Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lmh

őstag

Sziasztok!
    Adott az alábbi 4 emeletes csúsztatott/panel lakás 3. emelete, 59nm.
    Viszonylag szerencsés tájolással, ugyanis Keletről egész hűvös, mert kb 11 után már a szomszéd kiálló fala árnyékol (feketézett rész a képen), illetve a belső kert felől kellemes hűvös jön este. Dél felől az épület napközben árnyékol, délután kb 2 és 5 között kap napot a Nyugati oldal, ennek egy részében a kiugró konyha árnyékolja a nappalit a közvetlen napsütéstől, 17 óra után pedig szerencsére bebukik a nap a szembe levő 10 emeletes panel mögé.

Eddig halogattuk a klímát, de most nagyon meleg nyárra számítok és öregszem is... :B
    Gyakorlatilag a nappali és hálót kéne hűtenie, a szaggatott helyeken dupla-széles, ilyen homályosított ablakos régi beltéri ajtók vannak. A nappali-étkező közöttit becsuknám, a háló felé kinyitnám. Így szerintem kb 40nm "marad".

Én a jelölt helyre gondoltam a beltéri és kültéri egységet. Nappali ablak fölé nem fér, mert keskeny a hely. Esetleg a nappaliban lehet balrább, beljebb rakni, hogy könnyebben átfújjon a hálóba, viszont akkor messzebb kerül a kültéritől. A piros villám-jelecske helyen már két éve várja az áram kábel :DDD

Gondolom legalább 3,2kw-osat érdemes.
    Szeretnék halk, modern, telefonról is vezérelhető, energiatakarékos, megbízható készüléket, aminél lehet irányítani oldalra is a levegő irányát.
    Pollenallergiás vagyok, ezért ha szépen tisztítja a levegőt, az is szuper lenne.
    Illetve jövőben ha gyerek lesz, akkor azt is szeretném figyelembe venni. Altatódalt énekeljen, nevelje is a gyereket, ha nem vagyok otthon...stb ;-)

Keretet nem írok, a fentieknek megfelelő legolcsóbb megoldás érdekel. Ár/érték arány. ;)

Előre is köszi! :R

[ Szerkesztve ]

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

Új hozzászólás Aktív témák