- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
sellerbuyer #57683 üzenetére
Nekem játék letöltés steam/origin meg néha torrent, ami valamennyire kihasználja az 500-at. Sima webes letöltés általában le van korlátozva annyira, hogy a 100-as is bőven elég lenne neki.
-
vargalex
félisten
válasz
sellerbuyer #57681 üzenetére
Már csak egy utolsó adalék: belenéztem az RT-N56U topic-jába, valamint megnéztem a Smallnetbuilder tesztjét. Azon az USB 2-es sebességen meg fogsz te még lepődni... Persze a jelenlegi 50 Mbps-hez talán elég lesz.
Szerk.: bár a b1 hw revízió biztosan jobban muzsikál. -
vargalex
félisten
válasz
sellerbuyer #57688 üzenetére
Szerintem senki nem kötözködött. Ha vetted volna a fáradságot és belenézel az említett eszköz topic-jába, akkor láthatnád, hogy nyers CPU erőből (hw NAT nélkül) kihajtja a gigabitet (igen, PPPoE alatt is). Ha pedig a digi topic-ba néznél be, akkor az is egyértelmű lenne, hogy normális routerrel bizony általában megvan a 930-940 Mbps. Egy szóval nem írtam, hogy ehhez router nélkül kellene használni a PC-t, arról pedig én nem tehetek, hogy egy szakmai oldalon olyan routerrel tesztelik a gigabites netet, ami közel nem képes azt NAT-olni. Ez csak a szóban forgó oldalt minősíti...
-
woodworm
veterán
válasz
Tudtommal az mtk chipekben hardveres támogatás van a lemezműveletekhez, mellette ott a hwnat, tehát egyik sem a cpu-t eszi. Ezért nem elképzelhetetlen, hogy nem sok különbség lenne kifelé sem, bár nem tesztelte nagyon senki eddig.
-
vargalex
félisten
válasz
Eddig azt gondoltam, hogy értem az általad írt sebességet, mert a feltöltésre gondolsz. De most teljesen meglepődtem. Miért gondolod azt, hogy a digi a kisebb csomagoknál a kínált sávszélességet adja, míg a nagyobbaknál csak a garantáltat (a gigabitnél bekarikázod a 300/50-et, de az nem zavar, hogy a tiéd nem 25/20-at hoz, hanem a kínált 100/50-et)? Ráadásul linkeltél egy olyan tesztet, ahol a használt router a szűk keresztmetszet, amit le is írnak:
"Direktben, a routert kiiktatva, a PC-t kötve a zsinórra ennek sokszorosát, mintegy 650-700 megabitet értünk el speedtest.net-en, de rendes eszközökkel az IP-keretezés utáni 920-950 megabit is elérhető lett volna." -
Multibit
nagyúr
válasz
Nálam nincs meg, mert 500-as netre fizetek elő
Viszont ezzel az előfizuval mindig megvan az 530/210 Mbps.
Amiről írsz, az ismert dolog, mint ahogy az is, hogy területi sajátosság, azaz nincs mindenhol így. Tehát ne próbáld általános jelenségként feltüntetni! -
vargalex
félisten
válasz
Igen, LAN-on volt a teszt, de ebből látszik, hogy neten keresztül az upload lesz a korlátozó tényező. Illetve a többségnek az a lényeg, hogy LAN-on milyen sebességre képes. Ez pedig már látszik, hogy kb. a HDD a korlátozó tényező.
-
Multibit
nagyúr
válasz
a gyakorlatban a Digi gigabites sávszél össz-vissz 150-170Mbps-et jelent
Ezt hogy érted?
A Digi gigabites sávszél a gyakorlatban 930-940 Mbps-t jelent. -
woodworm
veterán
válasz
sellerbuyer #57678 üzenetére
Olvasáskor pedig jól jönne, a hardver bírná egyébként.
A 860-lel összehasonlítva látszódott a különbség. -
ArthurShelby
addikt
válasz
sellerbuyer #57675 üzenetére
Nem jobb a n65u, csak kék színű az usb portja. Én az ac87u-n sem használom ki az usb3-mat. Ez csak marketing.
-
válasz
sellerbuyer #57669 üzenetére
Asus N56U vagy D-Link 860L B1 (csak CFW-vel) jöhet szóba.
-
válasz
sellerbuyer #55670 üzenetére
Ha az energia fogyasztás csökkentése a cél, akkor nem... és semmi értelme. Mert ezek maguk állnak standby-ba, ha nincsenek terhelve.
Ha azt akarod elérni, hogy bizonyos időszakokban menjen / ne menjen a WiFi... azt lehet. Ezt van aki használgatja... pl. gyerek nevelési célból. Napokat, órákat stb... be lehet állírani. Tehát ez közismert.... és elvileg azt is meg lehet adni, hogy bizonyos időszakokban hozzá lehet-e férni a routerhez... azaz szerintem azt, hogy használható-e vagy sem. Ennek vezetékes hozzáférésnél van értelme, hiszen ekkor a vezetékes eszközök PC-k stb... sem tudják elérni a routert.
Ez pl. az én C7-esem szimulátora
Szerintem az Acces Controll - Rule és Shedule részekkel lehetne megcsinálni.
Pontosabb részletes választ inkább itt tudsz kapni. -
válasz
sellerbuyer #55670 üzenetére
A routereket folyamatos üzemre tervezték, nem szokásos bennük ilyen funkció. Olyan előfordul, hogy a WiFi-t tudod időzítve ki/be kapcsolni.
-
FixY67
senior tag
válasz
sellerbuyer #9109 üzenetére
Nem tapasztalat, csak a fórumon olvasottak alapján: TP-Link-1043 + OpenWRT firmware.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged