- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hauserjoci
csendes tag
Sziasztok.
Gondolom már többször téma volt a fal búgása légkondi kültéri által.Sajnos énis belecsúsztam ebbe. Szilikát házunk van, idén lecseréltük a légkondikat, 3db Midea Xtreme Save Pro lett feltéve, 3.5kw-os. A klimákat ugyanaz a szaki csinálta, ugyanazokkal az anyagokkal, a külömbség annyi köztük, hogy 1db klíma szigetelésre lett rakva. (Az északi fal van csak szigetelve 5cm szigeteléssel). Egyébként ezen a falon volt a régi klíma is, pár centivel arrébb, annál nem volt ilyen jelenség.
Namost ez a klíma ami a szigetelésen van, úgy búg néha (főleg mióta hidegebb van), hogy nemlehet megmaradni a házban, konkrétan a ház túlsó felén hallom a búgást.Csőhossz rendben van, működésével semmi gond nincs, vízszinesen van a kültéri, kívülről egyébként nincs rossz hangja, a falban a furat bevan purhabozva. Ha megemeljük a kültérit, hogy ne érjen hozzá a konzolhoz, akkor a búgás megszünik.
Gondoltam a szigeteléssel van a baj, kivágtam a konzol alatt, újra lett tiplizve, de ezzel csak rontottam, sokkal erősebben búg azóta. Sima gumi alátét is volt alatta, illetve tömör gumibak is, illetve ezek kombinálva, döntögetéssel is próbálkoztunk, de semmi. Most rendeltem Rugós bakokat, kíváncsi leszek az eredményre, van még esetleg valami praktika, amivel próbálkozzak?
Köszönöm! -
Lorden
őstag
Ez így egészen biztos, hogy nem jó.
Hívd vissza azt, aki felrakta.
Ehhez képest az Oasis kültérije néma.
Viszont ez a Midea felülmúlta a várakozásaimat, tegnap -6-7 fokos éjszakát, meg se érezte.
Csak onnan tűnt fel, hogy kurva hideg van kint, hogy tovább fűtött a szokásosnál. Viszont hangban, fordulatban, leszabályozásban, mint +10 fokban. -
ANDROID???
addikt
Előre is elnézést kérek.
Nálam (is) Mitsu van, akik eddig látták/hallották mindenki csak jónak mondta és hogy ez biza mennyire csendben van. A Gree a Syen a HC az AUX a Midea tualjdonos mind ezt mondta, nyilván egyikük sem a legfelső kategriát használja a felsorolt márkákból..
Természetesen engem nem zavar, hogy nekik hangosabb, viszont annak örülök, hogy az itteni mellett simán lehet aludni és a kültéri is normális, tehát nem fog a szomszéd sem "b.s.tatni" miatta, hogy mehetek a hangos sz.romm.l a pi.....Tehát ezek a mitsuk sem hangosak.
-
UHHH
őstag
Sziasztok! Midea Xtreme Save 3.5-nél fűtésnél nem jön semmi kondenzvíz a kültériből. Ez normális dolog? Elfűtöttem 3 kWh-t ma, de semmi kondenz nem jött. Mi lehet az oka? Pár napja még jött, közben le volt állítva. Fűteni fűt.
-
Kátai
senior tag
Van egy Midea MGP2X-12-SP Xtreme Save Pro oldalfali split (R32, 3,5 kW) klímám. Egy dolgon kívül elégedett vagyok vele. Szépen fűt, kültéri és a beltéri hangja rendben van.
A gondom csupán az vele, hogy nagyobb teljesítményél berezonál az a fal ( kezemet rátéve, érezni lehet a remegést) amire felvan szerelve.
Ha visszaveszem a teljesítményt 40-60%-ra akkor halkul, majd teljesen megszűnik a hang.
Mivel panellakás elég szépen viszi a hangot. Visszahívtam a telepítőt, kicserélte a gyári gumibakokat az itt ajánlottakra, kicsit csendesebb lett, de nem szűnt meg teljesen a rezonancia.
Üzemközben (bekapcsolás után), a kültéri tartó konzolján csak minimálisan érezhető némi rezonancia, ellenben mögötte félkörben ráhagyott cső elég rendesen és láthatóan rezeg. Amint csökken a teljesítmény úgy szűnik meg a „remegés”.
A szerelő még említette, hogy esetleg a kompresszor gumitartó bakjai nincsenek meghúzva megfelelően.
A csövezésnél a falban lévő furat nincs eltömítve purhabbal, csak kívülről én tömítettem el annyira, hogy ne legyen rés a lakás felé.
Szerintem a kikellene fújni tömítőanyaggal mert úgy gondolom, hogy a falban átmenő csövek adhatják át a rezonálást a falnak.
Szerintetek ez megoldhatja problémát?
Ha kilesz „fújva” és továbbra sem szűnik meg a rezonancia, akkor már csak a reklamáció marad a gyártó felé. -
Tatomata
újonc
Na, kettőből kettő klímás szívatott meg (így lecsúsztam a Fisher akcióról); Midea Xtrame Save Pro applikációban mutatja a fogyasztást? Köszi.
-
Tottu
senior tag
Sziasztok,
Nagyon elgondolkoztam a mostani 2 éves klímánk cseréjén, mert zavaróan hangosnak tartom. A mostani klíma típusa: Panasonic KIT-PZ35WKEGaranciában cseréltettem benne kompresszort és még "extra" rezgéscsillapítót is raktak bele, de továbbra is ez az eredmény ~6°C és alatti külső hőmérséklet esetén: [link] Ez kb. 65dB körüli zajszint.
Gondoltam kinézek másik klímát, és az itt ajánlott klímák között is azt láttam, hogy a kültéri ott is elérheti a 60dB körüli értéket specifikáció szerint. Kifejezetten a Midea MOP-12-SP Oasis Plus és a Fisher FSAIF-Nord-123AE3 Nordic klímákra gondolok. Egy Gree GWH12ACC-K6DNA1D Comfort X esetében már jobb értékeket látok.
Eléggé tanácstalan vagyok, hogy megérné-e cserélni a klímát, mert azért nem akarok kiadni +100-150k-t, hogy alig legyen halkabb a klíma.
Hátha van itt 1-2 szakember: szerintetek ezt a rezonálás / kompresszor hangot lehet javítani? Vagy érdemes cserélni a klímát?
-
Pepe78
őstag
válasz
CoolBoy323 #72076 üzenetére
Ajánlom is. Nincs reklamáció.
TCL Thermo X - Alias Polar Optimum
Az Ultimate is nagyon jó. A+++/A++
Gree , Midea gépek esetén beesik egy-egy panelhiba , de TCL gyártmánynál még ez se.
Az áráról meg ne is beszéljünk... Baráti -
sepsi0
őstag
válasz
tylerddd #72035 üzenetére
Nekem itthon egy Aldis gép van vagy 4 éve, előtte Fagor volt.
Azt hiszem 20/nap az Aldis teljesítménye, ezt akartam idén a nagy Mideara cserélni (50l/nap) pont a tartály mérete miatt. Kisebbeknek 3l a nagynak 6l, aldisnak 5l. Azért nem vettem a Mideat meg, mert nekem nem jó irányból szívja a levegőt. Ahol most az aldis van, nagyjából a felső szint közepe, ott nem lenne jó. A Cube meg nem tetszik....
A lényeg, nekem az aldis megoldja a 2 szintes ház páratartalmának optimalizálását olyan 55-60% a páratartalom mindíg. Ebbe benne van a fűrdőbe a ruhaszárítás, fűrdés és valamennyire a leniti főzés. Viszont most az esős időben ment majdnem egész nap, így olyan 6-8kw/nap volt a fogyasztása, annyi, mint a 2 klímának összesen. De megoldja.
Talán a nagyobb teljesítményű Midea hamarabb tudná csökkenteni a páratartalmat.1-2 évente én szétszedem a gépet teljesen és a lamellák közűl igen sok port/szöszt kiszedek, majdnem teljesen el tud dugulni.
Nyáron ugye nem megy. Szellőztetni csak a konyhában szoktunk, a házban csak akkor ha jó, nyugodt idő van.
Természetesen csak úgy tudja az ehész házat "kezelni" hogy minden helyiség ajtaja nyitva van, de ugye ez a klímás fűtés miatt kell is, szóval így nem kell mozgatni.Még talán annyi, hogy a nagyobb tartály akkor kell, ha valami miatt nagy a pára, amúgy szerintem a 3l elég lehet 1 napra. Ha megtelik nincs baj, mert leáll a készülék és ennyi..
-
tylerddd
veterán
válasz
Al Brandy #72021 üzenetére
Köszönöm @sepsi0 és @Al Brandy!
Adott egy ~22nm-es és egy ~25nm helyiség egymás mellett (nappali és étkező), 2,6m-es belmagassággal, boltívvel összenyitva. Ide kellene a gép penészedés miatt. Természetesen mozgatva is lenne máshova, ha szükséges. A két említett helyen alig tartózkodunk, így a hang nem zavarna. Az árammal úgy vagyok, hogy inkább az fogyjon, mint penészedjen, ha tényleg megoldás lehet a cucc. Néztem a Midea Cube-ot, annak 12 literes a vödre. Amúgy tényleg laikus vagyok ehhez, bármilyen ötletet, típust szívesen fogadok. Jó lenne, ha 100k betakarná, ennyi a kitétel. Nekem pl. a wifi se lenne fontos.
Köszönöm előre is!
-
sepsi0
őstag
válasz
tylerddd #72015 üzenetére
Szerinem válassz inkább innen.
Igen lényegében egy mobil klíma kisebb teljesítménnyel. Elől ahol beszívja a levegőt ott hűti a kört, így ott lecsapódik a pára. Hátsó körön meg távozik az elvont meleg, így fűti is a levegőt.
Elvileg Fischer = Midea
Jó: hatékonyan párátlanítja a levegőt
Rossz: a 30l/nap készülék maxon 480W áramot eszik óránként. De ez az áram hasznosúl fűtésként.
Ja és hangos, minnél nagyobb teljesítményű annál inkább... -
-
TeeJay
félisten
Semmi különös hangja nincs csak annyi hogy Midea... Ilyen fémes csapágyas finom hangja van mindnek. Pénteken hívtak itt a telepen engem egy Midea Blanc-hoz vagy mihez hogy fűtésben repülőgép hangja van biztos baja van.
30fok max ventilátor és tényleg mint egy helikopter olyan hangja volt de fűtött ahogy kellett. AUTO ventilátor módra vissza vette magát de akkor sem Daikin vagy Mitsubishi. Ez van mondtam a hölgynek a gép hibátlan, a visszetérő 60fokos volt az bőven elég, sem hűtőközeg hiány nincs sem egyéb szimplán ilyen fasza Midea hangos és ez van.Nekem a Daikin sz@rrá hajtva tized hangot nem produkált és amit ad az sem ilyen fémes recsegős csapágyas hanem normális klíma hang.
-
Joker_5x
tag
válasz
H-Mano #71900 üzenetére
Annyira nem hangos....
nekem be vált teljesítmény szempontból ( tavaly csak azzal volt fűtve az előszoba, fürdő, konyha 1-2C eltérés volt a helységek között, a beállított hőfokhoz mérve), de a fejem fölé nem tenném.
Valószínűleg oda kerülne a hálóba tervezett, azért keresek halkabbat.
De ez a "halk működés" nem ér + 200 ezer felárat annyira nem vészes ez sem.Fisher Nordic ez megbizhato márka?? Igazából a mideat is csak azért választottam, mert úton útfélen ezt látom
, de ilyen Fisher márkával nem találkoztam eddig....
-
Joker_5x
tag
Sziasztok!
3.5kW-os klímát keresnek. Legfőbb szempontok:
- halk
- wifis
- A+++++++
- nagyon maximum 300-380 ezer Ft
- Márka nem igazán izgat. Megbízható legyen....
- fűtés funkció, ami számomra fontos. Gondolok itt arra, hogy nagy mínuszokban sem adja meg magát.Egy 25 m2 (2,7m a belmagasság,, műanyag ablak van, szigetelve nincs a ház.(tufa falazatú ) szobát kéne fűtenie egymagában, ha nagyon szorul a hurok, akkor van egy kandalonk rásegíteni.
Daikin Sensira látom a csoportban legtöbbet említve. Olyan mint az aspirin, mindenre is jó
Az előszobánkat, fürdőt, konyhát egy 3,5kw midea all easy pro füti. Ezzel is meg vagyok elégedve, tökéletesen végzi a dolgát, csak picit hangos. Az "alvós" szobába, ha van más alternatíva ami halkabb, inkább azt választanám.
Ezért kérem a segítségetek.üdv.: B. Fecó
-
TeeJay
félisten
válasz
karasz_att #71847 üzenetére
Midea Oasis elvileg még mindig a Fisher Nordic belseje.
Az az egyetlen Midea amit meg mernék venni kb. -
TeeJay
félisten
válasz
BUZZLGHTYR #71837 üzenetére
Midea
Csak nehogy eltűnjön a szerelő mert jó ha harmadikra tud a cég hozzávaló motort küldeniTöbb kolléga sem foglalkozik Midea-val mert csak szívás van ha alkatrészt kell cserélni
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Hello! Februarba felkerult 3 klima, nos, az egyik belteri egyseg mar csorog, szerintem csapagyas lett, tud ez csapagyas lenni? masik ketto az nema.
Garanciaztatni hogyan lehet ezeket?
Midea klima, a klimaszerelo hozta a gepeket es azok lettek bekotve.
Szerdan hivom fel a faszit, hogy jojjon takaritani, ( ne vesszen el a garancia a nem takaritas vegett) mondjam neki a telefonva, hogy szar a klima, vagy inkabb ha ittlesz, szemelyesen? -
TeeJay
félisten
Klímás fórumban volt mikor "szaki" takarított úgy hogy panelhiba lett a vége én meg már voltam "szaki" után aki jól csapágyasra vágta a gőztisztítójával a Midea klíma csapágyát
Panel hiba simán megáztatja úgy hogy ki sem volt húzva a gép és áram alatt kapta a vizet... Egyik másik klímának nem is szabad gőzzel pörgetni a ventilátort mert generátorként működik a motor és tud bajt okozni.Aki profin csinálja az zsákot szépen felrakja hogy sehol egy csepp víz se mehessen ki, előtte én a komplett elektronika részt körbetekerem fóliával hogy az se kaphasson egy cseppet sem, a ventilátor kereket meg fogom a kezemmel miközben csapom rá a nagynyomású mosót. Gőzt sosem használnék mert az mindenhova tud terjedni
-
qqcs1
csendes tag
válasz
Lorden #71753 üzenetére
Korábban a Midea saját appját használtam(Midea Air) és emlékszem, hogy abban lehetett alacsony érték állítani és "%"-ban. Nyáron nemigen használtuk fűtésre lettek véve a gáz kihagyására. Közben meg frissült az app a telefonokon gondolom. Meg a Mieda oldalán is az mondják hogy a már a SmartHome nevű app amit használni kéne nem a Mieda Air. Felraktam a SmartHome-ot , de abban is csak a három fokozatú állítást találtam. Elvileg távirányítóról lehetne állítani időzített indítást és azon tudnék %-ot is megadni, de minden alkalommal be kell állítani, és ott ügye az állítom hogy hány óra múlva kapcsolni be, nem azt hogy időben hány órakor pl.: 04:00 -kor
-
qqcs1
csendes tag
Üdv!
Ha esetleg valaki használ Midea klímát és van ütemezve indulás/leállítás, akkor lenne hozzá kérdésem. Hol tudom beállítani, hogy milyen ventilátor sebességgel induljon el mikor bekapcsol? Korábban az appban tudtam állítani és akkor 5-10%-on volt. Most 3 lehetőséget látok, hogy alacsony közepes magas fordulat. A probléma az, hogy az alacsony is 40% ami reggel több(hangosabb) mint szeretném. A használt gépek : Midea MOP2-09-SP. Köszönöm! -
Lorden
őstag
válasz
leone1234 #71725 üzenetére
Megszakító lekapcs/bekapcs után se húzza teljesen vissza?
Nálam a Midea ekkor húzza vissza teljesen, ha előtte valamiért így maradt, mint nálad.
Gree-nél meg kell szórakozni a távirányítón lapát beállításával és a ki/bekapcsolással, de pár perc után be lehet állítani. -
H-Mano
tag
Üdv!
Aki telepít/használ Midea All Easy Pro (MEX-12-SP) klímát, mik a tapasztalatok?
A cél: Fűtésrásegítés gázra és az őszi-tavaszi átmeneti időszak fűtése egy 27 m2(82m3) helyiségben.
Illetve hasonló ár/értékben(215ezer) hasonló készülék? -
Pepe78
őstag
válasz
seolwon #71655 üzenetére
A japóról is azt írtam ami a katalógusban van.
Annál nem zavaró akkor?
Az is ugyan azon a hőfokon mért érték.Ezért szoktam csak néhány havonta felnézni ide, mert folyamatosan ez megy.
Csak a JAPÁN!!! A többi fos.Én meg szerelem fel télen , nyáron a TCL , Midea stb stb gépeket. Hűtenek, fűtenek és akár harmad annyiba kerülnek. Szóval tudom , hogy baromság ez az egész elvakult japppánozásos dolog.
Az , aki meg azért néz ide fel , hogy döntést tudjon hozni félre van vezetve emiatt!
-
Pepe78
őstag
válasz
CoolBoy323 #71654 üzenetére
A Comfort X baromi hangos lesz alváshoz.
A kültéri is amióta könnyű lett sokkal zajosabb. Van , hogy ékelgetni kell a búrkolatot hogy ne zörögjön.
A Gree azért világszerte ismert név , meg kell fiezetni.
Gyors amúgy a Gree garis ügyintézése. Volt már .hogy 2 nap alatt itt volt az alkatrész.Midea gépeknél kellemesen be lehet lőni a beltéri fordulatát. A Midea csoportos gépknél ez nem mindíg van így! Midea esetében beltéri panel hiba említhető meg. Tavaly 2 volt nálunk amit gariba ki is cseréltünk az ügyfélnek.
TCL. Szép is ( szubjektív ) , jó is.
Én két Polar SDU-t használok idehaza + 1x Fisher Comfort Plus + 1x Fisher Nordic
A Nordic Fan Stop beállításával kínlódtam kicsit , de már full néma ha nem fűt.A TCL csepptálcás gépei szépen mennek , jól szabályoznak. A beltériben nekem a falevél minta nagyon be jön. És ugye sok TCL gépben csak 1 gombnyomás a húzatmentes funkció.
Egyenlőre nekünk nem okoznak gondot ezek a gépek , nem hívogatnak az ügyfelek.
Ez pedig elégedettségre utal. -
Pepe78
őstag
válasz
lasz10 #71641 üzenetére
Oasis + 300K-tól indul.
4,25KW-t tud fűtésben
-30CA tied jóval drágább. Nézd meg a mostani árakat. Osztrák, német oldalakon is. 1700€.
3,2KW fűtő teljesítmény
-25CNe menjünk bele, hogy mennyiért vettünk raktárra Fisher Nordic-ot. 1:1 MIdea Oasis +
Biztos jó gép a tied ne értsd félre.A számokat nézd meg és szerintem nincs is miért összehasonlítani őket.
Illetve annyi, hogy valamikor te kb egy árban tudtad volna őket. Ezt bevallom nem tudom mit számít jelenleg, hiszen a gyémántos sokkal drágább jelenleg mint a másik említett kínai masina.
-
Pepe78
őstag
válasz
sakal83 #71633 üzenetére
TCL T Pro 3,5kw A+++/A++
TCL Thermo X A++ / A+ ( Polar Optimum )
Polar SDU A+++/A++
Fisher Nordic A+++/A+++ ( Midea Oasis Plus)
Fisher Comfort Plus A+++/A++ ( Midea All EAsy Pro)Midea gépei drágábbak mint a Fisher levonósak.
All Easy Pro beltári panel hiba tavaly volt 2 is. Gariban cseréltük.
A Comfort Plus teljesen szépen szabályoz , jól állítható és kellemesen fűt.A Gree-t elengedtem amióta egy f@s a Comfort X.
Ha messzebbre kell telepítenünk gépet akkor mindíg TCL. Nem kell menni javítgatni.
TCL T Pro 3,5kw A+++/A++ - ennek olvass utána. Ceklíma oldalán meg is találod. Minden benne és a húzatmentes funkció itt alap az érzékenyebb ügyfelek számára..
-
J.Balázs
lelkes újonc
Sziasztok!
Panasonic KIT-TZ-ZKE 330.000Ft.
Vagy
Midea oasis Plus 299.000Ft.
vagy
Daikin comfora FTXP35 360.000Ft
Fogyasztás fűtésnél tényleges áramfelvétel melett?
Hangterhelés?
Megbizhatóság?
32m2
Fég öntvény konvektor 10-15 napot mehet a gázhatár miatt.
phoroterm+5cm nikecel de teljesen szabadonálló épületbe kellene.
Szerintetek? -
minas
aktív tag
Neked melyik Comfort Plus van? Ugyanis a "régebbit" a Gree gyártotta (nekem ez van), az újabb most kaphatót tudomásom szerint a Midea. Ugyebár a Nordic eleve Midea készülék, ezért nem voltam/vagyok biztos benne, hogy a korábban leírt "Mideához" megfelelő módszer működik a Gree gép esetében is. És nem akarok hülyeséget csinálni, amivel rontok a helyzeten.
-
Pepe78
őstag
Ha engem felhívnak, hogy szeretne fűteni egy 25-30m2 -es helyiséget és nincs más fűtési megoldás akkor tudok mit kínálni 300k alatt beszerelve . ( TCL vagy Midea gyártás amit én szerelek ) Én a saját házamat 2 x Polar SDU ( TCL ) + 1x Fisher Nordic + 1x Fisher Comfort Plus felállással fűtöm. Mind kínai. Nyugodtan alszom. 2-3x ennyiért lehetne japán alternatíva ( nem alapgép) fűtésre.
Az Ár / Érték arányokat nem tudom nem figyelembe venni és az ügyfelek is ezt nézik.Ez amit itt leírtam itt a Nyíregyháza-Debrecen-Miskolc háromszögben van így!
-
puritan
csendes tag
Mi a véleményetek általában a Samsung klímákról, konkrétan erről a klímáról?
Lebeszélni fölösleges róla, mert már megvettem, föl van szerelve. Néhány napja üzemel, egyelőre teljesen rendben van. Mostanában néha fűtögetek vele ha esténként hűvös van, és nem akarom bekapcsolni a gázkazánt.
Egy évvel ezelőtt vettem egy 3,5-es Daikint a nappaliba. 300e Ft volt szerelés nélkül. Ez a Samsung meg 155. Igaz, hogy csak 2,5 kW-os. Silent módban nagyon csendes, szinte nem is hallani. Halkabb mint a Daikin, mert abban időnként berezonál valami, ha a ventilátor egy bizonyos fordulaton megy.
A szerelő aki felrakta, azt mondta, szerinte valami Midea származék lehet, mert a belseje, meg a felépítése nagyon arra hasonlít. A beltérije egy hangyányival nagyobb mint a Daikiné, annak ellenére, hogy kisebb teljesítményű. -
Tatomata
újonc
Sziasztok,
csak fűtés, nem kiegészítőnek (extrém hidegben van kályha, ha kellene).
Létezik, hogy a Midea All Easy Pro/Xtreme Save Pro/Fisher Comfort Plus (21 dB) leghalkabb fűtési módban tényleg halkabb az Oasis Plus/Fisher Nordic 3,5-nél (24 dB)?
C&H Arctic (22 dB) értelmesebb választás az Oasisoknál?
Régi Daikin Sensirához (FTXF35A5V1B) tudom hasonlítani (19-20 dB), az fűtésben 1-es ventillátor fokozatban már zavaró, "alvás módban" nem.
Az új Sensirák létezik, hogy hangosabbak a régieknél és nem tudják a full csendes alvó módot?
(21 dB van az újaknál megadva)
Mindegyiknél van egy csomó verzió (végigtúrtam a fórumot), de nem tudok dönteni.
Köszi. -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok univerzális vagy utángyártott távirányítót ajánlani?
Midea oasis a klíma amihez kellene.
A gyári távirányító típusa: RG10P1(2HS)BGEF
Lehet aliexpress is akár -
BUZZLGHTYR
senior tag
Hello a midea klimakat hogyan lehet a wifihez csatlakoztatni?
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Adott egy Midea MA-12NXD0-I beltéri (+ MA-12N8D0-O kültéri), szeretnék hozzá egy SK102-es wi-fi sticket. (ha jól keresgéltem ezzel kompatibilis, bár már 2021-ben se nagyon lehetett kapni) hol tudok ilyen sticket beszerezni?Vagy az SK103/SK103X-szel is megfelelően vezérelhető lenne a klíma távolról?
+ kérdés: Kell-e még valami (pl. mobilra milyen app, valami egyéb eszköz, stb.) ahhoz, hogy az otthoni hálózattal összelőjem, és távolról vezérelhessem a klímát?
-
Gergely2319
csendes újonc
válasz
Tejföl #71560 üzenetére
Gondoltam erre is, de ez Mitsubishi
Hetek óta olvasom ezt a topicot, az elmúlt 1-1,5 évet vissza olvastam növekvő időrendben. Követek 2 csoportot facen is. Azaz igazság hogy itt és ott is, meg persze német és angol oldalon, fórumokon "panaszkodnak" minden féle hibára a Greetől kezdve, Midea, Fisher, Panasonic, Polar és sorolhatnám a kisebbtől a nagyobb hibáig, de talán 1000ből 1x volt valami észrevétel Micuval kapcsolatban és nem is hiba még. Mindenki azt írja, tanácsolja, hogy ha igazán jó gépet akar venni és van rá plusz 100-200e ft-ja akkor csak is Mitsubishi, mert azok jók. Szóval az a fél év minusz a gariba a jövő évi áremelessel szemben ami akár ha jön a "klímahullám" 30-50e Ft legalább, nekem megéri. És ha ott a készülék akkor a kültérit le tudom mérni és elő tudom neki készíteni a helyét, mert a földön fog állni. Beszereléskor meg csak rá kell ülteni majd. Hozzáteszem, hogy az autónk is Micu, olyan a hangja alapjáraton hogy ha mellette állsz akkor a szél zaja hangosabb mint a motorja
Beállsz mellé egy mai modern autóval ami nem elektromos és észre sem veszed, hogy jár az autóm. Meg aki mer az nyer és áldozat nélkül nincs győzelem
-
dudrob
tag
Sziasztok, szerintetek melyik jobb/tartósabb?
Átmeneti fűtésre 3.5, inkább gyengébb legyen, de 10 évig ne kelljen hozzányúlni.
Árban lefele a sorrend:
-Panasonic BZ35
-Daikin FTXF35C (mókuscsapágy már jó ebben?)
-Fisher Nordic (Midea sajnos)
-Polar Ultimate
-LG Silence (erről alig hallani, áll. nem rossz pedig, tetszik pl, hogy %-ra beállítható a fogyasztás)
-Polar Optimum
-Hisense Wings pro 3.4kw.
Polart, Hisense-t ki gyártja, nem Midea ugye?
Sensiránál melyik a jobb, C,D,vagy E végű? (E-re is van ajánlat)
Panáról tapasztalat? Van egy, bevált, de ezek az újak is jók?
Köszönöm. -
Pepe78
őstag
válasz
jengab #71470 üzenetére
Ha a fűtés szempont akkor a fapados gépek nem játszanak.
A komolyabb japó gépek 400-tól kezdődnek , de ezekkel kapcsolatban van itt olyan aki sok ilyet szerel.A Gree Smart R A++/A+ami érdekes, a régebbi sláger Comfort X mára már nem egy jó gép. Ára az van ennek ellenére és hangos is. A Smart R sokkal jobb ilyen szempotból.
A Midea Xtreme Save Pro A+++/ A++ , All Easy Pro A+++/A++ ( 2x találkoztam beltéri panel hibájával ), Oasis Plusz A+++/ A+++ jók fűteni. Az 1%-onként állítható beltéri venti fordulat talán szót érdemel.
A Fisher Nordic = Midea Oasis , Fisher Comfort Plus = All Easy Pro
Fisher gépek az aktuális árakat nézve akár 30-50k -val olcsóbbak felszerelve.Nekem az utóbbi időszakban a TCL Thermo X A++/A+ - ez Polar Optimum néven is ismert az egyik legjobb ár / érték arányú gép. Nálunk semmi hiba. Semmi. Polar SDU is jó masina. A+++/ A++.
-
jengab
tag
Sziasztok!
Van pár klíma, amit kinéztem, 2 nagyszoba (kb. 5x5m), és egy kisszoba (3x3m) hűtésére/fűtésére kéne klíma. A ház amúgy jól szigetelve lesz, erre megy majd egy távtartóval a kültéri egység. A kinézett modellek:
Daikin FTXF35C
Mitsubish msz-hr35vf
Midea MGP2X-09-SP
Gree GWH12ACC-K6DNA1FElőbbi kettő alapból szimpatikusabb lenne, mivel Japán, és jókat olvasok róluk. Viszont beszéltem pár klímással, valaki szerint a Daikin Sensira jó, más szerint a Daikin valóban csúcs márka, de ez a modellje nem valami jó (drágább Daikin viszont nem érdekel). A Mitsubishi tetszett eddig legjobban, de fűtésre még 0 fokig sem ajánlja az egyik klímás (ő ajánlotta a Mideat). A Gree jó lenne, de sok panaszt olvasok, hogy túl hangos, meg nem szabályozza jól magát, és hol túlfűt, máskor túlhűt. Egy régebbi Daikin klímával van tapasztalatom, az tényleg nagyon halk, és jól is szabályozza magát.
Kinek mi a véleménye? A Mitsubishi tényleg még nem nagy hidegben se jó fűtésre? Igazából gázkazán és radiátor van a lakásban, szóval nagy hidegben megoldható, hogy ne csak a klímák fűtsenek, vagy ha már annyira rossz a hatásfoka mehet teljesen gázról a fűtés. Egyébként lesz a házon 3.2kW napelem is, ennek az áramát használnám a klímákhoz (ez még éves elszámolással megy 2.5kW inverterrel egy fázison).
-
szilvaspet
tag
Esetleg az tudja-e valaki véletlenül, hogy a Concept AE Plus 12k link melyik Midea gépnek felel meg? Tulajdonságai alapján az Xtreme Save Pro -hoz áll közel de nem azonos. adatlap energiahatékonysági címke
-
Pepe78
őstag
válasz
dugynok #71452 üzenetére
A Vivax M-Design egy Midea Xtreme Save csepptálcafűtés nélkül MDV belső búrkolattal. Wifi külön fizetős 6500 FT-ért.
A Vivax R-Design A+++/A++ egy Xtreme Save Pro kültéri , csepptálca + karter fűtés.
A beltéri is jól néz ki. Telepítettünk mostanában párat. Fűtés üzemmódban is kellemesen ment. ( Ceklima forrásból, ha gond van ők rendeznek alkatrészt. 10-14 munkanap. Wifi + 6500 FtA Gree Comfort X -hez van alkatrész , de kell is. Ezen felül amióta könnyű gép lett belőle egy csörgő, zörgő bádog izé lett. A++ / A+ , hangos beltéri. Wifi alap. Amennyit kérnek érte annyit nem ér.
-
curbowka
csendes tag
válasz
Erwinke #71446 üzenetére
Ezeken van a telepítőknek a legnagyobb haszna, mellette valószínűleg kényelmesebb a beszerzése is a készüléknek.
Hogy ne csak mások véleménye alapján válasszak készüléket, én is tetettem egy Midea Mission II-t, csak fűtésre. Az eredmény, hogy 2 év után már motort kellett cserélni a beltériben, alapjáraton olyan hangos a kültéri, mint a Mitsubishi max teljesítményen, a távirányító néha önálló életre kel és üzemmódot vált, de legalább a beállított hőfokot is hülyén tartja. Japánoktól sem szabad azért csodát várni, két Mitsubishi AP, mindkettőnek van idegesítő zaja, egyiknek a mókuskerék, meg indításkor a gáz hangja, másiknak a beltéri műanyag pattogása, valamint szintén egy kis gáz hang. Le kell szigetelni a házat, hogy estére kilehessen kapcsolni - esetleg egy 200 wattos infrapanellal és időzítővel melegíteni a hálót, ha szükséges, nappal pedig nem zavaróak ezek a zajok.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Van egy nagyon keveset használt Midea klímánk, 3 éve van fenn. Többször küldtem a szerelőnek képet hogy hogy is néz ki belülről, azt mondja hogy semmi szükség a tisztításra. Az a kérdésem hogy használtam az elmúlt időszakban többször is ózongenerátort. Maga a klíma zárt állapotban van, az ózongenerátor az így is hatással van rá vajon?
Kicsit jó lenne befűteni a klímával, de azért egyrészről nem akarom elhinni hogy 3 év után sincs szükség tisztításra. Egyik ismerősöm nemrég legionella miatt került kórházba, annyira nem vicces dolog. Látszólag tényleg nincs kosz a lamellákon de nem tudom, egy habot csak fújnék rá vagy valamit, 3 év az szerintem nem kevés idő. A nyáron is kb mindösszesen 14 napot ha ment, szóval tényleg alig van használatban.
Szerintetek?
-
Lorden
őstag
válasz
Power17 #71369 üzenetére
Midea Oasis az mint a Fisher Nordic.
Nálam 20,6 nm-es szobában van pár hónapja az Oasis, ma korán reggel megnéztem a fűtést.
Ha eléri a hőfokot kb vízszintesbe húzza a terelőt és járatja utána a belső egységet, tőlem távolabbi falról fülelve van hangja, ha lenne alatta kanapé és néznék filmet akkor zavarna, a fújást el lehet irányítani, hogy ne ránk nyomja.
Ez a gép kis szobába nem való, ez a bő 20nm is kb határeset, hálóba biztos, hogy nem tenném. Nagy előszobába, 21nm feletti nappaliba azért mehet. -
Power17
tag
Midea all easy pro és a Fisher Nord elvben ugyan az a készülék?
Ennyire rossz ez a huzat hatás hogy ha leáll a külső akkor a belső még pörgeti a "hideg" levegőt? Elég sokat olvasom, más klíma is ilyen? pl. Gree vagy Daikin ? -
Lorden
őstag
válasz
Pepe78 #71308 üzenetére
Nekem Oasis van, hűtésben visszaszabályozott annyira, hogy ne zavarjon a 21nm-es szoba (kanapétól, íróasztaltól) legtávolabbi falán.
Ha pont felettem lenne és néznék valami filmet, lehet zavarna, alvásnál szintén. De az egész gépet elnézve és összehasonlítva más 3,5-sel ennek kb ez a legkisebb ajánlható szoba, de már közepes szigeteléssel is inkább kb a 24-26nm-es kellene neki minimum.
Fűtésben viszont erőteljesebben keringeti a levegőt, ezt a szervízmenüből kb harmadik próbálkozásra ki tudtam kapcsolni. Módosítható elég részletesen, Fb-n Midea tulajdonosok csoportjában van erről leírás.
[link] -
Pepe78
őstag
válasz
Mittu88 #71291 üzenetére
Ez egy MIdea termék tagadhatalanul.
Keress inkább a környékeden egy szerelőt és kérj tőle árakat.
HA te veszed a gépet és megáll akkor ki fogja intézni a javítást?
Ha a szerelőtől veszed a gépet akkor ő intézi ha gond van.AZ én titkos tippem a TCL gyártású gép.
A kollégámmal a minap beszéltük, hogy Gree és MIdea csoportos gépekkel volt néha gond az utóbbi időben, de pl Polar gépekkel még 1x sem volt reklamációnk.
A Polartól csak a TCL termékeket szereljük a Gree termékeket nem.A Ceklíma oldalán ha megnézed van baráti áron TCL 3,5kw-os gép A++/A+ és A+++/A++ energetikával. MIndkettő Wifivel, téliesítéssel.
-
Pepe78
őstag
válasz
dewil666 #71292 üzenetére
Üdv!
MInt már leírtam nagy dilemmában vagyok.
3 gépet vettem magamnak, de nem volt még időm csak 1 -et felszerelni.Arányaiban sok Polar-t és Midea terméket szerelünk. Ebből a modellből az utóbbi időben kiugróan magas ára miatt szinte nem is szereltünk.
Most raktáron is van, ühyfeleknek is szereljük de én mindenütt ( idehaza is ) meg vagyok lepődve, hogy alapvetően egy szép, de hangos a beltéri. Házon belül egy All Easy Pro vagy Xtreme Save Pro sokkal szebben kezeli a venti fordulatszámát.
Neked is forog benne a mókuskerék akkor is ha nem fűt/hűt?
Ideig óráig sikerül kikapcsolni belőle menüből, de random újra és újra elkezdi.
Úgy pedig nehéz aludni, hogy non-stop zavaróan hangosan prögeti a ventit.A Midea többi modellje nem ilyen.
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
Fisher Nordic / Midea Oasis +-t használ itt valaki?
-
xtend
senior tag
Sziasztok!
Bocsi előre is ha kicsit hosszú lesz, lehet a fele felesleges az infó szempontjából....Szakértőre lenne szükségem aki az általam megadott adatok alapján kiszámolja, hogy gazdaságos számomra vagy sem split klímával fűteni, mert nekem egy-két tényező homály és olyan számok jöttek ki, hogy csak pislogtam, szerintem valamit elszámolhattam.
Szóval északi országban élek, ahol január-februárban nem ritka a -25C igaz, nem tartósan, de átlaghőmérséklet azért olyan -15C ebbena két hónapban.
Jelenleg olajfűtés van a házban, az adja a használati melegvizet és keringető szivattyű segítségével pedig a radiátoros fűtést.
Itt a klímát levegős hőszivattyúnak hívják, és vannak kifjezetten az északi régiókra kifejlesztett inverteres klímák, amik papíron igen gazdaságosak de pl én személyszerint nem tudom, megéri-e többre beruháznom vagy sem, ezért fordulok hozzátok.
Folytatva...jelenleg az olajfűtés elég drága, mivel mindenféle (többnyire mondvacsinált, mint a benzinnél) okokból, 1.75€/liter a fűtőolaj. Így az évi 2000 literes fogyasztás kb 3500€ jön ki. Tehát havi kb. 300€-t kell havonta félre rakni, hogy jövő nyáron újra tudjak venni 2000 litert, ha ennyi marad az ára. De mivan ha nem? Mivan ha megy felfelé az ára, mint mindennek. Nyáron is még "csak" 1.35€/l volt.
Na szóval jelenleg van a ház egyik oldalán a nappaliban egy Midea Blanc hőszivattyú, 2.7kw fűtési teljesítmény SCOP 5.1, -7 fokban már csak SCOP 4W/W még a régi tulaj szereltette be, -15-nél már lófaxx.
2 hónapja szereltettem be a ház másik végébe egy Mitsubishi RW25, -35C-ben adja be az unalmast, 6.3kw max fűtési teljesítmény SCOP 5.2, arról nem látok adatot, hogy meddig "gazdaságos" és hogy mínusz hány foktól már csak egyenesen az áramot zabálja, szóval lehet ez is már -15-nél már ráfizetés mint megtakarítás.
Láttam, most olyat, hogy Midea Xtreme 12 (Nordic edition) 3db beltéri egységgel és 1db külső egységgel. Beltéri max. 3.8 kw fűtési teljesítmény, kültéri egység max 8.1kw. -25-ig van minősítve, SCOP 4.6 de ez sem írja, hogy hány fokon.
Télen kb. 350-380 kw áram megy el havonta légkondi nélkül, ami kb havi 80€.
Szóval kedves szakik. Mennyi lenne a Midea multi-split klímával és a másik kettővel a havi áramszámlám, ha pl -15-ig 0-24-ben üzemelnének? Megéri-e beszereltetni vagy ugyanannyira jönne ki az áramszámla mint a fentebb említett olaj (havi 300€).Remélem érthetően fogalmaztam. Köszi!
-
TeeJay
félisten
válasz
vinczepeter2 #71128 üzenetére
Fűtésre Gree SmartR még ami jó de az már majdnem Daikin Sensira ár. Fisher Nordic belül Midea Oasis az tényleg frankó fűtős gép
-
M0Dair
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne olyanhoz akinek van Midea Xtreme Save Pro klímája vagy hasonló.
Lenne egy olyan problémám, hogy a hozzá kapott EU-SK105 smart kit QR kód egyedi linkje nem működik csak a sima app-é.
Bár nem tudom mi a különbség, valami pendrive szerű kütyü volt a dobozban amit gondolom csatlakoztattak hozzá.A link olyan honlapra mutat ami nem él.
http://www.jump.appsmb.com/kt_APP/index.html?cd=(itt egyedi azonosító van)
Köszönöm előre is az esetleges segítséget! -
Power17
tag
válasz
TeeJay #71077 üzenetére
Köszi, csak vacilálok Midea xtreme pro vagy Fisher nordic vagy comfort plus. Nappaliba lenne. Igazából fűtésre hűtésre. Aztán majd meglátjuk mit menynire tud fűteni hűteni a lakásban ha nem annyira terül el akkor kap az előszoba vagy a háló egyet. De oda kicsi kell 2.5 kW. Építkezünk még most csináljuk a házat de ha jó ár most megvesszük aztán majd felkerül. Ez a ház terv középen a nappali. Oda hova kéne az gáz ha a kanapéval szembe lenne?
-
Lorden
őstag
válasz
Power17 #71075 üzenetére
Nekem Midea Oasis (ua) van, pár hónapja rakták fel., fűtésről nincs még tapasztalatom.
Appban 1%-onként lehet változtatni a ventit, hűtésben 10% körülre levéve a tőlem 4 méterre lévő beltériből semmit nem hallok. Kültéri erkélyen az íróasztalomtól kb 2 méterre, annak se volt semmi zavaró hangja nyáron. Igaz itt van egy két sávos kb 25-30 méterre,szóval van némi utcai zaj is.
Ha valaki nagyon csendes helyen lakik és fülel a néma szobában közel a beltérihez akkor vehető észre a működés. Kis hálóba nem raknám, méretéből adódóan nem is való oda.
Van Gree Amber is, attól szerintem jobban szabályoz és halkabb. -
Power17
tag
Amúgy ez a Fisher Nordic tényleg ennyire nem jó? Mindenki panaszkodik hogy nem tud leszabályozni meg hogy keringteti a levegőt amikor a kültéri áll, meg hangos.
Ez tényleg ennyire drasztikus, vagy csak azok mondják akik ennyire ki vannak hegyezve erre? Midea xtreme save pronál olvastam, hogy van valami rejtett menü ahol ezt ki lehet kapcsolni stb. De ezek szerint mindegyik ilyen klíma ilyen csak akik nem tudják azoknak új. -
válasz
dredjudge84 #71058 üzenetére
A Fisher nordic gyári neve Midea oasis, ami lényegében az egyetlen bátran ajánlott Midea klíma.
-
Lorden
őstag
Annak a Fisher Nordicnak tavaly lett felnyomva az ára, az a gép soha nem ért 420e körül, ahogy az eredeti Midea se 460e-t.
Tavaly nyártól kb idén áprilisig bármilyen klímáért annyit kértek, amit nem szégyelltek. -
Power17
tag
Most vannak akciók klímáknál melyiket érdemes választani? 27m2 helység
Midea xtreme Save Pro 3,5kW
Daikin Sensira 3,3kW
Fisher Nordic 3,5 kW -
megane76
csendes tag
Sziasztok, egy 2.6 os Midea Xtreme Save hűtésben 25 fokra állítva silent üzemmódban kevesebbet fogyaszt, mint ha silent mód nélkül 25 fokra állítva legkisebb venti mellett működne?
-
akos86
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy nektek mi a véleményetek az alábbi helyzetre: ugyanis rendelkezünk egy Gree Comfort X 3,5kw klímával ami szépen teszik a dolgát, eddig nem is volt vele gond a takarításon kívűl, így gondoltam hogy beruházok még egy ilyen típusra.Az árakat nézve azt látom hogy kb 240.000Ft-től lehet venni ezeket, viszont a klíma telepítő nekem azt mondta hogy kb 280-290eFt között tudja nekem hozni +70.eFt a szerelési díj. Érdemes ezt webshopból megvenni? vagy jobb maga a telepítőtől megvenni? Nem vagyok filléreskedő de azért 40-50eFt-ot azért a mi kasszánk is megérzi sőt ha van lehetőség akkor egy jobb típusra inkább beruháznék (Midea Oasis Plus 3 webes ár:kb 320Eft) Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólást.
-
Pepe78
őstag
válasz
TeeJay #70813 üzenetére
A Vantól mikor kellett félni? Kb fokozatmentesen állítható kis túlzással. Garantáltan mindenki megkapja amit szeretne. Csak pozitív jelzővel illethető a megoldás. Ha valakinek a 20-40-60-80-100 % - AUTO beállítás elég a Midea-tól azt is megkapja. Nem kötelező 1%-onként állítani.
-
megane76
csendes tag
Szerintem minden klímából ki lehet fogni gyári hibás darabot, nekem 3 db klímát cseréltek garanciában 2 hónap alatt, ebből 2 Daikin, egy Midea volt, elismerte mindkét vezérképviselet, hogy gyáritási hibásak. Fogyasztói társadalomban nem a tartósság a cél, semmilyen műszaki cikknél. Használd és dobd el. Ma ha tartós minőségi klímát akrar az ember mélyen a pénztárcába kell nyúlni 😥 500.000 től a csillagos ég.
-
mrmft
senior tag
Az, hogy a Midea halk. A Gree nem az, de legalabb klima, az Aux pedig, hat inkabb hagyjuk...
Minap tapogattam kivul-belul az uj Midea Breezlesst, azt meg magamnak is feltennem. Bar a kulteri sulya viccesen konnyu. Hutesben tesztuzem alatt ugyes volt.@#70810 UHH
Minden 3. 4. uj Comfort X-el iden volt valami gond. Volt ami mar a dobozbol kiveve hibas volt. Mideabol iden eddig 0 problemas darab. -
UHHH
őstag
A profik a mai comfortX-eket nagyon szidják, hogy hangosak, meg hulladékból vannak.
Midea XtremeSave 3.5 tapasztalatom van: Atom halk és nagyon ECO, leszabályozott akár 9 wattra is, akkor csak a venti mozgott, viszont kompresszor üzemben is ~110 watt is volt sokszor.
A legmelegebb napon sem volt 3 kWh felett a fogyasztás 0-24 óráig üzemeltetve. -
Jenne
őstag
Pécs és a Tükebuszok oldalén a reklámok...
Válassza a leghalkabb klímát a lakásába Midea-Midea az Ön klímája
vagy a másik
A legcsendesebb klímát szeretné? AUX klíma a választás.
a harmadik reklám
A világ legnagyobb klíma gyártójától válassza a leghalkabb klímákat. GREE klímák az otthonába
Most akkor melyik az igaz...? -
Lorden
őstag
Nekem van egy 2019.09. havi Amber (kódja alapján szerintem ez volt az első széria) meg rakattam új Midea Oasist.
Használgattam őket az elmúlt hetekben, első benyomások alapján azért kínai és kínai között is bőven van különbség. Igaz nem is egy szint a két gép.
Viszont amilyen traktor hangú kültérik lógnak a környéken a szomszédoknál, ahhoz képest a Gree gépe is maga a némaság. -
11hh
tag
Sziasztok! Érdeklődnék hogyan lehet beállítani a Midea klímánál ha téli fűtésnél használjuk, csak akkor fújjon levegőt ha fűt. Alap beállítása hogy ha fűt akkor a lapátok lent vannak, ha nem fűt felviszi a lapátot és csak keringeti a levegőt. Egy ismerős mondta hogy a távirányítóval be lehet állítani hogy ne keringesse a levegőt, ha nem fűt.
Klíma típusa: Midea MEX-12-SP All Easy Pro -
Tejföl
tag
Sziasztok, új vagyok légkondicionálló téren.
Légkondit szeretnénk bekötni egy 36m2-es szobába. Jelen pillanatban van akció a Szatmári oldalán egy Hisense wings pro 3, 5kw gépre 160K forintért. Kihívtam ma egy klímást, ő nem hallott még róla illetve nem is szerelnek Hisense gépeket, valamint állítása szerint a Hisense amúgy is a legalja.. Kicsit meglepett és azt mondta majd küld hasonló gépeket Fisher, Midea és Daikin Márkáknól. Ezek nyilván közelében sem lesznek már fent említett árnak. Hallgassak rá, vagy keressek inkább mást aki beszerelés így is? Köszi a segítséget. Szép estét -
UHHH
őstag
Ha jól láttam, a Midea Xtreme Save 3,5 kW MG2X-12-SP kültéri "maga alá" fog ereszteni fűtési módban. Milyen lefolyócső-hosszabbító csövet és hol érdemes venni hozzá? Mekkora az átmérő, amit érdemes lenne applikálni, hogy "megfelelő helyre" csöpögjön a víz? 16-os vagy 20-as?
[a manualból]
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Elektromos autók - motorok
- Yettel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Formula-1
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest