- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz
freemanone #95315 üzenetére
Neked most az lenne a lényeg hogy legyen wifi az udvaron? Akkor miért nem raksz egy kültéri AP-ot ki a házfalra, teraszra, vagy egy oszlopra a kertben? Biztos van többet tudó is de pl link
-
-Maci-
addikt
válasz
freemanone #95315 üzenetére
Na erre még nem gondoltam! Kipróbálom majd nyitott ajtónál is. Köszi a tippet.
-
Bacusuz
őstag
válasz
freemanone #94601 üzenetére
pedig hirtelen megörültem hogy van info, nem baj hamarosan lesz remélem.
Egyébként nem is igazán értem Asusék logikáját mert az új TUF gaming AX3000 v2 már fent van a weboldalukon pedig még ára sincs, ez meg kapható de a hardveréről nem sokat tudni..... -
Alex91
félisten
válasz
freemanone #94585 üzenetére
O az AX58U-ra kivancsi...
-
Aprósólyom
addikt
válasz
freemanone #94172 üzenetére
"Ha más is forgalmaz azon a node-on akkor simán vannak akadások a stream-ben. Pedig egy AX82U-ról van szó, ami nem egy gyenge darab."
Véleményem szerint (rengeteg olvasás és több heti tesztem van benne) ez elsősorban a WIFi technológiai korlátaiból fakad, nem pedig abból, hogy 5000 forintos vagy 100 000 forintos eszközt veszel. (Lehet az utóbbi eset is, ha nagyon terhelt a háló, de ahhoz rendesen meg kell izzasztani otthoni körülmények között.)A 802.11 tök mindegy, hogy b vagy ax, egy időben vagy csak adatot sugároz vagy adatot vesz/hallgat. (half-duplex) Ha játszani akarsz latency érzékeny játékokkal, akkor szigorúan 1 wifi hálózatra egyetlen egy kliens géppel csatlakozol.
Ha több kliens csatlakozik egy AP-ra, akkor képzeld el mit csinálnak az AP és mondjuk 2-3 kliens: most én beszélek... most én beszélek. Nem, most én beszélek.... Folyamatosan "vitatkoznak" és belevágnak egymás "szavába" vagy várakoznak.... tiszta őrültek háza. A mérnöki zsenialitás, hogy egyáltalán működik!
1 ökölszabályt tanultam meg, ha játék: 1 AP 1 Kliens és a wifi band is lehetőleg szeparált legyen, hogy elkerüljük az interferencia szarokat.... Így is, ha a lakásban mozognak (járnak kelnek a családtagok), akkor ők is simán okozhatnak interferenciát és pillanatnyi micro-lagot. (szintén tapasztalat). Ezért érdemes magasabbra tenni az antennás eszközöket, hogy minél jobban kikerüljük a dinamikus (lakáson belüli mozgás) és statikus zavaró tényezőket (bútorok, lakás beépítettsége).
Mondanám, hogy power-line, de az se jolly joker. Az is half-duplex és csak a gyakorlati próba mondja meg, hogy jobb-e vagy nem. Nem lehet előre megmondani.+ A homogén wifi hálózat mindig jobb, igen. Nálam szét van választva a rendszer felhasználók és wifi szerint. 2.4GHz jobb jelterjedés miatt mobil eszközök. Amit lehet kábelesen csatlakoztatok. Az 5GHz pedig csak a gamer gépemé kizárólagosan egyedül. Senki más nem csatlakozik. A hálózat is only AC mód, nem vegyes. Közel direkt kábeles LAN kvalitát a kapcsolat még -65dB környékén is.
Persze ha sétálgatnak a családtagok a micro lag megjelenhet, mert ugyan az egyik eszköz magasan van, sajna a wifi gateway-t nem tehetem a plafon közelébe.... -
Fall-N
veterán
válasz
freemanone #94359 üzenetére
Leírom én pontosan.
- Xiaomi Mi Box S,
- Telefonok: Poco X3 Pro, Samsung A22 4G
- okosotthon: SmartWise T4 1C EU érintős kapcsoló, 2 db Sonoff Basic R3, Sonoff Mini R2, Sonoff TH10, Sonoff ZBBridge (hub), Sonoff S26 konnektor, Sonoff L1 LED-vezérlő, Tapo L530 izzó, Tapo P100 konnektor. Ez 13 eszköz, plusz ha jön 1-2 vendég akkor lehet ez 15 is. Ebből 1 darab van csak a konyhában az összes többi egy 5x5 méteres szobában van. -
LustaDick123
tag
válasz
freemanone #94172 üzenetére
&BB9000
Köszi a segítséget, beruháztam egy AX55/AX56U párosba. Mindenhol lefedik a házat "fullos wifivel", a jelenlegi 150/50-es netet ki tudom hajtani.
-
válasz
freemanone #93573 üzenetére
Köszönöm!
Érdekes megoldások ezek a Qnaptől, még tájékozódgatom a témában.
Az mindenesetre baromi jó, hogy ezek a kezdeményezések az innováció motorjai.
MaCS
-
válasz
freemanone #93552 üzenetére
Köszönöm, nézelődöm!
Amúgy mi az a meshVPN?
Köszönettel: MaCS
-
válasz
freemanone #93536 üzenetére
Azt tudod esetleg, hogy a Qnap meshhez milyen eszközöket lehet kapni?
Köszönettel: MaCS
-
válasz
freemanone #93545 üzenetére
Ó, igen, a klienslista... Hát, az tényleg nem egy stabil jelenség. Nálam konkrétan nincs is beállt állapota. Vagy akkor lehet, hogy annyira lassú, hogy azt sosem éri el?
Sajnálom, hogy szívtál a 82-essel (én még nem találkoztam vele), és örülök, hogy a Qnap ilyen jó.
MaCS
-
válasz
freemanone #93543 üzenetére
Ezt a GUI-lassúságot én sem igazán értem. Tucatnyi Asus routerrel volt/van dolgom, köztük régi és ennél agyonterheltebb példányokkal is, de a GUI nem lassult le soha. Nem mocsárlassúságúra nem, hanem semennyire.
Szóval furcsa.
Emellett köszönet a kimerítő beszámolóért, nagyon hasznos volt!
MaCS
-
Alex91
félisten
válasz
Végre egy gyors GUI, a mocsárlassú AsusWRT után.
Nem tudom, en nem erzem az Asus GUI-jat lassunak, vagy az AX82U joval gyengebb lenne az AX92U-nal? Vagy esetleg a Mesh kabar be, mert nalam az nincs? -
válasz
Nagyon szépen köszönöm, köszönjük a beszámolót.
Szerintem el is dőlt, hogy én is beruházok egyre, csak a értékelhető felhasználói tapasztalatok hiányoztak - eddig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged