- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hamyka
senior tag
válasz
Flashget #12066 üzenetére
ehh?
mi ez a marhaság ?
Mi az hogy a Mindig tv-t lekapcsolják? képtelenség, mikor arról szól az egész hogy aki nem akar fizetni érte arra álljon át
vagy én értelmeztem rosszul?
Mondjuk sokat változhat a világ nem tagadom, lehet jön egy új konstrukció és lesöpri mindet a piacról
-
jeni
félisten
válasz
Flashget #11423 üzenetére
ugyan így van megoldva
én csak arra értettem a dolgot ha majd csak digitális jel lesz a kábelen akkor lesz majd gáz
ugyanis a UPC beltérin az antenna TV jelét kell majd ide oda több irányban elosztani akár vissza vezetni a kábeleket több más helységbe
mert ahogy mondta 1 előfizu 1 beltéri vagyis 1 TV egység -
jeni
félisten
válasz
Flashget #11362 üzenetére
Akkor a DVB-C kell a digikábelesre és extraként a DVB-T meg a földi digitálisra?
akkor van ilyen most hirdetve az aprón-pont ez az ami kell a kicsiultra-nak
a Gigabyte USB Hybrid U8300 az csak a analóg kábel TV-UPC+földi digitális +analóg jelek digitalizálása amelyre alkalmas -
zichie
senior tag
válasz
Flashget #11241 üzenetére
Mivel a smart tv által rögzített műsorra titkosítás kerül így azt előtte pc-re kell másolni, ahol lehet dekriptálni és ts formátumra konvertálni. Ez részben kiváltja a pc-s tuner használatát, bár szerintem nem kényelmes. Persze nem tudom, hogy ez gyakorlatban mennyire működik, nekünk a samsung tévén nincs pvr funkció. PC-s dvb-c tunert használok rögzítésre.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Flashget #11241 üzenetére
a felvétellel és digitalizálással kapcsolatos igényt mi is érzékeltük
ez a két rögzítő (capture) kütyü felvétel időzítést is tud a beállított TV csatornákról:
C874
C283A C874 régóta a piacon van.
Mivel a magyarországi STB-k kb. 20%-a tud csak komponenst, így bár nem PC független, mégis előnyösebb lehet.A DVB-T tunereket egyébként szépen viszik. És fogják is még jó darabig.
A Hybrid is jól fogy. (analóggal)
Tehát valóban van létjogosultsága a tunereknek. De sajnos alkalmazkodni kell a globalizált világ trendjeihez. -
Avermedia_hu
senior tag
-
törölt tag
válasz
Flashget #11128 üzenetére
De off, mert ez a topic a vásárlásról szól. Ha már általános tunerproblémás topic kell, akkor olyan is van. TV tuner problémák
-
Bozek
nagyúr
válasz
Ezt találtam egy másik fórumon:
"TV kártya videobementén (Pinnacle kártyák) csúszik a hang. De van egy primitiv megoldás, mely nálam bejött. Egyszerűen antennán keresztül - mint a régi szép időkben mikor még nem nagyon volt AV - kiváló minőségben jön a kép és hang is. Eddig 6 filmet dolgoztam fel és irtam ki utána DVD-re hangcsúszás nélkül."Szerintem arra gondolt, hogy ne S-Video-n keresztül kösd a gépre, hanem koax-al. De ez nem biztos.
De a fő kérdés az, hogy a hang és a kép ugyanabba az eszközbe megy?
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Őszinte leszek, jelenleg lövésem nincs, mi lehet ez a hang probléma.
A tunerünkkel kapcsolatban most hallom először.
Ilyenkor nagy kár, hogy nincs előttem a gép...
Mindenesetre, lehet érdemes lenne minden drivert és TV alkalmazást leszedni és újra rakni.
Windowsnál ez sok mindent megold, csak nem tudjuk meg, mi okozta a galibát.De rákérdezek kint is, hátha hasznos infót kapok.
-
BK87
senior tag
válasz
Flashget #11092 üzenetére
Annyira nem vagyok otthon ezekben a dolgokban. Win 7-et használok, digitális adást szeretném fogni vele. Lehet, hogy lenne lehetőségem külső antennát is csatlakoztatni hozzá. Azért gondoltam usb tunerre, mert az alaplapomon minden pci, pci-e foglalt. Esetleg még ha tudnál jobbat ajánlani ebben az árban?
Még találtam egy ilyet: AVerTV TwinStar -
Poplacsek
senior tag
válasz
Flashget #11087 üzenetére
Márpedig én se bírom ki, hogy ne szóljak, mert ilyet ritkán olvasok..
Az említett fórumtárs helyesírására a "helyesírás" szó nem is értelmezhető. Nem is azt mondanám, hogy szörnyű a helyesírása, inkább a helytelen írása kiváló.
Az biztos, hogy a nyolc általánost jobb helyeken ezzel nem lehet elvégezni... -
ggg1
aktív tag
-
ggg1
aktív tag
válasz
Flashget #11009 üzenetére
okkké! :-)
Nos, látod, egyről beszélünk; nekem is volt rosszabb tapasztalatom a Digi ügyfélszolgálattal kapcsolatban is, meg a többivel is egyenletesen. Erről a levelező portról például fogalma sincs náluk senkinek, hogy mi fán is terem.
Azért, amikor azt írtad, hogy mentél rájukborítani az asztalt, biztosan volt valami gondod a szolgáltatással is. Nem nézem ki Belőled, hogy kedvtelésből mész asztalokat borogatni. :-)))Nekem ott a metró túloldalán, Kőbányán lakik egy kedves jó barátom, aki szintén már vagy negyed százada elkötelezett híve ennek az EMKTV-s társaságnak, ő nagyon szereti őket, nem volt velük soha semmi baja, meg a szolgáltatással sem, de hát gondok ugye mindenütt akadnak, ilyen az élet. :-)
További szép napot kívánok! :-)
-
ggg1
aktív tag
válasz
Flashget #10991 üzenetére
"Ha nem akarsz rendelni külföldről DVB-C tudó tunert:
[link]"Igen, köszi a tippet, de ezeken már túl vagyok, régebben már itt ajánlották őket:
elérhető olcsóbb DVB-C tunerekÉs már azon is túl vagyok, hogy itt Imis szívott vele egy jó csomót sajnos :-(
Terratec HTCDe sajnos az ő történetéből nem derült ki, hogy csak az a kártya volt-e a rossz. Ebből kifolyólag pedig már délelőtt [link] és azóta is az a legfőbb kérdésem, hogy van-e valakinek olyan tapasztalata erről a Terratec kártyáról, hogy szépen működne Digivel vagy bárhogy.
-
ggg1
aktív tag
válasz
No igen, a 11001. hozzászólásra való tekintettel, térjünk vissza kicsit a tunerkártyákhoz! :-)
"A DVB-C tunerek túlárazottak így kalkulálj vele."
Igen, ezt én is észrevettem. Ma szétnéztem egy kicsit alaposabban, hogy mi is a kínálat pontosan, és feltűnt, hogy míg DVB-T tunerből már igen jókat lehet kapni 5000 forint körül, dvr-rel, timeshifttel és teljes funkcionalitással, DVB-S-ek is vannak bőven 10000 forint alatt, addig a DVB-C tunerek ennél jóval drágábbak, a többszörösei. Miért lehet ez? Én nem gondolnám, hogy nagyon más lenne a felépítése egy-egy ilyen tunernek. Elvileg ugye az adat meg a kódolás is ugyanaz, csak az átviteli közeg más. De én azt gondolnám, kábelen talán egyszerűbb jeleket küldeni, mint a levegőben, és antennákkal kalkulálni.
Szóval furcsa ez az árkülönbség.Megosztanám, hogy én mire jutottam ma a keresésben.
Az általam talált legolcsóbb kábeles digitális tunerkártya, amit Magyarországon kapni 11500 forint + áfa.
Az egyetlen gyengéje, hogy PCI csatoló felületű, ami már egyre kevesebb gépben van, sajnos az enyémben sem. De azért - gondolom - a legtöbb gépben még van PCI bővítőhely, így sokakat érdekelhet. Emiatt külön érdemes itt kiemelni, mivel hogy zhagyma listájában nincs benne, mert abban csak a PCI-e és USB csatolós kártyák vannak.
Ezt a régebbi csatolófelületet leszámítva viszont a specifikáció szerint a kártya mindent tud: DVB-C SD és HD, PVR felvétel, timeshift, EPG, teletext, távirányító és még CI slot is.
A hardverkövetelménye: egymagos 1,8 GHz-es CPU, 512 MB RAM.
http://www.argep.hu/product_666943.htmlEzt követően viszont valóban bruttó 18-20 ezer forint környékén folytatódik a kínálat.
-
ggg1
aktív tag
válasz
"azért ne ragadtasd el magad a digivel sem. [...] csak mostanában kezdett javulni...de egyik kutya másik eb (UPC, Tréhom, Digi)...hidd el."
Kedves Flashget! :-)
Én egy percig sem vitatkozom Veled!
Teljesen igazad van, a szolgáltatók egyik kutya, másik eb. Talán említettem föntebb, hogy nemcsak a UPC ügyfélszolgálatosokkal vannak ilyen rossz tapasztalataim, hanem az összes többivel is. A t-comosokkal, vodafonosokkal kapcsolatos hasonlóan rossz tapasztalataimat konkrétan írtam, és ugyanezt a Digi ügyfélszolgálatán dolgozókra is elmondhattam volna, mivel természetesen nem igaz az, hogy a UPC-nél szándékosan az alacsony iq-jú és alacsony képzettségű embereket foglalkoztatják, a Diginél pedig csupa atomtudós ül.
Ilyen munkára ilyen embereket lehet megfizetni és foglalkoztatni, ha bármelyikük kicsit is jobb képességű ember lenne, vagy nagyobb műszaki érzékkel rendelkezne, akkor nem ott ülne az ügyfélszolgálaton, hanem egy normális cégnél dolgozna, valami felelős beosztásban műszaki szakemberként. Így azok ülnek ott, akik oda megfizethetőek, és jobb munkát nem találnak. Ez egy ilyen determináns folyamat. :-)"én már 1994 óta az ügyfelük vagyok (ahol lakom nem volt más cég [...] ezen időszak alatt vagy 5x mentem asztalt borítani az ügyfélszolgálatra ami csak mostanában kezdett javulni"
Kőbányán laksz? Újhegy, Óhegy? :-)
Nos, ezzel kapcsolatban azt jegyezném meg, hogy azért 20 év alatt nagyon sok minden megváltozik egy szolgáltatónál, mint ahogy a technika is rengeteget változott éppen a távközlés területén is. Nem lehet általánosítani egy-egy szolgáltatóval kapcsolatban sem időben, sem pedig szolgáltatási terület alapján. Időben teljesen kicserélődhet egy-egy szolgáltató infrastruktúrája, szolgáltatási területenként pedig szintén teljesen más lehet a technika. Nyilván, a '90-es években egy ilyen kis szolgáltató teljesen más technikával rendelkezett Kőbányán - mondjuk -, mint most. Szolgáltatási terület szerint pedig ma is nyilván teljesen más, ahol mondjuk még a koaxon megy az internet, és más, ahol a legújabb technika van. Nálam Újpesten nem rég óta van Digi, két éve kötötték be a házba, de akkor idehozták a legmodernebb optikát, a routeremig pedig 100 Mbps-os UTP lanon jön a net. Sose volt baj, se a nettel, se a tv-vel.Itt pedig ugye sokan nem azért szeretjük a Digit, mert ott csupa kedves és jófej ember dolgozik, hanem azért, mert az egyetlen szolgáltató, ahol stabilan és mindenféle kódkártya meg modul nélkül jön a digitális kábeltévé. Olcsó és jó a tv is, a net is, meg a telefon is. Én személy szerint azt is imádom benne, hogy bődületesen nagy a feltöltési sávszél. is, a munkám kapcsán sokszor jó, ha 100-200 megabájtot pár másodperc vagy 1-2 perc alatt el tudok küldeni. A UPC fiberpower fölfelé azért korlátosabb, a torrentet pedig nagyon durván korlátozzák.
Ja, és a upc-n a hd adások felárasak, a digin meg ugye nem.
A Digi ügyfélszolgálattal én egyszer kerültem kapcsolatba még az elején, amikor próbáltam megoldani, hogy ne kelljen feltétlenül a szolgáltató levelező smtp szerverét használni. Más levélküldő szerverek ugye a 22-es TCP port letiltása miatt nem használhatóak. UPC-nél, T-Comnál ez feloldható, mint kiderült, a Diginél nem. Ezt próbáltam megtudni tőlük, de hamar kiderült, hogy a Digi ügyfélszolgálaton dolgozóknak sincs semmi fogalmuk róla, hogy hogy is működik a rendszerük, így nem is tudták elmondani. Szerencsére a 25 éves rendszergazdai meg rendszerprogramozói tapasztalatom elég volt ahhoz, hogy kitaláljam, hogy lehet megoldani, bár a Digi ügyfélszolgálatnak erről fogalma sincs. :-) Ha valakit érdekel, szóljon, és elmondom.
Na befejezem az offolást, de azért írtam kicsit a tévével kapcsolatban is. :-) -
kutga
félisten
válasz
Flashget #10946 üzenetére
Köszi!
Nem akarok akadékoskodni de nem teljesen értem miért kellene DVB-C tuner nekem.
Jelenleg a koax kábel direkt megy a TV-be és van adás, kizárt hogy a TV-ben lenne DVB-C tuner. Ugyanezt a kábelt szeretném a jövőben kettéosztani, és az egyik végét bedugni a beltéri egységbe, a másikat a TV tunerbe a notiban, nem értem mi változik ilyenkor. Ergó nem a beltéri egység után akarom bekötni a notebookot hanem előtte.
-
Hintalow
senior tag
válasz
Flashget #10893 üzenetére
Köszi a választ!
én is így fogom valahogy megoldani, max megpróbálok vadászni egy win 7 64 biten használható kártyát, mert emiatt nem nagyon lenne kedvem külön partíciót csinálni, és új rendszert telepíteni...
usb-ről futtatott linuxon vhs-t digizni meg elég vad gondolatnak tűnik -
Killerlaca
senior tag
válasz
Flashget #10883 üzenetére
Szia!
Ez a tuner amit linkeltél ez Hybrid tehát jó analóg valamint digitális valamint földfelszíni adás vételére is?Valamint mpeg4 es-e?(a jövőre nézve)
Nekem zavaros ez az analog és digitális dolog meg hogy mikor kell DVB-C és mikor elég a Hybrid DVB-T.
Leírnád ezt, hogy tiszta legyen?Köszönöm
-
qwertly
addikt
válasz
Flashget #10798 üzenetére
Szia!
Köszi a választ,megvettem az itt fent javasolt a AVerTV Hybrid Volar HD alapból tetszik,egykét furcsaság van benne amit még szoknom kell.Nekem a WinFast PxDVR3200 H kártyám van az asztali gépbe az szerintem kiforrtabb a szoftver oldala.De most a notiba is kellet mert nyár végéig eladtam az asztali gép egyes elemeit majd ősszel rakom újra össze.Úgy-hogy most ezt használom a usb hosszabbító megoldás az kell mert azért nagyon gyengus így az usb csatlakozás mert a usb tuner a levegöbe lóg.
Üdv: -
azbest
félisten
válasz
Flashget #10798 üzenetére
Ezt azért azzal kiegészíteném, hogy ha gyenge minőségű az usb kábel, akkor nem működik megfelelően a rádugott tuner. Minél hosszabb a kábel, annál esélyesebb hogy problémát okoz. Nekem sikerült olyan 40 centis, külsőre normálisnak tűnő kábelt beszereznem, amiben nem tudom miből lehet a vezetékelés, de képtelen megbízhatóan üzemelni róla a tuner, túl sokat esik rajta a tápfeszültség, míg más fajta kábellel hibátlan.
-
SLYM
veterán
válasz
Flashget #10679 üzenetére
lol. hol kéne, hogy érdekeljen engem, hogy mi az a TV tuner?
én a Tv adásokat a TV-n nézem. egyébként akinek összerakom a gépet annyit ért hozzá, hogy be tudja kapcsolni, meg ismeri a youtube-ot meg a facebookot. meg valahonnan hallott a Tv-tunerről és akar egyet. ennyi a történet, nála azért talán jobban meg tudom oldani a gépösszeállítás problematikáját
azbeszt: köszi. egyébként össze tudom rakni a gépet nyilván, de ezt az iponnál el fogják intézni helyettem, nem foglalkozok ezzel 1 órát, megoldják ezt ott pár ezerért és még le is tesztelik
-
montezuma
tag
válasz
Flashget #10572 üzenetére
Sziasztok, nézegetem ezt az avermedia hybrid volart 15 körül. Ahogy látom,ennek egyetlen antenna bemenete van, ez azt jelenti, hogy földi digitálist is lehet beledugni (és akkor digitálisan veszi) vagy analógot (adás már nincs, de pl. RF. analóg jön ki a beltérimből, meg a UPC kábelen is jön egy csomó analóg)?
És még van s-video bemenete is?
Kösz, bocs a láma kérdésért. -
Zull
senior tag
válasz
Flashget #10558 üzenetére
10.500 JMF
Ha hozzáadom az árgépes árakhoz a szállítást is, akkor ahhoz képest nem annyira földhöz vágóan durva a különbség, ha viszont azt nézem hogy 5 percre van tőlem az aqua, akkor már morcosabb leszek. De hát náluk is (mint oly sok más helyen a városban) csak rendelésre van.
A visszajátszós problémámra senki nem tud valamilyen orvosságot?
-
kekkec
aktív tag
válasz
Flashget #10557 üzenetére
Ammeg milyen?
Most is van egy tető, amin a "sima" adás szépen bejött.Egyébként visszatérve az előző (Mely külső USB TV tunerek alkalmasak ezek közül a mindig TV ingyenes csatornáinak vételére ?) kérdésemre, itt valami "(DVB-T MPEG-4 HD)" dekódert emlegetnek, és én nem találtam meg mindegyik termék leírása közt ezt a tulajdonságot, ezért merült fel benne a kompatibilitás kérdésessége (am lehet csak elkerülte a figyelmem, és a szabványokkal sem vok tisztában).
DVB-T anntenna miről ismerszik meg? (sajna nem tudok felmászni a tetőre
)
Köszi a segítséged !
-
zichie
senior tag
válasz
Flashget #10464 üzenetére
Ez egy dvb-t, dvb-c, dvb-s(2) és analóg kártya egyben. A kérdezőnek szerintem csak kábeles digitális kell. Minek fizessen felárat a dvb-t, dvb-s(2) és analóg miatt, ha úgysem használja ki. Elég lenne egy sima dvb-c is szerintem ilyen esetben.
Valójában kinek is készül ilyen minden az egyben kártya? Van olyan ember, aki egyszerre használ analóg tévét, digitális kábelt, földi digitálist és műholdat? Ha pl. csak dvb-c és dvb-t szabványt használ a felhasználó, akkor minek neki a dvb-s2 és az analóg, ha csak műholdazik, akkor elég neki egy sima dvb-s2 is. Nem lett volna egyszerűbb, ha az Avermedia piacra dob egy sima dvb-c kártyát fél vagy harmad áron?
-
törölt tag
válasz
Flashget #10451 üzenetére
Ha játékról van szó, akkor igen. DXVA esetén az azbest által is írt 256MiB bőven elég. 128MiB tényleg kevés, ezért kell pl Radeon HD 3200/3300 és egyebek esetén is legalább ennyit adni UMA-nak, vagy ha van SidePort, akkor elég csak 128MiB UMA. A SidePort önmagában nagyon necces a maga 128MiB-jával, még ha messze gyorsabb is.
sunpower: Ha nem akarsz magas GPU terhelést látni, akkor olyan VGA-t kell venned, aminek GPU-jában van dedikált dekóder, pl az AMD esetén az UVD. Akkor viszont akár egy HD 3450 is elég. Az meg fing árban van (2k körül). Milyen lapod van egyébként?
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Flashget #10400 üzenetére
Valóban nem jól érted.
A kérdés arra vonatkozott, hogy ezek közül a csatolók közül, melyik a leg ideálisabb/ legjobb választás a PC-n történő korrekt minőségű tévézés és annak funkcióinak (műsor rögzítés pl) kihasználásához.
Magyarul mivel nem külső eszköz kellene, hanem belső (PCI, PCIE, USB), e közül a 3 közül melyik ajánlott, és miért pont az. Esetleg még adott márka mellett is szólhat az érv.
Néztem egyet, erről esetleg vélemény?
http://www.msi.com/product/mm/TV-nywhere-E-Duo.html -
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Flashget #10391 üzenetére
Igen.
Az Avermedia-nak van egy "chip vendor" üzletága, ami nagyon jól megy.
De én nem más üzletágban dolgozom.Másrészt a DVB-T nagyon terjed a mobil notebook felhasználók között.
Harmadrészt, a TV szolgáltatók is próbálják akadályozni az alternatív eszközök használatát.Nem véletlen, hogy a kódolatlan DVB-C csak a régi faltól keletre elterjedt. (Európában)
És az A717 honosítása (majdnem lokalizálása) is háromnegyed évembe került.Visszaolvasva a bejegyzéseim, ma nyűgös napom van.
-
Csybe
csendes tag
válasz
Flashget #10281 üzenetére
160mm hosszú a kártya, behelyezve pedig magasságilag teljesen kitölti a 70mm-t, azaz low-profile eszközöket fogadó házban semmi hely nem marad a fölötte.
Szerk.: magasságban a tápcsati miatt 25mm-t hozzá lehet adni, de inkább 30-at, ha nem akarod, hogy feszüljön a kábel.
-
törölt tag
válasz
Flashget #10203 üzenetére
Ha nem probléma a redundanciát töröltem...
A minőség eléggé érdekes kérdés. DVB-C-n sok csatorna homályos, ami egy normális analog tunerrel teljesen jó.
Olyan meg nincs, hogy mindigtv antenna. Van antenna, meg antenna. A vételi sávszélessége számít csak, le kell, hogy fedje a DVB-T-re használt sávot. Erre szinte minden antenna képes. Nekem is egy >20 éves yagi van a tetőn, abból a korból, amikor a DVB-ről még csak nem is hallott senki. (1994-ben lett a DVB-S és C szabványosítva. A DVB-T 1997-ben. Érdekes, hogy a legrégebb óta szabványos formátum terjed a legkevésbé.)
Egyébként ha van DVB-C tunere és szolgáltatása, akkor totál felesleges még DVB-T-t is vennie.
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz
Flashget #10049 üzenetére
Végül is a termék mellett az áll, nincs készleten.
De az biztos, hogy a Ramiris már tájékoztatta viszonteladóit az átadási árakról.
A termék pedig péntekre már a magyar raktárakban figyelhet.
Az 5 munkanap.
Nem sokkal több, mint néhány webshop szállítási határideje.Előrendelést már biztos felvesznek rá.
-
zichie
senior tag
válasz
Flashget #9829 üzenetére
Cablestarhoz nincs 64bites driver?
Magyarországon valóban kicsi a választék dvb-c tuner ügyben és ami van, az is drága. Én pl. a héten a Media Markt-ban láttam most egy dvb-t dvb-c analóg hybrid usb tunert, de horror ára volt. A pontos árra nem emlékszem, de 30 és 40 ezer között volt, ami irreálisan magas.
Egyébként mi a gond az usb-s dvb-c eszközökkel? Nekem kifogástalanul működik, több órányi felvételt csináltam már vele hiba nélkül. Egy full transport stream gond nélkül átmegy usb-n. Mitől megbízhatóbb egy PCIe vagy egy PCI, mint az USB-s? Nekem pl. fontos szempont volt, hogy ne csak egy pc-ben tudjam használni, hanem az asztalin és a notin is.
Értelemszerűen nem a magyar kínálatból kell dvb-c tunert beszerezni, hanem külföldről. Én ebay-en megvettem, másfél hét után megjött, beüzemeltem és használom, ennyi... Mégy csak ki sem kellett érte itthonról mozdulnom.
Több dvb fórumot olvastam és úgy tűnik, hogy megpróbálják elrettenteni az embereket attól, hogy dvb-c tunert használjanak, ami elég szomorú. Az ok, hogy upc-nél nem megy, amit több helyen leírnak, de itt sem azzal kéne foglalkozni, hogy siránkozunk azon, hogy nem megy, hanem összefogni és megoldást találni rá, hogy menjen. Persze ez már nem egyszerű dolog.
-
zichie
senior tag
válasz
Flashget #9791 üzenetére
Kereslet az van, csak kínálat nem nagyon. Legalább is Magyarországon nincs. Nem tudom, hogy pl. a skandináv országokban mi a helyzet? Arrafelé egyáltalán kábelen van még analóg adás?
Ott pl. az iptv is sokkal fejlettebb. Egy fórumon olvastam évekkel ezelőtt, hogy stb nélkül pc-be dugva a lan kábel végét megfelelő iptv vevő progival lehet nézni, rögzíteni az iptv adásokat. Nálunk ilyesmi még nincs, pedig sok nálunk is kapható hálózati médialejátszó támogatja az iptv-t és több dvb progiban is van iptv támogatás. Nálunk többnyire csak a szettopbokszozás megy, annak analóg kimenetéről a capture. Elég szomorú ez a helyzet.A Digi nemcsak panelokban terjeszkedik, itt az oszlopokon ott figyel az optikai kábelük, ide is az van kötve. Amikor elérhető lett a digi, azonnal mondtam le a júpíszít.
-
-
törölt tag
válasz
Flashget #9622 üzenetére
A probléma az, hogy a legtöbb szolgáltató a STB-hoz zárja az előfizetői kártyát. Vagy jobb esetben a CAM-hez. De utóbbit általában nem tudod kiszedni a STB-ból, csak ha azt szétszeded, kívülről nem hozzáférhető. Külön meg nem jellemző hogy adnának CAM + kártya kombót, elvégre abból nincs bevételük (a STB-ok bérleti díja jó anyagi forrás). Amit még nem árt tudni: a TV-k és STB-ok nagy részének rossz az érzékenysége vagy szelektivitása az alacsony frekvenciatartományokban, szóval ott problémáik adódhatnak.
Asus, MSI és Giga egyébként is noname a témakörben, nem igazán érdemes foglalkozni velük.
Leadtek a jelek szerint szinte teljesen leépíti a tuneres üzletágat.
Aver-nek van DVB-C tunere (A717), de csak Oroszországban forgalmazzák. Egyébként nem rossz cucc.
Hauppauge esetén ott a HVR930c nevű USB-s tuner.
És ugye ott van a Terratec, nekik van belső is, csak sajnos egy ótvar sw-jük van hozzá (évek óta nem képesek stabillá tenni, és a fele nem is működik, idióta korlátozások vannak benne...).
Ja, és már többször le lett írva: A DVB-C tunerek kivétel nélkül 2-3x annyiba kerülnek, mint amennyi a valós értékük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest