- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Nubia Z70S Ultra Európában
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekop
senior tag
válasz
KovyZoly #67032 üzenetére
Szolgáltató eszközét nem használnám routerként. Én tennék két darab AP-t, egyet az emeletre a közlekedő középső részére a plafonra, a földszinten pedig valami frekventáltabb helyre(pl nappallikonyha) ahol legtöbbet van használva a wifi, szintén a mennyezetre. Ezen kívül kellene még egy legalább 8portos switch, és egy router(wifi nélküli). Ezeket elhelyezni valami kevésbé látható helyen ahova befutnának az utp kábelek.
Nem írtad milyen készültségű a ház(lehet-e vésni, fúrni stb a kábeleknek), de ez így kb. 80k lenne plusz a kábelezés.
Az eszközök:
-AP: UAP AC Lite
-Switch: Tplink SG108E
-Router: Edgerouter-X
(Ami hátrány lehet, hogy beállítása némi hozzáértést igényel) -
KovyZoly
tag
válasz
Gubek-Einste #67044 üzenetére
2 dolog fontos nekem, dlna server, valamint
aktív torrent státusz. Utóbbival nem tudok mit kezdeni, mióta digis vagyok. Előbbi simán megy a szolgáltatóin is, viszont a felső szintre a telefonokat, max egy laptopot kiszolgálni az is jó lenne. Vagy nem? -
Richie32
csendes újonc
Sziasztok.
diginet1000 netünk van ehhez szeretnék új routert kb.25k ig a tp link c7 ac1750 néztem ki 23k ért van akcióba de van ahol a neve végén szerepel , hogy v2- v5 ez mit jelent mert ehhez épp nincs írva , vagy mit ajánlanátok helyette . tp link c59 ac1350? -
-
KovyZoly
tag
válasz
Gubek-Einste #67041 üzenetére
Mi a gond a szolgáltatóival? Tényleg érdekel, mert én nem tapasztalok vele problémát, max gyenge a hatótávja. De az mehetne mondjuk a felső szintre, és a 1750 lentre, abból ágaztatva a lanos cuccokat.
Ha teszem azt, kevés a router 4 lan csatija, akkor lehet osztani azokat vagy másik készülék kell? Teszem azt, egy Tv és a Ps mehetne egy portra?
Btw Digi1000-s csomagról lenne szó. -
-
-
válasz
LordPorcio #67027 üzenetére
Nem ajánlott eszköz de tehetsz vele egy próbát ha akarsz.
Főleg az érdekelne, hogy jobb lenne-e mint a mostani routerem, mert az már közel 3-4 éves lesz.
Esetleg ennyiért van-e jobb?
Előre nem lehet megmondani.
Csak a Xiaomi Mi Router 3G van még mint lehetőség, drágábban az Asus AC58U/AC66U B1 vagy a TP-Link Archer C5v4/C7 jöhetne szóba. -
válasz
Laprasi991 #67026 üzenetére
Nem feltétlenül jó, régen voltak újra indulgatási gondja, ugyan erre a SoC-ra épülő más eszközöknek is vannak, de az utóbbi firmware verziókkal már jobb a helyzet de nem ajánlott kategóriás eszköz.
Helyette egy Asus AC66U B1 megfelelő lenne vagy olcsóbban AC58U. -
blzja
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TP-LINK Archer C2 AC750 routerem, de már nem az igazi, egyik percről a másikra nagyon belassul (nem csak a WiFi). Régi routerrel nincs ilyen probléma, csak az 10/100 Mbps.
Az internetem helyi szolgáltató, 270Mbps le, 16Mbps fel. Megbízható routert szeretnék a Ti tapasztalataitok alapján. ~20k Ft-ot költenék rá. Tudtok esetleg ajánlani valamit helyette?
Családi ház, csak az emeleten használják. 3 telefon, 3 PC. Gipszkarton falak. -
rekop
senior tag
válasz
KovyZoly #67024 üzenetére
Általánosságban elmondható, hogy többszintes családi házban kevés lesz egy AP. Ha egy jól működő wifi hálózatot szeretnél, akkor szintenként egy AP. És ebből is célszerű a plafonra vagy falra szerelhető változatot választani, nem csak az esztétikum, hanem a jobb elhelyezhetőség miatt is. Ezeket kábellel bekötni a switch vagy routerbe, és nem mesh/wireless uplink-ben gondolkodni. Ha az udvaron is lényeges a wifi akkor kell még egy kültéri AP is. És ha már ennyi AP-t telepített az ember, érdemes szerintem olyan eszközöket választani, amelyek tudnak valamilyen roaming(802.11k/r/v) szabványt is.
5G esetében egy vastagabb fal akár 50%-ot ronthat a jelerősségen, egy vasbeton födémen meg kb. semmi nem megy át belőle. 2G-n jobb a helyzet valamivel, de a födémen keresztül ott is jelentősen romlik a vétel.
Építettem néhány családi házban hálózatot, többek között a sajátomban is(180m2 tetőteres), és ezzel a felállással lett a legjobb az eredmény. Tény hogy nem lesz olcsó, de egy 15k-s eszközzel ezeket nem lehet kivitelezni. -
De4d
őstag
Üdv.
Haldoklik a Routerem, amúgy is egy ősrégi vacak (bár nem is az enyém) Nem is én raktam össze anno a netet, szóval nem is tudom hogyan megy ez. Egy ezer éves Smc wbr14 g2 van, folyton megszakad a net. Ha a gépet közvetlen a modemre kötöm akkor jó. Viszont akkor ugye nincs wifi. Két kérdésem lenne. Ezt cserélik a ups-nél ha bejelentem? Ha nem akkor milyen routert érdemes venni, nagyon olcsóba gondolkodom. Eddig se használtam ki semmi extra funckciót sose.
Ez mennyire számít "gagyinak"?
NETIS SYSTEMS WF-2411D Router
-
LordPorcio
csendes tag
Sziasztok!
Routert szeretnék cserélni, mert a mostani wifi erőssége nem az igazi mióta elköltöztünk a panelból.
TPLink wdr3600 van jelenleg.Régi építésű felújított polgári lakás jó vastag tégla falakkal. a lakás maga kb. 60nm, 7,5x8,5m
A jelenlegi net csak egy telekomos 50/25 sajna más nincs itt.
Nem szeretnék vagyonokat költeni routerre. ~20e Ft környéke.
Amit kinéztem az a D-Link DIR-879 Exo AC1900
Ami fontos, hogy kétsávos legyen, mert sok eszköz van, 2 telefon, 2 tablet, 2 laptop, illetve pc, ps4, 2 okostévé, és egy nas. A stabilitás még ami fontos, ne induljon újra random.
Főleg az érdekelne, hogy jobb lenne-e mint a mostani routerem, mert az már közel 3-4 éves lesz.
Esetleg ennyiért van-e jobb?A segítséget előre is köszönöm!
-
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok
Egy N18U-t használok jelenleg, nagyon meg vagyok vele elégedve, viszont szükségem lenne az 5Ghz-re.
Az AC1200G+ milyen választás lenne helyette? -
KovyZoly
tag
Sziasztok
Digi lakáson belüli kiépítéséhez volna kérdésem (egy sor).
Szóval új építésű ház két szinten összesen 105m2. Ide kellene nekem olyan megoldás, hogy ne csak a házon belül, de az udvaron is biztonsággal vegyem a wifi jelet. A digi saját routere (valamilyen Huawei) erre nem nagyon jó, a jelenlegi házban is ahol lakunk, nem takarja be. Felső szinten van a router, alul már nem nagyon látni a jelet.
Sztem kellene egy normálisabb router, kb. 15 méter sugarú kört kellene lefednie. Felraktam egy képet, hogy én hova gondolnám. Ez a felső szint, a hátsó kert kb. 12-13 méter.
Másik kérdés. A kábeles netet honnan osszam? Az új routerről (ha lesz), vagy a gyáriról? Bár utóbbinál emlékeim szerint talán 2 lan hely van, azzal nem megyek semmire. Lentre 2db tv-hez, 1db PS4-hez és 1db PC-hez mindenképp kábelt szeretnék húzni (wifin sokszor a dlna szerver 1080p filmeknél akadozik). Fönt nem lesz fixen sem TV, sem PC, laptop meg ha lesz, megy wifiről.
Elsőre kb. ennyi, de ha megválaszoltok egyet, biztos lesz 2 másik kérdés még.
Előre is köszönöm! -
Multibit
nagyúr
válasz
geogabcsi #67022 üzenetére
A DIR-879 hardverben erős, de a D-Linkek szoftverét nem szokták dicsérni. Ez persze nem gond, ha van a routerre jó fajta CFW, de úgy tudom, erre a Realtekes csodára nincs. Ha Digis vagy, keresd meg a router honlapján a "Digi update"-et, különben szívni fogsz vele! Van topikja is ennek a routernek, igaz eléggé kihalt.
szerk:
A WR741N-ből nem azért fogy kismillió, mert jó, hanem mert olcsó -
-
Petikusz
tag
Üdv valaki segitsen. Vettem egy tp link wr1043N vegigmentem az instaláláson irta minden ok van net. Viszont nincs wifi ott a sárga felkiáltójel meg irja nincs internet kapcsolat. Már próbáltam vegig nézni mindent de nen tudom mit kell hogy wifin küldje a netet
-
geogabcsi
tag
válasz
Gubek-Einste #66985 üzenetére
Szia! D-Link DIR-879 miért nem ajánlott, mi a gond vele?
-
-
laktop
tag
válasz
Gubek-Einste #67014 üzenetére
Sziasztok!
Elsősorban Asus routert keresnék tetőtéri családiházhoz (11m*11m). Válaszfal téglák, főfal 40cm tégla. A router nem pont a ház közepén lenne, de jó lenne még az udvaron is fogni valami wifit. Legalább 4 LAN port
2.4 és 5 GHz is kell (2 TV, 3 PC, 4 telefon, 1 tablet). Digi1000 van.
Melyik ajánlott a RT-AC68U, RT-AC66U B1, RT-AC87U router közül? Vagy esetleg ebben az ár szegmensben mégis egy másik típus (pl. TP-Link)? -
-
-
-
xcds
őstag
válasz
Gubek-Einste #66998 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
- Kis lakás, nem kell nagy kraft.
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
-Laptop és mobil általában
Mennyi lenne a beszerzésre?
-Nem írtam árat direkt, mert nem tudom, mi mennyi, de természetesen a legolcsóbb, ami megfelel a célra.
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
- Nincs egyéb igény.Köszi a választ!
-
Istuu15
senior tag
10000 ft ig milyen routert ajánlpttok? Az internet sebességem 100mbps le és 10mbps fel. Egy 2 telefon egy ps4 meg egy laptopot hasznàlunk a régi routerrel nem volt baj.
-
Istuu15
senior tag
Sziasztok! Vettem ma egy D-Link AC 750 dual band routert össze dugtam a laptoppal beírtam címet amit adtak lefuttattam egy gyors setupot de nem volt wifi. Megpróbàltam elérni ezt a címet amit adtak: http://dlinkroiter.local de azóta nem sikerült. Valami ötlet mert ahogy utàna néztem sok embernek van ilyen gondja de amiket írtak azokat megpróbáltam és egyszerűen nem tölto be az oldalt.
-
Keringett a neten valami béta firmware, ami állítólag többeknek is megoldotta a problémáját, cserébe volt akinek lassabb lett tőle a wifi-je. Viszont úgy tudom ez már nem is letölthető az eredeti tárhelyéről, ami valami filemegosztó volt, nem is asus oldala. Szóval ez csak részmegoldás volt.
-
Dr.Én
veterán
válasz
Intruder2k5 #67002 üzenetére
Lényegében azért vettem ezen cumot, mert a TP-link.nem volt kapható...Illetve azért bátorkodtam bele vágni a G+ba mert olvastam a topicjában hogy orvosolták a hibát...
Haza érek melóból és megnézem este a kis fehér címkét a dobozon, mit ír majd... -
Szia!
Ne a router fenti feliratait nézd, hanem az alján lévő címkét, amin van a MAC cím is pl., ott a pontos típus és a hardver verzió is. Egyébként az RT-AC1200G+ nem ajánlott típus, tapasztalatok szerint a legtöbbeknél random újraindulgat, akár naponta többször is. Ezt azért figyeld majd, és ha nálad is jelentkezik, illetve számodra zavaró mértékben fogja csinálni, akkor állj el a vételtől amíg teheted.
-
Dr.Én
veterán
Hali!!
olyan kérdésem lenne hogy rendeltem egy Asus rt-ac1200g+ routert ...a számlán is az szerepel...de a csomagban egy Asus rt-ac1200 van...
Gondolom sok különbség nincs köztük... ?
Boltnak mindenképp írok...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Ukrajnai háború
- Politika
- Gitáros topic
- Futás, futópályák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest