- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #16072 üzenetére
Na jó, most már kikívánkozik belőlem: csak szerintem néz ki úgy a K1000, mintha két piros sata kábel kötné össze a két hangszórót?
fizik: csekkolom, köszi
-
guppy
őstag
válasz
Van ott egy pár misi
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Na ne!
-
válasz
bigmasterg #16065 üzenetére
máshol 2x40-esnek írják azt, de durva, hogy még az is kevés
-
hgwells
csendes tag
válasz
bigmasterg #15968 üzenetére
Kedves FEJhallgatós fórumtagok.
A K1000 témában annyit szeretnék megjegyezni , hogy mikor meghallottam , sajnáltam , hogy miért nincs még egy az eladónak ahol vettük.....
Ha nem a saját fiamról lett volna szó , megveszem magamnak
Eddigi életem során tényleg nem hallottam hozzá fogható fejhallgatót.
Összegezve AKG K1000 -
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #15997 üzenetére
Innen is tudsz rendelni pl. (mondjuk nem a legkönnyebben áttekinthető, érdemes a hivatalos honlapon is megnézni)
-
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #16025 üzenetére
ha nekem lenne egy olyan keretem mindenképpen a HD800 venném meg, és hozzá egy HIFIMAN EF2-t kezdetnek, és az meg is állna 300 alatt
hatalmas volt a különbség a HD600 és a HD800 között amikor hallgattam, egyszerűen el se tudtam volna képzeli h ilyen is létezik
bocs az OFFért
-
greenfairy
tag
válasz
bigmasterg #16019 üzenetére
Hát őszintén szólva a Lupus + HD 650 kombó elég tetszetős, mivel "csak" 100k-val több az eredeti tervnél, de lényeges javulást jelent.
Stílust nem mondok, mivel nem hiszem, hogy be tudnám lőni. Zorán, Iron Maiden, Zséda, Kylie, Meat Loaf, The Corrs, Vangelis...schawo: a melegség mit jelent?
guppy: a HD 800-at nem véletlenül nem említettem
Még egy kérdés, aztán nem fárasztalak tovább tieteket. Lupus + HD 650 esetén hogyan oldható meg a PC és Panasonic hifi 5 méteres távolságkülönbsége kábelezéssel? Lupus, hogyan kaphat jelet a kettőről egyszerre?
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #15997 üzenetére
Szerintem szereltess kábelt.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Mély orientált zenékhez, legtöbb elektronikus (kivétel a Dave féle elektronikus lehet ), pop-hoz inkább a hd650.
Amúgy gyönyörű, és egy darabka történelem. Én személy szerint nagyon gratulálok neked hozzá, és biztosan jó döntést hoztál, ez ilyen egyszer az életben lehetőség volt, az egészen biztos
-
dudika10
veterán
válasz
Mennyire hallatszik kifelé és mennyire szűri a külvilágot?
Ez inkább fejen hordható hangszóró már, nem fejhallgató.
-
PuMbA
titán
válasz
Ez ám az egyenes frekigörbe.
-
baluka26
veterán
válasz
A_k@%!_Isten
Elöntött a sárga irigység, bár én bádzset megoldásokban utazom -
Shufny
őstag
válasz
Akkor kezdődhet az ámokfutás az erősítővel
Használd megelégedéssel. Remélem, hogy egyszer lesz alkalmam meghallgatni. Meg kicsit azt is, hogy lesz majd méltó utódja.
(és persze köszi a megszokottan jó képeket) -
adnoctum18
senior tag
válasz
Ez valami gyönyörű!
Külön tisztelet a fotók minőségéért.
Gratulálok, használd egészséggel!
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #15963 üzenetére
-
14adam
addikt
válasz
bigmasterg #15914 üzenetére
még sose hallottam róla. De próba cseresznye. Megpróbálkozok egy ilyennel. Brutális kinézet és brutális adatok(árhoz képest)
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #15912 üzenetére
nekem is, de nálam mondjuk azért, mert feszegettem (tágítottam), hogy kisebb legyen a szorítóerő. Jobb lett volna, ha ívesebbre csinálják, úgy sokkal kevésbé repedne meg. Túl lehet élni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #15881 üzenetére
egyelőre 66 dodó
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
bigmasterg #15879 üzenetére
Közel 2 éves poszt.
---
Szerveződik egy újabb Superlux rendelés -
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #15879 üzenetére
neve is van, maláj srác
Egy HD250-II mennyit ér meg szinte újonnan?
-
Nikk
senior tag
válasz
bigmasterg #15834 üzenetére
Húúú szerintem ez nagyon jól néz ki... Sárga is fekete is...
Top design és ötlet szerintem...
-
Shufny
őstag
válasz
-
Nertpaelg
tag
válasz
Pont úgy néz ki, mi egy Tescoban kapható, zajvédelmi fejes.
-
baluka26
veterán
válasz
Jézusom, de randa
-
Nertpaelg
tag
válasz
bigmasterg #15794 üzenetére
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #15666 üzenetére
Én nem mernék a mester kezébe 668B-t adni, a HD650-et is hogy leoltotta tuning nélkül, tuti kikelne magából egy kínai fülestől, azok még annyira sem értenek a membránhoz
Amúgy egyre jobban érdekelnek az egzotikumok, de csak valami baráti áron, hogy ne bukjak rajta adott esetben. Pl. egy K400/K500 milyen? A külső nagyon bejövős
stiggy: én valami olyasmire gondolok, hogy
a) semmit sem csinál vele
b) befújja valamivel, bár nem tudom mivel, nekem lekezelés alatt ez pattan be automatikusan -
stiggy
tag
válasz
bigmasterg #15660 üzenetére
Olyan rosszindulatúak vagytok...
Lehet, egy meg nem értett zseniről van szó. Végülis nem novella írásra adta a fejét.
Még jó, hogy tud valamit amit mi nem -
"- Kábel "lekezelés" ami által a kábel megváltozott atomi szerkezete az elektronáramlást a hangminőségre nézve nagyon kedvezően befolyásolja.,,
- hiszen alkimista a srác!/szarkazmus ki
Gondolom betöm, reszel új nyílásokat nyit a fejhallgató házán. Arról, hogy a membránnal mit csinálhat még elképzeléseim sincsenek. -
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #15662 üzenetére
feltétlen vidd el hozzá a 650-et egy membrán kezelésre, megmondta a mester, tuning nélkül undormány és öngyilok
Shufny: engem is tökre érdekel, de nem adok 50-ezret egy 42 ezres fülesért, hogy kiderüljön
Mellesleg a leírásokkal meg a megfogalmazásokkal teljesen hiteltelenné teszi az egészet, szóval annyira mégsem vagyok kíváncsi. Csak az a fránya membrán kezelés, az...
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #15660 üzenetére
jujj ezen a gyártók nem értenek a membránhoz dolgon feküdtem
Hát mekkora szerencse már, hogy ő ért hozzá, ez egyszerűen sugárzik a leírásból
Na de hogyan "kezeli meg"? El kéne hozzá menni hallgatózni, meg hogy mutasson már egy ilyen kezelést, bár lehet halálra röhögném magam
Köszi, ez feldobta a napom
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #15654 üzenetére
Ó, köszönöm.
Egy euroval bebuktam a HD250-II-t ebayen -
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #15623 üzenetére
Mikor lesz meg a K1000?
-
trickyy
senior tag
válasz
bigmasterg #15623 üzenetére
Tudom ismerem a topicot,de még nem akarom,csak ha 100% lesz,hogy mind a 4 vevő megvan és nekem is meglesz a pénzem rá.
-
trickyy
senior tag
válasz
bigmasterg #15612 üzenetére
-
trickyy
senior tag
válasz
bigmasterg #15610 üzenetére
Nem semmi,mennyibe fáj egy ilyen?
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #15508 üzenetére
Említésre méltó talán Fostex T50RP , de van Panasonic/Technics félnyitott is. Sőt szerintem rengeteg van (például hordozhatók között). Az már jó kérdés, hogy melyik jobb a K240 -eknél. Nekem most nem jut eszembe semmi ilyen.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #15446 üzenetére
Szerintem a K512-öm a HD555-öt és HD540-et is elveri alaplapi forrásról/laptopról, ezt már régebb óta hangoztatom
A címet meg tényleg meg lehetne változtatni, majd megyek modkerbe délután (ha addig nem megy valaki helyettem)
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #15446 üzenetére
Dolog hogy a vége szubjektív, de azért vannak általános irányelvek. Nem azt mondom, hogy rá kell tukmálni mindenkire x vagy y típust, hanem, hogy ha már bejön kérdezni, akkor meg lehet próbálni terelgetni.
Az átnevezést jó ötletnek tartom én is, vagy inkább egy másik topic nyitását. Elég érdekes, hogy a monitoroknak például van egy külön fórum, ahol csak a hírek vannak, meg 1db tényleges topic. Itt meg "nyomorgunk" az ajánlósban. Kéne mondjuk egy általános fejhallgatós téma (több jelenleg fölösleges, annyian nem vagyunk), meg az ajánlósba egy első hozzászólás, nem mintha elolvasnák a kérdezők, de azért mégis.
-
MarioAna
senior tag
válasz
bigmasterg #15300 üzenetére
Ez a Beyer design annyira tetszik, meg a K701-K601 párnája is de szép...
nekem ilyen fülpárna fetish-em lehet amugy
szerk:
(#15329) Mauzes: semennyire, félnyitott kivitel, tehát ki és be is enged elég szépen. Mobil mellé nem nagyon ajánlott legalábbis szerintem. Inkább IEM(agybadugós) környéken nézz szét. -
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #15317 üzenetére
The only solution with K1000 would be to use a subwoofer - and some have done that
Lol?!
Na azt hogyan? Erről megnéznék egy képet -
válasz
bigmasterg #15314 üzenetére
Két külön dologról beszélünk. Az erősítő előtti, kis feszültségű, nagy érzékenységű vonali jel valóban szereti a jobb minőségű kábelt. Ez nem humbug, ez nagyon jól hallható. De az erősítő után kötött fülhallgatókábel sokkal kisebb különbséget jelent, hiszen a füleskábelen átmenő nagyobb feszültségű erősített jel sokkal kevésbé érzékeny a zavarokra.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #15314 üzenetére
5000 forint szerintem nem volt vészes az akkori rendszeremhez összességében, nem volt az egész értéknek a 10%-a az a kábel
Ráadásul azt is szájathúzva vettem meg -
Zinho
aktív tag
válasz
bigmasterg #15307 üzenetére
Én itt láttam, pl. Blue Dragon: $8.50 per linear foot. Ja várjál, aszondja hogy láb... plusz szereletlen. Oké, mégis drága, hazudtam...
(#15308) Nertpaelg: szerencse, hogy nem egyezik a véleményünk, és hogy nem igaz amit írsz!
Persze én sem az előbbiekben tárgyalt Moon Audio kábelekre cserélném, mert az tényleg felesleges. -
Zinho
aktív tag
válasz
bigmasterg #15300 üzenetére
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #15253 üzenetére
Egy meglehetősen off hsz következik!
Hajdú-Biharon belül, hova valósi a kis családotok?! Csak kíváncsiságból.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #15253 üzenetére
Azért az aláírásodból meg a témáról talá n rá lehet jönni, hogy kiről van szó
Nem kell egy HD555?
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #15248 üzenetére
Egy NOS K1000-ért szerintem ölnének head-fin 1500 ojrós ár mellett is
180ezerért nem is szabad ott hagyni.
Befektetésnek sem utolsó -
válasz
bigmasterg #15248 üzenetére
Annyiért jó vétel, nem szabad otthagyni
-
válasz
bigmasterg #15245 üzenetére
Majd a végén nézd meg
Még 7 nap van hátra a licitből.
Mennyiért akarja eladni neked?
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #15240 üzenetére
Lesz egy K1000-ed?
Vagy az ismerősöd eladja inkább? -
válasz
bigmasterg #15240 üzenetére
1000+ EUR ha eredeti csomagban van.
A meghajtáshoz meg egy jobb sztereó végfok kell, és a hangszóró kimenetre kell kötni a fülest. Nem kell veszettül nagy teljesítményű hozza, 20W körüli erősítő elég. Kb 1W teljesítményt kér 120ohmon, ami végfokra fordítva 15W @8ohm, vagy 30W @4ohm.
-
Zinho
aktív tag
válasz
bigmasterg #15227 üzenetére
Neked is 440-esed van?
-
baluka26
veterán
válasz
Köszönöm, nem
-
sipi83
aktív tag
válasz
bigmasterg #15229 üzenetére
Bernád? Merre is?
mod: megvan
Bár nézegetem a kábel árakat, nem ért meglepetés, elég széles a választék.
És akkor még finom voltam..... -
sipi83
aktív tag
válasz
Akkor holnap!
Addig nézek valami jó minőségű RCA kábelt! -
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #15208 üzenetére
Felesleges két nyitott. A HD540 minden aspektusból jobban tetszik, mint a HD555. De most úgy vagyok, hogy amint lesz pénz eladom a HD555 és veszek egy HD250 Linear I vagy II-t esetleg
-
p_adam
addikt
válasz
bigmasterg #15196 üzenetére
A toredeknek a toredeket ahhoz kepest hogy ha egy jobb erositot, vagy meg inkabb jobb DAC-ot (vagy jobb fejhallgatot) hasznalsz.
Egyebkent meg lathatod, eleg sokan megveszik... Meg az is igen gyenge indoklas hogy szimmetrikus erositohoz kell mivel ahhoz csak a csatlakozot kell kicserelni...
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #15196 üzenetére
És ezek?!
Köszi, kihúzva gondoltam.
Szerintem ez a nagyondrága kábel csak vúdúú -
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #15141 üzenetére
Vagy csak kezdesz hozzászokni a hangjához?
A HD650-hez hogyan viszonyul a HD668B? -
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #15138 üzenetére
Hm, weboldalunk nem úgy tűnik mintha cserélhető lenne. Esetleg ha van kárpitos ismerősöd, és le tudod szedni, az meg tudja oldani.
Apropó Shure, milyen az a fejhallgató? Sosem olvastam még a véleményedet róla -
válasz
bigmasterg #15130 üzenetére
Miért, kell ott érteni valamihez?
Ha van olyan fejhallgató, forrás, ami érdekel, akkor elmész és meghallgatod. Ennyi, nem kell túlmisztifikálni a dolgot.Bingóóóó
(#15129) fi:zi'k
Az a baj, hogy annyiféle referencia fejes van, hogy nehéz egyet kiválasztani.
Notable mentions:
AKG K240/K242HD
AKG K601/K701
Sennheiser HD600/HD650
Sennheiser HD250 LIIEzek közül bármelyik jó lenne a teszthez, lehetne hova tenni a fejhallgatókat.
-
válasz
bigmasterg #15119 üzenetére
Csak eltévedt a topic, pedig nem is láttam, hogy bárki is hordozható lejátszó tanácsot kért volna.
-
brekkhun
tag
válasz
bigmasterg #15053 üzenetére
Itt árulják, de egy kicsit megviseltnek tűnik, a bőr részről hiányzik az AKG felirat.
-
válasz
bigmasterg #15028 üzenetére
Hú, ma este nagyon elkapott a gépszíj.
-
MarioAna
senior tag
válasz
bigmasterg #15028 üzenetére
Így estére ez jó volt. -
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #14910 üzenetére
Limitált cuccok ezek azt hiszem, de az tuti, hogy kézzel készített meg satöbbi satöbbi
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #14903 üzenetére
Ez az Ultrasone hordozható fejhallgató szériája
Azért dübörgös mélyet kapsz bőven 35-40ezer forint alatt
Ultrasone fejhallgatókból az Edition sorozat az, ami igazán audiofil. -
PuMbA
titán
válasz
bigmasterg #14828 üzenetére
"Sok idő után sem fárad el benne az ember füle, fájdul meg a feje, sokkal pihentetőbb hallgatni."
Én is így vagyok vele. Mivel cseng-bong az egész nagyon fárasztó hallgatni a 668-amat alapból, de ha EQ-t nyomok rá akkor sokkal tovább elviselhető a hangja.
Az én fejhallgatómnak nem változott se a mélye, se a magasa szóval biztos, hogy ez már ilyen marad és pont ugyanolyan a hangja mint a volt loudnesses videotonomnak és magaskiemeléses akainak. Szóval magas az nagyon sok van benne és a mély is sok. Pl. a doboknak nem sok köze van egy igazi dobnak a hangjához EQ nélkül (dobot hallottam már élőben). Azért a minőségellenőrzést komolyabban vehetnék, mert elég gáz, hogy egy stúdió fejes loudnessesen szól és semmi köze az igazi hangzáshoz. Kíváncsi leszek, hogy hány 668B videoton loudness edition lesz a köv körben.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #14878 üzenetére
Á köszi, ezeken átfutottam. Az enyém 040458, de nekem bejáratás alatt/után sokat csillapodott a mély. Mint írtam, volt, amikor még hiányzott is kicsit (az elején elég erőteljes volt, olyan "fun" kategória). A magas meg sokkal lágyabb lett, bár valamennyire most is kiemel. Érdekes
A többieké milyen? Schawo pl? Mondjuk ilyen vélemények még nem nagyon voltak külföldi fórumokon, vagy ha igen, csak elenyésző számban lehetett, nekem semmi sem rémlik, pedig elég sokat átolvastam. Járjunk a dolog végére
-
Dave™
nagyúr
válasz
Az enyémnél ugyanez volt: először sok mély, nagyon erős, csilingelő magas, bejáratódással fokozatosan kevesebb mély lett (eleinte hiányzott is kicsit, de most teljesen jónak érzem). A magas valóban több valamennyivel, de számomra nem zavaró. Sokat csillapodott a kezdeti állapothoz képest. Lehet szegény PuMbA-nak tényleg sok a mélye
-
válasz
bigmasterg #14834 üzenetére
Lehet, hogy kifogytak a 668 hangszóróiból, és egyszerűen belerakták a 681 hangszórókat.
-
válasz
bigmasterg #14831 üzenetére
Lehet, hogy Pumbának is ilyen jutott, ezért szidja a mélyeit állandóan.
-
válasz
Hehe, ez jó vicc, nekem is lassan lesz 3, kíváncsi vagyok, milyenek lesznek az újak.
"Az egyikre (néhol már-már zavaróan) csilingelő magas, korrekt közép, viszont kicsit kevés mély volt jellemző."
Igen, ez a standard, nekem is ilyen van. Bár a mély mennyiségét én inkább a 650-ben tartom soknak. Ezen évekig lehetne hitvitát folytatni
-
Sentry1
csendes tag
válasz
Akkor most lehet lutri, szerencse kérdése ki milyen 668B-t fog ki ?
Vagy sikerült kifognod - lehet több ezer közül - az egyiket, ami máshogy szól?!
Mindkettő ugyan annyit ment, ami a Tied ?
-
benvolio
őstag
válasz
bigmasterg #14669 üzenetére
Igen ilyenre gondoltam. Hát kár, hogy külön nem lehet kapni.
-
benvolio
őstag
válasz
bigmasterg #14471 üzenetére
Én is ettől félek, így ha jobban meggondolom marad nálam a Superlux mindenféle felhasználásban /pchez, házimozihoz, laptophoz, és inkább külön cipelem ha kell/. Most a HD681 van, de úton van a HD668B is, illetve lehet még bepróbálkozok más modellekkel is /előbb utóbb kell a gyereknek is majd
/.
Más: a múltkor linkeltél egy fejhallgató tartót, olyat honnan lehet szerezni? /nem a fejet, hanem a másikat/
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
bigmasterg #14414 üzenetére
Neharagudjatok,csak most látom mit muveltem itt... Az OperaMini nem enged belépni és ez a sz*r gyári kereso ezt muveli e... -.-"
Mégyeszer elnézést kérek mindenkitol! -
benvolio
őstag
válasz
bigmasterg #14383 üzenetére
Én az ilyet már mellőzőm! A régi fejesem párnája ezért laposodott, nyomódott össze sokkal rövidebb idő alatt, pedig azt egy ennél keskenyebb hangfalon tartottam. És erről jut eszembe, ha netán lenne valakinek ilyen tartója feleslegbe, olcsón megvenném a másik mellé.
-
pohár
félisten
válasz
bigmasterg #14383 üzenetére
beteg
-
KMT
addikt
válasz
bigmasterg #14364 üzenetére
Örülök, hogy nem lett igazam.
(Az is lehet, hogy kis jelszinttel volt etetve a Lupus akkor, azért is feljebb kellett tekerni a potmétert.)
-
válasz
bigmasterg #14350 üzenetére
Milyen a kis hivox? Elbír az erősítője a 650-nel?
---Superlux---
A 668B még csak 12-15 órányi bejártást kapott, szóval még képlékeny, kis változást tapasztaltam a magas és a mély tartomány is egy hangyabokányit kevesebb lett, magas tisztaságába még belekötök, ott nem érzek változást.Ma este pár órán át teszteltem a Superlux HD668B-t, ellenfelei:
- K242HD (továbbiakban K242)
- K240 Sextett (600 ohm) (továbbiakban K240, de nem összekeverendő a Monitor, a Studio, vagy az MKII változatokkal)
voltak.Bocs, de számokra és stílusokra nem bontom, mert a mostani leírás csak egy impresszió, és a Superlux még amúgy sincs eléggé bejáródva. Ha lesz kedvem, akkor a két ünnep között írok egy részletes tesztet a 668-ról.
Kényelem:
K242: Nagyon kényelmes, mondhatni tökéletes 9/10
K240: Zsebkendős mod után kényelmes, de időnként fel kell újítani a zsepit, mert alapvetően túl lapos a fülpárna. 8/10
HD668B: Alapvetően kényelmes, a fülpárnák vastagabbak, mint a K240-n, de mivel nagyon műanyag hatásúak, 1-2 óra használat alatt alaposan befülled. Tegnap 15 perces teszt után még azt mondtam, hogy nem kell cserélni, ma már azt, hogy megéri a csere a K242 párnákra. A fejpántok helyett alkalmazott támaszok nekem elég kényelmetlenek, feszegetés után elviselhető, de kerek fejűek komoly hátrányban vannak. 7/10 (K242 párnával 9/10)Anyagminőség:
K242: Teljesen rendben van. 8/10
K240: Néha kicsit gagyinak érződnek a műanyag elemei, de az idő bizonyította, hogy a tartóssága végtelen. 7/10
HD668B: A bőrnek álcázott műbőrnek álcázott gumi párnák és támaszok finoman szólva is viccesek. A kábel csatlakozási megoldás sem világverő, a K240 Studioban alkalmazott mini-XLR sokkal jobb. A műanyag alkatrészek tapintásra kellemesek. 5/10 (K242 párnával 7/10)Hangminőség:
Mély tartomány:
K242: Dinamika hatalmas, intenzitás eltúlzó, torzítás nem jellemző. Magánvélemény, hogy eltúlzónak találom a mély dinamikát is, én személy szerint nem kedvelem a K242 fülcimpalökdöső mélyeit, rombolja a térérzetet, mindig arra figyelmeztet, hogy egy füles van a fejemen, elvonja a figyelmet a zenéről. 6/10
K240: Dinamika lassú, intenzitás kiváló, nagyon enyhe mély torzítás jellemzi. 9/10
HD668B: Dinamika lassú, de valamivel több, mint a Sextett, intenzitás kiváló, torzítás nem jellemzi. Az összes között ennek a mélyei tetszenek a legjobban. 10/10Középtartomány:
K242: Dinamika jó, intenzitás elegendő, részletesség kiváló. 8/10
K240: Dinamika jó, intenzitás kiváló, részletesség kiváló, a legjobb az összes között. 9/10
HD668B: Dinamika picit kevesebb, intenzitás kiváló, részletesség kiváló 9/10Magas tartomány:
K242: Részletesség kiváló, intenzitás jó, torzítás nincs 9/10
K240: Részletesség kicsit túlzó, intenzitás kicsit túlzó, torzítás nincs 8/10
HD668B: Részletesség kicsit kevés, intenzitás kicsit túlzó, nagyon pici torzítás jellemzi 7/10 (itt várok javulást a bejáródást követően)Hangszínpad
K242: Mélység jó, szélesség kiváló, pontosság kiváló 9/10
K240: Mélység kiváló, szélesség túlzó, pontosság kiváló 9/10
HD668B: Mélység jó, szélesség kicsit kevés, pontosság jó 7/10 (itt is várok javulást)Hangminőség összesen:
K242: 32/40
K240: 35/40
HD668B: 33/40Mindösszesen:
K242: 49/60
K240: 50/60
HD668B: 45/60 (K242 párnával kb 49/60) -
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #14278 üzenetére
Én nem akartam ennyire cinikus lenni, de kb. ez a lényeg
Amúgy fogadjunk, hogy a loctite super attak áthidalja a rögzítési problémát! Kérdés mennyire lesz esztétikus és jó
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #14247 üzenetére
Ez egyelőre tényleg kétesélyesnek tűnik (járatás/hibás darab). Szerintem próbáld járatni vegyes sprektrumú zenékkel, aztán ha nem, csere a thomann-nál (gondolom nem akadékoskodnak, ha leírod a problémát).
A párnás összehasonlítást külön köszönöm, próbáltam magam győzködni az AKG párna beszerzése mellett, de ha zártabbá teszi, akkor még a többlet kényelem sem ér ennyit.
-
rauschie
senior tag
válasz
bigmasterg #14189 üzenetére
Hidd el, elég különbséget csinál a fülpárna, szívtam vele eleget az elmúlt két napban, hogy találjak valamit a fülem és az 580 membránja közé, ami nem cseszi el a teret, nem tünteti el a középtartományt és nem folyósítja a mélyeket
.
-
AMDFan
addikt
válasz
bigmasterg #14205 üzenetére
"(#14200) KMT: Ez az Off-os rész jellemző a kis csöves Bravo-ra is. Kisebb impedanciájú fejhallgatóknál néha digitális halkítás kell."
Az AKG K601-nél is, pedig az 120 ohm. Ezért adtam el a Bravot, inkább kísérletezgetek a Prodigy erősítőjével és opamp konfigokkal, ha már mindenképpen digitálisan kell a jelet szabályoznom.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #14184 üzenetére
Most így visszagondolva egyszer már olvastam, hogy az AKG párnával több lesz a mély, és valami olyasmit írtak, hogy részben letakar valami nyílásokat. Ha kiszeded a szivacsot, akkor ott van pár kör alakú nyílás, valami vékony anyaggal befedve, ha ezt részben letakarja a párna, akkor valószínűleg zártabbá válik, így lehet több mélye. A belső átmérője jóval kisebb az AKG párnának, így valamennyire biztosan elfedi. Mást nem tudok elképzelni.
-
KMT
addikt
válasz
bigmasterg #14196 üzenetére
Az a gond, hogy csak egyszer hallottam, egy nemtommilyendeasszem50ohmkörüli sennheiser-rel, és azon lepődtem meg, hogy "high" állásban egyrészt mintha nem szólna olyan szépen, másrészt közepes-nagy (kinek mi...) hangerőnél már eléggé fel volt tekerve a potméter (az impedanciához képest). De ez rég volt, lehet, hogy nem emlékszem teljesen jól. Ezért inkább nem is kategorizálnám.
Ha nem csak fejest hallgatsz, akkor a DAC része miatt már biztos jó vétel a Lupus. És ha hallottad már 650-nel, és tetszik, akkor semmi gond.
Nálam a "fejhallgatás" másodlagos, nem vagyok benne a dologban, úgyhogy nem tudnék ajánlott erősítőket mondani.
De most hozzájutottam egy Konnekt 8-hoz, ezt majd egyszer összevetjük egy Lupus-sal. Az biztos, hogy ebben van kajak, a kis grado már szinte túl kevés neki a maga szerény 32 ohm-jával.
Pedig nem túl érzékeny. Hangosabb zenénél annyira le kellett tekernem a potit, hogy már abba a tartományba ért, ahol nem fut együtt a két oldal... Úgyhogy rákényszerültem a digitális halkításra.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #14196 üzenetére
Én személy szerint sehol sem olvastam a Lupus Junior-ról véleményt. Matrix M-Stage nagyon jó lenne erősítőnek
-
KMT
addikt
válasz
bigmasterg #14189 üzenetére
A HD650-hez lesz a Lupus? Kevéske lesz hozzá, de ne legyen igazam.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #14184 üzenetére
Ha megcseréled a párnát akkor mi a helyzet? Arra szeretnék kilyukadni, hogy tuti a párna okoz-e ekkora különbséget, esetleg hibás/más gyártású a te példányod?
-
<NewL>
addikt
válasz
bigmasterg #14181 üzenetére
egy normális külső hangkártyát mennyiért lehet venni kb?
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #13060 üzenetére
Köszi, elég számottevő a különbség. Majdnem belelóg a hangszóróba is a pereme. Viszont jóval vastagabb. Ha max 3 ezer lenne, bepróbálnám, de annyiért gondolom nem fogok találni
Schawo: kivéve ha a HD660-at nézi, az 50€
-
válasz
bigmasterg #13060 üzenetére
Milyen fotó ez? Tőled a minimum egy művészfotó lett volna.
A múltkoriak is nagyon jól sikerültek
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #13049 üzenetére
Nekem nincs K240-em. A Superluxhoz gondolkodom egy velúr párna beszerzésén, de nekem is feltűnt, hogy kisebb a K242 párnájának belső átmérője. Viszont nagyon kényelmes volt, ennek ellenére is, meg elég vastagnak is tűnt. Amit te vettél a superluxhoz, az azért még nem lóg rá a hangszóróra, ugye? Kényelmesebb, mint a gyári?
-
MarioAna
senior tag
válasz
bigmasterg #13035 üzenetére
Eddig az XB500 a nyerő nálam, az XB700 lehet jobb lenne nekem, de az már túlmegy max összegen...viszont az a párna nagyon kényelmesnek néz ki, és nagyon dícsérik a mélyeken benne, viszont negatívum a rövid kábel
.
Többieknek: köszönöm szépen!
schawo: az a Shure nem néz ki valami kényelmesnek, ugyanaz lenne szerintem a baj vele mint a mostanival, hogy a szivacs "vékony".
Recon666: hmmm....akkor az AT-k kilőve
p87: ez sem tűnik rossznak, és lényegesen olcsóbb mint a többi.
az eddigiek alapján az XB500 felé hajlok, majd meglátom mi lesz belőle
.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg #13006 üzenetére
Én úgy érzem, hogy lejjebb került, nem engedi feljönni középre. Az elején némileg hajlamos volt rá, ha jól rémlik. Kb. 30-40 óra között járok valahol, a magas határozottan visszaszorult (megszűnt a túlzott csilingelés), meg a mély is kontrollált lett. Ez utóbbit egyelőre még nekem is szoknom kell, furcsa ez a kiegyensúlyozottság
A szivacs szerintem túl vastag egyébként, lehet célszerű lenne valami vékonyabbra cserélni. Elég sokat lefoghat. A HD 485-ön ez a belső szivacs sokkal vékonyabb volt, gyakorlatilag át lehetett látni rajta, ez meg
van vagy 1 mmvan az 2 is. Persze ki is lehet venni, de ha mégis hozzáér az ember füle a belső rácshoz, az nem túl kényelmes.
#13009: az is elképzelhető azért, hogy nem szereti a rockot. Én pl. semelyik korszakát nem szeretem, nem is örülnék neki, ha ezzel kellene összehasonlítanom fejhallgatókat.
-
válasz
bigmasterg #13006 üzenetére
Én csak felülre raktam. Nekem úgy volt kényelmesebb. Jellemzően nem pici fejem van.
-
bigmasterg
addikt
válasz
bigmasterg #12997 üzenetére
Na ez érdekes.
Egyik slux-ot faterom használja (az ment eddig többet) és mostanra azon nagyon sokat csökkent a mély, az enyém után már majdnem zavaróan sokat. Bár lehet, hogy az az eset, hogy az enyém még túlságosan mély orientált.
Most még viszonyítási alapom sincs, nincs most itt sem a shure, sem a senn, majd csak hétfőn tudom összehasonlítani őket.szerk.:
schawo: Köszi, majd kipróbálom.
Csak alulra raktál, vagy felülre is? -
válasz
bigmasterg #12999 üzenetére
Az én változatom ingyenes, és nem is nevezném modnak, mert nem maradandó. A papírzsepis pedig két forint (a két kagylóhoz kell összesen egy pzs), tartós, kényelmesebb, és még talán jobb is lett tőle a hangzás, nagyobb lett a térérzet.
Köszi az ötletet
-
válasz
bigmasterg #12997 üzenetére
Csináld meg a két forintos modot. Nagyon kényelmes lett vele a K240.
Nehezen ment fel rá a velúr párna? Érdekes. Van pereme a 668 kagylójának, mint a K240-nek, vagy a perem helyett a kagylótestre kell ráfeszíteni a párnát?Ahh, teszteled a bejáratás hatását? Hmm, okos
Aktív témák
- Eladó 2 monitor csomagban, de akár külön-külön is ASUS XG438 + Acer B246HYL
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- Bluering Libra irodai forgószék
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest