- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
Mindegyiknél kell ELŐSZÖR engedélyezés, de utána be lehet állítani a "felügyelet nélküli távoli hozzáférést" és legközelebb már nem kell. AnyDesk-el így érem el az egyik gépről a másikat és ugyanezt a gépet androidos telóról.
Sőt még asztali gépről a telómat is eltudom érni de ott mindig kér beleegyezést élvileg elott is beállítható a felügyelet nélküli elérés, de valamiért nem tudtam megcsinálni (telepítettem az AD1 kieget, jogosultságokat adtam, indul a rendszerrel de valami nem kerek.
-
lanszelot
addikt
Először is köszönöm szépen a választ
Pont ezt írtam, hogy ne kelljen minden egyes alkalommal állítgatni. A cmd automatizálása folyamatos allítgatás.
És nem felül írni kell, hanem backup ot csinálni.A játék ment, amíg nem halsz meg.
Ha meghalsz akkor nullázza.
Ha épp a nullázás után telik le a 15 perc, akkor mire kilépek a nullát tölthettem vissza.
Ezért nem jó a felül írás.Találtam több programot is, de vagy ezt vagy azt nem tudják.
-
akaido
addikt
-
lanszelot
addikt
Imageglass download fül az MS store oldalra dob, ahol fizetni kell érte. Nincs másik letöltési lehetőség. Csak a classic.
[kép]
"HEIC and WEBP" mind a kettő fizetős. Tehát nem tudja.Dluinet : írtam a válaszod felett, hogy nem jelenik ott meg.
Tehát nem jó. A fizetős kodek kellene hozzá, hogy megjelenjen .
-
hotkar
senior tag
Egyébként célszerű a DateTimeOriginal, CreateDate and ModifyDate adatokat egységesen azonosra beállítani.
A DateTimeOriginal úgy tudom, EXIF paraméter.
-
-
Tudom, hogy fizetős... de nyilván nem egy free szoftver fog megbízhatóan ékezetes betűket tutira konvertálni... meg beágyazott tartalmakat (táblázat stb...) tökéletesen megjeleníteni.
Az Abby FineReader szerintem is a legjobb. Havonta többször használom... igaz céges környezetben -
bacus
őstag
Nem vagyunk egyformák, sok mindennel vissza lehet élni. Én azért - rendszergazdai feladatokat ellátva - elég sok érzékeny adathoz hozzáférhetnék sok sok ügyfelemnél, de mégsem teszem. A könyvelők is így vannak ezzel, nem is érdekük, pláne, hogy 1x lehet eljátszani, utána az életben nem lesz ügyfele, márpedig ebből élnek.
A másik dolog a családtagok ügyfélkapuja. 2 felnőtt gyerekem van, akik eddig rám írtak, hogy jött valami a tárhelyre, nézzem meg, mondjam ha van teendő, stb. A feleségem szintén, nem szeret vele foglalkozni, rám bízza. De most ezzel ez is megborul, nyilván nem akarom az én telefonomhoz kötni a dolgot, mert úgy sem lenne jó, meg hogy tőlük kell kód, így sem lesz jó.
A lányom egyetemét én fizetem, de nekem nincs "diák" hozzáférésem, nyilván a lányom neve alatt léptem be és fizettem ki a tandíjat is. Az utolsó évre ez megváltozott, hallelúja biztonság, 2f hitelesítés, már ezt sem tudom megtenni, elég szarakodás volt belépni, hogy közben telefonon hívtam lányom, hogy na most megy a kód, diktáld be, stb. mindezt azért, hogy fizethessek
Mindeközben azért lopják a fb loginokat (vagy legalábbis ezt olvastam), mert banki ügyintézés hitelesítéséhez is elegendő némely banknál a fb azonosítás. Nesze neked biztonság.
-
poirot
őstag
-
poirot
őstag
Másképp, hogy tudnának a könyvelők dolgozni ? Esetleg meg lehetett volna oldani, hogy ne "Rendszergazdai" jogosultságot kapjanak a könyvelők, hanem csak részleges hozzáférést, illetve tudni lehessen, hogy ki mit töltött fel, stb. Persze, most én is csak okoskodok, de hogy ez nem jól van így az is biztos.
-
poirot
őstag
A könyvelők eddig megkapták az ügyfelektől user/password belépést a könyvelők beléptek, dolgoztak aztán jöhetett a következő ügyfél és így tovább. Viszont az ügyfélkapu+ -nál kell egy friss belépési kód (időalapú), ami nyilván az ügyfél telefonján generált kód. Na, most az mennyire életszerű, hogy mindig hívni kellene az ügyfeleket a belépési kódért?
Én, mint egyszerű laikus ezt szűrtem le az egészből. -
WinXvideo AI Giveaway: Lifetime License | Compare Giveaway
Kérdésed első felére: Talán ez kapóra jön, próbáld ki.
Kérdésed második felére: Ilyenről nem tudok sajna... -
KROK640
nagyúr
Még mindig jobb mint a "nemtudol valakinek videókártyát?" szintű kérdés errefelé bizonyos egyénektől. Csak azt nem tudod meg, hogy venni vagy eladni akar, de legalább amúgyis nyelvtanilag helytelen.
Ennek az upgardelt verziója a "videókártya? valaki?" ilyenkor sosem állom meg, hogy megjegyezzem, hogy én bizony nem vagyok videókártya, de sok sikert a kereséshez hátha valaki annak érzi majd magát. -
SunMount3r
nagyúr
Azt már írtam, hogy Backup, de nem az én Backup-om, hanem egy ismerősé. Így nem fogok belőle törölni semmit, nehogy később "szó érje a ház elejét".
Akkor maradok a 7-Zip-nél, esetleg valami beállítási javaslat (már azt látom, hogy van benne egy pár, amikről nincs elmagyarázva, hogy mit számítanak), ha tényleg csak az a lényeg, hogy a legjobb hatékonysággal tömörítsen?
-
BitRider
senior tag
De mi a fenéért akarna bárki RAR-t használni? Kitömöríteni kell tudni, gyártani meg vagy ZIP-et gyártasz, ha meg kell a komolyabb kompresszió, akkor 7Z-t. Lényegesen kisebb és gyorsabban gyártható, mint a RAR. Ez a kettő az, amiket a Windows is ismer(ni fog). Asszem a 24H2-ben jön a Win-be a 7Z támogatás (jó reggelt ezúton is az MS-nek...).
A RAR a múlté már régen. Pl. egyik szoftver terjesztéséhez se használják, sehol sem standard. A NeszeTool-ra is ZIP-et gyártok, ahol pedig nagyobb a program és a fájlméret különbség, ott 7Z-t alkalmazok. A RAR méretben a meleg középmezőnyt jelenti, tehát nem is lenne semmi haszna.
-
milan26
senior tag
Szerintem a .rar levédett formátum a Rarlabs (Winrar) által, nem láttam még másik tömörítőt, ami képes lenne létrehozni. Nekem 7zip van, aminek a saját formátuma (.7z) még elvileg jobb is, de már alapvetően nincs is szükség rá. Régen daraboltak az ftp szerverekre, hogy ha megszakad a letöltés, akkor se vesszen el sok minden. Ma már a scene trackereket leszámítva szinte minden torrent .mp4 vagy .mkv, elvétve avi is van még. Torrent képes folytatni a megszakadt letöltést. Először elvileg minden ftp szerverre kerül ki saját felhasználásra, utána nyilvánosan torrentre, de akadnak torrent realeser csoportok is, sőt szerintem sokszor a tartalomkészítők rakják fel reklámként.Régen a german xxx-et töltöttem le darabolva...
-
RAR kitömörítés a Bandizip-ben OK. A párom laptopján volt Bandizip, mindent ki tudott csomagolni. Szerintem RAR-t nem tud betömöríteni.
Mivel mindenre a TC-t használom, azt turbózom fel a parancssori RAR-ral, 7z-vel stb... így nálam nincs más telepítve csak egy portable 7z kliens, ha valami spec dolog kellene. Pl. darabolás, AES256-os jelszó vagy ilyesmi.
Emiatt a Windows intézőbe beépülő feature-k nem érdekesek. -
dqdb
nagyúr
Idén még elérhető dec31ig, szóval csak jövőre vezeti ki. És utána sem kell azonnal törölni, csak nem lesz támogatott.
Használod a gyakorlatban? Ha igen, akkor látnád, hogy a Microsoft mennyire erőszakosan* akarja átállítani rá a felhasználókat, külön poén, amikor az új Outlook indul el helyette, és sokszor több kilépés-indítás kör kell, hogy álljon vissza a régire. Ha nem, akkor lásd az előző mondatot.Windows Store-ból telepíthető termék, egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy nem vonják csak úgy vissza mindenki gépéről. Ha nem, akkor is marad az erőszakos frissítésre kényszerítés, és bármikor jöhet egy API változtatás az outlook.com oldalán, amitől használhatatlanná válik, mint az előd Windows Live Mail esetében is történt.
* ugyanez történik a Teams esetében, sokszor komoly rituálé a régi és jól működő klienst elindítani, mert az új és problémás változatot erőlteti helyette
-
BitRider
senior tag
Már rég töröltem, illetve tényleg mini klienst keresek. Végül szerintem Trillian lesz, a szokásos ősi multi IM kliens, az legalább IMAP alapon csekkol emaileket és kb. 7 MB memória felhasználásával tud jelezni a system tray-ből.
Néha van előnye, ha valami k. régi – de azért karbantartott.
-
spe88
senior tag
- Mert azt nem ismerte fel a Skype, meg a böngészőben nyíló chatszolgáltatósok. Hogy a tester miért ismerte fel, nem tudom
- Újraraktam sima rendszerrel, most az a helyzet, hogy a kamerát észleli, nem kér media feature packot, viszont fekete a kijelző, mintha lenne valami a kamera előtt, de nincs értelemszerűen
- win7-et nem tudtam felrakni, mert az AHCI driver nincs benne a telepítőben és hiába tallózom ki neki telepítésnél, nem észleli. Régi Win7 simán felment rufusos boottal, de az már nincs meg (valami másik telepítő kéne, de hivatalosan szokásos Win7-ek már nincsenek, warezon meg az van, amit próbáltam)
- Win10-en belül a driver a helyén van az eszközkezelőben, és az IOBit sem talál helyette valami frissebbet/megfelelőbbetUgye Win10-en is ment amúgy a kamera évekig, csak az utóbbi időben írja ki az online tester, hogy egy másik szoftver használja. Gondoltam format segít... Kipróbáltam sok mindent (gépházban adatvédelmi engedélyezés, appengedélyek, bios-ban kerestem hátha letiltodott, de nem találtam sort rá vonatkozóan, driverfrissítés -uninstall reinstall, regedit stb.)
Sok cikk szól, hogy nem megy Win10-en. De gondolom régi már a hardver és ez a kamera épp nem adta ki az új Win10-en, hiába működött a régin, a tied meg kiadta.
Még 1-2 dolgot megpróbálok, aztán ha nem, akkor külsös kam. Ennyi idő alatt már 10x elsétálhattam volna a MediaMarktba vagy valahova. -
-
bacus
őstag
Nem tudom nálad hogy volt, de a kötésnél rákérdez a km óra állásra, illetve, hogy mennyit mész vele várhatóan. Ez nagy mértékben befolyásolja a díjat. A helyzet az, hogy ha ezt nem frissíted a felületükön, akkor a régi biztosítás drágább lesz, hiszen feltételezi, hogy többet mentél vele, és még az előző biztosítási kedvezményt (amit ugye a te általad megadott válható km-bőlkalkulált is visszavonja)
A km óra állást frissítve, és persze megfelelve annak, hogy mennyi volt a várható km, a régi biztosításod is lecsökken annyira mint az új. Tehát ezt újra kötni - legalábbis az én esetemben - csak akkor érte volna meg, ha sokkal többet megyek, mint a kalkulációnál megadott.
-
Nem mondom meg, hogy melyik biztosítótól van szó, de régen Hungária Biztosító volt a neve.
Egyszerűen túlzásba viszik a bürokráciát
Amikor megkötöttem a biztosítást, akkor elektronikus kapcsolattartást jelöltem meg, ami akkor azt jelentette, hogy emailban küldik meg a dokumentumokat.
Aztán egy év múlva "fejlesztettek", az elektronikus dokumentumokat védett PDF formájában küldték meg, amihez a kódot ők adták (nem én választottam a jelszót), szerencsére viszonylag egyszerű volt a kód, mert a jelszókezelők nem tudták automatikusan beilleszteni, mindig nekem kellett beírni.
Aztán valószínűleg ezt nem találták eléggé biztosnak (ja, valaki ellopja a kódot és elolvassa, hogy elmaradásban vagyok a befizetéssel
), megint fejlesztettek. létrehoztak egy "portált".
Ez kb. olyan, mint az Ügyfélkapu Tárhely, te csak egy értesítést kapsz, hogy üzeneted érkezett, de a hozzáférés sokkal bonylultabb, mint az Ügyfélkapunál. Ha be akarsz jelentkezni, akkor kell a felhasználóneved és a jelszavad, valamint egy létező biztosításod szerződésszáma. Ha ezen túljutottál, akkor sem enged be, hanem a regisztrációkor megadott mobilszámra küld egy kódot, amit még be kell írni.
Ha ezt megtetted, akkor jutsz be, akkor tudod elolvasni, hogy hátralékban vagy
Viszont ha én akarok nekik bármilyen bejelentést tenni, akkor rendelkezésre áll a posta és a fax
Sajnos nem tudem felmondani a biztosítást, én barom hűségidővel kötöttem
-
SunMount3r
nagyúr
Erre már gondoltam, de bevallom nem igazán vágom, hogy egy "távoli" géppel hogyan lehet összehozni a remote desktop kapcsolatot (helyi hálón már csináltam). A Windows saját, beépített programja amúgy nem elég hozzá? A Team Viewer-re sokan panaszkodnak, hogy folyton reklamál, hogy fizessél érte, mert valamiért egyszercsak "üzletinek" gondolja a felhasználást. Az AnyDesk-ről azt hallottam, hogy lassú és szaggatós. Esetleg lenne még a Chrome remote desktop-ja, de nem tudom az mennyivel jobb, mint a Windows-é és tud e file megosztást is.
Amúgy ha már egyszer sikerül a remote desktop kapcsolat, onnantól sokkal könnyebb a dolog, mert pl. az FTP-t, meg a port forwarding-ot is be tudom már állítani az ő gépén is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged