Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
toga75
csendes tag
Digi 1000 mellé Asus vagy Synology routert lenne érdemesebb venni?
-
Soma01
veterán
válasz
MittuDomain_
üzenetére
Jó a feltételezés. Az pedig külön dicséretes, hogy kábelt is szeretnél húzni az adott pontra és majd csak onnan wifi. Sokan "át akarnak lőni" x darab falat, stb.
Szóval a kábel végére mehet router is és AP (access point) is. De kár nagyon olcsót venni. A Tp-link 740/741 vagy 841 alá ne add. -
-
válasz
Felho1976
üzenetére
Érdemes venni dual band routert? Azt olvastam gyorsabb a sebesség, de kisebb a hatótáv.
Igen, így van.Azt a készülék dönti el, hogy 2,4 GHz vagy 5 GHz-en csatlakozik, vagy be lehet állítani? Mert fent az emeleten menne az 5 GHz is, de a földszinten már gyenge lenne a jel, ott jobb lenne ha 2,4 GHz-en tudnék netezni.
Kliens eszköze válogatja, hogy milyen ez irányú beállítási lehetőségek vannak benne. -
válasz
choco01
üzenetére
Azon túl, hogy a repeater egy szükségmegoldás (felezett sávszélesség), és amiatt csak akkor érdemes vele próbálkozni, ha az adott célra nagyon nincs más megoldás, a profik nagyon sokszor megírták, hogy általában olcsó routereket érdemes bevetni, mivel szép nagy antennájuk és a jellemzően rossz helyre nőtt konnektortól messze vivő kábelük van.
Az Asus N12D1 pont jó erre a célra.
MaCS
-
herdsman12
őstag
válasz
Soma01
üzenetére
Bíztam benne, hogy van valami spec beszerzési forrásod.
Az elmúlt több, mint egy hónap alatt 38-ról 40 USD-re ment a "Xiaomi MI WiFi Router 3G" ára, ami a mostani kb 282 Ft-os váltóval több mint 11 rugó és nem 8 (sajnos).(#67482) MittuDomain
Valamit biztos rosszul nézek, az előző linked is és az utolsó is drágább (46.99USD) nekem.
Az FYI lenne a kupon?
(3G-t keresek) -
MittuDomain_
őstag
válasz
herdsman12
üzenetére
A 3G most 39USD kuponnala GB-ről, ingyen szállítással, Kínából, FYI.
-
choco01
addikt
Hali.
20.000ft-ig az N18U még mindig jó vétel? Fontos a hatotavolsag es hogy legyen vendeg wifi benne..5ghz nem fontos inkább legyen stabilabb 2,4ghzen.
Esetleg ha van jobb akkor azt is megkoszonnem!

-
.wantííd
tag
Sziasztok! Ez a router az ajánlott C5-sek egyike? Ha nem akkor, lehet még valahol rendelni?
-
MittuDomain_
őstag
válasz
herdsman12
üzenetére
Megkövetlek, véletlenül írtam 3g-t 3 helyett.
Sima 3 gyakran van ennyiért, 3G jóval ritkábban, kuponnal ill. pontozva. (Igazából egyszer láttam ennyiért valami akcióban.) Bár amennyit a forint zuhant mostanság, a három héttel ezelőtti tapasztalatom már nem állja meg a helyét. :SMinden esetre, a sima 128MB-os 3 jelenleg 25,99USD+5,55USD szállítás (8700,- Ft, de szokott ennél olcsóbb is lenni), EU raktárból, 3-5 napon belül a kezedben.
Ez persze kuponos ár, kuponszfromcsájna, amit ide nem linkel(het)ek, mert tele van reflinkkel.Egyébként pontozva a 3G is is gyakran 33-36USD Kínából, ingyen szállítással, szóval ha van egy hónapod megvárni, amíg megjön, 9-9,5e.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Soma01
üzenetére

Na így már talán érted és látod, hogy mennyire nem értek hozzá.
Szóval, bejön a UPC wifis kábelmodem, amit technikai okokból csak a lak távoli sarkában tudtunk letenni. Most csak ez az eszköz van, és én laikus úgy véltem, a kábel másik végére router kell. Ezért kihúznék tőle 30m kábelt, hogy hátul is tudjam használni a netet.
Maga a router lenne a repeater/extender, hiszen az eredeti jelre lenne szükségem kint is.
Hibás a feltételezésem? Felesleges oda router? Akkor mi kell nekem a kábel másik végére?De elvben akár az a hivatkozott TL-WR740N is megoldás lenne, nem...?
-
Felho1976
csendes tag
Érdemes venni dual band routert? Azt olvastam gyorsabb a sebesség, de kisebb a hatótáv. Azt a készülék dönti el, hogy 2,4 GHz vagy 5 GHz-en csatlakozik, vagy be lehet állítani? Mert fent az emeleten menne az 5 GHz is, de a földszinten már gyenge lenne a jel, ott jobb lenne ha 2,4 GHz-en tudnék netezni.
-
Soma01
veterán
válasz
herdsman12
üzenetére
Nagyságrendileg gondoltam, de 10-ért biztos lehet venni valami kóddal. Ha nem is éppen most. Annyira nem tudom az árakat pontosan. Én ~8.xxx-ért vettem egy éve. De most, hogy 8 vagy 10, az már mindegy. Ez a ár kategória, ennyi a lényeg.
-
Felho1976
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm szépen!
-
-
herdsman12
őstag
válasz
MittuDomain_
üzenetére
Dobjál már egy linket a 8 rugós Xiaomi Router 3G-ről.
(#67463) Soma01
Tőled is jöhetne egy 8 rugós 3G link.
Köszi.
-
Birki
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
Lehet, hogy lemondok az 5 GHz-ről. Megnézem mit tud az ajánlott router.
Ha mégis kellene az 5 GHz, mit ajánlanál? -
Rick3D
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi , Akkor végül is minden megvan
Én is ezt néztem ki ASUS RT-AC87U , végignéztem a specifikációit , valamilyen szinten laikusként megfelelőnek tűnik. Árban pedig , nos igen
Valahol itt húzódik az a lélektani határ ami hajlandó vagyok érte kiadni.
Egyébként nézegettem még ezt ROG Rapture GT-AC5300 Viszont túl drága és feleslegesnek is érezném.
Link Aggregation
-> Mondjuk még ezen elgondolkoztam ASUS RT-AC88U de ez már 30 ezerrel a keretem fölé esik. -
válasz
Rick3D
üzenetére
Én azt mondom, hogy RT-AC66U B1 alá semmiképp se add, de ha meg tudsz finanszírozni egy komolyabb darabot is, akkor ASUS RT-AC87U vagy pár darab ezressel olcsóbban Synology RT1900ac. Az RT-N56U B1-t én már inkább nem erőltetném. Mindegyik tökéletesen megfelelő az 1000Mbps letöltés, és az 500Mbps (akár 1000Mbps is lehetne) feltöltés kezelésére is, a Synology-nak pedig különösen barátságos és nagy tudású szoftvere is van.
Ár / érték arány? Ha engem kérdezel én az RT-AC87U árát a kisebb ASUS-hoz képest kissé sokallom, nem látom benne azt a közel kétszeres tudást, ami az árában megjelenik, így ár / érték arányban a kisebb a kifizetődőbb, de persze nyilván az újabb, erősebb az időtállóbb. A Synolgy viszont jó középút lehet.
Jó lesz az alaplapi ethernet vezérlő is.
-
Rick3D
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Természetesen , elolvastam. Sőt nem is egyszer. Azért kérdezek mert a lehetőségeim és az igényeimhez képest a legjobbat akarom. Ezért látom a legtöbb esetben célravezetőbbnek ha például téged kérdezlek meg.
Lapomon ilyen van :
Intel® I218V, 1 x Gigabit LAN Controller(s), featuring GAMEFIRST III
Intel® LAN- Dual interconnect between the Integrated LAN controller and Physical Layer (PHY)
Anti-surge LANGuardAkkor legyen, ezt néztem ki : RT-AC87U,RT-N56U B1 - a szempontom az volt hogy hova van írva a legnagyobb sebesség ... ○ Akár 1000Mbps jelölésű internetkapcsolathoz De azt nem tudom hogy ár érték arányban hol helyezkednek e, kell-e nekem ilyenl stb...
-
válasz
Rick3D
üzenetére
Kiindulásképp az összefoglalót olvastad?
Egy i7 procit fogadó alaplapon gondolom van Gbit-es LAN port, így nem biztos, hogy feltétlenül kártyát kell venned bele.
-
-
válasz
Felho1976
üzenetére
Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043N
Dual band wifivel: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C7
Kicsivel 30k felett van az Asus AC66U B1
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel rendelkezik) -
samy-d
csendes tag
Sziasztok!
Elég régen szóltam itt hozzá, akkor tudtatok segíteni. Most is a segítségetek kérném.
Tavaly vásároltam egy TP-Link Archer C7 routert (V2). Idén tavaszig nem is volt vele semmi gondom, aztán egyszer csak megkergült. Mindegy is, visszavittem a forgalmazóhoz, vizsgálás nélkül kaptam csere papírt, amit a vásárlás helyén beválthatok. Namármost a routerrel egy évig tökéletesen elégedett voltam, mind vezetéken, mind vezeték nélkül. Akár a cserét is elfogadhatnám, DE!
Kérdés az, hogy milyen verziójú eszközt kaphatok (V4, V5?). Cégek honlapján olvastam ilyen irányú kérdéseket, de válasz nincs.
Esetleg érdemes lenne-e egy másik eszközbe beleinvesztálni? Ezalatt azt értem, hogy jobb, nagyobb tudású eszköz. Néztem a C9-et de az a +150Mbps semmi, a fehér szín sem tetszik. Dlinkkel voltak problémáim.
Synology RT1900ac? Drága, de csak jó váleményeket olvasok róla. Van itthon Synology NAS is.
Előre is köszönöm
-
Soma01
veterán
válasz
MittuDomain_
üzenetére
Ha el tudsz kábelezni egy jó pontra, akkor tedd azt és ne repeatert keress. Szerintem N300-as elég lesz erre a célra. AP módba meg lehet kapcsolni bármelyiket. A DHCP-t úgyis ki lehet kapcsolni rajtuk.
-
Rick3D
senior tag
(#42668) Intruder2k5 folytassuk itt. Akkor légyszíves mutass nekem pár olyan routert ami megfelel a kritériumoknak. (gigabites,nat,erős soc) Jelenleg ezeket a szempontokat ismerem , de rád bízom. Biztosan jobban értesz hozzá.
Mindig cat5e kábelt használtam , abból nem lesz probléma még ha Cat6 kellene akkor sem.
Ami a hálókártyát illeti - ez megfelelő lenne ? Tudnál mutatni pár megbízható darabot ebből is ?
A hardveremmel nem lesz probléma. (i7 4790k,maximus hero 7 ,16gb 2400mhz stb...) -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MittuDomain_
üzenetére
én 1,5évig egy netgear wnr614et használtam, ma adtam el pont... de olyan 5-7ezer magasságában elég jók vannak...
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Soma01
üzenetére
Pénz lenne rá, de mivel csak egy kieg eszköz, 2-3-4e körül jó lenne megúszni (ld. első megszólalásom).
Erre kaptam azt a választ - nem tőled! - , hogy jó megabitest 6-7e körül kaphatok esetleg.
Akkor annyiért már veszek inkább egy rendes Xiaomit. De az alap koncepcióm továbbra is az, hogy nem akarok rá sokat költeni.Az ajánlott N12 D1-et legolcsóbban 6,7e-ért láttam az Edigitalban hirtelen. És papíron nem tud sokkal többet, mint a használtan 500,- Ft-os TL-WR740N. (Oké, az egy antennás, de ha kihúzok 30m kábelt, már nem kell akkora területet lefednie...)
Lehet, hogy hülyeség ezeket összehasonlítani mert ég és föld, de azért kérdezek itt, mert nem értek hozzá.
-
Soma01
veterán
válasz
MittuDomain_
üzenetére
Akkor most mennyi pénz van rá?
Már írtam, milyeneket keress. (Asus, TP-Link)
Külföldi rendelés esetén Xiaomi is lehet. Itthon kb. annyiba kerül a 3, mint Kínában a 3G, kb. 8.000 ft. -
Felho1976
csendes tag
Sziasztok!
Egy 100m2 alapterületű kétszintes családi házba szeretnék egy routert venni, ami lefedi az egész házat, illetve range extenderrel esetleg a teraszt, kert egy részét. 120 MB-es netem van, jópár mobil, tablet és 2-3 notebook is rá van csatlakoztatva.
Milyen routert ajánlotok? Nem rakaszkodom a túl olcsóhoz, de feleslegesen drágát sem szeretnék venni.
Köszönöm előre is.
-
MittuDomain_
őstag
És itt a HA-n árban az alsó szegmensben nincsenek esetleg nekem való gyöngyszemek? Ha 7-8e az, amit ajánlotok, de kapok egy használtat 2e-ért gari nélkül, nekem megéri a kockázatot.
Sajnos nem tudom, mind működhet-e erősítő módban, de azért élek a gyanúperrel, hogy igen.
-
Soma01
veterán
válasz
MittuDomain_
üzenetére
"mobilt nyomkodni" tényleg elég a repeater. Ha csak erre kell, tényleg elég egy pár ezer forintos router is, ilyen funkcióval. Ha új routert szeretnél, akkor ettől drágábban fogod azért megúszni. Az olcsóbb Asus routerek tudnak ilyen funkciót gyári szoftverrel. Pl. N12 plusz. De N12 D1 az ajánlott inkább. Vagy veszel használtan Tplinket (741, 841) és teszel rá másik szoftvert (firmware-t). Így már kijöhetsz 3-4.000 forintból is. De wifin nem lesz meg az 50 Mbps sem, de "mobilt nyomkodni" nem is kell több. Repeater módban nehéz lenne kihozni még a 100 Mbps-ot is ilyen árú eszközzel. Mondjuk ha veszel kettő 300-asat, (pl. 2 db. 841) akkor már egész jó sebességet érhetsz el.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Ebből is látszik, mennyire értek hozzá
, azt hittem a WAN mindig gigabites, és a csak a kimeneti LAN csatlakozók ergyák. Nem gondoltam, hogy mindhármon (vagy mind az ötön) spórolnak.
Még akár az is jó lehet amit mondasz, nem zavar ha ott csak ~80%a van meg a sávszélnek.Ilyen kondíciók mellett mit ajánlotok?
Nekem erre most tényleg elég lenne a legolcsóbb megoldás, akár használtan is a HA-ról.
Inkább vegyek egyrendes Xiaomi Mi 3g-t 8e-ért kintről, vagy esetleg ezt a Huawei csodát 38USD-ért?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MittuDomain_
üzenetére
hát a 100as router nem.fogja kihasználni a teljes sávszélességét a 120as netnek... ahhoz gigabites port kell... viszont ha elég a teljes sáv 80-83%-a akkor 6-7ezerét már kapsz 100as routert n-es wifivel,ami képes átvinni a 100at...
-
MittuDomain_
őstag
Sziasztok!
Most kéne routert vennem, ami repeater lenne 30m-el arrébb, a távolabbi részeken. Bármilyen olcsó és stabil megoldás érdekel, nem kell rá USB meg torrent kliens, még gigabites port sem, 100ból ~98 esetben wireless lesz használva kint a mobilt nyomkodni. UPC Fiber Power 120, N-es hálózaton, igyekeznék a legjobb áron kihozni.
Mit tudtok ajánlani?
Köszönöm!

szerk:
Lehet hazai forrás vagy kínai rendelés is, de ha nekem elég egy alap TP-Link 3-4.000,- Ft-ért ahogy gondolom, akkor inkább legyen hazai, gyorsan, garanciával. -
Pubszon
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Olvasgattam, nincs különösebb probléma vele.
Köszi! -
-
Pubszon
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az Asus nagyon túl lépi a keretet, viszont a xiaomit én is néztem.
A dlink mennyire megbízható? -
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Kellene egy Router, ami AP-ként szolgálna, később talán routerként.
Nincsenek nagy igényeim, csak legyen a WAN és LAN portjai gigabitesek és tudja az AC és N wifit, legyen Dual Band.
Én a D-Link Dir-842-re gondoltam a kedvező ára miatt.
Vélemény?
Vagy hasonló árban más alternatíva?
Köszi. -
TBMC
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
igen, minél könnyebben hordozhatót, ami kis helyen elfér.
2hétre lenne rá szükség jelenleg. -
-
-
TBMC
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
nagyon köszi!
Ő esetleg mennyire ajánlott?
D-Link DWR‑730
Intruder2k5: köszönöm! a fentebbi modell specifikációjában megtalálható:
UMTS/HSDPA/HSUPA1 band
900/2100 MHz
Power Class 3 (+23 dBm)akkor ez esetben ő megfelelő lehet?
-
Itt azt írják, hogy Egyiptomban a 3 és a 4G netet 2100MHz-en szolgáltatják.
-
TBMC
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
szia!
köszönöm válaszod.
Egyiptom, azon belül is Marsa Alarm lenne elsőként a kérdéses. Tudsz ebben segíteni esetleg? (marsa alarm sim card) -
Elvlegiben bármilyennel mivel a SIM kártya csak az eléréshez szükséges, technikai jellemzőket nem hordoz.
Elég drágák a SIM kártyás router-ek így erre készülj fel.
Tapasztalat sincsen nagyon ilyen eszközökkel.
Ajánlható eszközök: TP-Link TL-MR3620/MR6400/Archer MR200/MR400, Asus 4G-N12/4G-AC53U/4G-AC55U/4G-AC68U, D-Link DWR-921/953. -
-
TBMC
addikt
sziasztok!
nem tudom jó helyen járok-e.
oly kérdésem lenne, hogy távoli országokban vásárolt helyi SIM kártyák mely 3/4g wifi routerekben működnek megfelelően?mik az ajánlott kategóriák, modellek?
előre is hálás köszi!

(elég sokat lenne használva a készülék macbookkal, iphoneval)
-
RoSSo3
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm, megnézem!
-
válasz
vicces
üzenetére
"
a 300Mbps-ot nem értem, hogy jön ki. a Lan csatik 100Mbps-ot tudnak, de akkor hol j9n ki az a 300Mbps
"A wifi portsebessége független attól, hogy vezetéken milyen sebességre képes az eszköz.
Így viszont jó az egyensúly, mert wifin és dróton is reális a 100 Mpbs-ot megközelítő érték!

MaCS
Megint elkéstem...

-
-
válasz
Sumptuous
üzenetére
Esetleg még annyit, hogy a mostanin fut egy dnsmasq server, ami az összes query-t kezeli, és egy reklámszűrő host-fileon futtatja át a kéréseket (0-ás verzió). Ez megoldható az említett tipusban? Akár a merlin fw-vel? Garanciavesztéssel jár ez a gyári mókolt fw?
Talán, kérdezz rá erre a saját topikjában.
Custom minden nyom nélkül felrakható/visszatehető a gyári firmware. -
vicces
addikt
válasz
vicces
üzenetére
na javaslatotokra meg is érkezett az N12-es ASUS. D1-es. eléggé 1xű, de annál pofásabb. igaz nem mai modell és még az utp csatikon sincsenek a ledek. ilyet még sosem láttam
extra olcsó verzió. közben bekábeleztem a folyosóra. végülis nem is lett csúnya. anil látni. az ASUS menü sokkal profibbnak tűnik a tp-link után. bár az sem rossz, csak nagyon egyszerű. megkapta a legfrissebb firmwaret. jah, a dobozban angol és orosz papirok voltak. remélem ez nem von le az éretékéből ugymint mintha gyengébb verzió lenne.
a 300Mbps-ot nem értem, hogy jön ki. a Lan csatik 100Mbps-ot tudnak, de akkor hol j9n ki az a 300Mbps 
a NAS-ról laptoppal ssd-re másolva max 90 Mbps jön össze, de nem folyamatos, hanem csúcs érték. a 80 azért megvan átlagba kábé. a kapcsolat tulajdonságainál 270-et ir a windows. de ez is váltakozik. a mobilok 72Mbps-ot irnak, de a valos olyan 50-60 Mbps körül alakul.
a sávszélt 40Mhz-re állitottam. a laptopon is átállitottam, valamint az N-es mód is engedélyezve.
végülis nem vészes, mert a bejövő kapcsolat is csak 25/1Mbps. ez ami még érdekelne.jah a következő nagy routerem a c7 után valószinüleg szintén valami komolyabb ASUS lesz

-
Sumptuous
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Természetesen a NAS kábeles összeköttetésben áll a routerrel. Egymás melett vannak, egy rövid Cat6 köti őket össze. Ezt valóban nem számoltam bele.
Pont ezen a típuson gondolkodtam. Akkor nem is nézek mást. Köszi!
Esetleg még annyit, hogy a mostanin fut egy dnsmasq server, ami az összes query-t kezeli, és egy reklámszűrő host-fileon futtatja át a kéréseket (0-ás verzió). Ez megoldható az említett tipusban? Akár a merlin fw-vel? Garanciavesztéssel jár ez a gyári mókolt fw?
-
-
-
-
Sumptuous
senior tag
Sziasztok!
Lassan egy fél éve már, hogy szeretnék egy új routert. De ahányszor elhatározom magam, mindig megjavul a régi, és csak nem veszek. Szeretném végleg megkímélni magam a felesleges kinlódásoktól és az órákig tartó allítgatástól. Egy olyan routert szeretnék, amely támogatja a 5Ghz-t, jó a többfeladatos feldolgozási képessége. Az usb száma, milyensége nem érdekel. Van egy NAS-om, ami non-stop megy, főképp torrentet seed-el, illetve filmeket, sorozatokat nézünk róla - napi rendszerességgel, párhuzamosan 2 eszközről -
A ház egy viszonylag nagy családi ház, tégla illetve könnyűszerkezetes falakkal. A routernek kialakított helye van a ház közepén, ahonnan egy viszonylag gyenge (wndr3800) is simán látható mindenhonnan.
A legfőbb problémám a mostanival, hogy ha néz róla valaki filmet egy eszközön, akkor a számítógépes játékot már nem bírja el, és elkezd akadozni, laggolni (ping: 80ms+, filmnézés nélkül: 45ms)
A lélektani határ kb 40eFt, de ehez már igazán jónak kell lennie. Fontos a future proof, vagyis hosszú távra tervezek. Nem szeretnék két év múlva is venni egy újabbat. Az internetem egy microhullámú (ubiquiti) amely 40/4Mbps-es. Viszont a NAS gigabites, melyet szeretnék a lehető legjobban kihasználni wifi-n. Sajnos nincs lehetőségem újra kábelezgetni a házat, emiatt minden eszköz wifin lógna. A routerbe csak a wan és a táp menne. Nem zárkózom el a fw-frissítéstől, lede, oprnwrt, tomato felmókólásától sem.
Szerk: Elnézést, ha hosszú voltam, de szeretnék minden kérdést előre megválaszolni, és csak javaslatokat kapni.

-
RoSSo3
senior tag
Melyik a legolcsóbb router, ami LTE-A-ra képes, és SIM-et be tud fogadni? Arra kellene, hogy kipróbáljam, vajon tudok-e nagyobb, stabilabb sebességet elérni, mint jelenleg a szimpla 4G-ssel. (Nem BP, de város, és nem vagyok elégedett a 10-30 közötti sebességekkel.)
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Egy ideje érlelődik bennem, hogy lecserélem a régi jó tp-link 1043-at.
Mit tudtok ajánlani helyette?
Minimális elvárásaim csupán annyi, hogy OpenWRT/LEDE support legyen illetve gigabit ethernet port és usb3 már jó lenne, hogy kakót tudjon adni usb-n is (jelenleg egy 32G-s pendrive-val torrentezgetek, nem számottevő a forgalom tehát a speed annyira nem zavar.)
Wifi-ből elég a 2.4G
Max 30k-t áldoznék rá, de 20k környéke lenne a fő cél. -
törölt tag
Vettem egy V4-es C5-öt. 915/200. Nincs ezzel gond. Digi routeren közvetlen kábellel is csak 935.
2,4 GHz-en 50/50 mbps, 5ghz-en 100/75. Egy vastag téglafal, 10méter .
-
Birki
tag
Sziasztok!
Van egy Asus RT-AC58U routerem.
Most egy ezer éves LINKSYS WRT54GL van hozzá csatlakoztatva cfw-el wifi-n AP módban, de folyamatosan eldobálja a rádugott eszközök felé a netet.
Olyan routert keresek az ASUS mellé, amivel kicsit fejlesztve, össze tudok vele kapcsolni wifi-n WDS módon.
Az ASUS topikjában kérdeztem, hogy ha még egy ugyanolyat beszerzek, elérem-e a célom. Többek szerint megoldható.Viszont ha van olcsóbb tuti alternatíva, nem ragaszkodnék ahhoz. A WDS kompatibilitás miatt aggódom.
Tudnátok ajánlani valamit?
-
Zsocó
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
V.2.1.41346,2017.03.15
A linklet orosz oldalon sem szerepel. A natet felturva sem talaltam ezt.
Remdszeresen belassul a Wifi, ha ujrainditom a leszuleket, akkor par napig jo.
-
-
st3v3np3t3r
nagyúr
itt 2 verzió van fent a routeredhez... a routeren milyen verzió van? 2 modell van, global meg russian... itt az orosz
írják is az oldalon hogy a global modellt nem szabad orosz modell verzióssal frissíteni,sem fordítva
V2.1.36411 (Global version) can not upgrade to V2.4.36411 (Russian version) and vice versa.
-
Zsocó
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Nem szerepel a gyarto oldalan, a keszulekhez tartozo fajlok kozott.
-
válasz
moroczattila
üzenetére
-
moroczattila
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Van egy tp-link TL-MR6400 típusú routerem, ma kaptuk meg a sim-kártyát iq pro korlátlan nettel, de nem működik. Azt írja a router feltelepítésénél, hogy a sim-kártyát nem találja. Nem tudjuk hogy most a sim-kártya inkatív, vagy a router nem érzékeli rendesen. Ha valaki tudna ez ügyben segíteni, mihamarabbi válaszát várom!
Előre is köszönöm!
Attila -
Zsocó
aktív tag
Van egy Netis WF2411E router-em, amin nem az a firmware van, mint a hivatalos oldalon. Boltban vettem, en bontottam ki. Hogy lehet ez?
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Talán jó helyen kérdezek:
van egy Huawei E3372-es USB modemem. Valamit biztosan nem csinálok jól, mert nem sikerül (flottás korlátlan netes SIM-el) Győr belváros közelében 15-19 mbps letöltési sebességnél többet mérni. És ez is ugrándozik, van mikor 10 sincs. Holott a többiek a fórumban mértek akár 190-et is, néhány km-el odébb. Jól gondolom, hogy a router képes lenne legalább egy 30-as sebességre (már bőven megtenné)? Vagy ez a készülék az akadálya annak, hogy nem tudok (állandóra) nagyobb sebességet elérni, és nézzek egy újabb után? -
törölt tag
D-Link routerekre vadászik a legújabb Satori variáns
A hírhedt Mirai botnet utódja egy két éve ismert sebezhetőséget használ ki a D-Link DSL-2750B készülékein - patch még nincs, és könnyen lehet hogy nem is lesz.
Folytatja a zombitoborzást a Satori botnet, pontosabban a kártevőt igába hajtó online bűnözők. A 360Netlab blogposztban számolt be róla, hogy a botnet egy frissített verziója elkezdett a CVE-2018-10088 puffertúlcsordulásos sebezhetőséget tartalmazó, a kínai XiongMai gyártó nevével fémjelzett eszközök után kutatni, alig néhány órával a felfedezést követően pedig a Satorihoz újabb frissítés érkezett, amely már jóval ismerősebb célpontra irányította a kártevő célkeresztjét: a D-Link DSL-2750B router-DSL modem készülékekre, amelyeken egy ismert parancsbefecskendezéses hibát igyekezett kihasználni.
A Satori malware tehát nem most bukkan fel először, a hírhedt Mirai botnet variánsa már tavaly ősszel megjelent, 2017 végén pedig több mint 260 ezer routert fertőzött meg alig 12 óra leforgása alatt. A kártevő tombolását akkor az általa használt port blokkolásával az internetszolgáltatók oldalán sikerült fékezni - de nem sokáig, idén februárban ugyanis egy frissített verzió ismét több tízezer router fölött vette át a hatalmat, ekkor már a kriptopénz-bányászatot is felvéve tevékenységei közé. Ezután a malware egy májusban újra felütötte a fejét, akkor GPON otthoni routereket (Gigabit Passive Optical Network) vett célba, elsősorban Mexikóban.
A legújabb variáns június 15-én frissült és kifejezetten a D-Link DSL-2750B routerekre vadászik - a készülékek elleni exponenciálisan növekvő számú támadást a Radware szakértői is kiszúrták, akiknek csalikészülékeit több ezer IP címről próbálták megfertőzni ismeretlenek, egy eddig nem látott kártevőverzióval. A D-Link DSL-2750B router elleni támadások egy távoli kódfuttatásra lehetőséget adó sebezhetőséget használnak ki, majd egy wget paranccsal egy távoli szerverről töltik le a malware-hez tartozó kártékony scriptet. A Radware szerint a kihasznált sérülékenység már 2016 óta ismert - az érintett routerekhez azonban, ahogy arra az Ars Technica is rámutat 2015-ben érkezett az utolsó firmware-frissítsés, így könnyű célpontot jelentenek a Satori számára.
A Radware adatai szerint a legtöbb érintett eszköz Brazíliában található, de szorosan mögötte ott van Dél-Korea, illetve Olaszország is, a negyedik helyen pedig az Egyesült Államok áll - összesen 20 országban találkoztak eddig a kártevővel. Egyelőre pontosan nem tudni, hány készüléket fertőzött meg sikeresen a botnet, a Radware szerint ugyanakkor az elmúlt héten volt olyan nap mikor a támadások száma a 2500-at is meghaladta. A fertőzött készülékekről a botnettől már ismert módon DDoS támadásokat indíthatnak annak gazdái de mint korábban láttuk, akár kriptobányászatra is befoghatják azokat. A szóban forgó D-Link készülékeket egyébként a többek között a Verizon is kiosztotta sok ügyfele számára, nekik egyelőre a készülékek lecserélése tűnik a legjobb védekezésnek, a gyártó még nem adott ki tájékoztatást a lehetséges védelmi lépések kapcsán. Miután egy viszonylag régi eszközökről van szó, az is elképzelhető, hogy annak a D-Link teljesen elengedi azok kezét és egyáltalán nem ad ki patch-et a Satori által kihasznált sebezhetőség befoltozására.
Forrás: www.hwsw.hu -
-
gerii
addikt
Üdv!
A napi láma kérdést én szolgáltatnám:
Ha veszek egy switch-et egy helyiségbe a több eszköz miatt, akkor csak rádugom az összes kábelt, és működik is, vagy kell valami hálózati beállítás, esetleg crosskábel, mittudomain?
Köszi!
-
Anonymus23
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Én is erre jutottam, meg is rendeltem egyet.
Korábbi cégemnél 4 éve telepítettem egy hasonlót (nem emlékszem már, hogy konkrétan melyik típus), azóta is jól működik, volt hogy 1-1,5 évig rá se kellett nézni. Az is dual, de nem tudom már akkor melyik típusok voltak, de abban az időben az is 35k körül volt.
Megérte kérdezni, mivel ez valahogy elkerülte a figyelmemet az 58 és sima66-os és 68-as között...
-
sparks
senior tag
válasz
sparks
üzenetére
Kicsit OFF leszek, de jártam itt 4G-s és vezetékes netes routert keresni. Végül is az lett a vége, hogy vettem egy TP-LINK Archer MR200-at, beletettem a kártyát, bedugtam a szerverembe a második ethernet porton, találtam egy frankó bash scriptet, ami másodperceken belül átkapcsol a backup internetre, ha elmenne a UPC net és az okosotthon /riasztó kombóm nem maradhat net nélkül 1 percre sem.
Pláne, hogy asszony a UPC netről nem tud céges emailt küldeni (vagy visszapattan vagy el se megy a levél), így neki is kellett a mobilinternet, mert arról levelezik. Így minden fasza

Csak azért írtam le, ha valaki hasonló backup internetes megoldást keresne az okosotthon szerveréhez és paranoiás, mint én, akkor így megvalósítható a folyamatos üzem. -
válasz
Anonymus23
üzenetére
Ha panelben nem is, de régivágású belvárosi társasházakban azért akadnak vastag falak.
Szerintem a 66-os a nyerő, mivel ugye hosszú távra veszed. Ebben akad némi időbeli tartalék, meg ugye a CFW...
MaCS
-
Anonymus23
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Szomszédok nincsenek, mármint vannak, de wifi nincs, családi ház (panelben ritkán vannak 40-60 cm-es falak
) Összesen van 2 wifi amit látok, de mindkettő minimális térerővel, ebből még nem volt gondom sosem.5 GHz/AC-n csak a meglévő eszközök (telefon+TV+ az esetleges későbbi cuccok) miatt gondolkoztam, bár jelenleg is a WDR4300-as van a TV mellett repeaterként, így ennek sok jelentősége nem feltétlenül lenne.
Azt néztem, hogy az AC58-asban csak 128MB RAM van, de az RT-N18u-ban és a RT-AC66uB1-ben már 256 MB. Mi az ami jellemzően befolyásolja egy router teljesítményét (bár esetemben a 100 Mbites netnél ennek nem biztos, hogy túl sok jelentősége van, de nem fél évre venném már akkor.
Ez az AC66uB1 is igazából nem sokkal kerül többe mint az AC58...
Ehh, ez mindig így van, szabok egy határt, aztán mindig van pár ezerrel többért egy jobb vétel, majd amikor feljebb emelem a határt, akkor megint ugyanez kezdődik elölről, így jutottam el a 80-100 eFt-os monitortól a 250 eFt-ig

-
válasz
Anonymus23
üzenetére
Egy fontos paraméter kimaradt: a szomszédok száma, azaz az 5 GHz szükségessége.
Ha egyértelműen nem kell az 5 GHz, akkor Asus RT-N18u -- ha kell, akkor meg szerintem Asus RT-AC66uB1. Úgy gondolom, megéri a felárat az 58-ashoz képest, már csak a CFW-képessége miatt is.
MaCS
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Előzetesen nézelődnék router ügyben, korábban egy TP LInk WDR4300-as (de vacakolás miatt) egy 1043ND látja most el a feladatot (a WDR ment repeternek), de továbbra is gondjaim vannak, mert alkalmanként elmegy a netem úgy, hogy IP címem és kapcsolat minden megvan, de a net az ne megy. Szolgáltató már többször ellenőrízte, illetve eszközt is cserélt (kábel modem) de továbbra sincs megnyugtató megoldás, de szerintük náluk rendben van minden..
100/8-as kábeles (coax) netem van. Mérések alapján meg is van a sebességEhhez keresnék most egy megbízható routert a fentebb is leírt kérdéslista:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva? Jelenleg régebbi építésű ház, 40-60 cm falakkal, de nem számít, mert ha nem elég a jelerősség, akkor a régebbi routerek közül megy be egy repeaternek kébelen.
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? Jelenleg Invitel 100/8. Nem valószínű, hogy nagyobb net lesz itt mostanság.
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Kábelen: 1 asztali gép főleg online játék, 1 NAS (torrent 7/24), 1 média lejátszó + repeaterek Wifin: laptop (ritkán), telefonok (3-5db), TV, Nyomtató
Mennyi lenne a beszerzésre? 20-30k között, de inkább 25 alatt.
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? GB-es LAN portok 4 db, STABILITÁS, ne kelljen újraindítgatni, illetve a 4G stick fogadás képesség, ami jelenleg nincs, de feltételes költözés esetére szükség lehet rá.
Nézegettem a felhozatalt és az Asus RT-AC58U-n akadt meg a szemem, átolvasva a topikját ott elég sokan panaszkodtak eltűnő wifire stb, de mondjuk azt meg ritkán írja be egy fórumba az ember havonta, hogy gyerekek nekem minden gond nélkül üzemel már évek óta, így nem tudom mi az általános tapasztalat.
Megköszönném ha tudnátok ajánlást adni, vagy a fent is említett AC58U-val kapcsolatban (TP-Link is szóba jöhet, eddig nem volt velük túl sok gondom, lehet most sem ezzel van a gond), vagy más router irányba is szívesen elmennék. Custom FW-t nem feltétlenül raknék rá, jó lenne ha a gyári megbízható lenne.

-
maximilian4
addikt
Köszi Mindenkinek!

-
válasz
maximilian4
üzenetére
Szerintem is: erre az Asus RT-N18u a legnagyobb esélyes., de könnyen lehet, hogy két eszközre lesz szükség, ami viszont már kétszeres költség, mert másodlagos eszköznek (AP-nak) is ez lenne a legjobb.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Arc Raiders
- Autós topik
- Spórolós topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Én is ezt néztem ki ASUS RT-AC87U , végignéztem a specifikációit , valamilyen szinten laikusként megfelelőnek tűnik. Árban pedig , nos igen
Valahol itt húzódik az a lélektani határ ami hajlandó vagyok érte kiadni.

extra olcsó verzió. közben bekábeleztem a folyosóra. végülis nem is lett csúnya. anil látni. az ASUS menü sokkal profibbnak tűnik a tp-link után. bár az sem rossz, csak nagyon egyszerű. megkapta a legfrissebb firmwaret. jah, a dobozban angol és orosz papirok voltak. remélem ez nem von le az éretékéből ugymint mintha gyengébb verzió lenne.

) Összesen van 2 wifi amit látok, de mindkettő minimális térerővel, ebből még nem volt gondom sosem.
Dr.NX