- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #14358 üzenetére
Melyik hivatalos viszonteladó? Van hozzá BDA driver?
Egyébként nem tud valaki dual tuneres DVB-C vevőt? DVB-T-ben van egy, de befejeztem a MindigTV-s pályafutásom.
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok.
Tudtak ajánlani egy tv tunert.
dvb-c, usb-s, van napra kész drivere. És működik win10 alatt.
Az Ár max 25-30 ezerig megyek el.http://www.delock.com/produkte/G_61959/merkmale.html
lecserélném mert 10 alatt nem egészen szuperál. :S -
nyirzoz
aktív tag
válasz
Avermedia_hu #14345 üzenetére
Forrás DIGI kábel és a VLC izgat is,de akkor még nincs tapasztalatod.
Olvasgattam itt, hogy az AVER kártyáknak problémájuk volt a DVB-C adások vételével.
Hogyan áll most ez a helyzet? -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
nyirzoz #14344 üzenetére
AVerMedia A757 vagy TD310 és Homefree.
Vagy VLC stream a tunerekről, de ezt én még nem teszteltem.
Mindez csak akkor működik, ha DigiTV a DVB-C forrás. Egyébként védett a jel.
Beltériről is lehetséges a helyi stream, de nem lesz HD. HDMI jelet nem lehet streamelni, védett.
-
nyirzoz
aktív tag
Egy DVB-C muxból kellene egy csatornát streamelni belső hálóra.
Milyen kártyával érdemes és milyen technikai megvalósítás van költséghatékonyan? -
poptartcat
csendes tag
Sziasztok,
dual DVB-C tuneres set top boxot tudnátok ajánlani?
A lényeg nekem az lenne, hogy egyszerre két külön csatornát szeretnék rögzíteni, nem tudom mennyire megvalósítható ez ilyen out-of-box eszközökkel. Illetve még az is szemet szúrt, hogy az ilyen eszközök nagy része FAT32-es fájlrendszert kezel csak. Darabolják ezek a fájlokat, vagy hogy oldják meg a 4GB+ méretű rögzítéseket?
Digikábellel lenne használva az eszköz. -
róland
veterán
válasz
azbest #14331 üzenetére
Kösz!
Múltkor a DVB-T része érdekelt, de közben kiderült, hogy a helyi kábeltévé szolgáltató - végre - az analóg előfizetés csatornáit decembertől digitálisan is elérhetővé tette.
Így most a tvheadend és MyGica t230 DVB-C párosítás működésére vagyok kíváncsi. Nálad hogy működik? Mert fórumon olvadtam olyat, hogy linux alatt problémás a -C rész működése. -
azbest
félisten
válasz
tboy93 #14321 üzenetére
Persze, bármelyik dvb-c tunerrel működnie kell, a behangoláshoz azt hiszem láttam segítséget is a szolgáltatói oldalon (frekvencia táblázat), ha magától nem találná meg.
Most az ünnepek miatt kicsit lassabb lehet külföldről rendelni. Itthon is lehet találni tunereket, csak általában drágán adják.
-
azbest
félisten
válasz
tboy93 #14319 üzenetére
Náluk csomagfüggőnek tűnik, hogy mi érhető el kódolatlan digitálisban
"Médiaeszköz nélkül opció:
Amennyiben van DVB-C (kábel) tunerrel ellátott TV készülék vagy set-top boxa, és nem kíván PR-DIGITAL kiegészítő programcsomagot vagy kiegészítő prémium filmcsomagot igénybe venni, abban az esetben külön eszközre (set-top box, CA modul+kártya) nincs szükség, megrendeléskor válassza ezt a lehetőséget!"Ez alapján lehet, hogy ez mind kódolatlan dvb-c ként is jön. [link]. Ha jól értem, akkor csak a kiegészítő csomagok kódoltak.
Szóval érdemes lehet már analóg tuner helyett dvb-c-t keresni. Analógot újonnan már nem is nagyon találni. Dvb-cből pedig windows-ra pedig a legolcsóbb alternatíva talán az astrometa, linuxos géphez mygica t230.
-
róland
veterán
válasz
access_denied #14238 üzenetére
Egy próbát megér egy USB-s DVB-C-t is kezelő tv tuner (pl. MyGica T230 vagy Astrometa) és egy smartcard reader (pl. Castletech EZ100PU és pár eBay-es ajánlat) beszerzése, összesen kb.10.000,- - 12.000,- Ft.
Ha asztali számítógépen működik a kódolt UPC DVB-C adások vétele, akkor vannak megoldások a számítógépről a tv-adások képernyőre juttatására (több alternatíva is).
-
access_denied
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a TV-ben nézett tartalmat (leginkább HD műsorokat) olyan formában rögzíteni, melyet nem csak az adott eszköz képes lejátszani (TV felvételnél ugye nincs mód más eszközön annak megnézésére).
Ezt az eszközt néztem ki, viszont nem tudom, hogy a TV-ből a kép és hanganyagot HDMI-n keresztül lehet-e a kártya felé továbbítani. Egyszerű HDMI kábel és kész, vagy rosszul gondolom? A TV-re ugyanis vannak eszközök kötve melyek a jelet adják a tv felé (erősítő, media player), de a TV visszafelé nem ad jelet ezért nem tudom, hogy működik a linkelt eszköz.
Nem szeretnék további smart card-ot venni a szolgáltatótól, együtt tudok élni azzal, hogy amit nézek, azt rözítem.
Ha esetleg sokkal jobb alternatívák is léteznek, akkor azokat is örömmel fogadom.
UPC DVB-C szolgáltatásom van jelenleg.
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok!
Van egy Delock USB 2.0 DVB-T / DVB-C Receiver.
Mióta Win10-re váltottam néha 1-1 pillanatra laggol, megáll, szaggat. Win7 alatt nem csinálta.
DVBViewer pro V5.5.0.0 programmal használomA kérdésem.
Van frissebb driver hozzá? (most, 2010. 07. 20., 5.2010.714.720)
Vagy megoldódik ha 3.0 USB-be dugom?
Vagy semmi köze a tuner-hez hogy akad? -
kungzi
veterán
válasz
Avermedia_hu #14181 üzenetére
Nagyon köszi, de nekem ez a tudás felesleges. Nekem egy sima dvb-c tuner kell, mást nem kell tudnia. Ennyit meg biztos nem adok érte
-
kungzi
veterán
Üdv
Digi dvb-c adáshoz keresek usb-s tunert, amivel tudnék felvenni max minőségben. Lehetőleg ne a legdrágábbat ajánljátok. Köszi
-
Poplacsek
senior tag
Lehetséges, hogy alaplapot kell cserélnem és akkor meg kell váljak a jóöreg PCI-os Technisat Cablestar HD2-től.. Kell majd helyette egy PCIe-s DVB-C kártya aminek van CI foglalata is és HD csatornákat is tud.
Ezeket találtam eddig:
TBS6618
Mystique TeCaBiX-T2C Xpress CI
DVBSKy C2800E DVB-C PCIe with CI
NetUP Universal Dual DVB-CINa jó ez utóbbi aranyáron van, de érdekelne, hogy valakinek van-e tapasztalata a fentiekkel, esetleg más javaslat?
Ja és küszöbön a Win10 nemtom, hogy a win7-8 driverek alapból jók-e a Win10-hez, vagy arra is várni kell. -
törölt tag
Sziasztok!
Ezt a cuccot ismeri/használja valaki?
Alapvetően egy Synology NAS-hoz venném, DIGI FTA DVB-C TV adások vételére.
... de, ha abba nem lesz jó, akkor egy notebookban fog kikötni.(Csak szeptemberben venném meg, mert akkor lesz bekötve a DIGI DVB-C TV szolgáltatása.)
... de, addig is jó lenne néhány infó/tapasztalat mielőtt fejest ugrok a rendelésbe. -
ggg1
aktív tag
Az AverMedianál én a linket nyitottam meg, amit küldtél, és egy listában sorolta azt a 3-4 konkrét típust, amihez jó. És mindnek a nevében benne volt, hogy műholdas.
Igen, olyan sok van, ami külső usb és DVB-C. Még anno én is több félét linkeltem ilyet, például a Terratec-től.
-
Bozek
nagyúr
Mondjuk ilyent az AverMedia-nál nem láttam. Ennél viszont tényleg ott van, gondolom ahhoz kell csatlakoztatni. Mondjuk a legjobb egy USB-s olvasó lenne, de ha beépíthető PCIe-s, az se gond. A végső megoldás esetleg egy külső DVB-C tuner lesz, amin van CI slot, olyant már találtam.
-
Bozek
nagyúr
Elvileg igen, akkor nem kell CI modul se hozzá, csak a kártya. MindigTV-nél működik, bár az DVB-T-s, valószínűleg megoldható DVB-C-nél is, csak kis utánajárás kell. Amúgy engem meg azért érdekel, mert a kártyát a CI modulhoz párosítják, szóval gépen nem tudnám nézni a fizetős csatornákat. Bár max. a sport HD csomag kellene, a többivel elvagyok amúgy, elég sokat ad a Tarr Kft. ingyen.
-
azbest
félisten
válasz
nemurea #14111 üzenetére
scart vagy valami biztosan van, nem csak hdmi. Iptv vagy dvb-c előfizetésed van? Az év vége fele érdemes lehet majd ránézned, hogy kábeltévés net esetén nálatok elérhető lesz -e kódolatlan digitális dvb-c adás. Bár gyanítom, hogy csak az analóg csomag csatornáit teszik bele és nem a teljes kínálatot [link]
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #14102 üzenetére
Lesz hozzá BDA driver és Linux támogatás?
Mondjuk a legjobb az lenne, ha már valaki kijönne egy dual tuneres, USB-s DVB-C kütyüvel. Igaz, DVB-T-re se sok ilyen van, de azért reménykedni lehet.
-
Avermedia_hu
senior tag
Ez az amit annyira várok és már csak idő kérdése: [link]
USB DVB-C tuner.
Szerintem Július. -
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #14098 üzenetére
"antenna, az ingyenesen fogható adások"
Bármilyen antenna legyen is az, DVB-C biztos nem kell hozzá.
Sanszos, hogy nem parabola, tehát DVB-T kell.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Thusor #14097 üzenetére
Az analóg csatornákhoz bármelyik analóg tuner jó. (vagy hybrid analóg, mert tisztán analóg tuner már alig van)
A UPC digitális csatornákhoz DVB-C tuner kell, ritkán párosított analóg résszel. Ráadásul a UPC kódkártyával véd, így ha nem is lehetetlen, de nagyon drága a PC tuner megoldás.
-
-
SirAlo
aktív tag
Hello , na elvileg ma meglessz a DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tunerem, ha en a DVB-C reszet szeretnem hasznalni meik drivert pakoljam fel ?
AMDVBT2 BDA Driver 150108
AMDVBT2 BDA driver for DVBC Build 150108
TVR 4.6.4 DVBC
TVR 4.6.4Gondolom a AMDVBT2 BDA driver for DVBC Build 150108 drivert es a TVR 4.6.4 DVBC lejatszot, nem ?Ingyenes lejatszok kozzul van jobb a gyarinal ha felveteleket is szeretnek kesziteni ?
-
k_petya
tag
igen, technisat cablestar combo-m van, dvbviewer+recording service-vel használom. Viszont a háloban lévő tv-t okosítanám mondjuk egy banana pi+dvb-c stickkel és amíg csak T van (upc lesz) az utcánkban addig vmi sw okosság kell. Card splitter lenne még a megoldás, de ahhoz ci slotos tuner vagy stb kellene ami 2x-3x drágább mint egy sima stick.
-
ggg1
aktív tag
válasz
badhead #14002 üzenetére
Szerintem valószínűbb, hogy keverjük a kártyatípusokat...
Biztos tudja, hogy ki a szolgáltatója.Tényleg, jó is, hogy említed ezt a T-Com dolgot. Sajnos én is tapasztaltam, hogy mindenhol szüntetik meg a DVB-C-t, és ha fizikai átviteli közegnek marad is a koax kábel, ahogy mondod, azon csak az internet marad. Ez egy külön érdekes kérdés volna, hogy hogy lehet azt megoldani, hogy ne kelljen az ő routerüket használni sem az IP-TV-hez, sem az IP-telefonhoz, és hogy lehetne mondjuk egy saját routerrel kihámozni az IP-TV adást, és mondjuk a set top boxot megkerülve PC-n nézni.
-
badhead
csendes tag
válasz
k_petya #13993 üzenetére
Ha conax kártyád van, akkor nem digis vagy mert az nagrát használ. Én invitelre vagy telekomra tippelnék. Invitelnél párosítva van a kártya a modulhoz, így azt nem lehet osztani. A kábeles telekomnál nincs ilyen korlát, de ott építik le a dvb-c forrást és állnak át iptv-re.
-
ggg1
aktív tag
Hát, összefoglalva, amiről itt az utóbbi napokban beszéltünk:
Külföldről e-Bayen, Alibabán tudsz venni olcsón USB-s vevőt,
vagy itthon a Delock USB tunert, ami vagy működik vagy nem.
Vagy megvárod az Avermedia USB tunert, ami 1-2 hónap múlva jön,
vagy, ha olyan a házad, hogy bele tudsz tenni egy PCI-E kártyát,
akkor megveheted az Avermedia DVB-C kártyáját.A részletek egy kicsivel föntebb.
-
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #13974 üzenetére
A digitális adásnál másodlagos a jelerősség. Az számít, hogy 100%-ban sikerül-e helyreállítani az eredeti tartalmat vagy sem. Ennek biztosítására pedig a dvb-t nagyon magas hibajavítással működik. A régi dvb-c például csak red solomon javítást alkalmaz, míg a sokkal több zavarnak kitett dvb-t ezen felül forward error correctiont is alkalmaz. Nálunk az adat 1/4-e hibajavító kód, ezzel és már paraméterekkel jön ki, hogy csak 22Mbites egy mux, pedig lehetne gyengébb hibajavítás (és emiatt rosszabb vétel) mellett 32Mbit is.
(#13976) Avermedia_hu
Természetesen a kártyát nem tudja klónozni, de azzal, hogy "az algoritmus megadott időnként módosítja magát a központi szerverhez" nem tévedtél olyan sokat, mert az adatstream-en keresztül jöhetnek frissítsek is a kódkártyára. Ezt szoktam linkelni a témában, érdekes olvasmány:
A hozzáférés korlátozott DVB CATV műsorterjesztés alapjaiMaga a kódolás/dekódolás egyébként teljesen szabadon hozzáférhető, a vlc-t is fejlesztő videolab-nak is van erre nyílt forrású libje. A nagy titok ott van, hogy a dekódoló kulcs hogyan jusson el a kártyához.
Valószínűbb egyébként, hogy sima tuner + sima smartcard reader + oscam kombinációval használja. Persze ez csak olyan szolgáltatónál tudja helyettesíteni a cam modult, ahol nem eszközhöz kötött a kártya, hanem szabadon használható.
-
ggg1
aktív tag
Egyébként marha jó ez az Alcor eszköz! Nagyon örülök, hogy belinkelted, most átnéztem alaposan a leírását. Ez lenne a legjobb, ha minden gyártó eleve így árulná ezeket a kütyüket, és DVB-C, meg S tunerben is volna ilyen. Minden gond egyszerre megoldódna.
Azért az is egy érdekes menet volna, hogy hogy sikerülne azt végigboxolni a Digivel, hogy minire engedjék vágni a chipkártyájukat...
Mer' ugye az a cég tulajdona, csak kölcsönbe adják.
Nekem eddig még mindig azt mondták, hogy maga a kártya is csak az ő olvasójukban használható, és saját Conax olvasóval nem is működne, mert valahogy össze vannak rendelve. Nem tudom, ebből mennyi igaz, mert nincs másik olvasóm, csak a digis, a kártyához való, így nem tudtam tesztelni ezt.De ha így van, és tényleg nemcsak a kártyát azonosítják távolról, de az eszközt is, akkor hiába tenném másik olvasóba, és mivel ők CI olvasóban adják, így csak kell hozzá a CI slot...
Egyébként már ez is nagy fejlődés, hogy van CAM modul. Emlékszem, amikor veszekednem kellett a UPC ügyfélszolgálatossal, és magyarázni neki, hogy akkor digitális a tévé, ha a digitális jel megy a tévébe. Ha nem létezik a kódkártyához tv-be való olvasó (akkor még nem volt), és mindenképp kell a digitális tévéhez a set top box, akkor ami a scart kábelen átmegy az én digitális tévémbe, az már nem digitális tévé, hanem analóg. Ezt sehogy sem voltak képesek befogadni lelkileg. Boldog békeidők. :-)
Lassan-lassan azért fejlődnek a dolgok.
Lassan. -
pusihusi
addikt
Azt szeretném kérdezni amit vettem tv-ét dvb-c+ dvb-t! Mièrt csak az analóg tv jelét fogja, igaz 60 adót! Miért nem jön be a többi 48 mint a nagy tv-énSemmiféle box nincs! Digi kábel.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #13952 üzenetére
A tunereket tudtommal nagyon nem érdekli, hogy az MPEG2 vagy MPEG4, a dekódolást úgyis a PC végzi. Hogy mi értelme van? Szerintem igenis sok, mivel DVB-C-n megvan a sávszélesség, lehet nyugodtan nyomni az MPEG2-őt is, ami azért valljuk be, a megfelelő bitrátával jobb minőséget hoz, mint az MPEG4. Én már nekiálltam összehasonlítani a MindigTV, a Tarr és a Digi adásait és hidd el, SD-ben nem túl erős az előbbi.
(#13945) ggg1: "próbálnék valamit idehaza beszerezni" - Nem fog menni, mert amíg az Avermedia cucc nem lesz nálunk kapható, addig nincs igazi alternatíva. Egyedül Delock van, de az meg vagy megy, vagy nem (a Rev2-es nem szokott).
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #13948 üzenetére
"Főleg mivel a jel is abban érkezik digitálisan"
Ez azért így ebben a formában nem teljesen igaz. Tarr-nál például a DVB-C-s adás esetében az SD csatornák MPEG2-ben jönnek, csak a HD H.264-es. És ahogy tudom, a többinél sincs ez másként, valamikor volt valahol egy táblázat erről.
-
Avermedia_hu
senior tag
Most kaptam az infót, hogy Április végén- Május elején érkezik az USB DVB-C tunerünk.
Rövidesen megosztok több információt róla facebookon és a Prohardveren is.Ha valakinek van kedve tesztelni megjelenés előtt egy blog vagy youtube eredmény megosztással, az keressen itt a prohardveren.
-
ggg1
aktív tag
Sziasztok!
DVB-C-hez mi most a jó tuner, amit kapni is?
Ideális lenne, ha lenne: USB, CI-aljzat. Normális árban.
De racionális lehetőség híján elgondolkodnék róla, hogy ezekről lemondjak.Terratecnél találtam, de azt nem kapni.
Van (volt) külső usb stick ci nélkül, és jóval drágábban usb doboz ci-vel.Ezt a Delock-ot, amiről föntebb vegyesek a tapasztalatok, most nem kapni.
Avermedia-nak tetszenek a szolgáltatásai, de ott meg csak
a PCI-e kártyát találtam, ci-t meg egyáltalán nem.Szóval akkor mit vegyek, ami jó is, kapni is?
-
Nem_jo
csendes tag
válasz
Nem_jo #13918 üzenetére
Igen, erről a tunerről ( Delock 61959 USB 2.0 DVB-T / DVB-C vevő ) írtam, ahogy az előző levelemben is zárójelbe beollóztam a típusát...
Nekem ugyan 15 300 Ft-ba került, és nem bántam meg - eddig. Nekem stabilnak tűnik, az egyetlen és egyúttal elég nagy hibája, hogy az alsó (100 MHz körüli) frekvenciákon nem talál adót (eddig több mint 20 országra kipróbáltam). Itt vannak az én szolgáltatóm (digikábel) közszolgálati adói elhelyezve. Értelemszerűen ebből egyet sem tudok fogni. Átmeneti megoldásként erre a célra a MinDig-tv légi csatornáit veszem igénybe, így gyakorlatilag minden tudok fogni vele, mindössze antenna és persze csatornalista-váltást kell elvégeznem.
Újabb örömteli problémám, hogy felvételkor mindkét hangcsatornát felveszi (pl. az angolt és a magyar szinkront is), amit lejátszáskor ki lehet választani (alapértelmezésben: magyar). Ezt viszont szerkesztés (vágás) után elveszítem. Nem találtam eddig megoldást e problémára...
Üdv.: Jometh -
Nem_jo
csendes tag
Sziasztok!
Hát nekem most már van tapasztalatom. Nem kevés.
Végig olvastam a korábbi hozzászólásokat, és itt-ott egyezik a véleményünk, de alapvetően másképp látom a dolgokat.
Kezdem a vásárlással. Amikor hazahoztam kipróbáltam, egyetlenegy adót nem talált, se földit se kábelest. Visszavittem a tunert (Delock 61959 USB 2.0 DVB-T / DVB-C vevő). Egy hét alatt nem tudom mit csináltak vele, de amikor visszakaptam már működött. Xp-n is és Win7-en is. Teljesen egyformán. Azt nem tudom egyesek miért "mentek el" Finnországig, ui. a szomszédos Ausztria, vagy a nem túl messze levő Németország ugyanolyan jó (vagy mondhatom: ugyanolyan rossz). Húsznál több országot megpróbáltam, és e 3 ország eddig a legkevésbé rossz. A többi országnál általában 714 MHz nél talál első adót, van amelyik (Ausztrália) amelynél csak 746 MHz-nél. Teljesen következetesen találja vagy éppen nem találja meg a létező csatornákat. Az eddigi 3 legjobbnál (Emlékeztetőül: Német, Osztrák, Finn) 354 MHz-nél. Van, ahol 800 MHz után már nem talál egyet sem.
Maga a szolgáltatott kép - szerintem - kiváló. Full HD-ben is rögzíthető az adás, és természetesen szerkeszthető. Mpg kiterjesztésű fájlokat készít, amit minden videoszerkesztő ismer.
Üdv.: Jometh -
Bozek
nagyúr
válasz
hegegabi80 #13890 üzenetére
Nem tudjuk, hogy hogyan jön koax-on a TV adás. Lehet analóg és digitális is. Ha az előbbi, akkor jó lehet a kártya, ha az utóbbi, akkor DVB-C kell.
-
Bozek
nagyúr
válasz
akela91 #13844 üzenetére
PCI-ost nagy valószínűséggel nem fogsz találni ezekre, legalábbis egyben biztos nem. Az IPTV-t már ugye kivetted a kritériumokból, de a többi se elérhető egyben. A kameráról digitalizálásra vagy digitalizáló kártya kell, vagy analóg TV tuner. A kábeles digitális adásokhoz meg DVB-C tuner. A hibrid megoldások sajnos az analóg mellett DVB-T-t tudnak, ami meg a földfelszíni digitális műsorsugárzás (MindigTV).
Múltkor itt írtam az USB-s Elgato EyeTV Hybrid-et, de almások megint átverik a népet, ahogy látom:
Apple Store: "Az EyeTV Hybrid egy sokoldalú tévétuner kulcs (Freeview, DVB-C, analóg TV, FM-rádió)".
Elgato: "Freeview HD, encrypted programs, analog television and/or DVB-T2 broadcasts are not supported". -
Bozek
nagyúr
válasz
Atomantiii #13841 üzenetére
DVBViewer-t használok, DVB-T-hez és DVB-C-hez is. Az előbbihez amúgy egy Alcor DVT Duo stick-et. A műholdvevő meg DVB-S, amit ez a tuner nem tud.
Itt van róla cikk és tartozik hozzá topic is, szóval ha kérdésed van, akkor ott is felteheted. A DVBViewer-hez egyébként a hivatalos(?) oldalról kell feltenni egy BDA drivert, azzal fog működni rendesen.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Atomantiii #13839 üzenetére
Én a másodikat mondanám, nekem is olyan van, bár DVB-C-re használom. Mondjuk ránézésre az elsőhöz is ugyanaz a CD jár.
-
vankod
csendes tag
-
klaczi
aktív tag
BOZEK fórumtárs javasolta, hogy osszam meg veletek.
Delock ver1 rendesen működik!
Az alábbi bejegyzéseket találtam.DvbViewer
BDA 2875 DVB-C Tuner
BDA 2875 TVTuner
Ennyi...........Amelyiket kijelölöm azzal jól működik.Eszközkezelöben:
USB DVB-C/DVB-T Device.
Ez eléggé sommás és tovább matattam.Részletek-Harverazonosítók (innen érdekesebb)
USB\VID_1B80&PID_E1CC&REV0100
USB\VID_1B80&PID_E1CCA ver2 a tapasztalatok szerint szerint egyenlőre kuka.
-
vankod
csendes tag
Sziasztok!
A héten vettem egy Delock USB DVB-T / DVB-C tunert, Diginél, kábelen érkező digitális adást szeretnék nézni vele. Mindent feltelepítettem, ahogy írta, gép újraindul, program elindít (TotalMedia 3.5), Magyarország kiválasztva, DVB-C kiválasztva, majd elkezdi keresni a csatornákat, de egyet sem talál.
Neten körülnéztem, DVBViewer nem enged kábelesen keresni (mintha csak a DVB-T-s részét látná), NextPVR pedig úgyszintén nem talál egyet sem.
Valakinek esetleg valamilyen ötlete, hogyan tudnám működésre bírni? (Win7, 64bit)
-
Bozek
nagyúr
válasz
trabirider19 #13825 üzenetére
Ezt olvasd el. Én nem próbáltam még ezt a típust se, a Delock DVB-C tunerem is csak szombaton jön meg (éljen a munkanap áthelyezés).
-
trabirider19
tag
áááh rögtön világosabb lett a dolog köszönöm
és esetleg tudsz ajánlani valami jó fajta ilyen DVB-C tunert?
ami persze nem túl drága és jól működhet?http://www.ebay.com/itm/USB-DVB-T2-HDTV-Digital-TV-Stick-Remote-Recorder-Receiver-DVB-C-DV-ESY1-FM-DAB-/201098267356?pt=US_Video_Capture_TV_Tuner_Cards&hash=item2ed2640adc
Pl erről mi a véleményed?
-
Bozek
nagyúr
válasz
trabirider19 #13823 üzenetére
Az AVerMedia AVerTV Volar HD PRO egy DVB-T tuner, tehát azzal nem fog menni. DVB-C kell hozzá, amit vagy rendelsz eBay-ről, vagy megelégszel a Delock féle hibriddel.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Desmond0313 #13800 üzenetére
Ha analógban van az adás, akkor igen, de a digitális adásokat nem tudja nézni vele, ahhoz DVB-C kell.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Avermedia_hu #13789 üzenetére
Tudom, azért kértem meg rá, hogy mutasson. Olyan elvileg van, ami DVB-C, DVB-T(2) és mellette még analóg is, de ezek se a mi árkategóriánkban mozognak. Ott van például az Elgato EyeTV, ami most 36490 Ft...
-
Bozek
nagyúr
válasz
obliga #13776 üzenetére
AVerTV Hybrid Volar HD tudja az analógot is. De majd Avermedia_hu többet is mond erről, ő ennek a típusnak a szakértője.
(#13779) szimi57: Írta, hogy analóg, szóval ne keverd ide a DVB-C-t, mert az digitális!
-
azbest
félisten
válasz
bebe159 #13771 üzenetére
A linken lévő csak dvb-t adáshoz jó. A kis botantenna csak akkor elég, ha jó a vétel, sok helyen komolyabb antenna kell hozzá.
Ha dvb-c adást is néznél a dvb-t mellett, akkor például olcsóbb kínai megoldás [link]. A digitális kábelesből a digi szolgáltatónál és még néhány szolgáltatónál érdemes pécés tunert használni, a többiek kódolják az adást.
Analógot ezek nem fognak. De vannak olyan hybrid tunerek, amik dvb-t és analóg adást is vesznek. Az analógot nem szokták kódolni a kábeltévén.
-
bebe159
aktív tag
válasz
azbest #13770 üzenetére
Köszi a választ! Én sem tudom milyen kimenetekről beszélek.
Iptv-t nem hiszem, hogy néznék rajta, az van, csak olyan helyre fogok menni, ahol nincs, viszont a tvmet nem vihetem mert túl nagy. Ott nem tudom milyen a szolgáltató.Ezek szerint a mindigtv-shez dvb-t kell, ha kábelest szeretnék rádugni, akkor dvb-c ugye?
Ezzel szerinted lenne adás, vagy használhatatlan? Jól gondolom, hogy az ingyenes csatornák bejönnek az antennával, de ha koaxxal rádugom a kábelest, akkor már nem?
Távirányító nem lényeges, nem ülnék tőle méterekre
-
azbest
félisten
válasz
bebe159 #13768 üzenetére
Nem tudom milyen kimenetekről beszélsz
Az asztali gépbe tehető kártyáknál előfordul, hogy az antenna bemeneten kívül van olyan videobemenete is, amire például videomagnót lehet kötni. Régebben esetleg még rádió vételhez is lehetett külön csatlakozó.
Ezen kívül a bejövő antenna jelent van amelyik ki is adja, hogy más eszközt is fel lehessen fűzni még mögé. De ez nem azt jelenti, hogy a pécé képét adná ki a koaxra. Ez ugyanaz, mint ami bejött.Többféle tévé szabvány is van, az sem mindegy, hogy mit szeretnél nézni vele. Az analóg adás még előfordul kábeltévén. Lehet digitális födfelszíni (DVB-T, nálunk mindigtv néven fut a szolgáltatás), digitális kábeles (DVB-C) vagy digitális műholdas (DVB-S). Épp előttem mutattak egy olyan kártyát, ami a földfelszíni és a kábeles digitális adást is veszi.
Az előfizetéses adáshoz nem biztos, hogy megfelelőek a pécés eszközök, attól függ, hogy melyik szolgáltatót néznéd. Az iptv adást nem tunerrel lehet nézni, oda a szolgáltató eszköze jó csak.
-
koxminator
senior tag
Sziasztok,
Használtam a keresőt, elolvastam a kérdéseket és a rájuk érkezett kommenteket.. kérdezném mégis, hogy tud-e valaki változásról UPC digitális adás + számítógépes USB-s tuner használatáról. Tehát lehet-e már nézni, van-e már olyan USB-s tuner, ami kezel CI+ kártyát és itthon is kapható és van vele tapasztalat?
Ugyanis most felhívtam a UPC-t is és rákérdeztem: pár perces várakozás után jött az a válasz, hogy igen, az analóghoz sima tuner, a digitális adás vételéhez dvb-c tuner kell, de típust nem tudnak mondani, menjek el szakboltba. Aha, jó, mondom ok. Kérdezem, hogy de mégis, ha UPC műszaki ember válaszolta ezt meg, akkor mit hova kell dugjak (ismerve a Cisco upc settopbox korlátozásait). Hát menjek be egy személyes üsz-re, és majd ott megmondják, megmutatják. Inkább nem röhögtem hangosan, de ettől függetlenül van-e értelme ezzel a témával még foglalkoznom.
Kösz előre is.
-
Avermedia_hu
senior tag
Uraim!
Az A757 DVB-C tuner csatorna keresési problémák megszűntek az új AVerTV verzióval?
Köszönöm a visszajelzést, a fejlesztők felé kellene jeleznem az eredményeket. Nekem sajnos nincs kéznél DVB-C jelem.
-
Avermedia_hu
senior tag
13-16e között mozog a bolti ár.
Ipon-Edigital például. De ha a kiszállítás díját is figyelembe veszem, maga a termék 13-14e.Írnál esetleg róla egy tesztet a prohardverre? Az A757 DVB-C tunerre is keresek tesztelőt, aki megosztja a prohardveren tapasztalatait. (Aki olvassa, és érdekli a lehetőség, keressen privátban.)
-
zichie
senior tag
válasz
glocker #13695 üzenetére
Nem figyeltem, hogy Telekomos (ex. Vidanetes) vagy. Itt az adások conaxban kódoltak, de tudomásom szerint kábeltévé esetében nincs kártya párosítás boxhoz. A box azért kell, hogy kivedd belőle kártyát és betedd a saját usb-s kártyaolvasóba, ami ahhoz a pc-hez van kötve, amiben a dvb-c tuner is van és fut pl. a Tvheadend szerver. A kártyaolvasó használatához (linux alatt) pl. Oscam kell, de ehhez a részéhez nem értek. Tudomásom szerint a "T"-s kábeles conax kártya használat hasonlóképp működik, mint a MinDigTV Extra esetében.
-
easy...rider
őstag
Valaki akinek van DVB-T vétele, megnézné hogy hány Kbps a C8 sugárzás?
DVB-C -n sugárzott C8 ~5000Kbps totál és ~4500Kbps a videó (~500 a hang). -
easy...rider
őstag
Sziasztok!
ProgDVB -t hogy állítsam be DVB-C vételre hogy jó legyen? Pontosabban milyen kodeket (codec) használjak? i5 procim van mellette, nincs VGA. Érdemes LAV codec letöltése és azt beállítani mindenhova, majd a LAV beállításaiban hardveres gyorsításnál kiválasztani az Intel QuickSync-et? Vagy DXVA2 (copy back)?
Szeretnék TS-ben rögzíteni, eredetiben, ahogy érkezik a jel. A lejátszás annyira nem lényeg. A fontos hogy háttérben tudjak rögzíteni a legjobb minőségben. Vagy digitális jelnél tök mindegy hogy milyen a codec rögzítéskor?
Ezt a beállítást találtam, nem tudom hogy mennyire lehet jó. Meg nálam nem látja az FFDSHOW -t a ProgDVB, hiába telepítetttem fel.
Az még érdekelne hogy vannak csatornák ahol ha rögzítem a hangot, akkor mintha változna a bitráta. Ez elképzelhető, vagy csak én nézek el valamit?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Sonja
nagyúr
Magyarországon kapható USB-s DVB-C vevő?
Digi kábelhez kellene.
-
azbest
félisten
válasz
Teki1986 #13667 üzenetére
Valamilyen tetszőleges dvb-c tunerre lesz szükséged.
Ezen kívül valamilyen streamelésre alkalmas szoftverre.
- linux alatt a tvheadend egy remek ingyenes alkalmazás, telefonról vagy másik pécéről is kénelmesen kezelhetően nézheted a lakáson belül. (linux alá arra is figyelni kell, hogy a tunerhez legyen linux driver)
- windows alatt talán a mediaportal ajánlott hasonló célra. Ezt nem ismerem. Win alá szokott lenni driver a tunerekhez.Ezeknek a stream szervereknek az az előnye, hogy nem kell kézzel kapcsolgatni a tunert tartalmazó gépen, hogy melyik csatornát adja tovább, hanem a kliens gépen / telefonon választhatod ki melyiket néznéd. Persze azon a gépen is nézheted, amin a szerver fut.
Pár hozzászólással ezelőtt pont volt is szó néhány dvb-c -re is képes tunerről
Ha esetleg valamilyen komolyabb linuxos set-top-box-ot használsz a digi adás vételére, akkor annak is érdemes utánanézni, hogy az tud -e hálózaton át streamelni műsort. Van olyan box, ami eleve képes olyasmire, mint amit szeretnél.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Teki1986 #13665 üzenetére
Ha van külső STB, akkor az a kérdés védett-e a HDMI rajta. (HDCP védelem) Ha igen, akkor az a kérdés, hogy milyen analóg kimenet van az STB-n. Komponens vagy kompozit.
A használható STB csatlakozás alapján érdemes keresned egy streamelő capture kártyát. AVerMedia capture kártyák
Sajnos esélyes, hogy a HDMI védett lesz. Az olcsóbb stream eszközök HDMI bemenetesek. Szerencsére rövidesen érkeznek megbízható kompozit/komponens>HDMI átalakítóink. Összességében az átalakítással olcsóbban ki tudsz majd jönni.
Ha tunerben gondolkodsz, és DVB-C jeled van, akkor sem kevesebb a végösszeg. A tuner kb. 20e és még kell hozzá szoftvert venni. (pl Xsplit) A gépigény is magasabb lesz, mert nem hardveresen tömöríted a videó jelet.
A szerzői és közvetítési jogokra figyelj, mielőtt belevágsz.
-
Teki1986
tag
Hello!
Szeretnék Digi-s DVB-C adást streamelni egy embernek, van külső STB-m is, de tunert is vennék ha azzal megoldható. Hogyan csinálnátok? Bármelyik tuner megfelelne erre a feladatra?
-
azbest
félisten
válasz
hackeeeee #13654 üzenetére
A DVB-C más modulációt használ, így nem lehetséges DVB-T vevővel fogni. Az általad linkelt tuner analóg és DVB-T adást képes kezelni.
Az avermediának is van pcie kártyája, ami kezeli a DVB-T, DVB-T2 és DVB-C adásokat is: [link]
Ezen kívül van egy kínai usb tuner, ami az olcsóságával hódít hasonló képességekkel: [link]
De akad még néhány kábeles és antennás digitális adást is kezelő tuner. -
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Félig ide tartozó kérdésem volna.
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy egy DVB-T képes USB-s vevő képes DVB-C-n is működni?
Pl. ez a tuner tudna ilyet, vagy mind csak a földfelszíni digitális adások vételére képes? Tudom, hogy a specifikációkban a DVB-T szerepel, csak érdekel, hogy esetlegesen működhet-e?
Segítségeteket köszönöm!
-
Joke21
aktív tag
Ahogy nézem, az olcsóbb kínai dvb-c usb tunereket nem támogatja még a linux.
-
Joke21
aktív tag
Sziasztok,
tudnátok ajánlani egy dvb-c tunert és egy dvb-s2 tunert linuxhoz? Olyan érdekelne, ami elérhető árban van és Magyarországon is kapható. Főleg pcie érdekelne, de jöhet usb-s és pci-s is.
Köszi előre is.
-
alonka
újonc
válasz
Avermedia_hu #13645 üzenetére
Köszi "Avermedia" a segítségedet
Azt hittem már feladom, bár tudat alatt nem akartam a legrosszabbra gondolni, (pl. nem működik) de csak összejött. Amikor azt irtad lépjek a "tovább" gombra, azt már előzöleg is megtettem, de azért hagytam abba a csatornák szkennelését, kb 10-15 perc után, mert nem jött semmi, (már ez is sok időnek tünt) aztán megpróbáltam mégegyszer....és iszonyat lassan szüttyögve... de elkezdte az adókat belistázni, ami kb 1-1 és fél óráig tartott....megérte, és köszönöm. Rengeteg HD csatornát talált a sok SD között. Amúgy a kártya legszélső csatija a DVB-C. A távitányító is csak akkor kezdett aktív lenni amikor már végzett a csatornák szkennelésével. A videók rögzítését is szépen végzi, de néha zavar hogy egyes csatornák minőségi jele ami kb. 60 és 90% között mozog, néha lemegy 5-20 %-ra, ez nem tudom minek tudható be... és emiatt beszaggat a kép, szétesik, remeg.... ha erre kaphatnék még választ megköszönném, de összegezve, jónak tűnik. És még egy kérdés: csak a saját progijával megy, vagy más tv-néző szoftverrel is hajlandó működni?
Köszi a válaszokat.üdv
-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Vett ilyen USB sticket valaki?
DVB-T DVB-C-t is tud állítólag.
Ilyen chipek dolgoznak benne:
RTL2832P, MN88473, R828DVélemény?
-
alonka
újonc
válasz
Avermedia_hu #13641 üzenetére
Szia Avermedia
Köszi, hogy próbálsz nekem segíteni...hátha összejön...
Igen DigiTV van nálam, kábeles, DVB-C, azt is tudom, hogy 2 tuneres rész van a tuner kártyán, (bár tényleg nem tudom valójában, hogy melyik lenne a DVB-C, nincs megjelölve) ezért próbáltam meg mind2-n végigfuttatni, igaz "játszottam" ennek ellenére a DVB-T- vel is, hogy hátha bejön vmi (MindigTV pár csatornája), a hozzáadott antenna rádugásával, de sajna semmi. De a lényeg, a DVB-C vonal kellene nekem, és erre kellene vmi ötlet, azt hittem, hogy egyszerübb lesz az egész beállitás, egyebek, de sajna nem jutottam előrébb, a kártyát fel ismeri a gép. Mutatok képet a hibajelenségek kijelzéséről: -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
alonka #13640 üzenetére
A driver helyes.
Az AVerTV a T és C tunereket két külön tuner eszközként kezeli.
Nem lehetséges, hogy a T-n állsz, és azon keresed? Arra figyelj, hogy a DVB-C legyen aktív.
A kábel is a C aljzatba menjen.De mielőtt fejest ugrannánk:
Biztos, hogy DigiTV van nálad, aminek nincs kódkártyás beltéri egysége? És az kábeles, nem parabola antennától érkezik?A magyar frekvencia táblázatnak az AVerTV-ben kell lennie. És az utolsó tesztekkor benne is volt.
Amúgy, ha nem lenne benne, akkor is meg kellene találnia, csak lassabban. -
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Jól olvastam visszafelé a kommentekben, hogy T-Home.nál ahol IPTV STB van ott analógban nem jön a koaxon DVB-C adás?
-
Poplacsek
senior tag
PCI-os verzióra: Technisat Cablestar HD2.
3 kis dobozban árulták, 1: alap kártya, 2: CI slot, 3: távirányító. Mindezt kb 15eFt-ért.
Nálam kb 3 éve tökéletesen teszi a dolgát, megy vele a kábel szolgáltatóm összes kódolt és HD DVB-C adása is. (Ha jól sejtem a CI+os CAM modullal nem működik, csak sima CI-ssel. Nekem egy régebbi Technisat CI modullal frankón megy egy olyan előfizetői kártyával, ami még nem volt set-top-box-hoz rendelve.)
Ha a szolgáltatódtól kapsz nem STB-hez rendelt, hanem sima CI-vel párosított kártyát, akkor van rá esély, de a nyakamat nem tenném rá, hogy mindennel működik.
Van itt a hardveraprón is eladó! -
Deck
titán
Sziasztok! Asztali gépbe szeretnék venni egy dvb-c tv tunert. Melyikek a legolcsóbb bestbuyok?
Usb-st és PCIosat is kérnék. Nincs hátránya az usb-snek gondolom csak egyszerűbben tudnám máshol használni.
-
tuticiti
csendes tag
Sziasztok!
Én is vennék a közeljövőben egy Tunert. Digitális jel jön a kábelen (Invitel) szóval akkor nekem mindenképpen egy DVB-C jelfogásra képes Tuner-re lenne szükségem. Láttam ezt az Avermedia AVerTV Nova T2+C-t de még nem jött ki más Avermedia meg még nincsen ami tudja a DVB-C-t. Szóval akkor milyet ajánlanátok kb. 20K-ig? (PCI-e 1x, USB) -
jolti05
őstag
válasz
szabonagyur #13566 üzenetére
Abszolút igazad van, jogos a felvetésed.
Ezt találtam az itteni Digi összefoglalóban:
"Kötelező-e a szolgáltatói box a digitális csatornák vételéhez?
Nem,használhatsz saját eszközt. Ez lehet Set Top Box (STB) vagy TV beépített DVB-C tunerrel.Szükséges-e valamilyen előfizetői kártya a digitális csatornák vételéhez ?
Nem, a digi néhány csatorna kivételével szabadon sugározza a digitális csatornákat."Én úgy értelmezem -mert nem vagyok egy észkombájn
- hogy ha DVB-C tunerrel szabadon fogom a jelet, de a TV-nk nek képes a vételre, tehát oda mindeképpen kell egy Box.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest