- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
citkar
addikt
válasz
-Solt- #53419 üzenetére
Jó az az N18U, nekem volt, csak azért cseréltem le, mert használtan belefutottam egy jó árú AC56U-ba.
Elégedett voltam vele, árához képest jó teljesítményt nyújtott, erős WiFi jellel, 2 USB-vel és van rá Tomato.
Igaz akcióban 18-ért vettem, de 20-ért sem találtam jobbat akkor -
válasz
-Solt- #53417 üzenetére
Hát, ha nem hiányzik az USB...
Meg aztán az AC750-est a profik nagyon nem szokták ajánlani, és a hardvere is gyengébb. (Keress vissza, pont tegnap kora reggel volt erről szó!)Nem azt akarom mondani, hogy 7000 Ft nem pénz, de ha nem kell az 5 GHz, akkor az N18u-nagyon jó vétel, hosszabb távra is.
MaCS
-
válasz
-Solt- #53415 üzenetére
Elvben a TP-Link 1043 az olcsóbb megoldás, hasonló tudással. Egyáltalán nem rossz típus, hozza, amit ígér, stabil, megbízható.
Ha viszont fontos a wifi-lefedettség és/vagy a jól kezelhető firware extrákkal (pl. torrentkliens, VPN, felsőszolgáltatások...), akkor az Asus N18 a nyerő. Abszolút nyerő ár/érték-szempontból.Mivel egy router azért pár évre szóló kapcsolatot jelent, a szó szerint pár ezer forintos különbséget szerintem bőven megéri.
MaCS
-
btz
addikt
válasz
-Solt- #39215 üzenetére
Lehet hogy egy interdimenzionális elektromágneses viharban laksz ahol egy láthatatlan feketelyuk beszippantja a wifijelet vagy csak simán nyitott ajtóval járatod a microsütőt
Viccet félretéve ha a csatornaállítás sem hozott eredményt, akkor vidd vissza és próbálj ki egy másikat -
Spuri2000
senior tag
-
válasz
-Solt- #39207 üzenetére
nem az eszközök okoznak csalódást - pláne ha jól beállításra került minden -, hanem inkább adott környezet, ott erre képesek, de a két eltérő eszközös kapcsolat között, bizonyos esetekben nem kis eltérés van, csak ott akkor nem tudnak úgy érvényesülni a jobbak sem.
nem véletlenül szoktuk mondani, hogy látatlanban nem lehet tippelni a wifi szórást/kapcsolatot, amikor valaki leírja itt nagyjából a környezetet meg az eszközöket, mert ahány ház, akár még azonos eszközökkel is annyi kapcsolati viszony. -
zsolt501
nagyúr
-
válasz
-Solt- #39096 üzenetére
Szia!
5GHz jellemzően két esetben kell...
1. Ha túl sok szomszédos zavaró hálózat van!
2. Nagy sebességű WiFi átvitelre van szükséged, mondjuk 100Mbps+!Egyébként az 5GHz-es jel nehezebben terjed, épp ezért kisebb területet lehet lefedni vele! Nem hiszem, hogy a vázolt körülmények közt Neked erre szükséged lenne!
30Mbps nethez (nagyjából ~70Mbps-ig) megfelelő az ASUS RT-N12 D1, ettől nagyobbat, Gbit-es portokkal akkor érdemes venned, ha van (vagy a közeli jövőben lesz) NAS szervered, és/vagy bármi más módon sok adatot mozgatsz LAN-on! Ha ez így lenne, akkor ASUS RT-N18U az ajánlott, de ha szimplán csak netmegosztásra kell a router, akkor jó a kisebb is!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Motorola G55 5G - 8/256 - szürke - garanciás
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged