A kommentek szerintem mindent elmondanak az alza oldalán is.
Szükséged van a zárt térre? ABS, ASA, vagy höigényes anyagokkal akarsz dolgozni? Sebesség mennyire szempont, mennyire vagy otthon 3D nyomtatásban, mennyire vagy hajlandó szerelgetni, mi lesz a 3d nyomtatás célja? nagyjából ezek a kérdések ugrottak be először, mert azt látjuk, hogy a büdzsé kb 150k Huf. (Mindig van tarcsi)
és ha általánosítani akarok (unk) akkor a válasz igen, lenne használtan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest