- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #102718 üzenetére
Ma meg is jött.
Szerintem baromi jó. 16 eszköz van rajta, macbook 900/800-at mért az 1gbit/1gbit neten. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #102712 üzenetére
Rendeltem egy ASUS RT-AX57 AX3000 Dual Band WiFi 6-ot.
-
Patice
nagyúr
válasz
Speeedfire #98843 üzenetére
Synology topikban 50-60ezres tartományból javasoljuk a port áthelyezéseket, pl. SSH lehet 62222 porton is, stb. Ezeket a tartományokat nem szokták szkennelni a botok. Leginkább a könnyű prédákra mennek.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Speeedfire #98838 üzenetére
Inkább ide kellett volna írnod.
Amúgy, gondolj bele, ha a NAS-t napi szinten támadják, az azt jelenti, hogy a próbálkozók bejutottak LAN-on belülre. A routered tűzfala nem funkcionál, nem teszi a dolgát.
portok máshova rakva... át van natolva pár port, ezek sem a default portok...
A fentiek azt jelentik, hogy a standard, botok által kedvelt portok zárva vannak? UPnP le van tiltva a routerben? A port nyitogatás helyett jobb lenne, ha VPN-t használnál!Nálam több rétegű védelem működik. Ez egyrészt biztonságosabb, másrészt viszont - pl. fals pozitív blokkolás esetén - megnehezíti a hibakeresést. Valamit valamiért.
Nálam a biztonsági intézkedések routeren kívül és routeren belül is alkalmazva vannak. DNS védelmet használok (NextDNS), IP blokklistákat, és egy layer 7-es tűzfal kiegészítőt. Kívülről csakis VPN-nel érhető el a hálózatom. -
Patice
nagyúr
válasz
Speeedfire #98838 üzenetére
Alacsony portszámon lévő szolgáltatásokat keresik szerintem, pl. SSH, vagy az FTP szabvány porton.
Router nincs véletlenül DMZ-ben? -
bollokcs80
Korrektor
válasz
Speeedfire #69002 üzenetére
ok. kösz.
AC-s eszközzel kb mi a maximum, amit ki tud hozni WIFI-n?
Illetve IGMP-t támogatja? Telekomos tv-box lenne mögé kötve.
-
woodworm
veterán
válasz
Speeedfire #68957 üzenetére
Designt váltottak, megkapta az ívelt szappantartó alakot. Egyébként legtöbbször csak levélváltást követően lehet kideríteni a pontos verziót. A v4-hez tudtommal még nincs cfw, bár valószínűleg lesz, nem sokban különbözik a mediatekes c2-estől.
Erős kompromisszum ez a 10-15 ezer forintos ársáv, valamiből mindenképpen kevesebbet kapsz. Ebben a hardver, a xiaomiban a lan portok, beszerezhetőség. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #68949 üzenetére
Illetve a c5v4-ből honnan lehet tudni, hogy melyik boltban van v4?
-
válasz
Speeedfire #68935 üzenetére
Ezek közül csak a C5v4 ajánlott.
-
Beri
addikt
válasz
Speeedfire #9507 üzenetére
Vagy csak a Plútó épp elbújt a Jupiter mögé
De amúgy 10nél többet kéne mennie mindenképp.
zodo:
741: n-lite;
841: 300-as n, két rádiós MIMO;
941ND 3rádiós MIMO, ugyanolyan belsővel mint a 1043, csak gigabit nélkül.zzeN: Egy 1043ND is áttol annyit, de én megadnám a módját és vennék egy Netgear WNDR3700-at
, meg egy 1043-at repeaternek.
A g wifi vége 20-25Mbit között van, az n-esé ilyen 110-120 körül optimális körülmények között.
A linksysed használható repeaternek, persze, de akkor csak a g wifi tempójával számolj. -
Beri
addikt
válasz
Speeedfire #9503 üzenetére
Olyan 25Mbit körül szokásuk menni, mindenféle bolygók együttállásától függően
-
FixY67
senior tag
válasz
Speeedfire #9098 üzenetére
Mire gondolsz? Hogy wifi nélküli gépen nem gyárt virtuális wifi adaptert, vagy hogy fut rajta az openwrt?
-
FixY67
senior tag
válasz
Speeedfire #9096 üzenetére
Azt hittem, meg tudom keresni, de a virtualbox-ban futó openwrt nem talál wifit
-
nofi
addikt
válasz
Speeedfire #9093 üzenetére
Ismételt köszönet!
-
FixY67
senior tag
válasz
Speeedfire #9093 üzenetére
Ha a "PSK v. EAP" jobb, nem "TKIP v. AES" akart lenni, akkor az EAP lenne jobb, mivel a PSK a PreShared Key rövidítése - gyakorlatilag jelszavas védelem, míg EAP esetében egy authentikációs szerver fut a háttérben és amennyire tudom, ez jelszó helyett kulcspárokkal azonosít. Hátránya, hogy vannak mobil eszközök, amik nem támogatják és elég sokat lehet szopni mondjuk egy freeradius beüzemelésével.
-
nofi
addikt
válasz
Speeedfire #9079 üzenetére
Megvettem ma a TP-Link TL-WR741N-t és amint hálózatra dugtam látta a gépeket, rögtön ki is osztottam magamnak egy statikus IP-t. A wireless is nagyon jó, egy szinttel lejebb az erkélyen is jön a teljes sávszélem (6/1), szóval egyelőre nagyon tetszik, köszönöm a tippet!
Annyit kérdeznék, hogy a wireless-t MAC-addressre szabtam, de titkosítást egyelőre nem állítottam be. Ilyenkor is ajánlott és ha igen melyiket? (esetleg pár szóban a beállításoknak nagyon örülnék)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Speeedfire #9083 üzenetére
jol látom,h az openwrt fizetős lett?
-
nofi
addikt
válasz
Speeedfire #9079 üzenetére
rendben, akkor remélem látni fogja a routert, köszi a tippet!
-
nofi
addikt
válasz
Speeedfire #9077 üzenetére
Bevallom nem vagyok otthon a témában ezért inkább nézz hülyének, de a WR542G -nél " It has built-in NAT and DHCP server supporting static IP address distributing." azaz a statikus IP-t előszeretettel kezeli, akkor gondolom a 741ND-vel sem lesz semmi bajom ilyen téren.
Tulajdonképpen akkor ez egy jóval gyorsabb és fejlettebb mint a WR542G. Még annyit kérdeznék, hogy mivel sosem volt wireless routerem ezért érdekelne, hogy házon belül hány falat bír ki? (első emeleten van a router és szeretnék a földszinten a ház melletti teraszon laptopon ügyködni, gondolom csak elér odáig a jel) -
And
veterán
válasz
Speeedfire #9055 üzenetére
"és esetleg ha az egyik antennát felviszi az emeletre? (persze ha több antennája van)"
Nem megy, erről már rengeteget értekeztunk ezekben a topikokban: [link] (épp a közelmúltban), és [link]. A két antenna nem azért van a routeren, hogy különálló területeket lásson el.
"amúgy több helyen is voltam már ahol 1 routerre több ap is volt, nem tudom h oldották meg, mindegyiknek más ssid-je volt"
Ha más az SSID, az egyben azt is jelenti, hogy azok különálló wifi-hálózatok, vagyis nem úszható meg a fel / lecsatlakozás. De ez sok esetben nem is jelent gondot, hiszen így tényleg egymástól független helyeket lefedni, akár ugyanazon a csatornán, ha egyáltalán nincs közöttük 'áthallás'. -
skoos
őstag
válasz
Speeedfire #9051 üzenetére
Nem is mondam, hogy létezik....csak sejtettem
Köszi! -
And
veterán
válasz
Ezzel csak annyi a gond, hogy a két AP (vagy wlan-router + AP) két külön wifi-hálózatot hoz létre. Hiába leszel ugyanabban a LAN-ban, bármelyikre is csatlakozol, a kliensek nem tudnak szakadás nélkül egyikről a másikra átváltani. Ráadásul ha a két AP ugyanazon a wifi-csatornán van, akkor nem is 'tudnak egymásról', nem hangolják össze a wifi-forgalmat, tehát azokban a pontokban, amelyekben még mindkét AP jele vehető, zavartatásra kell számítani. Ha az átmeneti szakadás (egyikről le-, majd másikra felcsatlakozás) nem probléma, akkor persze ez is járható út, de ilyen esetben nem árt egymástól távoli - b/g-wifi esetén minimum 5 különbséggel - csatornákra állítani az access pointokat. Szakadás nélküli átadás is megvalósítható, ha az AP-k WDS-linkkel összekapcsolhatók wifi-n, és minden lényeges beállításuk (SSID, csatorna, kulcsolás) ugyanaz marad. De ehhez nem árt ugyanolyan gyártmányú eszközöket alkalmazni, valami normálisabb fw-rel, mert a WDS már eléggé gyártó- és szoftverfüggő mutatvány.
-
Alex91
félisten
válasz
Speeedfire #9050 üzenetére
Akkor keveset olvastal
.
-
skoos
őstag
válasz
Nem is mondam, hogy létezik....csak sejtettem
Köszi! -
Alex91
félisten
válasz
Speeedfire #9044 üzenetére
Nem baj, szolj meg hozza, magadat minosited...
-
Alex91
félisten
válasz
Speeedfire #9038 üzenetére
légy oly kedves akkor te is olvasd el h mit írtam, a kábelnetet elég az egyik switch portba dubni mivel oda nem kell jelszó/felhasználónév így nem kell még 1 router
Erre irtam, amit irtam...
Miert, kapok a boltban garival P3-as gepet? Ha van egy elfekvo gepe, akkor jo lesz routernek, nalam is megy tan egy Pentium PRO (azt se tudom mi van benne
) szerver, de azert...
Szoval maskeppen megy ez, mint otthon
.
De en is azt mondom, egy gep IPCop-pal (vagy valami massal), meg switch...
-
Alex91
félisten
válasz
Speeedfire #9036 üzenetére
Mi van
! Most szorakozol...
(Vagy ennyire, hmm...
)
Az, hogy 1000 eves gepre te biznal is valamit? Nem az otthoni halorol van szo... Nem a teljesitmennyel van baj, hanem a koraval. Majd vesznek egy PIII-as gepet, ja...
-
Alex91
félisten
válasz
Speeedfire #9034 üzenetére
Olvasd el meg egyszer, hogy mit irt, hatha megerted
! A jelenlegi netjuk melle szeretnenek egy masikat, nem helyette, melle...
Nem hiszem, hogy egy iskolaba pont P3-as gep kellene
. Persze, ha van egy regebbi gep, az jo lesz, bar akkor se P3-ast raknek be
.
-
Alex91
félisten
válasz
Speeedfire #9032 üzenetére
Nem, mert
1) Ahogy kivettem, marad az a net is, mert ugye az ingyen van.
2) Az a router nem az intezmeny tulajdona...
3) Es igen, 100k-ert kell egy Cisco. (Vagy megosztja egy PC-vel.)
-
Alex91
félisten
válasz
Speeedfire #9026 üzenetére
vélhetőleg már van neki egy routere, mivel eddig volt net és szét volt osztva 100+ gép között
Es gondolom az marad a regi neten...
Amugy 100 gephez nem igazan home/soho cucc illik
. A kozhalos is egy Cisco router...
-
ecaddict
senior tag
válasz
Speeedfire #9022 üzenetére
Nem rontottál el semmit, vsz más/kevesebb progit használsz mint a tipikus optware használó (ill. nincs nagy forgalom a routeren mert az is viszi a memóriát).
Mondhatni RAM-ra optimalizálsz amikor több program közzül lehet választani. RAM használatra kell optimalizálnod.
-
sanzi89
addikt
válasz
Speeedfire #9019 üzenetére
Hát, igen. Pályázatok. Vagy megnyered vagy sem. Ebbe elég sokminden beleszól, iskolai vezetőség, város önkormányzata, aktuális politikai helyzet, szóval ebbe nem is mennék bele részletesebben, nem ide tartozik.
Ezek szerint Te egy szerencsés anyagi helyzettel rendelkező középiskolában tanultál, sajnos vannak olyanok amelyek nem ilyen helyzetben vannak. Erre megint kár szót fecsérelni...
Lényeg a lényeg, egy iskola informatikai infrastruktórája legalább annyira múlik a pénzen, mint a rendszergazdákon. Vagy éppen az aktuáis igazgatón (pl most ment el majdnem egy milka szoborra, de a könyvtárban 2 P2-es kotyog, CRT monitorral). Kinek mi a fontos, és ezen a rendszergazda ha a feje tetelyére áll se tud változtatni.
Ez szerintem egy olyan bonyolult és összetett kérdés, ami egyáltalán nem ebbe a topikba tarozik. És még egy gondolat, hogy a "tanultam, használtam, láttam" nem egyenlő a "én csináltam a hardver beszerzést, én írtam a pályázatot, hetekig paírokat kergettem pálázathoz, stb." Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy ami a felületből látszik, hogy van ez is az is, az nem ilyen egyszerű.
-
ecaddict
senior tag
válasz
Speeedfire #9020 üzenetére
apach-ot eszembe nem jutna routerre tenni. lighttpd-d inkább. php meg a legtöbb programnak kell (lehet neked nem, de a többségnek igen) és már ki is futottál a 32MB RAM-ból. Kezdhetel xinetd-zni (amin a többség elakad...).
-
ecaddict
senior tag
válasz
Speeedfire #9010 üzenetére
Mivel semmi közöm se az Asus-hoz, se a TP-Link-hez (se a többihez), nekem oly mindegy, hogy ki mit vesz. Max. van egy-egy tippem, akit érdekel.
OK, lehet az RT-N16 aránytalanul drága a 1043-hoz képest. Azaz nem annyival erősebb a vas mint amennyivel drágább (ez mindennél így van, talán az autó a klasszikus példa). De az RT-N16 erősebb vas, ez tény.
És per pill. több firmware közzül lehet választani az RT-N16-nál mint a 1043-nál. Ez is tény.A 1043-ban alapból csak 32 MB RAM van (RT-N16: 128 MB). A WL-500-ban is 32 MB van gyárilag. Sokan (én is) még a gari elvesztése árán is kicserélték a chip-eket, hogy 128 MB RAM legyen benne (mivel a 1043-ban csak egy RAM chip van, 64 MB felé chip cserével is macerás menni). Zavaró volt a 32 MB RAM.
Ja és az Oleg már két éve is kezelte a WL-500-ban a 128 MB RAM-ot. OpenWRT meg valamikor mostanában.
De mint korábban is írtam nekem mindegy ki mit vesz. Aki occsó routert tud vagy akar venni az vsz. TP-Link 1043-at (vagy más TP-Linket) vesz. Akinek nem kell NAS és/vagy nyomtató szerver funkció az sem két USB-s routert fog venni.
Akinek kell a 5GHz-es WiFi az sem N16 fog venni, stb stb... -
voci
tag
válasz
Speeedfire #9014 üzenetére
Ok. Semmi gond. Én sem gondolhatok mindig mindenre. Éppen ezért hallgatok meg minden tanácsot mielőtt döntésre vinném a dolgot. Köszönöm a konkrét ötleteket.
Üdv.:
Voci -
sanzi89
addikt
válasz
Speeedfire #9014 üzenetére
@de egy linux server+gigás switch lenne a legjobb
Látszik, hogy még nem láttál iskolai költségvetést. Nem feltétlen a rendszergazda hibája, szarból nem lehet várat építeni.
Én csak iskolai könyvtárban voltam 1 évet kisegíteni. A legjobb volt az ingyen, vagy a még olcsóbb... Mindez egy megyei gimnáziumban.
-
voci
tag
válasz
Speeedfire #9012 üzenetére
Kedves Speeedfire!
Én volnék az a rendszergazda. Ha már így lehordtál, tudnál tanácsot adni, hogy mit végezzek jobban a munkámon?
Egyébként nem mindennap vásárolok routert, pláne nem ekkora hálózatba. Gondoltam, hogy ti, akik itt vitatkoztok ezekről a problémákról jobban ismeritek a piaci helyzetet. Ezért merészeltem megszólalni és kérdést intézni hozzátok.
A válaszodat egyébként köszönöm.
Remélem nem szakítottam félbe az eszmefuttatásodat.Üdv.:
Voci -
alwinka
csendes tag
válasz
Speeedfire #8932 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Holnap akkor be is ruházok az ajánlott cuccokra.
Joccakát!
-
alwinka
csendes tag
válasz
Speeedfire #8930 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Még egy kérdésem lenne, a pc-be kerülő vevőre tudsz valamit ajánlani? Tudom, hogy nem ez a topikja, de nem találtam olyat, ami ezzel foglalkozna. PCI vagy USB? Pci-osból nézetem egyet: TP-link WN951N. Kezdő vagyok ezen a téren, szal fogalmam sincs milyet kellene venni.
-
LordAndrew
tag
válasz
Speeedfire #8921 üzenetére
Én a 120 Megabites UPC csomagot néztem ki, ahhoz kell a kakaó. WAN-LAN irányba NATolt átvitele 140 Mbit fölötti ennek a routernek, a Netgear WNDR3700 pedig 400 Mbit fölött teljesít (de kevésbé bízom benne, mint a Cisco-ban), meg ennek már a felületét is ismerem és ráadásul 1 mátyással olcsóbb.... Még vívódom melyik legyen.
-
hommeros
őstag
válasz
Speeedfire #8917 üzenetére
Igen, de ha egy torrentezni tudó média szervert rakok a router mögé, a router processzoridejét nem fogja le, és rögtön lejátszhatóvá is válik a film egyben. Így egyszerűbb.
Egy 10e LinkSys is tudja az n-es WiFi-t, +20e rakok mögé egy média szervert. Bár az 1GB/S lehet nem jönne rosszul, de mondjuk nem hiszem, hogy kitudnám használni.
-
hommeros
őstag
válasz
Speeedfire #8909 üzenetére
Árban pár ezer különbség van. És ahogy olvasgatom a srác által adott cikkeknél, nem a legjobb dolog a routert + torrentet egy tető alá hozni. Így lehet egy középkategóriás router + egy torrentet is tudó média szerver lesz. Még formálódok, nem tudom mi merre meddig.
-
ecaddict
senior tag
válasz
Speeedfire #8909 üzenetére
Várjuk a tutoriált mert OpenWRT-re (1043-ra csak ez elérhető per pill, ha jól tudom) egy rendes tutoriál sincs, így csak Linuxos guruk tudják feltenni.
Az Asus-ra meg válogatni lehet, így aki már látott PC-t fel tudja rakni. -
vamzi
senior tag
válasz
Speeedfire #8887 üzenetére
Sajnos ez nem megoldás. A szerver csak egy kiszuperált laptop, szóval a bővítésre nem sok esélyt látok. Viszont az az asus nagyon pofásnak tűnik, ha sikerülne jó áron eladni a jelenlegit, valószínűleg ő lesz a nyertes. Köszi szépen a segítséget.
-
gyiku
nagyúr
válasz
Speeedfire #8893 üzenetére
koszi
-
gyiku
nagyúr
válasz
Speeedfire #8890 üzenetére
nem streamelni akarok, csak atmasolni ra a cuccot. idom meg van
-
gyiku
nagyúr
válasz
Speeedfire #8848 üzenetére
ez elbirja a 15/1et utpvel pc-n, laptop + telo wifin? esetleg kesobb egy mediaplayer szinten utpn keresztul?
-
vamzi
senior tag
válasz
Speeedfire #8881 üzenetére
Egy mezei 10/100-as lanport, nem látom be miért ne bírná el azt a pár kapcsolatot(viszont ennek utána nézek).
- az oldal statikusan van megírva, szóval adatbázis nem kell hozzá;
- a legnagyobb proci használat eddig 7% volt, de az átlag olyan 3-4%;
- igaz a ramnak a fele elfogy, de a másik fele akkor is ott van;Tp-linket nem biztos, hogy szeretnénk. A jelenlegi elődje is az volt, de másnap vissza kellett vinni, mert hibás volt. És még sorolhatnám a rossz élményeket a márkával(ennek ellenére van évek óta működő tp link routerem ami még most is üzemel).
A 320-as linksys már felmerült bennem is. Egyéb ötletek? A határ legyen 30K. -
Májsztró
addikt
válasz
Speeedfire #8860 üzenetére
Nem adsl-em van. Hanem kábelnet.
-
Májsztró
addikt
válasz
Speeedfire #8848 üzenetére
Bőven 100 Mbit alatt van a netem. Szóval ez jó lenne. De inkább valami használtat vennék innen Ph-ról ,hogy olcsóbban megússzam !
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #8851 üzenetére
teszteld le ext2/3 alatt is, mert nagyon érdekelne
ha tényleg ennyire gyors lenne, még esetleg én is kipróbálom az open-wrt -t, pedig be vagyok oltva unix ellen -
WonderCSabo
félisten
válasz
Speeedfire #8820 üzenetére
50Mbps HD film nincs, a Blu-ray is max 40Mbps. A legjobb minőségűek mkv releasek 15Mbpsek, az átlag mondjuk 8. Ennyire gagyi a technológia, hogy egy elvi 300Mbps nem tud 15-öt kinyögni magából? Ne vicceljünk már ez az elm. max. 1/20-a!
Gigabit? Ha Blu-ray film is lenne, ami max 40Mbps, akkor is az gigabitnek 1/25-e!
Félreértés ne essék: mindenütt megabitről van szó.
-
válasz
Speeedfire #8733 üzenetére
-
vargalex
félisten
válasz
Speeedfire #8746 üzenetére
A gyári firmware-t nem ismerem.
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #8746 üzenetére
lszi itt is írd meg, ha a logoutra írod a cikket róla
-
vargalex
félisten
válasz
Speeedfire #8744 üzenetére
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #8741 üzenetére
routerrel fogsz járkálni?
-
ro_bert17
őstag
válasz
Speeedfire #8735 üzenetére
Bár nem kéne mérget venni rá.
Én vagy fél órája böngészem a specifikációt, de még mindig nem sikerült rájönnöm, hogy tényleg annyi-e az annyi.
Sötét vagyok a témához??
-
ro_bert17
őstag
válasz
Speeedfire #8733 üzenetére
A Tiéd: 4965AG_ (supports 802.11a/b/g with Draft-N1 functionality disabled)
-
Alex91
félisten
válasz
Speeedfire #8714 üzenetére
Mondjuk dual band nincs benne...
-
ro_bert17
őstag
válasz
Speeedfire #8686 üzenetére
Köszi!
Először kiviszem majd az itthoni modemet. Aztán ha nem jó, akkor keresek egy olyan átalakítót. Ha az sem, akkor marad az a router.
Viszont ha bejön pl. az első verza, akkor venni kell itthonra egy új modemet. Ezért nem szokott prüttyögni a szolgáltató? Mondjuk elég régóta van otthon netünk. Szerintem már lejárt a hűségidő.
-
ro_bert17
őstag
válasz
Speeedfire #8684 üzenetére
Azóta találtam pl. egy asus eszközt is, amin többek közt van usb port. Tehát eddig is csak én voltam a lusta...
Ez az usb egyébként a modemet tudja fogadni, vagy pl. csak a nyomtatót?
-
ro_bert17
őstag
válasz
Speeedfire #8669 üzenetére
Köszi!
Ígéretes kis jószág, ha tényleg ilyen sok funkciója, meg csatija van. Talán még kávét is tud főzni?
Gondolom olyan kábel, vagy átalakító, ami USB és Ethernet átalakító, olyan nincs, mert akkor már rég ajánlottátok volna...
Még egy kérdés. Mi van akkor, ha itthonról ki viszem az itthoni DSL modememet? Szerintetek működőképes oda kint?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #8673 üzenetére
Ezen a linken semmi újat nem írnak, böngészőparára ill. resetelésre hivatkoznak, sajna ezzel nem vagyok előrébb.
Majd lehet, hogy írok a TP-Linknek, ha tényleg nincs senkinek bármilyen új ötlete.
(#8655): mi az az instrument texas? Én csak Texas Instruments-ről tudok.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #8671 üzenetére
Előző routernél is hasonló volt, ezért nem a TP-Linket okolnám. Ma az jutott eszembe, hogy bármilyen okból vajon a modem esetleges hibás működése nem zavarhat be neki? Mert az már elég régi darab. Úgy rémlik, hogy legutóbb, amikor szokásos kihúz-bedug módszerrel próbálkoztam, meg már reset is volt, de még mindig nem ment a net (bár lehet, csak simán eltartott egy darabig, míg a router újra "felépült"), amikor kihúztam a WAN-portból a csatlakozót, akkor egyből be tudtam lépni a router menüjébe, de simán lehet, hogy ez is csak tök véletlen egybeesés, mert pont addigra tért magához a router.
Vaktában lövöldözök.
Szóval ilyesmi nem elképzelhető? Számomra mondjuk nem igazán lenne logikus, hogy attól még a router menüjébe miért nem tudok belépni, de mittomén, hátha valamire nem gondoltam.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #8643 üzenetére
A log fájl tudtommal a "hard" reseteléskor törlődik. Legalábbis azt hiszem, azelőtti időpontokat látok csak, de majd legközelebb alaposabban megfigyelem.
"ha ssh-n bemész"
Pont ezt írtam, hogy nem tudok SSH-n bemenni a routerbe, mivel egyáltalán nem elérhető semmiféle hálózat - látja, hogy létezik ilyen hálózat, ami be van állítva, de csatlakozni hozzá nem lehet.(#8646) Beri: És az mitől oldaná meg?
Mi a tipp? Mármint gondolom valami oka van, hogy ez jutott eszedbe.
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #8655 üzenetére
majd teszek egy próbát, hogy van-e különbség ntfs és fat32 között, bár igazából a fat32 nem jó nekem, a 4GB-os file limit miatt, de egy tesztet megér
-
ro_bert17
őstag
válasz
Speeedfire #8656 üzenetére
Mirocom AD2622
Ha ez a pontos típusa egyáltalán. Az az igazság, hogy ez a kütyü a Szlovákiában élő anyósoméknál található.
Ergo az hogy elpanaszoljam a szolgáltatónak, miszerint más modemet szeretnék, szolvák nyelvtudás híján esélytelen. És kizártnak tartom, hogy ezt a Joli is megtudná tenni.Ezért gondoltam hogy Ti, mint tőlem ezerszer jobban hozzá értők tudtok ajánlani valamit. Mert a modemen nincs ethernet, csak usb csati.
-
novicento
csendes tag
válasz
igen, procit is lehet cserélni. főleg, ha meghalt, ugyanolyanra.
de azt azért megnézném, hogy a "barátod, aki vágja az SMD forrasztást", hogyan rak fel egy nem felgolyózott broadcom stb. SoC-t... -
ecaddict
senior tag
válasz
Inkább 64 MB az amit meg lehet csinálni. A TP-Link 1043-ban még 16 bites DDR1-es RAM van.
OpenWRT Link
Társalgó LinkRAM adatlap: Link
HY5DU561622FTP-5 2.6V + 0.1 / -0.2V 200MHz 400Mbps/pin TSOP-II
Azaz a TP-Link 1043-ban 200 MHz-es RAM van (RT-N16-ban 400 MHz-es... Link).
Azaz a RAM csere valamit segít, de a 1043 mindig jóval lassabb lesz mint pl. az RT-N16.
-
Spiler666
csendes tag
válasz
Speeedfire #8639 üzenetére
Köszönöm szépen. Valami ilyesmi lesz
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #8659 üzenetére
thx
-
GML
őstag
válasz
Speeedfire #8656 üzenetére
Egy kicsit fázok az opentől. de lehet, hogy este fehajlítom rá. feltéve, ha találok howto-t hozzá...
-
vargalex
félisten
válasz
Speeedfire #8647 üzenetére
Hi!
Már aki WL500gP-jében ugyan ennyi RAM van. Az enyémben konkrétan 128MB.
Igen, én is úgy gondolom, hogy ext3-al jobb lehet.
Azért erősebb routerek vannak még nála (Linksys, Netgear).Persze, két eszközzel megoldható, de pont a logokra nem szeretnék pendrive-t használni, a túl gyakori írás nem nagyon használ neki szerintem. (Egyébként van HUB.)
-
vargalex
félisten
válasz
Speeedfire #8632 üzenetére
Jobb router jelenleg nem nagyon van az RT-N16-tól, de gondoltam kérdezősködöm egy árkategóriával lejjebb is.
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #8639 üzenetére
igen, gyári fw, ntfs vinyó
sztem a proci vagy a fw a gyenge -
Alex91
félisten
válasz
Speeedfire #8634 üzenetére
Azt lehet, hogy usbtolan-nal dragabb lesz az egesz, mint egy sima Live...
-
vargalex
félisten
válasz
Speeedfire #8625 üzenetére
Nem a script a gond, az van. Futtatok egy lighttpd szervert is, amit nem szeretnék leállítani. Meg a logjaim is az USB-s HDD-re mennek.
-
vargalex
félisten
válasz
Speeedfire #8623 üzenetére
Igen, közben rá is kerestem, és láttam, hogy honnan származik az infód (az mondjuk nem is derült ki, hogy milyen filerendszer). Nekem ext3 tökéletes lenne, de pont a lecsatolás (szolgáltatások leállítása, stb.) folyamatát szeretném elkerülni.
-
vargalex
félisten
válasz
Speeedfire #8621 üzenetére
Azért ennél egy WL-500gP is nagyobb írási sebességre képes a 266MHz-es CPU-jával.
Az USB-s ügyet pedig tényleg felejtsd el, az úgy nem működhet! Azt hittem, hogy csak simán több eszközt szeretnél rákötni. -
bernyo
csendes tag
válasz
Speeedfire #8593 üzenetére
2-3MB írásra? Az iszonyú lassú, elég messze van a gigabittől. Pont azért kéne nekem ilyen router, hogy ez tuti ne legyen a szűk keresztmetszet sehol se. Ne fogjon vissza semmit. Nem szeretnék sokkal drágábban más márkát, ami ugyanezt tudja. (TP-LINK 1043ND ről van szó)
-
Alex91
félisten
válasz
Speeedfire #8616 üzenetére
Inkabb, mint hogy eleve xart vegyel, szerintem...
-
Alex91
félisten
válasz
Speeedfire #8614 üzenetére
Veszel egy halozatos lejatszot, meg egy normalis NAS-t, azt orulsz...
-
Alex91
félisten
válasz
Speeedfire #8612 üzenetére
De, ennyire az vagy
!
Ez nem ugy megy, ertsd mar meg ahogy gondolod, ez nem halozati hub. Amit a 4-esbe dugsz egymast nem latjak.
-
Alex91
félisten
válasz
Speeedfire #8609 üzenetére
Hat mer a WD-be a kanoc azon veget tudod dugni, mint amit a routerbe dugtal. Az USB HUB-bal max. tobb HDD-t tudnal a WD-re kotni, de ez amit kitalaltal nem fog mukodni
.
-
Alex91
félisten
válasz
Speeedfire #8607 üzenetére
Nem, igy ossze se tudod kotni.
-
Alex91
félisten
válasz
Speeedfire #8598 üzenetére
ugyanis gondolkozok egy régi wd tv-n is csak ugye azokon még nincs lan support, azt meg nem akarom h ide-oda húzkodom a hdd-t hol a routerbe hol a wd tv-be
és így egyszerre 2 feladatra is tudnám használni a hdd-tAkkor majd az USB HUB-ot dugdosod
-
crybaby1981
csendes tag
válasz
Speeedfire #8601 üzenetére
Várj
Felvázolom a helyzetet:
adott 19 gép, abból 1 gépnek ki kell látnia "mindenhova" és a fennmaradó 18 gépen csak a levelezés engedélyezett. Magyarul 80-as portot tiltottam (a router egy linksys).
Még az is jó lenne ha URL-eket tudnám tiltani, de csak 4-et enged a router, szóval az kilőve.
Közben kitalálták, hogy mégis kellene, hogy 1 weboldalt lássanak, ami secure http-vel, menne is de csak korlátozottan, tehát a dolog kilőve.
Nincs mód arra, hogy mind a 18 gépre felrakjak valami progit, mert felfedezik és széttúrják, szóval csak a routeres tiltás jöhet szóba...
Nézegettem routereket van a D-link 524-es ott ha jól látom a manuálban, akkor bármennyi URL-t lehet blokkolni, meglehet be kellene ruházni egy olyanra?
-
válasz
Speeedfire #8601 üzenetére
mondom, hogy van!
nem csak tiltani lehet egyesével weboldalakt, hanem engedélyezni!
egy példa; az alábbi képen az allowed domain name mezőben amelyik weboldal engedélyezve lesz, az elérhető majd a routeren keresztül, más nem! ha ott csak egy weboldal kerül megadásra, akkor csak azt lehet majd elérni, mást nem! -
crybaby1981
csendes tag
válasz
Speeedfire #8598 üzenetére
tuti?
Pedig kézenfekvőnek tűnik...
De valahogy csak meglehet oldani, (kivéve hogy tűzfal gépet csinálok) mert arra nincs kapacitás, meg nem akar az ügyfél még egy gépet.
köszönöm a választ
-
vargalex
félisten
válasz
Speeedfire #8595 üzenetére
Hi!
Még nem találkoztam olyan USB HUB-al, ami ne ment volna (igaz nem néztem nagyon sok típust). Én szeptemberben vettem 1250Ft-ért egy aktív HUB-ot, azóta is gond nélkül üzemel.
-
Psychonaut
veterán
válasz
Speeedfire #8565 üzenetére
...és Beri, köszi srácok!
-
Beri
addikt
válasz
Speeedfire #8583 üzenetére
Egy n16 ~30Mbit körül bír torrentezni, mindenki úgy számol, ahogy akar.
40k pedig szerintem bőven bele kell, hogy férjen, ha ennél több kell. megema meg beírhatná már végre, milyen széles az a szélessáv -
Beri
addikt
válasz
Speeedfire #8581 üzenetére
Már mért kéne akármilyen nethez router, ha szervert épít?
Ha 20/10ig megáll, akkor tud torrentezni egy n16-al <- a második állításod így helyes. -
Beri
addikt
válasz
Speeedfire #8579 üzenetére
Mért venne routert?
-
megema
őstag
válasz
Speeedfire #8568 üzenetére
Értem. Esetleg Netgear WNR3500L-ről van valakinek tapasztalata? Torrent gondolom itt is csak nem hivatalos fw-rel van.
-
megema
őstag
válasz
Speeedfire #8562 üzenetére
Köszi
A TP-Link frissítéssel tud torrentet is?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #8497 üzenetére
Afffranc, az utóbbiról meg is feledkeztem, akkor csak az lehet a baj, hogy a szomszéd néni pornót streamel
Na mindegy, majd még elgondolkozom a dolgon, ha esetleg előfordulna, de remélem, nem lesz baj, eddig tényleg csak egyszer fordult elő, úgyhogy nem érdemes egyelőre parázni.(Csak gondoltam előre megírom, hogy ha gáz van, legyen ötletem, hogy mihez nyúljak.) De sztem ez az elektronikus bezavarás kizárható, a telefonközpont lényegében egy vasdobozban van, a körülötte lévő dolgok meg mind zavartalanul működnek, de majd megírom, ha bármi parám lenne. Amúgy köszi az ötleteket.
-
GML
őstag
válasz
Speeedfire #8486 üzenetére
van valahol egy értelmes leírás, a how to-ról? a tomato/wl500gP párosnál volt egy jópár description..
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire #8480 üzenetére
várjuk a tapasztalataidat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- BestBuy topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Okos Otthon / Smart Home
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest