- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sumi
aktív tag
válasz
Gergely2319 #72090 üzenetére
Köszönöm a választ
Padlás vadiúj 20centi szigetelés, padló vadiúj 15 centi szigetelés, falak 30-as és 38-as porotherm falak amik tavasszal lesznek szigetelve.
Reggelre az történt, hogy 14.4-ről felkúszott 15.8-ra a hőmérséklet, de nagyjából ez lehet a vége ahogy a grafikont nézem, talán még 16-ig felszenvedi magát. -
válasz
Gergely2319 #71880 üzenetére
Nálam 30-35m2-t hűt nyáron egy 3.2-es nem mitsu, 10 emelet zárószint, ohne hőszigetelés, nyugati fekvésű lakás. A max fogyasztás 10-12KW/nap a legnagyobb kánikulában, a gép 180-900W/h közt képes szabályozni, napközben 500-600W, éjszaka akár 180-ig is lemegy.
Vsz a 2.5 sikítva elég lehet, de sokat nem pihenne a vas. -
lala666
őstag
válasz
Az megy nálunk nyáron, 57nm a lakás 4.emelet felettünk tető, szigetelés 15cm. Az jól elvagyunk vele, előtte 3.5 ös nord volt fent. Ha bezárom az előszoba ajtót akkor is 2fél szoba van. Sokkal kellemesebb a működése a mitsubishinek és hatékonyabb is. Reggel feljön a nap süt minket keletről átmegy felettünk és túloldald megy le, végig süti a lakást. 3-4 hónapot majdnem folyamatosan megy nyáron.
Van még egy 11 éves 2,5 ös samsung klíma is, az csak éjszaka szokot kicsit menni mikor zárva a szobák. Amúgy a konyhába is max.25 fok szokott lenni ha nincs főzés, sütés. -
Lorden
őstag
válasz
Inkább életvitel meg szigetelés/tájolás függő.
Pl használtok-e nyáron árnyékolásra redőnyt, kell-e bent a fix 22 fok, amikor kint van 35 stb.
Hűteni a 3,5-sel nem lősz mellé, de 5 az tuti sok 30nm-re.
Főzés közben azért érdemes kilőni a klímát, (közben szellőztetni/elszívózni)aztán gépet vissza. -
lala666
őstag
válasz
Gergely2319 #71875 üzenetére
Azt a négyzetmétert a 2,5 ös kiszolgálja nekem lazán.
-
lasz10
junior tag
válasz
Gergely2319 #71875 üzenetére
Nekem FH25-ös van, hűtésre elég lenne a fele is, fűtésre is elég 42 nm-re.
-
válasz
Gergely2319 #71596 üzenetére
Az októbert 60.72Kwh villannyal fűtöttem ki. Gyakran ment amikor nem kellett volna. Hozzáteszem.
-
válasz
Gergely2319 #71558 üzenetére
Így a te leírásod alapján a 3.5-ös kell neked. A szigetelést stb te ismered, de biztosan sok lenne a 4.2-es.
-
Alpenjunge
kezdő
válasz
Gergely2319 #71565 üzenetére
A két 35-ről még tavaly írtam.
Novembertől Április végéig fűtöttünk velük. (Itt kicsit később kezdett a nyár😁) 1800kwh fogyasztott a két gép a 74m2 lakásban.
22 fokra volt beállítva egész télen.
A legjobban kieső legtávolabbi szobában volt egyedül 21 fok alatt a hőmérséklet de mivel ez a mi hálószobánk így ez nem volt gond.
egyedül akkor volt itt 18.7 fok mikor 3 napig -17 fok volt odakint éjszakánként és nappal se ment -10 felé.
Ráadásul ez a szoba félig a levegőben van
Na ebbe a szobába kerül fel most egy 2.5-ös Msz-Ln mert itt fog aludni velünk a baba és később ez lesz a gyerek szoba,ott mégsem lehet olyan “hideg”.
Csendes (anélkül hogy éjszakai módot vagy bármit kapcsolnék) és -17 fokban se hagyott cserben,ez volt a lényeg a vásárláskor. -
Alpenjunge
kezdő
válasz
Gergely2319 #71561 üzenetére
Én olyan bátor voltam hogy Romániából vettem először kettőt meg idénre még egyet
Mondjuk itteni áram ára miatt egy 35-ös ára már vissza is jött. -
Tejföl
tag
válasz
Gergely2319 #71558 üzenetére
elvesztett garanciális hónapoktól nem félsz?
-
curbowka
csendes tag
válasz
Gergely2319 #71393 üzenetére
Nem biztos, hogy a 35-ös jobban le tud szabályozni, mint a 42-es. Webklima oldal alapján mindkettőnek 1.3kW a minimum fűtő teljesítménye, persze korántsem biztos, hogy azok hivatalos értékek. A beltéri/kültéri méretben a 25/35/42-nél ugyanaz a méret, a 42-nél a kültéri 1-2kg-mal több.
Tudja valaki amúgy mi a különbség az AP és AY között?
Nálunk van 25-ös és 42-es AP is, a fújása egyiknek sem hangos, viszont amikor beindul a klíma, annak van hangja, ami azoknak zavaró lehet, akik mindenre felkelnek, mint én. Nekem az bevált, hogy egy légtisztító folyamatosan megy, aminek van egy alap fehérzaja, így nem kelek fel minden apró rezdülésre.
-
válasz
Gergely2319 #71398 üzenetére
Ez ennél kicsit bonyolultabb dolog sztem. Az SCOP és COP-k világa is befigyel. Meg nem mind1 hogy valami cső gázon fűti ki vagy leszabályozva ketyeg. Nekem nem fogja kifűteni, nem jön ki éppen a matekom, de 5-öst nem akartam és kettő klímát sem. Ott a gáz vagy a fa ha kevés a villany oldal.
-
válasz
SmartLife alapú cucc. Zigbee-s getway-el megy. Csak kíváncsi voltam mit mér az meg a klíma amit mutat megegyezik e. Meg.
Legyen vele szerencséd
arnyekxxx! Ott a pont! Hány W az annyi.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Alapvetően nem területeket meg térfogatokat kellene nézegetni hanem hőigényt.
-
válasz
Gergely2319 #71385 üzenetére
143-150W-on megy ha már kitalálta a dolgot. Ugyanis a fűtés parancs után egy ideig össze vissza ki be kapcsol, lamellák ide oda álknak, venti fokozat is változik, minden fajta logika nélkül. Aztán egy egyenletes szinten megy ahogy egyébként a beállítása szólt, meg néha kikapcsol. Grafikusan: [kép] [kép]
A fűtés tényleg később érdekes. Most jó az fix.
5Kw nálunk azért sem lett mert lebeszéltek róla a nagy hang és légiszállítás miatt. Ha a 4.2Kw kevés akkor gáz és kész. Nem sok kép van.
Képek: [kép] [kép]
Ház: [link] -
lasz10
junior tag
válasz
Gergely2319 #71385 üzenetére
Szerintem a fűtéssel való elégedettséget majd januárban kérdezd meg tőle, a mostani időjárásban bármelyik klíma tud fűteni, mondjuk én még be sem kapcsoltam fűtésre, így is 20,5-21,5 fok között van a min/max.
-
válasz
Gergely2319 #71383 üzenetére
122.4 légköbmétert fűt. Az egész ház egy tér kb. 230-240cm kötött ugrál a belmagasság. 51nm2.
Telepítés alatt mit értesz? Hol van a klíma vagy hogyan szerelték be? -
válasz
Gergely2319 #71164 üzenetére
Ha tényleg csak kiegészítő fűtés a cél akkor a 3.5KW-os Sensira is elég lehet, de nem lesz optimális megoldás, mert azt 2db 2-2.5 kW-os egységgel lehetne elérni, jobban cirkulálna a levegő.
Comfora-t vagy Mitsu-t akkor választanám, ha hangsúlyosabb a fűtési szándék. Addig oké, hogy most kiegészítő fűtésnek szánnád, de ha beválik akár viheti is a fűtés javát, ott pedig a két drágább gép jobban teszi a dolgát.
Azt kellene eldöntened, hogy olcsóbb gép a maga korlátaival ≈(-10°C-ig) , vagy drágább amivel ha úgy adódik akkor is tudsz fűteni, amikor már a jegesmedve is szivatóval indul (cc -25°C).
25°C hűtés üzemmódban, példának okáért nálam így rétegződik:
2.6m-25.5˙C, 2m-25.2˙C, 1m-22.6`C a klímával egy helységben mérve.
A lakás többi részén is 25-27°C van.
Panel zárószint, nyugati fekvés, no panel program. A legmelegebb napon 9.3 KW-ot pusztított el. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Gergely2319 #71119 üzenetére
2db Sensira
-
feco70
senior tag
válasz
Most nézem te fűteni is akarsz vele, igaza van this is life kevés a 3,5 kw gép
-
válasz
Kevésnek gondolom a 3.5 KW-os klímást ekkora épülethez.
Hűtésre 30-50 W/m3-al lehet számolni, és 30W-al 5.3KW-ra lenne szükséged amit érdemesebb két darab kisebb eszközzel lefedni a zaj miatt. Fűtéshez még több energiára van szükség, mert nagyobb hőmérséklet különbséget kell ledolgoznia klíma rendszernek hűtés vs fűtés: +35-38/ 25≈10-12˙C vs -5-10/24-25≈20-30˙C.
A hideg levegő nagyjából körbe tud keringeni a házon, mert lefelé áramlik, a meleg nem mert az ajtó félfa tetején "megakad". -
Lorden
őstag
válasz
Könnyűszerkezetes házra úgy számolj csövezést, hogy hóhatár konzolra (téglákra, épített emelvényre) kellene majd rakni 40-50 centire a talajtól vagy teraszra és onnan fel, de falra totál felejtős.
-
feco70
senior tag
válasz
Bőven elég oda a Sensira
Új hozzászólás Aktív témák
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 3
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Gitáros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest