- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Latitude
aktív tag
válasz
Istv@n #75777 üzenetére
Családiházas környezet, 3-4 közepes erősségű wifi jelet lát a telefonom/laptopom. Vagy is ez nem okoz problémát. A netet felénk elég drágán mérik, jelenleg 20 Megás netet használunk, de nem tervezem, hogy 150 fölé mennénk (ha csak nem fog a Digi egyszer betörni, és fillérekér mérni a gigás netet).
Melyik lenne az a mikrotik router amelyik "nagyobb/erősebb" wifi lefedettséget biztosítana? -
törölt tag
válasz
Istv@n #70849 üzenetére
Elfogadom, hogy Nálad jól megy! Én nem ezt tapasztalom, a mikrotik fórumán a legtöbb fórumozó sem. De annyi mindentől függ, hogy nem lehet egyöntetűen megválaszolni egy ilyen kérdést.
Én főleg Cisco, Linksys vonalon használtam régebben router-t, azok Wifi-t tekintve jobbak voltak.
Az én vezérelvem amúgy az, hogy a lehető legkisebb teljesítményre visszavett AP-kból rakok le többet CAPSMAN-t használva, így mindenütt optimális a térerő de nem kell csutkára tolni az RF Power-t. Természetesen árban ez a lehető leghaszontalanabb megoldás ;-)
-
válasz
Istv@n #69428 üzenetére
Röviden: két különböző alhálózatról van szó, miért is lenne azonos az SSID-jük?
Az, hogy Te nem fogod tudni őket megkülönböztetni, a kisebbik, bár valós probléma -- de miért jó Neked, hogy nem tudod, hogy melyik melyik?
A hosztoknak jellemzően nem okoz gondot az azonos név, ők fizikai címet néznek.
A gyakorlat viszont egy kicsit más. Nem vagyok egy nagy hálózati szaki, sem tudásban, sem az általam látott hálózatok számát tekintve, mégis, már meglepően sok alkalommal találkoztam olyan helyzettel, hogy instabil a wifi, leszakadnak a kliensek, indokolatlanul alacsony asebesség -- aztán hopp, az addig azonos nevű SSID-k elkülönítése mindent megold.
Egyébként őszintén érdekelne: mégis milyen előnyöket vártok az azonos SSID-k használatától?
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Notebook hibák
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Programozás topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I7-7700, 16GB RAM, SDD) Beszámítás Posta ok (32)
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB FEHÉR, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 94% akku, doboz, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB fekete, gyárilag független, karcmentes kijelző szép állapot, 86% akku, legjobb ár!
- Félkonfig Asus z690, i7-12700k, 4x8gb 4400mhz, 1tb Ssd,
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest