- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
válasz
Fall-N #106155 üzenetére
Informatikában dolgoztam amíg tudtam dolgozni, mindig a maximumot kerestük a főnökömmel (aki inkább a barátom volt, mint főnök). Mindent is hazavittünk tesztelni, tudom beteges, de ha fél másodperccel hamarabb tölt be egy weboldal, akkor már megérte! Amennyiben a pénz semmennyire nem számítana, akkor lenne egy vezetékes routerem (nagy teljesítményű) és utána külön a Wifi, pl.: Mikrotik + Unifi páros. A laptopon is mindent kimaxolok, sőt valamiből többet is, mint amennyit hivatalosan tud. Netezésre használom csak a gépet, de 20 GB memória van benne és az utolsó MB/S sebességet is kipréselem az NVMe SSD slot-ból. Ilyen vagyok, ilyen is maradok. Persze értem amit írsz, igazad is van, de így talán engem is értesz. Valaki dohányzik, valaki iszik, valaki sakkozik, nekem ez a "becsípődésem", hogy a viszonylag kevésebből minél többet kihozni. Amik tetszenek igazán routerek, azok 150-200 ezer Ft között vannak, de telefon is és okosóra is kellene, például a telefon még nagyobb dilemma (az összes most megjelent a szemem előtt van szétszedve, egyiknek a hangja a jó, a másiknak a rezgőmotor, a következőnek a kijelzője, még a típusukat is tudom stb, stb....).
-
kpityu2
őstag
válasz
Fall-N #106049 üzenetére
Az ilyesmivel az a probléma, hogy ha tudottan egy birodalmi álmokat szövögető diktatúra áll mögötte, akkor bármikor tolhatnak rá egy frissítést ami már többet is tud. Akár békeidőben célzottan, akár konfliktus esetén széleskörűen. És még ha nem is vagy megcélozva, részévé tehet egy bothálózatnak. Sohase tudhatod mikor érzik úgy, hogy élesíteniük kell a 66-os parancsot. Vegyük csak a DJI-t, a kínai dróngyártót. USA kérésre beépítettek tiltott zónákat a vezérlésbe. Pl. Fehér ház és környéke. Most gondoltak egyet és törölték ezeket a zónákat.
-
MadKet
tag
válasz
Fall-N #105723 üzenetére
Az a bajom, hogy csak a Telekom modem és az 1-es router közé tudom könnyen megoldani a kábelt, de utána az 1-es és 2-es routert nem tudom kábellel összekötni. tehát a kritikus kérdés az az, hogy a 2 router ha wifin kapcsolódik, akkor is jó sebességű és stabil lesz-e a mesh hálózat.
-
válasz
Fall-N #105633 üzenetére
Egyetértek!
Emlékszem, még itt is sokan voltunk, akik még évekkel az AX bevezetése után is óvatosságra intettünk, és utólag is úgy látom, hogy ez nem is volt hülyeség.
Abban is igazat adok Neked, hogy AX-es routereknek (AP-oknak) nem csak AX-es eszközök között van értelme. Több helyen, főleg zsúfolt környezetben látom, hogy AX-es routerrel úgy is jobb lett a stabilitás és az elérhetőség, hogy a kliensek csak AC-sek.
Jelenleg a Wifi7 hőskorát éljük, amikor a bevásárlások még egyfajta úttörö vállalkozásnak, béta (alfa?) tesztnek számítanak. Nem tudjuk, hogy mekkorát fog menni a hetes, milyen gyakorlati előnyökkel jár homogén / heterogén környezetben, mennyire gyorsan fog elterjedni -- és milyen hardveres fejlesztések várhatóak. Akinek most kell vásárolnia, annál komoly szerepet kap a vállalkozószellem, aki meg teheti, az szerintem inkább várjon ki a beszerzéssel.
MaCS
-
válasz
Fall-N #105551 üzenetére
És elválnál nyugdíjasan.
Nincs kábel. Akkor marad így. Nem a mostani eszközökkel akarom javítani. Nem mondtam, hogy veszteség nélkül.
#105552 kpityu2: Nem vártam garanciát.
Megértettem, hogy csak úgy érdemes rá költeni, ha előtte ki tudjuk próbálni. Még ugyanabban a fizikai környezetben sem biztos, hogy javul a sebesség az 5G használatával. -
tasiadam
veterán
-
Capella
senior tag
válasz
Fall-N #105528 üzenetére
Valószínűleg a telefonnal, illetve annak oprendszerével lehet gond.
Ránéztem az értékelésekre, és a problémásoknál erre utal, vagy legalább gyanús. MIUI13-at emlegetnek, egyeseknek vibrál, mások nem tudnak belépni.
Samsung telefonon, Android 14 / One UI 6.1 alatt jó. Soha nem volt semmi gondom vele, korábbi rendszernél sem.
Mondjuk ez rajtad nem segít.
A Mi Home-ot én nem használom a routerhez, bár bepakolta az AX5-öt egy csempére. Látszanak is a csatlakoztatott eszközök, meg hasonló egyebek, mint a WiFinél, de elég sok kínai szöveggel. A Mi WiFi legalább angol, csak a Device info alatt a cégek, típusok vannak kínai szöveggel, ha kínai a régió. Különben az is angol. -
Capella
senior tag
válasz
Fall-N #105519 üzenetére
Ha global verzió, akkor kínai régióra nem is tudod állítani a webes felületen PC böngészőben. Nálam úgy emlékszem, így volt.
A Mi WiFi appban lehet ugyan váltani kínai régióra, de nem fogja látni onnan, nem ismeri fel a global verziós routert. Nem is lehet meshbe kötni a kínai és global verziós routereket.
Ezért kérdeztem, hogy milyen verziós, mert kínai régiót is említettél.
A Xiaomi accountom először nálam kínai régióra volt állítva, a Mi Home app csak így látta az okoseszközöket, szenzorokat.
Később lettek Redmi AX5 routerek, szintén kínai verzióval, így a Mi WiFi maradhatott a kínai régión.
Utána lett global verziós router is, na azok nem látták egymást. Ugyanazon Xiaomi account alatt a Mi WiFi régiót a beállításoknál át kellett váltsam Hungary régióra, hogy az új routert kezelni tudja. A magyar régióval már látja az új global verziós routert, de a kínaiakat viszont nem. Vice versa.
Neked is magyar régiósra kellene állítanod, szerintem úgy már látnia kellene az appnak az AX1800-at.
Ez így nekem furcsa a saját tapasztalat, meg a leírt logika alapján, hogy global verziós AX1800 csak kínai régiós beállítással menne.De te tudod, te tapasztaltad, ha tényleg így volt, nem cáfolhatom. Vagy mennyire lenne más ebből a szempontból az AX1800, mint az AX5.
Mindenesetre kínai régióra akkor kell állítani, ha kínai firmware van a kütyün, legyen az router vagy okoseszköz. Szerintem.
Ha magyar régióval léptem be a Mi Home-ba, akkor egy csomó okoseszköz eltűnt a felületről, kínaival meg mindet láttam. Így emlékeztem.
Erre most ránézek a full eszközös Mi Home-ra, és min van? Magyaroszág régión.
Nem tudom mikor és miért válthattam át, de működik. -
Capella
senior tag
válasz
Fall-N #105513 üzenetére
Az igaz, hogy a Mi WiFi appot nem frissítik 2022. szeptembere óta, de kifogástalanul működik. 4.3.2 az utolsó verzió, a Playen is ez van.
Nemrég rákerestem, hogy van-e frissebb apk, és 5.9.0-at találtam, amit sideloaddal feltettem. Nem volt jó, és kínai karaktereket is dobott. Visszatelepítettem a 4.3.2 verziót, az jó.
Nálad nem tudom mi lehet a gond. Az AX1800 routered az kínai vagy nemzetközi firmware? Akkor ismeri fel Chinese mainland szerver beállítással, ha kínai van rajta.
Nekem vannak kínai és nemzetközi firmware-rel is routerek. Kezeli mindegyiket távolról az app ugyanazon fiók alól, csak váltanom kell a beállításokban a kínai és a magyar régió között. -
-
Multibit
nagyúr
válasz
Fall-N #94461 üzenetére
A kliensek és a klienseken futó alkalmazások is elképesztő mértékben tolják (tolnák) ki az információt a netre. Ez az oszlopdiagram egy 24 órás intervallumon belüli blokkolások számát mutatja. Az első és második oszlop Apple eszköz. Egy Scrabble-szerű játék műve.
-
zozy84
senior tag
válasz
Fall-N #93817 üzenetére
Akkor miket kellene néznem, hogy legalább a router “sokáig” jó legyen. A mostani is bő 10 éves. Ezzel arra célzok, hogy ha már veszek egy újat akkor ne 5-10-15-20eft-on múljon egy sokkal jobb és időtállóbb. Fentebb említett ismerősöm szerint egy Tp-Link AX1500 bőven elég és 19eft.
Ha már TP-Link akkor én az AX55-öt néztem. De persze lehet, hogy lenne jobb megoldás ennyiért vagy kicsit többért. Nem tudom.
Modemből pláne fogalmam sincs milyen kellene. -
ujtordai
tag
válasz
Fall-N #93688 üzenetére
Helló!
Sajnos tévedtem, Nem kapta össze magát! Egy használhatatlan eszköz A D-Link Eagle pro Ai! Csak egy példa, tegnap beállítottam saját ssid val net pw vel. tök jól működött! Ma beállítottam a firewal settings et és a laptopon a net sebessége speedtest.net lecsökkent, holott vezetéken csatlakozik max 100mbps re holott 1000mbps es netem van általában 840mbps körül szokott lenni. Wifi speed meg max szintén 100 körülire romlott pedig volt 430mbps is. Reboot után sem javult meg! -
ujtordai
tag
válasz
Fall-N #93626 üzenetére
Hello
Megvettem a d-link Eagle pro Ai M15 öt 3 egység, plussz egy 1gb s active hub.
Teszi a dolgát, minden egység vezetéken csatlakozik a main egységhez. wifi speed dl/ul 357/287 körül digi 1000 esetén. 84m2 lakás eddig csak 2 egység van bekötve de a legtávolabbi pontokon is megvan ez a sebesség. -
st6969
őstag
válasz
Fall-N #93612 üzenetére
De a MiWifi alkalmazást hogy kell használni? Pont most tettem fel itt is a kérdést
3 lehetőséget kínál:
1. Sign up,
2. Sign in
3. Setup a new router.
A másodiknál bejelentkeztet a Mi fiókba, és azonnal automatikusan elkezd routert keresni --> nem talál
Ha az utolsóra nyomok (setup a new router), ugyanezt a keresést indítja el --> szintén nem talál routert.
Mindeközben a router által működtetett wifi hálózatra vagyok kapcsolódva.
MIt nem csinálok jól? -
woodworm
veterán
válasz
Fall-N #93428 üzenetére
Ez azért van, mert az olcsó, belépőszintű hardverek nem használják a frissebb, wave2-s chipseteket.
Ha meg a streameket nézzük, akkor az ac750-es routereknek nincs rá szükségük, az ac1200-asok pedig vagy használják vagy sem.
Igazából a 3x3 és 4x4-es konfiguráció esetén van értelme. -
Haart
addikt
válasz
Fall-N #93383 üzenetére
nekem jobb lenne mert pl a xiaomi robotporszívó 2.4g-t tud, én meg telómmal nem azon akarok lógni mert lassu. És ha 5g-n lógok nem tudom vezérelni, át kell lépjek 2.4g-re. Ez sztem tök gáz.
És félreérted mert a hatótávnak ehhez semmi köze, minden hatótávban van mind 2.4 mind 5g-nek. nem azért kérdeztem mert a kliens nem látja távolról az 5g-t erről szó sincs. Egyeszerüen nem tud 5g-t a kliens. -
Kaci84
őstag
válasz
Fall-N #93374 üzenetére
Értem. Az olcsóbb változat esetleg nem lenne megfelelő? AX3200? kicsit keveslem is a 3 LAN helyet.
Minden márkának vannak negatív véleményezői. Nekem most fura, hogy többen mondjátok, hogy a TP link nem olyan jó. Miközben évek óta úgy tudtam a hálózati termékek esetén jó választás szinten bármit is veszünk. Van itthon egy tucat wifi stick 2 swich, 1 router, 3 okos konnektor és mind jól üzemel.
Az AX 3600 párja TP és Asus oldalon? Illetve egyel kisebb/olcsóbb pl. AX3200 modell párja TP és Asus oldalon?
Mi a külömbség? Vajon kihasználnám? Ne feledjük, nekem 100-as netem van, az 1000-res 10+ év a sok PC ami meg rá van kötve alig van netforgalma. -
riki
senior tag
válasz
Fall-N #93362 üzenetére
Most vitába szálnék veled,én egy ax73 tulaja vagyok,ilyen stabil routerem még nem volt. Nálunk ketten is home office ban dolgoznak ,folyamatos Wowifi több telefonon ,média lejátszók ,netflix,hbo go ,xiaomi robotporszívó,és még egy panaszt nem hallottam a családban,nem úgy mint a régi n18 nál ,pedig azt is támogatta egy Tenda a18. A frimware frissitésről ma is jött ki új [link] ,de mivel auto-n van ,már ott figyel rajta.A homeshield /igaz 13 ezer egy évre/de védi a linuxos gépeket is a hálózaton .Nekem semmi problémám az egyedi csatornákkal, nem vált vissza, a Tenda 48-on az ax73 64 -en szórja az 5g-t.
-
moon73
csendes tag
válasz
Fall-N #92828 üzenetére
Nem igazán az ac-s képességekre van szükségem.
-Amire szükségem van, megbízható, erős hardver, hosszú élettartam Wifi 4 2,5-5Ghz-en, mert az eszközem amikkel rácsatakozom Wifi 4-esek. Persze nem baj ha tud wifi 5-öt is a jövőre nézve, de pl. Wifi 6-ra egyáltalán nem lesz szükségem, még vagy 5 évig az errefelé elérhető 150-500 Mbit-es netek mellett. Most 150 mbites netem van, de szegény wrt54 gl csak 45 mbitet tud átengedni, elavult.
-Jó ha tudunk rákapcsolódni egy 70x70 m-es területen, falon keresztül, legalább youtube zenék meg soundcloud szintjén.
-Tudja tömni a wifi 4-es plazma tévét a routertől 4 m-re fullhd filmmel az nekem elég.
-Kell még széles körű paraméterezhetőség, nyílt forráskódú firmware telepíthetőség, erős hardveres tűzfal képességek.
-Ezek a 20-25 khufos asus cuccok igaz fejettebb szabványokat tudnak, de többnyire gyenge jelerősséggel, kicsi hatótávval, de azzal nem vagyok előrébb.
De ha tudtok más erős, stabil, megbízható openwrt-s routert wifi 4 es erős képességekkel megköszönöm az alternatívákat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Linux Mint
- Debian GNU/Linux
- Azonnali játékos kérdések órája
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Házimozi belépő szinten
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest