- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BalatonL #98005 üzenetére
"A NAS egy Cat 5e kábellel volt összekötve a routerrel. Cseréltem Cat 6-ra, és máris érezhetően gyorsabb a letöltés a NAS-ról (30%-kal, kimértem)."
Ezek pontosan milyen értékek? Csak mert (ahogy Dragon is írta) háztartási körülmények között a Cat5e kábelezésnek nem szabad szűk keresztmetszetnek lennie. Nem emlékszem fejből az adattáblára, de mintha lakáson belüli távokon a 10 Gbps-ot is tudnia kellene.
MaCS
-
Patice
nagyúr
válasz
BalatonL #97997 üzenetére
Esetleg még azt megcsinálhatod, hogy ezeket a számokat beírod egy sematikus alaprajzra és lehet a router áthelyezésével is tudnál javítani a jelenlegi helyzeten.
RAW fotókat én nem hálózatról nyitnék meg, hanem az utómunka idejére letölteném PC-re, aztán a munka végeztével vissza.
A NAS ugye kábellel kapcsolódik a routerhez? -
Patice
nagyúr
válasz
BalatonL #97988 üzenetére
Hasonló helyzetben vagyok, mint te. A jelenlegi TP-Link Omada rendszerem előtt egy Asus AC68U volt, ami egymagában pár fallal arrébb, már nem volt elég erős.
Próbálkoztam régi routereket berakni AP-nak, ami egy darabig működött is, csak azok meg N-es wifit tudtak csak.
Meg manuálisan kellett váltogatni köztük.
Aztán olvasgattam a témában és úgy döntöttem, hogy a vezérelt hálózatok felé indulok.
A TP-Link Omada már üzleti kategóriásnak van beállítva, de amúgy szerintem konzumer piacon is versenyképes, ha több hozzáférési pont kell egy ingatlanban és a vezérlés megoldja, hogy a kliensek mindig az optimális AP-ra kapcsolódjanak. Egy wifi hálózat látszik csak, mindegy, hogy melyik eszköz melyiket használja. -
Multibit
nagyúr
válasz
BalatonL #97988 üzenetére
Amire szükséged lenne, az egy erős router, egy 2.5 Gbps portokkal bíró switch és kábelezés, ahol csak lehet. A multigigabit switchcsel jobban jársz, mint a LAG-gal, ha egy TCP thread esetén is szeretnél sebességnövekedést. Mit jelent számodra a megfelelő sebesség? Ez azért fontos, mert ettől függ, hogy milyen és hány darab wifi eszközre lesz szükséged. Azt ugye tudod, hogy a wifi sebesség két eszközön múlik (AP és a másik oldalon a kliens). Tehát a gyors kliensekre is költened kell! Készülj fel rá, hogy mélyen a zsebedbe kell nyúlnod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged