Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Mobil flották
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kicsinálja az S26 Ultra a fóliagyártókat
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veracrypt titkosított partícióban vannak a kényes fájljaim 3 különböző helyen tárolva.
Sajnos ennek a rar-nak a jelszavát nem mentettem el máshova, kerestem...

-
-
cigam
titán
És persze nem volt mentés ... Kis olvasnivaló
-
Jól van, megnyugodtam. vacs kérdése után felmerült bennem, hogy komolyan egy egyszerű progival fel lehet törni tömörítés titkosításokat??? De úgy látom a visszajelzésekből, azért ez nem ilyen egyszerű.
vacs: "Egyszerű 10 karakteres jelszót adtam meg anno, szóval remélhetőleg könnyen meglesz."
vs.
Doky: "egy külön izmos gép 24/7/52 ben fogja fejteni 1000 évig"
-
Doky586
félisten
-
Nem hiszek ebben, de ha valaki kétségbe van esve, akkor tegyen egy próbát a Passper és hasonlókkal.
Pl. már egy sima excel is AES128, de inkább AES256-al van védve. A Winrar pedig már jó ideje szerintem AES256-ot használ.
Azért ezeket otthoni körülmények feltörni...

Volt a régi MS Office-ban és a régi ZIP-ben gagyi jelszó védelem. Azokra még én is emlékszem és használtam is progit a kinyitásukhoz'. De ezek a régi szép idők elmúltak. Otthoni körülmények között az AES128 és AES256 szerintem nem törhető fel.

Céges környezetben is használunk tömörített állományoknál és office-nál egyaránt jelszavakat. Szeretném továbbra is azt hinni, hogy egy PH-s fórumlakó ezeket nem fogja tudni feltörni. Csak mert így nyugodtabban alszom.
-
BiP
nagyúr
Ha saccra tudja, milyen jellegű az elfelejtett jelszó, (pl.értelnes szó), akkor a szótátas próbálkozás segíthet.
De brute-forcenál is, ha tudja, hogy pontosan hány karakter volt, az sokat dob rajta (pl.ha 10karakter, akkor nem kell végigpróbálni az 1-9 hosszúakat),
Volt-e benne speciális karakter, kis nagybetű, ha ezekre tud szűkíteni, akkor spórolhat az időn.De persze brute-forceszal minden megoldás lassú.
-
cigam
titán
Egyrészt ezen a fórumon tilos, másrészt vállalhatatlanul hosszú idő, mivel egyetlen kulcs kipróbálásához is rengeteg matematikai művelet szükséges, nagyon lassú folyamat. Pl. ha csak kisbetűs karaktereket tartalmaz:
A kombinációk száma = (karakterkészlet mérete)^(jelszó hossza)
26^10=141 200 000 000 000
Ha van egy veszett gyors géped ami 10 000 kulcsot próbál másodpercenként, az több mint 400év!
De itt van pl. a Passper -
Tudtok ajánlani fizetős rar jelszó visszafejtő windows alkalmazást?
Egyszerű 10 karakteres jelszót adtam meg anno, szóval remélhetőleg könnyen meglesz. -
Dzsee326
tag
Srácok azért ne menjetek ölre
Megnézek mindent, ami tőlem telik, kábel cserék egyebek. Mindenesetre elnézve az árakat nem most lesz másik hdd 
#54905 lanszelot nem hagyom figyelmen kívül, csak először program szinten gondoltam szétnézni, ezért is kezdtem itt
Viszont ma vlc-vel nem jelentkezett a probléma, úgyhogy az sem kizárt, hogy lejátszócsere megoldja... (az előző [kmp] megint beakadt) -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
"Egyébként frissen összerakott kicsivel több mint 3 hetes gép 6 nap üzemidővel."
Lila WD-ket használ rég óta. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot
üzenetére
Nem hinném, mert ha használható és sokaknál működik évek óta gond nélkül a WD Red és Purple PC-ben, akkor nem sokat számít hogy eredetileg hova való. Meg ha leírja a fórumtag világosan hogy 4-5 éve használja PC-be téve gond nélkül, akkor nyilván nem a kompatibilitás a gond, mert akkor annak jóval előbb, kb.azonnal elő kellett volna jönni.
Adattárolás és adathordozás téma dettó, mert egy külső HDD és külső SSD meghajtót nyilván nemcsak adathordozásra, hanem adattárolásra is lehet használni, sőt a nagy tárolókapacitású modelleket eleve arra szokták használni. Nekem is van sok ilyen és arra használom őket, ahol a külső SSD-kről sem tűntek el az adatok több hónapos vagy akár több éves áramtalanított állapot után újra bekapcsolva.

-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Te kevered a szavak értelmét.
Nem arra való és a nem használható : két külön kifejezés.
Adat tárolás, és adat hordozás : szintén.Ez nem ide való, így befejeztem.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot
üzenetére
Azért az nem feltétlen igaz hogy a Puprle nem használható PC-ben, amit a merevlemezes topikban is többször leírt már a korábbi topikgazda, meg hogy ott normál HDD-ként működik.
Az SSD nem való adattárolás max. az áramtalanított állapotban történő adatmegőrzés miatt szokott téma lenni, de ott is aszem a JEDEC szabvány legalább (minimum) 1 évet ír elő, QLC vs TLC függvénye is lehet az utóbbi javára, új / keveset használt vagy agyonhasznált, stb. Ahol egy minőségi és új / nem TBW limitig szétírt SSD általában évekig megőrzi az adatokat áramtalanított állapotban is. Tehát ez is max. akkor téma, ha valaki 1x ráírja az adatokat majd utána elteszi és X évig egyáltalán nem használja semmilyen szinten, ellenkező esetben viszont nyilván nem és pont hogy egyszerűbbek manapság adattárolásra belső és külső SSD-k (külsőt jóformán csak arra használnak).
-
lanszelot
addikt
válasz
Dzsee326
üzenetére
A lila akkor sem pc be valo.
Lassú fordulat a zöld, ami pc be való.
WD se egy megbízható márka jó pár éve.
Ssd meg nem tárolásra való. Egyáltalán nem.Kérj kölcsön egy hdd-t. Legjobb esetben kompatibilitás baja van. De lehet szektor hiba is vagy megannyi dolog.
El cseszhetsz napokat a keresgetésre, és végül mégis a hdd lesz. Akkor nem fogsz örülni hogy figyelmen kívül hagytad.Jó sata csatlakozóban van? Dugd másikba.
Dugj bele másik táp dugót.
Cserélj sata kábelt.
Ha ezek nem oldják meg akkor hdd csere. -
Dzsee326
tag
#54901 lanszelot
Pedig eddig nem volt gondom a lilával, úgy 4-5 éve tök stabil. Egyébként direkt lassú fordulatost néztem, tárolásra, miden másra ott az ssd. Másik hdd sajna nincs.
#54902 cigam
"megdöbbentő, hogy 100%-os lemezkihasználtságot mutat, de 0byte a fel/letöltés sebessége" többek között ezért is kérdeztem valami komolyabbb program ajánlását.
Win10 pro, aktivált, ms oldaláról pendrájvoztam.
Még semmi nem történt, nemrég pimpeltem össze a tv-vel, eddig át sem tudtam váltani feladatkezelőre, mire újra nekiindult, addigra meg véget ért ez a katyvaszBekérdezem a mi a gond topikban, hátha lesznek ötletek. Amúgy nem akarom iitt teleszemetelni offal a topicot, de az indexelés tulajdonképpen mit csinál?
-
cigam
titán
válasz
Dzsee326
üzenetére
Egyenként ki kell deríteni, hogy az ott felsorolt nagy adatforgalmat generáló programok mihez tartozik. Melyik mit művel, miért fut, vagy miért ír/olvas olyan sokat. Ha új gép/friss telepítés, az sincs kizárva, hogy még itt-ott indexeli a fájlrendszert.
Amúgy elég megdöbbentő, hogy 100%-os lemezkihasználtságot mutat, de 0byte a fel/letöltés sebessége. Ott valami nem kerek. De ez már az op.rendszer, esetleg hw topikjába tartozik. A Windows eredeti gyári, vagy te faragtad a gépbe, esetleg tele van bizonytalan forrású warezzel? Memória, SMART teszt volt már? No és fájlrendszer ellenőrzés/javítás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Life is Strange: Reunion - Visszatér Max és Chloe, mindkettőjükkel játszhatunk
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Lexus, Toyota topik
- Megkezdte az idei cicaharcot az AMD és az Intel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- 208 - Lenovo LOQ (17IRB8) - Intel Core i7-13700F, RTX 4060
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo 40AH és 40A1 dokkoló, töltő is.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest