- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
tibbike01 #174293 üzenetére
Mondjuk, ha ténylegesen annyi az sem sokkal jobb, mert sokat állt, meg sokat mehetett hidegen helyben.
Mondjuk 1,6 t 150 ló garázsban állásra...
Párom megy ilyen keveset a golffal mindig ki kell kormolnom, mert sosem üzemmeleg és az 1,6 mpi. Mondjuk még így is van benne már 175000
Na mindegy
tboldi: ok de a vagon R meg a jazz városba való a szívó mpi-vep, a v40 1,6t szerintem nem.
Én is azért vettem 1,4 szívót, mert 50% helyben hidegen. -
nesa
veterán
-
Tanisz
senior tag
válasz
tibbike01 #172416 üzenetére
Hát 80% városi használatra én egy hibridet vennék, pl. Prius.
Persze az csak egy doboz ami elszállít A-ból B-be ez tény, nincs semmilyen élmény vele.
Igaz egy Astraban,Focusban...stb hasonszőrű középkategóriában sincs semmi extra, de legalább többet fogyasztanakMi a lényeg számodra?
Miért kell 130-160 paci városba?Ha már az üzemanyag ktg nem számít akkor már egy 1,8-2L-es motorral szerelt autót is érdemes lenne nézni.
Nekem 1,6 benzin i30-am van, 126 paci, 6 sebesség, ingázok, megbízható, ktg nulla, de dögunalom autózni vele. Ugyanez van bármely hasonszőrű autónál szerintem. Volt/van Focus, Astra, Megane korábban a családban/nekem, mind egy kaptafa volt kb.
I30-ar szeretném cserélni egy 2L-es japánra (Mazda vagy Honda).Passat nem jöhet szóba Neked? Annak már van karaktere, minősége vagy egy A4, 3as BMW ha már a japánokat kizártad.
Talán Octavia?Igaz drágábbak is, az tény.
Nekem az Opellel van hasonló kizárási okom mint neked japánnal, van a családban 1 most is (asszonynak, Astra) de mihamarabb megszabadulok Tőle, mert amilyen gagyi megoldások vannak abban az autóban, hát förtelem
Használhatatlanok a tükrök, borzalom a váltó ...stb. Persze ez csak saját szemszög
No offense részemről.
-
Csabroncka
addikt
válasz
tibbike01 #172414 üzenetére
Én januárban vettem Toyota Corolla 1.6 benzint. Ezek a váltószelepes (vékony olajos) motorok nem rosszak, dugós városban megáll 8 liter környékén, vegyesben 7 környékére lehet kihozni.
Azért mégis csak 1.6os eszik rendesen, maga a corolla, nekem 2014-es 15EJ(A) facelift van a szerelőm szerint eléggé igénytelen szerviz szempontjából, de a megfelelő olajat és kötelező karbantartást megkívánja.
Először német autó párti voltam, aztán a jetta és astra helyett többek tanácsára részben optikai és extra visszalépések mellett (ebből a szempontból a németek igényesebbek a belső térre) lett a corolla a megbízhatóság miatt.
Mit mondjak neked, ritkán lát az ember 6 milliós autóban manapság rudas motorháztető kitámasztást, vagy bovdenes tanksapka nyitót, a legviccesebb a csomagtartó világítás, esküszöm nektek annyira ótvar egyszerű, hogy már fáj, igaz filléres tételből cserélhető és nem kell szétbontani érte a fél autót.....
Egyébként ha városba kell elsősorban akkor ennyi pénzért már a hibrid is megfontolandó, azzal rengeteget lehet spórolni araszolásnál.
-
-
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
tibbike01 #123593 üzenetére
a skodámat 1 évig használták, aztán évente 3-4ekm-t. 4 évesen került hozzám. összes féket le kellett cserélni, pedig km nem nagyon volt benne. ez laza 200k, a többitől nem is beszélve. és ezt legalább megmozgatták néhanapján.
5 évig egyhelyben álló autón piszok sok mindent kell cserélni, átnézni, mert forevör szopás lehet belőle.
régebben úgy volt, h kinti érvényes műszaki kell a honosításhoz.
-
tomiii.
aktív tag
válasz
tibbike01 #123593 üzenetére
Néhány dolog jobban öregedik, mintha használd, mert pl kiszárad/nem kap kenést, korrodál valami ott ragadt folyadéktól stbstb, de ez sok mindentől függ. Főleg tömítés/gumi alkatrészek terén. Bár nem kizárt, hogy néha használták. Nekem is van 15 évet állt autóm, amin alig ment tönkre valami, van amin pár év után látszik az állás. Esetleg kérdezz rá, hogy mi volt vele addig.
-
-
Kornel
veterán
válasz
tibbike01 #123588 üzenetére
Es ha lenne is mit erne?
Pont ezert nincs.
Amugy se er semmit az egesz, csak egy plusz ado.
[link]Sutee89: valtozo lehet az osszeg, ha mar nem csak feluleti a rozsda, akkor hanyagolnam, melyebbre nezve csunya dolgok is elokerulhetnek.
Kerdes az, hogy van-e ismeros, vagy haver, akinel otthon olcson meg tudjatok csinalni, vagy be kell tolnod egy szakihoz, akinel nem 5 ft lesz a munkadij.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Formula-1
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Napelem
- Xbox tulajok OFF topicja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest