Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bluemirage

őstag

válasz tpeter77 #56341 üzenetére

1., C7-ből is 3 kellene... a mondat második részében anno már 3 eszközről írtam. Bocsánat, ha félreérthető volt
    2., Teljesen mindegy, hogy miben gondolkozól, de a 20 cm-es beton és a hosszúkás elrendezés miatt 3 eszköz kell.
    3., Ha fejmagasságban 3 C7-et vagy 3 N56U-t raksz, azok az 5dbi-s antenna miatt elvileg erősebben fognak szórni. Az N56U gyárilag tudja az Acces Point módot, a C7-nél neked kell az eszközt ehhez lebutítani... pl. fix ip, semmi dhcp funkció stb... stb... Ez a routerekből épített AP-s infrastruktúra elég magyaros kivitelezés. A C7 sajnos elég furi amiatt, hogy a vegyesen tartalmaz külső és belső antennákat. Ezért oldalfali szereléshez nem a legideálisabb.
    4., Elviekben az UniFi kis ufók megbízhatóbbak, de azokbó tényleg szintén min. 3 kell mert csak 3dbi-s antennákkal vannak szerelve. Profi megoldás de jelerősségben egy kicsit gyengébb lesz, mint a 3., pontban leírt nagyobb eszközök AP-ként történő bevetése.
    5., A TP-Link ufói közül csak az EAP120 és EAP220 eszközök tudják hatótávban a 3., pontban írtakkal felvenni a versenyt. A 3dbi-s EAP 110 helyett, akkor már inkább UniFi...
    6., Az ufók' azonos térben lévő eszközök diszkrét, de mégis stabil és profi megoldása. De egy falat azért még átvisznek... átlóban nálad már 2 fal is lehet! Ráadásul a halálos' betonból.

Sajnálom, hogy a POE-t elveted... pedig az ufóknál ez meghálálja magát. Ez esetben készül tartalék táppal és azok jól hozzáférhető, jól szellőző helyen legyenek. Ezt nem egyszerű megoldani, mert a tápegység szekunder oldala nem nyújtható büntetlenül.
    -----
    Ha fontos az esztétikus elhelyezés és a hatótáv: EAP 120 vagy 220, min 3 db.
    Ha fontos az hatótáv és nem számít, hogy routerek vannak az oldalfalakon a folyosón, akkor inkább 3 x N56U
    Ha fontos az esztétikus elhelyezés és a profi megoldás: akkor 3 db. UniFi ufó... és szükség esetén kellhet egy negyedik is. De ez mi itt előre nem látjuk, hogy a 3dbi-i antennák a helyszínen mire lesznek képesek... ha olyan' beton, akkor van benne vas is rendesen.

Nálam a mennyezeti AP "Ufó", az antennás AP pedig a "csiga". Így mindig tudják, hogy mire gondolok a cégnél. Hosszúra sikeredett, de látszik a gondolatmenetem... remélem tudtam segíteni. Multibit?

Új hozzászólás Aktív témák