- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Reaper04
aktív tag
válasz
Audison #34358 üzenetére
Üdv!
Azzal kezdtem, hogy elolvastam az első hozzászólást.
Így is írtam le a kérdésemet.Tény és való az aljánál azt a sok fülesre nem gugliztam rá, hogy melyik milyen és mennyiért (tudom 20 k alatt vannak, de nekem 10 a max)
Erre gondoltál, vagy ha nem akkor mire egész pontosan ?Amúgy kösz a tippet.
-
PuMbA
titán
válasz
Audison #33687 üzenetére
, a dinamika mellett nekem sem tetszik az "elektronikusra váltás" (főként popban, de a rockban se jó annyira helyzet). Annyi effekt meg kompresszió van már mindenen, hogy semmi sem hasonlít az "igazi hangzásra". Mondjuk már az Auto-Tune előtt is voltak szép számmal vokál effektek - meg EQ-zták meg kiemelős vokál mikrofon stb. - , de azok nem alakították robotokká az énekest (kivétel az extrém vocoder-es eseteket). Néha van olyan, hogy elegem van minden effekt fosból
aztán ilyen régebbi koncert felvételeket hallgatok felüdülésként YT-on. Manapság is miket lehet csinálni koncerten: benyomják ugyanúgy Pro Tools-ba azokat a plugineket/effekteket amiket használtak a CD-n aztán ugyanúgy szól élőben minden.
-
contaxg
veterán
válasz
Audison #33687 üzenetére
Tegnap végigmásztam a 2 hónappal ezelőtti UK TOP40-en (egy IPod-on) és azt vettem észre, hogy 20-25%-a egyszerűen torz, amit néha-néha már szándékosnak gondolok. De a legrosszabb amikor pl. a Delilah - Go EP-jén a csaj hangja, egy rövid pill.-ra reccsen egyet-egyet. Először a frász tört ki, hogy kinyírtam egy fülest!
Ezzel kapcsolatban egyszer indítottam egy szavazást:
Avril Lavigne és a porszívó(#33686) bigmasterg
Jól néznek ki, bár az ucsón úgy látom ntomka is beszállt.
Megerősítást kérek! Ugye 105-ös macro? -
mzso
veterán
válasz
Audison #33473 üzenetére
Na ez egy jól masterelt zene. Szerencséd, hogy 89-ben jött ki 90-től rohamtempóban kezdett romlani a masterelés minősége...
Iron Maiden albumokon jól látszik a hanyatlás. A 90-es albumon már csökkenteni kell vagy 2-3 decibelt hogy hangerőben kb ugyanott legyen mint a korábbiak. A 92-esen 4-5öt. 98-ra meg eléri a teljesen lapos sz@rt a masterelés.
Belegondolni is szörnyű Magyarországon alig volt valakinek CD lejátszója amikor elkezdték leépíteni a minőséget a masterelésnél.
-
PuMbA
titán
válasz
Audison #32818 üzenetére
Elég egyedi hangzású szám az biztos: "There are no synthesisers used in the song: all effects are created with pianos, guitars, and drums, with subsequent tape playback performed in reverse at various speeds." A dob szinte csak mélyből áll, ilyet még sose hallottam
Majd hangfallal is meghallgatom, de egyelőre annyira nem jön be
Te miről hallgatod?
(#32857) mzso: Én ugyanolyannak hallom a kettőt
Ez már egy eléggé a mai "hot master" hangzásvilágot képviseli, de azért jobb sok számtól.
(#32867) Satyricon: Nekem is volt HD201-em, azért akartam ahhoz képest megtudni, hogy mennyi van a Shure-ban, de ntomka felajánlotta az SRH240-ét egy időre, úgyhogy legalább én is meg tudom hallgatni.
baluka26: Csá énekestárs
bigmasterg jóvoltából tegnap újra meghallgattam a K ezret, aztán most már azért hallottam részletesség különbséget az SRH440-hez képest
Emiatt, plusz a tér és a minizenekarnál "nagyobb" prezentációtól annyira tele van élettel a zene, hogy ennél jobbat még nem hallottam. A fülemet most szinte semennyire sem bántotta. Nagyon meggyőző és durván jó volt hallgatni most, de a magas kicsit sok véleményemet azért még tartom
-
mzso
veterán
válasz
Audison #32766 üzenetére
Loudness war... http://en.wikipedia.org/wiki/Loudness_war
http://www.youtube.com/watch?v=3Gmex_4hreQ
Nemrég említettem. 90-es években sz@rrá degradálódott a masterelés minősége...
-
mzso
veterán
válasz
Audison #32606 üzenetére
Manapság az összes könnyűzene torzításig van hangosítva. Nem is tudom érdemes-e velük fejhallgatót tesztelni.
-
guppy
őstag
válasz
Audison #32427 üzenetére
Sztem a legjobb választárs rockra metálra a grado, nevezetesen az sr225 nagyon jó vétel annyiért(nekem is olyan duruzsól most a fejemen
), bár van akit zavarhatnak az agresszív magasai, nagyon izlésfüggő fejes, vki vagy imádja v utálja - a 440 nagyon közel áll hozzá ami a karakterét illeti, ott több a mély egy picit, és a magasok is mások egy picit, le nagyobb különbség a kialakításból adódik, a gradonak nyíltabb a hangja. sztem otthonra jobb választás a grado, de utcára mindenképp a 440et venném.
Tyler - anyiért az Audinst az egyik ajánlott ismert vétel (47újonnan külföldről áfával szállítzással), de érdekes lehet a HRT új terméke, csak azzal még nincsenek tapasztalatok. - az ötvenből meg vonj le egy 10 a dac magasabb árából, 40 körül is nagyon jó fejeseket kapni használtan, de ha nincs még tapasztalatod a fejesekkel, lehet érdemes lenne elmenned hallgatózni.
Aktív témák
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest