- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
jolti05 #15049 üzenetére
Az NTFS-nek írt változat az ATSC, tehát amerikai szabvány. Az tényleg nem fog menni nálunk. De a másik tökéletesen. Mivel van hozzá BDA driver, ezért bármilyen programmal lehet használni, nem csak a sajátjával. Én DVBViewer-t használok, megvettem anno.
Mondjuk a 4-es PiP-et más alkalmazásban nem láttam, de ez ritkán kell. Mivel én általában csak meccseket nézek, ezért régebben használtam EL-nél, amikor még a 3 DigiSport szimultán adta (plusz Fradi az M4 Sport-on). De most már csak 1 adón megy (RTL+).
Maga a Hauppauge amerikai cég, de a leányvállalat, a Hauppauge Digital Europe Sarl írországi székhellyel rendelkezik.
-
Bozek
nagyúr
válasz
jolti05 #15047 üzenetére
Amit te linkeltél, az amerikai szabvány. Innen 110 euró és nincs posta és egyéb költség, Írországból küldik, tehát EU-n belülről: Hauppauge WinTV quadHD. Nekem 1 hét alatt itt volt.
Ezt az NTSC-t meg PAL-t nem értem. Ezek már nem analóg tunerek.
"Hol láttál a TBS6522-nél olcsóbban Quadhd-t?"
Mint írtad, az 60 ezer Ft (a linken 120 euró, postával együtt meg már 133, míg a gyártó oldalán 134,27 euró, de az is Kínából jönne), a quadHD meg 110 (a gyártótól). -
Bozek
nagyúr
válasz
jolti05 #15045 üzenetére
Fentebb írtam a Hauppauge quadHD-t. Az 4 tuner egyszerre, ez ahogy látom, csak 2. Árban igaz nem sokkal olcsóbb, de ahhoz elég csak egy kábel, nem kell minden tunerhez külön rácsatlakoztatni.
Ehhez van infra vevő is, én használtam is DVBViewer-rel (gyárilag WinTV jár hozzá). Csak azóta újratelepítettem a gépem és nem konfiguráltam be újra, mert kevésszer kell.
-
Bozek
nagyúr
válasz
fcbarca #15039 üzenetére
Attól függ, mennyire olcsó megoldást keresel.
Van az olcsó kínai típus, meg van a drágább. Én utóbbiból a Hauppauge WinTV-DualHD-t használom USB-s verzióban (meg a quadHD-t PCIe-n, de az ugye laptopnál kiesik), de ez 70 euró. Van a SoloHD verziója 50 euróért. A kettő közt annyi a különbség, hogy előbbi 2 frekvenciát is kezel egyszerre (tehát bármit tudsz felvenni, amíg mást nézel), utóbbi pedig csak 1-et.
A hivatalosan linkelt oldalról érdemes megrendelni, ha ez mellett döntesz. Írországból küldik, 1 hét alatt ideért nekem a quadHD.
-
Bozek
nagyúr
válasz
SunMount3r #15028 üzenetére
Az a blogos tuner Astrometa, szerintem azért keverted. Sokaknak van problémája vele, a régi Panasonic chip-es még rendesen működött, de elég sokféle változat kering a neten.
Az Avermedia T310-el nekem csak gondom volt, de ez nem jelenti azt, hogy másnak is. Csupán leírtam a véleményem. Alzáról én mondjuk nem rendelnék semmit, de ez egyéni preferencia. Ha magyar boltból rendeled, akkor 14 napig visszaküldheted, hogy mégsem kell (elállási jog) és visszakapod a pénzed. Én anno még egy Delock-ot is próbáltam, csak ott meg az volt a gondom, hogy a v1-eshez volt BDA driver (amivel bármelyik programmal tudod használni), a v2-höz meg nem, és nekem az utóbbit küldték. Úgyhogy az ment vissza az eladónak.
A soloHD 1 frekvenciát kezel, ami annyit tesz, hogy arról a frekvenciáról egyszerre többet is tudsz felvenni. Ha csak 1 csatornát akarsz egyszerre, akkor elég az is. De ha felveszel valamit, akkor közben nézni csak ugyanarról a frekvenciáról tudsz. Win10-es driver van hozzá, és kapsz WinTV programot is, ami egész jó szerintem, bár a beállítása kicsit kacifántos. De használhatod más programmal is.
Én amióta használom ezt a két tunert, a Hauppauge-t preferálom, de neked kell eldönteni, hogy mit veszel.
-
Bozek
nagyúr
válasz
SunMount3r #15026 üzenetére
A linkelt "Avermedia" nem Avermedia, hanem kínai. Nekem volt, de nem húzta sokáig. Utána vettem egy Avermedia TD310-et, azt meg minden újraindítás után csak úgy tudtam használni, ha töröltem az illesztőprogramot és újraraktam.
Szerintem egy Hauppauge tunerrel nem tudsz melléfogni, nálam 2 db van üzemben, a MindigTV-re (DVB-T) egy USB-s dualHD, míg DVB-C-re egy PCIe-s quadHD. Előbbi egyszerre 2 frekvenciát kezel, utóbbi 4-et. Nekem megérte ez utóbbi is a 110 eurót, mert régebben több meccset is felvettem párhuzamosan.
"DVB-C-n tudnak HD-t is rögzíteni?"
A bejövő jelet rögzíti a számítógépen lévő program, általában TS formátumban. Úgyhogy szinte mindegy, milyen tunered van, max. az érzékenysége számít. Gyengébb érzékenységű minőségű tunernél és gyengébb jelnél már lehetnek gondok. De ott se a képminőség romlásával, hanem a kép szétesésével kell számolni. -
Bozek
nagyúr
válasz
Building #15015 üzenetére
Azért idejét múltnak nem nevezném, sokkal stabilabb egy belső tuner, mint az USB-s. Utóbbi esetében azért nem túl nagy előny, hogy melegszik rendesen, nekem a TD310-es eléggé forró tudott lenni. Az USB 3.2 meg annyira nem fontos 1-2 tuneresnél, főleg, hogy a régi alaplapokon nem igazán van ilyen csatlakozási lehetőség.
-
Bozek
nagyúr
válasz
privateer2 #14995 üzenetére
A műholdasokat biztos nem, mert ahhoz DVB-S tuner kell.
"Ha pedig 2 csatornát akar az ember egyidőben nézni, én vennék egy másik tunert is. Ennyi pénzésrt (7-8 ezer HUF) simán megtenném."
Mondjuk két csatorna esetében már ketté kell osztani a koax-ot is, ami ronthat is a jelen (lévén az osztó is csillapít), ezért én inkább egy dual tunert ajánlanék. Persze ez drágább (70 euró), de a Hauppauge WinTV-dualHD tökéletes a célra. Én mondjuk Vaterán vettem egyet még anno, tőlük a quadHD-t (PCIe-s) rendeltem, az 1 hét alatt megjött az írektől.
"EPG meg a szolgáltatón múlik. Sajnos a port.hu-s epg graber az oldal átalakítása óta nem működik jól."
Melyik grabbert használod? Nálam a Webgrab+Plus van fent, Musor.tv-s forrással, amit az Xepg kezel. Igaz, egy régebbi verziót kell keresni a Webgrab+Plus-ból, mert az új már fizetős (igaz, nem egy nagy összeg, két évre volt 10 euró).
-
Bozek
nagyúr
válasz
apezka #14936 üzenetére
Azért mondjuk ha a PC adott, akkor felesleges TV-t venni. De még egy miniPC beszerzése is olcsóbb, mint egy TV. Igaz, ahhoz is kell kivetítő, tehát nem biztos, hogy megéri.
Azt azért hozzá kell tenni, hogy analóg esetében azért problémásabb a helyzet, mivel ott azért teljesítmény is kell a kódoláshoz.
-
Bozek
nagyúr
"ez utóbbi miatt a lehető legjobb minőségben, és egyszerre akár többet is beállítva (nem egyszerre, csak egymás utáni időpontokban)"
A tuner általában a beérkező adást menti, nem konvertál. Tehát a minőség olyan lesz, mint amilyet a szolgáltató ad. Egyébként melyik szolgáltatóról van szó? Mert az sem mindegy.
"A rögzítési lehetőség és az egyszerűség lenne lényeg."
Nem rögzít a tuner semmit, azt megcsinálja a gépen lévő program. Ha van BDA driver a tunerhez, akkor szinte bármelyik programmal használható.
"Nem kell, hogy legyen rajta HDMI csatlakozó sem, nem lesz TV/monitor rákötve."
Az nem is szokott lenni rajta, mivel az ilyen tunerek bemeneti és nem kimeneti eszközök.
"az viszont nem tud EPG-t"
Max. a programja nem tud, az nem ugyanaz. Én DVBViewer-t használok, ahhoz még külső EPG-t is tudok letölteni, de most elvagyok a szolgáltató által küldöttel, mert nemrég megjavult a Tarr-os EPG.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
azbest #14847 üzenetére
Magyarországon is elérhető a Delock kábel, igaz, 17 ezer Ft. Szóval tényleg nem olcsó.
-
Bozek
nagyúr
válasz
zolee145 #14844 üzenetére
A DisplayPort képes hang átvitelére is, tehát egy HDMI - DisplayPort átalakítóval elvileg megspórolhatod a másik kábelt. Persze átalakítóval nem használtam, nekem nincs DisplayPort a monitoromon, viszont van HDMI.
Persze az is kérdés, hogy a box amúgy ad-e hangot HDMI-n keresztül, de szerintem igen.
-
Bozek
nagyúr
válasz
cooi11 #14770 üzenetére
Szinte bármelyik DVB-C-s tuner, de nem árt, ha van BDA driver hozzá. Na meg az is számít, hogy mennyit szánsz rá és mik a preferenciáid.
Az AverMedia TD310 nem rossz, csak pár embernél (többek közt nálam is) előfordult, hogy a gép újraindítása után elfelejtette a PC, az Eszközkezelőben való eltávolítás és újra felismertetés segített csak. Nem olcsó, 16-17 ezer Ft, de Magyarországon beszerezhető.
Ha külföldi rendelés is játszik, akkor nézd meg a Hauppauge WinTV-dualHD-t, ezzel nem csak TV-t tudsz nézni, hanem közben egy másik csatornáról felvenni is, nem kell hozzá két külön eszköz és kábel. De ne a 01595-öst, hanem a 01590-est keresd, előbbi amerikai szabvány. Igaz, az ára húzós, 20 ezer Ft fölött van, de ha két tuner árát egyben nézed, akkor már nem is olyan vészes.
Ha játszik külföldi rendelés, de ennyi pénzt nem áldoznál rá, akkor ezt keresd. 6-7 ezer Ft-ból megvan, tökéletesen működik többeknek itt a fórumon.
Ha nagyon brutál akarsz lenni, akkor 100 dollárért van 4 tuneres, PCI-e-s cucc.
-
Bozek
nagyúr
Még meddig szeretnéd a hülyeséget terjeszteni?
Kiterjesztett digitális vételezési lehetőség: "Az analóg televízió szolgáltatásra kiterjesztett digitális vételi lehetőséggel Ön az alábbi dedikált csatornákat érheti el díjmentesen, digitális minőségben, analóg vagy digitális kábeltelevíziós szolgáltatása mellett."
-
Bozek
nagyúr
válasz
fnatic #14761 üzenetére
1. Ez DVB-T antenna, a koax kábeles adás meg DVB-C. Erre csak egy külső antennát tudsz kötni, amivel a MindigTV adásait tudod nézni.
2. A UPC-nél van koax-on kódolatlan adás? Ha igen, akkor DVB-C-vel tudod nézni, de ha van is, szerintem csak valami alap csatornák, HD nélkül. Ha kell hozzá valami kártya, akkor az tudtommal nem megy sehogy. -
Bozek
nagyúr
válasz
Bacusuz #14753 üzenetére
A VHS-t analóg módon tudnád rákötni a tunerre, a Digi-s kábel meg DVB-C. Az ilyen hibrid ritka, Magyarországon szinte esélytelen a beszerzése. Amazon-on van, nagyjából 40 dollárért (~12 ezer Ft), szállítással együtt.
Ezt csak találtam, sose próbáltam ilyent, úgyhogy ne vedd ajánlásnak.
-
Bozek
nagyúr
válasz
sunpower #14748 üzenetére
"normálisan kezelhető TV program legyen hozzá, ne kelljen akrobatikázni egy csatornaváltáshoz"
Amihez van BDA driver, annál olyan programot használsz, amilyent csak akarsz. Én például már évek óta DVBViewer-rel nézek TV-t, igaz, ez nem ingyenes.
"A leírás szerint USB 3 porton is megy."
Na, ezt még nem is néztem, bár USB 2-ből több portom van úgyis.
"Igen olvastam én is, de attól egy kicsit fázom."
Nem kell aggódni, bőven megéri az árát. Van ahhoz is BDA driver, így más programmal is használható. Én anno vettem drágábban (háromszor annyiért, mint az említett tuner) egy másik típust Magyarországon, na, ahhoz BDA driver nem volt, a saját programja meg nem talált csatornákat. El is álltam a vásárlástól.
-
Bozek
nagyúr
válasz
sunpower #14745 üzenetére
Van egy használaton kívüli TD310-esem, Win8.1 alatt biztosan megy, 10-est meg akkor se raknék fel a gépemre, ha fegyvert fognának rám.
A TBS szerintem 35 ezerért drága, azért már dual tunert tudsz venni. Ha Amazonról nem probléma rendelni, akkor Hauppauge WinTV-dualHD-t tudsz venni valamivel olcsóbban. Én múltkor szerencsésen kifogtam egyet Vaterán (2-3 nappal azelőtt rakták fel, hogy eldöntöttem egy ilyen beszerzését), úgyhogy nem kellett Amazonnal szórakoznom.
-
Bozek
nagyúr
válasz
zegi_norbi #14701 üzenetére
Avermedia TD310 - 15790 Ft, de Magyarországon elérhető, pár napon belül megkapod.
Astrometa DVB-C tuner - 4810 Ft, viszont Kínából jön, így az egy hónapos szállítás se kizárt.Ezek alapján döntsd el, hogy olcsón kell vagy gyorsan. Mind a kettő rendelkezik BDA driverrel, így nem csak a saját eszközével működik. Nálam most az első van üzemben, miután a kínainak betett valami és feladta a harcot.
Egyébként még az is kérdés, hogy amit fel akarsz venni, azt nézni is akarod közben, vagy pedig másikat néznél, míg megy a felvétel. Utóbbi esetben vagy azonos frekvencián lévőkkel működik, vagy legalább 2 tuner kell. Én most tervezem az utóbbihoz egy kínai beszerzését.
-
Bozek
nagyúr
válasz
zegi_norbi #14699 üzenetére
Veszel egy DVB-C képes TV tunert a PC-be és onnantól már csak azt kell eldöntened, hogy melyik programot akarod használni a gépen a tévézésre. Én is Tarr-nál vagyok, itt szerencsére nem kell semmit se trükközni a felvételhez.
-
Bozek
nagyúr
válasz
peete88 #14693 üzenetére
A műholdas adás beltéri egységéről vagy HDMI-vel kötöd rá a gépre (ekkor nem kell tuner, mivel csak a képet viszi át), vagy pedig koax kábelen, ami meg csak analóg módon működik (ehhez analóg tuner kell), így nem lesz 720p-s adásod. A műholdról jövő jelet esetleg egy DVB-S tunerrel tudod nézni (ekkor nem kell a beltéri), ha kódkártya is van, akkor már neccesebb a helyzet. Amúgy én nem találtam USB-s DVB-S tunert, szóval ez is egy probléma lehet.
De ha valahol esetleg tévedtem, akkor majd kijavítanak.
-
Bozek
nagyúr
IPTV-t nehéz máshogy megoldani, csak analóg módon működik (mármint, ha fel is akarsz venni). A Digikábel esetében már egyszerűbb a helyzet, mivel náluk DVB-C-n jön az adás és szerencsére nem kell hozzá külön kártya (csak max. kiegészítő csomaghoz).
Költözés után DVB-C tunert ajánlok, ez 4-6 ezer Ft-ból megvan, a linkelt írásban van hozzá elérhetőség is. Igaz, Kínából küldök, szóval akár 1 hónap is lehet, míg ideér. Magyarországon nem nagyon tudok ilyenről, én egy AverMedia TD310-et használok, de azt most sehol nem találok. Na meg annak 15-16 ezer Ft volt az ára.
Ha nem sürgős annyira, akkor jobb a kínai rendelés, használtam a linkelt tunert (igaz, Tarr-os TV-vel), tökéletesen működött, amíg fel nem adta a harcot.
-
Bozek
nagyúr
Ahhoz is lusta voltál, hogy alapvető információkat megossz a közösséggel.
1. Melyik szolgáltató?
2. Milyen módon jön az adás? Kábelen, műholdon, levegőből, esetleg IPTV?
3. Mennyit szánsz rá.Ennyi talán egyelőre elég. Ebből meg tudjuk mondani, hogy mi az ajánlott. De enélkül nehéz.
-
Bozek
nagyúr
válasz
oroszlan2017 #14685 üzenetére
Ezt kérdezd meg a szolgáltatóktól. Mint említettem, én a Tarr-nál vagyok, ott bedugtam a kábelt a TV tunerbe és van vagy 70 csatornám, amit tudok nézni PC-n.
-
Bozek
nagyúr
válasz
oroszlan2017 #14683 üzenetére
A linkelt tunerrel tudod, mivel analógban mehet a felvétel. De annak a minősége nem túl jó. A DVB-T meg a MindigTV-re van, ha raksz ki egy antennát, akkor annak az ingyenes adásait tudod fogni.
Kérdés, hogy miről akarsz felvenni. Melyik csatorna érdekel?
Azt meg úgy értem, hogy mi fogható nálad, hogy melyik szolgáltató az, aki be is köt hozzád. Nálam csak a Tarr Kft. és a Telekom elérhető, így marad az előbbi. Ha lenne Digi is, akkor elgondolkoznék a váltáson.
-
Bozek
nagyúr
válasz
oroszlan2017 #14681 üzenetére
Attól függ, mi elérhető nálad. Amíg azt nem tudjuk, nehéz bármit is mondani. De az biztos, hogy a Digi nem kódol és van több HD csatorna is, viszont ott se a műholdas, hanem a sima kábel TV kell. Ha ez megvan, akkor DVB-C tunerrel foghatóak az adások PC-n.
-
Bozek
nagyúr
válasz
oroszlan2017 #14679 üzenetére
Konkrétan másik TV előfizetést. Az IPTV-t nem tudod rögzíteni, max. analóg tunerrel, de azzal meg nem lesz se fullHD, se HD. Felvevős box-al megy, de azzal meg csak azon tudod visszanézni.
(#14678) hati: A nagy része SD-ben. Bár tény, hogy valamivel jobb, mint az analóg.
De egyébként teljesen jogos, én tévedtem. -
Bozek
nagyúr
"Csak F1 nézése miatt nem akarok TV-t venni, felvételről pedig nem szeretem nézni."
Ahhoz nem kell TV tuner, ott van a MédiaKlikk. Analógba amúgy se lenne túl jó a minőség.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Nerazim #14654 üzenetére
"1/ Hány vagy milyen csatornákat fogok tudni így nézni?"
Ha lemondod a UPC előfizetést, akkor csak a MindigTV-t tudod nézni. Annak vannak ingyenes csatornái, de nem sok. Ezek a következőek (elvileg): M1, M2, M4 Sport, M5, Duna, Duna World, RTL Klub, TV2, FEM3, Izaura TV, Zenebutik, C8."3/ Mi kell hozzá, hogy ez működni tudjon?"
Ha a fentebb vázolt esetet nézzük, akkor antenna (lehetőleg kültéri) és DVB-T tuner."2/ Fog-e működni LibreElec alatt,mert van egy kis htpc-m és azzal szeretném összehozni ha lehet"
Elviekben igen, legalábbis úgy tudom, hogy többen használják ezen a módon. -
Bozek
nagyúr
válasz
CoroStar86 #14652 üzenetére
Én egy AverMedia TD310-et használok, de van Kínából sokkal olcsóbban is.
-
Bozek
nagyúr
válasz
CoroStar86 #14650 üzenetére
Ez így nehéz lesz, mert a DVB-C és a DVB-T együtt ugyan megoldható, viszont a digitalizáláshoz analóg tuner kell. Azt meg eddig csak DVB-T-vel láttam együtt. Ha van is olyan, ami ezt a hármat tudja, szerintem a 100 eurós keretbe nem férsz bele.
-
Bozek
nagyúr
válasz
klaczi #14647 üzenetére
Nekem egy AverMedia TD310 van. Az is néha gondol egyet és nem ad képet, pedig látja minden lejátszó. Olyankor eltávolítom az eszközkezelőben, majd újra megkerestetem és már van kép.
"Egyenlőre a fiókban pihen."
Mivel egyenlőre?Bocs, de ez mindig szúrja a szemem. A helyes szóhasználat az "egyelőre".
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
Vevőjelölt #14637 üzenetére
Nagyon már nem fogsz találni analóg tunert, max. használtan. Esetleg valami hibridet nézhetsz, ebből amit találtam, az az AVerMedia AVerTV Hybrid Volar HD H830. Ez viszont nem olcsó. Ha meg belső kell, akkor a Leadtek Winfast PxDVR3200 H az, amit tudok mondani (Windows 8 alatt biztosan megy, 10 alatt nem próbáltam), de újonnan ez is 20 ezer Ft felett volt.
Mondanám, hogy válts digitálisra, de akkor meg még korlátozottabbak a lehetőségeid, mert a UPC nem épp felhasználóbarát ebből a szempontból.
-
Bozek
nagyúr
válasz
hardlovi #14618 üzenetére
AverTV Nova T2+C, de Kínából biztos lehet olcsóbban is beszerezni valami mást is. A lényeg, hogy DVB-C kell. Azokat a csatornákat tudod elérni, amikhez nem kell kódkártya.
Programnak meg a DVBViewer-t ajánlom, van hozzá Recording Service, amit akár máshonnan is elérsz, ha amúgy a szerverhez tudsz máshonnan csatlakozni. Van hozzá Android-os alkalmazás is, én azt használom például az ilyenekre.
-
Bozek
nagyúr
Most néztem csak, Avermedia.hu-t meg kitiltották? Sajnos nincs "Miért moderáltunk" topic se már, így örök kérdés marad, hogy mi volt a bűne.
-
Bozek
nagyúr
Van jobb alternatíva az Astrometa tunernél? Windows alá kellene, lehetőleg gyorsan.
Sajnos a jelenlegi úgy néz ki, hogy a tegnapi vihart nem bírta... Hazai beszerzés kizárva, mert a 16 ezer Ft-os árból (AverMedia TD310) három is kijön a kínai tunerekből.
Esetleg tud valaki olyant, ami dual tuneres? Az még jobb lenne.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
A linkelt tunernek van saját topic-ja. A BDA driver folyamatosan frissül, megy Win10-es is és a DVBViewer se probléma neki. Igaz, én Win7-en használom.
Igazából nem a tunertől függ, hogy ki tudod-e tenni hálózatra a stream-et, arra a célra DVBViewer Recording Service a legjobb, annak még Android-os kliense is van.
Miért nem akarsz külföldről rendelni?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Flowtation #14541 üzenetére
DVB-T vagy T2: digitális földfelszíni adás (MindigTV)
DVB-C: digitális kábeles adás
DVB-S vagy S2: digitális műholdas adásA DVB-T-hez kell antenna, a DVB-C-hez a szolgáltató koax kábele, a DVB-S-hez meg tányér. A Sat TV-t is megpróbálhatod rákötni, hátha jön digitálisan is. Bár valószínűbb, hogy nem fog működni.
Az USB-s tunerek arra valók igen. De azt a TV-re kötni nem nagyon tudsz, tehát ott már box kell. Ezek PC-re, vagy más, operációs rendszerrel ellátott eszközre vannak.
-
Bozek
nagyúr
"Nincsenek extra igényeim, csak annyi, hogy legyen kép, és ne szakadozzon az adás"
Ezek már így együtt túl nagy igények. Szobaantenna esetében az a baj, hogy még egy mobiltelefon is megzavarja, amitől viszont szakadozni fog az adás. Szóval még ha van is kép, akkor se biztos, hogy stabil lesz.
Amúgy szerintem ha csak az Eb-re kell, akkor regisztrálj a Telenor MyTV-re (nem kell hozzá Telenor-osnak lenned). Ott a közszolgálati HD most ingyen van, csak regisztráció kell hozzá, így nem kell pénzt se belefektetned.
-
Bozek
nagyúr
válasz
ph2012 #14535 üzenetére
DVB-T tunert kell keresned. HD adást mindegyik felvesz, mert csak továbbengedi a stream-et a gépre, kódolást nem végez. A többi a gép dolga.
"és botantennával is jól tudjon fogni földi sugárzású adásokat"
Az nagyon nem attól függ, hogy milyen a tuner. Bár van az érzékenységek között különbség, de ha gyenge a jel, azt egyikkel se tudod feltornázni normálisra. -
Bozek
nagyúr
válasz
rongaucho #14511 üzenetére
Lehet, hogy megfelel a botantenna, de nem biztos, hogy tetszeni is fog a végeredmény. Leginkább azért, mert az tényleg mindenre érzékeny, ha megszólal a telefonod, miközben nézed a meccset, már szét is esett a kép. Én erősítős szobaantennával fogtam az adást egy 10-12 km-re lévő toronyról, de az említett probléma miatt kiraktam inkább egy rendes antennát a padláson lévő erkélyre.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Napelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nyaralás topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- 3db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest