- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Google Pixel topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bluemirage #57276 üzenetére
A TL-WR1043ND-nek mekkora terhelésen fogyna el az ereje?
Már ha meg lehet válaszolni ezt a kérdést... -
válasz
bluemirage #57274 üzenetére
Aprósat úgy értettem, hogy alig használt/új, garanciával - konkrétan ma lecsúsztam egyről.
Nyilván, ha nem számítana a pénz, akkor alapból a drágábbat venném.
A kérdés, hogy annyival többet tud az Asus? Stabilabb, megbízhatóbb? -
ArthurShelby
addikt
válasz
bluemirage #57269 üzenetére
De minek a házba az a sok gyors kapcsolat?
Ma is fölösleges az 1000Mbps internet, de még az 500 is. Vagy neked mire kell ez a nagy sebesség? Nekem még a 240 is sok.
Ez egy 1000 fős irodánál nyilván más, de én most otthoni soho eszközökre/igényekre gondolok.
Másrészt bármikor kitalálhatja (pl az apple), hogy ő másmilyen csatlakozós kábelt használ majd.
Utána kell számolni, hány m kell, mennyi a + költség, hogy megéri e. -
ampulla
aktív tag
válasz
bluemirage #57266 üzenetére
TP-Link Archer C7 gagyi routernek számít?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
bluemirage #57266 üzenetére
Kíváncsi lennék egy tesztre, ahol megnézik a különbségeket (cat5, cat5e, cat6, cat6e). Én személy szerint egyelőre cat5e párti vagyok, nem látom értelmét a cat6-nek, mivel ma még az is nagy szó, ha egy eszköz gigabites. És gyorsabb sebességre amúgy sincs szükség otthon, már az 500-1000Mbps-es internetmérésnél is haldokolnak a gépek.
-
roolee82
csendes újonc
válasz
bluemirage #57206 üzenetére
Végül is a tv a routerhez kapcsolodik,a pc nem kapcsolodik közvetlen a routerhez,vagyis nem kábelen keresztül hanem egy wi-fi adapterrel.A pc-meg allshare-val kapcsolodik a tvhez.
-
_Smooth
senior tag
válasz
bluemirage #57172 üzenetére
Köszönöm, ez az Asus tényleg egész szimpatikus.
Amúgy a 30as keret egy komolyabb vezetékes routerre is kevés? Mert wifire sztem elég lenne nekem egy max 5-7k tenda vagy tp AP is, az ezen a kereten kívül. Vezetékes része legyen tuti a routernek. -
braunz
tag
válasz
bluemirage #57167 üzenetére
Valóban elnéztem...
Köszi,még jó ,hogy nem vettem ugyanolyan antennákat gerilla akcióban.
Az alapvető problémám az ,hogy az asztali gépem fent van a hálóban,tehát ha a páromat nem akarom zavarni de neteznék vagy főleg online játszogatnék akkor le kel vonuljak a földszintre a laptoppal. A laptopon a net 20mbit/s körül jön de a ping sebességteszten 70-80 millisec körüli ami nem tudom mennyire elfogadható. Ez a fenti gépen 20 millisec körüli ami teljesen rendben van. Viszont a játék iszonyatosan laggol,ami gyanúm szerint a gyengécske laptop hardware miatt lehet ,de erről nem találtam semmit a neten,hogy a laptop teljesítménye lehet-e befolyásoló tényező. -
Berci77
tag
válasz
bluemirage #57151 üzenetére
Értem a nézőpontodat. Van benne igazság, bár nem életszerű. Az elképzelhető, hogy ha van szabad port az eszközön, akkor oda bedugjanak valamit, amíg megy a wifi is, de az nem, hogy kihúzzák az egy szem portból a "bejövő" kábelt és ezáltal bontsák a wifit, majd a kábelre dugva valamit elkezdjenek hekkelgetni. Igazából a kérdés úgy szólt, hogy mivel/hogyan tudom megoldani a feladatot. Amíg a "mivelre" nem látom egyértelműnek a választ, addig szerintem a jelen topikba tartozik a dolog. Azt meg utána megkérdezem a másik topikban, hogy "hogyan", ha már van eszköz. Ha tévedek, akkor bocsánat, viszont ha a hálózatos topikban megkérdezem, hogy milyen eszközt vegyek a feladatra, akkor látok rá esélyt, hogy ide irányítanak.
Lehet, hogy nekem nem egyértelmű - és ebben az esetben elnézést kérek mindenkitől, akit untatok - de mintha az eredeti kérdés fölött már rég elsiklottunk volna. Összefoglalom:
Alkalmas-e az ajánlott router (Tp-link Tl-wr841nd) a "bejövő" lanon kapott netet tovább osztani wifi vendég hálózaton?
Alkalmas-e az ajánlott router a vendég hálózat sávszélességének korlátozására (a nagyobb tp-linkek tudják)?
Alkalmas-e az ajánlott router a vendég wifi elkülönítésére a saját hálózattól?Ha ezekre az a válasz, hogy igen, akkor megrendelem és a "hogyanra" kezdem máshol keresni a választ. A lan portokat meg leragasztom celluxal, csak úgy jelzés céljából
köszönöm!
-
Multibit
nagyúr
válasz
bluemirage #57092 üzenetére
A dedikált, azaz külön 2,4 Ghz és 5 Ghz általábban szerencsésebb megoldás. Ilyen pl. a C7 v2.
... vagy az Asus RT-AC58U. -
anonymus89
addikt
válasz
bluemirage #57092 üzenetére
Most akkor hogy van már nem értem....
"TP-LINK Archer C5 v1
○ Qualcomm Atheros QCA9558 @ 720MHz, 128MB RAM
○ Dual Band AC WiFi szimultán 2.4GHz - 300Mbps & 5GHz - 867Mbps, 3x3:3 MIMO
○ 3db belső antenna 2.4GHz részére, 3db külső antenna 5GHz részére
○ 2db USB2.0 port fájl vagy nyomtató megosztásra, FTP vagy média szerver futtatásra
○ Akár 800Mbps sávszélességű internetkapcsolat mellé"Azért jól jönne az 5Ghz majd valamikor, lehet mégis csak Asus lesz.
-
anonymus89
addikt
válasz
bluemirage #57089 üzenetére
Köszönöm a választ!
Én C5-öt használtam sajnos nem voltam megelégedve a lefedett területtel (de úgy látom értékeléseknél más is tapasztalt hasonlót) mert ugyanott ugyanolyan beállítások mellett a 941N nagyobb területet fedett le.
továbbá látom 2.4ghz-en a belső antennát használják.Asus-t még nem használtam de szimpatizálok velük.
Esetleg van leírás melyik mennyi kakaót tud leadni ténylegesen wifin keresztül? -
zorzy4
addikt
válasz
bluemirage #57084 üzenetére
Köszön figyelek majd.
-
TomiLi
addikt
válasz
bluemirage #57019 üzenetére
Akkor igen! Köszi az útba igazítást! Nézek egy switch-et, aztán csókolom...
Wifi-vel szerencsére eddig még nem volt gond (kopp-kopp), mert a lakás "közepén" van a router, hogy bárhonnan el lehessen érni. Ebből a szempontból szerencse, hogy a lakás sem nagy.
(#57020) schawo: Köszi szépen, félre értettem az egészet, azt hittem, hogy jobb a helyi hálózatnak (WAN-on), hogyha külön eszköz kezeli a vezetékes, és külön eszköz a Wifis kütyüket...
Már nézegettem is egy nem olcsó routert: Asus AC87U-t, amiben két cpu van erre a célra, de akkor nem biztos, hogy lenne ennek előnye nálam. -
bteebi
veterán
válasz
bluemirage #56994 üzenetére
Ezt is köszönöm
. Tudom, hogy az AC a magasabb frekvencia miatt kisebb hatótávú, de mint talán írtam is (bár lehet, hogy itt nem, csak egy másik topikban
), az alsó szinten az 1043ND-t fogom használni a Wi-Fi kiterjesztésére, szóval elvileg nem kellene, hogy gond legyen majd a lefedettséggel. Fali csatlakozó gyakorlatilag minden lényeges helyen van, szóval ahol igazán kritikus a sebesség, ott az elérhető lesz kanócon (mobiloknál ez nyilván nem játszik). A gigabites router - a PPPoE kapcsolat miatt - kell az emeletre a gardróbba, a modem mellé, ezt sajnos nem lehet megkerülni. Nem a legideálisabb helyen van, de eddig legalább a Wi-Fivel nem volt gond
. Valószínűleg az lesz majd, hogy az emeletre veszek egy jobb routert meg egy gigás switchet, a földszintre meg beteszem az 1043ND-t AP-nek. Remélhetőleg ez így teljesen stabilan, megbízhatóan fog majd működni
.
Az USB-s megjegyzésed (is) jogos, a legtöbb esetben biztos nincs semmi jelentősége. Írtam is, hogy nem kritikus az USB 3, de mindenképp jó, ha az van
.
-
Ateszpapa
addikt
válasz
bluemirage #56929 üzenetére
Köszi, akkor átveszem.
Max eladom ezt, baja nincs, csak egyre több a kütyü.
2 IP kamera, S7, S8 amik AC képesek, tablet stb...
Panelban lakom, DIGI nettel, még jól is fog jönni az Archer 7.h1mpi :
Szivesen!
Szerk:
Most néztem már 33790 az emagnál.
De jó, hogy megrendeltük időben! -
válasz
bluemirage #56822 üzenetére
van egy pc zsinóron rajta, de a másikra egyelőre nincs lehetőség (messze van)
és egyébként sem egy nagy durranás költségben mert 5500 forint az ezres net, a szuper családi hd meg az alap tv együtt, előtte a lejárt és akciósan újraköthetetlen digiért 6 ezret fizettem....
értem, hogy nem lesz gigabit, mit mondtam ezt már elfogadtam és azt is tudom, hogy az elméletiből nem jön át minden, ahogy most is a 867-ből 250-260 van meg úgy az 1300-ból is 380-400 lehetne talán -
kicsi007
tag
válasz
bluemirage #56786 üzenetére
Köszönöm!
-
kicsi007
tag
válasz
bluemirage #56784 üzenetére
Köszönöm,megnéztem a TP-Link C5-t. Igen,ez már 20-30k közötti árban kapható jelenleg.
De az Asus N56U sem tűnik rossznak...
Melyik lenne a jobb választás?
(#56783) castiels
Telekomtól kaptam, azt hiszem ZTE, de hogy mi a pontos típusjelzés,azt nem tudom...
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
bluemirage #56763 üzenetére
v3-hoz nincs firmware ami letölthető lenne, viszont v4-hez EU firmware van, szval elméletileg még talán itt is kapni. Tervezek egy C7-et venni, de v4-et ha valahogy meg tudnám oldani.iPon-t kérdeztem, de nem tudják megmondani, mert külső raktárból hozzák nekik is.
Vagy ez, vagy ASUS RT-AC58U.
-
tpeter77
addikt
válasz
bluemirage #56678 üzenetére
sziasztok,
valaki össze tudná foglalni, hogy a C8 miben jobb mint a C7 ?
nagyrészt c5/c7 amit ajánlani szoktatok, a c8-ról nem nagyon esik szó. Ahonnan venném 1ezer Ft az árkülönbség köztük, tehát most nem az ár dominál.
köszönöm. -
tpeter77
addikt
válasz
bluemirage #56678 üzenetére
oké, sajnálom, én is seggre estem, az árak láttán.
szóval, a C7 még elmegy árban, a C8 miben jobb a C7-estől?
Csak egy szintet kell besugározni a készülékkel, amúgy a födém 37cm vasbeton, azon nem igen menne át a jel.
azért majd teszek egy próbát és rákeresek az Asus routerekre, hogy azok kaphatók-e. -
aximcore
csendes tag
válasz
bluemirage #56681 üzenetére
Értem köszönöm !
-
válasz
bluemirage #56676 üzenetére
Azt tudom, hogy backup-ra Green kellene de mostanság inkább a Red-et szokták ajánlani helyette.
Kamerára Purple-t ajánlják.
Nem veszem zokon ha normális a vélemény. -
válasz
bluemirage #56665 üzenetére
NAS-ban WD Red-et teszük, arra van tervezve.
-
tpeter77
addikt
válasz
bluemirage #56660 üzenetére
szia!
Ha fontos a stabil, és erős 2.4GHz, de ugyanakkor a jövőbe tekintve az 5GHz-re is szeretném felkészíteni a hálózatot, akkor melyik eszközzel járnánk jól az általad felsoroltakból? Konkrétan Asus 55U, 56U, 58U, 65U, 66U és Tp-link C5, C7, C8 közül kellene választani.
AP + poe switch a másik lehetőség, de abból nehezen találok 2 jó AP eszközt és olcsó 4 portos poe switchet 100k környékén.
A jelenlegi laptopunk 2.4GHz-en tud csatlakozni a Wifire, azt nem vizsgáltam, hogy tud-e 5GHz-en is, de hamarosan veszünk egy újat, abba már benne van az 5GHz-es modul.
Úgy nézem az árlistánkon Asusból elég kevés eszköz van, de a Tp-link felsorolt palettája teljesen beszerezhető a Közbeszerzési portálról.
Köszönöm szépen. -
válasz
bluemirage #56659 üzenetére
Az árak a hozzászólás írásának pillanatában érvényes IPON árak.
2 db. TP-Link Archer C5 19.400 Ft + Áfa ==> 40 eFt + Áfa
VAGY
2 db. TP-Link Archer C7 21.800 Ft + Áfa ==> 44 eFt +ÁfaTP-LINK TL-SG105 switch : 5400 Ft + Áfa (ez már kiscéges, nem otthoni)
SYNOLOGY DiskStation DS116 43.300 + Áfa + WD Blue 1TB WD10EZEX 12300 + Áfa
VAGY egy WD mindent egybe fapadosabb, de cserébe 2 év gari:
WD My Cloud 2TB WDBCTL0020HWT-EESN 36.000 Ft+ÁFAA Routerekből 1 kell, a másik felkonfigolva a tartalék...
Ha nem emeletes a helység, akkor a C7-et venném meg, de lertak alapján a céljaidnak megfelel a C5 is.
Switchből nem kell tartalék... egyrészt többet bírnak, másrészt kiesése csak részleges leválást okoz a hálózatban... ugyanis 4 gép továbbra is működni fog, a router 4 portján.Ha az koncepció részletei érdekelnek, akkor ez itt már offtopik, mert csak a routeres rész az ontopik... de van a fórumon, hálózat építős topik is... vagy priviben is írhatsz. De ezeket csak össze kell dugni és mennek.
A fentiek a megadott összeghatáron belül vannak és a korábban leírt elvárásodhoz illetve egy 5 gépes kis céges valamihez megfelelőek.... főleg a redundans' router miatt... ami kulcsfontosságú.
-
enterlaci
senior tag
válasz
bluemirage #56638 üzenetére
Köszi. AC-s szerintem is felesleges, wifis felhasználók csak internetet és nyomtatást használnak. Ezért is írtam az n-est.
A TP 1043 és az Asus N18U árban beleférne, többet szerintem nem is érdemes itt erre költeni.Amit írtál, már nem hagyott nyugodni, körbekopogtattam a falakat. Módosítok: 2 betonfal és 1 gipszfal mögött 10 méterre ül az egyik felhasználó, a legtávolabbi pedig inkább csak 3 betonfal 2 gipszfal. Szóval bocsánat, úgy emlékeztem mind betonból van.
Más:
otthon, upc-s net, 2,4ghz és egy Asus N12 D1 van repeater üzemmódban a lakás egy pontján. Az asus-t pár naponta újra kell indítani, mert nem tudnak csatlakozni hozzá a telefonok és egy laptop. Vajon miért? A fw gyári és legfrissebb. ..ha ez másik topik, nyugodtan irányíts át! -
ph2012
senior tag
válasz
bluemirage #56573 üzenetére
50/50 Mbit/s digi internetem van. Nem tervezem, hogy gyorsabbra előfizetek. Internetezésre bőven elég. Ehhez nem elég a 10/100-as port?
-
tvse1995
senior tag
válasz
bluemirage #56528 üzenetére
Ha csak 10/100-as lan van rajta és emiatt nem tudjuk kihasználni teljesen a netet az nem tragédia. A mostaninál tuti jobb.
Két telefon tud ac-t a négyből, laptopok azt hiszem nem.
Mi lenne a legolcsóbb ami ajánlható ilyen feltételekre? -
aktív tag
válasz
bluemirage #56502 üzenetére
Igen, először én is laikusan olvastam erről, de jobban átgondolva nekem is csak az itteni TP-Linkkel szórakozik, és az esetek 90%-ban a laptopon veszem észre, hogy valami nem kerek, de ekkor már persze a telefon sem tölt semmit. Ebből merem feltételezni, hogy ez a hiba fő oka. De persze majd meglátjuk, valamit mindenképpen lépni kell ezügyben.
Illetve köszönöm az AC-s javaslatot, megfontolom, mert i6S, és Mac is boldogulna vele.
-
Alex91
félisten
válasz
bluemirage #56502 üzenetére
Latom, a teloja, notija is tudja az AC-t...
-
aktív tag
válasz
bluemirage #56499 üzenetére
Köszönöm. Meg fogom próbálni az ajánlott Asus routert először kábelen a régiből, aztán remélem javulni fog a helyzet. A LAN-t szerintem tudja rendesen, mert kábelen próbálva sebességben, és stabilitásban is kifogástalanul működött.
Az Apple chipset allergiáját pedig már több helyen is olvastam. Mivel ők maguk is Broadcom chipet használnak a saját eszközeikben, ezért elképzelhetőnek tartom, hogy ez is segítene. -
andro93
aktív tag
válasz
bluemirage #56477 üzenetére
Lehet valamivel drágább, nagyon nem vagyok tájékozott router téren, az összefoglalót átnéztem, de nem sikerült megtalálnom a nagy Ő-t. Ez akkor egy ajánlott router 15k-ig?
Falunk lakom, nincs wifi a környéken. A net 100/100-as (ezt írja a gépen az infók közt).Ennek kb mennyi a hatótávolsága? Házon kívül is lehet még használni, mik a tapasztalatok?
Köszönöm.
-
hibavissza
veterán
válasz
bluemirage #56481 üzenetére
Köszi, elég láma vagyok a routerekhez (is). [link] Ez pl. miért nem jó? Specifikációban sokkal jobb. Vagy az AC-s WIFI is ilyen marketing hívószó és nem ér semmit, mert gagyi a megvalósítás és instabil?
-
El Gringo
senior tag
válasz
bluemirage #56398 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat. Nem hiszem, hogy fenyeget a gigabites net, szóval az 1300 se nagyon fog izgatni
Akkor úgy tűnik, márkaváltás lesz -
alPi86
csendes tag
válasz
bluemirage #56359 üzenetére
Akkor nincs más hátra, mint tudomásul venni.
Köszönöm a válaszokat.
-
tpeter77
addikt
válasz
bluemirage #56344 üzenetére
bluemirage
Ha igaz, amit a jelerősséggel és AP tudással kapcsolatban írtál, akkor az Asus N56U vs. UAP-AC-Lite közül kell választani.
De meg kell beszélem a "pénzügyminiszterrel" a cégnél, aki mellesleg a (női) főnököm, hogy az oldalfalon el lehet-e helyezni három routert, vagy ha az esztétikum számára csúnya lenne, akkor viszont marad a három ufós UniFi.
Nem egyszerű ez, kérem -
tpeter77
addikt
válasz
bluemirage #56333 üzenetére
szia!
Itt írtam az anyagi keretről, ami kb 50ezer.
Mindenképpen PoE nélkül kell megoldanom a történetet, arra egyértelműen nincs anyagilag lehetőségem.
Két megoldást javasoltok.
1. Ha nem ragaszkodok feltétlenül a plafonhoz, akkor a folyosóra kb fejmagasságba kell szerelni kettő Tp-link C7 vagy három Asus RT-N56U routert, amiből egy WiFi routerként, a másik kettő pedig AP-ként szolgálna. Jól értem?2. Veszek három ufó Tp-link EAP110 AP-t, netán kettő UniFi AP AC Lite készüléket, amit az álmennyezetre rögzítek.
Anyagilag kb egyformán jövök ki, de melyik a jobb megoldás, ami stabilabban szórja a jelet, és lesz tartósabb hosszútávon?
Köszönöm!
-
tpeter77
addikt
válasz
bluemirage #56328 üzenetére
szia neked is!
Ez a vészinternet vonal lesz, amire főleg mobilokkal és 1-2 laptoppal csatlakoznánk fel, de nem állandó jelleggel. Ez főleg azért lesz kiépítve, hogy ha vmiért kiesik a fő internet, akkor a tartalékkal is tudjunk dolgozni.
Ezért jelenleg a 2.4GHz vonal legyen erős, az 5GHz jelenleg pillanatban csak egy laptopban van működik, az ritkábban lesz használva, de ugye ha vásárolhatok, akkor jó lenne olyat venni, ami 5GHz-en is jól működik.Kábelezés. Van egy dobnyi UTP-m, magam legyártom a kábelt, az nem jelent gondot, csak oldjuk meg költséghatékonyan és megbízhatóan, ha lehetséges.
-
tvamos
nagyúr
válasz
bluemirage #56263 üzenetére
AC wifi, meg 4G modem kell.
-
enemi
senior tag
válasz
bluemirage #56265 üzenetére
Hát kösz... Szerbiában élek,ha mondhatom akkor egy faluban...Habár városnak ,vagy minek csúfolják. ..igy az internet is olyan amilyen (12 MBit/sec-1.5 MBit/sec Upload)... Szóval netről le fel kapkodni(nagy motyókat) nem nagyon szokásom... A másik meg,hogy itt az üzletekben még majdnem assincs amit leírtam,hanem úgy kell mukiktól rendelgetni amiket jófogyás szerű oldalakon árulnak....mit mondjak még? Legalább a gépem meg a telefon közt "suhannyon" má' az a pár fotó,meg ilyesmi..
lehetőségek üzletből (125 din-1 euró)
ugyanitt csóringer, kimenekítési akcióhoz adományokat elfogad
-
válasz
bluemirage #56136 üzenetére
egyelőre nem lett könnyebb a dolgom
melyik maradjon, a C7 vagy a C9?
-
válasz
bluemirage #56136 üzenetére
Többet én sem tudok hozzá tenni, a wifi-t csak helyszíni teszt során lehet lemérni.
-
válasz
bluemirage #56134 üzenetére
ha nincs érdemi különbség hatótávban, akkor nem akarok kiszórni felesleges 13ezret egy routerra ami egy centivel se tud többet
a gigabites letöltési sebességet (NAT) tuti tudja a C7 is (torrenten) szóval ha tényleg így dörög a dörgés, akkor inkább felejtő
berendeltem a C7-et és a C9-et is iponon, még ma el kell döntenem, hogy melyiket mondjam le
-
válasz
bluemirage #56073 üzenetére
Az Asus N56U B1 gyári firmware-ben nem kliens/Media bridge képes így csak CFW alatt lesz meg ez a lehetőség.
-
raverke
tag
válasz
bluemirage #56070 üzenetére
Sajnos nem találtam semmilyen információt, hogy a TV-be beépített WIFI milyen szabványokat támogat. Átnyálaztam már a netet, több nyelven is,de semmi.
Gyanítom hogy csak 2,4 Ghz b/g/n-et.
Amúgy Samsung UE48H6400-as Tv-m van.
-
raverke
tag
válasz
bluemirage #56066 üzenetére
Kábellel nem tudom kipróbálni. Messze van a TV, 8-10 méterre és a másik szobában, egy vastag fallal elválasztva. Szóval max átfúrni tudnám a falat valahol, de az is necces, mert ahol fúrni kéne, ott egy bazi nagy szekrény van rögzítve.
És mivel egyébként is haldoklik a mostani routerem, ezért gondoltam hogy beújítok egy olyanra, ami megfelelően viszi a streamelést is.
-
OceanStorm
tag
válasz
bluemirage #55940 üzenetére
Meglehet hogy túlságosan belebonyolódtam a témába, minden esetre a könnyebbik utat választottam. Átnéztem az ajánlott típusokat és a teszteket, végül a TP-Link Archer C8 és a C9 között morfondíroztam egy ideig de az utóbbi lett megrendelve. Remélem legalább olyan jó router mint amennyibe került.
-
woodworm
veterán
válasz
bluemirage #55968 üzenetére
Az rt-n56u b1 hardvere tudja az ac-t, csak az asus fw-ben nem aktív. Padavan alatt viszont igen.
-
OceanStorm
tag
válasz
bluemirage #55936 üzenetére
Hogy a szolgáltató milyen eszközöket használ a lakáson kívül nem tudom, itt a lakásban csak egy kábel van amit akár egy az egyben is ráköthetek a PC-re, beállítom a kapcsolatot és működik a net. Ha csak én használnám az internetet biztosan így használnám mert így sokkal gyorsabb mint routerrel, de mivel meg kell osztani így minden lehetséges variáció érdekel, főleg ha a routert is ki tudnám iktatni a rendszerből olyan szinten hogy az csak a wifi-t biztosítsa.
-
maxika2004
őstag
válasz
bluemirage #55863 üzenetére
köszi !
nem kell a 5 ghz.... és a TL-WR1043ND ből a v1-2 es verziok is jók ?
van lényegi külömbség ? -
Quqesz
nagyúr
válasz
bluemirage #55839 üzenetére
+ Gubek-Einste
Egy Dell AIO gép lesz és mindenhol csak AC wifit írnak, ami nekem is hülyén festett, mert nem láttam még ilyet(max kevesebbet ismer felfele, de hogy visszafele...), sztem is tudnia kell az összes szabványt.
A Dlink bőven elég lesz a jó kis xar 2 megás netünkhöz(üdv az őskorban, ez van, még a hülye invitel is szerződni akart, csak hiába az aknában az optika, ha telefonzsinóron akarja behozni!!)). Most TPlink van, hát na.....
Annak örülnék a legjobban, ha nem kellene semmit sem összekötögetnem, hanem hajrá egy routerrel, mint eddig.
Még 1x köszönöm nektek.
-
vargalex
félisten
válasz
bluemirage #55850 üzenetére
Alapvetően igazad lenne, ha nem routerekről lenne szó, így a kolléga észrevétele teljesen jogos. Néhány eszközt kivéve a legtöbb USB3-as porttal rendelkező router jó esetben is csak megközelíti az USB2-es port maximális sebességét. Ahogy az általad ajánlott RT-N18U topic-jában rákerestem, ott sincs másképp.
Persze vannak olyan típusok, amik többet tudnak. -
Pampalini2
csendes tag
válasz
bluemirage #55846 üzenetére
Köszönöm szépen a válszokat.
Az AV erősítővel arra gondoltam, hogy az új házimozi erősítők már hálózatban le tudják játszani a Flac és egyéb audio fájlokat. Ezt is szeretném csatlakoztatni. A felkiáltó jelet azért írtam, mert kompatibilitás szempontjábol ez lehet macerásabb dolog. Nem tudom. Még sem android vagy windows platform...
Ha az usb 3.0-tól eltekintünk és elég a 2.0 de azt szeretném, hogy minél könyebben és több eszköz esetében be lehessen üzemelni az usb sharing funkciót akkor melyik az ajánlott? -
válasz
bluemirage #55827 üzenetére
Az AC-s eszközök visszamenőlegesen kompatibilisek, az Archer T2U esetén az angol nyelvű oldalon jelölik az N-es képességet (150 Mbps-s link sebesség) is.
-
r0b1
tag
válasz
bluemirage #55822 üzenetére
Sajnos nem ismeri a gépem az 5 Ghz-s wifit, (legalábbis az eszközkezelőből azt sikerült kideríteni, hogy Centrino Wireless N-2200 van benne, ami a gyártó specifikációja szerint csak 2,4 Ghz-s), különben az UPC-s routerre rá van írva, hogy tudja az 5 Ghz-t.
Szóval nem lehet valami külső eszközzel kompatibilissé tenni a gépet az 5 Ghz-s wifivel? Most így gyorsan rákeresve ilyesmiket találtam, de még nem volt időm utánanézni, hogy mik is ezek pontosan.
Egyébként a gép egy Lenovo Ideapad Y580, ha ez számít valamit.
Köszi! -
woodworm
veterán
válasz
Az A1-essel nem tudom mi a helyzet, de a B1-esnél szoftveres a korlátozás, aki bevállalja a custom fw-t, ott használható az ac.
-
Multibit
nagyúr
válasz
a router és gép ehernet kábellel való összekötése nem opció
Ez is tipikus. -
TeeJay
félisten
válasz
bluemirage #55736 üzenetére
Pedig vígan viszi a 942 megabitet, nálam ONT-re kötve annyi volt a max, több mint másfél éve köszöni szépen bírja a tempót 2 asztali gépen meló, 1 laptop torrent 24/7-ben, 1 okos tv illetve 4-6 okostelefon wifin.
WiFi-t még 1x sem sikerült megakasztani szóval V2 verzió és újabbak igenis bírják -
Multibit
nagyúr
válasz
bluemirage #55736 üzenetére
Nekem nincs ilyen routerem, de a Digi PPPoE topikban többeknek van, és a tapasztalataik szerint hozza a papírformát (930-940 Mbps).
-
dances
tag
válasz
bluemirage #55705 üzenetére
Köszönöm a részletes leírást.
Ha a 1043 -as fejlettebb technika és olcsóbb, akkor beszerzek egyet és leapplikálom róla az antennákat.#Multibit:
Elnézést, ha kicsit lekezelőre sikerült a hozzászólásom, nem állt szándékomban.
Köszönöm az ajánlást. -
sellerbuyer
őstag
válasz
bluemirage #55672 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
válasz
bluemirage #55649 üzenetére
TP-Link 1043ND lett, edigitalnál, sajnos V3, ez volt, hamár beautóztam érte elhoztam.
-
válasz
bluemirage #55645 üzenetére
Fú akkor most elbizonytalanodtam. Lehet ezt kellene 20-ért? Megér plusz 6 ezret? Egyébként sok és sokféle eszközünk van, régi laptoptól új mobilig. Ha van g-s, n-es meg ac-s eszköz akkor mit csinál?
És az nem gáz, hogy ennek az ASUS-nak nincs külső antennája? Nem gyengébb? Kellene a jó jelerősség, esetleg a ház végéig, udvarra elérne. -
noname980
csendes újonc
válasz
bluemirage #55635 üzenetére
Áhh értem akkor köszönöm szépen a választ majd még megfontolom hogy ezek közül melyik megoldás legyen
-
válasz
bluemirage #55635 üzenetére
A 842ND és a 843ND csak speciális esetben szokás ajánlati, ha kell azoknak a többlet tudása.
-
noname980
csendes újonc
válasz
bluemirage #55629 üzenetére
Most egy TP-LINK WR543G-van és igen ki van maxolva a ház közepén van..mivel elég régi vagyis már elég rég ota van már ez router igy gondoltam hogy kicserélném egy korszerűbbre..szoval akkor nem elég ha pl veszek egy ac-és routert mivel tudtommal az nagyobb hatotávolságba sugároz nem vagy csak nagyobb sebességgel?
-
trust007
tag
válasz
bluemirage #55601 üzenetére
@Gubek-Einste
Köszönöm mind2töknek a választ! Ezek figyelembevételével döntök.
-
allein
addikt
válasz
bluemirage #55548 üzenetére
Köszönöm szépen
-
allein
addikt
válasz
bluemirage #55538 üzenetére
(#55536) Sub-ZeRo - igen, laptopban gigabites hálózati kártya van.
TP LINK switchet akarom egyébként lecserélni. Router is gigabites.
Nappaliban van a router, erre csatlakoztatva lanon egy TV, asztali BD lejátszó, SYNO Nas, negyedik portból egy cat5e kábel megy a switchbe ami helyileg a hálóban van. Switchez csatlakoztatva a Dune, egy másik TV és egy PS4.
Mit javasoltok, nem tudom átrendezni az eszkőzeimet. Szerintem új switch, más márkájú.
Routerből - lan kábel közvetlenül rádugva a dune-re, semmi gond nincs, fájl olvasási teszt sebesség - 30-35 MB/S. Amennyiben a routerből a lan kábel a switchre van dugva és innen a dunébe, fájl olvasási teszt 10-11 MB/S. Cat5e kábellal próbálkoztam, vásároltam zsír új cat7 AQ Forrest lan kábelt, ugyanezek az olvasási sebességek. Arra gyanakszom, hogy valamiért ez a típusú switch nem működik megfelelően a dune-vel, másra nem tudok gondolni
Nem próbáltam meg másik portot a switchen.
Másik példa ami OFF: korábban volt egy A410-es popcornom, erősítőm az pedig CA. Annak ellenére, hogy a popi tudta a True-HD hangsávot, mégis akadozva játszotta le, több teszt készült akkor. PS4 összedugva erősítővel, bluray lemez, True-HD hangsávot lejátszotta.
Külső HDD összekötve popcornnal, amin volt True-HD hangsávos anyag, így sem játszotta le a popi. Visszavittem az üzletbe, ott letesztelték Marantz és Denon avr-el, popi simán lejátszotta az említett hangsávot.
Lehet a mostani esetben is csak valami kompatibiltási probléma van.
-
válasz
bluemirage #55530 üzenetére
A tópart nálam is megvan, a 1043 (v1) meg megvolt.
Érdekes, hogy a ház mögött, ahol nem túl jók a vételi viszonyok, elég jól muzsikált a 1043-as is, de a víz, azaz a nyílt terep felé az N18 értékeinek a közelébe sem ért.
MaCS
-
válasz
bluemirage #55513 üzenetére
Ezt azért árnyaljuk egy kicsit!
Igaz, hogy "vissza is kell kiabálni", de az egymásnak ordítozó felek nem csak tüdőben, hanem fülben is eltérő képességűek lehetnek, arról nem is beszélve, hogy a két iránnyal szemben támasztott igények is igencsak eltérőek.
Konkrét példám a következő:
Asus RT-N18u router a házban, hozzá képest nyilván halovány wifis teljesítménnyel / antennával megáldott Samsung Note4 telefon.
A háztól 300 méterre (tökéletes rálását, semmi tereptárgy) még simán tudok VoIP-telefonálni -- a router hangosabban kiabál, de jobban is hall.
Ahogy távolodom, engem a másik fél egyre szaggatottabban hall, 500 méter környékén már szakad is a kapcsolat, viszont netezni még mindig tudok, hiszen az ehhez szükséges, a telefontól a routerig menő adatforgalom-igény annyira csekély, hogy azt a szakadozott wifis kapcsolatból is össze tudja még rakni a router.
MaCS
-
törölt tag
válasz
bluemirage #55515 üzenetére
Nálam éppen fordítva van, a Moto X Style telefon ugyanott kb. 3x gyorsabb, mint a Thinkpadem, ugyanúgy "N"-en, mint "ac"-n. Végül lehet, hogy a Thinkpadet kellene megjavíttatni, de ahhoz meg nem találok egy olyan szervizt, ahol szétszedik, akiket eddig hívtam, mind küldenék tovább (Aloha, Smartservice), hetekre meg nem akarom otthagyni; mondjuk utolsó Lenovo cucc, amit megvettem, a Dellnél ennyi idő alatt, amíg telefonálgattam, már minden alkatrészét kicserélték volna helyszíni gariban.
-
azozo
senior tag
válasz
bluemirage #55515 üzenetére
inkább a hatótáv érdekelne ...tudom változó a terepviszonyok miatt de körübelüli hány méter lehet tiszta rálátás esetén?
-
törölt tag
válasz
bluemirage #55513 üzenetére
Köszönöm az Asusos tippet, ezt meggondolom, bár van egy Asus 12+-om, az úgy dobálja a Digi PPPoe jelet, hogy öröm nézni (Dlinken és Netgearon jó a Digi nálam, illetve az N12+ is hibátlan AP-ként).
-
konigjanos
senior tag
válasz
bluemirage #55326 üzenetére
köszönöm, akkor ő lesz a befutó.
-
daneex
csendes tag
válasz
bluemirage #55204 üzenetére
Halas koszonet a tanacsokert, igy fogok eljarni!
Udv,
Dnx -
válasz
bluemirage #55189 üzenetére
Ha már szóba került az üzleti vonal akkor több eszközös rendszerben az ajánlásom:
Ubiquiti EdgeRouter + switch a vezetékes kliens eszközökhöz
Ubiquiti UAP-AC-LITE a wifi-re, emeletenként 1-1 darab
Ubiquiti UniFi Cloud Key vagy ha van 24/7-ben futó szerver akkor szoftveres verzió
Árban már 80k felett vagyunk de stabilitásban és beállíthatóságban már jóval előrébb. -
Remiel
őstag
válasz
bluemirage #55114 üzenetére
találtam egy ilyet, csak ezt nem látom az ajánlottak között
-
Remiel
őstag
válasz
bluemirage #55114 üzenetére
egy laptop és a telefonom, nagyrészt ennyi ami a wifit használja
70Mbit körül mozog, a speedtest szerint le is és fel is
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
bluemirage #54972 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ezt a MAC szűrést egy Linksys WRT54GL router is tudja, illetve be lehet akkor állítani, hogy csak az én okostelefonommal lehessen vezeték nélkül rá csatlakozni és így más eszköz még ha akar sem tud vezeték nélkül rá csatlakozni, így kvázi feltörni sem tudják a routert? -
Cirax
csendes tag
válasz
bluemirage #54973 üzenetére
Szia! ne haragudj kérlek de nagyon zavaros nekem ez a beállítás,egyébként 5Gh-en mértem a sebességet,és laptopról csatlakoztam fel ha esetleg erre irányúlt volna a kérdésed. Sajnos a laptopomba nem gigabites hálókártya van,így azt tudom,hogy nem fogom tudni kigasználni a teljes sebességet ha kábelről csatlakoznék fel,de azt gondolom attól még wifin keresztül többet kellene mérnie,vagy nem?
-
maxima
tag
válasz
bluemirage #54849 üzenetére
Hali!
A DIR-842 témához én annyit tennék hozzá, hogy nálam hozza
amit ígér, 50 nm-es panelt tökéletesen lefed 2,4 GHz-en pedig van
zsúfotság rendesen, a telefon két emelettel lejjebb szakad le róla.
Az 5 GHz milyenségét eszköz híján nem tudom megítélni,
talán majd más.Az pedig, hogy 3 óra kellett a beállításhoz, nem a router hibája.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
bluemirage #54850 üzenetére
Az hogy cserélhető, persze plusz pont, de nem képesség hanem lehetőség, nem ugyan az, de beállítási lehetőség is sokkal több van a netgearben mint a tp-linkben...meghát a tp-link alul méretezi nagyon a processzor hűtését...főleg a 741nél, nekem 2hét alatt megsűlt a processzor
cserélték gariban, az 1hónapig bírta, gyári fw-vel...szóval...ja...az a jó router ami a max terhelés mellett sem forrósodik fel, sajnos a tp-link-ek hajlamosak rá...
Az antenna bőven jó, 47m2es panel lakást lefedjelerősség mindenhol ok
-
psg5
veterán
válasz
bluemirage #54703 üzenetére
Ejjha. Koszi. Ertheto.
-
ztibor
senior tag
válasz
bluemirage #54614 üzenetére
Köszi mindenkinek, a TP-LINK lesz a nyerő.
-
runner 125
nagyúr
válasz
bluemirage #54372 üzenetére
Köszi mindenkinek a tippeket, végül visszavittem az Asus routert és beruháztam egy AC-s, gigabit-es Mikrotik hAP AC routerre, ami megy a nappaliba, padláson át pedig előre lesz kábelezve egy Mikrotik AC-s wAP, a másik irányba, a garázsba, pedig egy sima 2,4-es Mikrotik wAP.
Nagyobb befeketetés, de ezt minden IT-s hálózatos cimborám javasolta a kommersz, sok antennás routerekkel szemben...
Konfigurálást megoldják helyettem, azt mondták, h utána nem kell hozzányúlni kb. soha és h így garantált stabilitás mellett meglesz a biztos lefedettség is mindenhol.
Reméljük beválik. -
GoZoL
senior tag
válasz
bluemirage #54321 üzenetére
Köszönöm az infókat! Másik VLAN-t tud kezelni vagy külön DHCP-zni tud a 2. hálózatba?
-
válasz
bluemirage #54242 üzenetére
[link]
ez alapján lehet külön-külön kapcsolgatni. gondolom nem a külső wifi on/off gombbal akarnád kapcsolgatni az egyes frekvenciákat. az komplett ki-be kapcsolja a wifit. -
válasz
bluemirage #54240 üzenetére
tegnap este én is rendeltem egy c7-et. a nappaliból indulna a wifi egy 30-as falon keresztül. elvileg hétfőn érkezik. nagyon kiváncsi vagyok, hogy fog működni. ha nem lesz jó én visszaküldöm./amazon/
át kéne kábeleznia avastag fal túlfelére, vagy a 30-as ajtófélfába felfogatni, de nagyon nem akarok kábelezni még odáig sem -
válasz
bluemirage #54119 üzenetére
Nehéz lesz megfelelő eszközt találni számodra.
Ajánlott eszközök: Asus N56U/AC55U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Ingatlanos topic!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xbox Series X|S
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged