- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
OceanStorm #55939 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy -- amint bluemirage is leírta -- csak sokkal nagyobb macerával tudod kiváltani a routert.
Egyébként mi bajod a routerekkel, amik ráadásul a barátaid?MaCS
-
válasz
OceanStorm #55938 üzenetére
szerk: közben látom,hogy már olvastad
Már utánnam is leírták amire én is utaltam. Kell venned routert.
Ha kicsi a lakás, akkor a legjobb egy WiFi-s router. A topiknak ez a fő témája.
Ha nagyobb lakás és egyébént is már egy AP-ban gondolkodtál, akkor persze lehet egy olcsó vezetékes routert venni, amin vannak a vezetékes cuccok és egy AP is ami távolabb van elhelyezve a rouetertől. Fél évvel ezelőttig én is ezt a felállást használtam. De nem ez a jellemző és az esetek többségében nem is ez az ajánlott. -
válasz
OceanStorm #55935 üzenetére
Valaminek meg kell csinálnia a helyi hálózatodat.
A switch csak eloszt, de nem routol/NAT-ol. (Mert ugye nem router...)Ha a PC-be érkezik a szolgáltatói kábel (és nem vagy szolgáltatói eszközhöz kötve), akkor a PC le tudja kezelni az autentikációt, és egyéb routerfeladatokra is rávehető. De előtte vagy vele párhuzamosan más eszközöd nem lehet, így az említett AP sem fogja kezelni a bejövő kapcsolatot -- egyrészt, mert nem ez a dolga, másrészt, mert a szolgáltató sem fog két belépést engedni.
MaCS
-
válasz
OceanStorm #55935 üzenetére
Őőőő.... Szerintem router mindenképpen kellene a modem után. De majd itt megmondják a többiek.
Bár régen (amikor még dedikált hálókártyák voltak a gépekben) láttam egy ilyen erőltetett dolgot, hogy:
Modem amiből egy LAN kábel ment egy olyan PC-be amiben volt kettő(!) hálókártya. A másik hálókártyából tovább volt osztva a NET, mint egy belső hálózaton. Azon pont egy másik PC lógott, de elvileg az lehetett volna egy AP vagy bármi. Ez esetben az első PC (amiben 2 hálókártya volt) osztotta szét a NET-et.
De ez csak érdekességként írtam le. -
bladesks007
tag
válasz
OceanStorm #55835 üzenetére
Ha kiszámolod, a 30% kedvezménnyel is drágábbak a routerek, mint pl. az arukereso.hu-n... Szóval, ez pusztán egy marketingfogásnak tűnik.
-
válasz
OceanStorm #55835 üzenetére
Ugyan az a két eszköz de a C1200 helyett inkább C5-t vegyél.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U/AC55U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Battlefield 6