Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sepsi0

    őstag

    válasz tylerddd #72035 üzenetére

    Nekem itthon egy Aldis gép van vagy 4 éve, előtte Fagor volt.
    Azt hiszem 20/nap az Aldis teljesítménye, ezt akartam idén a nagy Mideara cserélni (50l/nap) pont a tartály mérete miatt. Kisebbeknek 3l a nagynak 6l, aldisnak 5l. Azért nem vettem a Mideat meg, mert nekem nem jó irányból szívja a levegőt. Ahol most az aldis van, nagyjából a felső szint közepe, ott nem lenne jó. A Cube meg nem tetszik....
    A lényeg, nekem az aldis megoldja a 2 szintes ház páratartalmának optimalizálását olyan 55-60% a páratartalom mindíg. Ebbe benne van a fűrdőbe a ruhaszárítás, fűrdés és valamennyire a leniti főzés. Viszont most az esős időben ment majdnem egész nap, így olyan 6-8kw/nap volt a fogyasztása, annyi, mint a 2 klímának összesen. De megoldja.
    Talán a nagyobb teljesítményű Midea hamarabb tudná csökkenteni a páratartalmat.

    1-2 évente én szétszedem a gépet teljesen és a lamellák közűl igen sok port/szöszt kiszedek, majdnem teljesen el tud dugulni.
    Nyáron ugye nem megy. Szellőztetni csak a konyhában szoktunk, a házban csak akkor ha jó, nyugodt idő van.
    Természetesen csak úgy tudja az ehész házat "kezelni" hogy minden helyiség ajtaja nyitva van, de ugye ez a klímás fűtés miatt kell is, szóval így nem kell mozgatni.

    Még talán annyi, hogy a nagyobb tartály akkor kell, ha valami miatt nagy a pára, amúgy szerintem a 3l elég lehet 1 napra. Ha megtelik nincs baj, mert leáll a készülék és ennyi..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák