- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
doddencs
senior tag
válasz
zsolt501 #40980 üzenetére
Router, de egyelőre csak nézelődöm. Ami fontos lenne nekem, az torrent.
Viszont van egy nemokos TV-m, és más egyéb eszköz nélkül nem tudnám elérni a router-re kötött HDD-t.
Vagy kihúzogatom a HDD-t mindig, vagy PS3, de egyik megoldás se szimpatikus. Egyelőre ez okozza a fejtörést.
-
doddencs
senior tag
-
h1mpi
félisten
válasz
zsolt501 #40963 üzenetére
23 900 Ft az ára, gondoltam ez egy jó márka, ezért megbízható is. Amúgy nem kell ac-s csak gondoltam, ha veszek, akkor hosszú távra gondolkodok. Most egy 941ND van, de pár hónapja valami miatt nagyon belassult rajta a net és eltettem a fiókba. Most elővettem és minden tökéletes...
-
crissprivat
senior tag
válasz
zsolt501 #40540 üzenetére
Igen,ilyenre. De ez nagyon drága.
Azért érdekel a qos,mert be szeretném állítani a prioritást,hogy melyik alkalmazás kapjon előnyt a másikkal szemben. Pl ha töltök fel a dropboxba,akkor vegye le a nasom feltöltési sebességét.
És a mostani routerem csak bandwidth controlt tud és azon nincs ilyen prioritás dolog.
Vagy van,csak nem találom? -
tagagaba53
tag
válasz
zsolt501 #40463 üzenetére
"És a telóval milyen sebességet mérsz, nem a kapcsolati sebességre gondolok, hanem ott azzal mennyivel tölt."
Vizuálisan nézve gyors a letöltés.
Egy TubeMate videó pár másodperc.
Ha megmondod pontosan mit - hol mérjek, akkor küldök képet.
Nem vagyok router mágus.
Fene gondolta, hogy 150 - s és még is gond lesz vele. -
válasz
zsolt501 #39993 üzenetére
"500-as nettel nem sikerült 50Mbit sebesség fölé tornászni a benne lévő klienst, ami elég gyenge mutatvány, igaz ezt több minden is okozhatta, de azért ez tényleg elég karcsú."
Igen okozhatja több minden, de legfőképpen az, hogy ez még mindig egy router, és nem szerver! A MIPS alapú ASUS RT-N66U sebessége saját torrent klienssel valahol 4-5MB/sec körül ér véget, ugyanez az ARM alapú RT-AC56U és RT-AC68U esetén 6-8MB/sec!
-
-
válasz
zsolt501 #39112 üzenetére
De milyen jól látható, hogy senki sem állítja be normálisan a wifit a környéken, mindenhol az alap 1, 6, 11 csatornák mennek, a többi meg ott áll üresen!
UPC WiFree annyiban mindegy, hogy van, vagy nincs, hogy az csak egy szoftveres AP megoldás, de a legtöbb esetben egyébként is megy mellette az előfizető "saját AP-ja", UPCXXXXXXX néven, azonos csatornán! Plusz csatornát tehát nem foglal, csak az SSID lett több! Persze van kevés kivétel, aki egyébként nem használta a UPC WiFi-t!
-
megema
őstag
válasz
zsolt501 #38712 üzenetére
Köszi! Az RT-AC68U tetszik, de a listaárat nem szeretném kifizetni érte. eMAG-on most nem is látok ilyet.
Pro: USB 3.0 (max. backup LTE modemre lenne jó nekem)
Kontra: nem lehet falra szerelniInkább az RT-AC66U érdekelne. Ezzel van valakinek tapasztalata?
(#38710) nemerei: Köszi! Ahogy látom már az 5 év garanciát se adják meg rá, szóval ez ki is esett.
-
-
tombadillo
csendes tag
válasz
zsolt501 #38122 üzenetére
speed test. gondolom, hogy valami más a baj, de mi, az istenért. egy ismerősöm azt mondja, hogy a túl nagy sávszélesség hatására (ami meghaladja a routerét) lassul be. de baromira nics kedvem venni egy tizenezrest, aztán nézni, hogy azzal is 20. mondom, a gép tudja, ha direkt dugom a hálókártyába, akkor 160.
-
Integra
titán
válasz
zsolt501 #37048 üzenetére
hogy ac vagy nem ac? adsl internethez kell 15mbit/1.5mbit internethez, nem értek annyira hozzá, ezeket kapni, ezek végre újra külső antennások. a beépített antennások nálam megbuktak, főleg családi házba.
alapvetően ezért néztem ezt a hármat, de ha netgear kiesik, akkor még ott a másik kettő, az asus a felépítése miatt szimpatikusabb, bár a linksyst is eltudom helyezni.
a linksysnél a 4 antenna amúgy átverés, mindig csak 3 működik belőle, ahogy az asusnál is, továbbá a linksys nem támogatja a vpn-t.. hogy miért? számomra rejtély.. valszeg mert nem ipari router, na mindegy.
egyszerűen arra van szükségem, hogy baromi erős legyen a jel és átlője a házat, a födémet és pár szobát.
(meg kellene valami komolyabb adsl modem is, vagy használom a zte routert az adsl betárcsázásához, de elég rosszak a pingidők vele) -
-
-
Genji
őstag
válasz
zsolt501 #36029 üzenetére
Azt sejtettem hogy 1gbitet nem lehet kihozni de a max mi lehet ami menne wifin? Bocs elég süket vagyok a dologhoz, de hogy érted h Ac-s kliens kell? A gép speckojara gondolsz? Egy i3as 8gb ram, ssd nincs.
B verzió:
Mi van ha maradok a 80 mbitnel? Mit vegyek hogy az wifin at jöjjön? -
CivicEsi
senior tag
válasz
zsolt501 #35866 üzenetére
AC-s router szerintem még az én igényeimhez felesleges.
Egyik kliensem sem tud AC-t, a laptopom fixen Lanra van kötve, tehát azon gigabites sebességel száguldoznak az adatok a Router, és a gépem között, az okos telefonból/tabletből, meg csak akkor veszek majd ujat, ha végre valami értelmes hardveres újítással ki jön valamelyik gyártó, és nem csak számomra felesleges cuccokkal rakják tele a mobiljaikat/táblagépeiket.
Illetve azok közül az 5 GHz-s Routerek közül amiket Intruder2k5 említett 2 ac-s, ha jól rémlik. -
válasz
zsolt501 #35782 üzenetére
Szép lista de a következőek nem ajánlottak:
RT-AC52U
RT-N14U
RT-N13U B1Mivel beépített xDSL modemjük is van így ezek sem ajánlottak, nem írta, hogy kellene:
DSL-N12U
DSL-N66U
DSL-N55UNem volt kritérium a hordozhatóság így lejön a WL-330N3G is.
Marad tehát a következőek:
RT-AC68U
RT-AC56U
RT-AC66U
RT-N66U
RT-N65U
RT-N56U
RT-N16
RT-N10U -
válasz
zsolt501 #35778 üzenetére
Épp ezért nála is feltétel!
-
laciiiiiii
csendes tag
válasz
zsolt501 #35280 üzenetére
Na ma vissza vittem az extrém digitalba a Netgear R7000-rest. Egész éjjel külföldi fórumokat olvastam és bebizonyosodott, hogy nem tud átvinni egy 1000-res netet csak a felét. Lehet szórakozni vele, hogy a prociját felhúzod, de akkor sem fogja kiadni azt a 930-at, amit a routeres toplista mutat. Becseréltem egy Asus AC68U-ra. Ez gyári firmwarerel tökéletes...930-az es is visz, és a wifi részleg is erős...és végre van benne vpn, ami nekem fontos. Most már csak meg kell válnom a Linksys wrt19000 ac-től, amit szintén ajánlok bárkinek, mert ugyan úgy átviszi a giga netet csak a vpn nincs benne...., de majd feldobom az apróhirdetésekbe,
-
laciiiiiii
csendes tag
válasz
zsolt501 #35276 üzenetére
ami rajta volt azzal sem ment és az újabbal hivatalossal sem...nincs benne ilyen nat funkció állítási lehetőség...külföldi fórumokon is írták ezt, de senki nem tudott rá válaszolni érdemben. ma éjjel elszórakozom még vele aztán, ha nem megy vissza viszem holnap...tegnap vettem...csak becserélik már másra...a forgalmazó azt mondta megoldják.
-
-
laciiiiiii
csendes tag
-
laciiiiiii
csendes tag
válasz
zsolt501 #35210 üzenetére
tudom, már újraindítottam párszor, hogy más-más ip-t kapjak...több szerveren mértem a speedtesten és a digin is, de nem nagyon megy sokkal 500 fölé...új firmware van rajta, de a régivel is ugyan annyi volt. Nem értem
A wifi része sokkal erősebb...többet nyom át, mint a Linksys. -
válasz
zsolt501 #34935 üzenetére
eddig a megoldásig; link, sajnos valóban a moddolt firmware alatt mutatkozó wifi problémáktól volt hangos hosszú hónapokon ás sok tp-link téma, de szerencsére megoldották a hibát az illetékesek.
abban az időszakban engem is többet hívtak házhoz ilyen probléma miatt, és sajnos csak azt láttam, hogy moddolt alatt gyenge és problémás a wifi, gyári alatt jó, a megoldást csak abban láttam, hogy firmware csere gyárira, akinek elfogadható volt, annak megcsináltam, akinek nem, az pedig kompromisszumra volt kénytelen, de legalább látta, hogy nem a router a hiba forrása, hanem a moddolt firmware.Zsolteecah; ezért írtam, hogy beállítás, ellenoldalak és környezeti tényezők függvénye.
-
-
hkari
őstag
válasz
zsolt501 #34416 üzenetére
Nincs túl sok elvárásom. Szüleim wifin neteznek egy emelettel lejjebb. Szóval legyen benne wifi, kb ennyi
Viszont, gondolom nagyon drága ami kiszolgálja az 1GB/s -et, és valószínű, hogy teljesen fölösleges ez a sebesség itthonra, szóval ha jelentősen olcsóbb egy olyan ami 500Mbps el megbirkózik, akkor valószínű azt választanám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest