- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A Lite-nál is lájtosabb Honor 400 érkezett
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Aurig@ #107342 üzenetére
Az EOL, azaz End of Life megjelölés azt jelenti, hogy a gyártó többé nem támogatja az eszközt. Nem ad ki rá biztonsági frissítést. Egy interneten mindig online hálózati eszköznél, mint egy router ez ugyanolyan izgalmas... ha nem izgalmasabb, mint windows 7-et használni 2025-ben.
Minél több idő telt ez az EOL listára kerüléstől, annál nagyobb az esély, hogy az ismert problémákat a gyakori típusoknál aktívan kihasználják a támadók és bejutnak rajta a rendszeredbe. Emiatt foltozzák a gyártók a még támogatott eszközöknél a hibákat újabb és újabb firmwarekkel. Melyeket erősen javasolt időben telepíteni.Tudom, hogy háztartási és lakossági szinten ezek a dolgok sokaknak a "nem érdekel", "nem értek hozzá" és "lesz@rom" kategóriába tartoznak. De mivel ez egy szakmai fórum, ezért szerintem jogosan hívta fel a figyelmet az EOL-ra BB9000 kolléga.
-
válasz
Aurig@ #107339 üzenetére
A gondolatmenetedben ott a hiba, hogy azt gondolod: "Semmi baj vele." Van vele baj! Mégpedig igen súlyos ! : EOL eszköz!
Mit is jelent ez a gyakorlatban, miért is olyan nagy baj ez? Itt a válasz -
Essejó
veterán
válasz
Aurig@ #102486 üzenetére
Nem igazán az adóteljesítmlny miatti elhalálozás a szempont, hanem ahol nagy a wifisűrűség ott ne zavard a szomszédokat.
Ha pl beállítható, hogy helyileg hol üzemel, és USA vagy Kína -ra állítod ott egyből 1000 mW a rádió teljesítménye. Ezért vesznek páran Kínai, nem az EU-ba szánt routert. -
kezo0
addikt
válasz
Aurig@ #102486 üzenetére
Nem feltétlenül csak egészségügyi okból korlátozzák a teljesítményt. Pl. az sem árt, ha sűrűn lakott területeken (mondjuk lakótelepeken, a panelrengetegben, ahol akár 15-20 idegen SSID-t is "láthatnak" az eszközeid a saját routered jelén kívül) a szomszédod jele nem nyomja el a tiédet.
-
blakey
titán
-
cs.zs.
veterán
válasz
Aurig@ #99663 üzenetére
A ház közepéről vélhetően az új sem fog a kert végébe lesugározni. Lekorlátozott teljesítmények vannak az EU-ban, így attól hogy újabb, még sajna nem visz messzebbre.
A régi routert tedd a ház elejébe, az újat (ami bármilyen is lehet) a kert felőli oldalra egy ablak közelébe, és akkor maxos lesz a történet mindenhol. -
válasz
Aurig@ #76843 üzenetére
Szia!
Pontosan 40Mbps-re nehéz belőni, de ahogyan előttem is leírták már...
- az 5GHz-es WiFi-t tiltsd le
- a 2.4GHz-es WiFi beállításokban a Channel bandwidth legyen 20MHzEzzel elvileg olyan 50-80Mbps körül maximalizálódik a sebesség, de pontosan nehéz megmondani mennyi lesz az annyi. Ha további kérdésed van még, akkor azzal legyél szíves ide átfáradni, mert már nem ebbe a topikba tartozik.
-
válasz
Aurig@ #76857 üzenetére
a dolog értelmét én se látom... nem fáj, csak nem értem.
az ac sebességét is lejjebb tudod venni, ahogy Dragon3000 írta, de ha 2,4 gigán kapcsolódsz, eleve ez lesz a sebesség, amit el fogsz tudni érni. viszont annyiból felesleges, ha nem mozgatsz egyszerre sok adatot, úgyse fogsz még a közelébe se jutni a többszáz megabitnek, így érezni se nagyon fogsz a különbséget. -
válasz
Aurig@ #76790 üzenetére
Értem. Viszont a helyzet az, hogy a Tenda eszközeit általánosságban nem szoktuk ajánlani, leginkább a szoftveres részük miatt. Régebben volt pár modelljük ami CFW-vel moddolható volt, de az nem az alsó szegmens volt ott sem. Mostanság az egyik legjobb ár / érték arányú router kétségtelenül az ASUS RT-AC57U, ami már sokszor bizonyított, és noha most kuponnal alig kerül többe mint egy 100Mbit-es csak 2.4GHz-es router (11e Ft), viszont Gbit-es, és dual band-es is. Lehet most nincs ezekre szükséged, de később még jól jöhet. Szerintem ez alá manapság már nem érdemes menni. A Tenda AC10U árában most megkapod az említett ASUS-t is. Vagy ha tényleg zéró az igény, akkor lehet venni aprón 2-3 ezer forintért egy régi TP-LINK-et, vélhetően az is fog tudni 30Mbps-t WiFi-n, de arra ne várd innen az áldást.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple MacBook
- Mesterséges intelligencia topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lopás útján fejlesztették ki az Apple Pay szolgáltatást?
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Eladó Karcmentes Xiaomi Mi 14T Pro 12/512GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest