- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
UserX
addikt
Szia!
Köszi a választ! A 'Stick' egy ADATA SC610 500GB.
Írásnál megvan a 200 MB/sec sebesség a fent említett progival. Mind1 kialudtam magam, reggelre végzett is. Mentségére legyen szólva, hogy a rendszer teljes egészében helyreállt. Itt az AOMEI programja a ludas, de ilyen visszaállítás legrosszabb esetben is max. félévente van.
Gondolkozom, hogy megyek a Win11 topikba, bár a saját összetételű programjaimra, ami miatt a frissítést követően 'leállt' a net nem hinném, hogy tudnak válaszolni.
-
-
UserX
addikt
Sziasztok!
Van olyan ingyenes/akciós progi, amivel WIN11-et tudok biztonsággal klónozni?
AOMEI BACKUPPER PRO-t használok, de eszméletlen lassú!
Forrás: USB 3.2 SSD stick
Cél: SATA SSD
A mai WIN11 frissítés összeakadt a VPN szoftverrel és a tűzfalas virusírtóval, 'elment' a net és nem bírtam visszahozni, így bekellett vetnem az AOMEI-t.
Kb. délután 13 óra óta itt jár:
Előre is köszönet és hála!!! -
hotkar
senior tag
Egyébként célszerű a DateTimeOriginal, CreateDate and ModifyDate adatokat egységesen azonosra beállítani.
A DateTimeOriginal úgy tudom, EXIF paraméter.
-
-
BiP
nagyúr
válasz
kovacs65 #53893 üzenetére
Sose akart filenevet változtatni.
Filenév alapján (ami maga a készítés ideje) akarta átírni a "készítés ideje" attribútumot, mert - ahogy a screenshotján látszódott, minden file 1980.01.01. 00:00 volt a készítés dátuma.
Szóval a 20130622_200319.jpg-nek legyen a készítés dátuma 2013.06.22 20:03
De azóta megoldotta. -
hotkar
senior tag
válasz
kovacs65 #53889 üzenetére
És a két kép között hány apró eltérést kell keresni? Én speciel egyet sem látok...
Ezt egyébként lehet automatizálva is csinálni? Úgy értem, több fájlt kijelölve, paraméterként megadni a fájlnevet?
Az én TC-m még 9.50-es, abban nem találtam ilyet. Illetve majdnem, mert az Atributumok módosításánál lehet a készítési időt változtatni, de fixen beírt értékre. Az itt nem jó, mert megőszül a delikvens, mire a 850 fájl végére ér.
-
jbl
senior tag
köszönöm már megoldottam ezzel a programmal
[link] -
-
jbl
senior tag
Olyan programot keresek, ami a fényképek kép készítésének idejét pontosan meg tudja változtató a kép nevéből kitalálva. lehet nem bírtam leírni értelmesen, de illusztrálom.
-
maroz
lelkes újonc
(Gimp-en kívül) Milyen ingyenes rajzoló vagy képszerkesztő programmal lehet rétegeket (layer) kezelni?
Irfanview tökéletes lenne, de nem találtam benne ilyen lehetőséget, a Gimp meg állítólag ágyúval verébre kategória.
-
-
vacs
veterán
dqdb
A törölt fájlok még ott vannak és foglalják a helyet, Lomtár/kuka üres!
Csak 1 felhasználó van a gépen, így ez sem lehet a hiba forrása!
D:\$RECYCLE.BIN mappához nem férek hozzá, így törölni sem tudom!
Bárkinek bármi ötlete, hogy ezeket mivel, hogyan tudom ténylegesen törölni? -
-
urandom0
senior tag
Sziasztok! Linuxon használom az Errands nevű programot, ez egy egyszerű kis to-do app, annyi benne a lényeg, hogy képes CalDAV szerverrel szinkronizálni a listáit. Windows-ra keresek egy hasonló, ingyenes appot (preferáltan nyílt forráskódút, de ez nem feltétel). Self-hosted CalDAV szerverhez kell (Radicale).
-
-
danih
veterán
Most egy olyan progi kell ami átnézi a vinyót/könyvtárat és duplikátokat keres, azokat törölni tudja (nekem kell megadnom melyik mappában lévőket tartsa meg)
-
dqdb
nagyúr
A Windowsban felhasználói szintű a kuka, minden felhasználónak saját mappája van, az hosszú S-sel kezdődő SID azonosítja egyedileg a felhasználókat. Ha másik felhasználó nevében töröltél vagy egyszerűen csak újratelepítetted a Windowst úgy, hogy nem volt üres a kuka, akkor az bizony ottmarad. Kézzel kell kitakarítani ilyenkor a mappát.
Érdemes lehet megpróbálni rendszergazdaként futtatni a lemezkarbantartót, bár nem mondom biztosra, de valószínűleg az képes törölni ezeket a magára hagyott kukákat.Kipróbáltam, nem találta meg a nyár közepi reinstallkor ottmaradt 10 GB-ot az egyik meghajtón, kézi törlés kellett. -
dqdb
nagyúr
Jobb klikk a kukán és üríted, vagy eleve Shift+Del lenyomásával törölsz, hogy a törölt fájl azonnal végleges törlésre kerüljön a kukát elkerülve.
Emellett a kuka tulajdonságainál beállíthatod, hogy melyik meghajtókon szeretnél azonnal végleges törlést, vagy melyikeken működjön, és ekkor mekkora legyen a maximális mérete.
-
vacs
veterán
Sziasztok.
HDD töredezettség mentesítéskor a Defraggler-ben láttam, hogy törölt fájlok még ott vannak és foglalják a helyet!
Ezeket mivel, hogyan tudom ténylegesen törölni?
-
danih
veterán
Sziasztok
Olyan programot keresek ami webdav-on keresztül tud sync-elni egy irányba (mentés gyakorlatilag). Ideális ha sevice-ként fut és új/módosított fájlok esetén azokat azonnal nyomja fel. -
imis
senior tag
Olyasmi programot keresnék, hogy külső tárolón hordanék néhány fájlt és szeretném a legújabb verziót megtartani mindegyik gépemen, szóval automatikusan szinkronizálná magát a legújabbra, ha csatlakoztatom a géphez. Sajnos felhőzés nem opció.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Olyan remote desktop programot keresek, ami ingyenes, és nem kell telepíteni a VEZÉRLŐ gépre semmit, elérem a vezérelni kívánt gépet webböngészőből. Windows-Windows
No Google. -
válasz
GEPESZ66 #53850 üzenetére
Szerintem igen, mondom ezt úgy, hogy nekem Pro verzió van megvásárolva. Összehasonlítás
Te tudod mik az elvárásaid. -
válasz
GEPESZ66 #53847 üzenetére
Na és? A HW-ért se fizettél? Pár ezres, és év(tizedeken) át használható a program, akkor is ha új gépre költözöl). Minden hónapban félreteszel egy ezrest, és fél éven belül megvan az ára. Plusz gyakran találkozni vele promóciós formában(ez pont lejárt), igaz a régebbi kiadások nem feltétlen ismerik a legújabb eszközök kehéit.
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #53845 üzenetére
A CDI ha jól tudom ingyenes, alap dolgokra bőven jó. A HDS fizetős.
A HDD-n a rossz szektorok jelzése hasznos. SSD-nél már problémás bárminek a jelzése:
- "kondíció" ami egy becsült érték, ahogy egyre több adat írása/olvasása történik úgy csökken SZÁZALÉKOSAN az érték de igazán nem sokat jelent, simán történhet, hogy 30-40%-osnak írt SSD is elkaristol még 5 évig. DE mindenképpen jelzi, hogy már nem friss darab és persze azt is hogy sok írást-olvasást kapott tehát érdemes tisztában lenni, hogy előbb-utóbb csereérett lesz. Persze pont az SSD ahol érdemes (ha elégedett vagy vele) húzni a cserét mert minél később cserész annál nagyobb, gyorsabb SSD- kapasz majd realtíve kevesebb vagy ugyanannyi pénzért mint amiért a kisebb gyengébb SSD-t vetted anno.
- a másik probléma ha az SSD vezérlője halálozik el de ezt nem tudja jelezni semmi előre.Szerintem ez a problémakör túlértékelt, fontosabb egy másfajta szemlélet kialakítása, azaz: úgy állj a HDD-SSD-n lévő adataidhoz hogy BÁRMIKOR eltűnhetnek.
Tehát legyen mindig valamilyen mentésed, nyilván minimum azokról az adatokról amik nem pótolhatóak (családi képek, videók) vagy "nehezen" pótolható (pl. nekem ilyen a zenegyűjteményem évek, évtizedek óta gyűjtögetem de igazán újra megszerezhetőek csak macerás, időigényes stb.
Persze aki teheti akár a könnyen pótolható (pl. filmek) adatokról is készíthet másolatot, ez már inkább az anyagi lehetőségeken múlik, vagy a hajlandóságot, hogy valaki többet áldozzon erre.
Nyilván az adatvédelemnek több szinte van de az alap egy külső HDD a fiókban amit csak adatmentés idejére dug az ember a gépre. AZtán ezt lehet fokozni, hogy fizikailag is másik épületben, helyen tartod ezt a HDD-t, vagy akár ezt kiválthatja ha van online mentés egy felhőben (ez valljuk be költséges megoldás az adatok tárolásának idejére szinte havidíj jellegű költséget jelent) -
-
GEPESZ66
veterán
A HDD,SSD állapot ellenőrzésére melyiket ajánljátok?
CrystalDisk Info, HDD Sentinel,...? -
törölt tag
Ha valamiért olyan fontos nektek ez a stream ...lehete hogy valami házi sexvideo
DRM-em akkor browserrel nem jó ..
Inkább külső streamplayer ...csak ahhoz kéne még kompatibilis codec is ! nem elég hogy kódolással van védve a stream azt is kéne tudni milyen formátumú...címsorból következtetve elvileg : FMP4az meg valami ilyesmi ...pl. a VLC rákerestem ilyet nem streamel tehát nem játsza le:
https://www.codeccodecs.com/fourcc-fmp4-t268.htmlaes128 az a sztenderd lájátszási lista kódolás ...az stimmel
Ehhez való player ebben a fázisban van :
https://superuser.com/questions/1850754/streaming-fmp4-via-ffmpeg-using-hw-h264-vappi-encoder
https://github.com/soyersoyer/fmp4streamer
Ps: ha meg annyira fontos ..akkor egy másik út ...rögzíted nem baj ha a DRM szép fekete téglalp lesz csak legyen tartalma
mert ha FMP4-ről átkonvertálod pl: sima MP4 a rögzített anyagot akkor má lehet hogy lesz kép is ...
-
-
válasz
pinnacle #53838 üzenetére
Tudtommal ez egy Python script/program. Ez egy olyan programnyelv, amit futás közben értelmez, hajt végre a Python interpreter.
Csak az 1.0.0 kiadás érhető el Windows-os futtatható program formájában. Esetleg a Python topikban tudnak segíteni beüzemelni az újabb kiadásokat. -
-
-
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!
Slack Threadet teljes képernyős módban le tudom menteni .pdf-be? Jó lenne ha nem kellene egyesével képernyőmentést csinálni. -
-
Egy kicsit túlgondolod a dolgot. Elindítod kedvenc videófelvevődet (pl. OBStudio), beállítod a programablak felvételét elindítod a videót (teljes képernyőn), és ott szépen lejátssza magának az összes részt egymás után. A végén leállítod a felvételt, és az elkészült videót akkor nézed vissza, amikor tetszik.
-
-
Winne
nagyúr
Sziasztok,
Valakinek van 5lete, hogy ezeket hogyan tudnám lementeni magamnak? Nem lesz idő végignézni mindegyiket. Az Internet Download Manager nem tölti le.
-
törölt tag
Ha valakit érdekel ..ez lehet hogy dobna a Online Game minőségen:
https://www.reddit.com/r/FiberOptics/comments/12hzquy/fiber_optic_connection_for_online_gaming_does_it/?rdt=45411
pl: intranetes kiszolgálló szerverrel...akkor elméletileg a sávszélesség ami még bőven van azért az optikaiban ...nem az internetforgalomtól vesz el stb..
-
törölt tag
válasz
liszi70 #53819 üzenetére
Próbád ki ezzel !
https://www.telekom.hu/webshop/termek/Huawei-B535-232A-router?skuId=jsku1754644913&processType=listPrice&paymentType=onetimehttps://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/keszulekbeallitasok/halozati-eszkozok/huawei/huawei-ha35-11#hasznalat-es-beallitasok
Modjuk a Huawei setup page nem olyan mint amit küldtél
-
törölt tag
MÁS: ha kell skacok most ellenőriztem le a mobiltelefon hálózatot ...abban én Telekomos vagyok ...nem sikerül nekik beállítani a TCP-UDP portforwrdot ...úgyhogy akinél van vegye ki ...PC platformon ez jól megfigyelhető torrent klienseknél is ...
-
törölt tag
válasz
liszi70 #53819 üzenetére
Digi-s vagyok de voltam régen Telekomos is
...itt volt a szerelő is leolvasta a routerről amikor kicserélt egy jó routert másik jóra
a bolond ! az jó lesz ...csak éppen mint régen a Telekomnál sem ...jó hogy ideraktad a login képet, de be is tudsz jelentkezni ? a gyári router alján lévő adatokkal ?...mert pl: a családban van Telekomos még most is ...ő neki régen ment de már nem
arra panszkodott...=offtopic
kinek igen, kinek nem valakinél meg lehet ...
-
Vicoo
senior tag
válasz
Cs1csó #53816 üzenetére
Hát lehet az lesz. Az a baj hogy nem is lehet tudni mi az aminek az EAN és az egyedi kódja is a rendszerben van. Így aztán simán lehet hogy elég lenne az EANt beolvasni, de ezt ugye nem lehet tudni, hogy elég-e. Legfeljebb a címke korából lehet sejteni hogy nincs EAN hozzá a rendszerben.
-
törölt tag
a helyedben de nam vagyok ..semmit
asztali pc-nél ennek semmi értelme ...
Annál is inkább hogy a lassú kapcsolat problémája lehet az is hogy a bolond szolgálltatónál a beteg rendszergizda flowcontrollal szabályozza a neted sebességét..
Nálam például 3 különböző gép egyesével bekapcsolva ugyan azon router portjain különbőző értékeket produkáll, meg a beteg magáttehát nyilván ahálózat DNS azonosítása az kell hogy maradjon ...a szolgáltatói ipv4-6 azonosításhoz...
Ezután változtathatsz csak...ne keverd össze !..előbb csatlakozol a hálózatra mint az internetre az nem ugyanaz ...ebben nincs SIM kártya mint a telefonban ...
Gyorsabb ping időt mint a játék kiszolgálló szerver és közted értelmezni nem lehet ...ilyen értelem szerűen nincs, ha beiktatsz hívjuk úgy hosszabb utat ..+ ping válaszidőt sem érdemes összekeverni a feldolgozási idővel...meg az adott területi sávszélesség lefoglaltsággal ...nálam itthon ilyen nics úgyhogy beteg szolgálltatók ez fórumokon ez nem új hír
-
Vicoo
senior tag
Jó estét mindenkinek!
Olyan telefonos alkalmazást keresek, ami képes sima szöveget beolvasni mint egy vonalkódolvasó. A probléma az, hogy olyan termékeket kellene beolvasni leltárhoz, amelyeken egyedi cikkszám van, és az EAN hiába van rajtuk mert az nem szerepel a nyilvántartásban.
Amikről én tudok azok legfeljebb képekről tudnak OCRt, de az lenne az igazi ha valósidőben olvasná be, és mentené el a cikkszámokat. -
törölt tag
Szerintem meg ...máshogy van
1. szolgálltatók az előfízetéshez kapott routerhez , nem adnak setup hozzáférést = tény
2.Ha ide beírod a hitelesítési szerver IP-jét ..pl: szerintetek a cloudflare a leggyorsabb (ez pingidővel nem értelmezhető milisec-ben hogy gyors mert pl az USA Today news szervere is ott van oszt gyorsabb mint dnsakkor meglátod hol vannak ...pl: 1dot=Ausztrália , cloudflare-dns.com=USA, Kanada..ez irreleváns mivel akiszolgálló szerverek listája:
https://myip.ms/view/hosts/1043/cloudflare_com.html van ebben mindenholi
3.NAT-nak ehhez mint elosztó nem sok köze mivel a lekérést a dns szerver a kiszollgálló lokális szervernek osztja ki, a port forward-nak annál több köze van ehhez...tehát azonosítás után
4. nyilván elírás a cloudflare primary ipv4 dns -e = 1.1.1.1...secondary stimmel -
-
Cs1csó
titán
fizess elő másik szolgáltatóra, lehet ott jobb a net.
A ping értéket az harározza meg elsősorban milyen messze vagy a szervertől, amitől kapod a netet.
Amit megtehetsz:
- ne használj VPN-t
- a routerben állíts be másik DNS-t jellemzően a leggyorsabb a Cloudflare DNS-e
(1.1.1. és 1.0.0.1. ipv4-nél.)
- ha NAT mögött vagy akkor vetesd ki magad,
- mi a routered típusa? (Ha valami extrém régi annak cserélye is segíthet)Itt tudod tesztelni: speedtest.net
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani olyan programot, ami a legjobban segítene, hogy a játékokban minél alacsonyabb pingeket tudjak elérni?
Köszi! -
kerepesig
csendes tag
Sziasztok!
Tömeges képátméretezésre keresek ingyenes programot. Plusz extra lenne ha tudna webp-be bemnteni. -
G@ben
addikt
Köszönöm mindenkinek, holnap megpróbálom a javasolt dolgokat!
-
SunMount3r
nagyúr
Ezzel próbáld: ytdlp interface.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged