- Külföldi SIM-ek itthon
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxkex
senior tag
válasz
kpityu2 #99069 üzenetére
Nah az a lényeg akkor.
Jól sejtettem Én, mert találtam azért erre utaló jeleket
#99068: Ez az ami miatt kicsit megijedtem, hogy nehogy rosszat rendeljek
De akkor jó úton járok ! Köszi szépen ezt is, meg az U-ról való infót.
Továbbiakban, majd ha kell és custom firmwarezek (és lesz kérdés) akkor már az asus topikba megy. -
Roxkex
senior tag
válasz
kpityu2 #99066 üzenetére
Oh my f....god
Nah akk úgy teszem fel a kérdést, hogy a fentebbi linken megadott router ( [link] ) az openwrt kompatibilis ax1800u / ax53u jól gondolom ?mindig is rühelltem ezeket az ide oda brandelgetést, meg hogy sokszor a boltok nem írják ki hogy esetleg xyz néven is ismerheted.
-
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex #99063 üzenetére
Nah végül az ax1800u / ax53u lesz
Főleg az openWRT support miatt.
Mondjuk az a fura, hogy az open wrt oldalon írják hogy létezik ax1800 / ax53 (tehá U nélküli) verzió és nehogy arra flashelje az ember az U-sat.
Innen [link] veszem s itt a cimben benne van az ax1800u és az ax1800 is. Nah akkor most melyik ? (Arra tippelek, jogy itt az ax1800 az a technologiára utal, míg az az ax1800u pedig a konkrét modellre) -
Roxkex
senior tag
válasz
Tompika777 #99062 üzenetére
De ha van egy szolgáltatói router/modem, arra ráköthető ? Mármint, hogy annak a "netjét" vegye át (kábelen) és ossza meg.
Illetve ha azt szeretném .egcsinálni, hogy a szolg. router/modemjébe lenne kötve egy asztali és az onnan használná még a router is külön rajta lógna (kábelen) és osztaná tovább azt meg lehetne oldani a tplinkel ?
(Mert alapvetően ha ezek megoldhatóak akkor teljes jó, mert max a jövőben - bár vszeg nem lesz erre szükségem - one meshre kell figyelnem, na bumm ha főleg combibb hardwaret kapok csak picit többért) -
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Remélem ilyen hajnali órákban, hozzáértő lelkekhet találok még.
Pár napja kérdeztem az asus routerek topikban, hogy mik a vélemények a "ASUS RT-AX1800U AX1800" routerről (ami ha nem tévedek az Asus RT AX53U néven is fut) ekkor még ezt szerettem volna venni, viszont itt is olvastam, meg másutt is, hogy azért ennek a hardware "nem túl combos". Tehát ha esetleg rá van rakva egy külső vinyó amire töltenék le akkor a gigabitből eshet le egy kicsike.
Egyébként ez elvileg: Dual-Core 880MHz Mediatek MT7621AT
Kicsit böngészgettem és rátaláltam a TP-LINK Archer AX 20-ra aminek a hardware már kicsit erősebb (quad-core 1,5ghz-es proci, Broadcom BCM6755) és még cserébe meg is maradna az USB 2.0 sőt még a 4 LAN is hozzá jönne (ami nem feltétlen létszüséglet [egyelőre ?] ) persze egy kicsit többe is kerülne de nem vészesen sok. Még a (számomra) lenyelhető kategória.
A kérdésem az az volna, hogy mi a véleményetek az említett TP-LINKről ?
Ez is tud a rádugott külső vinyóra (van külön tápja a vinyónak) letölteni vagy ehhez már esetleg más (nem gyári) firmware kéne ?
(Nekem alapvetően a "combosabb" hardware miatt jobban húz a szívem a TP-LINK felé)
Habár MÉG nem tervezem de ha esetleg igény lenne rá akkor ez a TP-LINK is köthető mesh-be ?aki olvassa az asus topikot is annak bocsi elsőre véletlen oda írtam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti O8G OC Edition
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest