- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
válasz
Gubek-Einste #69652 üzenetére
Családi házas környezet, a router a földszinten van, ezen kívül van még egy emelet, kb. 2x65nm, a ház új építésű, téglából van. Megmarad a régi routerem is, azt felviszem az emeletre jelerősítő funkcióban megy majd tovább. Amúgy más különleges kívánságom nincs a korábban felvázoltakon kívül. Jó lenne, ha 20ból kikerülne, de ha jó a 14ezres TPLink, akkor az még jobb.
-
eri
tag
válasz
Gubek-Einste #69588 üzenetére
Csaladi haz, harom szint, beton falak, terasz is benne lenne es a kert is. Most ket repeater van hasznalva, ezek lefedik a teraszt, kertet csak reszben. A haz korul ures telkek vannak a szomszeddal nem osztoznank. Max 10 db telefon vagy tablet, 8 pc wifin, n-es vevovel. 30k a keret. Plusz meg annyi hogy nem biztos hogy olyan helyen vezetik be a hazba az optikat amit utpvel el lehet erni igy a desktop es a gaming is wifin menne. Most egy netgear g-s wifi adaptert hasznalok utp mellett a desktophoz erre az adapterre is kernek javaslatot cserere. Koszonom!
-
szpali
addikt
válasz
Gubek-Einste #69563 üzenetére
Gondolom a 68-as is tudja akkor
(picivel drágább, de az létezik fehér színben is)
-
bucihost
senior tag
válasz
Gubek-Einste #69561 üzenetére
Köszönöm
-
bucihost
senior tag
válasz
Gubek-Einste #69551 üzenetére
Egy Asus Rt N12+ routeren van most a net. Falak száma 0. Egy L alakú nagy nappali egyik végéből a másikba kellene. Légvonalban ~ 10-12m
Szomszédok?
Szembe szomszédnak UPC mellettünk lévő szomszédnak T-s routere van amiket mi is látunk a nappaliból. (már ha erre gondoltál
)
-
sabat
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #69518 üzenetére
Mi a vélemény a D-Link DIR-882 EXO AC2600 routerről. Lényegesen olcsóbb a Synology AC1900-nál. Megéri a plusz 15 eFt-ot a Synology?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gubek-Einste #69511 üzenetére
nálunk 30as belső téglafalak vannak, ezeken kell átmennie a wifinek, hogy a laptop/telefon jól működjön, filmet pl röccenésmentesen lejátszon. nálunk javarészt Nes wifis cuccok vannak, az 5Ghz nagyjából fölösleges, viszont a 2.4et jól kezelje.
pincében betonfalak is vannak, és ott az 56on az integrált antennáival jobban működik, mint fönt a 1043 3 dedikált antennával
ezért akarom a földszinten is asusra cserélni. az 56osommal évek óta 0 problémám van, elképesztően stabil és erős készülék.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gubek-Einste #69506 üzenetére
Wifi szempontból nincs előnye a 4 antennának?
-
Noland
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #69493 üzenetére
Köszönöm. A Cisco RV32xW és RV34xW eszközeivel van esetleg tapasztalat?
Megnézem amiket írtál, még egyszer köszi! -
Sordoran
addikt
válasz
Gubek-Einste #69497 üzenetére
Akkor a TP-Link C5 V4 lesz a kiválasztott. Köszönöm a segítséget!
-
Sordoran
addikt
válasz
Gubek-Einste #69495 üzenetére
Kertes ház, szilikát falak. 1-2 ilyen falon kéne átmennie a jelnek mindössze, légvonalban kevesebb mint 10 méterre. Szomszédokból elég gyengén 3-4 wifi jel ér el ide csak, -80-90 dBm erősséggel, mind 2.4 GHz.
-
Noland
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #69489 üzenetére
Falak száma, anyaga: gipszkarton, 2-4.
Net sebesség: 1Gbps+200Mbps.
Eszközök: 2-3 videó stream, 4-6 PC kliens és tablet.
Pricing: A TP-Link TL-ER604W ára szuper lenne, de ennek a duplája a maximum.
Igények: load balancing, gigabit portok, VPN, WLAN nicetohave, a lan-wan throughput legyen Gbps közeli. -
libus
őstag
válasz
Gubek-Einste #69477 üzenetére
Ezt nem mondanám, hogy rövid ideje tesztelgetem, mert e hónap elejétől (kb. 3-tól) az van rákötve az irányított antennára. És semmi kihagyást vagy akadozást nem tapasztaltam.
Találtam ma egy ugyanilyent (843ND) 5k-ért.
Meg is veszem szerintem, mert úgy nézz ki, hogy ennyi használat után bizonyított ez a két antennás router,. -
libus
őstag
válasz
Gubek-Einste #69469 üzenetére
De mégis jobb sebességem van a 843ND-vel, mint a 741ND-vel.
Akkor ez miért van? -
libus
őstag
válasz
Gubek-Einste #69467 üzenetére
De akkor a 2 antennás router (2x2 MIMO-s) még jó lesz erre a célra nekem?
De a 3 antennás viszont már nem jó?
Vannak régebbi 941ND v5-ös routerek, amik 2x2 MIMO-ak, de 3 antennás. Akkor ez sem jó? -
libus
őstag
válasz
Gubek-Einste #69463 üzenetére
Pedig azt hittem, ha sikerült nagyobb sebességet elérnem a 2 antennás (843ND) routerrel, a 741ND-hez képest, akkor nem lehet talán gond a 3 antennás router sem erre a célra.
Akkor max. 2 antennásban gondolkodjak?
Mire érdemes odafigyelnem? Melyik a fontosabb?
-LAN/WAN speed 10/100/1000
-RAM
-FLA
-CPU
? -
donat_sz
senior tag
válasz
Gubek-Einste #69419 üzenetére
ASUS PCE-AC55BT mellett tettem le a voksot. Remélem remek párost alkotnak majd az AC66U B1-el
Köszönöm a segítséget! -
iff
senior tag
válasz
Gubek-Einste #69455 üzenetére
Ezt tapasztaltam a TP-Link 3600-as router gyári szoftverével is, ezért van OpenWRT rajta, még a vargalex féle, de már nem olyan mint volt. Tavaly amikor váltottam 150/20-ról 250/20-ra az simán ment. Most egy pár hónapja elkezdett furcsán működni (pl. wifit eldobálta), de közben 300/20-as netem lett. Próbáltam gyári ill. visszatéve az OpenWrt-t, most stabilnak mondható (OpenWrt-vel), de csak max. vezetéken 180-210Mbit/s letöltést produkál (gyárival is ezeket mértem). Találtam egy boltot ahol lehet, hogy lenne c5 v2-es, de ahogy próbáltam utána járni, erre nincs openwrt. Nem tudom, hogy a V2-es mennyivel megbízhatóbb, stabilabb a gyári firmwarrel. Másik fórumon olvastam, hogy azért vannak bajok a c5 v2-el is.
-
libus
őstag
válasz
Gubek-Einste #69458 üzenetére
Igen, a 741ND csak 1x1-es volt.
De a kölcsön kapott 843ND már 2x2-es, és jobban is jön vele a sebesség.
1043ND-vel is jobb sebességet kapnék a 741ND-hez képest?
Meg gondolom jobban birná a 1043 a Voip-ot, meg a Ps4-et? -
libus
őstag
válasz
Gubek-Einste #69456 üzenetére
Dehát ez az antenna már adott, csak tönkre ment a router amire rá volt kötve.
Szóval router kellene.
Ami volt rajta (741ND) már nem kapható.
Kipróbáltam egy kölcsön kapott 843ND-vel, és ezzel legalább 20Mbit/s-el jobb sebességet mértem.
De ez sem kapható.
1043ND-t tudnék 7k-ért venni. -
donat_sz
senior tag
válasz
Gubek-Einste #69419 üzenetére
köszi a részletes választ!
Van ezek közül is olyan, amint ár/érték/minőség arányban különösen ajánlanál? vagy ezek közül már csak a pénztárcára bíznád a választást? Árban elég jelentős különbségek vannak.15-25e kb duplája egyik a másiknak, de nem látom sajnos tisztán, hogy valós használatban ennek valaha látom is az előnyét, mint a router esetén (pl. időtállóság)Részemről mindenképpen, PCI-E opció előnyben van az USB-vel szemben, így ha azokból történő választásnál tudnál még iránymutatást adni, az nagy segítség volna.
-
Istv@n
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #69426 üzenetére
Szia!
Mért nem ajánlott az azonos ssid? Pont erről keresek valami leírást....
-
polgi803
őstag
válasz
Gubek-Einste #69423 üzenetére
Köszönöm szépen... nekem is csere lesz a DIGI optikaihoz...
-
donat_sz
senior tag
válasz
Gubek-Einste #69362 üzenetére
Az eddig olvasottak alapján kezdem letenni a voksom az Asus AC66U B1 mellett. Archer C7 ellenében a jövőállóságra felhozott érvek voltak a meggyőzőek.
E mellé milyen PCI-E-s wifi adaptert javasolnátok?
Sajnos a hálózati kábel az adott szobába macerásan (vagy küllemre nem preferált módon) kerülhetne csak be.
Ennek okán szükséges a wifi kapcsolat. Egy fal van csak légvonalban útban.
Cél a gyors hozzáférés az internethez de legfőképp a NAS-hoz (rotuerre lesz kötve kábellel), ahol dokumentumok, médiák, munka fileokhoz kell hozzáférni. -
RM1
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #69353 üzenetére
Köszi
-
cigam
titán
válasz
Gubek-Einste #69362 üzenetére
Köszi! Akkor az lesz.
-
Mr.TuX
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #69357 üzenetére
Gubek-Einste Köszönöm a segítséged.
1 szobába lenne minden 50-cm re egymástól!
upc 150/10. de a lényeg 1 nagy-gép és 1 tv lenne rá kötve havi szinten 5-10 torrent futna azok is filmek, sorozatok és ha úgy van a tv-n le tudja játszani a nagy-gép bekapcsolása nélkül.
Samsung ue32f5300 tv-m van. minden adott elméletileg.
Keret: max 30.
-
válasz
Gubek-Einste #69276 üzenetére
Pénteken vettem szegeden e digitálnál, v2-t.
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste #69297 üzenetére
Ez erősen változhatott a 4.14-es kernelben bevezetett Flow Offload óta...
-
HUN_Szuh
tag
válasz
Gubek-Einste #69316 üzenetére
Elvileg routerként üzemel, jelenleg 3 gép van rákötve.
-
HUN_Szuh
tag
válasz
Gubek-Einste #69314 üzenetére
Az igény igazából az amit leírtam. Az árral úgy vagyok, h amennyire utána néztem nashoz gigabites router kell, azok meg elv ilyen 15-20k tól vannak. Semmi szomszéd, család v kiskutya nem fogja használni, csak én. A wifi az nem prioritás. Az alap koncepció, h szeretnék egy nast és ehhez kell egy stabil router, de nem tudom mennyire lehet probléma a fent emlitett Huawei eszköz.
-
bb71
őstag
válasz
Gubek-Einste #69302 üzenetére
Nézegettem, de még a B1 is gyengébb tudású, mint a 68U, miért ezt ajánlod?
-
hyper83
tag
válasz
Gubek-Einste #69297 üzenetére
Koszonom a gyors valaszt. Ha jol ertem ezt a hardveres NAT dolgot, akkor az OpenWRT csak SW-es NAT-ot tamogat, tehat hiaba van gigabites netem, LAN-on ennek a toredeket tudja csak tovabbitani, attol fugg mennyit bir a CPU.
Esetleg van valami tapasztalat hogy az emlitett Asus AC66U B1 OpenWRT-vel SW-es NAT-al mennyit tud, bocs a lama kerdesekert.. -
bb71
őstag
válasz
Gubek-Einste #69299 üzenetére
Akkor mit ajánlasz?
-
Mexbacsi
tag
válasz
Gubek-Einste #69288 üzenetére
Köszönöm. Királyok vagyok, c5v4 lesz
-
Mexbacsi
tag
válasz
Gubek-Einste #69286 üzenetére
Csak saját lakásban használnánk. Semmi extra, sima netezes letoltesre kell. Én ezt néztem ki még az ára miatt. https://www.arukereso.hu/router-c3144/tp-link/archer-c1200-ac1200-p356075045/
-
o_pegazus_o
tag
válasz
Gubek-Einste #69278 üzenetére
Nagyon köszönöm! A Archer C5v4 lesz a befutó.
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste #69237 üzenetére
írd át az alap tanácsot
AC66U B1 28ezer körüli árra -
stairmaster
tag
válasz
Gubek-Einste #69202 üzenetére
Megéri keresgélni a v2 (fekete) fajtát? Vagy annyival nem jobb mint a v4.?
Valamint keresek még egy olyan routert, amibe SIM kártyát lehet tenni (telenor 4G), és a mobilnetet osztaná szét. Erre melyik a legalkalmasabb?
Net sebessége: 300/50Mbit
A telenorba a Huawei B525-öt akarták adni.
Előre is köszönöm!
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste #69220 üzenetére
28körül kapható már
szóval még jobban bestbuy
[link] -
Robertó79
tag
válasz
Gubek-Einste #69207 üzenetére
20 mb mikrós
-
stairmaster
tag
válasz
Gubek-Einste #69200 üzenetére
-
FurrierX
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #69184 üzenetére
https://www.arukereso.hu/router-c3144/tp-link/archer-c5-p234706709/?gclid=CjwKCAjwlejcBRAdEiwAAbj6KSorTSsZPNj8AA0SpCCCetJvldcR75zsvkAg3Aa3Rb9KrofzuLZXKRoCGskQAvD_BwE
Ez akkor nem is V1?
-
apple87
senior tag
válasz
Gubek-Einste #69164 üzenetére
Szia!
Panelbe lesz beton falak, a lakás 63nm.
Digi 1000/200 nethez kellene
Telefon és laptop használná a wifit
Azt szeretném hogy jól adja a jelet mindenhol,
igazából ezt néztem ki [link] vélemény? -
Torry
addikt
válasz
Gubek-Einste #69155 üzenetére
Mindenki wifin van kivéve az asztali, tényleg szükséges volna?
A számla fontosabb lenne így maradnék az itthon is elérhető verziónál.
Hogyan legyenek elpakolászva?Open wrt-t rá kell szuszakolnom majd a xiaomi-ra?
-
hkari
őstag
válasz
Gubek-Einste #69157 üzenetére
Családi házban lenne a router.Ytong falak vanak, nincsenek nagy távolságok, a felső szinten a ház teljesen középpontjában van a router. Jelenleg egy TPlink Archer C5 v1 -van, de eljárt felette az idő, sajnos sokat rendetlenkedik, ezen kívűl a kertben már nagyon instabil a jele is sajnos. Szomszédos wifikkel nincs baj, maximum 4-5 ami fogható, és 5Ghz-et senki sem használ.
Eszköz sok van rajta, mert 6 ip kamera, nas, 3 asztali gép, 3 "okos" tv, és 3 telefon.
Tplinket azért zárom ki, mert 1 év után semmi frissítés nem érkezik rá, és unom, hogy a terméktámogatásuk egy nagy 0.
A Synology RT2600ac jó választás? Nem olcsó darab, de ha hosszú távra nézem, akkor megéri azt választani?
Köszi szépen a segítséget!
-
Torry
addikt
válasz
Gubek-Einste #69146 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
2 emelet, fent 3 szoba, lent 2, gondolom fém födém szerűség a két szint között, szinteken belül pedig szerintem gipszkarton + sima tégla
Jelenleg a modem lent a bejáratnál, kábellel felhozva a 2. emeletre egy routerbe majd az én szobámban (legtávolabbi szoba a modemtől) még 1 router bridge-be kötve és onnan kábellel az asztaliba.1 Tp-link wd-3600 (modem fölött) és egy tp-link wr841 open-wrt-vel
Okosabb lenne esetleg máshogy elhelyezni az eszközöket?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
80-as netet tudunk csak intézni max...Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
4 laptop - 1 asztali, 5 telefon, szóval elég sok eszköz használná valószínűleg egyidejűleg, az lenne a legfontosabb, hogy mindenkinek jusson egyenlően net, ha esetleg játékra adom a fejem stabil ping, hiába a többi eszközMennyi lenne a beszerzésre?
Természetesen minél kevesebből szeretném megúszniMilyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Csak a fenti -
válasz
Gubek-Einste #69135 üzenetére
Oké, sorrendbe rakom őket és kiegészítem azokkal, amiket írtál (meg berakom a Mikrotiket).
Tényleg nem jó, az ilyen vertikálisnak tervezett router.
A nem gigabites Xiaomikat ne töröljem ki esetleg? Némelyik változat elég kínai belpiacos, meg amúgy is csak 10/100-asok. (Eleve csak a xiaomi routeres cikkemhez csináltam, azért gyűjtöttem őket össze érdekességképpen.)
Mehet összefoglalóba, persze.
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste #69135 üzenetére
AC68U viszont nem biztos hogy jó infóval mert abból is van kismillió HW verzió
és az újabbak abban is 1GHz-es 2magos Broadcom procit kaptak
sőt van már 1,4GHz-es ishogy idehaza melyik HW verzió van most boltokban az meg jó kérdés
tessék
AC68U verziók [link]ráadásul ha jól tudom az AC66U B1 = AC68U (B1/C1/E1) = AC1900
szóval az AC66U B1 is tud 600MHz-et 2,4GHz-en bár tökmindegy még 450-et is kevesen használnak
valamint tud Beamforming-ot is pedig sehol nem reklámozzák
illetve még illene a táblázatba berakni melyikre milyen alternatív FW lehetséges
Asus-nál meg amelyikhez van Merlin -
Erwinke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #69107 üzenetére
ADSL
Ad, de olyan drágán (10e ft + a havihoz is vlmennyi amig nálunk van 300ft/ho) gondoltam lehet olcsóbban venni. -
woodworm
veterán
válasz
Gubek-Einste #69098 üzenetére
Mindenki lehúzza ezeket a fast ethernetes ac1200-as routereket, pedig lehet a másik irányból is nézni ám. Igaz, hogy a legtöbb túl van árazva, de ennél szinte a tp-link 841n vagy asus rt-n12d1 árából megkapom pluszban az 5GHz-et. Tehát aki tudja mit vesz, annak azért érdemes számításba venni, mert teljesítményben hozza azok tudását.
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste #69091 üzenetére
Nekem van egy Linksys WRT3200ACM-en, OpenWrt-vel használom. Működik, ahogy kell.
-
Peratta
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #69074 üzenetére
Hogyértve?
-
b.kov
senior tag
válasz
Gubek-Einste #69069 üzenetére
Szuper, köszönöm a gyors választ.
-
seger
addikt
válasz
Gubek-Einste #69062 üzenetére
Telekom oldalán alcatel van 20600 körül. Neten rakerestem, 12500-tól találtam, csak nincs készleten
-
Jostikacska
tag
válasz
Gubek-Einste #69053 üzenetére
Köszönöm.
-
ceripapa
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #69030 üzenetére
Szia !
Nézegettem a fórumot este és erre gondoltam : Asus RT-AC66U B1 szóval meg is rendeltem.
-
DEJVID
őstag
válasz
Gubek-Einste #69023 üzenetére
Egy jelszó beállitáson túl nem nagyon lesz rajta konfigolva semmi. Szimpibb neki a tp-link.
(Én csak a hírnök vagyok)
-
DEJVID
őstag
válasz
Gubek-Einste #69020 üzenetére
A tp-linkkel szemben gondoltam.
-
RazielZ
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #69017 üzenetére
Rendben, köszönöm a gyors választ. Ezekszerint ez tökéletes lesz 500as netre.
-
DEJVID
őstag
válasz
Gubek-Einste #69016 üzenetére
Erősebb bennük a hw?
-
m4rk.89
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #68990 üzenetére
Köszönöm!
-
m4rk.89
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #68988 üzenetére
Webshopok gyakran elirjak a típust ezért megkérdezem.. Erről lenne szó? Ez jó ár érte?
-
Arti1
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #68962 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
Megnézem őket, de addig is még 1 kérdés:
Ezek közül valamelyik tudna olyant, hogy:
A routerre gigabitesen kábellel lenne rákötve egy Syno NAS.
A routertől kb. 3 méterre a másik helyiségben (10cm-es tégla fal, 1 db) lenne egy 4K-s smart TV.
Tudná valamelyik router akadásmentesen vezeték nélkül továbbítani a TV-nek a NAS-ról a 4K UHD videót? (Ha a többi eszköz nem szűk keresztmetszet, csak a router a kérdéses). Úgy, hogy közben megy még telefonon youtube és facebook is WIFI-n?
Vagy ehhez már egy jobb kategóriás (drágább) router kellene?
Köszi szépen! -
ekkold
őstag
válasz
Gubek-Einste #68962 üzenetére
A 1043N is tud vendéghálót sávszél korláttal?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Gubek-Einste #68937 üzenetére
Esetleg hasonló árban más? Vagy ez a c5v4 ennyire jó?
-
válasz
Gubek-Einste #68945 üzenetére
Igen valóban.
Benéztem a kérdést. -
SeatZola
őstag
válasz
Gubek-Einste #68944 üzenetére
Napi 6-7 óra használat lenne, de nagyrészt az irodában az asztalon a tablet mellett lenne használva, töltőről. Nagyritkán 1-2 órát mobil wixiként zsebben hordva. A lényeg, hogy a 100-120 Mb/s letöltésit és a 50-60 Mb/s letöltésit át tudja adni a tabletnek olyan 1m távolságból. Csak netezésre lenne használva. Otthon egy Asus RT-N18U wifijét használom.
-
Tocika
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #68907 üzenetére
Köszönöm!
Remélem jó lesz... -
libus
őstag
válasz
Gubek-Einste #68908 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a 801ND-s AP talán nagyobb sebességet tudna hozni, mint a 701ND-s AP router a max. 60Mbps-vel.
De akkor a 801ND egy antennával nem hozna jobb sebességet, mint a 701ND? -
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste #68917 üzenetére
Köszi. Pár review-t átolvasok vásárlás elött.
Synology AC2600 60k felett van ujonan igy sajna nem játszik, illetve egy ,,átlag usernek" mint ő nem ajánlottam.Köszi a segítséget.
-
kaciokos
őstag
válasz
Gubek-Einste #68909 üzenetére
Köszi a választ.
Családi ház, tégla falak, a probléma az elrendezéssel, hogy a routert csak egy helyre tudom tenni, és a hálószoba felé egy hosszú falat nagyon lapos szögben kell átvinnie, ami a TP-LINK WDR3600-nak elég gyenge jelerősséggel sikerül, ezért lenne jó ennél nagyobb hatótávolság. A többi helyiségben viszonylag kicsi az árnyékolás.
Kábelen egy Synology NAS, egy PC és egy noname Androidos médialejátszó lóg rajta, WiFi-n két telefon (iPhone és Samsung S7), két tablet (iPad és Huawei) és egy Lenovo laptop, amit a párom munkára használ napi 8 órában.
A 30k körüli ár nekem teljesen OK, de ha magasabb összegért nagyobb hatótávot kapok, azt is megfontolom.
Az egyéb igényeket már leírtam: nagyjából hajtson ki 1Gb-es Digi netet (a "nagyjából" azt jelenti, hogy ha 500 Mb lesz belőle, az se baj, de ne 200 Mb), legyenek Gb-es LAN portjai, legyen rajta USB külső HDD rádugásához, és tudjon vendég WiFi-t.
Egyéb extra szolgáltatások nemigen hatnak meg, a hatóttáv és a stabil működés sokkal fontosabb. Ha muszáj, custom FW-t is használok, mint most is, de ha lehet, elkerülném.
Nézegettem, amiket írtál, de lenne pár kérdésem:
1. Asus vonalon az AC86U és az AC87U valóban nagyobb hatótávval rendelkezik, mint az AC66U B1 vagy az AC68U? (forrás)
2. Az AC87U-nál nem baj, hogy viszonylag régi modell?
3. Egy tesztben dícsérik a TP-Link C1900 hatótávját, ez valóban így van? Ja, és jól értem, hogy a C1900 az nálunk a C9 AC1900, vagy valamit összekeverek? -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #68916 üzenetére
Köszi szépen a helyre igazítást. A B525 lesz ami kellhet nekem. Konkrétan kültéri antennát esetleg tudnál ajánlani?
Ezt találtam:
[link] -
libus
őstag
válasz
Gubek-Einste #68885 üzenetére
Szia!
Mire kaptam választ, arra megvettem az Asus AC51U-t.
Kell a biztosítónak a csere routerről a számla.
"Asus AC51U - Osztott antennás dual band így ugyan ilyen antenna kellene rá."/I]
Ennek a külső cserélhető antennái 2,4GHz-ek az 5GHz-es pedig beépített. -
Ciripke
tag
válasz
Gubek-Einste #68883 üzenetére
Jelenleg 53 nm panel, 100mb wan és belső gigabit, wifin csak telefon van, max N-es. További igények: DDNS, esetleg vendég hálózat. Nembaj, ha régebbi modell, rászán tösszeg egyenlőre ismeretlen, hasznát eszköz is érdekelne. Az is lehet, hogy a jelenlegi rendszerbe ilelsazteném, mint második router, de csak a VPN képességét használnám ki. Ez esetben wifi sem kéne.
Köszönöm a sgeítséget!
-
ekkold
őstag
válasz
Gubek-Einste #68858 üzenetére
A korábban ajánlott Mirotik támogatja az EAP-MSCHAP v2-t is.
-
kerlac
őstag
válasz
Gubek-Einste #68865 üzenetére
hát igen, én azt olvastam, hogy gyengébb az Asus és ráadásul dupla annyia kerül, igaz a MI kínai, de gyorsan angolosítható a linkelt oldalon szépen leírják...
-
kerlac
őstag
válasz
Gubek-Einste #68862 üzenetére
és a XI MI 3G ehhez képest? csak mer az kb fele ennyibe fáj.
-
PTomi92
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #68862 üzenetére
Rendben, köszönöm, ez lesz akkor
-
PTomi92
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #68857 üzenetére
Ezek alapján az ASUS RT-N18U és a TP-Link WR1043N szimpatikus a gyorsabb WIFI miatt. Nem nagyon találtam meg hogy ezek közül melyiknek erősebb az antennája. Erről van valami adat?
Köszönöm a választ! -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #68858 üzenetére
Köszi, akkor ez a projekt is bedöglött. Marad más alternatíva keresése.
-
PTomi92
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #68823 üzenetére
Az emeletek között vasbeton van, a válaszfalak téglából vannak. Jelenleg 120Mbit/s sebességű netkapcsolathoz lenne használva, de jó lenne ha a jövőben esetleg gyorsabbat is képes lenne kezelni. Nem használok semmi extra funkciót,egyéb igény nincs, 4 lan kábel csatlakozna rá+ 1-2 laptop, telefon. 10ezer forint körül szánnék rá, ha nagyon kevés ez a pénz akkor persze többet is, mivel jó lenne ha kb 10évig ez is kiszolgálna mint az előző. Sajnos egyáltalán nem értek ehhez a területhez, nem tudom mit kéne nézni rajta, reméleg elég információt adtam. Az előbbiekben rosszul írtam le a router típusát. Helyesen: TL-WR1043ND. Ennek a hatótávja még éppen elég, a legtávolabbi szobában csak gyenge jelet tud biztosítani.
-
válasz
Gubek-Einste #68794 üzenetére
Hát igen, csak a flották nem adnak hozzá semmit
A fent nevezett Huawei 5577 mennyire melegszik másnál torrent közben?
-
válasz
Gubek-Einste #68791 üzenetére
Akkor más hogyan oldja meg a sim kártyás netet?
-
Scale
őstag
válasz
Gubek-Einste #68737 üzenetére
Mégiscsak az ASUS-t választottam, elolvastam a leírásukat, ez jobban megtetszett - meg az antennái is erősebbek.
Köszi! -
ekkold
őstag
válasz
Gubek-Einste #68736 üzenetére
Azért ehhez még egy dolgot hozzáfűznék. Ha azt akarjuk, hogy az AP-nek használt router ne próbáljon a wan oldalán folyamatosan kapcsolatot keresni (ugyanis ez is erőforrást fogyaszt), akkor a wan oldalon érdemes kézi csatlakozást beállítani (ha lehet) így alaphelyzetben a wan oldala offline, vagy kézzel fix IP-t beállítani a wan oldalon.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Gubek-Einste #68720 üzenetére
Váltás úgy nézne ki,hogy 740n 8 otezres kategória)van most és ahelyett lenne a c7 v c9,de most átviszem a c9-et és meglátom mit tud.
-
chipesz
őstag
válasz
Gubek-Einste #68718 üzenetére
Köszi szépen! 🙂
-
Scale
őstag
válasz
Gubek-Einste #68724 üzenetére
A wn822-nek is van külső antennaja, az nem annyira ajánlott eszköz? A hosszú usb kábel miert jó, hogy közelebb lehessen a routerhez?
-
jozsi252
veterán
válasz
Gubek-Einste #68733 üzenetére
Köszönöm szépen! Még annyi lenne hogy
- Cat5e vagy Cat6 kábel képes veszteség nélkül 50m-t áthidalni? Régebben olvastam olyat hogy 100m-t lehet elvileg, de mondom azért rákérdek.
- Az hogy AP-ként tudjon működni a router a következőket kell csak megcsinálnom? IP cím átír 192.168.0.1-ről .2-re hogy el tudjam érni a másodlagos routert a hálózatból. Akkor DHCP szerver letilt. A másodlagos router ip címe 192.168.0.xxx legyen. Elvileg ennyi és működni is fog? -
Starchm
őstag
válasz
Gubek-Einste #68722 üzenetére
Köszönöm
Akkor ha jól értem akár az a xiaomi is elég lenne nekem? Elég kedvező az ára a többihez képest
Láttam azon viszont csak 2 port lenne, esetleg akkor egy switch ajánlást is kérhetek? 3 gép lenne max kábelen. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste #68728 üzenetére
Nem lesz opció a kábel, így nem nagyon van más lehetőség, ha kevés lesz a router, sajnos.
Vannak kábeles végpontok, de ugye a kérdés az, hogy meddig lesz látható a wifi, és honnantól kellene tovább menni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste #68726 üzenetére
Néztem extendert erre a kategóriára, bár abból sem túl tágas a választék. Ezt találtam.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste #68723 üzenetére
Persze.
Próbálnánk úgy is intézni, hogy legyen lehetőség próbára, hogyha esetleg mégis kevés lenne, akkor legyen lehetőség váltani.
Akkor ilyen kategóriában nézelődünk, köszi!
-
dewil666
őstag
válasz
Gubek-Einste #68640 üzenetére
Sziasztok!
Megjött a router.
Pontosan ez: tp-link archer c5 ver4.0
Ez jó lesz akkor nekem? -
chipesz
őstag
válasz
Gubek-Einste #68697 üzenetére
Ez egy iroda, ahol egy nagyobb légtér és egy kisebb szoba van (nem én dolgozom ott egyébként). 8-an dolgoznak ott, tehát nem nagy létszámú. Téglafal van, a 8 számítógépen kívül nyomtatók, mobilok is csatlakoznának hozzá. Az illető akinek szüksége van erre a sávszélességet nem tudja. Hatalmas bútorok nincsenek, főleg csak asztalok.
Tesztben ezt a típust jónak írták: TP-Link Archer AC2300 MU-MIMO Gigabit Router. Ez elég lehet oda?
Árat illetően csak annyit kaptam infónak, hogy "nem számít". -
Scale
őstag
válasz
Gubek-Einste #68698 üzenetére
Holnap megcsinálom a merest.
Ez egy kertes ház, téglából. A falak száma elég nehezen számolható mert ajtó is van kb a router és a padlo-plafon között. Mivel falusi ház ezért a szomszéd relative messze van.
Egy régebbi tplink wr841n.Amúgy ipaddel és egy xiaomi mi a1-el mertem speedtestet a pc leendő szobájában és ipaddel annyit mertem mint az emeleten egy távoli szobában (80+mbps lefelé), míg a telefon gyengébb 10-20mbps-t tudott, de ez a másik szobában is ilyet produkál. Azért majd holnap az általad linkelt hszben az appokat megnezem a szobában, köszi
-
sgery
őstag
válasz
Gubek-Einste #68671 üzenetére
Köszi.
Gearbesten is kapható, viszont egy gondom van vele: mindenhol kínai nyelvet írnak rá. Ez állítható angolra? Mert az biztos, hogy egy kínai menünk ki nem igazodnék
Hivatalosan ezt írják:
"Can i change the language of Xiaomi WiFi router 3G?
No, you can't. It only supports Chinese." -
sgery
őstag
válasz
Gubek-Einste #68668 üzenetére
Nagyjából a ház közepére tudnám így betenni, innen a legtávolabbi falhoz 2db 40cm-es vertfalat kell átvinnie. Az összes többihez max 1db fal vezet, 40cm-es..
Kertváros, legközelebbi szomszéd kb 15m-re tőle, de nincs wifijük. Igazából szinte semmilyen más wifi nem zavar be.
500-as digi net van. Hozzá a digi routere hídba rakva, erre megy rá a wdr3600-as mint fő router. Gondolkoztam már ennek a cseréjén, de annyi minden beállítás van rajta hogy még nem vettem erőt egy új konfigurlására. Frissíteni sem merem már e miatt, bár elvileg a legújabb van fw rajta.
Mobilnetezére lenne csak használva, minden fontosabb eszköz ki van lanozva (pc, tv, nas ...), tablet pc ami picit többet venne ki belőle kb ennyi.
2-3 mobillal, 1-2 tablettel lehet számolni, de semmi komoly. Csak legyen elég erős vétel.Nem tudom mennyiért futnak, azért 100e-ret biztos nem adnék ki rá. Főleg hogy csak wifi jeltovábbítónak lenne használva.
Köszi!
-
dewil666
őstag
válasz
Gubek-Einste #68640 üzenetére
Oké!
Köszönöm!
Akkor ezt veszem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest