- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
AxBattler #82400 üzenetére
a szolgáltató által kínált Sagemcom 5655v2 mennyire alkalmas általános (wifis) router-nek?
Alap szinten megteszi de érdemes saját eszközt használni, a szolgáltatói meg menjen csak modemként.Mennyit szánnál a saját eszközre?
Általánosan az Asus AC65P/AC1200GU/AX58U/AX92U lenne az ajánlott eszköz.
Az AC1200GU kezd kifutni így érdemes gyorsan megvenni. -
-
-
válasz
AxBattler #57272 üzenetére
Használtat nem vennék, mert azokan már jó pár nap benne van... Lehet, hogy pont nálad kezd majd el haldokolni... hacsak nem már ő is azért árulja.
A 1043ND v4 és N18 között számomra az N18 a jobb választás, ha van rá pénzed, akkor azt vedd meg. Szerintem megéri azt a plusz néhány ezer Ft-ot. -
Beri
addikt
válasz
AxBattler #21332 üzenetére
A v3 gyorsabb.
Intruder2k5
Vsz TP-LINK-kel egyikkel sem jársz jobban
Semmivel sem járhat jól. Ott kell hagyni azt, ami van, azt' kész.aclandiae
Egymilliószor leírtam már (sőt, mások is) ebben a topicban, hogy miért nem szabad saját modemet venni. Te se tedd.
Egyébként mért akarsz kombót? -
válasz
AxBattler #21163 üzenetére
Nekem nem, én anno 1 év garival vettem az ASUS RT-N16-ot, és akkor is inkább az, mint a TP-LINK 5 évvel! Mi több, előtte próbálkoztam 1043-al is, de nekem nem jött be! Persze az igazsághoz hozzátartoznak azok a dolgok is, hogy én eleve moddolásra szántam, és akkoriban még nem volt vargalex build, és az enyém is csak egy vélemény a sok közül, de nekem egy isten csapása volt a TP-LINK! Előtte szintén ASUS-om volt (WL-500gP), illetve azóta próbálgattam több más BroadCom Chipset-es routert is, mondjuk Linksys-eket, és nekem jobban bejött ez a vonal. Aztán van aki a másikat favorizálja inkább, az Atheros-t!
VGYkeNem! Ahhoz, hogy moddolás során egy "teljes rendszert" telepíts rá, úgyis kevés a 128MB, a firmware-nek meg bőven sok a 32 is, tehát különösebb hasznát nem tudod venni sehol! Nálam az RT-N16-on szintén 32MB flash van, amiben tárolok nagyjából 0,5MB adatot, a firmware foglal 8,5MB-ot, ami összesen 9MB, tehát marad szabadon 23MB. A HDD-re telepített rendszer 145MB (és ez elég minimál optware rendszer), vagyis ugyanaz a helyzet, amit fentebb írtam, hogy ez nem férne el a 128MB-ban, viszont másra meg nem nagyon tudod kihasználni! Gyári fw esetén meg semmi értelme ezt figyelned! Magyarul, a flash mérete semmilyen hatással nincs a teljesítményre, az csupán adat tárolásra szolgál!
-
válasz
AxBattler #21161 üzenetére
Az élettartam garancia nyilván duma, ilyen nincs! A TP-LINK gariztatásának ideje a kereskedelmi egységtől is nagyban függ, ahol veszed, hogy milyen gyorsan juttatja el a szervizbe, nagykerbe, stb... Amennyire én tudom a 1043-as topikból, eddig mindenkinek viszonylag simán kicserélték az OpenWrt-vel (vagy más fw-vel) tönkretett routereket is, különösebb kötözködés nélkül, persze van akinek azonnal, és van aki meg várt rá három hetet!
Viszont mindezek ellenére én a Netgear mellett voksolok!
-
-
Coolmat
őstag
válasz
AxBattler #21150 üzenetére
Szia!
Wifi hatótávolságról lásd első hsz idevonatkozó részét:
"Azt megtippelni, hogy egy hálózat meddig ér majd el, mennyire csökken majd a jelszint a routertől távolodva, vagy hogyan esik majd vissza a hálózat sebessége a jelszint csökkenésétől, kb. esélytelen. Több dolog hatással van egy vezeték nélküli hálózat áteresztőképességére. Számít a környezet zajossága (zavaró jelek a wifi frekvenciatartományában), a közvetlen rálátást gátló objektumok és természetesen az ellenoldal (a hálózati eszköz, amely a routerre csatlakozik)." A TP-Link a külső cserélhető antennák miatt talán kicsit jobban teljesíthet wifi jel erősségben, de ez is csak találgatás.
Ha csak 2 antennás MIMO-t tud az ellenoldal és nem lényeges az USB-s fájlmegosztás valamint a gigabites ethernet, akkor elég lehet egy TP-Link TL-WR841ND is, ha viszont tervezed a közeljövőben hogy gyorsabb neted lesz, akkor a 1043ND a minimum. 1043ND gyári firrmwarrel így néz ki, nem egy bonyolult dolog bekonfigolni ezt sem.
A Netgear élettartam garanciáról még nem hallottam, meglepne ha ez hazánkban is érvényben lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- ASUS Z97-AR - i5 4670 - 8GB DDR3 - 120GB SSD - 500GB HDD
- AAM számla - Mini PC / SFF / MT / TWR - Brand gépek - HP / DELL / Lenovo - több db, 1 év garancia
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I7-7700, 16GB RAM, SDD) Beszámítás Posta ok (32)
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB FEHÉR, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 94% akku, doboz, legjobb ár!
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest