Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• nemurea

aktív tag

válasz access_denied #14250 üzenetére

@ext3-4: köszi az infót, ezt nem tudtam! Mellesleg örülök, hogy már a Windows is képes olyan egzotikus fájlrendszereket olvasni, mint a linuxé ;]

@USB-s digitalizáló kütyü: nem, ezek valószínűleg (pontosabban az újabbak) támogatottak Win10 alatt, de tényleg résen kell lenni. Ha ki akarod próbálni, a legegyszerűbb talán Kínából rendelni 5-6 dollárért házhoz szállítva, olyat kell keresni, ahol kiemelik a Win10 támogatottságot. Mondom, én egyet láttam, az nem vitte a VHS-t, szét volt szakadva a kép, más pedig ugyanilyen digitalizálóval szedte le a VHS filmjeit. (OFF: bármikor jól jön egyébként egy ilyen mobil AV->számítógép átalakító, nekem pl. legutóbb a házi megfigyelő kamerák beállításánál lehetett volna kéznél.)

Leadtek, PS2-szerű csatlakozó: nem akarok butaságot mondani, de nekem pl. a Gigabyte digitalizáló kártyám bemenete pont ilyen PS2-szerű, csakhogy ahhoz adnak egy kicsi kábelrengeteget: az egyik vége ez a fura csati, a másik végén pedig 4-5 vezeték lóg ki, köztük SVHS, Videójel, sztereó audió (ezek szerint 4). Nem-e-esetleg-e Neked is ilyen illene oda? Illetve oprendszer: ha csak ideiglenesen kell egy max Vista Windows, akkor 1) virtuális gép 2) rakd külső HDD-re! Legalább lesz egy mobil oprendszered. Ha ezt meg tudnád oldani, én nem is keresnék másik belső digitalizálót (sőt, ha egy Leadtek működik, akkor USB-set még annyira sem).

• nemurea

aktív tag

válasz access_denied #14241 üzenetére

Jepsz, még egy válasz: a kis digizalizáló kütyü, amit belinkeltél, tuti jó lenne a STB-ból kiérkező analóg jel digitalizálásához. (S)VHS-hez már korántsem biztos, az egyiknek sikerült, a másiknak nem... Erre a célra én esetleg vennék egy jobb minőségű, használt digitalizálót a géped PCI, PCI-e csatlakozójába (Avermedia, Leadtek, Pinnacle), használtan kb. ugyanennyiből kijön, de egy-két hét alatt tuti bele lehet futni a hirdető oldalakon. Ez nekem bevált. Egy dologra kell figyelni, ezek az analóg jelet digitalizáló cuccok már nem mind vannak támogatva Win 8.1 és 10 alatt (linux alatt meg semennyire). A Leadtek talán az, aki még tartja itt a frontot (vagy felteszel egy régebbi Win-t csak erre a célra, átmenetileg - virtuális gép esetleg szintén működhet).

• róland

veterán

válasz access_denied #14243 üzenetére

Én nem szeretek olyan programokat telepíteni, amit utána csak a rendszer teljes újratelepítésével lehet maradéktalanul eltávolítani. Ezért írtam a WUBI-s Ubuntu telepítést.
    Igen, Mindig TV-nél sajnos csak a jelzett három adó (m1, m2 duna) HD, a többi nem.

• róland

veterán

válasz access_denied #14241 üzenetére

Jól látod, az erősítőbe csak az Aurio Return Channel-en küldi a hangot. (Az alábbi link sematikus ábráin látható, hogy miért is fejlesztették ki.)

Igen, a tv tuner és a smartcard olvasó két különálló termék. Mivel UPC-s vagy, így majdnem biztos, hogy a digitális adás kódolva érkezik hozzád. A UPC kódkártyájának számítógépen való használatához smartcard olvasó szükséges.
    Viszont az USB-s tv tuner önmagában (természetesen a megfelelő programokat telepítve) képes a kódolatlan földfelszíni digitális tv adás vételére (Mindig TV). S bármikor hordozható, egy utazásra egy notebook mellé csomagolva a gyerek pl. tud mesét nézni szinte bárhol. SmartCard olvasóval és MindigTV kódkártyával a kódolt adások is nézhetők.

Viszont én félreértettem indító hozzászólásod, s abból indultam ki, hogy STB-t használsz már most is. Azért ajánlottam helyette HTPC-t.
    Ha extX fájlrendszert akarsz nézni és nincs még telepített Linuxod, akkor ajánlom az alábbi linkről az Ubuntu Precise Pangolin kiadás letöltését. Ez volt az utolsó olyan Ubuntu, ami WUBI-val Windosra telepíthető, a számítógép indításakor választható, hogy Linux induljon. S ha nem tetszik, akkor egy egyszerű uninstall a Windowsban és volt nincs.

• róland

veterán

válasz access_denied #14238 üzenetére

Egy próbát megér egy USB-s DVB-C-t is kezelő tv tuner (pl. MyGica T230 vagy Astrometa) és egy smartcard reader (pl. Castletech EZ100PU és pár eBay-es ajánlat) beszerzése, összesen kb.10.000,- - 12.000,- Ft.

Ha asztali számítógépen működik a kódolt UPC DVB-C adások vétele, akkor vannak megoldások a számítógépről a tv-adások képernyőre juttatására (több alternatíva is).

• nemurea

aktív tag

válasz access_denied #14238 üzenetére

Azt a kütyüt, amit belinkeltél, szintén bele kellene tenni valami gépbe, és az asztali gép (ha van egyáltalán) valószínűleg nem a beltéri mellett van... Így a HTPC tényleg kézenfekvő megoldás lett volna, de talán overkill ebben a szituációban (valószínűleg nem lenne kihasználva a képessége a felvételen túl).

Így hirtelen a következő opciók jutottak eszembe:

1) a tévé ezek szerint tud rögzíteni pl. külső HDD-re, csak máshogy/máshol nem lehet visszanézni. Na ez lenne a kézenfekvő megoldás: tuti biztos, hogy nem lehet? Nem néztem utána, dehát ami digitális, azzal mindig lehet kezdeni valamit, már a DVD formátumot is réges-rég feltörték...
    2) ha van asztali gép, és nem olyan veszettül távol, akkor a STB-ból (van egyáltalán STB? vagy csak a smart kártya benne a tévében...?) kijövő HDMI-t osztod ketté, egyik a tévébe, másik ide megy...
    3) Számítógép nélkül ilyesmi is szóba jöhet: első kütyü. De még itt is az a kérdés, hogy honnan kap jelet: kell egy HDMI bemenet... Ha tényleg a tévében van a smart card (ahogy most kisilabizálom az első hsz-ból), akkor ugyanaz lesz a probléma, mint a 2)-nél. Lehet, hogy kérni kell egy STB-ot.

Ha a tévében van a smart card, én nem tudok olyan lehetőségről, hogy a tévé továbbadná a HD jelet (kifelé).

Szerk: bocs, most látom a második hsz-ben, hogy van asztali gép.

• róland

veterán

válasz access_denied #14236 üzenetére

Ha már együtt tudsz azzal élni, hogy STB-ről kapja a jelet a TV, akkor én inkább egy HTPC-t raknék össze. (Úgy tudom UPC-nél van lehetőség STB helyett kizárólag smartcard-ot igényelni az előfizetéshez és azt a TV CI moduljával használni, vagy számítógépen smartcard olvasóval.) Így a STB helyett egy HTPC-ről továbbítanád a jelet a TV-re, s akkor eszközfüggetlenül tudnál műsort rögzíteni?
    Akár itt is visszaolvasva érdemes elgondolkodni ezen a lehetőségen. (Ha van otthon elfekvő HDD-d, akkor 60.000,- - 75.000,- Ft-ból már építhető HTPC [integrált alplap + ház + memória + smartcard olvasó - eddig kb. 60.000,- + billentyűzet és egér - így kb. 75.000,- Ft].)

Új hozzászólás Aktív témák