Hirdetés
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
AndrewTdi
addikt
válasz
siemensfun
üzenetére
nem tudom, hogy az FR4re mennyire tapad az abs tisztán. nekem bevált a pei ABS-hez
-
AndrewTdi
addikt
válasz
siemensfun
üzenetére
értem. nem is tudtam, hogy van ilyen. van néhány CB+om. némelyikkel az a bibi, hogy nem teljesen sík a tálcája. és flexi mágnes lapot raktam rájuk és pei lapot, de hiba. Síkba marni senki sem tudja az alu lapot, hiszen 3mm vékony és azt mondta 4 cég is, hogy be fog remegni és nem lesz jó. Úgyhogy most alternatívát keresek
-
siemensfun
tag
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Nem, hanem olyan aluminium lapot amibe 36 darab mágnes be vannak épitve.
[link] Így a pei lap egyből az aluminiumon van, nincsen külön mágneses lap.Most drága, de én a két ünnep között rendeltem akkor kb az egész postával 20-as volt.
Akcióztak minden féle dolgot.
Ja meg ajándékba kaptam mellé egy FR4-es 2mm-es lapot is. Külföldön a pei lap helyett nagyon szeretik. [link] Az meg olyan műgyanta alapú lap mint a nyáklapok. -
AndrewTdi
addikt
válasz
siemensfun
üzenetére
mágneses alulap gyanánt arra gondolsz, hogy flexi mágnes lapot ragasztasz az alura, ugye?
-
siemensfun
tag
válasz
siemensfun
üzenetére
-
siemensfun
tag
válasz
Szgaboo23
üzenetére
Én is ezzel vagyok dillemába. Lehet hagyom és max még extrudert cserélem le rajta.
Mondjuk alapból jó gép, de mióta klipperrel használom gyorsabban és szebben is nyomtat.
Az alap sebesség most 100mm/s, a retract pedig 0.75mm 40mm/s.Érdemes kipróbálni a klippert, mert tényleg hoz minőségbeli javulást megfelelő beállítással. (pressure advance, kinematikai rezgés kompenzáció, nagyobb sebesség, nagyon gép beállítás, stb.)
Tegnap cseréltem le az asztalát egy mágneses aluminium lapra. Na ez tényleg megéri az árát.
-
Szgaboo23
csendes tag
válasz
Wasquez
üzenetére
Igen olvastam róla én is. Ha V-slot profil nem kopott és persze a görgő sincs kockára kopva akkor az is megfelelően pontos szerintem. Otthoni gépeken nincs semmi visszacsatolás a tengelyek valós helyzetéről. Step/mm amivel lehet játszani ha szükséges, de ha század pontosan kell beállítani akkor ez már kevés, 10mikronon belül akkor meg főleg. Én el engedtem azt az átalakítást. Kottyanás mentes anyát még veszek illetve pár apróságot.
-
Reggie0
titán
válasz
Zsolt_16
üzenetére
Mivel dual Z, ezert az egyik Z tengelyt el kell emelni a masikhoz kepest. Csavard ki az orso es a leptetomotor kozotti csatolo csavarjait, forgasd el kezzel az orsot a megfelelo iranyban, de ugy, hogy a leptetomotor ne forduljon kicsit se, majd huzd vissza a csavarokat.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Szabikaa20
üzenetére
-
Szgaboo23
csendes tag
válasz
siemensfun
üzenetére
Ezen én is szoktam gondolkozni. Kérdés mennyire éri meg rá költeni közel 60ezret egy lineáris sínre. És ha már pontosság akkor a trapéz menet helyett golyós orsó. Encoderes hajtás…
Mennyire kifizetődő egy otthoni használatra ezt nem tudom. Ipari célra meg eleve úgy készül a gép. -
Szabikaa20
őstag
Nem pont ide tartozik,de tervezek egy Raspberry Pi 4 dobozt 6cm ventillátorral és nem tudom a lyukak távolságát egymástól, hogy mennyi. 50x50mm lehet?
-
siemensfun
tag
Sziasztok. Gondolkodom a nyomtató kerekeit lineáris sínek cserélni.
Akinek ilyen van a gépen az elégedett vele? Megéri lecserélni?
A gépem: Sidewinder X2 -
Wasquez
senior tag
Akartam vicceskedni, hogy mikor jelenik meg az első vízhűtéses hotend! De már van!
-
szabieable
aktív tag
válasz
Wasquez
üzenetére
[link]
A frissites is laponkent valtozik, nekem az 1.2 skr minihez se kellett mar arduinoval vacakolni, az pedig viszonylag regi board
Vannak olyan beallitasok amik szuksegesek tenyleges upgradehez, a bltouchra nem mernem teljesen biztosan mondani, hogy ha bekapcsolod akkor nem fogja a bedhez verni a nozzlet. De ez ugye fugg a bltouch telepitesetol is, hogy meghagytad-e a z stopot vagy az ott marad biztonsagi veszkapcsolonak -
Wasquez
senior tag
válasz
szabieable
üzenetére
Nem csináltam még firmware frissítést a nyomtatón, érdekelne, hogy mi a menete!
Van, ahol azt látom, hogy valami arduino programozóval csinálják.
Amit te mondasz, az meg egy másik módszer? Letöltöm a firmware file-okat, azok közt van a config file is, és abban kell megszerkeszteni a beállításokat!?
Aztán SD kártyáról vissza kell tölteni a gépre?
Mi van, ha beállítom a firmware-ben mondjuk a bl touch-ot, de fizikailag nincs beépítve még!? -
szabieable
aktív tag
válasz
Wasquez
üzenetére
ez már gusztus kérdése, hogy milyen sűrűn akarsz firmwaret frissíteni. Én pl a bltouchal bekapcsoltam a filament sensort is de nem volt még időm megcsinálni rendesen.
Megvan a moduláris dolgoknak is a szépsége, a legtöbb upgradehez van részletes youtube videó, hogy mit és hol kell átírni, a legtöbb módosítás amúgy 2 configuration fájlban van benne, 1 perc a build és mehet a bináris az sd kártyára. Egyszerűbb debugolni is így, ha nem mindent egyszerre engedélyez az ember. Amennyire féltem az elején a marlinos módosításoktól elég jól dokumentálva van minden akár a hivatalos oldalon akár youtubeon(van pl beépített space invaders meg snake is benne )
Nem tudom pontosan melyik típusról beszélünk de a hivatalos oldalon általában van összehasonlító táblázat, hogy miben térnek el
[link]
Mi most a kollégával speciel 2 ender3at tervezünk upgradelni octopus 1.1 boardokkal tmc 2209 driverrel. Remélhetőleg utoljára egy jódarabig
-
Saccco
nagyúr
Közben meglett az 5.000. sorszámozott Voron. Ami egy V2.4 350mm és magyar emberke műve! Ezzel együtt az én extruder felfogatásom is megkapta a sorszámot, mert azzal lett megépítve ez a gép. Orbitu, ami ugyebár egy magyar fejlesztésű extruder-t fogad!
-
Wasquez
senior tag
válasz
szabieable
üzenetére
És ezeken minden alkalommal kell a firmware-t töltögetni, ha egy új kiegészítő rákerül?
BL touch, filament sensor, stb.Miért van ezekből külön pro és V2 nyomtatóhoz külön, miben térnek el?
-
Wasquez
senior tag
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Nem fogta meg neki a filamentet a két görgő, mert hiányzik a rugóból az a persely, amibe belemegy a csavar és lehet feszíteni vele a rugót. De már megjött neki a másik kar.
-
-
Reggie0
titán
válasz
Wasquez
üzenetére
Ahh, az ugy szivas. Akkor marad a meres. Ha a reteget csak reszlegesen nyomtatta ki, akkor erdemes tapetavagoval visszavagni az elozo retegig. Javaslom ne tolomerovel merd, ha van hely, akkor nyomjal a nyomtatoval egy auto home-ot, majd a tengelyeket mozgasd addig amig a fej fole nem ert, ekkor olvasd le a kijelzorol. Ezt azert kell, mert ha bizonytalan a Z pozicio nulla pontja, akkor lehet tul nagy vagy tul kicsi kozzel fogja fojtatni.
-
WunderKinder
aktív tag
Szerintetek mennyiért lehet eladni egy TwoTrees Bluer V2-t?
Fogalmam sincs mennyi lehet a reális ára. Második nyomtatónak vettem, de csak foglalja a helyet. -
Wasquez
senior tag
Auto bad leveling-hez melyik megoldás a legcélravezetőbb és mit kell cserélnem hozzá egy ender 3 pro esetén!? V1.1.4-es alaplapom van.
-
dugesz77
őstag
válasz
dugesz77
üzenetére
A befutó a végén a Dragonfly BMS lett. A hétvégén felkerült. Nagyon szépen lehet nyomtatni vele. Kicsit nehezen találtam rá a kellő felfogatásra végül a hero me 6-ból lehetett összerakni így egy kicsit csúnyácska de hatékony. Lesz egy kis kedvem lehet kipróbálom a Mars Orbitert azt a kis aprót megérheti. Ráérek míg megjön a 5015 blower, sajnos a múltkor rendelt 3 darabból kettő kuka

-
ssgk
aktív tag
válasz
Wasquez
üzenetére
Ha nem gányolta szét csak felette mozgott a hotend és nem is jött fel tapad rendesen akkor gcode ba kitörlöd a kész rétegeket, raksz hűtést (ha 0. réteg nem használ vagy meghagyod a kódban) és tudja folytatni. Igen macerás de, hogy megéri e az nézőpont kérdése szerintem.
Ha megy valami 2 napja és végén pár óránál elakad akkor egy próbát mergér. -
ssgk
aktív tag
Tegnap mikor szedtem le az üveg lapot (ender 5 pro és ender üveglap) feltépkedte pár helyen a mágneses asztalt... nem terveztem azt a mágneses hajlékony akármit használni csak fura, hogy relatív gyorsan megadta magát. Utólag rájöttem lehet valami minimális kenőanyagot kellett volna rárakni (olajos papírral áttörölni vagy valami) mert tisztítás után lett mindig a helyére rakva és le is tapadt csak eddig gond nélkül fel is jött. Ez mennyire gyakori ?
-
Wasquez
senior tag
-
Wasquez
senior tag
Lehet valamit kezdeni olyan nyomtatással, aminél elakadt a filament, és vagy 30 réteg anyag nélkül ment le?
-
Imy
veterán
válasz
szabieable
üzenetére
Én egy ideje gondolkodok a beállításán, de mivel fent vannak a végállás kapcsolók, eddig nem foglalkoztam vele, a nyomtató Lerdge-K-val és TMC2208-al lett építve, nem régen cseréltem ki őket 2209-re ami tudja.
-
kzkz
őstag
válasz
szabieable
üzenetére
Kevesebb alkatrész kell, nem kell két endstop és hozzá a kábelek, kevesebbet kell szerelni. Illetve érzékelni tudja elvileg nyomtatás közben, ha lépést téveszt a motor, és ekkor home-ot hajt végre, és folytatja a nyomtatást az újra jó beállításokkal.
-
dugesz77
őstag
válasz
Wasquez
üzenetére
Ha balról nézzük akkor az első és a harmadik menetesen szorítódik a tartó fémhez de a belsejénének el kell tudni forognia ezekhez képest. A negyedik képen látszik ,hogy a tengely nem végig forog csak a hosszabbik része. Érdekes megoldás. Elég lett volna szerintem is csak a mozgó rész alatt csapágyazni. Azért akkora súlyokról itt nincs ügye szó.
-
Wasquez
senior tag
Valaki érti azt, hogy minek kell két csapágy ebbe a megoldásba?
Szerintem a cső végében lévő csapágynak semmi értelme!
-
szabieable
aktív tag
Valaki el tudja mondani a gyakorlati hasznat a sensorless homingnak? Mi az elonye ha a stepperdriver tud homeolni es nem kell az xy endstopra hagyatkozni?
-
Wasquez
senior tag
válasz
szabieable
üzenetére
Nincs semmi komoly szerszámod?
A 3-as menetet fel lehetne fúrni M4-re, ha volna menetfúród!?
Vagy tegyél alátéteket a rugó alá, 3-5 db alátét, és annyival erősebb lenne a rugó előfeszítése.
Vagy nyomtass egy perselyt a rugó alá, amibe bele tud ülni és azt csavarozd oda a fix oldalról. -
szabieable
aktív tag
-
Wasquez
senior tag
válasz
szabieable
üzenetére
Fényképezd már le azt a fém kart, nem hagysz ki véletlenül onnan egy perselyt a karból, amibe a 3-as csavarnak kellene mennie??
Gondolj bele, hogy mennyivel bonyolultabb egy réz kerékbe oldalról fúrni, menetet fúrni, a motor tengelyét meglapolni, egy csavar plusz alkatrész. E helyett egy furat, rásajtol, és kész! Normális szerszám nélkül nem nagyon lehet semmit megszerelni rendesen! Nekem is kellett a satu, meg kiütő és két lemez villáskulcs, hogy kiüssem.
A fúvóka azért lazul ki, mert gondolom, te sem nyomatékra húztad meg. Ráadásul hidegen van berakva, és amikor felmelegszik a tömb, az alumínium jóval nagyobbat tágul, mint a sárgaréz, és már lazul is kifelé.
Nekem az volt furcsa, hogy állandóan rajzolt az üvegre, hiába állítgattam az asztal magasságát! Vagy három fordulatot kint volt már!Cseréld le az egész extrúdert dualgear-re.
-
szabieable
aktív tag
válasz
Wasquez
üzenetére
Tévedés, nem blankolóval terveztem leszedni, azt csak támasztéknak próbáltam használni a nyomtatott toolhoz, de túl erősen fog a cucc és gyenge volt a 100% infill is sajnos.

Értem a logikát, a bevett ipari szokást, de a réz kopása miatt idővel aktuális lesz a csere és akkor viszont egyszerűbb az élet ha csavaros megoldással viszonylag egyszerűen cserélhető másfajta anyagra akár. Tudom, hogy a szállítás miatt de ennyi erővel akkor a 2020 meg a 2040 elemek is jöhetnének pontheggesztve, hogy ott se kelljen csavart állítani. Jelen pillanatban inkább hátrány ( legalábbis számomra ) a press pull mint előnyA nózit megnézem, bár nem teljesen értem, hogy majd 2 nappal a csere után mitől lazul ki magától
Extruder karra visszatérve, tudom, hogy szériahiba, számítottam is rá ezért is rendeltem be korábban a metal kart. Az viszont, hogy a klón "kínai" változat nem ugyanazt a furatméretet használja ( gondolom így már kevésbé perelhető másolás miatt ). Nem lenne bajom a kínai klónnal sem ha alapból megtart annyira a kar, hogy rászorítsa a fogaskerékre a filamentet de sajnos nem.
Tényleg nem panaszkodásnak szántam a posztot, lassan a nyomtató árának kétszeresét költöttem már rá, élvezem de most jól jött volna ha valami elsőre sikerül zökkenőmentesen és tudok csinálni pár printet a következő karbantartás előtt
-
Wasquez
senior tag
-
Wasquez
senior tag
válasz
szabieable
üzenetére
Azért, mert nem húztad meg rendesen a fúvókát és kilazult, mint nekem, pont ma futottam rá ugyanerre.
Felmelegíted a blokkot, és szépen lejör róla, kb 5 perc alatt le lehet tisztítani!
Az átfedéses illesztés pedig egy bevett szokás az iparban, nem a megoldás hibája, hogy egy blankolófogóval, nem tudod leszedni!
Az a felhasználó, aki nem akarja szerelgetni a nyomtatót, meg kifejezetten örül ennek a megoldásnak, mert nem lazul ki a csavar és biztonságosan működik!
Az extrúderkart adom, az tényleg érthetetlen, hogy miért nem lett még mindig normálisan megcsinálva!?
-
szabieable
aktív tag
Mostanában nincs szerencsém. Úton volt már egy ideje Kínából a metal extruder armom, teljesen véletlen, hogy pont a múlt héten kezdett el jobban underextrudálni a nyomtató. Szétszerelésnél jött az első pofon

Oké, szerencsére van csere alkatrész. Viszont a kínai olcsóbb metal armnak nem 4es csavar a rugó felfogója és nem volt szerszámom megfúrni a blokkot így hiába erősebb rugó, nem tartott annyira, hogy rászorítsa a filamentet. Oké, úgyis szerettem volna resint venni 3djakeről, került mellé egy creality metal arm is.
Következő pofon... Aki az ender3 tervezésekor kitalálta a pressed pulled fogalmát a stepper motorra, az remélem sokat csuklik.
Átmenetileg készült egy plastic base + metal arm kombó, slicer flow és estep kalibrálással.
Mission failed... és akkor most jön a legszomorúbb része a sztorinak
Nem, nincsen türelmem kimenteni a fűtést és levakarni szerszámok nélkül... 2 nap múlva itt van alzából az új hotend + stepper motor.
Az, hogy 2-3 nappal nozzle csere és jópár óra print után miért kezdett el orrán-száján ömleni rejtély, valszeg a szilikon zokni nyomta fel a heatblock tetejére a cuccotUgyanitt nagyjából 3-4 héten belül elérhetővé válik egy SKR Mini 3.0 board Pesten ha érdekel esetlegesen valakit, nincs még egy hónapos de "kinőttem" és upgradelek egy nagyobbat
-
olajecset
tag
Sziasztok!
Első nyomtatómnak vettem egy Creality CL-60 gyanta nyomtatót. Szeretnék hozzá gyantát rendelni, ami olcsó és nem lesz baja ha fél év múlva használom el mindet. Esetleg van valakinek tapasztalata a vízzel lemosható gyantákkal? -
azbest
félisten
válasz
Wasquez
üzenetére
Vigyázni kell ezekkel az előregyártott profilokkal is... a 60as retract endereknél a prusa alap profiljában kicsit kegyetlen. Vagy legalábbis áttételes extrudernél halál. De azt hiszem más paraméterek is agresszívra vannak véve benne, mert indokolatlanul megrángatta a gépet a vele készült próba nyomtatásom.
-
laskr99
addikt
PLA-hoz a Prusa i3 5015-je mennyire elég? Mert az overhangok brutál rosszak.....
-
ace05
senior tag
Aha publikus, nem én csináltam : https://www.thingiverse.com/thing:2138931
-
ace05
senior tag
Heló!
Craftbot + nyomtatóm van. A saját programjait használom mindenre, szeletelésre is. Egy problémám van, ki akarom nyomtatni a Uss Voyager csillaghajó modelljét. Generálok támasztékot rá. Ki is nyomja rendesen, de a támaszték alatt olyan ökör hugyozás a nyomat. Ennek tudnék valamit csinálni? Köszönöm.
-
dugesz77
őstag
válasz
Armagedown
üzenetére
Még erre az orosz fickóra érdemes néha rálesni. Na ő a mindenből is nyomtat. CD lemez ,vinyl lemez, vhs szallag, index búra csak ,hogy pár érdekesebbet említsek. Mondjuk pont nem örülnék ha egy ilyen muksó lenne a szomszédom. Mindig rettegnék mikor küldi el a panel házat

-
Wasquez
senior tag
-
Tikakukac
titán
válasz
Armagedown
üzenetére
Nálam is feldobta. Lassan nekem is van hasonlóra késztetésem, de mivel a házi filament finoman szólva sem magas minőségű ezt az anyagot ilyen tipikusan nagyobb cuccokra lenne érdemes gyilkolni ahol nem számít ha kicsit megcsúsznak a dolgok.
-
Armagedown
őstag
Nekem nincs 3D nyomtatóm, de a Youtube feldobott egy ilyen videót, ahol újrahasznosított PET palackból készítenek filamentet és azzal nyomtatnak.
Talán érdekesnek találjátok majd. -
PC4200
tag
Üdv.
Mi szokott lenni a megoldás arra hogy nyomtatás közben picit beleér a kész tárgyba a nózija?
Artillery sw x1 v4 ice pla.
Köszönöm.
-
WinZol
aktív tag
válasz
fabula
üzenetére
Üdv!
Van egy 4max-om még eredeti, minden mod-tol mentes.
Az alábbi alkatrészeket rendeltem hozzá régebben, de a beépítés idő hiányában elmaradt. (még "dobozban" vannak):
- BMG extroder Clone 1.0
- V6 Heatsink Extruder Radiator [link]
- 4020-as venti
- 3010-es venti
- PTFE cső
- Teflon tube
- fűtés [link]
- TMC2209 [link]Szeretném egy menetben a javasolt átépítéseket megcsinálni.
Kérdés:
- Valami még hiányzik?
- Hol találok szájbarágós leírást?
- mit szükséges / érdemes nyomtatni az átépítés elött (csak PLA és PETG van)
Köszi előre is segítséget.Olvastam, hogy már Voron irány is van.
És a vezérlőt is Klipper irányba lehetne fejleszteni.WinZol
-
Tomika75
tag
Azt hiszem befejeztem a Filanora fehér PLA-val a további küzdelmeket. Megint jól megszívatott.

Természetesen megint tele vannak a bordák is vele.

Remélem most is úgy berágódtak,hogy csak tűvel tudom majd kivakargatni.
Holnap felhívom a Filanorát, hogyan tud egy új filament ilyesmit csinálni? Érdekes módon csak a fehér szopat, a szürkével semmi baj.
Elkezdem a nyomtatást semmi baj, aztán egyszer csak elkezd morzsolódni. Filament kiadásnál tele volt a PTFE cső morzsákkal. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Fűnyíró topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Projektor topic
- OLED monitor topic
- Hobby elektronika
- OnePlus 15 - van plusz energia
- BMW topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB Silver ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 12 PRO MAX 128GB grafit gyönyörű vadonatúj 100% os akkumlátor! KÁRTYAFÜGGETLEN!
- Apple MacBook M3 Pro 14, 18GB RAM 512GB SSD elado ujszeru Gyor
- Flydigi Vader 3 Pro wireless hall effect kontroller eladó
- 9440 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- 271 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (multitouch) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszi szépen!
Levelingről sok infót nem találok ehhez a típushoz mert mindenki autolevel funkciót mutatja

poli27