- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Shufny
őstag
válasz
<NewL> #18534 üzenetére
Miért akarnál rá bőr párnát?
HD_5x5_Changing_the_cable_eng.pdf @sennheiser.com
-
Shufny
őstag
válasz
<NewL> #17409 üzenetére
Mostmár, mert a legtöbbnek pár év alatt elege lett, hogy beszélnek a jó fülesekről, és bejön rendszeresen egy újonc, hogy a BestBuy -ban azt mondták neki, hogy nincs jobb a Bose -nél. Én több kifejtett véleményt is olvastam róla, és persze komoly viták tudnak lenni, mert hajlamosak az ilyenekkel (Bose, Beats, SkullCandy) kapcsolatban annyira elfogultak lenni, hogy akár a Porta Pro alá is behelyezik. Lehet, hogy egy $60 -os "head-fi approved" fejesnél jobbnak lehet mondani, de ez nagyon kevés olyan áron, amin adják. Ráadásul elég komoly összeszerelési problémák is előkerültek vele kapcsolatban. (mondjuk van ilyen közkedveltebb márkáknál is, lásd. a topicban AKG K450)
Egyébként példának mondhatnám a Sony XB700 -at, ami engem meglepett, hogy milyen jó véleménnyel vannak róla. Úgy tűnik, hogy extrém mélyű fejesnek ez jobb választás.
Mellesleg az oldalon már írtam, de jópár egyéb márkáról volt szó már. Csak a legtöbbet csak horrorisztikus áron lehet beszerezni itthon, vagy úgy sem. Vagy csak macerásan, és senki nem vette még a fáradtságot.
(#17402) AMDFan: K81 lomha, azért annyira sötét. Szerintem elég kiegyenlített. Olyasminek hallom az enyémet, mint amit az 518 -al mért: [link]
-
Dave™
nagyúr
válasz
<NewL> #17409 üzenetére
Van valami különleges oka, hogy azt a Bose-t szeretnéd? Mert sokkal biztosabb valami olyasmit venni, amit már többen is próbáltak és biztosan jó/megéri az árát. A Bose IEM-ek is pl. igen csak túl voltak árazva, ahogyan korábban olvasgattam róluk, persze ettől még lehet, hogy az egy jó fejes. De valószínűbb, hogy a névvel adják el. A nagy fejhallgatómárkáknál meg biztosan tudod mit kapsz a pénzedért, mivel ott a számtalan felhasználói és tesztelő tapasztalat. Ha viszont szeretsz első lenni és felfedezni, akkor kérdezni sem kell, simán megveszed és vagy bejön vagy nem
szerk: nekem még a Beyerdinamic DT235 ugrott be, arról elég jókat írt valaki múltkor, érdemes meglesni. Viszont jóval olcsóbb, nem tudom ez mennyire probléma
-
Ati3120
tag
válasz
<NewL> #17406 üzenetére
Ha ezt a fülest kérdezed [link] ,akkor igazat kell adjak a fórumos kolegáknak és tényleg egy túlárazott szar a többit Bose-t én sem halloztam. A soroksári Media Mark-ban ki volt állítva, én meg kíváncsi vagyok és meghallgattam ,a fele ennyibe se kerülő Sennheiser Hd457 oda vissza veri szerintem .
-
Shufny
őstag
-
Nertpaelg
tag
válasz
<NewL> #17398 üzenetére
/facepalm Please fill the form.
Mert eddig még sosem árultak drágán szart... Tudnám akkor minek kérdezed, ha nem fogadod el a választ. Nem az ujjamból szoptam ki, és úgy gondolom kellően körültekintő volt, de akkor keresd ki magad head-fin a véleményeket.
Egyébként volt a mondatnak egy másik fele is. "Túlárazott a tudásàhoz képest." Persze egy Apple usernek ez még szempont is lehet =)
-
Tomate
veterán
válasz
<NewL> #17398 üzenetére
150 dollàrért már normális fejest lehet kapni. Azokat ajánljuk itt amiket már legtöbben hallottunk, birtokoltunk már és bátran merjük ajánlani vagy ennek pont az ellenkezôje. Linkelsz egy ilyen fejest amirôl senki nem tud semmit mondani és ezért ge*ik a fórumozók? Az nem fordul meg a fejedben, hogy azért nincs róla vélemény mert nem nagy szám a cucc? Mellesleg valami kínai cucc lehet amire rányomtak egy bose matricát. És már viszik is. (Ez csak szvsz)
-
<NewL>
addikt
válasz
<NewL> #16806 üzenetére
Nixon Master Blaster volt cikk a mobilarénán is róla
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
<NewL> #14154 üzenetére
Nem én linkeltem
Nem is olvasom tovább, mert leesek a székről. Azért ezek után tényleg érdemes fenntartásokkal kezelni a hivatkozott cikket, csodálom, hogy csak az a 3 hozzászólás van alatta
Na most őszintén: szép meg jó dolog a mély, ha szép meg jó. Ez a fejhallgató viszont csak erről szól a jelek szerint, és nem a szép meg jó fajtából. Menj el a fejhallgatós meetingre, ha tudsz, ott ki tudsz próbálni elég sokat. Ezt a divattényező miatt úgyis el tudod adni, és tudsz venni egy sokkal jobbat az árából. Én is szeretem egyébként a chill zenéket, és tudom, mennyire tönkre vágja őket a sok mély. Ez csak egy vélemény, javaslat volt, ha hülyének tartasz és elégedett vagy vele, szíved rajta, én azért végiggondolnám (mivel én írtam)
#14157: én voltam aki kikísérletezte mennyi az alja egy pofátlan ajánlattal, ők mondták, hogy 60-ért hozható
Én 61-ért vettem, gyorsak, pontosak, nagyon ajánlom én is.
-
Dave™
nagyúr
válasz
<NewL> #14150 üzenetére
Én már csak ilyen szemét vagyok
Amúgy az általad linkelt cikkből még:
- ha esetleg számítógépen filmet nézel-zenét hallgatsz-és a gép éppen hálózati töltővel töltődik (notikra gondolok), akkor van egy alap-zaj amit a fejhallgató generál, úgy gondolom ez fehérzaj.
- nekem még nem volt ilyen típusú fejhallgatóm, főleg ilyen minőségben. A mély hangok még alacsony hangerővel is (szinte mindig halkan duruzsol csak a zene, mert olyan jól szűri a zajt) nagyon erősek, és nekem az első pár alkalom után fájt a fejem.
Ezek után én biztosan messzire szaladtam volna. De nem értem, ha szerinted annyira szuper, akkor miért is kell visszavenned a mélyeket EQ-val?
ja de a legjobb idézet:
- igényli a flac-típusú zenei fájlokat. Igaz, ezek már tényleg szó szerint kristály tiszta minőséget jelentenek
Ez utóbbihoz érdemes hozzáolvasni a második idézetet, miszerint annyi a mélym, hogy fáj tőle a feje. Kristálytiszta, az
-
Dave™
nagyúr
válasz
<NewL> #14141 üzenetére
Ja azt hittem kikapcsolható külön, ezek szerint nem. Hát ez elég kellemetlen.
Onnan lehet tudni, hogy van nála jobb, hogy sokat olvasgatsz a témában és elolvasod mások véleményét, akik első kézből írnak róla. Amikor sok egyező vélemény van, az már jelent valamit. Mellesleg az ilyen divatmárkák (mint pl. ez is) elsősorban a marketingről szólnak, ha jól tudom, dr. dre egy rapper, szóval olyan marha sok köze nem lehet a témához, bár gondolom úgy érdemben csak a nevét adta hozzá, meg esetleg a pénzét az induláshoz. Ellenben ott vannak azok az európai (AKG, Sennheiser, Beyerdynamic), amerikai (Grado), japán (Audio Technica) márkák, akik már elég sokat letettek az asztalra, és ott a pénzedért kb. lehet tudni, hogy milyen minőséget és tudást kapsz. Nem magyarázom tovább, mert felesleges, ha te elégedett vagy vele, akkor használd egészséggel.
#14146: de ugye soha senki nem is ajánlott nyitott fejhallgatót utcára? Biztosan velem van a baj, de én ennyiért is sokkal előbb venném a HD25-öt, amit azért eléggé dicsérnek. Meg van még pár megbízható egyéb alternatíva is.
#14147: a nyitottak elég sok mindent beengednek, nem fog szigetelni. Viszont a hangkártya önmagában kevés, szólni fog, de nem a legjobban.
-
Dave™
nagyúr
válasz
<NewL> #14144 üzenetére
Attól még röhöghetek rajta, hogy szerinte, nem? Oda is írtam, hogy kíváncsi vagyok szerinte miért is jobb. Hogy a hangminősége még távolról sem közelíti a HD650-et, az biztos. Pár hihetőbb vélemény a head-fi-ről:
I listened to the Beats a couple of weeks ago and in my opinion they are pretty horrid for the price. Bloated bass and sucked out midrange that destroys most details and makes everything sound like it's heavily equalized.
My sister heard the Beats. She said all she could hear is bass, lol.
Tényleg nem fikázni akarom, meg leszólni sem a választásod. Lehet, hogy te elégedett vagy vele, meg neked megért ennyit. Attól viszont még rettenetesen túlárazott, és az ilyen "jobb mint a HD650" véleményeket érdemes nagyon erősen kétkedve fogadni, és több forrásból is megerősítést nyerni. Ha te elégedett vagy a hangjával, akkor viszont nincs semmi probléma. A NC-et meg ha tudod, kapcsold ki,és nincs gond.
-
Dave™
nagyúr
válasz
<NewL> #14141 üzenetére
Összefoglalva tehát elképesztő minőség. Az árat tarthatjuk indokolatlanul magasnak, de szerintem egy Sennheiser HD650-nél jobb. 2 év gari jár hozzá, nekem jó ideig szolgál majd. iPhone-hoz, iPod-hoz is kiváló.
Hm, kérdés miben gondolta jobbnak. Pl. biztosan 100%-kal több Dr. Dre van benne, meg ugyanennyivel több NC is, na de úgy egyébként ez egy nagyon vicces kijelentés, elég nehéz komolyan venni
-
Dave™
nagyúr
válasz
<NewL> #14135 üzenetére
Fejhallgatót szerintem nem külső alapján célszerű választani, de persze eltérőek a preferenciák. 40 sem volt érte kevés
Ennyiért pl. lett volna már nagyon komoly fejhallgatók lettek volna, akár zárt vonalon is. Persze ha a külső fontosabb, akkor ez nem szempont számodra
Egyébként ha kikapcsolod a noise cancellinget, akkor nem produkálja a hibajelenséget, nem?
-
Dave™
nagyúr
válasz
<NewL> #14129 üzenetére
Hm, ennyiért már nagyon jó fejhallgatókat is árulnak, miért ezt vetted?
#14131: ez így önmagában logikus is lenne, de gondolom nem véletlenül ajánlják bejáratásra azokat a hangokat, amik az egész spektrumot lefedik. Ha úgy lenne, ahogyan mondod, akkor elég lenne csak a mély hangokat használni.
-
lovag05
aktív tag
Háát! Erről nem tudok nyilatkozni, ugyanis nem hallgattam még "fake" fejhallgatót. Futás közben, általában stabilan állnak, bár, arra inkább fülhallgató való.
Telefonnal (Nokia N95 8Gb) kipróbáltam a HDJ1000-et, és hát, szólni szólt, de nagyon lágyan, finoman... Más részről az aksit is lezabálta, tehát inkább otthonra egy fejhallgató, városba, stb. pedig egy fülhallgató...
-
newmaster
csendes tag
Nézz körül itt: fakeheadphones.com/
esetleg a head-fi.org-on
Aktív témák
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest