Keresés

Aktív témák

• bencze

senior tag

válasz ent #9280 üzenetére

Hangsúlyozom nem vagyok hozzáértő de amúgy igen, mindkét irányba szűr. De nem csak ez a különbség. Zenére a nyitottakat ajánlják, a zárt általában kompromisszumos megoldás.
    Attól biztosan kipróbálni kellene, kinek a pap, kinek a papné...

• bencze

senior tag

válasz Prison85 #9270 üzenetére

Hát, igen, az fps-nél biztosan előny, nem vagyok művelője a műfajnak :)

• bencze

senior tag

válasz Prison85 #9268 üzenetére

Én játékra sajnálnék annyi pénzt kiadni. Nem vagyok szakember de a sennheiser pc150-em 4 évig használtam és szerettem. Most van ilyen hogy 151 ami kb ugyanaz, kb 10e. Nem a világ legkényelmesebb fejhallgatója azt hiszem, de mivel nem annyira óriási nem is izzad annyira bele az ember, és azért meg lehet szokni, ill. volt, hogy pár órát is rajtam volt még régen mikor sokat játszottam...

Én egy genius hs-05a-t kínozok, erősen kényelmetlen nekem (alul szorít mindkét oldalon) szóval fel sem vettem hetek óta.. :) nem értem miért ennyire szar, csak kevésbé kellene kemény legyen a pántja meg a "fülei", vagy kicsit jobb lehetne a geometriája, máris megfelelne a célnak :)

• bencze

senior tag

válasz attika89 #9255 üzenetére

Szerintem hd595 bőven megteszi s az csak valami 50 ohmos...

• bencze

senior tag

Csak hogy legyen negatív vélemény is, nekem volt asztali mikrofonom kb 1 hetet használtam. Igaz nem tudományosan választottam ki csak bementem MM-be és megvettem a legdrágábbat (labtec, 3.5e ft körül). Áll már majd 1 éve.

Ilyenem van:
    http://www.labtec.com/index.cfm/gear/details/EUR/EN,crid=8,contentid=621,crid2=10

Halálra idegesített, igaz én játszani használtam, vagy képbe lógott bele vagy (ha messze tettem) akkor bilihangom volt és nem hallottak rendesen. Azóta egy mikrofonos olcsó fülest vettem de szorít mind állat szóval inkább nem beszélek. Egy Sennheiser pc150-em volt annó amit szerettem de 4 év után tönkrement.

Nem kupeckedni akarok, ha valakinek kell a fenti mikrofon és nem sajnál egy sétát (Bp belváros) akkor 1e-ért odaadom (PM). "As is" persze, nem akarok piszmogni vele. Természetesen ha halott vagy bármi működést akadályozó hibája van akkor visszaveszem, ha csak rájöttél hogy idegesít akkor nem, add tovább egy sörért :) Nekem csak fogja a port és nincs hova tegyem.

Visszatérve - szerintem - a legjobb ha van egy normális, _kényelmes_ mikrofonos fejhallgató beszélgetni (mono is jó, 1 füles) és egy másik zenére. Persze ez pénzügyileg nem ideális.
    Ha "csak" beszélgetni akarsz, vagyis pl Skype akkor nem fog zavarni az asztali valszeg és az is jó megoldás.

• bencze

senior tag

válasz Recon666 #9144 üzenetére

Jól gondoltam fejben de rosszul fogalmaztam, a kérdés az akart lenni, hogy egy flac (lossless, 4-500 kbps) audio cd-re konvertálva tényleg megközelíti-e a gyári audio cd minőségét (elvileg lossless de gyakorlatban nem tudom)? Vagy van valami konkrét ok ami miatt ilyen visszakonvertálás gyenge eredményt ad és ellenjavallott ilyen célra? :)
    Amúgy valszeg egyszeráen csinálok egy ilyen válogatást és kiválasztok egy gyári cd-t is és akkor meg van oldva :)

• bencze

senior tag

akkor írok, ha nem is túl lényeges kérdés de gondolkodom rajta 1-2 napja :)

Ha hallgatózni akarok valahol, és tegyük fel megengedik a saját cd-t, az jó ha saját lossless (flac) gyűjteményemből írok egy jó kis válogatást? Vagy van valami gond ezzel amit nem ismerek, és inkább valami minőségi gyári audio cd-t jobb erőltetni? A minta szempontjából 1) sokkal jobb lenne, de nem tudom, ha az hangminőségileg jó-e. (most az egyszerűség kedvéért azt ne vegyük figyelembe, hogy az a flac miről készült és feltételezzük, valami normális audio cd-ről, stúdióvétel stb).

• bencze

senior tag

válasz schawo #9114 üzenetére

Nem akarta ide küldeni :) az angol aukciókkal nekem az a bajom, sokszor olcsók de az esetek többségében nekem azt mondták, "uk only". Persze mindegy és elsietni sem akarom ennyire (de mondjuk azon az áron vakon is megérte volna mert nem buktam volna rajta).

• bencze

senior tag

válasz schawo #9109 üzenetére

Sajnálom hogy spamelek, túl rövid a szerkesztésre adott idő és hát na, pörög a téma és én is nézelődöm közben... akkor ezek alapján azt sejtem, 2 kiesik és marad versenyben:

Sennheiser HD555
    AKG K240 S
    Audiotechnica ATH AD700
    Audio Technica ATH M50

Biztos van millió más, ezek valszeg a népszerűbbek vagy ilyesmi, amiről olvastam fórumokon stb. és elvileg megfizethető kategória. Nem akarok senkit megsérteni ha a kedvencét kihagyom, ill. hozzá lehet tenni. :) És köszi a sok segítséget, nem is számítottam ennyi tippre... igyekszem nem 30 fölé vinni és ebben - elvileg - benne van az ebayes megoldás is (nem mindegy, hogy mondjuk 42 vagy 29...)

Ja és még valami, nem hiszem, hogy különösebben érzékeny lenne a fülem vagy ilyesmi, én tényleg néztem olcsóbb cuccokat is de valami fura okból kifolyólag a 10-15e kategória az olyan hgy az az érzésem, ha erősebben nézek rá szétesik... 1 éve vettem egy Sony-t 15-ért "hirtelen felindultságból" de most azért igyekszem már jobban választani... és legyen strapabíró, sose tudni, kisebb balesetet illik kibírnia :)

• bencze

senior tag

válasz attika89 #9105 üzenetére

Értem. Utána fogok még olvasni ennek az open/closed izének.
    De a basszust nem hiányolom különösen, vagyis nem kell ütemesen belerezegjen az agyam 20Hz-en, mert olyan... zenét... nem hallgatok, inkább tényleg zongoragyakorláshoz kellene, meg persze néha zenét hallgatni (klasszikus, más is de másban nem vagyok annyira igényes). Hangszerfüggő persze de az olyan erősen mély hangok nem jellemzőek, legalábbis így tippre amit hallgatok valszeg 30-40 Hztől fel max 4-5 ezerig, vagyis ezek a marketelt 10hz - 20khz annyira gyakorlatban - szerintem - nem érdekelnek (persze tévedhetek :) ).

Ezek tudatában az ilyen 25-30+ ezer árkategóriában úgy gondolom, már olyan erősen nem lehet mellényúlni, vagyis inkább karakterükben különböznek (olyan hogy pl képtelen kiadni valami tartományt normálisan, nem hiszem, hogy lenne), de attól persze van mit válogatni, ennyi pénzért az (átlag)ember megnézi mire költi...

AMD: nem láttam, amúgy más is nézegette őket, nem szívesen törtem volna le senki fülét... az akg nekem túl drága vagyis annyira nem érdekelt, inkább kiváncsiságból hallgattam bele. :) azok a körülmények közt inkább csak egy próba volt a próbára, legalább hogy mi kényelmes, mi nem.

• bencze

senior tag

válasz schawo #9101 üzenetére

Mindegy, hogy nyitott vagy zárt. Nem fognak sem hegeszteni sem aludni mellettem amikor használom.
    Amúgy szűkítenék, talán fogok, egyelőre nem tudom, mi alapján.

Ma néztem West end-ben MM-t és konkrétan egyedül a Sennheisert láttam, na meg akg k601 ami túl drága, egy 7e ft-os dvd lejátszóra voltak mind kötve (tudom.. olyan van nekem is.. filmre pont jó a crt tv-mhez), ahol valami live cucc ment (mondjuk erősen playback gyanús, de akkoris...). Az akg-n majdnem semmi nem hallatszott, azért felpróbáltam csak kíváncsiságból :)

• bencze

senior tag

válasz attika89 #9097 üzenetére

Igazából nézegettem azt is, arra gondoltam maradok az ad700nál, de igazad van, sokan ajánlják azt is, nem szabad kihagynom főleg ha valahol lehetőség nyílik belehallgatni.

Bigmaster, igazából annak örülök ha a külső is megbízható (remélem sokáig tart ennyi pénzért) ezért vagyok egy ilyen márka iránt szkeptikus (creative.. hát na...) de igazad van, utána fogok olvasni, biztos vannak vélemények neten és azért a pénzért érdemes megnézni.

• bencze

senior tag

válasz schawo #9089 üzenetére

Uh, csak második-harmadik végigpörgetésre láttam a válaszod, köszi, időközben browsoltam kicsit erősítőkről is és vannak olcsó megoldások. Hát mindegynek nem mindegy, de jó tudni, számolok egy pár pénzzel egy ilyen olcsóbb erősítőre is, hátha kell.

Az én listám is kicsit szűkült ahogy olvasgattam, végülis újat nem tudok szerintem mondani:

Sennheiser HD555
    AKG K240 S
    Audiotechnica ATH AD700
    Denon AH-D1001
    Roland RH-200

Nem tudom ezt hogyan szűkítem tovább, valószínű azon is múlik, mit találok esetleg ebayen olcsón (hát ami jó cucc ott sem olcsó, de na, jó áron).

• bencze

senior tag

válasz schawo #9084 üzenetére

Értem, köszi, igazából engem szerintem az érdekel, milyen "erős" a hangkártya és a zongora kimenete, kell-e számítsak arra, hogy esetleg erősítőt is veszek, vagy az ilyen (nem "elemes") cuccokkal nem kell gond legyen? Vagy honnét tudhatom meg, hogy kell-e vagy sem?

• bencze

senior tag

Hali,

Valaki el tudná magyarázni ezt az impedancia dolgot? Illetve nem kell full wikipedia, csak nem tudom, mennyire releváns a számomra.
    Fejhallgatót keresek, főleg 2 dologra használom, digitális zongora gyakorláshoz (roland rp101) és zenehallgatás számítógépen (audigy 2 zs pro, vagy hogy hívják...).
    Elolvastam pár véleményt, és aggódni kezdtem. Nem feltétlen fogok mobiltelefonról zenét hallgatni, de pl. nem világos a számomra, hogy a fent említett eszközöknél kell engem érdekeljen, hogy most épp 32 ohm vagy 65 ohm az adott füles impedanciája? Magyarán kell gondolkodjak komolyan rajta, hogy erősítőt is vegyek, mert anélkül konkrétan nem lesz jó, vagy ezek elbírják és az ilyen kis kütyük nem tudják csak meghajtani?

Nem hiszem, hogy lenne jelentősége a jelenlegi listámnak (itt túl sokan kérdeznek így is), de olyan 20-30e-es kategóriában keresek egy fülest, fél vagyonom nincs rá, de azért valami olyat szeretnék, aminek a (szerintem nem túl érzékeny és gyenge minőséghez szokott) fülem örülne. Ennek fényében érdekel ez az impedancia téma, pl roland rh-200 vagy akg k240-nél olvastam olyat, hogy ajánlott erősítő hozzá attól függően, mire használja az ember.

Erősítő - ha mégis kell, vagy valamiért venni akarok, akkor érdemes olcsó CMoy-t nézni ebayen, vagy milyen (olcsó de jó :) ) alternatívák vannak?

Bocs ha hülyeséget kérdeztem, sík hülye vagyok a témában.

Aktív témák