- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spe88
senior tag
válasz
BitRider #53098 üzenetére
Köszi! Ahogy haladt előre az idő, sejtettem, hogy ez már nem egy egyszerű mutatvány. Pedig annak gondoltam az elején.
Köszi mindenkinek. vokoscreenNG-et meg kipróbálom, amint hazaértem. -
BitRider
senior tag
Jó, akkor leírom én: privátra állított videót sehogy, max fel tudod venni, pl. ezzel:
vokoscreenNG
-
BiP
nagyúr
Most már ott tartok, hogy fogom aztán felveszem a laptop képét, meg hangját telefonnal.
Akkor már lehet, hogy valamilyen desktop recording cuccal jobban jársz.
Amúgy a konkrét link segítségével lehet, hogy specifikusabb ötleteket, próbálkozásokat is kapnál, mert így csak vaktában lövöldözés lehet. -
spe88
senior tag
az a baj, hogy nem vimeorol kell, ahogy írtam is. Pontosabban nem közvetlenül vimeorol. A vimeo tárolja az adatot, de onnan nem nyitható meg. Tehát hiába van egy vimeos linkem, azt sem a böngésző nem nyitja meg, sem ezek a szoftverek értelemszerűen. Nem véletlen pakolják bele ezeket a védelmeket az ilyen weboldalak. Szívjak vele minél többet.
Most már ott tartok, hogy fogom aztán felveszem a laptop képét, meg hangját telefonnal.A tartalom számít nekem most, nem a minőség, de sehogy nem tudom lehúzni. Elképesztő amúgy. Azt hittem egyszerűbb lesz.
-
spe88
senior tag
Adott egy weboldal, amibe be van ágyazva egy vimeo-n lévő video. Mivel tudnám ezt letölteni?
Amiket próbáltam:
szoftver: 4K Video Downloader+ , HTTrack, WebCopy
Chrome-plugin: Video Downloader Professional, 4saved, Video DownloadHelper, Video Downloader Plus
Sajnos az sem működik, hogy a fejlesztői környezetből kiveszem a linket és letöltetem egy "böngészőn kívüli" szoftverrel (pl.: 4K Video Downloader+), mert magát a linkelt videót csak azon az oldalon lehet megnyitni, ahová be van ágyazva, mert privátra állították a Vimeón.Valakinek van tippje?
HTTrack, WebCopy jó lehet, de a konfigurulásába beletörik a bicskám. Konkrétan hiába adom meg a belépési adatokat, akkor sem hajlandó túllépni a bejelentkezési oldalon, még sütikkel sem.Köszi
-
válasz
detroitrw #53088 üzenetére
Windowsba beépítve van, hogy játékonként állíthatod a HDR-t (már ha az auto HDR-ről van szó).
A Windows settings, HDR beállításainál nézz körül, most más gépen vagyok, nem tudom megnézni a pontos helyét.űEhhez amúgy a HDR-nek állandóan be kell lennie kapcsolva a Windowsban, de mint fentebb írtam, játékonként állítható, hogy a játék maga használja e az auto HDR-t.
Ja, és a Windows, beépített, saját HDR funkciójáról van szó, ha az Nvidiáét használod, azt még nem próbáltam (lehet, hogy az kavart be, hogy az új Nvidia driverrel a driver is a asját auto HDR-ét használja?). -
detroitrw
addikt
válasz
BitRider #53090 üzenetére
Koszi az infokat, TV-rol van szo
A filmek lejatszasakor persze atvalt hdr-re, de jatekoknal csak akkor jelenik meg az opcio ha a windows-ba bekapcsolom, ellenkezo esetbe ugy erzekeli a jatek mintha nem lenne a kijelzo hdr -esSzerintem a vga driver frissiteskor bolondul meg a hdr funkcio
-
BitRider
senior tag
válasz
BitRider #53089 üzenetére
Még egy javaslat: ha az eszközkezelőben sima plug and play monitor jelenik meg, akkor érdemes rákeresni a [ monitor típusa + support ] kulcsszavakra, hogy letöltsd a driverét. A ZIP-et kitömörítve próbálj ráfrissíteni eszközkezelőből a monitor driverére! Újraindítás után plug and play helyett a pontos típust kell látnod. Ez a szín- és egyéb kezelésben sokszor segít; a mellékelt színprofilt is be tudod állítani próbaképp, néha sokat dob. Ha újabb firmware is van hozzá, még jobb. A VGA-frissítés meg alap.
-
BitRider
senior tag
válasz
detroitrw #53088 üzenetére
A normális monitorokon van Smart HDR funkció, ami eleve csak akkor kapcsolja át HDR-be a kijelzést, ha ilyen tartalmat nézel. Ellenben a Windows-ban érdemes inkább kikapcsolni magát a HDR-t (Képernyőbeállítások közepe), mert esetleg a szemed süti szét fölöslegesen és nincs is igazából előnye. Ez nem kell a HDR-videók lejátszásához sem. Az egyéb programok pedig eleve nem HDR-ben fognak elindulni, csak a játékok, ha kifejezetten arra állítod.
Ezen felül nyilván érdemes VGA drivert frissíteni, és esetleg normális lejátszóprogramot használni. Ha jó minőségű lejátszást szeretnél elérni, akkor használd a K-Lite Codec Pack Full telepítőt, ami végigvezet az itt azóta is fejlesztett MPC-HC telepítésén és a MadVR beállításán! Ha kicsit is normálisabb procid van, ez adja a legélesebb képet. Ha HDR tartalmat nézel, akkor ideális esetben a monitorod automata átvált rá.
Később az újabb K-Lite telepítőket egy gombbal le tudod futtatni, hogy minden komponenst frissítsen. Ez erre való, hogy beállítsa szépen az MPC-HC-t, nem mindenféle codec telepítésére – csak mielőtt belemennénk a hiedelmekbe, mint már párszor volt erre itt példa.
-
detroitrw
addikt
Sziasztok
Van olyan progi amivel alkalmazasonkent lehetne kapcsolgatni a kijelzon a hdr funkciot?
Idonkent a hdr-tol neha vibral a kijelzo valami aktivalja majd deaktivalja.Lehet driver problema mert idonkent jo majd egy ido elteltevel meg rossz
Nem tudtam rajonni, hogy mi okozhatja, a vga driverre gondoltam (nvidia)Elore is koszi a helpet
-
válasz
energomatt #53082 üzenetére
És ezt miért nem a Foobar topikjában kérdezed?
-
BitRider
senior tag
válasz
energomatt #53085 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy mit húzol alá, mert kis esély van arra, hogy ilyen módon bukkanj a megoldásra. Ki kell próbálni a létező leírásokat.
-
atoszmester
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53076 üzenetére
Ez egy nagyon tuti program, igazi hiánypótló. Szerencsére Zityi Mester lefordította nekünk, így a mai naptól magyarul is elérhető.
-
BitRider
senior tag
válasz
energomatt #53082 üzenetére
Ültesd át a gyakorlatba!
De simán változtathattak annyit az oldalon, hogy ne menjen, nem csodálkoznék.
-
energomatt
őstag
Ha valaki a gyakorlatban megoldotta már, hogy a Foobar 2000 átvegye a TIDAL lejátszást, kérem jelezze!
-
BitRider
senior tag
válasz
betyarr #53078 üzenetére
Ezt mi nem fogjuk tudni neked megjósolni, sokmindentől függ (genre, minőség, tag-szolgáltató stb.). Ha nem válik be, akkor van még 2 népszerű alternatívája. De mivel nincs idegem még ahhoz sem, hogy az elvárásokat összegyűjtsem, nem teszteltem ezeket, így nincs leírásuk, ezáltal pedig összehasonlítási alapom sincs arra vonatkozóan, hogy kifejezettem egyet ajánljak közülük.
-
Vladek83
tag
Sziasztok,
kipróbáltam az Abbyy Finereader-t.
Kérdésem lenne, hogy lehet egy ablakban több PDF dokumentumot megjeleníteni, mint a Foxit Reader-ben.Üdv,
-
sztanozs
veterán
válasz
MaxxDamage #53070 üzenetére
--- nem ide, vagy igazabol ide, de nem erre, mindegy is --- -
betyarr
veterán
üdv!
szerintetek ez mennyire hatékony a pc-n lévő zenék (sok) felismerésében ÉS címkézésében? sajna, régről vannak olyan mp3 zenéim, amik totál katyvasz elnevezést kaptak (persze nem általam). illetve nem is tudnám megmondani magamtól biztosra az előadók vagy zeneszámok címeit.
erről van szó: [link]
nyilván nem 1-2 zeneszámra gondolok,hanem tömeges megoldásra. egyesével nem szeretnék nekiállni.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #53076 üzenetére
Ez a FilelistCreator még jobb! Köszi!
/ezt kéne betenni Összefoglalóba/ -
válasz
genndy #53075 üzenetére
"Ha csak valami egyszerű listára gondol a fájlnevekből/mappákból, akkor arra talán a batch a legegyszerűbb."
Persze, ebben egyetértünk, csak van aki jobban szeret GUI-n kattintgatva "mókolni"...
Amúgy Én ha kicsit "pofásabb" TXT-t listát küldenék valakinek, akkor ezt a kis progit szoktam használni (Magyarul nem tud, Portable, Free és korrekt kis progi):
Stefan Trost Media - FilelistCreator -
genndy
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #53072 üzenetére
Erre én is gondoltam, mert ezt én is szeretem meg használom, csak ezzel ugyanolyan mappaszerkezetet kap mint az eredeti, csak HTML-ben. Ha csak valami egyszerű listára gondol a fájlnevekből/mappákból, akkor arra talán a batch a legegyszerűbb.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #53072 üzenetére
Igazad van, nem is gondoltam, hogy bármi lenne ezzel kapcsolatban ott látod.
-
-
válasz
A topik összefoglalóba érdemes néha benézni, mert lehet, hogy van benne megfelelő szoftver...
Pl.: Snap2HTML
Természetesen ha esetleg olyan listázóra gondolsz, ami ki tudja azt is listázni, hogy pl. milyen kodek, lejátszási idő, képkockasebesség stb stb, az már más kategória.
-
genndy
addikt
válasz
Csak a fájlnevek minden almappából:
DIR /B /S > lista.txt
Csak a könyvtárnevek minden almappából:
DIR /B /S /A:D > lista.txt
Ha csak a fájl/könyvtárnevek kellenek útvonal nélkül az is megoldható, csak kicsit bonyolultabb
-
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
egyszerű képernyő megosztásra melyik ingyenes program a legmegfelelőbb/legegyszerűbb/kisebb, amit a másik fél is egyszerűen fel tud telepíteni?
Csak annyi kellene hogy egy pl. tervrajzon lehessen beszélgetni távolról, egér kurzort átvéve/átadva mutogatni, esetleg belerajzolni. De csak mutogatás is elég lenne.Köszi
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Sziasztok!
Valami clipboard manager-szerű programot keresek, amibe előre betáplálhatok szövegsablonokat és opciókat, és csak be kell jelölni, hogy melyik opciókat illessze be.Tehát pl.:
{Szövegtörzs1}Kedves...
{opcionális szöveg1}
{opcionális szöveg2}
{opcionális szöveg3}
{Szövegtörzs2}Üdvözlettel...A szövegtörzsek fixek, az opciók pedig kiválaszthatóak. A kívánt sorrendben összefűzi és vágólapról beilleszti az outlook/word-be. Valahol, valaha láttam ilyet, de nem jut eszembe a neve...
-
BiP
nagyúr
válasz
MaxxDamage #53065 üzenetére
Ha 1 mappában van minden, ami kell, akkor a legegyszerübb a command promptban a dir /b
Akkor csak a file/mappalistát írja ki, semmi méret, dátum, egyéb sallang.
Ezt adott file-ba is irányíthatod.
Pl. dir /b >lista.txt -
Tudnátok programot a következőre(?) :
Van külső HDD-m amin csak (sok) Film és sorozat van és azt kellene "listázni" és nyomtatni (hogy tudjam milyen film és verzió van meg)Valami olyasmi lenne a legjobb ami beolvassa a HDD / könyvtár tartalmát és listázná, dokumentálná. Valahogy az ilyen x órás egyesével írás, mentés, stb.. dolgot így el hagynám 2024-be
-
bpmcwap
senior tag
Elnézést a hülye kérdésért, de kb 10 éve nem programoztam weboldalt offline... Az létezik, hogy nincs 2024-ben ingyenes offline weboldalszerkesztő? Olyanra gondolok mint annak idején a KOMPOZER volt, vagy még régebben az MS saját weboldal szerkesztje -a nevére elnézést nem emlékszem... Most kellene valami, mert az edit pad és társai kevés...
A topik címénél maradva, melyik program, amivel offline tudok weboldalt szerkeszteni vizuálisan ingyen? Mondjuk fizetőst se nagyon találtam, de egyszeri használatra nem is nagyon érné meg. -
Bandib0y
csendes tag
Sziasztok,
Létezik megoldás arra, hogy valamelyik ismerősünk facebook oldalát le tudjuk menteni, ami később offline módban hasonlóan rendezetten megtekinthető marad? Tehát azokra a tartalmakra gondolok, amik megjelennek, amikor felkeresed az oldalát (képek, bejegyzések, ezek alatti hozzászólások, stb.), egészen a profilja létrehozásáig visszamenőleg.
A hagyományos módszert próbáltam, ismerős oldalát megnyitva kb 20 percig görgettem, mire sikerült eljutni a végére, majd weboldal mentése. Egészen nagy adatmennyiséget mentett (közel 50Mb), de nem sikerült böngészőben offline visszanyitni értelmes formában.
A kérdésemben nincs semmilyen hátsó szándék, a közös emlékek miatt szeretném menteni az oldalt, mert hamarosan mindketten takarítani fogunk (hosszú párkapcsolat vége).
Köszönöm!
-
válasz
Doky586 #53050 üzenetére
Nincs ilyen (CRT WINPE10/11 minden herélve, parancssorral kb. 293 MB)
Linux természetesen van (igen UEFI/NVME meg egyéb)...Winpe-be (ez kb. 500MB és lát mindent(most nem néztem a legújabbat)), az ez https://www.ubackup.com/pe-builder.html
-
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Adott egy weboldal, nevezetesen ez: https://suchen.mobile.de/ és értendő ez alatt bármely aloldal is.Chrome: Nem mindig tölt be, sőt legtöbbször nem. Ilyenkor "Http/1.1 Service Unavailable" hibát dob.
Firefox, Edge: tökéletesen betölt.Privát mód, Normál mód, reklámszűrő ON/OFF, cookie tiltása/engedélezése, ... minden mindegy neki, ugyanez az eredmény.
Mi lehet az oka és mi a megoldása? -
-
BiP
nagyúr
válasz
Paxker315 #53051 üzenetére
1. Neten rákeresel, hogy pdf to word (vagy pdf to docx) online converter.
Ezek OCR alapúak általában. Sajnos a legtöbb angol karakterkészlettel, közepes minőségű felismeréssel, szóval jó eséllyel nem lesz az igazi.
2. Adobe Acrobat tud Wordbe exportálni.
3. OCR programmal (pl.Abbyy Finereader) szöveggé alakítod. Ez a legtutibb, tud magyarul, és a tördelés is jó szokott lenni. (Legalábbis kinézetre). -
Paxker315
veterán
válasz
BitRider #52267 üzenetére
Ennek pontosan mi is a menete? Mert elvileg olvasható pdf file-t tettem be a konverterbe (előtte OCR PDF-re konvertáltam), aztán azt próbáltam word docx-re áttenni, de. Vagy egy össze-vissza tördelt értelmetlen szöveget dobott ki (text only), vagy képként kezelte a pdf oldalait, így persze az editálás bukta.
Simán a pdf file-t kellene konvertálnom docx-be, mert elég sok helyen és sok mindent kellene javítani, de így kaptam meg a dolgot
koszonom szépen bármi észrevételt
-
Keresek secure bootal bootolható winPE ISO-t. Csak filekezelő legyen benne, fileokat kell átmozgatni egyik könyvtárból a másikba, más tudás nem kell bele. Win10 vagy 11 alapú legyen korszerű gépekhez egerészve gui-n.
A mérete pici legyen <200MB. -
BitRider
senior tag
válasz
Grave_444 #53047 üzenetére
Látom, régóta szenvedsz ezzel a felvétel kérdéssel... Írtam jó progit és kifejezetten ellenjavaslatot az oCam-re.
A voko-ban fel lehet húzni a képkockák számát az alábbi fülön (nekem is 165-ös a monitorom). Ha ezt nem tudja megfelelő sebességgel rögzíteni, akkor kevés a hardware alatta, esetleg a driver / VGA / win is hibás, ha fekete az eredmény.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
racskobalazs #53044 üzenetére
Próbáltam, fekete képernyőt veszi úgy is.
BitRider
Ez jó lenne, ha 2 másodperc után nem az álló képet rögzítené.tpeter77
165Hz-es a monitorom, laggol az egész, mintha csak 60FPS-t tudna. -
BitRider
senior tag
válasz
Grave_444 #53043 üzenetére
vokoscreenNG a másik ajánlott felvevőprogram, nem az oCam. Open source, jobb a felülete, több funkciója van, rendszeresen frissített, magyar nyelvű stb.
Egyik program sem automata vesz fel, hanem billentyűparancsra. Az OBS-nél előbb ki kell választani, hogy mit vegyen fel (source). Most nincs előttem, nem tudom megnézni a módokat, de van játékra is alkalmas is.
Ha egyszerűbb kell, akkor próbáld azt, amit linkeltem. Ott nem kell forrást választani, azt fogja rögzíteni, amit látsz a képernyőn (játékhoz is jó).
-
-
Grave_444
nagyúr
Sziasztok!
OBS-ben nem kéne automatikusan ingame is felvenni a képet, ha elindítok egy teljes képernyős módot? Van valami beállítás, amit nem találhattam meg?
Játék helyett csak fekete képernyőt vesz, asztalon tökéletes. -
-
BiP
nagyúr
Sose próbáltam más adatokat megadni, így nem tudom, mennyi hatása lenne annak, ha más futárt írok be.
1 éve vettük a kocsit, az eladó minket kérdezett, úgy töltötte ki az alkuszos oldalon a biztosítást, abból választottuk ezt.
Idén jött az éves levél 40rel többről. Pedig nem mentünk többet, de nagyságrendekkel kevesebbet sem, mint a megadott sáv.
Ha én kitöltöttem az alkusznál ugyanazt, azzal is olcsóbb lett, mint az automatikus, de a cég saját portálja meg még kevesebbet hozott ki. Ezért költöttem tök újat.
Ám lehet, hogy a km. ennyit számítana, de akkor se akarjanak már default átvágni. -
bacus
őstag
Nem tudom nálad hogy volt, de a kötésnél rákérdez a km óra állásra, illetve, hogy mennyit mész vele várhatóan. Ez nagy mértékben befolyásolja a díjat. A helyzet az, hogy ha ezt nem frissíted a felületükön, akkor a régi biztosítás drágább lesz, hiszen feltételezi, hogy többet mentél vele, és még az előző biztosítási kedvezményt (amit ugye a te általad megadott válható km-bőlkalkulált is visszavonja)
A km óra állást frissítve, és persze megfelelve annak, hogy mennyi volt a várható km, a régi biztosításod is lecsökken annyira mint az új. Tehát ezt újra kötni - legalábbis az én esetemben - csak akkor érte volna meg, ha sokkal többet megyek, mint a kalkulációnál megadott.
-
BiP
nagyúr
válasz
Donki Hóte #53038 üzenetére
Ha az Allianzra gondolsz, nekünk autó van ott (kötelező + casco). A portáljuktól falnak megyek. De legalább online.
Kijött februárban az éves díj, hogy mennyi lesz, emeltek 40ezret.(akkor minek nő a bonusz besorolás, ha semmit se ér? Ráadásul volt rajta 10% hűségbónusz is) Anyátok. Felmondtam, online, mert közelgett a 30napos határidő.
Aztán újrakötöttem. Náluk, ugyanazt, de olcsóbban, mint a tavalyi. Ha nektek ez kell...
(Gondolom az alkuszt is fizetni kell, persze az én pénzemből. Vagy nemtommi. 1 óta utánajárás 80e ftot jelentett)Nem tudom, mihez kell fax, de ez 2024-ben a szopatás csimborasszója.
-
Nem mondom meg, hogy melyik biztosítótól van szó, de régen Hungária Biztosító volt a neve.
Egyszerűen túlzásba viszik a bürokráciát
Amikor megkötöttem a biztosítást, akkor elektronikus kapcsolattartást jelöltem meg, ami akkor azt jelentette, hogy emailban küldik meg a dokumentumokat.
Aztán egy év múlva "fejlesztettek", az elektronikus dokumentumokat védett PDF formájában küldték meg, amihez a kódot ők adták (nem én választottam a jelszót), szerencsére viszonylag egyszerű volt a kód, mert a jelszókezelők nem tudták automatikusan beilleszteni, mindig nekem kellett beírni.
Aztán valószínűleg ezt nem találták eléggé biztosnak (ja, valaki ellopja a kódot és elolvassa, hogy elmaradásban vagyok a befizetéssel
), megint fejlesztettek. létrehoztak egy "portált".
Ez kb. olyan, mint az Ügyfélkapu Tárhely, te csak egy értesítést kapsz, hogy üzeneted érkezett, de a hozzáférés sokkal bonylultabb, mint az Ügyfélkapunál. Ha be akarsz jelentkezni, akkor kell a felhasználóneved és a jelszavad, valamint egy létező biztosításod szerződésszáma. Ha ezen túljutottál, akkor sem enged be, hanem a regisztrációkor megadott mobilszámra küld egy kódot, amit még be kell írni.
Ha ezt megtetted, akkor jutsz be, akkor tudod elolvasni, hogy hátralékban vagy
Viszont ha én akarok nekik bármilyen bejelentést tenni, akkor rendelkezésre áll a posta és a fax
Sajnos nem tudem felmondani a biztosítást, én barom hűségidővel kötöttem
-
Met
nagyúr
válasz
Donki Hóte #53031 üzenetére
Tudom a postára mászkálást akarod kikerülni de ott tudnak faxolni is. Legalábbis régen lehetett.
-
BiP
nagyúr
válasz
Donki Hóte #53031 üzenetére
Köbe, vagy milyen kőkorszaki biztosító ez ?
-
detroitrw
addikt
válasz
racskobalazs #53030 üzenetére
Megnezem koszi
-
-
racskobalazs
senior tag
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Egy nagyon egyszerű alkalmazást (apk-t) szeretnék készíteni amibe lenne 2-3 kép és hozzá vagy 2 gomb
Tudtok javasolni valami free windows-os progit? (ami full egyszerű) -
Cs1csó
titán
válasz
zsoltip #53027 üzenetére
Dark Reader: automatikusan sötét módban nyitja meg az oldalakat, de felismeri ha egy oldal már alapban sötét módban van - pl. itt a PH-n alul át lehet állni sötét módra görgesd le jobb oldalt alul ott lesz - és akkor nem kapcsol be hiszen nem kell.
Ha nem vagy elégedett a színképpel pl. nem látod a szöveget vagy hasonló akkor van 4 fajta mód is ahogy megjelenítheti a sötét módot. pl. static, dynamic stb.ű
A felkeresett oldalakat menti és ezért előbb utóbb még gördülékenyebb lesz azok betöltése
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Böngésző kiegészítőt keresek, amivel a lehető legtöbb weboldal...
1.) a weboldal megnyitásakor automatikusan átvált sötét módba,2.) azon oldalak, melyeknek nincs előkészített sötét mód/szemkímélő mód verziója, azokat a plugin/kiegészítő konvertálja át sötétbe, DE úgy, hogy a lehet legtöbb tartalom használható és olvasató maradjon (ne legyen gagyi hatású és torz).
3.) No1. Chrome, No2. Firefox, No3. Edge használatához keresem ezt.
Köszöenttel várom visszajelzésetek, tapasztalatotok.
-
Met
nagyúr
válasz
Donki Hóte #53023 üzenetére
A scannelt pdf pont annyira hiteles mint a faxon küldött papír
Azt lehet tudni hogy kik ezek az észlények? Azon csodálkozok hogy egyáltalán van mivel fogadni. -
bacus
őstag
válasz
Beszkennelve nem jó, de azt tudod, hogy a tarhelyedre belépve tudod hitelesítetten aláírni a pdf-t, az sztem erősebb a faxnál, (ami nem is tudom miért jobb mint az elektronikusan elküldött..)
-
BiP
nagyúr
válasz
Még mindig nem értem, hogy a kettédarabolás miért nem opció?
Akkor is,ha csak havonta enged pár oldalt.
Az egyikkel elküldöd az egyik felét, a másik programmal meg a másik felét.
Esetleg az említett 2 regisztráció. -
Köszi az ötleteket.
Mint írtam, 15 éve nem küldtem faxot, nagy valószínűséggel 20 évig megint nem fogok
Vezetékes telefonvonal nincs a közelemben, szóval fizikai fax készülék használata nem opció.
Igazából azért akartam faxolni, hogy ne kelljen elballagni a postára és ajánlott levélben feladni az aláírással ellátott papírokat.
Beszkennelve már elküldtem a másik félnek, de úgy nem jó nekik, postán, vagy faxon fogadják csak be. Gondolom, hogy ez csak az időhúzás miatt van, nehogy már jól érezzem magamat
Reméltem, hogy van valami ingyenes/olcsó faxküldési lehetőség, de ha nincs, akkor marad a posta.
-
bacus
őstag
válasz
Donki Hóte #53020 üzenetére
Erre nem megoldás több regisztráció?
De most akkor ez egy egyszeri alkalom vagy rendszeres fax küldés lesz? A grandstream telefonközpontok (olcsó kisvállalati/otthoni központja is van pl ucm6102) is mind tud faxot fogadni/küldeni. Lehet a munkahelyed rendszergazdája meg tudja oldani, csak kérned kellene.
Faxmodemet meg évekkel ezelőtt vettem használtan kb 1000 ft-os áron, sok embernél ott lehet a fiókban, kölcsönkéred elküldöd amit akarsz, visszaadod, megveszed, stb.
Sok multifunkciós gép is tud faxolni, hp másolók, amik ugye szkenner, hálózati nyomtató, fax, másoló funkciókat látnak el, persze nem csak hp tudja, de ilyennel naponta találkozom még otthoni háztartásokban is.
vehetsz faxot is fillérekért.
Meg újat, nem annyira fillérekért
-
Met
nagyúr
válasz
Donki Hóte #53020 üzenetére
A3-as oldalra összeraksz 2 A4-est?
-
Nem rossz ötlet, de sajnos összesen enged havonta 5 oldalt küldeni, tehát ez a két részre bontás úgy működhetne, hogy március 31-én 23 óra 59 perckor küldöm el az egyik faxot, a másikat pedig 2 perccel később
(Persze tudni kellene azt is, hogy milyen időzóna szerint kell nézni a 23 óra 59 percet
)
-
Met
nagyúr
válasz
Donki Hóte #53018 üzenetére
Szétszeded 4 és 3 oldalra és két faxot küldesz?
-
Milyen programmal tudok ingyen faxot küldeni számítógépről?
15 éve nem küldtem faxot, most kellene egyet küldenem, de nem találok olcsó lehetőséget.
A PDF24 csak 5 oldalt enged ingyen küldeni, az én faxom 7 oldal lenne. A következő lépés egy 8 dezső/hó előfizetés
Google bővítményből próbáltam a Fax.Plus-t, ez se enged ennyit küldeni, illetve a CoCoFax-ot, ez csak az USA-n belül enged ingyen küldeni
Az is jó lenne, ha mondjuk kérne egy alkalomra 1-2 dolcsit a küldésért, de nem találtam köztes lehetőséget, ingyen enged 4-6 oldalt, aztán a következő lépés egy 8 dolcsis havi előfizetés
-
válasz
tpeter77 #53015 üzenetére
USB2(másik) pontban, másik pendrive-al is próbáltad?
Miköze ennek a "milyen program ami..." témához?Mondjuk kérdés, hogy miért ragaszkodsz hozzá, ha ennyire nem működik?! 12 egy tucat ezekből a programokból. Clonezilla, Aomei Backupper, ...
-
tpeter77
addikt
Sziasztok,
Macrium Reflect program használatával kapcsolatban kérnék segítséget.
Kipróbáltam a v8.0.7783 Macriumot, de nem működik rendesen, nem bootol be a pendrive. A 7.3 verzióval soha semmilyen boot probléma nem volt.
Készítettem képernyőfotót, vajon mi lehet a gond? Én rontanék el valamit?
A gép egy Dell Optiplex 3050 Micro i5-7500T 8GB RAMCsináltam 2 képet a hibákról, hátha nektek többet elmond.
-
Helló!
A duplicate cleaner programmal kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy a megtalált azonos fájlok listáját lehet-e méret szerint listázni? Nem jövök rá hogy lehetne megoldani.
Köszönöm szépen!
-
Először is, jobb katt a meghajtón, majd tulajdonságok és Lemeztisztítás (Disk cleanup). Van ott egy gomb a rendszerfájlok tisztításához is (pl az update-ekhez használt fájlokat leszedi, meg a visszaállítási lehetőséget előző windows verzióra).
Aztán: windows beállítások -> rendszer -> háttértár(?) storage (még itt is lehetnek fájlok, amit az előző nem távolított el)
-
BiP
nagyúr
Korábban én is a Treesize-t használtam, de a múltkor próbáltam a Windirstatot, az jobban bejött.
Az eredeti problémához: bármi lehet (windows update, temp, Outlook mailbox, stb), de a fenti programokkal nyomon tudod követni, hogy hol van gyanús méret, de amit esetleg érdemes megnézni kézzel is, az a Windows Search indexe. Ez meg tud duzzadni.C:\ProgramData\Microsoft\Search\Data\Applications\Windows\Windows.edb
Nálunk ez okozott mostanában komolyabb gondot, bezabált 300gigát. De egy sima rebuild megoldotta a dolgot.
#53010 BitRider : Takarításhoz, orphan file-ok pucolásához még a PatchCleaner is nagyon jó, igaz, ezt már jó sok éve nem fejlesztik.
-
BitRider
senior tag
Ott van az összefoglalóban:
TreeSize Free
Ez az előbbi ajánlatnál átláthatóbb és kezelhetőbb progi. Nyilván olyat egyik se fog neked mutatni, hogy mi változott. De ha nem pár GB-ról van szó, hanek valódi problémáról, akkor segíthet felderíteni.
Ami a takarításhoz jól jöhet (nem rendszeres használatra), az a BleachBit.
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
A C meghajtóm, ahol a Windows van, ott folyamatosan csökken a lemezterület.
Létezik olyan program, ami kimutatja pl. hogy melyik mappában lévő fájl vagy fájlok növekszenek?
Köszi! -
totron
addikt
válasz
SunMount3r #52975 üzenetére
--
-
SunMount3r -nak erre a problémájára nem lett volna megoldás a torrent? Bocsánat, hogy egy 11 napos, már lezárt ügyet bolygatok, de néhány hétig nem olvastam a topikot, és lemaradtam.
Többen írtatok többféle megoldást, bonyolultat és egyszerűt is, de a torrent nem szerepelt köztük. Egy tök egyszerű és ingyenes torrent klienst kell telepíteni mindkét gépen, legyártani a fájlokhoz a torrentet ami pár kattintás, átküldeni, aztán mehet bármilyen nagyságú fájl a másik gépre. Vagy nem jól gondolom, hogy ez is megoldás lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged