-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andris...
aktív tag
válasz
poirot
üzenetére
Köszönöm, végül működött! Először elakadt 20% körül "hiba a szolgáltató kapcsolattal" hibával, második indításra nagyon hullámzó sebességgel, nagyon sok idő alatt, de végül letöltötte, aztán "demuxing" dolgozott még valamit a fájlokon, és végül gyönyörűen elkészített egy 8 óra 45 perces, HD minőségű videót. Nem gondoltam volna...

-
makoss
veterán
Üdv!
Windows 11-re van már olyan program ami az egér mozgatásával lehet műveleteket végrehajtani?
Nekem csak lapozásra kellene böngészőben, windows mappák között.
Win 10-re van a StrokesPlus nevű progi, de win 11-re még nem találtam
-
válasz
lanszelot
üzenetére
Egy átlag alalapon tegyük fel, hogy 3 venti csatlakozó van. Ezeket ma már PWM (4 pin) módban szabályozzák a régi DC (3 pin) helyett
A BIOS a legtöbb esetben tökéletesen meg is oldja a feladatot profilokkal, vagy manuális görbe állítással. De nem arra tervezték a BIOS-t, hogy pl. a videókártya vagy SSD vagy akármi hőmérsékletétől függjön.Régen én is használtam a FanControll-t, meg a régi Speedfan-t, ami 2015-ót nem fejlesztett. Ezeknél játszottam azzal amit írsz. Aztán volt 3,5 colos előlapba szerelt manuális állítóm... amikor még MobilRack korszak volt... Aztán volt több olyan 7/24-es gépem, ami kivezetett és házilag forrasztott potméterrel állítottam a házventiket ventit... téli és nyári üzem szerint.
Az egyik tipikus hiba, vagy szivatás, amikor nincs a 3-4 alalapi venti csatlakozó kihasználva, hanem összefűzve vannak a ventik. Így amikor azt hiszed, hogy az egyiket szabályozod... akkor többi reagál, mert össze vannak kötve, pl. filléres PWM elosztó kábelek használatával. Ennek is megvan az előnye és néha szükséges is.
A diego által által írtal nem értek egyet, mert általános szabályként pont túlnyomást kell kialakítani a házban. Emiatt gyakori, hogy elől 2 venti és hátul 1 venti van... és részemeről be is fejeztem az off-ot. Mert ez házas topikra tartozik..
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Viktor77
üzenetére
Mondjuk nagyon nem ártana, ha megadnád alaplapod pontos típusát ! hogy könnyebben segítsen aki tud s akar.
Mert elég sok alaplap képes erre magától ! Csak elkell mélyedni BIOS-ban.
Pl.: ház ventillátor szanályozása CPU-t figyelembevéve, alaplapi vezérlő hőfokát figyelembe véve , VGA höfokát figyelembevéve...
Plusz első venti mekkora RPM-el 100- 200- 300 -al emelgesse hőmérséklet emelkedés esetén és detto a hátsóét is. Hátsó mindig nagyobb legyen mint az elsőé. Gondolom tudod miért. Ha meg több egyforma RPM-es venti van akkor - összesre vonatközóan emelje ill csökkentse. -
lanszelot
addikt
válasz
Viktor77
üzenetére
Félre értettél.
Ventillátor szabályozót kerestem ami csak ahhoz nyúl amit engedélyezek.
Gpu érzékelő kell csak és az alapján a System ventiket szabályozni.
De a progi hiába nem engedélyeztem, hozzá nyúl mindenhez. Egyáltalán nem akarom se a cpu se a gpu se az alaplap ventiket szabályozni . Csak a System ventiket akarom. -
Viktor77
titán
válasz
lanszelot
üzenetére
Ventiszabályzót kerestél, ez arra való, persze, hogy felülbírál. Ha nem akarod őket szabályozni, minek kerestél ilyen programot?
Ha csak érzékelőket akarod monitorozni arra a HWInfo való.Halkan megjegyzem, be lehet állítani, hogy melyik ventihez nyúljon, melyikhez ne.
Nálam a GPU-ét az AMD driver szabályozza, a többit meg ez. -
lanszelot
addikt
válasz
Viktor77
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Fel dobtam, és nem engedélyeztem a gpu ventik szabályozását, csak az érzékelőket.
De minden ventit azonnal el kezdett felül bírálni.
Így töröltem is.
Maradtam a bios beállításnál.
Az nem tud gpu hoz igazodni, de jobb mintha össze vissza szabályoz. -
Viktor77
titán
válasz
lanszelot
üzenetére
Igen, a másikban már írtam, FanControl.
Bármelyik ventit, bármihez mérten szabályozhatod. -
lanszelot
addikt
Hello,
Tudom, hogy léteznek ventillátor szabályzó programok.
De nekem olyan kellene, ami a GPU hőmérsékletéhez mérten szabályozza a rendszer ventillátort.
Létezik ilyen? -
Napteam
csendes tag
A „Karbantartási igény” egy általános figyelmeztetés.
A program több dolgot figyel, például:
- rendszer hőmérséklet
- háttértár állapot (SMART)
- rendszer terhelés
- régen volt-e karbantartás / tisztítás
Ha ezek alapján úgy tűnik, hogy a gépnek jót tenne egy ellenőrzés vagy tisztítás,
akkor jelzi, hogy „Karbantartási igény”.
Ez inkább egy megelőző jelzés, nem konkrét hiba. -
Napteam
csendes tag
Sziasztok!
Készítettem egy Windows figyelő programot,ami folyamatosan ellenőrzi a számítógép állapotát ésjelzi a problémákat (pl. túlmelegedés, háttértár gondok stb.).
Elsősorban otthoni felhasználóknak készült,hogy időben jelezze, ha valami gond van a géppel.
Most tesztelőket keresek, kíváncsi lennék a véleményetekre.
Letöltés:https://www.nap-team.hu/szervizfigyelo/Alapból ingyenes, a prémium funkciók 5 napig aktiválhatók.
Ha kipróbáljátok, írjatok róla véleményt.Ha találtok hibát vagy ötletetek van,szívesen javítom. -
BigBlackDog
veterán
A felhasználás közül egyik sem, a számítógép és Office csak mellékszál, de kell a munkához.
HA-n már érdeklődök, de az eladók nagy része azt állítja, hogy nincs ilyen termék, de van aki szerint működik az ő általuk adott licenc fiók nélkül is (és újratelepítés is megoldható).
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Akkor vegyél itt a HA-n kb. 7eFt-ért egy Office Professional Plus 2024 LTSC for Win-t. Sem a beaktiválásához, sem a használatához nem kell (MS) fiók. A "munkára kell" dolgot inkább úgy kell érteni, hogy gyakran cserélsz fájlokat partnerekkel, esetleg állami cégekkel. Na oda tényleg eredeti MSOffice kell. Ha szét-makrózott táblázatokkal dolgozol, akkor is.
-
BigBlackDog
veterán
-
DrKapocs
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ismered a jó, a gyors és az olcsó munka esetét? Jó, full kompatibilis és olcsó office nem létezik. Ha tökéletes kompatibilitás kell munka miatt, akkor Office 2024. Ha csak néha pár oldalt megírni, excelezni a családi rezsit, akkor bármi jó lesz.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
De van még mindig nem előfizetéses office.
Itt a táblázatban van egy Office 2024 otthoni verzió, kb annyiba kerül, mint az Office 365 Family egy évre, és csak egyszer kell érte fizetni (persze a Family több személy által használható, a nem online meg elvileg csak 1 licence).
-
Cs1csó
titán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
A LibreOffice-szal tennék először próbát.
-
King Unique
titán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Windowsokra Microsoft Office alternatíva elsődlegesen a LibreOffice és az ONLYOFFICE, ennyi.
A docx, xlsx, xlsm, pptx kompatibilitás is adott, kezelik ezeket a formátumokat és menteni is tudnak ilyenekbe, viszont nem feltétlen lesz minden esetben 100%-os a kompatibilitás, itt-ott előfordulhatnak eltérések (pl. szövegrészek, táblázatok elcsúszása, szétesése)."Ne előfizetés legyen, hanem egyszeri díjas termék"
A Microsoft Office-ból is van egyszeri díjas termék, jelenleg az Office 2024, a Microsoft 365 (korábbi Office 365) az ami előfizetéses.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
-
Keef_Lee
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Onlyofficét próbálgattam. Gyanús, hogy tudja ezeket, ingyen.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Úgy tűnik, eljött az ideje a Microsoft Office leváltásának... Kérdés, hogy milyen programcsomag képes az alábbi, egyszerű feladatok ellátására?
- Offline is használható legyen, aktivációhoz ne kelljen bejelentkezni (nem dedikált, "privát" gépen lenne használva)
- Következő 3-4 évben megmaradjon és használható legyen
- Legyen teljes értékű szövegszerkesztő, táblázatkezelő diakészítő (értelemszerűen online funkciók nem fontosak)
- Ne előfizetés legyen, hanem egyszeri díjas termék
- Kezelje teljes értékűen a docx, xlsx, xlsm, pptx fájlokat is (legyen képes menteni is ilyenbe), illetve PDFbe mentés is szükséges lenne.
-
Sziasztok!
Szeretnék mp4 fájlokat összefűzni konvertálás nélkül. Erre melyik a legmegfelelőbb progi, ami nem szemeteli tele a gépet kódekekkel és egyéb felesleges dolgokkal?
Köszi szépen!
-
cigam
titán
válasz
Keef_Lee
üzenetére
Egy földi halandónak bőven elég. Pici, egyszerű. Ezek az Office monstrumok teljesen feleslegesek.
Nemsokára a Notepad is eléri a WordPad szintjét, de abba már beletették az MI-t
-
cigam
titán
válasz
bluemirage
üzenetére
A Windows-verzió fejlesztése és karbantartása leállt a karbantartók hiánya miatt. A Windows-felhasználók számára a legutolsó stabil kiadás a 2.8.6-os, illetve a 2.9.4-es béta változat maradt.
-
-
NF-
aktív tag
válasz
bluemirage
üzenetére
https://gitlab.gnome.org/World/AbiWord/-/tags
Február 18-án jelent meg a 3.0.8 -
Én is úgy tudom, hogy hivatalosan már régóta nem fejlesztik az Abiword-ot. Attól persze még lehet használni. A benne lévő hibák is úgy maradtak... ahogy voltak.
Tudsz egy linket mutatni?
Az "abiword.net" sajnos nem az.Olyan régi jó programok sorsára jutot, mint a korszakos
Netscape, Pegasus Mail, Winamp és még sokan mások. -
genndy
addikt
válasz
epicdev
üzenetére
Az biztosan igen, azt használom. Ha a Notepad++ -ra gondoltál.
Csere - alul átállítod "bővített"-re:
Tab:\t
Sortörés (windowsos): \r\n
Ha több kell az online súgójában fel van sorolva az összes (Extended Search Mode)
Ha még ennél is több kell akkor meg regex, azt is tudja, csak akkor azt pipáld be.Ha a segéd jeleket is bekapcsolod akkor még a csere előtt megnézheted pontosan mik vannak nálad.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Cpu és alaplap tesztelésére usb-ről boot-oló programot keresnék.Nem kell vga se memoria teszt, csak cpu és alaplap.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Cpu tesztelésre
Sargei strelec vagy Medicat?
Azon belül melyik app? -
Dr.NX
veterán
Transcription AI oldalak:
https://transkriptor.com/pricing/ 20 USD/month
https://turboscribe.ai/ 10 USD/month
https://vizard.ai/pricing 30 USD/month (10 óra)
https://www.happyscribe.com/pricing 29 USD/month (10 óra)
https://go-transcribe.com/pricing 36 USD/month (10 óra )
https://transcriberai.com/ ingyenes -
Ha van rtx3060 videokártya, akkor a Handy-val a saját gépén futtatható LLM-el képes rá, ingyen.
Ajánlom a Whisper turbó model, vagy ha 12GB-os vagy nagyobb a kártya, akkor Whisper Large model is használható.Ha nem lennének szakszavak akkor a windows 11 sajátja is megfelelő.
-
apóka
aktív tag
Sziasztok!
Hang alapú diktálásra keresek programot. Magyar hang és a szöveg is magyar de sok pedagógiai szakmai fogalommal. (a google beépített lassú)
Jó lenne ha nem drága (magánszemélynek kell) és van ingyenes próba is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4531,90% Akksi
- Deep Pink XBOX Series kontroller
- Apple iPhone SE 2022 64GB - Kártyafüggetlen, Éjfekete, 91% Akku - 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 17e 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest