- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Barnahalo
tag
válasz
Patice #99433 üzenetére
Ilyen felhasználáshoz nem érdemes még pl. Cisco, Microtik, vagy ehhez hasonló szintű routert venni ugye? Édesapámnak valaki IT-s mondta, hogy ne vegyünk semmiképpen sem pl. TP-linket vagy Tendát (utóbbit tényleg nem szeretem, elég volt 1x) vagy Dlinket.
Ez az Asus AI mesh jónak tűnik, későbbiek szempontjából.
Minden esetre köszönöm az ajánlást. -
makoss
veterán
válasz
Patice #99260 üzenetére
Értem
Bár idén már nem valószinű, hogy lesz, de Telekom 2000-res optikai nethez milyen routert ajánlanátok? Torrentre leginkább.
Még eddig csak Asust meg Tp Linket használtam, mivel eléggé megbízhatóak voltak jó lenne ezeken belül keresgélni ha van, de ti értetek hozzá
Falak szilikát.
Árat nem tudom, nem kerestem még, ami ajánlott ár érték arányban, és ami már jónak számít -
válasz
Patice #99106 üzenetére
Az árát ne is akarjuk tudni... aztán még az is lehet, hogy a csomagban nincs is SFP modul, ami megint egy szemel jól látható összeg lesz
Akárhogy gondolkodom, nem találok olyan scenáriót, hogy egy ilyen atombombára szükség legyen otthoni felhasználásnál. De biztos van ilyen is.
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz
Patice #99019 üzenetére
És multibit! Köszi, ezek alapján meg is van a döntés, pláne, hogy ennyiért az ajánlóban is látok tételeket, amik simán hozzák azt, amire szükségem van
(Plafon nem gond, saját lakás, meg ha nagyon kell, akkor PoE-t is meg tudom oldani, de valóban 45nm-re vannak gazdaságosabb megoldások is ezek szerint
)
-
válasz
Patice #98936 üzenetére
Patice, Multibit, Dudika!
Köszönöm a segítséget!
Két következtetést vontam le:
1. Az ismerősömet lebeszélem, vagy ha ez nem sikerül, távol tartom magam a projektjétől.
2. Én viszont szépen csendben körülnézek, megnézem az Általatok ajánlottakat, hogy majd a következő routerváltáskor több lehetőségben is gondolkodhassak.
Köszönettel: MaCS
-
dudika10
veterán
válasz
Patice #98940 üzenetére
DDNS mindenhol van,VPN kliens es szerver is lassan. Nem eleg gyors, mihez? Hotelben NAS-rol film letolteshez evente 2x szerintem eleg gyors.
Az atlag user nem, hogy ezeket a feature-oket nem hasznalja, de meg reklamot sem blokkol. Meg a power userek nagyreszenek sincs jellemzoen szuksege tobbre, mint amit egy kozepkategorias router nyujt manapsag.
Jo esellyel nem noveltel semmit a biztonsagon sem. Sot, pfsense-en sokkal konnyebb lyukat hagyni szerintem, mint egy commercial routeren, mert nem veletlen utobbinal a default az, hogy a user ugy sem ert hozza.Szoval ket realis indokot latok:
- tanulas / hobby
- power user, aki pontosan tudja miert kell ez neki -
válasz
Patice #98930 üzenetére
Oké, akkor mondjuk építenek egy routert, amelyik tényleg csak router, és a LAN oldalára mehet mondjuk egy mesh-rendszer.
Akkor az a kérdés, hogy:
1. Hol lelni valamilyen életszerű, kivitelezhető routerépítési / kofigurálási tutorialt,
2. Érdemes-e / lehet-e kombi (pl. router + NAS) egységben gondolkodni? (Tehát a LAN-port előtt, magán a lapon is kéne lennie egy switchnek, hogy belül leossza a LAN-t...)
3. Meztelen meshként mi az ajánlott rendszer?
Köszönettel: MaCS
-
dudika10
veterán
válasz
Patice #98898 üzenetére
Legutobb egy EAP653-at vettem, ahhoz pont nincs.
#98899_ak_ : Unortodox otlet, de lehet pont ti vagytok a celkozonsege egy ilyennek?
ER7212PC | Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router | TP-Link Magyarország
A switch buta benne, de szeirntem az nem szamit nektek.
Van benne controller, router, PoE. Ehhez vesztek tetszoleges szamu (max. 8) AP-t, amikhez csak egy UTP-t kell huzni. -
válasz
Patice #98884 üzenetére
Eleve abban, hogy Asus, ami számomra legalábbis egy sokkal jobb menürendszert, beállíthatóságot jelent.
Persze tudom, hogy az AImesh és az Omada nem feltétlenül azonos pályán játszanak, de itthonra az AImesh számomra gyakorlatilag tökéletes.
Én történetesen a TP-Link rendszert is otthoni hálózatban használom, és azért van rá szükségem, mert az Asusnak nincs kültéri megoldása erre. Így lett a kültéri részre TP-Link (beltéren maradt az Asus (/Mikrotik), mert nem találtam megfelelő TP-Link routert, bár eredetileg TP-Link vonalon voltam). Szó se róla, nincs gond a TP-Link / Omada részleggel, csak éppen nem tudtam megkedvelni. Nyilván a tudásának tört részét használom csak ki, de nincs is többre szükségem. Ha lenne kültéri Asus, azonnal azt tenném be.
MaCS
-
Speeedfire
félisten
válasz
Patice #98841 üzenetére
Minden port 4 számjegyű. Ftp, http stb. Az ssh le is van tiltva a nas-on jelenleg. A router közvetlenül megy a T-s modemre. DMZ nincs beállítva. A router log-ban nincs benne sajnos, hogy mi volt az oka a lekapcsolásnak, és milyen ip-ről jött a ddos.
Multibit:
Amúgy, gondolj bele, ha a NAS-t napi szinten támadják, az azt jelenti, hogy a próbálkozók bejutottak LAN-on belülre
Ezt nem biztos, hogy értem. A NAS át van NAT-olva a külvilágra, emiatt nem is kell a LAN-ra jönniük.A fentiek azt jelentik, hogy a standard, botok által kedvelt portok zárva vannak? UPnP le van tiltva a routerben?
Szerintem nincs benne port tiltás, nem tudok róla. UPnP be volt kapcsolva, kikapcsoltam most.
Tudom, hogy jobb a VPN. Viszont ha fotókat akarok megosztani, torrent, plex stb akkor nem játszik ez.Ilyen szinten nem tudom védeni a NAS-t. Be van állítva az ő tűzfalán, hogy csak magyar ip-k mehetnek rá. Root tiltva, mindenhol más user van, illetve a portok prefixelve vannak. Pl
ssh -> 2222, ftp 2221 stb
SSH alatt is csak kulccsal lehet belépni, de jelenleg ezt is tiltottam. -
viperabácsi
addikt
válasz
Patice #98638 üzenetére
a leghosszabb szál kb 10 Méter lehet a többi max 3-4 méter. , a gigabit az megy tudom ( most az van ) az érdekes lehet számomra , hogy valóban tud e 2.5 Ghz-t , mert akkor érdemes lenne egy olyan router esetleg ,bár azok nagyon drágák még . Bár nálam a telekomnak max az giás net mert még xoaxon jön , és nem tervezik optikára cserélni.
-
válasz
Patice #98634 üzenetére
Pontosítsunk: a megadott elméleti (kapcsolati) sebességet sehogy, semennyi eszköz együttes használatával semlehet kihasználni.
Ez ugyanis azokból az értékekből adódik össze, amelyek az antennára optimális esetben kimennek. Onnantól azonbn, hogy akár egyetlen milliméter rádiós fizikai réteg is megjelenik az adatátvitelben, kizárt a 100%-os hatékonyság.
Meg aztán van még egy fontos tényező: a hálózati eszközök (vezetékesek is) mindig a hardver által teljesíthető sáfvszélességet tüntetik fel. Ebből azonban törvényszerűen lejönnek az átvitel adatai (pl. fejlécek) és valamennyi hibajavítás. Így lesz a gigatites átvitelből kb. 930 Mb.
Egyébként tökéletesen egyetértek Veled.
Többször említett rémtörténetem, amikor az új luxustársasház kivitelezője felárért sem volt hajlandó kiépíteni az Ethernet-kábelezést, mert a cég imázsával összeférhetetlen az elavült technikák használata.
MaCS
-
haddent
addikt
válasz
Patice #98516 üzenetére
+1, egyértelműen. PfSense egy ideje elkur...t, szóval OpnSense ajánlanám. Kicsit bonyolultabb meg "advancedebb" elsőre, mint ezek a kis routerek, de hosszútávon megéri megtanulni. A teljesítménye pedig brutál, ha adsz neki vasat meg jó NIC -et. Ha konkrét pc -t aktív hűtéssel nem akarsz, akkor érdemes körülnézni NUC -ok környékén, bár ott meg nem tudod bővíteni később 2.5/10G NICekkel. Egy dologra érdemes figyelni: BSD -ről van szó, szóval a hw támogatás kissé lemarad a linuxétól. De ettől függetlenül is 99% -ban Intel NIC a válasz mindenre ami nem bohóckodás
-
válasz
Patice #98022 üzenetére
Az én saját kis példám:
Sima Cat5, gagyi praktikeres minőség, 15 éven át lógva a tűző napon, kb. 70-80 méter, amiből kb. 40 méter egy 230-as hálózati kábelre csavarva: 800-900 Mbps.
Cat6 gyári patch kábel, közepesen márkás, 5 méter: 150 Mbps. (Tehát mindegyik ér forgalmaz.)
MaCS
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Patice #98022 üzenetére
Nekem még gagyi toldó használatával is átment a ~100MB/s, miközben a kábel mellett ment egy 230V-os kábel is a kábelcsatornában. A kérdezőnél meg a gigabit töredékéről volt szó, amihez képest 30% javulást hozott a cat6, olyan rossz helyzettel még nem találkoztam, hogy cat5e-vel ~260Mbps volt a max és a cat5e mivolta lett volna a gond.
-
BalatonL
újonc
válasz
Patice #98010 üzenetére
Köszi a tippet, kpityu2 is hasonlót írt feljebb, elgondolkodok rajta. A NAS természetesen kábellel kapcsolódik a routerhez, igen, egy Cat 6-tal (most már, miután rájöttem, hogy Cat 5e volt bedugva
).
Én is arra jutottam, hogy még a mostani setupon is van mit optimalizálni, szóval egyelőre elhalasztottam a router vásárlást. -
millk
csendes tag
válasz
Patice #97973 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választotokat, Alex91-nek is. Az eszközök összekábelezésnél a sorrend ez? ONT -> main router -> switch -> második router? Ebben az esetben az ONT bridgeként kell működjön?
Eszközök terén akkor ha jól értem hogy nincs értelme Tendában, Xiaomiban, TPLinkben, ZenWifiben gondolkodnom? 2 db RT-AX1800U ki fogja elégíteni az amúgy nem túl nagy igényeimet? -
VTom
veterán
válasz
Patice #97824 üzenetére
Így van, sajnos úgy beszűkült a gégecső, hogy a tápkábelt is ketten tudtuk átszenvedni rajta. Egy 11-12 méteres, talán 20-as csövet képzelj el 40cm-re a föld alatt, egy szakaszon van rajta 30cm CKT és térkő...
Ha meg lehetne oldani, már megoldottam volna, vezetékes netet szerettem volna kivinni, de sajnos így nem megy, föld felett meg nem szeretném, mert elrontaná az udvar képét. -
VTom
veterán
válasz
Patice #97817 üzenetére
Köszi, de nem szertnék vezetéket kihúzni.
Leástam anno egy gégecsövet, de amatőr módon nem fűztem át rajta ásás előtt a táp és UTP kábeleket, most meg már nem megy végig benne, épp elég volt végigszenvedni a tápkábelt.
Mindenképpen wifi-s megoldást keresek az irodára. Megnézem az AIMesh-t is, köszi! -
válasz
Patice #97819 üzenetére
Bő egy éve nézegettem az árakat -- mivel felmerült a veszélye annak, hogy légvezetéket kell létesítenem.
Ugyan nem végeztem teljes körű árfeltérképezést, de pár találat alapján a feszítőszálas UTP valamivel olcsóbb volt, mint külön a sima kültéri kábel + maga a huzal.
MaCS
-
dbocskai
tag
válasz
Patice #97799 üzenetére
Nagyszülőknek overkill, a cél az ideális ár-érték arány lenne. Semmi gond nincs azzal, ha a kert sarkában csak 50Mbps a net, mert oda annyi ér el azzal inkább, ha a nappali közepén 2-3Mbps, mert kisétáltam a konyhába és a mobilom fennakadt az ottani AP-n és reconnect se oldja meg mindig ezt a gondot.
De pont ezt megoldaná egy normális mesh hálózat egy gyártótól. Feltételezem jelenleg azért nem működik rendesen, mert a T-s Sagemcom router nem tud túl jól együtt működni egy Asus AP-val, de lehet rossz az elképzelésem, hogy mi lenne itt a megoldás.Eszközök száma legtöbbször <10
-
D4v3
őstag
válasz
Patice #97715 üzenetére
"bár azt nem írtad, hogy az egyes előfizetésekhez milyen eszközök vannak."
Írtam pedig, a kis szolgálgatós net egy TP-Link WDR 6400 routerben fut, a vodás net pedig anno a szolgáltótól kapott kis USB-s cuccot használja (kb. ez lehet [link]).
A cél igazából az lenne, hogy van egy darab valamilyen internet, ami használható szerte a házban és akár az udvaron is, nem kell egyáltalán mindkettőnek mennie, csak olyan gyenge volt a vodás, hogy elő lett fizetve egy másikra is, hátha..
Köszi azért a leírtakat, nézelődök még a témában! -
Kapanyél
őstag
válasz
Patice #97550 üzenetére
Azért háztartási körülmények között szeretnék megmaradni a prosumer szinten.
Hozzáteszem, melóban külön routereket telepítünk, de egy Mikrotik semmivel sem jobb vagy rugalmasabb, mint egy ügyesebb lakossági cucc.
Az árazáson túllépve azt gondolom, hogy egy kábellel összekötött node a papíron legjobb fajtából igenis hozza a maximumot! -
blakey
titán
-
-
LanyUs
őstag
-
BB9000
senior tag
válasz
Patice #96713 üzenetére
Nekem erről eltérő véleményem van, mint a megbízható villanyászodnak. Villámcsapás ellen villámhárítót építtess ki, ne AP-t tegyél a kábel helyett.
Ha a tetőn lévő napelemeket villámcsapás éri, akkor valószínűleg nem az lesz a legnagyobb gondod, hogy az inverterből a routerbe menő kábel másik végén lévő switch-ed tönkremegy. Ennek a kockázata azért nem olyan nagy.
Ha a villámcsapás másodlagos hatása miatt aggódsz, akkor a túlfeszültségvédelem lehet a megoldás. Mindkét károdra köthetsz biztosítást és akkor aggódjon helyetted a biztosító. Te meg fizetsz neki az aggódásért.
Ha amúgyis kell WiFi a kertbe, akkor legyen, de akkor valami normális, modern eszközt tegyél oda. Ne egy WRT54G-t. -
törölt tag
válasz
Patice #96107 üzenetére
Tudtommal a Mikrotik router-ek tudják ezt és gyárilag megtalálható az újabb RouterOS-ben.
Illetve Asus router-ek esetében a 3.0.0.4.388.20000 FW utáni verziókban is megtalálható.
Használnék a jelenlegi router-hez OpenWRT-t, abban is van elméletileg WireGuard, de ekkor ugrik a HW NAT és ugyanott vagyok. Wifi amúgy nem is lenne fontos, mert egy Mikrotik 5GHz AP szektorsugárzót használok. Viszont dedikált hardver kellene és biztosan erős NAT/WireGuard sebesség.Asus weboldalról kimásolva:
"Prepare
WireGuard® is only supported on the firmware version later than 3.0.0.4.388.20000. For Supported models, please refer to https://asus.click/vpnfusionmodel (You can find the support model list at the bottom of this page)."* ASUSWRT 2022 Supported models:
ZenWiFi XT9 , GT-AXE11000 , RT-AX88U , RT-AX86U , RT-AX86U Pro , RT-AXE7800 -
Brekkk
őstag
válasz
Patice #95491 üzenetére
Köszi.
Gondoltam, hogy több eszközt ki tud szolgálni mint 6 db.
Nekem az a lényeg, hogy a 12-13 eszközömnél minnél kissebb legyen az az idő amikor váltogat a kliensek között a router. Van 2,4 és 5 Ghz eszözöm is, kb fele fele arányban.
Most rendeltem egy ASUS RT-AX68U.
Az ajánlottak között volt, remélem nem nyúlok vele mellé. -
Multibit
nagyúr
válasz
Patice #95414 üzenetére
Rég vettem már az Unifi cuccaimat, de akkor volt hozzájuk csomagolva PoE feladó. Persze, akkoriban is lehetett 5-ös csomagokat kapni, azokhoz valóban nem adtak feladót. De a szóló cuccokhoz igen. Lehet, hogy ma már nem így van, amikor az AC Lite-ot és az AC Pro-t vettem, még ez volt a helyzet.
A vezérlő szoftver csak akkor fut, ha éppen beállítok valamit az AP-kon. Telepíthettem volna Windows-ra is, nem kell, hogy folyamatosan fusson. -
Multibit
nagyúr
válasz
Patice #95407 üzenetére
Ott nincs tápegység az AP-okhoz, ott muszáj POE-s switch hozzá
Két Unifi AP-t használok itthon PoE switch nélkül.+ ha vezérelni is akarjátok, akkor csak a saját eszközük alkalmas erre (pl. Dream Machine)
OPNsense routerem van. Az Unifi AP-im pedig kiválóan vezérelhetők egy Synology NAS-on futó kontroller szoftverrel. Jól érzik magukat és a roaming is tökéletes -
Soma01
veterán
válasz
Patice #95410 üzenetére
Igen, erre lennék inkább kíváncsi. Minek az a vezérlő a roaminghoz??? Az AP-knél a 3 emlegetett szabvány már maga is biztosítja a gyors roamingot. Vagy a Tp-link nem engedi, hogy a kliensek használják ezt a 3 szabványt az AP-n? Akkor meg minek írjak rá az AP-kra? Szerintem simán megy a roaming OC200 nélkül is. Ha nem, akkor belepiszkált valamibe nagyon a Tp-link. Ezeknek a szabványoknak pont az a lényege, hogy ne kelljen vezérlő. Ubiquitihoz sem kell, meg a Mesh rendszerekhez sem kell. Amit én olvastam a 802.11 r/k/v szabványokról, az alapján megy az a roaming vezérlő nélkül is, mivel a kliens dönt, nem egy vezérlő. Igaz, hogy a kliensnek is tudnia kell ezt. Azt írták, hogy az IPhone a 4-es óta támogatja, az Android még régebb óta. Windows, Linux is már nagyon régóta. Ezért kérdezem én, hogy minek az a vezérlő? Mi tesz az hozzá a roaminghoz? Vagy inkább mit vesz el a vezérlő hiánya?
Nekem gyakorlati tapasztalatom nincs, csak olvasgattam ezekről és nem értem a vezérlő(k) szerepét a r/k/v szabványok mellett. -
-
TheProb
veterán
válasz
Patice #94628 üzenetére
Igen, kompletten váltanám ki a T-s szart (pontosabban az marad kvázi mediaconver szerepkörben, bridge-be rakva).
Közben megnyomkodtam a demo UI-t ASUS/TPL fronton és számomra is az ASUS tűnt jobbnak. Így 24e-re kuponozva berendeltem emag-ról egy RT-AX55-öt.
Köszi a +1-et.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Patice #56063 üzenetére
Sziasztok!
Az n12 d1, és az n12+ között mi a különbség?
Ha jól látom talán a 12+-ban már van vpn is, viszont talán a n12 d1-re jobban van CFW (a kliens mód érdekel abban)
Ha jól látom árban nincs különbség.
Itthon egyébként most van egy n12 d1 használaton kívül, de ap-ként, és esetleg kliens módban kliensként lennének használva (jobb nagyobb antennája, vevője van, mint egy wifi kártyának, erről vélemény?), illetve backup routernek kéne. -
HoryThePooh
aktív tag
válasz
Patice #56045 üzenetére
Szia Patice,
Én múlt héten lettem C7 ver.2 tulaj, DiGi 500-hoz használom családi házas övezetben, 40cm-es salakblokk falak mellett, igaz maga a router a stukatoros plafon felett a padláson üzemel
+ Atomstabil - amitől féltem, hogy a kötelező heti IP kiosztásnál majd elszáll simán átugrotta és röccenés nélkül üzemel immár 9 days 03:31:28 ideje.
+ Hatótávban előző TP-LINK 4300-nál szerintem egy ici picit de jobb
+ FW, beállítás már megszokott nem kellett mókolnom semmit. Olyannyira, hogy gyakorlatilag a 4300-al lementett "config.bin" fájlt rátöltöttem a C7-re és 95%-ban mindent beállított- Nem kék a ledje
mint a v1.nek, a padláson az jobban mutatna éjszaka (joke)
Sztem ha tudod, megéri erre cserélni, persze ez csak egy személyes vélemény ;-)
-
Multibit
nagyúr
-
Multibit
nagyúr
válasz
Patice #56050 üzenetére
ami 2,4 GHz-en erős, 5 GHz is stabil és tudja röccenéstelenül kezelni mindkét hálózatot
Ezek wifi-vel kapcsolatos kívánalmak. Mint tudjuk, wifi-t használva ugyanaz a router másképp teljesíthet különböző helyeken. Más környezet, más kliensek, más szoftverek, más beállítások.
Többen is tudnánk ajánlani - saját tapasztalat alapján - típusokat, de semmi garancia arra, hogy nálad is ugyanúgy viselkedne az adott modell -
válasz
Patice #56045 üzenetére
Én jó két és fél éve álltam át az 1043-asról az N18-asra -- és ez mind wifiben, mind teljesítményben minőségi ugrást jelentett. Pedig igazán elégedett voltam a TP-Linkkel is.
Az N18-cal kapcsolatban a fő kédés az 5 GHz hiánya, illetve szükségessége.
Jó, stabil, bevált készülék, nagyon jó CFW-lehetőségekkel.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest