- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hadr0n
csendes tag
válasz
dances #75604 üzenetére
Szerintem az Ubiquiti router nem egy rossz választás és igen webes felületen be lehet állítani alap dolgokat(NAT-PAT,Static route,OSPF, ACL, DHCP, VLAN, Port forward, etc ).
CLI ennél a routernél leginkább csak vállalati közegbe használatos, alap felhasználónak bőven jó a webes felület is.Az ASUS routernél pedig ki lehet kapcsolni a wifit tudtommal .
-
woodworm
veterán
válasz
dances #55749 üzenetére
Nincs tapasztalatom az A1-es revíziókkal, úgy néz ki eddig a B1-es érkezett a 860-asból mindenkinek, legalábbis nem panaszkodtak. Nem a módosított fw miatt gyorsulnak tovább, az csak a szutyok gyárit cseréli le. Az rt-n56u b1 és a dir-860l b1 hasonló procit kapott, csak a 860-asban a két magos található. Mindemellett a soc támogatja a multi threadinget, tehát az oprendszer több szálat lát/alkalmaz.
Mivel a hardver nagyon hasonló, az oroszok forkolták a padavan fw-t, csak jelenleg egy rossz beállítás miatt nem fordul le és még nem javították.
Openwrt-vel a wifi nem mindenkinek tökéletes, de amúgy stabil és natolja a gigabites netet minimális terhelés mellett. -
-
vargalex
félisten
válasz
dances #55723 üzenetére
Ha nem gond, hogy Openwrt-t kell feltenni (mert esetleg a gyári firmware-ban nem létező szolgáltatásokat szeretnél használni), akkor én az 1043ND helyett inkább egy D-Link DIR-860L-et ajánlanék. Jóval erősebb vas, minimálisan drágább. Persze csak akkor, ha tényleg nem fontos a wifi.
-
-
válasz
dances #55701 üzenetére
Néhány hónappal ezelőttig kb. 1,5 évig én is egy TL-R600VPN routert használtam... mögötte egy TP-Link Acces Pointtal.
Anno a beépített villámvédelem, az FTP kábelek fogadása és a garantált sok éves 7/24-es működés miatt választottam.
Itt van róla egy 3 oldalas teszt
Ez egy régi konstrukció (az IPv6 hiánya is mutatja). Egy kis céges belépő szintű router (pl. emiatt nem ismeri a nagyobb hálózatokban alalpnak számító VLAN-t) Ennek ellenére a szolgáltatásait is figyelembe véve nem otthoni használatra lett tervezve. Hanem arra, hogy 7/24-ben minden körülmények között a tesztben leírtak szerint megbízhatóan működjön és vigye a VPN-t is.Ha neked nem L2TP protokoll kell (nálunk a cégnél pont azt van
) és az IPv6 sem fog hiányozni... akkor megfelelő lehet az egyébként viszonylag lassú NET-ed mellé.
Az enyémet pl. fél áron 2 hetes cseregari mellett odaadom... ha ki akarod próbálni... Ez esetben írj privátot.
Az 1043ND-nek a VPN-es képességeiről nem tudok semmit... de elég olcsó és annak pl. az antennát le lehet szedni és a WiFi-t ki lehet kapcsolni benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged