- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
raverke #56071 üzenetére
Próbáltam én is kiguglizni de nem találtam.
Tesztelni csak kölcsön routerral lehetne, amin only 5ghz-en szórna és ahhoz csatlakozik-e a TV-d.
Na szóval, ha tényleg csak 2,4 Ghz, akkor túl sok jóra ne számíts... Egy 1043ND V4-es persze már erősebb hardverrel van szállítva, de szerintem neked egy N18U az ajánlott vétel, esetleg gondolva a jövőre vagy egy másik mobil kliense egy N56U (n-es 5Ghz-et tud).Illetve van még egy lehetőség, ha pénzkereten belül akarsz maradni.
2 db(!) Asus N56U.
Az egyik lenne az egyik szobában, a másik a TV közelében, amihez a TV kis kábelkával csatlakozik... és un. bridge módban lennének a levegőben összekötve a routerek.
Van hálózatos topik ott segítenek benne, hogy ezt hogyan kell beállítani. Ezzel a kábelezés durván sokszorosát költötted el és nem is lesz olyan gyors a net-ed mint kábellal, de a jelenlegi többszöröse(!!!) lesz.
Persze lehet 2 még gyorsabb router, ez már pénz kérdés. A fontos, hogy a bridge módot is ismerjék. -
válasz
raverke #56068 üzenetére
Erre a 8-10 méteres 1 falas problémára inkább nem írok semmit, hiszen nem én vagyok ott. Messziről kb. 5 perces fúrásnak tűnik.
Annyiban még tudnánk segíteni, ha a TV-d WiFi specifikációjában megtudnád nézni, hogy milyen szabványt támogat. Anélkül nem tudod te sem eldönteni, hogy mit kell venned. -
válasz
raverke #56065 üzenetére
A TV-t illik kábelezni*, de mindenki úgy nehezíti meg az életét, ahogy gondolja.
Mivel a TV nagy valószínűséggel nem AC-s, így véleményem szerint egy dual band-es Asus N56U lenne a tökéletes, persze ennek is csak akkor van értelme, ha TV ismeri az 5 Ghz-et. Ha nem ismeri, akkor az első mondatom: illik kábelezni a TV-t, mert a sima 2,4 Ghz mindig szűk keresztmetszet lesz.
Ha a TV ismerné az AC-t, csak akkor érdemes lenne áldozni Tp-Link C7 vagy akár C9-re is.... vagy bármilyen drága routerra.
*parketta szegély vagy festés előtt a falban és/vagy a födém felett/alatt vinni és úgy egy rövid szakaszt az adott helységekben függőlegesen stb... stb...
Megnyugtatásként: A 3D a jelenlegi formájában úgyis kihal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Xbox Series S 512gb 2 kontroller
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest